Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   19 kolejka, Wisła Kraków - Resovia, 10 luty 2023, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10848)

Arkadiusz.Czerepach 04.02.2023 10:29

19 kolejka, Wisła Kraków - Resovia, 10 luty 2023, 20:30

Nadchodząca kolejka*

https://i.ibb.co/nn1r00q/19k.png

Aktualna tabela*

https://i.ibb.co/gj0D3h0/19kt.png

:tsw_wisla_flaga:

wracamy

Gin 04.02.2023 22:07

Tylko 3 pkt.

WiateritoTSW 05.02.2023 14:18

Wracamy do gry, nakręcamy się, czy wiadomo coś o niedostępnych piłkarzach na piątek?

Patryko 05.02.2023 16:45

Mam nadzieję na 3 punkty po grze dającej chociaż cień nadziei, że coś z tego będzie.

FraMat 05.02.2023 16:56

Ja, natomiast, mam nadzieję, że zobaczymy chociaż jakiś zalążek dobrze budowanej drużyny, jakieś przemyślane ustawienie, jakieś przemyślany sposób budowania akcji, elementy pozwalające wierzyć, że w kolejnych meczach nie będziemy musieli liczyć na żaden szczęśliwy traf, lecz że wszystko jest w rękach tej, oby drużyny, a nie zbieraniny kopaczy.
Że będzie szybkość, będzie siła w starciach 1 na 1, będzie agresja boiskowa i panowanie nad wydarzeniami na boisku.

...
ale się rozmarzyłem

tedyy 05.02.2023 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1596471)
Ja, natomiast, mam nadzieję, że zobaczymy chociaż jakiś zalążek dobrze budowanej drużyny, jakieś przemyślane ustawienie, jakieś przemyślany sposób budowania akcji, elementy pozwalające wierzyć, że w kolejnych meczach nie będziemy musieli liczyć na żaden szczęśliwy traf, lecz że wszystko jest w rękach tej, oby drużyny, a nie zbieraniny kopaczy.
Że będzie szybkość, będzie siła w starciach 1 na 1, będzie agresja boiskowa i panowanie nad wydarzeniami na boisku.

...
ale się rozmarzyłem

Coś z tego zauwazyłes w sparingach bo ja trochę ślepy już jestem z racji wieku i widziałem u Nas w większosci indywidualne akcje ,może przeoczyłem a moze było to w piątkowym sparingu ale tgo nie widziałem :foch:

Karherop 05.02.2023 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1596470)
Mam nadzieję na 3 punkty po grze dającej chociaż cień nadziei, że coś z tego będzie.

Mam to samo.

I ta nadzieja że kiedyś ten pech się od nas odwróci. Dużo zostało zrobione aby w końcu tak się stalo (co nie znaczy że nie mogło być więcej, lepiej, inaczej).

Ktoś powiedział że Wisła jest Hiobem polskiej piłki. Pora żeby przestała nim być.

Jak mamy liczyć się w walce o baraże to innego wyjścia niż 3 punkty w piątek sobie nie wyobrażam.

skarabeus 05.02.2023 22:45

Jaki pech? Co Ty karherop pie.....lisz. Zaden pech nie dotknal Wisly. Wszystko co sie wydarzylo, to gdzie dzisiaj jestesmy, jest wypadkowa tylko i wylacznie decyzji, ktore byly podejmowane. Nie ma to z pechem nic wspolnego.

buczo85 05.02.2023 23:55

Nie widzę innego scenariusza niż 3 pkt. Wierzę w lepszą postawę niż w poprzedniej rundzie. Skład mamy całkiem w porządku.

AS82 05.02.2023 23:58

Ten mecz i każdy następny to mecz o życie czyli o baraże...

sandomingo 06.02.2023 08:29

Nasi galacticos wyjdą napakowani jak kabanosy, pierwsze 20 minut to będzie ogień i 1:0 dla nas.
Potem klasyczne wycofanie i w drugiej połowie gol dla Resovii po stałym fragmencie.

Po meczu Sobolewski wyjaśni że to jest początek, że drużyna wykonała świetną pracę i że on w nich wierzy.

Proste

Jaroo1 06.02.2023 08:56

Widzę, że wiara w narodzie nie ginie. Też bym bardzo chciał żeby się wiele zmieniło ale myśląc na chłodno to wiele się nie zmieni bo... wiele się nie zmieniło...

Przywarł do nas gen przegrywów i trzeba wielkich zmian w kilku płaszczyznach aby się tego pozbyć. No i trzeba też fachowców a nie półproduktów na stanowiskach trenerów itp

Maine_Coon 06.02.2023 09:13

Myślę że będzie 2:2.

maciekkk 06.02.2023 09:34

Carte blanche.

Mają czystą kartę. Mogą odmienić los klubu jak awansują. Aby tego dokonać trzeba wygrywać z kolejki na kolejkę, nie ma czasu na rozruszanie i jakiekolwiek pomyłki. Albo zrobią co do nich należy albo zostaną nieudacznikami na zawsze.

VAMOS!

Karherop 06.02.2023 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1596474)
Jaki pech? Co Ty karherop pie.....lisz. Zaden pech nie dotknal Wisly. Wszystko co sie wydarzylo, to gdzie dzisiaj jestesmy, jest wypadkowa tylko i wylacznie decyzji, ktore byly podejmowane. Nie ma to z pechem nic wspolnego.

Może źle się wyrazilem. Dobrze by było gdyby pech nas też opuścił, bo Wisła w 2022 przyciągała wszystkie nieszczęścia. Jak taki Uryga nie może mówić o pechu skoro przez 5 lat nie opuścił ani jednego meczu, a przez ostatnie 1.5 roku opuścił 45?

I nie zgodzę się że wszystko jest zależne od nas. Tym bardziej biorąc pod uwagę stratę punktowa do premiowanych miejsc. Pewnie tak z 90%.

Kontuzje to często pech (choć nie zawsze ofc)
Pomylki sędziowskie to przypadek (chciałbym tak myśleć,.choć patrząc na niektóre orły z gwizdkiem...).
Stan boiska/warunki atmosferyczne/farfocle rywali/obijane poprzeczki - to losowość

Możemy mówić że "liczymy tylko na siebie". Ale przy stracie 12 pkt do lidera to jednak musimy liczyć też na potknięcia rywali i dobre układy spotkań.

Nic nie zmienia faktu że liczy się przede wszystkim nasza dobra, skuteczna i konsekwentna gra

Patryko 06.02.2023 10:31

Jestem pewien, że jak będziemy punktować ze średnią w okolicach 2 punktów na mecz, to nie będziemy się musieli na nikogo oglądać.
Kluczem są następne 3-4 spotkania, które albo zbudują w naszych wiarę, że może się udać, albo rozbiją totalnie team spirit, który mam nadzieję na zgrupowaniu w Turcji się urodził.

nero 06.02.2023 11:59

Standardowo będzie nijako, czyli nietragicznie by wszystkich wyjebać na zbity pysk, nie będzie też świetnie/idealnie by móc świętować i liczyć się na szybki powrót do ekstraklasy. Zatem zremisujemy i nadal będziemy się łudzić, że przecież jest szansa, to pierwszy mecz, muszę się zgrać, nie było najgorzej.

Prawda jest taka, że potrzebujemy maszyny do zabijania, każdy mecz wygrywamy, jak na początku Cupiała. Tylko wtedy mamy szanse na awans.

pepe72 06.02.2023 15:59

W Rzeszowie wygraliśmy 2:0
18' Michał Żyro
79' Igor Łasicki
Resovia po 18 kolejkach jest na 14 miejscu (my na 10) z 17 punktami (my 24).
Jak myślimy o barażach to takie mecze musimy wygrywać.

El'kabat 06.02.2023 17:06

2:2.......

Skawa Wadowice 06.02.2023 18:22

Ja nie wierzę w obietnice awansu. Co runde słysza szumne zapowiedzi. A wychodzi na to ze staczamy się coraz niżej.
Wierzę natomiast, że mamy zespół najlepszy w tej buraczanej 1 lidze.
2:1 dla Wisły

ciacho 06.02.2023 18:39

Jak to co rundę słyszysz szumne zapowiedzi? Przecież przed rundą jesienną największy zarzut do zarządu i sztabu był taki, że nie zapowiedzieli wprost walki o powrót do Ekstraklasy.

Ja obstawiam awans do ESY po barażach.

aNouc 06.02.2023 19:17

Jutro (wtorek) od godziny 16:00 rusza sprzedaż biletów na mecz Wisła vs Resovia oraz karnetów na rundę wiosenną. Sprzedaż obejmie wyłącznie trybunę C.

Cennik biletów na mecz Wisła vs Resovia na sektor C:
- Dziecięcy: 10 złotych
- Normalny: 25 złotych
- Ulgowy: 19 złotych

Cennik karnetów na rundę wiosenną na sektor C:
- Dziecięcy: 75 złotych
- Normalny: 185 złotych
- Ulgowy: 140 złotych

bilety.wisla.krakow.pl

- www.instagram.com/wislakrakowsa

kbr 06.02.2023 19:53

Chciałbym żeby poprawiła się atmosfera wokół Klubu. Piłkarzom i całemu sztabowi przyda się trochę spokoju. Dlatego mam nadzieję, że wygramy zdecydowanie, ale też zobaczymy zalążek solidnej drużyny. Jak chodzi o sam awans to będzie ciężko, strata jest duża. Ważne żeby walczyli do samego końca

krysztal 06.02.2023 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1596478)
Nasi galacticos wyjdą napakowani jak kabanosy, pierwsze 20 minut to będzie ogień i 1:0 dla nas.
Potem klasyczne wycofanie i w drugiej połowie gol dla Resovii po stałym fragmencie.

Po meczu Sobolewski wyjaśni że to jest początek, że drużyna wykonała świetną pracę i że on w nich wierzy.

Proste

Tak z ciekawości zapytam czy widziałeś kiedyś kabanosa :) ?

Karherop 06.02.2023 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skawa Wadowice (Post 1596491)
Ja nie wierzę w obietnice awansu. Co runde słysza szumne zapowiedzi. A wychodzi na to ze staczamy się coraz niżej.
Wierzę natomiast, że mamy zespół najlepszy w tej buraczanej 1 lidze.
2:1 dla Wisły

To ile tych rund mamy już w 1 lidze? 5?

Przed poprzednia nikt nie zapowiadał awansu

wiesniak842 06.02.2023 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1596498)
Tak z ciekawości zapytam czy widziałeś kiedyś kabanosa :) ?

Tak z ciekawosci zapytam czy potrafisz klaskac jadrami? :D

wolfy 07.02.2023 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1596474)

W punkt. Pech to można mieć w pojedynczych meczach, nasze problemy na boisku były w 100% powtarzalne i niezależne od przeciwnika i sędziego.
Ba, ja w sparingu z Lask miałem Deja Vu jak nasze asy zaczęły robić rekontrukcję poprzedniej rundy.

FraMat 07.02.2023 14:17

Niby pisałem wcześniej, że czekam na nową rundę bez emocji, ale ostatni tydzień strasznie się wlecze.
Niech już będzie ten piątek i niech wiem: będzie chleb z tej mąki czy nie będzie?

skarabeus 07.02.2023 15:10

Ja nie mam bladego pojecia :-) Serce mowi ze bedzie, logika, ze skoro Kiko robil transfery, to sa to realne wzmocnienia. Ale ta sama logika podpowiada, ze robiac stale to samo nie mozna oczekiwac innych rezultatow niz wczesniej. A troche robimy to samo (Sobol).

Książę Palownik 07.02.2023 16:28

Tu trzeba wjechać na pełnej ku**wie i wygrać ten mecz. Żadne remisy, tu nie ma czasu żeby się "rozkręcać" i "oswajać" z ligą.

Zobaczymy co były warte te wszystkie zmiany kadrowe.

Jaroo1 07.02.2023 16:35

5 kolejek i będzie wiadomo. Albo będziemy napierdalać i punktować albo będą wygrane fartem jak za Wuja na początku sezonu, albo pogubimy sporo punktów z własnej nieporadności i będzie wiadomo co nas dalej czeka. Jeśli od początku z kolejki na kolejkę nie będzie punktów i co raz lepszej gry to chyba każdy sobie zdaje sprawę jak to się w tej naszej Wiśle, która wygląda jak wygląda ostatnimi laty skończy - a wygląda tak, ze jeśli ma być jakiś zapał i budowa drużyny to tylko od początku rundy/sezonu. Później to zawsze im dalej w las to wyglądało to co raz gorzej - nawet jak sezon się zaczynał ok.

nero 07.02.2023 18:40

Jaki sektory są otwarte? Ile max. może nas teraz wejść na mecz?

ciacho 07.02.2023 18:58

Dolne E i całe C. Nie wiem ile tego jest... z 11 tys?

FraMat 07.02.2023 19:00

Czy miasto wypłaci Wiśle jakąś rekompensatę za brak możliwości sprzedaży biletów lub znacząco obniża opłatę za najem stadionu?

nero 07.02.2023 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1596523)
Dolne E i całe C. Nie wiem ile tego jest... z 11 tys?

Uuu lipnie strasznie.
Trybuna C ma 5800 widzów, a trybuna E w całości ma 8 933 więc pewnie połowa z tego zatem 4500 czyli mniej więcej tak jak napisałeś.
Ciekawe jak to na C będzie wyglądać, czy przypadkiem nie wyjdzie tak, że Ci co siedzą na innych sektorach przyjdą na C, będą chcieli sobie siedzieć i szukać swojego numerowanego miejsca.

aNouc 07.02.2023 23:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1596494)
Jutro (wtorek) od godziny 16:00 rusza sprzedaż biletów na mecz Wisła vs Resovia oraz karnetów na rundę wiosenną. Sprzedaż obejmie wyłącznie trybunę C.

Cennik biletów na mecz Wisła vs Resovia na sektor C:
- Dziecięcy: 10 złotych
- Normalny: 25 złotych
- Ulgowy: 19 złotych

Cennik karnetów na rundę wiosenną na sektor C:
- Dziecięcy: 75 złotych
- Normalny: 185 złotych
- Ulgowy: 140 złotych

bilety.wisla.krakow.pl

- www.instagram.com/wislakrakowsa

Pozostało 1690 wejściówek na mecz Wisła vs Resovia, także - spieszyć się!

Karherop 07.02.2023 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1596510)
W punkt. Pech to można mieć w pojedynczych meczach, nasze problemy na boisku były w 100% powtarzalne i niezależne od przeciwnika i sędziego.
Ba, ja w sparingu z Lask miałem Deja Vu jak nasze asy zaczęły robić rekontrukcję poprzedniej rundy.

Z sędziowania też była rekonstrukcja, ale ostatniej rundy w ekstraklasie.

wolfy 08.02.2023 01:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1596532)
Z sędziowania też była rekonstrukcja, ale ostatniej rundy w ekstraklasie.

Tak źle to nie sędziują u nas, może poza meczem z Piastem za Hybali który był w 100% skręcony, ale tam zawiesili sędziów. Pewnie też o bukmacherkę chodziło.

ciacho 08.02.2023 06:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1596529)
Pozostało 1690 wejściówek na mecz Wisła vs Resovia, także - spieszyć się!

Aha. Czy miejsc jest tylko 8600? Ale bieda.

Marek96 08.02.2023 08:47

Ze skyboxami ~10k . Ciekawi mnie skład jakim wyjdziemy , ale raczej nie obstawiałbym pełnej hiszpanizacji od 1 minuty.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl