Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XII kolejka] Wisła Kraków - Śląsk Wrocław, 23-10-2021, 20:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10447)

Arkadiusz.Czerepach 19.10.2021 16:25

[XII kolejka] Wisła Kraków - Śląsk Wrocław, 23-10-2021, 20:00

https://i.imgur.com/utTQBj5.png

Aktualna tabela:

https://i.imgur.com/dv9Flnr.png

Zestaw par nadchodzącej kolejki:

https://i.imgur.com/mEtC6F0.png

A tak to widzi bukmacher (kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu)

https://i.imgur.com/buCYyoA.png

Zapraszam do dyskusji

:tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca:

dziki 19.10.2021 16:52

Ja stawiam remis. 1-1 po golu Klimenta

Arkadiusz.Czerepach 19.10.2021 16:54

zwracam uwage na kursy buka o.O

Kac 19.10.2021 17:05

dziwne te kursy, ale nie po raz 1 w sezonie, pewnie w dniu meczu zaczna rosnac

ogolnie chcialbym zwyciestwo, nie wazne w jakim stylu

pepe72 19.10.2021 20:28

Miło, że sponsor w nas wierzy.
Punkty by się przydały :>

Karherop 19.10.2021 22:50

Na papierze w tej kolejce powinni wygrać faworyci (top 4 wygra raczej w komplecie), natomiast my wpadamy na Śląsk będący w ewidentnym dołku. My z niego natomiast mozolnie wychodzimy..

Co ciekawe też możemy Śląsk minąć w tabeli po tym spotkaniu.

Jako że ostatnio u siebie przegraliśmy z Pogonią, tak teraz liczę że dla odmiany wygramy. Typuje 3-1 i bramki Forbsa, Starzyńskiego i Klimenta

Hermond 20.10.2021 11:40

Kolejny mecz zagramy bez El Mahdouijego. Ciekawe czy trener znów zagra ustawieniem z 3 stoperów. Przy naszym kłopocie bogactwa na tej pozycji jest to bardzo kusząca opcja.
Pytanie kto zagra na środku (Plewka czy Frydrych)

tomasz_19 20.10.2021 11:45

do usuniecia

tomasz_19 20.10.2021 11:46

Po co zmieniać skład, który dobrze funkcjonował ? Ja bym jedynie dokonał delikatną korektę. Za Młyńskiego wstawiłbym Gruszkowskiego.

Kurz 20.10.2021 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1572513)
Na papierze w tej kolejce powinni wygrać faworyci (top 4 wygra raczej w komplecie), natomiast my wpadamy na Śląsk będący w ewidentnym dołku. My z niego natomiast mozolnie wychodzimy..

Co ciekawe też możemy Śląsk minąć w tabeli po tym spotkaniu.

Jako że ostatnio u siebie przegraliśmy z Pogonią, tak teraz liczę że dla odmiany wygramy. Typuje 3-1 i bramki Forbsa, Starzyńskiego i Klimenta

Jaki dołek? Śląsk zgodnie z oczekiwaniami przegrał z Lechem i Rakowem. Jest słabszy. Obecnie jesteśmy na etapie urealniania jego miejsca w tabeli.

To będzie inny mecz niż z Pogonią. I tak naprawdę największą niewiadomą jest jak zagramy. Powrót do tiki-taki czy ligowa szkoła przeszkadzania?

Ale Śląsk to drużyna w naszym zasięgu. Nie tak zabójcza w ataku jak Lech i dużo słabsza w defensywie niż Raków, Pogoń, Lech czy Legia, która w dodatku lubi prowadzić grę (więc same plusy).

maciekkk 20.10.2021 19:08

Grunt to odcięcie od piłki Exposito. W tych meczach, które oglądałem Śląska w tym sezonie, to kawał grajcara. Liczę na lepszą grę niż z Górnikiem i kolejne punkty.

fants 20.10.2021 21:17

Przede wszystkim musi ktoś dograć piłkę w pole karne, wszystko dobrze funkcjonuje do 40 metra, brakuje ostatniego podania. Mam nadzieję że obudzi się Skvarka, jeśli nie serio pomyślałbym na zagraniu kiedys Yeboahem za Forbsem/Klimentem.

Karherop 21.10.2021 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1572520)
Jaki dołek? Śląsk zgodnie z oczekiwaniami przegrał z Lechem i Rakowem. Jest słabszy. Obecnie jesteśmy na etapie urealniania jego miejsca w tabeli.

To będzie inny mecz niż z Pogonią. I tak naprawdę największą niewiadomą jest jak zagramy. Powrót do tiki-taki czy ligowa szkoła przeszkadzania?

Ale Śląsk to drużyna w naszym zasięgu. Nie tak zabójcza w ataku jak Lech i dużo słabsza w defensywie niż Raków, Pogoń, Lech czy Legia, która w dodatku lubi prowadzić grę (więc same plusy).

W naszym przypadku wypadałoby mówić podobnie, rywalizowaliśmy z Lechem (liderem), Pogonią (3 zeszłego sezonu) i z Piastem na wyjeździe (6 drużyna zeszlego sezonu). Jednak retoryka była raczej że mamy ewidentny dół formy.

Myślę że i wynik i styl jaki zaprezentowaliśmy w 2 połowie z Górnikiem powinien dać do myślenia Guli co do podejścia na kolejny mecz.

AS82 21.10.2021 11:28

To co Frydrych znowu na defensywnym pomocniku ?:-D

Kurz 21.10.2021 14:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1572536)
W naszym przypadku wypadałoby mówić podobnie, rywalizowaliśmy z Lechem (liderem), Pogonią (3 zeszłego sezonu) i z Piastem na wyjeździe (6 drużyna zeszlego sezonu). Jednak retoryka była raczej że mamy ewidentny dół formy.

Myślę że i wynik i styl jaki zaprezentowaliśmy w 2 połowie z Górnikiem powinien dać do myślenia Guli co do podejścia na kolejny mecz.

Dokładnie tak. Nie mierzyłbym naszych zwycięstw i porażek, przez pryzmat wahań formy. Gramy z przeciwnikami na różnym poziomie i czasami jest on dla nas za wysoki, a czasami nie. Przy okazji od czasu do czasu robimy sobie krzywdę sami.

Mała dygresja, żeby tak grać, jak w poprzednim meczu, nie potrzebujemy Guli. Wszyscy chyba zdajemy sobie sprawę co jest najefektywniejsze w ekstraklasie. Sam jednak jestem ciekaw na co zdecyduje się trener.

Karherop 21.10.2021 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1572538)
Mała dygresja, żeby tak grać, jak w poprzednim meczu, nie potrzebujemy Guli. Wszyscy chyba zdajemy sobie sprawę co jest najefektywniejsze w ekstraklasie. Sam jednak jestem ciekaw na co zdecyduje się trener.

I tak i nie, bo i kto odpowiada za rozwój danych zawodników jak nie Gula? Wystarczy wspomnieć rządy Skowronka gdy przez pół roku wydawało się że wszyscy są z formą w lesie i żaden piłkarz nie idzie do przodu (może poza Plewka, ale on się wyrobił na wypożyczeniu).

Efekt mógłby być tego taki że taki mecz jak w Zabrzu można nawet przerżnąć, grając na zabicie meczu

AS82 21.10.2021 22:21

Jeszcze jedno pytanie : Yaw czy Piotruś ? :-D
Pewnei Yaw ,ale Piotruś był najlepszy w Zabrzu ;)

skarabeus 21.10.2021 22:33

Obaj AS ;-)

pawlozm 22.10.2021 12:06

Ciekawy mecz się zapowiada. Liczę, że 3 punkty mimo wszystko zostaną w Krakowie.
Co do składu, ja bym chciał tak:
Biegański - Gruszkowski, Serafin Szota, Uryga, Hanousek - Frydrych - Yeboah, Żukow, Skvarka, Starzyński - Forbes.

Może być jednak kilka zmian w stosunku do powyższej 11: przykładowo Sadlok za Serafina, lub Serafin na prawej za Gruszkowskiego, a Sadlok na środku. Może Frydrych na środku z Urygą, a na def pom Plewka.
Z przodu też wiele opcji. Młyński za kogoś ze skrzydłowych, Kliment za Forbesa. Trener ma wiele opcji, a co cieszy, z ławki wchodzą wartościowi zawodnicy.

Arkadiusz.Czerepach 22.10.2021 13:57

fajna jedenstka , praktycznie nikogo z epoki szrotu (do momentu tej zmiany z sadlokiem) no i pozwalajaca grac juz z wahadlowymi , tak wiem ze proby grania tym od czasow wdowczyka konczyly sie fiaskiem , ale to juz jest od kilku lat standard w europie i przed tym nie uciekniemy

gizmowisla 22.10.2021 16:13

Ciekawe jak nasz mudżin by dal rade w srodku zamiast Skwarka ?.?.. mogloby byc gorzej ????? Po prostu juz kombinuje jak moge zeby ktos kreatywny byl za napastnikiem , bo wrzutki od def pom na afere do FBF juz nic nie daja

FraMat 22.10.2021 17:57

Nasza mudźina gra trochę zbyt egoistycznie, jak na kreatywnego, podającego kolegom. Czasami to daje efekty. Częściej nie daje.
Nie wiem czy tak mu każe grać trener?
Jeśli tak, jest rozgrzeszony.

Bardziej niż YY widziałbym tam Klimenta, ale pewnie tylko tak mi się wydaje i po prostu środek wymaga porządnych zmian w nowym okienku.

A El Mahdioui nie może grać wyżej i nie defensywnie?

Arkadiusz.Czerepach 22.10.2021 18:14

na razie to chyba nie może grać wcale

FraMat 22.10.2021 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1572556)
na razie to chyba nie może grać wcale

to wszyscy wiemy, interesuje mnie szersza kwestia

obikenobi 22.10.2021 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat
A El Mahdioui nie może grać wyżej i nie defensywnie?

O ile dobrze pamiętam, to jeden z dziennikarzy właśnie o to zapytał Gulę przed jednym z meczów. Trener krótko stwierdził, że nie. Nie pamiętam już tylko, czy to jakoś argumentował, musiałbym poszukać.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grizmowisla
Ciekawe jak nasz mudżin by dal rade w srodku zamiast Skwarka ?.?.. mogloby byc gorzej ????? Po prostu juz kombinuje jak moge zeby ktos kreatywny byl za napastnikiem , bo wrzutki od def pom na afere do FBF juz nic nie daja

Imo kiepski pomysł. Yaw to jeden z nielicznych (jedyny?) piłkarzy, który potrafi wygrać pojedynek. Wrzucenie go w tłok do środka pola, gdzie nie będzie pewnie miał się też jak rozpędzić, co jest jego dużą przewagę, odbierze mu mnóstwo atutów. Niech stara się robić przewagę na boku. Osobiście Klimenta bym spróbował jakbyśmy już mieli Skvarkę sadzać.

Karherop 22.10.2021 22:59

Kliment miałby biegać do obrony i rozgrywać piłki ze swojej połowy? Jeśli nie ma Mahdiouiego to odrzucenie Skvarki będzie samobójstwem. Ani Zukov, ani Kuveljic, ani też Frydrych nie są graczami typu box to box jakich potrzebuje Gula. Tylko (przeciętny) Skvarka i może (kiedyś?) Plewka aspirują do tego grona.

Z dzisiejszej konfy wynika że zarówno Uryga, jak i Starzyński wywalczyli sobie 1 skład. To optymistyczne, bo ich forma na pewno będzie szła w górę i w przyszłości (bliskiej?) to będą filary od których będzie się zaczynało układanie składu.

Co do samego meczu bardzo mocno liczę na kolejny dobry występ Biegańskiego. Ten chłopak tego potrzebuje by ugruntować swoją pozycję. Kieszek na dziś mocno rozczarował. Nie wiem czy bardziej błędami, czy postawa po nich.

Arkadiusz.Czerepach 23.10.2021 00:40

juz zukov to bardziej box to box niz skvarka , jakos nie przypominam sobei za duzo skvarki w okolicach naszego "boxa"

Arek95 23.10.2021 09:19

Biegański - Uryga, Frydrych, Szota - Hanousek, Żukow, Skvarka, Gruszkowski - Starzyński, Forbes, Yeboah

Skvarka potrzebny do rozegrania pod nieobecność Aschrafa, niestety ale oprócz tychże dwóch panów to NIKT nie potrafi dobrze rozgrywać piłki. Z Biegańskim czuję podobną historię jak z Lisem kilka lat temu. Czyli przychodzi młody który miał być jedynie uzupełnieniem, a po paru latach odchodzi bardzo solidny jak na naszą ligę bramkarz i właśnie nim trzeba grać a nie Kieszkiem który przyjechał odcinać kupony...

Arkadiusz.Czerepach 23.10.2021 09:47

oj lepiej bedzie kolego , Bieganski jest wielkim talentem co widac od debiutu , a Lis był tylko w miare solidny na tle Buchala a i to nie zawsze

Książę Palownik 23.10.2021 11:32

W środku zagrają zapewne Frydrych-Żukov-Skvarka.
Mam nadzieję, że Kuvelijć nie powącha nawet murawy. Nie daj Bóg aby Guli wpadło do głowy wystawić go w wyjściowej jedenastce na pozycji nr 6 lub 8. Mamy wtedy przegraną jak w banku.

Armin 23.10.2021 16:20

Ten mecz tak naprawdę powie na co stać ta drużynę w dalszej perspektywie. Typowy mecz prawdy.

X-Ray 23.10.2021 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Armin (Post 1572565)
Ten mecz tak naprawdę powie na co stać ta drużynę w dalszej perspektywie. Typowy mecz prawdy.

Co ma powiedzieć? Drużyna środka, która coś wygra, coś przepchnie, gdzieś dostanie lanie, gdzieś przegra po farfoclu.

Spokojny byt w Ekstraklasie.

bridgeburner 23.10.2021 19:30

Najgorsze 30 minut na tym stadionie w21 wieku?
Więcej stoperów proponuję jeszcze wystawić
Już w Zabrzu było widać że to nie działa ale fartownie wygraliśmy więc miałem nadzieję że ktoś pójdzie po rozum do głowy i wróci do tego co chcemy grać
Bo w takim układzie personalnym to nie wiem co chcemy, trener chyba nie wie też...

markowywislak 23.10.2021 19:34

Banda frajerow nic więcej na czele stoi pan Gula z 5 stoperami ale oni muszą człowieka wkooorwić

maxx304 23.10.2021 19:34

Trzy szybkie i Wisła zamroczona. Możemy to odwrócić, ale trzeba zacząć grać.

gizmowisla 23.10.2021 19:35

bylismy - jestesmy - i bedziemy zawszze dostarczycielami punktow i sparingpartnerami dla drzuyn z top 10 w jednaj z najslabszych lig europy

Mixu 23.10.2021 19:42

Szacunek dla kibiców za mega doping przy tak chujowym wyniku.

gizmowisla 23.10.2021 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maxx304 (Post 1572569)
Trzy szybkie i Wisła zamroczona. Możemy to odwrócić, ale trzeba zacząć grać.

Sarkazm i szyderstwo na tym pogrzebie jakos nie sa wskazane , ciszej nad tą pepikową trumną

ciacho 23.10.2021 19:56

Co ten gość wymyślił za zestawienie to głowa mała. I jeszcze robi zmianę że zdejmuje Gruszkowskiego i Szota zostaje na prawej obronie. Gość chyba po farcie z Górnikiem uwierzył w swoją wielkość.

gizmowisla 23.10.2021 19:58

po derbach zmiana trenera ....wiec pewnie wujek .... a zima kolejna rewolucja ....standardzik

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl