Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   16 kolejka, Zagłębie Sosnowiec - Wisła Kraków, 28 pażdziernik 2022, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10821)

Arkadiusz.Czerepach 26.10.2022 11:01

16 kolejka, Zagłębie Sosnowiec - Wisła Kraków, 28 pażdziernik 2022, 20:30

Nadchodząca kolejka*

https://i.imgur.com/b09h2W3.png

Aktualna tabela*

https://i.imgur.com/Q5yOGcl.png

:TS:

*grafiki i kursy (z dnia zakładania tematu) od sponsora tytularnego rozgrywek

wiesniak842 26.10.2022 11:03

Smierdzi remisem:D

aNouc 26.10.2022 13:16

Trening piłkarzy Wisły przed meczem z Zagłębiem Sosnowiec:

https://www.youtube.com/watch?v=qbYe7-W3yos

Dostęp do wideo transmisji z meczu Zagłębie vs Wisła można wykupić pod linkiem:

https://wislakrakow.statscore.com/pl...ventId=4508244

Połowa kasy leci do budżetu klubu (trzeba dokonać transakcji poprzez wejście w powyższy link).

PS. Mecz w Polsacie Sport Extra

Stelio 26.10.2022 13:35

Jedyne czego jestem pewien to podtrzymania naszej wspaniałej serii meczów bez zwycięstwa. To czego pewien nie jestem, to czy uda się urwać punkt czy nie.

sandomingo 26.10.2022 13:37

Zagłębie to pewniaczek. Grzech nie zagrać.

Karherop 26.10.2022 13:47

Ostatni mecz z górną połówka tabeli. Jak wygrany to się rozpędzimy i możemy nawet wygrać ostatnie 2 mecze (patrząc na klasę rywali).
Wtedy pewnie zakręcimy się ok 4-5 miejsca po rundzie jesiennej. Jeśli nie to będziemy finiszować poza 6. Mimo wszystko Wisła Sobola nie przegrywa..

Szkoda tylko że w piątek gramy bez Łasickiego.

Optymizm głównie upatruje po 2 połowie z PBB. Obiektywnie najlepszy zespół z jakim graliśmy tej jesieni.

Jeśli wyjdziemy 3 z tyłu ( o czym wspominał Sobol) to być może wyjdzie skład:
Broda- Gruszkowski, Jaroch, Colley, Skrobanski, Wachowiak- Basha, Talar- Hugi, Rodado, Fernandez

Choć pewnie taktycznie pasuje bardziej wystawić Żyro od początku, a Hugim na obronę/pogoń wyniku

Arkadiusz.Czerepach 26.10.2022 13:58

mecz o 6pkt :)

Jaroo1 26.10.2022 14:41

Cytat:

Wtedy pewnie zakręcimy się ok 4-5 miejsca po rundzie jesiennej. Jeśli nie to będziemy finiszować poza 6. Mimo wszystko Wisła Sobola nie przegrywa..
Ale też nie wygrywa. I teraz pytanie, czy w końcu wygramy, czy przegramy? Bo remisować wiecznie przecież nie będziemy.

Elendil 26.10.2022 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1593742)
Ostatni mecz z górną połówka tabeli. Jak wygrany to się rozpędzimy i możemy nawet wygrać ostatnie 2 mecze (patrząc na klasę rywali).

Szkoda tylko że w piątek gramy bez Łasickiego.

Optymizm głównie upatruje po 2 połowie z PBB. Obiektywnie najlepszy zespół z jakim graliśmy tej jesieni.

Jeśli wyjdziemy 3 z tyłu ( o czym wspominał Sobol) to być może wyjdzie skład:
Broda- Gruszkowski, Jaroch, Colley, Skrobanski, Wachowiak- Basha, Talar- Hugi, Rodado, Fernandez

Choć pewnie taktycznie pasuje bardziej wystawić Żyro od początku, a Hugim na obronę/pogoń wyniku

Bez jaj żeby nie wystawić w składzie gościa, który odmienił losy meczu z PBB. Trójka Hugi-Fernandez-Rodado musi się zgrywać, wystarczająco długo Brzęczek go dał w odstawkę. Mam nadzieję, że będzie bez wahadeł, których i tak nie mamy... Obrona Grucha-Colley-Skrobański-Jaroch może i szału nie robi, ale przynajmniej nie będą wydziwiać z ustawieniem, o którym ewidentnie nie mają pojęcia. Środek pomocy, lewe skrzydło - tam mamy dopiero lej po bombie.

Maine_Coon 27.10.2022 08:14

No to teraz już na pewno wygramy

Maine_Coon 27.10.2022 08:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1593741)
Zagłębie to pewniaczek. Grzech nie zagrać.

W którą stronę? :D

sandomingo 27.10.2022 08:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maine_Coon (Post 1593755)
W którą stronę? :D

Zagłębie wg buków jest underdogiem, więc tylko na nich:)

El'kabat 27.10.2022 08:41

Remisowo...........

Elendil 27.10.2022 11:29

Ok, Grucha kontuzjowany, także pewnie Szot w jego miejsce. Mam nadzieję, że strzelimy kilka bramek, bo to że jakieś stracimy, to niemal pewne.

Karherop 28.10.2022 08:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1593757)
Remisowo...........

9 mecz bez wygranej. Byłby to ewenement.

Kiedyś ta seria musi się skończyć. Nie czekajmy na mecz z Łeczna.

Skoro Grucha odpada, a do gry są Żyro i Pereira to może jednak wyjdziemy 4 z tyłu i że skrzydłowymi?

Byle jak, byle wygrać.

Tabor1906 28.10.2022 12:16

Broda - Szot Colley Skrobański Jaroch - Basha Duda Hugi Cisse - Fernandez - Rodado.
Skoro Żyro i Pereira dostępni to skrzydła tym razem powinny być od początku, a wspomniana dwójka wchodzi ~65-70min.
Osobiście chciałbym aby Rodado usiadł na ławce i wejście na przełamanie.

sandomingo 28.10.2022 12:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1593789)
9 mecz bez wygranej. Byłby to ewenement.

Kiedyś ta seria musi się skończyć.

Kiedyś tak ale nie dziś.

Nie da się wygrać meczu grając w obronie Wachowiakiem i Szotem. Po prostu nie da się.

Karherop 28.10.2022 13:08

Jakby mi ktoś powiedział po 5 kolejce że nie wygramy w 8 meczach z rzędu w 1 lidze to też bym powiedział że się tego nie da dokonac.

Ja optymizm upatruje tylko w ofensywie. Wynik 3-2 czy nawet 4-3 jest dość prawdopodobny.

sandomingo 28.10.2022 14:07

3:2 czy 4:3 to naprawdę możliwy wynik.
Przy czym ja uważam, że dla Zagłębia.

krysztal 28.10.2022 15:00

Nie leży nam ostatnio zagłębie oj nie leży.W sumie mało kto nam leży ostatnio

gizmowisla 28.10.2022 17:22

czy Broda juz bedzie caly czas w bramce ???? bo obronil karnego ??

aNouc 28.10.2022 18:32

Wyjściowy skład Wisły:

https://twitter.com/WislaKrakowSA/st...47645063094277

Szneka 28.10.2022 19:25

Znowu Feddek komentuje . Dramatyczny jest ten gość

Coglin 28.10.2022 19:55

Jest dramatyczny. Idealnie pasuje do naszej gry.

ReMix 28.10.2022 20:25

Dokładnie. Mam nadzieję, mimo to, na 3 punkty dzisiaj.

Arkadiusz.Czerepach 28.10.2022 20:34

Szota z Szotą pomylił :)

znowu podobna historia jak z podbeskidziem , jesli chodzi o ZESPÓŁ to ZS nas miażdży , wyglada to jak sparing z drużyna okręgówki (to o nas) , ale my za to mamy kilka jednostek (hiszpanie) którzy przerastają te lige , wiec jak uda im sie coś wyczarować z dupy , to od razu śmierdzi gole dla nas

Szneka 28.10.2022 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1593819)
Szota z Szotą pomylił :)

znowu podobna historia jak z podbeskidziem , jesli chodzi o ZESPÓŁ to ZS nas miażdży , wyglada to jak sparing z drużyna okręgówki (to o nas) , ale my za to mamy kilka jednostek (hiszpanie) którzy przerastają te lige , wiec jak uda im sie coś wyczarować z dupy , to od razu śmierdzi gole dla nas

Areczku ten sam mecz oglądasz? ZS grało od gola na 1-0 do mniej więcej 30 minuty. Ile mieli składnych, groźnych akcji?

ciacho 28.10.2022 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1593821)
Areczku ten sam mecz oglądasz? ZS grało od gola na 1-0 do mniej więcej 30 minuty. Ile mieli składnych, groźnych akcji?

Chyba włączył inny mecz. ZS to dno dna. Najgorsza drużyna z jaką dotąd graliśmy w 1 lidze. Tu sam Fernandez powienien mieć 5 bramek, ale zamiast technicznie uderzyć to walił na siłę. A mimo to bardzo się staraliśmy żeby ZS wyrównało.

Harcownik 28.10.2022 21:49

No i git. Fernandez się spłaca. Teraz czas na marsz w górę tabeli?

Jaroo1 28.10.2022 21:57

Do 30 minuty to był dramat, później co prawda ich jechaliśmy ale nasza nieskuteczność sprawiła, że tylko 1:2 się skończyło, a mieliśmy też szczęście bo gdyby im coś weszło na 2:1, 2:2 to znowu byłby dramat dla nas.

Mam nadzieję, że Sobol nie skończy jak Wuja, któremu wyszło 5 meczów na krzyż w I lidze, a później była już tylko żenada. Oby to się z meczu na mecz rozkręcało, co do gry i przede wszystkim co do punktowania.

Elendil 28.10.2022 21:59

Najpierw Sosnowiec nic nie grał, żeby z niczego wyczarować piękną bramkę. Brawo dla naszych, że graliśmy swoje i strzeliliśmy te gole, Fernandez klasa (10 bramek).

Z minusów:
- Gra mniej więcej od 70 minuty, nikt nie potrafi przytrzymać piłki w środku? Od razu trzeba walić do napastnika, co ma obok siebie 2-3 gości?
- Niewykorzystane szanse Rodado i Młyńskiego na dobicie Sosnowca
- Żyro to za karę wchodzi? Drugi mecz z rzędu, gdzie jak wchodzi, to gramy w osłabieni. Brakowało, żeby wyrównali z tego wolnego na końcu... Liczę, że w kolejnym meczu to Pereira wejdzie.
- oraz kilka naprawdę dziwnych decyzji sędziego (jak to kopnięcie Fernandeza w twarz ok. 16-18 metra od bramki).

speedfashion 28.10.2022 22:00

Fajnie w koncu wygrac!
Gratulacje dla Sobolewskiego i dla druzyny. Cos drgnelo. :-)

Szneka 28.10.2022 22:02

Akurat za partacza zwanego trenerem , też odwróciliśmy jeden mecz. U nas z Katowicami gdzie 2 gole strzelił Fernandez. Dziś kolejny słaby mecz Rodado, słaby mecz Bashy i katastrofalna zmiana Młyńskiego. Talar ustawiony na skrzydle nie istnieje. Fajnie dziś oprócz Fernandeza pograli Szot Balta Skrobański i Jaroch. Młody Skrobański tym meczem posadził na dłużej na ławie Moltenisa. Dor Hugi- dziś niedokładności bez liku, aż szlag człowieka trafiał widząc jak psuje proste piłki.
W ZS upadłe gwiazdy Banaszewski Klupś Masłowski. Ten pierwszy cfaniaczek z fryzurą na firankę, gumka do żucia i postawa z gatunku jestem najlepszy. Masłowski przedreptał spotkanie na nasze szczęście. Ogólnie ZS grało od 12 do 30 minuty i w drugiej połowie tak od 70.
Sędzia mógł Jończemu pokazać żółtko a nam dać wolny za kopnięcie w twarz Fernandeza- czemu tego nie zrobił?
Ważne 3pkt, oby za tydzień i dwa była powtórka.

FraMat 28.10.2022 22:22

Ogólnie rzecz biorąc to przez długie momenty gramy bardzo nieporadnie.
Jednak tym razem to Wiśle należały się 3 punkty i to Wisła tym razem tego nie zajebała.

Kurna, cieszę się jak po meczu z Schalke 1:4

s1mone 28.10.2022 22:31

Ja na Baltę nie mogę patrzeć.
On jest jedyny.
Wygrywa każdą główkę.... tylko, że zawsze po wygranym pojedynku piłka ląduje u przeciwnika. Jest w tym niezawodny. Chyba lepiej jakby je przegrywał, bo przeciwnik przynajmniej czasem by się pomylił, a Balta wydaje się bezbłędny w tym aspekcie :D W dodatku w samej końcówce mi znowu ciśnienie podniósł głupią stratą...

Szot oprócz tego, że jak zwykle się przewracał o własne nogi i symulował to zagrał całkiem nieźle. Byłem zaskoczony. Skrobański też rozegrał niezłe zawody, tutaj już nie byłem zaskoczony, bo na to liczyłem.

Fernandez dwa gole, a mógł mieć ze 4.
Zagłębie więcej atakowało, my byliśmy dużo konkretniejsi. Stwarzaliśmy bardzo dogodne okazje po kontrach.

Rodado może i nie zagrał porywająco, ale asysta przy drugiej bramce - ciasteczko.

Basha znowu słabo, za wolno, niedokładnie i niechlujnie.

Generalnie Zagłębie chciało grać, ale brakowało im jakości. Poza świetnym strzałem Pawłowskiego (obrót w stylu Lewego) to te ich szanse były raczej efektem chaosu i afery, a nie dobrej gry.

Czy tylko mi się wydaje, że mimo piękna bramki to strzał był do wyjęcia (trudny, ale możliwy do obrony), tylko Broda troszkę się źle ustawił i przez to nie miał szans. To był taki lekki lobik i nie przy samym słupku, tylko bliżej środka. Ale spoko, poza tą akcją to mi się Broda podobał. Biegański też takie wpuszczał. Strzał był bardzo dobry, trudny do wyjęcia, ale moim zdaniem nie niemożliwy. Po prostu minimalny błąd w ustawieniu się zadecydował, że Broda nie dał sobie szansy na paradę.

Jak obejrzę powtórkę to to zweryfikuję, bo widziałem bramkę tylko raz.

Fajnie było wreszcie wygrać.

Karherop 28.10.2022 22:39

Przeczucie mnie nie myliło. W końcu wygrana i możemy mozolnie odrabiać straty.

Dodatkowo zagraliśmy naprawdę dobre zawody na tle przeciętnego Zagłębia. Sam Fernandez powinien dzisiaj strzelić 5 bramek. Rodado i Młyński kolejne.

Duże słowa pochwały dla Szota i Skrobanskego. Bardzo dobre spotkania. W końcu też lepsze zawody Bashy. Więcej biegał i rozgrywał.

Hugi z kolei udowadnia jest zawodnikiem na końcówki. Ileż on dzisiaj zaliczył strat.

Teraz Łeczna i Sandecja trzeba złoic ile wlezie. 29 pkt da nam miejsce w 6 ze strata 5-6 pkt do miejsc 1-2.

beckenbauer 28.10.2022 22:43

Sosnowiec dramat poziom 2-ligowy

Elendil 28.10.2022 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez beckenbauer (Post 1593831)
Sosnowiec dramat poziom 2-ligowy

No jak to, przecież Feddek mówił, że w pierwszej połowie zagłębie DOMINOWAŁO :lol: :lol: :lol:

Tak naprawdę po prostu mieli (36-letniego) Pawłowskiego, który pomimo wieku nadal to ma (w sam raz na 1 ligę). Na szczęście za bardzo nie miał z kim pograć.

Cieszę się ze zwycięstwa, ale jednak mamy jakościowe braki w składzie widoczne gołym okiem. Środek pola - Balta, Basha, Duda, Plewka - każdy z nich gra obecnie przeciętnie, nie ma tutaj jakiegoś pewniaka do pierwszego składu, mogą sobie ciągnąć losy, kto ma zagrać. Wchodzi Młyński i Żyro i nic nie grają. Hugi jednak dużo lepiej wygląda jak wchodzi z ławki, niż jak gra w pierwszym składzie. Rodado to obecnie taki gościu, który jest od podawania piłek Fernandezowi. Także zima może być ciekawa, pod względem ruchów z i do klubu.

Karherop 28.10.2022 23:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1593832)
Także zima może być ciekawa, pod względem ruchów z i do klubu.

Dlatego właśnie Fernandeza powinni przykuć do kaloryfera w klubie. Nawet jakby podpisał z kimś kontrakt od sezonu 23/24 to bardziej opłaca się go trzymać jeszcze te pół roku w klubie.

Jedyny obecnie zawodnik dzięki któremu możemy tlić nadzieję o awansie.

santiago_1986 28.10.2022 23:31

Jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale cholera może wreszcie coś drgnęło. 6 pkt w 2 pozostałych meczach i awans dalej w PP przestały być SF, aczkolwiek bez mozolnego wyszarpania zwycięstw się nie obędzie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl