Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   17 kolejka 1 ligi, Wisła Kraków - Górnik Łęczna 4.11.2022 godz. 20.30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10823)

Karherop 03.11.2022 10:51

17 kolejka 1 ligi, Wisła Kraków - Górnik Łęczna 4.11.2022 godz. 20.30

Ponieważ stały zakładacz tematów ewidentnie zaspał/zapomniał zakładam temat.

U nas w końcu skład bez kontuzji (poza trio). Sobol ma pole do popisu.

Nie biorę pod uwagę innego scenariusza jak 3 punkty. Fernandez jest w gazie, coś musi ustrzelić.

Typuje 3-0 Bramki Fernandez, Rodado i Hugi

sandomingo 03.11.2022 10:58

Ostatni mecz na R22 Wisły w obecnym kształcie a w pesymistycznym scenariuszu ostatni na szczeblu centralnym.

W zasadzie wszystko teoretycznie przemawia za zwycięstwem - czyli nasz gen frajerstwa spowoduje, że będzie remis.

Ciekawy jestem, na jaki skład i ustawienie zdecyduje się.Sobolewski.
Pewniakami do składu wydają się.Broda, Jaroch, Łasicki, Colley, Szot, Basha, Balta, Hugi, Fernandez i Rodado. Czyli pozostaje jedno miejsce.

Pulpet 03.11.2022 13:10

Niekoniecznie Hugi jest pewniakiem.

Wierzę w zwycięstwo. Pierwszy raz od dawna.

Karherop 03.11.2022 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1594029)
Ostatni mecz na R22 Wisły w obecnym kształcie a w pesymistycznym scenariuszu ostatni na szczeblu centralnym.

Jak już zakładamy że to nasz ostatni mecz na szczeblu centralnym (nie wiem skąd ta teoria ale z chęcią ją poznam) to załóżmy równie prawdopodobny wariant jak wygranie przez kibica Wisły 570 mln w EuroJackpot i wykup Wisły od trio.

sandomingo 03.11.2022 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1594036)
Jak już zakładamy że to nasz ostatni mecz na szczeblu centralnym (nie wiem skąd ta teoria ale z chęcią ją poznam) to załóżmy równie prawdopodobny wariant jak wygranie przez kibica Wisły 570 mln w EuroJackpot i wykup Wisły od trio.

Nie ma pomysłu ani środków na zasypanie dziury, co spowoduje:
a) w mniej pesymistycznym scenariuszu: wyprzedaż zawodników - już dziś Sobolewski potwierdza prawdopodobne odejście Fernandeza
b) w bardziej pesymistycznym scenariuszu - brak szans na licencję i wycofanie drużyny z rozgrywek.

aNouc 03.11.2022 13:26

Trening piłkarzy Wisły przed meczem z Górnikiem Łęczna:

https://www.youtube.com/watch?v=xsx6BaYz7h8

Wideo konferencja Radosława Sobolewskiego przed meczem Wisła vs Górnik Łęczna:

https://www.youtube.com/watch?v=pfXwqeFJ874

Dostęp do wideo transmisji z meczu Wisła vs Górnik Łęczna można wykupić pod linkiem:

https://wislakrakow.statscore.com/pl...ventId=4508350

Połowa kasy leci do budżetu klubu (trzeba dokonać transakcji poprzez wejście w powyższy link).

PS. Mecz w Polsacie Sport News

Karherop 03.11.2022 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1594037)
wyprzedaż zawodników - już dziś Sobolewski potwierdza prawdopodobne odejście Fernandeza

Wnosisz to po slowach Sobolewskiego, który powiedział dokładnie to samo co Brzęczek przed sezonem?

Jakbyśmy mieli nie przetrwać zimy to z Duda by kontraktu nie przedłużono, ale co ja tam się na tym znam.

sandomingo 03.11.2022 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1594044)
Wnosisz to po slowach Sobolewskiego, który powiedział dokładnie to samo co Brzęczek przed sezonem?

Jakbyśmy mieli nie przetrwać zimy to z Duda by kontraktu nie przedłużono, ale co ja tam się na tym znam.

Przedłużenie kontraktu z Dudą oznacza, że wysokość jego transferu wzrosła. Tylko i aż tyle.
Jako jeden z nielicznych może znaleźć.kupca.

Karherop 03.11.2022 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1594045)
Przedłużenie kontraktu z Dudą oznacza, że wysokość jego transferu wzrosła. Tylko i aż tyle.
Jako jeden z nielicznych może znaleźć.kupca.

Mogę się trochę mylić, ale wydaje mi się że jego menager wie deczko więcej co się dzieje w klubie (czy upada, czy jest wypłacalny) niz ludzie tu na forum, którzy sieją skrajny defetyzm.

Myślę że jakby było bliżej upadku to by nawet nie siadali do rozmów.

sandomingo 03.11.2022 14:20

Ok, pożyjemy, zobaczymy

A co do menago: w razie czego zalatwi rozwiazanie kontraktu i zarobi dwa razy. Easy money

Jagul 03.11.2022 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1594046)
Mogę się trochę mylić, ale wydaje mi się że jego menager wie deczko więcej co się dzieje w klubie (czy upada, czy jest wypłacalny) niz ludzie tu na forum, którzy sieją skrajny defetyzm.

Myślę że jakby było bliżej upadku to by nawet nie siadali do rozmów.

W przypadku tego klubu nigdy nie można być pewnym co się wydarzy.

Arkadiusz.Czerepach 03.11.2022 17:00

faktycznie zaspałem

dorzucam grafiki

https://i.imgur.com/AR4IklL.png

https://i.imgur.com/E2241v1.png

Elendil 03.11.2022 22:54

Ostatnie spotkania to droga przez mękę, więc czas na gładkie zwycięstwo. 3:0 i lecim ogolić Motór.

krysztal 03.11.2022 23:18

Ciekawe czy nasi zadbali o to by Hubert Sobol nie mógł zagrać bo ostatnio zaczął coś strzelać???

Jagul 04.11.2022 07:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1594064)
Ciekawe czy nasi zadbali o to by Hubert Sobol nie mógł zagrać bo ostatnio zaczął coś strzelać???

Jest jakaś klauzula wpisana ale Sobolewski nie doprecyzował.
Z jego słów wynika, że pod pewnymi warunkami Sobol może zagrać.

Karherop 04.11.2022 09:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1594049)
W przypadku tego klubu nigdy nie można być pewnym co się wydarzy.

Nawet wypuszczanie nowych koszulek w przededniu bankructwa :>

Patryko 04.11.2022 10:51

Drużyny takie jak Łęczna muszą być golone z punktów, jeśli chcemy myśleć o awansie.

4-1 Rodado x2, Fernandez x2

Jagul 04.11.2022 11:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1594068)
Nawet wypuszczanie nowych koszulek w przededniu bankructwa :>

Mnie naprawdę w tym klubie już mało rzeczy jest w stanie zdziwić.
Temat nowych koszulek to już był znany od jakiegoś czasu i to na pewno przed tym wszystkimi zawirowaniami.

Szneka 04.11.2022 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1594064)

Znajomy ma Syna w Łęcznej i syn mówił, że nie zagra Sobol

pepe72 04.11.2022 12:32

Z konferencji trenera Sobola wynika, że kontuzjowanych jest 4 - jeszcze Grucha, a Moltenis pauzuje za kartkę.
Przeciwko Wiśle nie zagra wypożyczony zawodnik, bo zazwyczaj wypożyczeni dostają "powera" przeciwko Wiśle, a nie o to chodzi :)

Co do samego meczu to jeśli Wisła chce coś zrobić w zimie to musi zimować na miejscu barażowym, więc trzeba oba mecze w lidze wygrać, a w pucharze awansować.

Szneka 04.11.2022 22:25

Jak można przegrać z amatorami z Łęcznej? Jak qrwa jak? Wygraliśmy w Sosnowcu, super druga połowa z PBB a dziś Fernandez i Rodado nieobecni , Basha fatalny, Hugi był na boisku ale nie wniósł nic do gry. Zmiennicy nic nie wnieśli do gry. Oj bez wzmocnień w ataku , na skrzydle, na środku pomocy i lewej obronie nie zrobimy nic.

aNouc 04.11.2022 22:27

Wideo konferencja Radosława Sobolewskiego po meczu Wisła vs Górnik Łęczna:

https://www.youtube.com/watch?v=coUo9SZHDSE

ślimak 04.11.2022 22:32

Łęczna nie wygrała meczu na wyjeździe... Gen frajerstwa nadal głęboko zakorzeniony. Przegrywy je*ane!

Patryko 04.11.2022 22:34

Marnie to widzę, finansowo i sportowo jesteśmy na dnie, Radek koła tutaj nie wymyśli.
Jak widzę profesjonalnego piłkarza, który nie jest w stanie podać piłki celnie do nogi na 5 metrów, to mnie krew zalewa.

Chorynatrzykolory 04.11.2022 22:38

Zaorać to w ....u , ten sezon już nie ma sensu , nie spodziewałem się że po najgorszym dla mnie zeszłym roku jeśli chodzi o co tygodniowe nerwy te patalachy są w stanie to przebić w tym .. za rok będzie jeszcze gorzej bo nie będzie pieniędzy , niech trio wy du pca stąd i możemy zacząć od 4 ligi , człowiek zaoszczędzi nerwów

AS82 04.11.2022 22:40

Łeczna to był chyba oprócz Skry najsłabszy rywal z jakim graliśmy, i co? przegraliśmy 1-2 . To jest TRAGEDIA!!

speedfashion 04.11.2022 22:45

Szkoda tego meczu, na pewno nie bylismy gorsi. Brakuje nam logos, kto przyspieszy gre, zrobi cos nieszablonowego (wiem, zadne odkrycie). Wiekszosc akcji budowalismy tak mozolnie, ze Gornik zdazyl juz zamurowac bramke. Rodado strasznie nieruchawy, Fernandez nie moze byc wazedzie, a Basha to niestety 2/5 dawnego zawodnika.

Na pewno nie pomaga to, co dzieje sie wokol Wisly. Jakies pozytywne informacje odnosnie przyszlosci klubu na pewno rozgonilyby troche chmur.

Wojtas 04.11.2022 22:48

Znowu weekend jak wlasciwie za kazdym razem gdy tylko jest mecz Wisly- czyli zjebany.

juz nawet nie mam co pisac,co sie wysilać bo zwyczajnie juz szkoda nerwów,bezsilnosć i upokorzenie jak leją nas Puszcze,Chojnice i Łeczne.

krysztal 04.11.2022 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chorynatrzykolory (Post 1594100)
Zaorać to w ....u , ten sezon już nie ma sensu , nie spodziewałem się że po najgorszym dla mnie zeszłym roku jeśli chodzi o co tygodniowe nerwy te patalachy są w stanie to przebić w tym .. za rok będzie jeszcze gorzej bo nie będzie pieniędzy , niech trio wy du pca stąd i możemy zacząć od 4 ligi , człowiek zaoszczędzi nerwów

Jak sezon nie ma sensu???Możemy osiągnąć historyczny sukces i awansować do drugiej ligi

KOALIK 04.11.2022 22:52

Tego chyba największy pesymista, który przez beneficjentów obalenia Cupiała byłby nazwany spiskowcem i wrogiem tego nie mógłby przewidzieć.

To zdecydowanie najgorszy rok w historii Wisły.

Trzeba pogratulować tym, którzy do tego doprowadzili.

Zapisaliście się w historii Wisły.

Brawo Błaszczykowski! Brawo Królewski! Brawo Jażdżyński!

Brawo klakierzy!

Tak się kończy wielomiesięczny brak reakcji, a kluczowym było zatrudnienie wujka Jurka.

To doszczętnie zaorało Wisłę.

Ale najważniejsze są legendy lub tzw. ,,legendy".

Skawa Wadowice 04.11.2022 22:59

Górnik Łęczna jeden ze słabszych zespołów jakich widziałem przeciwko Wisle. Coś podobnego do skry czestochowa.
My? Frajerstwo.
Lepsi przez caly mecz, brakuje jakosci by zapewnic 3 pkt i musimy liczyc na szczescie, ktorego nie mielismy.
Bez wzmocnien chuja z tego bedzie. Czyli potrzebni sponsorzy.
Obrona tragedia. Colley do wyjebania to chłop totalnie ma wyjebane i sporo baboli ma w kazdym meczu.
Broda dzisiaj slabo, ale kto mogl przewidziec ze nie bedzie miał dnia.

Szkoda, bo w tym meczu zaslugiwalismy na 3 pkt jak w zadnym z ostatnich.

Elendil 04.11.2022 23:08

Tragedia w obronie, nieporadność w w ataku... Szkoda gadać. Jeszcze zostać wyrzuconym z pucharu i przegrać z Sandecją i najgorszy w 112 historii Wisły rok może się skończyć.

Kluczowe pytanie brzmi: czy kolejny będzie lepszy? Czy jeszcze gorszy, skoro już tak bardzo śrubujemy rekordy?

wolfy 04.11.2022 23:09

Swoją drogą - ile ten cudowny Colley nam bramek zawalił? Bo moim zdaniem to beznadziejny stoper, klasę gorszy od średniego Mehremicia.

MaLk 04.11.2022 23:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1594113)
Swoją drogą - ile ten cudowny Colley nam bramek zawalił? Bo moim zdaniem to beznadziejny stoper, klasę gorszy od średniego Mehremicia.

Liczyć mi się nie chce, ale na pewno jest graczem z gatunku "raz na mecz muszę coś spieprzyć, inaczej nie usnę". Ile z tego skończyło się bramką, a ile razy nam się upiekło... w sumie wolę nie sprawdzać.

Drozd 04.11.2022 23:14

Piłka nożna to gra zespołowa w obronie jesteśmy jak dzieci we mgle. Najłatwiej jest znaleźć winnego. Drugą bramkę zajebał Bascha i trzej obrońcy którzy podeszli do chłopa z piłką i zupełnie mu nie przeszkodzili w podaniu, a nie Coley i Broda, którzy mogli sytuację uratować ale dali dupy...

Ajax 04.11.2022 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1594112)
Tragedia w obronie, nieporadność w w ataku... Szkoda gadać. Jeszcze zostać wyrzuconym z pucharu i przegrać z Sandecją i najgorszy w 112 historii Wisły rok może się skończyć.

Kluczowe pytanie brzmi: czy kolejny będzie lepszy? Czy jeszcze gorszy, skoro już tak bardzo śrubujemy rekordy?

Kończymy w strefie spadkowej może trochę powyżej i lecimy prosto do 4 ligi.

Niestety projekt ratowania Wisły się nie udał. Nie można w kółko robić tego samego i oczekiwać innych wyników to nie Łęczna jest frajerami czy amatorami.

Łęczna wygrała z największymi frajerami i amatorami ligi i tyle. Piłkarsko jesteśmy na dnie.

Szneka 04.11.2022 23:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1594113)

Dlaczego więc po dwóch dobrych meczach siada na ławie Skrobański a nie Colley? Jak słaby musi być Młyński czy Starzyński że na skrzydle gra Talar? Jak słaby jest Wachowiak i Niewiadomski że na lewej obronie gra Jaroch?

Patryko 04.11.2022 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1594112)

Kluczowe pytanie brzmi: w której lidze zagramy po zakończeniu obecnego sezonu? Mnie to pachnie czwartą ligą pod skrzydłami Socios.

smolarek999 04.11.2022 23:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1594116)
Piłka nożna to gra zespołowa w obronie jesteśmy jak dzieci we mgle. Najłatwiej jest znaleźć winnego. Drugą bramkę zajebał Bascha i trzej obrońcy którzy podeszli do chłopa z piłką i zupełnie mu nie przeszkodzili w podaniu, a nie Coley i Broda, którzy mogli sytuację uratować ale dali dupy...

Basha zajebał bo powinien być na ławce z to była druga akcja gdzie musiał grać zachowawczo bo miał już kartkę.

Druga sprawa że Broda z tych meczy co grał to właściwie nic nie uratował. Pytanie ile by Mikołaj z tego wyciągnął

Harcownik 04.11.2022 23:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez smolarek999 (Post 1594121)
Basha zajebał bo powinien być na ławce z to była druga akcja gdzie musiał grać zachowawczo bo miał już kartkę.

Druga sprawa że Broda z tych meczy co grał to właściwie nic nie uratował. Pytanie ile by Mikołaj z tego wyciągnął

Ale co ma tu bramkarz do ratowania? Tu normalnie powinno być 3:0 do przerwy dla nas.

Aha. Rodado tragedia. Właściwie poza Łasickim i Fernandezem same ogóry. Już nawet Balta więcej wniósł z przodu niż Basha czy Młyński. Co z Żyro?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl