![]() |
21 kolejka, Wisła Kraków - Odra Opole, 24 luty 2023, 20:30
Nadchodząca kolejka*
https://i.ibb.co/b7vVFtM/23k.jpg Aktualna tabela* https://i.ibb.co/7NF5Vkk/23t.jpg :TS: *grafiki i kursy (z dnia zakładania tematu) od sponsora tytularnego rozgrywek |
Drużyna z największa liczbą straconych goli - pełne skupienie i tylko i wyłącznie 3 punkty, dalsze zgrywanie drużyny i może zalążki jakiejś gry zespołowej? :)
|
Odra trzyma serię: Z-R-P-P-Z-R-... no to teraz dwie porażki. A tak serio, dobrze weszli w rundę. My szybko łapiemy przekonanie o własnej zaje.bistości. Odra walnęła na lekkości Sosnowiec na wyjeździe 0-2 i jeszcze karnego nie strzelili. Zremisowali też w Bielsku z kandydatem do ekstraklasy. Widzę, że gra u nich nasz Piotr Żemło oraz Maciej Makuszewski w wieku przedemerytalnym. Pewnie nie należy się ich obawiać, ale będziemy się bić o trzy punkty, które zapewne wszyscy sobie już dopisują. Wiadomo, że każdy inny wynik będzie rozczarowaniem, ale mam nadzieję, że nasi wiedzą, że trzeba to wybiegać, wywalczyć i żadnej nonszalancji a'la joga bonito.
Zapewne nie zagra Junca i pewnie to będzie jedyna zmiana. Obstawiam: Biegański-Szot, Moltenis, Łasicki, Jaroch-Sapała, Duda, Fernandez, Młyński, Tachi, Rodado. 3-1 dla Wisły. |
Miejmy nadzieję, że nikt po meczu w Gdyni nie będzie miał przekonania o własnej zaj***ści. Więc podejdą do meczu skupieni. Bo potrzeba 3 punktów z każdym.
|
Cytat:
W sumie nie z takimi leszczami traciliśmy punkty u siebie w tym sezonie, są jeszcze jacyś kamikadze którzy dopisali sobie już punkty? Największy problem w środku pola, no chyba że by Junka nie zagrał, wtedy Szot lub Jaroch na LO. Generalnie to Bashę wszyscy krytykują ale jak go nie ma to środek przestaje istnieć. Oby nasz nowy piłkarz okazał się rozwiązaniem tego problemu. |
Nie wiem czy Junca jest zdolny do gry, ale może niech zacznie na ławie i jak wynik będzie niezadowalajacy,to można go wpuscic w 2 polowie
|
Wątpię że będą ryzykowali z Junca jeżeli nie będzie na 100% gotowy. Wiec raczej bym go obstawial na ławce. Mam nadzieję na w miarę spokojny mecz , powtórka z resovia mnie zadowoli.
|
Tu nie ma co analizować. Tu trzeba wygrać.
|
Jest bardzo duża szansa na przedłużenie dobrej passy. Trzecia wygrana z rzędu jest na wyciągnięcie ręki. Do takich standardów nas przyzwyczaili nasi kopacze, że odruchowo napisałem za pierwszym razem porażka zamiast wygrana. Czas na zmianę nawyku ^^
|
Cytat:
Jaroch na lewą, Szot/Grucha na prawa. Nie pogardzę i 1-0, ale fajnie byłoby zobaczyć kilka fajnych akcji i bramek. |
Cytat:
|
Cytat:
|
O ile pamiętam, to Pan Trener Radosław Sobolewski zapowiadał, że o miejsce na lewej obronie rywalizują Junca i Krzyżanowski.
Ja wierzę Panu Trenerowi, więc spodziewam się debiutu Młodego w jutrzejszym meczu. No bo chyba nie okłamał nas?! |
Nie wierzę, że juniora debiutanta wstawi od pierwszej minuty. Przy odpowiednim wyniku, to Krzyżanowski może zaliczyć jedynie końcówkę meczu.
|
Dostęp do wideo transmisji z meczu Wisła vs Odra Opole można wykupić pod linkiem:
https://wislakrakow.statscore.com/pl...ventId=4508385 Połowa kasy leci do budżetu Wisły (trzeba dokonać transakcji poprzez wejście w powyższy link). PS. Mecz w Polsacie Sport Extra |
Cytat:
|
Tachi rozegrał dobry mecz. Weście pod uwagę, że trener może wystawić trzech obrońców i wahadłowych.
|
Cytat:
Cytat:
Tak zapowiadał, ale jak młody zjedzie z formą i nie będzie gotowy na debiut to w 1 czy 2 meczu wyjdzie ktoś inny i ot cała tajemnica. |
Cytat:
P.S. Zapominacie o Niewiadomskim :lol: Ja jednak liczę że zagra Junca. Takie pitolenie w stylu "ja bym nie dawał Fernandezowi monopolu na pozycję rozgrywającego, jest przecież Duda" z początku rundy. Jest Duda, Krzyżanowski, Talar, Szywacz, Starzyński, ale jak mamy wygrywać mecze to trzeba postawić na piłkarzy, nie półprodukty. Inaczej mamy potem przykre niespodzianki jak wtedy kiedy Wachowiak sam przegrał mecz robiąc karnego i kryjąc powietrze przy drugim golu. Lekceważenie Odry w postaci wystawiania rezerw to głupota. Jeśli Junca jest zdrowy - musi grać. Trzy punkty z Odrą są tak samo ważne jak każde inne. Ogrywać piłkarzy można w rezerwach, sparingach albo CLJ, nie meczach o punkty. |
Cytat:
Jaroch to aktualnie nasz najlepszy PO i nie widzę powodu żeby go przesuwać na lewą obronę żeby tam łatać ewentualną absencje Junci. Nie wiem po co rozpierrdalać coś, co po prostu funkcjonuje. Gruszkowski czy Szot i tak nas nie zbawią na prawej obronie, a przekładanie Jarocha na LO nie zbawi lewej flanki. Jak chcemy łatać LO to wsadzamy tam po prostu zapchajdziurę (obstawiam, że zagra Szot) i zakazujemy przekraczać linię środkową, a nie wymyślamy kwadratowe jaja i rozdupcamy oba boki obrony. |
@wolfy , albo robimy rywalizację, albo dajemy monopol na grę. To drugie to w przypadku największy gwiazd ma uzasadnienie.
Na paru pozycjach jest rywalizacja, na innych jest tylko na papierze. Tak jest w każdym klubie. Akurat Jaroch ma z kim rywalizować na PO. Fernandez na ławie nie usiadzie bo zwyczajnie nie ma realnej alternatywy. Być moze i tak cała rozmowa jest z dupy bo na razie Pan Trener Sobolewski potwierdza że Junca jest do gry. |
Cytat:
Od soboty będę pisał "normalnie": trener albo Sobolewski |
Cytat:
Rywalizacja na lewej aktualnie nie istnieje, fakt, ale jakby Junca obniżył za bardzo loty to wejdzie tam ktoś z prawej strony. Nowy murzyn też raczej nie przyszedł po to żeby podpatrywać sztuczki od Dudy i Sapały - wróci Basha i zrobi się ciasno. Najlepiej to widać po Młyńskim który nagle ma motywację żeby szarpać cały mecz (chociaż i tak długo pewnie nie da rady oszukiwać przeznaczenia, brak dośrodkowania i podania go pogrąży, nie w każdym zespole jest Rymaniak klaskający kolanami jak ktoś na bok z piłką zejdzie). Przy okazji, odnośnie promowania "talentów": prawdziwy talent sobie poradzi, tak jak poradzili sobie Boguski, Brożkowie, Błaszczykowski czy Małecki w Wiśle walczącej o mistrzostwo i awans. W znacznie słabszej (ale też o wiele silniejszej niż dzisiejsza) zawalczyli Chrapek i Uryga. Jeśli nie jesteś w stanie wygrać rywalizacji z odrzutem piłkarskim który nie grał minimum pół roku w piłkę, jeśli nie jesteś w stanie regularnie błyszczeć w pierwszej lidze - żaden z ciebie talent. Jak Duda chce grać, to będzie musiał posadzić na ławce minimum jednego piłkarza. Nie dryblowanie i nie podawanie do rywali we własnym polu karnym powinno w tym pomóc. O reszcie młodych nie piszę bo nie ma za bardzo o czym, jedyna godna uwagi akcja Szywacza to wyłapanie gonga od drwala z Arki pod własnym polem karnym, ukradł kilkadziesiąt sekund, przerwał akcję i był wolny. Chyba jego najlepsza na pierwszoligowych boiskach... |
Wideo konferencja Radosława Sobolewskiego przed meczem Wisła vs Odra:
https://www.youtube.com/watch?v=6cRsDT5uk2g |
Nie wiem, czy już w piątek skończy się ten fart nie poparty w żaden sposób grą.
Mam nadzieję, że nie,ale przydałoby by się trochę pograć w piłkę. Może trochę szybciej,bez zbędnego prowadzenia piłki kiedy nie jest to konieczne, być może trochę wyżej się bronić. Jakiś szybki atak by się przydał. Ale chyba za dużo wymagam. |
Jutro będzie dobry mecz...
4:1 |
Cytat:
@wolfy zasadniczo się ze wszystkim zgadzam Poza Luisem i Junco nikt nie ma monopolu na grę. Paru graczy pewnie nie odda 1 składu do końca sezonu, czyli Łasicki i może Biegański. Makembe w najlepszej formie byłby nie do wygryzienia z 1.skladu, nawet ekstraklasowej Wisły, ale nie wiadomo w ogóle co on soba aktualnie prezentuje. Spodziewam się gościa pokroju Manu czy Mavutora, czyli widowiskowa, ale dość bezmyślna gra. Obym się mylił. |
Ale to napiszcie, bo może źle zrozumiałem:
Ten James to od kiedy nie gra? Wiem, że co najmniej od stycznia, kiedy wrócił z wypożyczenia. Ale wcześniej, w tym MLS.też nie grał? |
Cytat:
|
Cytat:
No tak. W sumie w innym przypadku pewnie nie byłoby tematu jego przyjścia do polskiej La Liga 1. |
Cytat:
|
VAMOS Wisła
|
Komentator miszcz. Hernandez :D Kogo nasi wyzywają?
|
fatalnie sie to oglada, prawde mowiac czytam sobie w tym czasie jakies rzeczy na laptopie , bo ciezko zdzierżyć to widowisko
|
Biegański łapał muchy? Qrwa Rodado prowokuje rzut rożny i szmata wpada. dramat
|
spokojnie , Drozd z Simone przeanalizują pracę Mikolaja dokładnie
|
póki co hiszpanie oduczyli się grać w piłkę. Rodado na boisku brak, Villar 3 akcje i nie ma Go, Junca dramat, Fernandez gra tak jak strzelił karnego. Po dzisiejszym meczu , bez względu na wynik, Sobolewski powinien dla dobra klubu, podać się do dymisji
|
Co tu analizować...
Zrobił pajacyka czyli jedyne co potrafi, a że piłka go nie trafiła to "cudownej interwencji Biegańskiego" ni ma... |
Tzn. rozumiem, że Sobol nigdy nie zapowiadał się na geniusza trenerki, ale z takim składem, jaki ma obecnie Wisła, to wypadałoby przynajmniej stworzyć 2-3 sytuacje bramkowe. Z ODRĄ. U SIEBIE.
|
zastanawiam sie co jest gorsze: jakość naszych akcji ofensywnych czy fryzura niziołka
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:58. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl