Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Derby Krakowa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10510)

Manhunt. 29.04.2022 17:34

Derby Krakowa

:tsw_krzeslo::tsw_wislazkrakowa:

Tu nic więcej nie trzeba dodawać.

TSWojtas 29.04.2022 17:37

Zwycięstwo w tym meczu da Nam kopa do utrzymania. Remis odwlecze nieuniknione. Porażka pchnie Nas do spadku.
Tylko Zwycięstwo!
Tylko Wisła!
AJ!

Gin 29.04.2022 17:40

Po kopaninie obstawiam 0:0 .

nero 29.04.2022 17:47

Nie ma co się oszukiwać... przegramy...
Oby inni z którymi też walczymy o utrzymanie przegrali to będzie jeszcze nadzieja...

s1mone 29.04.2022 18:02

Jakie krw przegramy, nie ma takiej opcji - tylko zwycięstwo!!

Patryko 29.04.2022 18:17

Pozostaje wierzyć w jakieś fuksiarskie zwycięstwo, jesteśmy naprawdę poważnie osłabieni.
Bardzo jestem ciekaw naszej wyjściowej jedenastki - obrona to będzie totalnie eksperymentalne zestawienie, jedyny pozytyw to nieobecność Maćka.

s1mone 29.04.2022 18:26

Ja obstawiam, że pewnie wyjdziemy :

Biegański (jeśli zagra Szot to możliwe, że wyjdzie Kieszek)

Szota, Colley, Frydrych, Ring - gorzej jak Colley nie będzie gotowy to pewnie Szot zamiast Szoty, który pójdzie do środka

Manu - Poletanovic - Savic - Fazlagic - Cisse

Ondrasek

Chyba, że trenejro będzie chciał dać kolejną szansę Skvarce, żeby zmiana na Cisse / Manu była z energią na skzydle, ostatnio to dawało nam dość dobre wyniki pod bramką przeciwnika.

Gunner1906 29.04.2022 19:27

A gdzie w tej jedenastce Tsitashvilli? Kontuzja?

AS82 29.04.2022 19:45

Jak sie Colley nie wykuruje to z obroną: Szot - Szota - Frydrych - Ring na pewno nie wygramy , nie ma szans...

Patryko 29.04.2022 19:46

Po tym, co powiedział na temat Colley'a Brzęczek na konferencji, obawiam się takiego zestawienia obrony:

Szot --- Frydrych --- Szota --- Ring

Co takie zestawienie dla nas oznacza, chyba nie muszę mówić... Jedyna nadzieja, że akcje meczu będzie się toczyć z dala od naszego pola karnego ^^

Arkadiusz.Czerepach 29.04.2022 20:07

to ja tylko dodam dla porządku:

https://i.imgur.com/l2mWuy7.png

https://i.imgur.com/ON7rp06.png

https://i.imgur.com/rxYQ5G2.png

:tsw_kopniak: :tsw_krzeslo: :tsw_kopniak2: :tsw_zdrajca:

ciacho 29.04.2022 20:22

0:3 do przerwy i jakoś dowieziemy do konca

Blixa 29.04.2022 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1582323)
Po tym, co powiedział na temat Colley'a Brzęczek na konferencji, obawiam się takiego zestawienia obrony:

Szot --- Frydrych --- Szota --- Ring

Co takie zestawienie dla nas oznacza, chyba nie muszę mówić... Jedyna nadzieja, że akcje meczu będzie się toczyć z dala od naszego pola karnego ^^

Ten sezon to jest jakiś najczarniejszy horror.

s1mone 29.04.2022 21:03

O, wiedziałem ze kogoś mi brakuje, pominąłem najlepszego ostatnio grajka. Gio za Cisse:)

KOALIK 30.04.2022 02:13

Chyba tylko ludzie niespełna rozumu sądzili, że odpady z Rakowa, których przerosła II liga (czyli trzeci poziom) będą prawdziwymi odnowicielami.

Raków jest trzy mecze od mistrzostwa. Gdyby dalej była familia, to o Ekstraklasie mogliby tylko pomarzyć.

O szeregu błędów można pisać w nieskończoność.

Wiadomo - różnych beneficjentów obecnego stanu rzeczy i tego środowiska nikt nie przekona.

https://www.goal.pl/ekstraklasa/wisl...ziow/#comments

Ten artykuł zawiera sporo racji. Jest trudny do przyjęcia. Łatwiej zaatakować sędziów niż spojrzeć w swoje błędy. Za obecny stan rzeczy odpowiadają jedynie trio + family oraz ich klakierzy (tu można wielu doliczyć).

Cały czas się mówi o ratowaniu. Niektórzy zbudowali na nim swój mit, swoją wyjątkowość. Tylko tak szczerze, to ratowanie w dzisiejszej sytuacji można ocenić negatywnie.

A jakieś ówczesne zasługi w dzisiejszej sytuacji mogą być tylko małą okolicznością łagodzącą, bo dzisiejsza sytuacja to efekt samodzielnych rządów i to przy braku opozycji, przy fakcie, że nikt nie przeszkadza.

Na taki spokój jakie ma trio ze strony TS-u, Socios, itp. (dla mnie nawet należy podstawić znak równości między tymi podmiotami do tzw. ratowników) i bezwarunkową akceptację wszelkich działań, to żaden inwestor tego nie miałby. O tym niewiele się mówi, a to jest bardzo duże ułatwienie w rządzeniu. Coś, co powinno być znacznym motorem napędowym dla Wisły, a nie jest w rzeczywistości.

Zresztą, lata 2016-2018 w Wiśle to jedna z największych afer w historii polskiej piłki. Przez trzy lata pisowska prokuratura nie umiała tej sprawy wyjaśnić, a winni wielomilionowych nadużyć unikną odpowiedzialności.

s1mone 30.04.2022 07:57

Nie pomyliłeś tematow? Albo moze jednak parchem jestes?

To by wiele wyjaśniało.

Armin 30.04.2022 08:43

Akurat link który wrzucił KOALIK jest bardzo dobrym podsumowaniem sytuacji. A do kolegi powyżej- czas się obudzić i zdjąć różowe okulary. W jakim świecie ty żyjesz?

Uchodzca 30.04.2022 09:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Armin (Post 1582331)
Akurat link który wrzucił KOALIK jest bardzo dobrym podsumowaniem sytuacji. A do kolegi powyżej- czas się obudzić i zdjąć różowe okulary. W jakim świecie ty żyjesz?

Koalik to temat dla psychiatrow, niejeden moze sie doktoryzowac na jego zyciorysie i tworczosci literackiej. Jego eseje to mistrzostwo swiata! Tak, jak widac z jego ostatniego zdania w tych pozal sie Boze lamentach; Duza wina pisiorow, rezym kaczynskiego zabija Wisle!! A noz w plecy wbija ponad 2200 czlonkow Socios!!
..Reszta jego wypocin na rowni wysokim poziomie!!

PS. Cytujac klasyka; Z glupkami sie nie dyskutuje....

Uchodzca 30.04.2022 09:42

Temat niby o derby ale miszczu (bez cudzyslowu) koalik wprowadzil mnie na zle tory......wiec przepraszm, ze odszedlem od glownego watku;)

Książę Palownik 30.04.2022 10:25

KOALIK tym razem z sensem napisał, radzę wszystkim przejrzeć na oczy.

Drozd 30.04.2022 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Książę Palownik (Post 1582334)

Co by nie napisał link, który wrzucił dość wiernie opisuje aktualną sytuację.

Teraz przekręcą kogoś na naszą korzyść. Kto wie czy nie już jutro i zacznie się znowu pieprzenie dziennikarzyn, że teraz Kuba i Jaro nie protestują, że suma szczęścia i "błędow " zwykle jest 0. I nie ma tematu. A temat jest.

Jedyne co nam może jutro zagrozić to sytuacja w której żydki wyjdą bez ciśnienia. Jak się będą napinać to wygramy.

serek.c2 30.04.2022 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Książę Palownik (Post 1582334)

Wina Socios i klakierów? 😂

s1mone 30.04.2022 18:58

Tylko co narracja okiem Koalika robi w temacie derbowym????

Niech o meczu pisze! Chyba, że faktycznie jest parchaty to by wyjaśniało dlaczego ciągnie go do tematu o meczu derbowym. Niech on sobie swoje kocopoły i teorie spiskowe snuje w temacie właścicielskim albo ogólnym. A to jest temat meczowy. Won mi z tymi jego wysrywami stąd.

Robcio 30.04.2022 19:07

Może i pomylił tematy ale artykuł dobry, z sensem i sporo prawdy.

A co do meczu wyjdziemy osłabieni także zwycięstwo nasze. Logiczne

kbr 30.04.2022 19:29

Ostatni raz przegraliśmy z nimi mecz o punkty na wiosnę w 1983 roku. Nie wiem jak piłkarze to zrobią, ale liczę na przedłużenie tej serii. Miejsce w tabeli i wszystko inne schodzi na dalszy plan. Tylko zwycięstwo!

wiśnia 30.04.2022 19:49

Nadchodzą najważniejsze mecze i co..... Szot i Szota w pierwszym składzie!!! głupi i głupszy... ja pier...kto do tego dopuścił?.

Książę Palownik 30.04.2022 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1582338)
Wina Socios i klakierów? 😂

Żadna wina Socios. Jak ktoś chce topić swoje pieniądze w ten cyrk Błaszczykowskich to droga wolna.

serek.c2 30.04.2022 21:08

Staramy się zrobić coś, co zostanie w klubie na przyszłość - to tak a propos ładowania pieniędzy w "cyrk Błaszczykowskich". W sumie jeśli chodzisz na mecze, to pieniądze ładujesz bezpośrednio ;)

Wracając do tematu - jutro niestety nie wierzę w punkty, nie z tym składem (jednak jako, że się mylę w kwestii wyników dość często, to jakaś szansa jest ;)).

Fugiel 30.04.2022 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kbr (Post 1582346)
Ostatni raz przegraliśmy z nimi mecz o punkty na wiosnę w 1983 roku. Nie wiem jak piłkarze to zrobią, ale liczę na przedłużenie tej serii. Miejsce w tabeli i wszystko inne schodzi na dalszy plan. Tylko zwycięstwo!

Z tym przegralismy 1983 ?

sandomingo 30.04.2022 21:39

Na tym etapie ligi może zadecydować świeżość.
A tutaj.mamy ogromną przewagę.
Kieszek, Szota, Szota,Ring, Plewka, Młynek.
To są chłopaki że świeżością, którzy będą.chcieli pokazać sie trenerowi
Czy to coś da? Komuś na pewno.
Czy będzie to Wisła?
Nie mam pojęcia ale raczej nie.
Po meczu będziemy.madrzejsi

kolarz90 01.05.2022 01:12

Raczej przegramy, nic nie przemawia za naszym zwycięstwem. Brak Luisa, Gruszki i Hanouska (brak Sadloka to akurat atut) nas pogrąża. Derby to derby ale boje się, że złapią kartki Frydrych i Poletanovic i pewnie i tak przegramy a bez nich z Jagiellonia też. Jakby to nie zabrzmiało to wolę derby przegrać bez kartek żeby z Jaga mieć szansę walczyć o utrzymanie.

Jaroo1 01.05.2022 06:45

A co dla nas za różnica wygrać z Jagą czy przegrać? My z Jagą o utrzymanie nie walczymy. Dla nas ważny był mecz ze Śląskiem, aby Śląsk nie zapunktował z nami i przy okazji żebyśmy my wygrali. Teraz to dla nas jest ważne żeby w jakimkolwiek meczu wygrać i żeby przegrywali Zagłębie, Śląsk i Termalica. Jagi i tak nie dogonimy więc ten mecz jest tak samo wazny dla nas jak każdy inny.

inspektor erektor 01.05.2022 07:57

Bardziej chodzi o to, żeby w końcu zdobyć w kolejce więcej punktów niż Śląsk i Zagłębie, a prawdopodobnie za tydzień z Jagiellonią będzie o to łatwiej niż dziś

Jagul 01.05.2022 08:05

Ja myśle że w 35 kolejce będzie najłatwiej o zwycięstwo.

ciacho 01.05.2022 09:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1582357)
Na tym etapie ligi może zadecydować świeżość.
A tutaj.mamy ogromną przewagę.
Kieszek, Szota, Szota,Ring, Plewka, Młynek.
To są chłopaki że świeżością, którzy będą.chcieli pokazać sie trenerowi
Czy to coś da? Komuś na pewno.
Czy będzie to Wisła?
Nie mam pojęcia ale raczej nie.
Po meczu będziemy.madrzejsi

Tak... szczególnie Ring świeży, co pokazał ostatni mecz gdzie gość od 60 min nie był w stanie ustać na nogac.

Jaroo1 01.05.2022 09:28

Cytat:

Bardziej chodzi o to, żeby w końcu zdobyć w kolejce więcej punktów niż Śląsk i Zagłębie, a prawdopodobnie za tydzień z Jagiellonią będzie o to łatwiej niż dziś
No to właśnie dzisiaj możemy zdobyć więcej punktów niż oni w tej kolejce zdobyli. Statystycznie to im prędzej wygramy to też tym prędzej się uda wygrać za 1,2 czy 3 kolejki dalej. A my liczymy od 8 kolejek, że w końcu wygramy ze 2 razy z rzędu. Także lepiej wygrać dzisiaj i już mieć te 3 pkt, niż liczyć, ze w kolejnych 3 meczach to ze dwa razy się jeszcze wygra.

Nasz każdy mecz jest praktycznie taki sam. Czy wygrywamy czy nie, gramy w miarę, trochę lepiej, trochę gorzej, jakieś akcje są, emocje są, możemy przewazać mocno, chwilami przeciwnik przeważa mocno. Na pewno czegoś brakuje i to nie jest przypadek, że wygraliśmy raz na 10 meczów i mamy problemy z punktowaniem. Dlatego my możemy wygrać i 4 mecze ostatnie, równie dobrze możemy 4 przegrać i nikogo to nie zdziwi. Mamy relatywnie łatwy terminarz, gramy dobrze ale też można powiedzieć, że nieefektywnie, czyli np 4 wygrane = noo, w końcu odpaliło, terminarz był łatwy, daliśmy radę, 4 porażki = no tak było przez cały sezon, niby łatwy terminarz ale czegoś zawsze brakowało i był w........

Dwa skrajne scenariusze ale chyba nikt by się wielce nie zdziwił gdyby jeden albo drugi się ziścił. Ja się bardziej kieruję ku temu, że jednak punktować będzie ciężko bo na prawdę mamy kumulację pecha i ogólnie wszystkie nasze słabosci wychodzą, także nie zdziwię się jak wiele pkt nie zdobędziemy patrząc na to co się działo, na zawieszenie Fernandeza, skład naszej obrony obecnej. Dzisiaj mamy już taki konkretny sprawdzian. Kolejny mecz w dupę to będzie dla nas kolejny pod rząd dramat i jeszcze większe drzenie bo zostaną już aby 3 mecze

Elendil 01.05.2022 11:28

Tak jak tydzień temu wszystko wskazywało na to, że Płock będzie grał od niechcenia, a wpakował nam 4 bramki, tak teraz, gdy dosłownie wszystko wskazuje na naszą porażkę (kontuzje, kartki, zawieszenie, Zieliński zamiast Probierza), może los się odwróci. Taka to anty-logika ekstraklasy.

aNouc 01.05.2022 15:32

Wyjściowa "11"

https://www.twitter.com/WislaKrakowS...72531803860992

Zwycięstwo albo śmierć

JudasPriest 01.05.2022 15:35

No właśnie ja też czuję, że dziś wygramy i wyskoczyy z miejsca spadkowego. Nie dlatego ze zagramy jakoś super, ale wierzę w garbatą dolę sąsiadki.

FraMat 01.05.2022 15:38

na razie jesteśmy wirtualnie za Niecieczą

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl