Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXV kolejka] Wisła Kraków - Lech Poznań, 13-03-2022, 17:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10492)

Arkadiusz.Czerepach 09.03.2022 18:55

[XXV kolejka] Wisła Kraków - Lech Poznań, 13-03-2022, 17:30

Zestaw par nadchodzącej kolejki wraz z kursami
(od naszego sponsora z dnia zakładania tematu)

https://i.imgur.com/PuFRlaS.png

Aktualna tabela z zaznaczonymi kluczowymi statsami:
https://i.imgur.com/TQ1l6B4.png

Zachęcam do komentowania ;)

:tsw_wisla_flaga: :tsw_wisla_flaga: :tsw_wisla_flaga: :tsw_wisla_flaga: :tsw_wisla_flaga:

aNouc 09.03.2022 19:22

[wideo] - rozruch przed meczem Wisła vs Amica:

https://www.youtube.com/watch?v=GW-SHs_YS5s

magik1906 10.03.2022 12:54

Hejka, nowy film na kanale, goraco zapraszam do ogladania. Wprowadzenie do meczu Wisla Krakow Lech Poznan, bedzie zabawa :D

https://youtu.be/G-TV0AVoG2E

Patryko 10.03.2022 14:33

Wiem, że musimy wygrywać, ale w tym meczu zdobycie jednego punktu będzie OK. Lech będzie szukać krwi po porażce z Rakowem, że też akurat musiało trafić na nas.
Absolutnie nie mogą sobie pozwolić na stratę jakichkolwiek punktów z nami, jeśli myślą o mistrzostwie.

2-2 po zaciętym meczu, z duża liczbą kartek :P

Arek95 10.03.2022 14:49

1:1 był typował... My zagramy zmotywowani, jednak znów bez konkretów pod bramką kuchenek i Biegański wyratuje wynik, a amica zagra totalnie miałki futbol, będą prowadzić 1:0 a potem będzie kunktatorstwo i proste błędy i strzelimy my po 70 minucie.

FraMat 10.03.2022 15:50

Co prawda punkty są w tej chwili najważniejsze i cieszyłbym się jak szalony ze zwycięskiej bramki (po zachowaniu czystego konta przez cały mecz) strzelonej w 90 minucie po odbiciu od pleców/du..y/kolana kogokolwiek, nawet zawodnika Amiki.

Jednak zastanawiam się, czy nie bardziej ucieszyłby mnie widok Wisły w końcu grające piłką, z rozmachem, płynnie i z pomysłem. Bo byłby to dobry prognostyk przed kolejnymi, jeszcze ważniejszymi meczami.

tommiyacht 10.03.2022 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1579983)
Jednak zastanawiam się, czy nie bardziej ucieszyłby mnie widok Wisły w końcu grające piłką, z rozmachem, płynnie i z pomysłem.

Na tle Lecha ?? Jakby to tak wyglądało to co my kurde robimy w strefie spadkowej. musieliby (Lech) zachlać przed meczem chyba.

kopaczoholik 10.03.2022 17:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1579984)
Na tle Lecha ?? Jakby to tak wyglądało to co my kurde robimy w strefie spadkowej. musieliby (Lech) zachlać przed meczem chyba.

Nie igraj z mocą eklapy, czyli w miejscu gdzie nie możliwe nie istnieje ;) Mam nadzieje, że magia eklapy zadziała i tym razem i wyciągniemy chociaż remis, a może nawet zwycięstwo :D

Ile razy pierwsza drużyna przegrywała z ostatnią... więc czemu tym razem 3 drużyna nie miałaby przegrać z 17:haha:

Dlatego stawiam na 1:0 dla nas pod warunkiem, że Kliment i Skvarka nie zobaczą boiska :D

FraMat 10.03.2022 18:50

Dla mnie nawet Skvarka mógłby zostać bohaterem. Nie pogniewałbym się

Patryko 10.03.2022 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kopaczoholik (Post 1579985)
Dlatego stawiam na 1:0 dla nas pod warunkiem, że Kliment i Skvarka nie zobaczą boiska :D

Dodałbym tu jeszcze Sadloka :)

Karherop 10.03.2022 21:46

Ciekawy mecz, głównie też temu że Lechowi dużo brakuje do optymalnej formy.

Niemniej punkt wezmę w ciemno.

Ciekawy jestem składu, ostatnio Brzęczek zaskoczył dość defensywnym ustawieniem w którym jednak dobrze wychodziliśmy do przodu.

Ja bym się pokusił o ultra defensywne:

Biegański - Szota- Colley, Frydrych, Ring - Gruszkowski, Fazlagic, Poletanivic, Fernandez, Hanousek - Ondrasek

Gruszkowski i Hanousek ostatnio dają w ofensywie więcej niż nasi skrzydłowi.

W drugiej połowie zaatakować Elvisem, Cisse, Hugim i ew Saviciem

gizmowisla 10.03.2022 23:46

porazka wkalkulowana w wiosenny cud nad utrzymaniem .... 0-1 czy 0-5 nie gra tu juz roli ...osobiscie : obym nie widzial na murawie Sadloka, Mlynskiego , Skvarka, Ondraska czy Klimenta ....ten ostatni ewentualnie jako skrzydlowy ( choc tez beznadziejny ) - byleby nie na szpicy ...ogolnie to zagralbym 5 obroncami i 5 pomocnikami - bo po prostu napastnikow nie mamy ....i przy mega fuksie ( albo slabszym dniu Amiki ) liczyc na zwycieskie 0-0 ..... 1 % nadzieji na ten zwycieski remis upatruje w nadzieji ze po prostu Amikorze nie wyjda skoncentrowani odpowiednio na najslabiej grajaca druzyne tej smiesznej ligi

wolfy 11.03.2022 00:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1579983)
Co prawda punkty są w tej chwili najważniejsze i cieszyłbym się jak szalony ze zwycięskiej bramki (po zachowaniu czystego konta przez cały mecz) strzelonej w 90 minucie po odbiciu od pleców/du..y/kolana kogokolwiek, nawet zawodnika Amiki.

Jednak zastanawiam się, czy nie bardziej ucieszyłby mnie widok Wisły w końcu grające piłką, z rozmachem, płynnie i z pomysłem. Bo byłby to dobry prognostyk przed kolejnymi, jeszcze ważniejszymi meczami.

Widzę że zdrowo przedawkowałeś Gulę i Pasiecznego i jeszcze Cię trzyma.
OK, zremisowaliśmy z Lechią na wyjeździe po dobrym meczu, ale z Lechem nie będziemy prowadzić gry bo mamy na to o wiele za słabych piłkarzy. Żaden z naszych nie miałby szans na pierwszy skład u nich.

Jesteśmy dnem i planktonem tej ligi, zasłużenie - takie są konsekwencje głupich decyzji i wyborów w klubie. Chcemy się prześlizgnąć nad kreskę.

Także nie chrzań o rozmachu i graniu piłką bo raz udało nam się remis z lepszą drużyną zrobić. Będzie murarka i konterka, ale dzięki temu może nie będzie blamażu a przy cudownym przebiegu meczu to może nawet jakieś punkty, ale nie dlatego bo wreszcie zagramy na miarę potencjału (nie mamy żadnego szczególnego, to losowa zbieranina złożona przez amatorów), tylko dzięki fartowi i maksymalnemu zaangażowaniu (w tej właśnie kolejności).

Jedyna nadzieja w tym że wreszcie mamy trenera który stara się to jakoś poukładać, ale serio - od Lecha dzieli nas przepaść.

Arkadiusz.Czerepach 11.03.2022 08:47

tobie to jednak brakuje dystansu do życia

FraMat 11.03.2022 09:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1579993)
Widzę że zdrowo przedawkowałeś Gulę i Pasiecznego i jeszcze Cię trzyma.
OK, zremisowaliśmy z Lechią na wyjeździe po dobrym meczu, ale z Lechem nie będziemy prowadzić gry bo mamy na to o wiele za słabych piłkarzy. (...).

Nie szkodzi, że nie zrozumiałeś.
:>

Stwierdziłem, że takie same szanse są na wygraną, co na widowiskową grę z naszej strony.
Dodałem, że bardziej ucieszyłaby mnie widowiskowa gra.
NIGDZIE NIE NAPISAŁEM, że spodziewam się jednego czy drugiego.

A tak na serio: chcę zobaczyć poprawę gry i na tym opieram swoje ewentualne nadzieje co do utrzymania.

tomasz_19 11.03.2022 09:37

Mój skład na Lecha:

Biegański
Hanousek Frydrych Colley Gruszkowski
Savic Poletanovic Fazlagic Hugi
Fernandez
Ondrasek

Obstawiam 1:0 dla nas

pepe72 11.03.2022 10:43

Z jednej strony wierzę, w punkt(y) z Amicą u siebie (jestem kibicem :>).

Z drugiej strony BBT gra również zaległy mecz z Legią we wtorek. Wiec jest duża szansa, że przed meczem z Pogonią będziemy za Termalicą. I proponuję się do tego psychicznie przygotować ;)

radekogi 11.03.2022 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kopaczoholik (Post 1579985)
Nie igraj z mocą eklapy, czyli w miejscu gdzie nie możliwe nie istnieje ;) Mam nadzieje, że magia eklapy zadziała i tym razem i wyciągniemy chociaż remis, a może nawet zwycięstwo :D

Ile razy pierwsza drużyna przegrywała z ostatnią... więc czemu tym razem 3 drużyna nie miałaby przegrać z 17:haha:

Dokładnie. Serię zwycięstw za Skowronka po 10 porażkach z rzędu! zaczęliśmy będąc na dnie tabeli i wygrywając z pierwszą w tabeli wtedy Pogonią. Z Legią będąca w Top 3 też wygrywaliśmy u siebie w latach kiedy tułalismy się w ogonie tabeli więc nie zakładałbym tutaj z góry porażki, tym bardziej patrząc na formę Lecha w ostatnich meczach. Każdy wynik jest możliwy, 1:0 dla nas 0:0 czy 0:3. Piłka nożna to głównie dyspozycja dnia. Utrzymanie w lidze 50/50 mamy szansę, dowiemy się zapewne po ostatniej kolejce.

Karherop 11.03.2022 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1580002)
Z jednej strony wierzę, w punkt(y) z Amicą u siebie (jestem kibicem :>).

Z drugiej strony BBT gra również zaległy mecz z Legią we wtorek. Wiec jest duża szansa, że przed meczem z Pogonią będziemy za Termalicą. I proponuję się do tego psychicznie przygotować ;)

W naszym interesie jest by Legia ogrywała, bruk bety, Łęcznej, na dłuższą metę na pewno ich odstawi.

Większym problemem jest mecz w tej kolejce Brukt net - Zagłębie i ciężko stwierdzić jednoznacznie jaki wynik jest dla Wisły najlepszy.

Co do meczu z Lechem to 1.5 roku temu byliśmy skazywani na porażkę a udało się wygrać w Poznaniu 1-0. Potrzebujemy w niedzielę poza dobra organizacja też po prostu szczęścia.

aNouc 11.03.2022 13:19

[wideo] - Jerzy Brzęczek przed meczem Wisła vs Amica:

https://www.youtube.com/watch?v=WfaE3zxC_zs

!!IRIVER!! 11.03.2022 13:47

Widzę tu sporo optymizmu xD Aż się boję tej sraczki, która tu nastanie po ewentualnym 0:3.

FraMat 11.03.2022 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1580007)
Widzę tu sporo optymizmu xD Aż się boję tej sraczki, która tu nastanie po ewentualnym 0:3.

Tak, jak napisałem wcześniej:
- wynik jest dla mnie na drugim miejscu (choć będę się cieszył z każdego punktu)
- istotna będzie dla mnie postawa i to, czy drużyna zaczyna cokolwiek sensownego grać

- sraczkę będę miał kiedy okaże się, że nie posunęliśmy się z Brzęczkiem do przodu jeśli chodzi o organizację gry, ustawienie, taktykę, zgranie, wydolność i takie te....

luke1906 11.03.2022 14:25

Nie wydaje mi się, że ktoś będzie miał sraczkę, nawet po 0-4. To byłby wynik przykry, ale bez zaskoczenia.
Natomiast każdy będzie zadowolony jeżeli uda się coś ugrać, lub pokazać fajną grę i nawet przegrać po walce.
Bo dobry mecz w niedzielę po remisie w Gdańsku byłby zwiastunem, że idziemy w dobrą stronę.

pepe72 11.03.2022 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1580005)
W naszym interesie jest by Legia ogrywała, bruk bety, Łęcznej, na dłuższą metę na pewno ich odstawi.

Większym problemem jest mecz w tej kolejce Brukt net - Zagłębie i ciężko stwierdzić jednoznacznie jaki wynik jest dla Wisły najlepszy.

Co do meczu z Lechem to 1.5 roku temu byliśmy skazywani na porażkę a udało się wygrać w Poznaniu 1-0. Potrzebujemy w niedzielę poza dobra organizacja też po prostu szczęścia.

Jest 6 drużyn w ogonie, poza nami: Górnik Ł, Legia, Bruk-Bet, Zagłębie, Warta, Śląsk. W naszym interesie jest by traciły punkty. Więc w meczach między sobą najlepiej by były remisy.

Żal, że ograliśmy Lechii, która właśnie ma kryzys. Oni się już utrzymali, a tylko my i Śląsk już z nimi graliśmy.

Arkadiusz.Czerepach 11.03.2022 15:42

oferta dla huraoptymistów

https://i.imgur.com/0elD4ms.png

wolfy 11.03.2022 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1580009)
Tak, jak napisałem wcześniej:
- wynik jest dla mnie na drugim miejscu (choć będę się cieszył z każdego punktu)
- istotna będzie dla mnie postawa i to, czy drużyna zaczyna cokolwiek sensownego grać

- sraczkę będę miał kiedy okaże się, że nie posunęliśmy się z Brzęczkiem do przodu jeśli chodzi o organizację gry, ustawienie, taktykę, zgranie, wydolność i takie te....

Raczej mecz z Lechem może być słabym punktem do oceny czy poczyniliśmy postępy, bo jak na nas siądą to może być heatmapa obu drużyn na naszej połowie. Pod koniec ostatniego meczu Raków był zamknięty pod własnym polem karnym i rozpaczliwie walczył o przetrwanie. Skutecznie, udało im się. Ten sam Raków który dwukrotnie nas ograł jak szmaty, którego rezerwowi bez szans na grę mają u nas z marszu pierwszy skład.

FraMat 11.03.2022 15:53

Nawet w wysoko przegranym meczu drużyna może pokazać, że:
- albo się nadal kopie po czołach jak to było za Słowaka
- albo zaczyna coś grać (nawet jeśli ma to być catenaccio)

Osobiście liczę na to drugie

s1mone 11.03.2022 18:12

Chciałbym zobaczyć taki skład :

Biegański
Hanousek - Colley - Frydrych - Gruszkowski
Fernandes - Zhukov - Fazlagic - Poletanovic - Manu
Ondrasek

Ustawiłbym ciasno grający środek, próbował go zagęścić i wygrać o niego walkę - bez typowej 10tki, za to skrzydła ofensywne i potrafiące grać 1/1.

Czekam na dobrą grę, jakiekolwiek punkty zdobyte na Lechu to będzie dodatkowy bonus.

Skawa Wadowice 11.03.2022 18:55

Raków pokazał jak grać z Lechem. Raków dominował do momentu strzelenia bramki. Potem rozpaczliwie się bronił. Lech bardzo groźny w ataku, ale w obronie do obicia. Jeśli nasi piłkarze się zepną to będzie dobry mecz. Liczę na wyrównane 1:3 dla Lecha XD

Elendil 11.03.2022 20:22

Lech coś strzeli, nie ma opcji. Pytanie czy będziemy potrafić odpowiedzieć... Jeden punkt tutaj to jak 3 w innych meczach.

sandomingo 12.03.2022 18:07

Spokojne 2:0 i 3 pkt dla Amiki
Oby nie był to mecz do jednej bramki, mam nadzieję na jakiś element, na którym uda się zbudować trochę optymizmu przed przerwą reprezentacyjna i kluczowymi meczami.

wiśnia 12.03.2022 20:02

Warta i Piast wygrał, a my spuszczamy się bo bramkę strzeliliśmy w Gdańsku....no k.. z czym do ludzi?
Gdzie jest nowy napastnik? nowy prawy obrońca? czy nasi włodarze myślą, że uda się psim swędem.... nie, nie uda.
Jak jutro z Lechem zagra Gruszkowski i Szota to będzie....szkoda gadać nawet.
Po meczach z Lechem i Pogonią muszą być minimum 3 pkt.

Wojtas 12.03.2022 20:22

Rozum mówi solidny oklep,ale serce kreci sie wokół remisu.....

s1mone 12.03.2022 22:23

Patrząc na to, że faworyci do spadku punktują praktycznie w każdym meczu - robi się coraz bardziej nerwowo. Jeśli Śląsk ogra Radomiaka to zdobycie punktów na Lechu to mus jeśli chcemy utrzymać kontakt... Jest wielce prawdopodobne, że po tej kolejce do bezpiecznego miejsca będzie nam brakować 4 punktów...

Nie wygląda to dobrze.

Książę Palownik 13.03.2022 10:09

Kluczowe jest żeby ten mecz nie złamał Wisły mentalnie.

Arkadiusz.Czerepach 13.03.2022 11:31

pieniadze postawione , wiec musi wiselka dac zarobic ;)

Karherop 13.03.2022 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1580056)
Patrząc na to, że faworyci do spadku punktują praktycznie w każdym meczu - robi się coraz bardziej nerwowo. Jeśli Śląsk ogra Radomiaka to zdobycie punktów na Lechu to mus jeśli chcemy utrzymać kontakt... Jest wielce prawdopodobne, że po tej kolejce do bezpiecznego miejsca będzie nam brakować 4 punktów...

Nie wygląda to dobrze.

Nic to nie zmieni. Lepiej mieć 4 punkty straty na 9 kolejek do końca niż na 2 kolejki do końca

Matematycznie dalej wszystko mamy w swoich rękach.

radekogi 13.03.2022 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1580066)
Nic to nie zmieni. Lepiej mieć 4 punkty straty na 9 kolejek do końca niż na 2 kolejki do końca

Matematycznie dalej wszystko mamy w swoich rękach.

Nie do końca w swoich. Musimy punktować i liczyć na podknięcia innych. Z brukbetem łeczną i wartą już graliśmy także nawet komplet zwycięstw nie daje nam gwarancji utrzymania. Oczywiście mówię czysto abstrakcyjnie bo wiadomo że to niemożliwe zarówno w jedną jak i w drugą stronę, no ale właśnie problem w tym że nie wszystko od nas zależy. Tak by było gdybyśmy zajmowali ostatnie bezpieczne miejsce z przewagą nad bezpośrednimi rywalami.

Levis88 13.03.2022 15:05

Grali jak nigdy.
Przegrali jak zawsze.

RAF 13.03.2022 15:49

Trochę off topic ale oglądam mecz Śląsk - Radomiak i zastanawiam się jak w erze VAR-u można gwizdać takie karne?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl