Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXIII kolejka] Legia Warszawa - Wisła Kraków, 25-02-2022, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10484)

Arkadiusz.Czerepach 23.02.2022 12:34

[XXIII kolejka] Legia Warszawa - Wisła Kraków, 25-02-2022, 20:30

https://i.imgur.com/oWzG2Ck.png

(kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu)

Aktualna tabela:

https://i.imgur.com/dPKUXO4.png

Zestaw par nadchodzącej kolejki:

https://i.imgur.com/HjXVlT9.png

Zapraszam do dyskusji

:tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca:

fansorina 23.02.2022 12:44

Starcie ślepego z głuchym, derby tuzów zarządzania od strony sportowej. Legia wzmocniona brakiem kilku opierdalaczy jak Johansson czy Slisz. Oni z napastnikiem w którego muszą trafić w głowę, nasza ekipa bez napastnika. Legia z jedynym piłkarzem ofensywnym na godnym poziomie (Josue), my bez takiego a w dodatku z dziurą w środku pomocy. Biała Gwiazda z niezłym srodkiem obrony, wojskowi z obroną robioną na łapu-capu w tym meczu. My z dobrym młodym bramkarzem, warszawianie w bramce mają niepewnego Misztę albo nowego Austriaka.

Mi wychodzi 0:0 po parodii futbolu.

wolfy 23.02.2022 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fansorina (Post 1578932)
Starcie ślepego z głuchym, derby tuzów zarządzania od strony sportowej. Legia wzmocniona brakiem kilku opierdalaczy jak Johansson czy Slisz. Oni z napastnikiem w którego muszą trafić w głowę, my bez napastnika. Legia z jedynym piłkarzem ofensywnym na godnym poziomie (Josue), my bez takiego a w dodatku z dziurą w środku pomocy. Biała Gwiazda z niezłym srodkiem obrony, wojskowi z obroną robioną na łapu-capu w tym meczu. My z dobrym młodym bramkarzem, warszawianie w bramce mają albo niepewnego Misztę albo nowego Austriaka.

Mi wychodzi 0:0 po parodii futbolu.

Myślę że parodię futbolu mamy jak w banku bez względu na wynik - oglądałem ich popis z Termaliką, 0:0 to był jedyny możliwy wynik w tamtym meczu.
Liczę na minimum remis, bo kto ma u nas gola strzelić?

aNouc 23.02.2022 12:51

Legia najsłabsza w XXI wieku vs Wisła najsłabsza w XXI wieku

Legia bez napastnika i bramkarza vs Wisła bez napastnika ale z bramkarzem

Pierwszy taki mecz w historii obydwu drużyn, z wieloma podtekstami, toksyczną i napiętą atmosferą, z zapowiadanym rekordem oglądalności w Canal+, zwycięży ekipa, która wykaże się twardszą psychiką, która może pozytywnie wpłynąć na dalszy rozwój sytuacji w lidze, choc remisem jedni i drudzy nie pogardzą.

FraMat 23.02.2022 12:52

Pora na przełamanie?
Legia idzie w górę tabeli?

sandomingo 23.02.2022 12:59

Ponieważ naszym jedynym atutem jest w miarę ogarnięta obrona i bramkarz - sensowne wydaje się.defensywne ustawienie, liczenie na brak baboli i łut szczęścia z przodu.
Nie wiem tylko jak u nas będzie z formą fizyczną, bo jednak różnica 48h w naszej lidze może zrobić swoje.
Czy taki Cisse będzie w stanie - nomen omen - pocisnąć z przodu w kontrach? Savic i Hanousek podobnie?

Jak dla mnie remis byłby super wynikiem, na który nie liczę.
Legia w końcu musi się przełamać i zacząć iść delikatnie w górę.

Obstawiam 1:0 dla L po golu Pekharta (podwójne przełamanie).

Patryko 23.02.2022 13:24

W jakiejś audycji Weszło usłyszałem, że w piątek może dojść do jakiejś akcji kibiców, więc piłkarze Legii będą grać pod mega presją.
Jeśli chodzi o formę fizyczną, to myślę, że pomoc będzie mocno przemeblowana, do odstrzału jest Młyński i Kuveljic. Tu już nie ma miejsca na zaklinanie rzeczywistości i mówienie jakim to dobrym piłkarzem jest Skvarka. Muszą zagrać najlepsi i wycisnąć z wątroby ile się da. Legia jest spokojnie do ogrania, mają doła chyba jeszcze większego niż my.

Szneka 23.02.2022 13:38

drugi raz tak słabej legii nie trafimy. dodatkowo przeciwko sobie będą mieli trybuny. Oby naszym nie spętało to jaj i wygrali. Zwycięstwo w tym meczu pozwoli złapać oddech przed kolejnymi meczami no i zepchniemy Legię w otchłań. Nie wiem jaki skład wyczaruje trener Brzęczek ale Młyński i Gruszkowski na prawej stronie może skończyć się katastrofą. Cisse na lewej i niech kręci ile wlezie,jakieś żółtko, jakaś czerwień dla przeciwnika. kto z przodu? Chyba Ondrasek, póki co wydaje się mniej drewniany niż Kliment.

Qadou 23.02.2022 13:41

Optymalny skład na Legie : Biegański - Gruszkowski, Colley, Frydrych, Hanousek - Cisse, Skvarka,Fazlagic,Savic,Hugi - Ondrasek , z ławki Fernandez i Starzyński, ewentualnie żukow w 1 za skvarke jak wuja by chciał bardziej defensywnie zacząć

_ukoL 23.02.2022 13:56

Hugi za Młyńskiego i Żukow za Kuveljicia i to chyba wszystko co możemy zmienić w pierwszej 11. I niech się dzieje wola niebios.

ciastek88 23.02.2022 13:59

Mecz ten może dać trochę tlenu i oddechu przed kolejnymi kolejkami albo Legii albo Wiśle w przypadku zwycięstwa jednych lub drugich. Dlatego stawiam na remis po marnym widowisku , nogach jak z waty zawodników obu drużyn i festiwalu bluzg na Mioduskiego z trybun.

wolfy 23.02.2022 14:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1578940)
W jakiejś audycji Weszło usłyszałem, że w piątek może dojść do jakiejś akcji kibiców, więc piłkarze Legii będą grać pod mega presją.
Jeśli chodzi o formę fizyczną, to myślę, że pomoc będzie mocno przemeblowana, do odstrzału jest Młyński i Kuveljic. Tu już nie ma miejsca na zaklinanie rzeczywistości i mówienie jakim to dobrym piłkarzem jest Skvarka. Muszą zagrać najlepsi i wycisnąć z wątroby ile się da. Legia jest spokojnie do ogrania, mają doła chyba jeszcze większego niż my.

Kluczowe może być jak podziała na pilkarzy Legii groźba kolejnej "rozmowy motywacyjnej", czy ich uskrzydli czy spęta im nogi.
Bardzo ważne to nie stracić szybko gola - z każdą bezowocną minutą ciśnienie w piłkarzach i kibicach Legii będzie rosło. Jest szansa na grę w przewadze albo nawet walkower.

Taktyka - autobus i dzida na Cisse. Nie liczę że coś strzeli, ale że złapią na nim kilka kartek i wolnych, że ich dodatkowo sfrustruje.

MaLk 23.02.2022 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1578964)
Kluczowe może być jak podziała na pilkarzy Legii groźba kolejnej "rozmowy motywacyjnej", czy ich uskrzydli czy spęta im nogi.

Sądzę, że mogą to mieć gdzieś. Póki co poprzednia "rozmowa motywacyjna" doprowadziła do tego, że:
- piłkarze wcale nie zaczęli lepiej grać,
- dwaj piłkarze mogli dużo łatwiej niż normalnie odejść do lepszego klubu.
Same zalety ;)

ciastek88 23.02.2022 15:05

Wierzę , że Brzęczek z Sobolem wykaże się cwaniactwem na jaki Guli nie byłoby stać.

Oprócz nastawienia psychicznego trzeba od pierwszej minuty prowokować każdego zawodnika Legii na boisku.
Skupiłbym się szczególnie na Joshue , który lubi się zagotować. Dodałbym jeszcze wchodzenie Momo i Savica jak najczęściej w pojedynki 1 na 1 z Wieteską.

W walce o utrzymanie wszystkie chwyty dozwolone. Pytanie czy nasi nie są za grzeczni na takie granie.

AS82 23.02.2022 15:09

Tylko młotek w nodze Kuveljića może nas uratować :rotfl:

fansorina 23.02.2022 15:28

Mnie nie ździwiłoby gdyby na prawej obronie miast bardzo słabego w tej rundzie Gruszkowskiego, niepewnego i bylejakiego Szota zagrał Serafin Szota.

pepe72 23.02.2022 15:32

Najważniejsze wywieźć punkt(y) z Warszawy.

Dla pokrzepienia serc materiał z Weszło "dlaczego Legia spadnie":
https://youtu.be/GMLk-HPQ7ws

Arkadiusz.Czerepach 23.02.2022 15:34

myśle że przegrany tego meczu spada z ligi

i nie chodzi tu juz o matematyczne jakieś szanse bo wiadomo ze to tylko 3pkt ale że tak powiem całokształt

pepe72 23.02.2022 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1578974)
myśle że przegrany tego meczu spada z ligi

i nie chodzi tu juz o matematyczne jakieś szanse bo wiadomo ze to tylko 3pkt ale że tak powiem całokształt

Chyba trochę za wcześnie na takie teksty.
W tej kolejce poza meczem Legia-My są jeszcze:
Craxa-BBT
Jaga-Warta
Śląsk-Zagłębie

Poza Craxą i Jagą wszystkie zespoły "walczą o spadek". Dodatkowo jeśli Jaga przegra to też się jej ciepło zrobi.

Arkadiusz.Czerepach 23.02.2022 15:44

ale ty piszesz o punktach i matematyce , a ja o całokształcie

uważam że w piatęk ktoś komuś wbije tzw gwóźdź do trumny

czaro 23.02.2022 15:45

Ciekawe, czy nasze orły stresują się tym meczem, jak my.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1578940)
W jakiejś audycji Weszło usłyszałem, że w piątek może dojść do jakiejś akcji kibiców, więc piłkarze Legii będą grać pod mega presją

Myślę, że im to raczej zaszkodzi niż pomoże. Uważam, że na chuligaństwo i bandyterkę nie ma miejsca, ale tym razem przymknę oko na wyjątek ;)

El'kabat 23.02.2022 17:08

Byle nie przegrać... realnie to w dupsko i kolejny nerwowy wyjazd na Lechię, licząc na cud.

Elendil 23.02.2022 17:20

Wiadomo, że Legia będzie gryźć trawę, ale jednocześnie może im wizja napierdalających chuliganów sparalizować nogi.

Jedno wiadomo - w tym meczu będzie pełno emocji...

A typując wynik: Zaczeliśmy od 0:2, później 0:1 i 0:0, więc czas w w końcu na 1:0 dla nas :)

alexx6 23.02.2022 17:53

a jak przegrają to wtedy nasi chuligani z nimi pogadają i pokażą co to motywacja i gra z białą gwiazdą na sercu

tommiyacht 23.02.2022 18:07

przewiduje potyczke na kto głośniej "... grać ... k...a mać" !!!

Arkadiusz.Czerepach 23.02.2022 18:10

to mecz z gatunku tych gdzie niczym w latach 90tych , pod względem stricte sportowym sytuacja na trybunach może być ciekawsza niż na boisku :)

wolfy 23.02.2022 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1578991)
to mecz z gatunku tych gdzie niczym w latach 90tych , pod względem stricte sportowym sytuacja na trybunach może być ciekawsza niż na boisku :)

Obie drużyny grają futbol specjalnej troski. Jak nie przymierzając Orlen Płock w latach 90-tych (chyba wtedy się tak nazywali).
Co może być ciekawego w pudłującym Klimencie albo Wietesce łapiącym czerwo? Proza ligi.

FraMat 23.02.2022 22:26

Jestem zdania, że jeśli będzie bramkowy remis to każdej z tych dwóch drużyn należy przyznać po 3 punkty. Z funduszu rehabilitacji niepełnosprawnych.
Ktoś jest za?

sandomingo 23.02.2022 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1579002)
Obie drużyny grają futbol specjalnej troski. Jak nie przymierzając Orlen Płock w latach 90-tych (chyba wtedy się tak nazywali).
Co może być ciekawego w pudłującym Klimencie albo Wietesce łapiącym czerwo? Proza ligi.

Petrochemia Płock. Orlenu wtedy jeszcze nie było:)

Patryko 23.02.2022 22:35

@Framat

Przy obecnej formie obu drużyn, za strzelenie bramki w tym meczu nagrodą powinna być dzika karta na Ekstraklasę w przyszłym sezonie....

Pulpet 24.02.2022 07:59

Żeby rozmowy motywacyjne działały to jeszcze trzeba umieć grać w piłkę.
W aktualnej kadrze Legii umiejących grać w piłkę jest coraz mniej.
Dodatkowa presja i wiszący w powietrzu wjazd na murawę może dodatkowo ich osłabić.
Będą chcieli mitycznie "zapierdalać" zamiast skupić się na prawidłowym ustawianiu się itp.

FraMat 24.02.2022 08:19

wystarczy, że strzela pierwszą bramkę po jakimś kolejnym popisie naszych obrońców (nie mówcie mi, że to niemożliwe) i dostaną skrzydeł.

Arkadiusz.Czerepach 24.02.2022 08:46

lub w drugą strone , na co po cichutku liczę

wolfy 24.02.2022 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1579011)
wystarczy, że strzela pierwszą bramkę po jakimś kolejnym popisie naszych obrońców (nie mówcie mi, że to niemożliwe) i dostaną skrzydeł.

Dlatego napisałem - nie straćmy szybko bramki. Jeśli nasze gamonie coś zmalują - na 90% wygra Legia, pewnie wysoko.

Dlatego też nie możemy pozwolić sobie na Kuvejlicia w pierwszym składzie. To bałwan który fauluje pod własnym polem karnym.

aNouc 24.02.2022 11:38

[wideo] - Jerzy Brzęczek przed meczem Legia vs Wisła:

https://www.youtube.com/watch?v=DQ_xzVlR5ig

pepe72 24.02.2022 15:23

Alan wraca do treningów ale jeszcze nie na mecze:

fansorina 24.02.2022 15:30

No w sumie jak duet Frydrych - Kolej zatrybi na dobre, to miejsce Alana będzie na ławce albo na lewej obronie gdzie dużo meczów na tej pozycji zagrał w Płocku, bo w grę trójką w obronie nie wierzę, nie w tym momencie i sezonie.

Szneka 24.02.2022 15:46

poszedł i postawiłem u buka 100 na Nas. szósty zmysł podpowiada, że będzie dobrze.

kbr 24.02.2022 21:50

Ostatni raz wygraliśmy 2 spotkania z Legią w sezonie 1998/99. Liczę na skromne 1-0 dla nas i przełamanie tej passy.

czaro 25.02.2022 01:10

Przez wojnę trochę mi przeszło ciśnienie na ten mecz. Niech jutro nasi wygrają i nie dokładają zmartwień.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fansorina (Post 1579024)
No w sumie jak duet Frydrych - Kolej zatrybi na dobre, to miejsce Alana będzie na ławce albo na lewej obronie gdzie dużo meczów na tej pozycji zagrał w Płocku, bo w grę trójką w obronie nie wierzę, nie w tym momencie i sezonie.

Akurat na nowy sezon możemy zagrać trójką.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl