![]() |
[XXX kolejka] Wisła Kraków - Wisła Płock, 25-04-2022, 19:00
Zestaw par nadchodzącej kolejki wraz z kursami
(od naszego sponsora z dnia zakładania tematu) https://i.imgur.com/tJmXfAZ.png Aktualna tabela z zaznaczonymi kluczowymi statsami: https://i.imgur.com/0A1lRR2.png Zachęcam do komentowania ;) :tsw_wisla_flaga: :tsw_wisla_flaga: :tsw_wisla_flaga: :tsw_wisla_flaga: :tsw_wisla_flaga: |
Płock to drużyna swojego stadionu, do tego nie grają już o nic. Tu po prostu muszą być 3 punkty, jeżeli nadal planujemy zostać w ekstraklasie.
|
W sobotę o godzinie 16:30 na stadionie Wisły będzie można z wysokości trybun obejrzeć otwarty trening piłkarzy przed poniedziałkowym meczem. PS. Jest to związane z otwarciem tego dnia (o godz. 13:00) nowego sklepu Wisły i w związku z tym klub postanowił zrobić niespodziankę.
|
Wuja ufam tobie
|
Płock to drużyna swojego stadionu, do tego nie grają już o nic. Tu po prostu muszą być 3 punkty, jeżeli nadal planujemy zostać w ekstraklasie.No właśnie, jeśli w tym meczu nie wygramy to tak na prawdę gdzie, z kim i kiedy mamy wygrac?
Matematycznie nawet przy porażce będą szanse na utrzymanie ale tak realnie i po ludzku to jeśli w takim meczu nie zdobędziemy 3 pkt to w sumie nie wiem po co nam ta ekstraklasa... zależy jeszcze jak rywale zapunktuja ale nawet remisujac w takim meczu to nie wiem na co dalej byśmy mogli liczyc. Pewnie na to, ze teraz to 4 mecze zostały i na pewno wygramy u siebie z Jaga i Warta... takze takie kolejne przedluzanie nadziei. Wielki sprawdzian dla nas. Wiekszy niz ten z Piastem i Gornikiem. |
Ad[QUOTE]Płock to drużyna swojego stadionu, do tego nie grają już o nic. Tu po prostu muszą być 3 punkty, jeżeli nadal planujemy zostać w ekstraklasie.[QUOTE]
No właśnie, jeśli w tym meczu nie wygramy to tak na prawdę gdzie, z kim i kiedy mamy wygrac? Matematycznie nawet przy porażce będą szanse na utrzymanie ale tak realnie i po ludzku to jeśli w takim meczu nie zdobędziemy 3 pkt to w sumie nie wiem po co nam ta ekstraklasa... zależy jeszcze jak rywale zapunktuja ale nawet remisujac w takim meczu to nie wiem na co dalej byśmy mogli liczyc. Pewnie na to, ze teraz to 4 mecze zostały i na pewno wygramy u siebie z Jaga i Warta... takze takie kolejne przedluzanie nadziei. Wielki sprawdzian dla nas. Wiekszy niz ten z Piastem i Gornikiem. Aczkolwiek ja Zaglebie dzisiaj nie wygra, a najlepiej jak przegra to jestesmy bardzo blisko utrzymania. Tyle ze przy naszym braku zwycięstwa z Plockiem to jestjuz nadal myslenie "jeszcze az 4 kolejki przed nami, teraz to już ich dogonimy, na pewno Zagłębie juz wiele pkt nie zrobi". A wystarczy psikus, wygrana Zagłębia z którymś klubem z czolowkitego i leżymy |
zobaczcie tabele NIKT w tej lidze nie ma gorszych wyjazdów
WYGRAMY |
Nie wiecie czy jest planowany jakiś otwarty trening na stadionie przed otwarciem nowego sklepu??Chętnie bym się wybrał.Czy klub przygotował jakąś niespodziankę dla kibiców?
|
Cytat:
|
nie nie ważne z kim gramy i jaki bilans na wyjazdach ma ta drużyna, liczy się tylko i wyłącznie pełna pula!
|
A Płock ostatnio nie wygrał z Pogonią?
|
Oby Frydrych i Poletanovic usiedli na lawce
|
Cytat:
|
kolejny mecz o zycie, tylko zwyciestwo
|
Cytat:
To jest ten ostateczny sprawdzian, czy my choć minimalnie zasługujemy na pozostanie w lidze. Bez względu na wyniki ZL, Śląska czy Mielca. 3 punkty tutaj oraz na derbach i jesteśmy w domu. |
Cytat:
|
Cytat:
Spadną drużyny, które zgromadzą najmniej punktów po 34. kolejkach, a nie po jednym meczu z Płockiem. A jak Płock będzie grał "o nic" w kolejnych 5 meczach to bardzo szybko zostanie spierdoIony z 7 miejsca w tabeli. Gra się po to, żeby na koniec sezonu zająć jak najwyższe miejsce w lidze, a piłkarze, którzy postępują inaczej powinni być wyzywani i opluwani, za nieprofesjonalne podejście do swoich obowiązków pobierając jednocześnie astronomiczne sumy pieniędzy. Ja przynajmniej wolałbym, żeby mój klub zajął np.. 7 miejsce, a nie 12, wychodząc z założenia, że to jeden hoy, które miejsce będzie na koniec skoro jest pewne utrzymane. Co to za tok rozumowania.. |
Ja również uważam, że ten mecz jest absolutnie kluczowy jeśli chodzi o naszą walkę o utrzymanie. Nawet nie chcę myśleć, jaka byłaby atmosfera w drużynie w przypadku porażki. Wygrana, przy korzystnych dla nas wynikach pozostałych drużyn walczących o utrzymanie, byłaby po prostu bezcenna.
|
Cytat:
|
Dzisiaj Lubin cyknie żaboli którzy się pięknie podłożą, a żydki zremisują z wieśniackim Radomiem i znów robi się smród...
Płock myślę, że jest na tym samym etapie co żabole lub Radom gdzie mają już włączony "tryb wakacyjny" i grają bez spiny więc czasem coś wyjdzie, a czasem dupa... a znając nasze szczęście to Płock wygra z nami w poniedziałek, a resztę meczów do końca sezonu może przegrać. |
Taaak, wszyscy zagrają bez spiny bo my tak chcemy...
Albo wygrywamy normalnie, albo koniec zabawy w statystykę, bo się po prostu nie nadajemy do ekstraklasy. Tyle. |
|
Cytat:
|
Dalej nieobecny Colley na ten mecz :-/
|
Cytat:
|
Cytat:
|
dlatego pisze ze moze jednak Frydrycha na ten mecz oszczedzic ????
|
Cytat:
Nie zmienia to faktu, że ten mecz po prostu musimy wygrać. Nie interesuje mnie styl i inne bzdury, liczą się tylko i wyłącznie 3 punkty. |
Wcale nie musimy, ale dobrze by było.
Mamy mecz mniej od Łęcznej rozegrany i więcej punktów. Mamy mecz mniej od ZL rozegrany i brakuje nam do nich dwóch punktów. Termaliki raczej nie liczę, ale też są kolejkę w plecy. Patrząc na terminarz i dzisiejszy wynik Górnika z ZL to super byłoby wygrać z Płockiem i wygrzebać się ze strefy spadkowej od razu, ale nawet jeśli się mecz nam nie ułoży i wtopimy to nic nie będzie w żadnym wypadku rozstrzygnięte. Równie dobrze możemy ograć też Płock a potem spaść. Liczę na zwycięstwo ale nie ma co gadać, że ten mecz o czymś przesądza - w jedną czy drugą stronę. |
Po dzisiejszej porażce Lubina po prostu MUSIMY WYGRAĆ i wyjść ze strefy spadkowej , jak nie w poniedziałek to już chyba się nie uda...
|
Cytat:
Nic nie musimy! Zartowalem sobie, jak ktos na "shoutbox'ie" pisal, ze sie parchy rozloza przed zaglebiem, ze chyba ostatnie punkty w extraklasie lubinki zdobyly z Mielcem, to mnie wysmiano. Teraz troche na powaznie; Lubin max trzy punkty jeszcze zgarnie!...Czyli nam wystarczy gdzies 5 uciulac...... Chciaz dobrze bedzie juz 3 z tych wymaganych pieciu w poniedzialek zaliczyc...ale placzu nie bedzie nawet po porazce....I tak damy rade;) Jak wygramy z Plockiem to z rozpedu rozdoopcymy parchow na Kaluzy...i bedziemy mieli spokoj.....AMEN!;) |
Ten mecz trzeba kurna wygrać.
|
Wygrać warto ale nawet remis nie będzie tragedią. Moim zdaniem Zagłębie oraz Stal Mielec do samego końca nie wygrają już żadnego meczu.
|
nie wiem czy zwrociliscie uwage , ale Radomiak daje każdemu
|
Cytat:
Po prostu graja swoje, tzn poziom na miare ich mozliwosci, preludium tego co pokaza w nastepnym sezonie;) |
w Płocku nie zagra 4 podstawowych graczy, jeśli my nie wygramy z osłabionym zespołem, które nie gra o nic to naprawdę spadajmy z tej ligi
|
Przestańcie już pitolić o tym spadku.
Jak będziemy grać na 50% możliwości to nie ma szans żebyśmy spadli. Za Guli graliśmy na 20% możliwości teraz może na 60%. I dalej jest to kompromitacja dla klubu, czyli w głównej mierze zarządu który w każdym aspekcie nie daje rady. Jeżeli Prezes myśli, że ktoś mu będzie gratulował utrzymania z budżetem na poziomie 8 miejsca to niech się puknie w czoło. Naszym celem powinno być wygranie wszystkiego do końca !!! |
Zwycięstwo albo śmierć :>
|
Cytat:
Nie przesadzaj z tym brakiem profesjonalizmu, obserwuję to, co się dzieje w klubie i gdybyśmy mieli podobny budżet za Cupiała, to byłoby jeszcze gorzej. Tak naprawdę nigdy nie mieliśmy jakichś wyjątkowych specjalistów na stanowisku prezesa, czy dyrektora sportowego... Jedynym wyjątkiem był chyba Junco, który za ery bandytów ściągnął kilku fajnych grajków, choć niektórzy twierdzą, że to zasługa Kiko - nomen omen trenera na poziomie Guliczki... Z innych przykładów, to "niezatapialny" Zdzisio Kapka, kompletny dyletant z wybujałym ego Mielcarski, niewiele lepszy Bednarz, jak się dzisiaj okazuje złodziej i ubek Czerwiński. Dzisiaj pod względem profesjonalizmu może nie jest lepiej, nie jest też gorzej, ale na pewno jest uczciwiej, nikt nie będzie przecież kręcił wałków w rodzinie... W tym biznesie trzeba odrobiny szczęścia oraz doświadczenia, którego nasz zarząd uczy się na własnych błędach. |
Bednarz - kto wie, czy gdyby mu się udało, to czy era sharksów nie dobiegła końca juz w 2014 roku....
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl