Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [V kolejka] Górnik Łęczna - Wisła Kraków, 21-08-2021, 20:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10428)

Arkadiusz.Czerepach 20.08.2021 06:35

[V kolejka] Górnik Łęczna - Wisła Kraków, 21-08-2021, 20:00

https://i.imgur.com/Ttlj89F.png

Aktualna tabela:

https://i.imgur.com/WLBheYV.png

Zestaw par nadchodzącej kolejki:

https://i.imgur.com/kE7NJA2.png

A tak to widzi bukmacher (kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu)

https://i.imgur.com/fSEEAwA.png

Zapraszam do dyskusji

:tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca:

Jagul 20.08.2021 06:55

Jestem ciekaw jakie wnioski zostały wyciągnięte z blamażu w Mielcu.
3 pkt do miejsca pucharowego! Walczyć Wisła!

Wisła V 20.08.2021 06:59

jak zagra nasza gwiazda środka pola Nikola Kuveljić to boję się że znów wrócimy "na tarczy".. Oby Plewka był gotowy a skórokopy pokażą ambicję bo Łęczna zapewne będzie grała podobnie jak Mielec.. Każdy wynik jest mozliwy ale serce podpowiada 1:2 dla Wisły po golach Klimenta i Yebaki

Stelio 20.08.2021 08:31

Rozum i rozsądek podpowiada 2:1/2:0 dla Łęcznej, w pozytywnym scenariuszu remisik bramkowy 1:1. W tym meczu nie tyle wynik co styl jest istotny, jeśli będą się kopać po czołach tak jak w Mielcu, to mecz z legią za tydzień będzie tylko dla widzów o mocnych nerwach albo takich którzy lubią się smucić i w....iać naprzemian :D

czaro 20.08.2021 08:51

Następny mecz, w którym mamy większe szanse, to ze Stalą w Pucharze Polski na koniec września. W lidze gramy z Górnikiem w połowie października.

Kurz 20.08.2021 11:56

Widziałem tylko ostatni mecz Łęcznej ze Śląskiem. Komentatorzy mówili, że zagrali niżej niż w poprzednich 3 (klasyczny autobus), czyli wyciągnęli wnioski. Możliwy wynik w każdą stronę, chociaż wydają się być słabsi od Stali.

Jak zwykle martwię się nie o ich potencjał, a nasze błędy.

grzesiek632 20.08.2021 12:01

Z Górnikiem zawsze grało nam się mega ciężko. Obawiam się scenariusza, że wyjdą tak samo zmotywowani i zaangażowani żeby wygrać pierwszy mecz w sezonie jak Stal - tym bardziej, że grają przed własną publiką.

Mi ten mecz śmierdzi remisem 1:1 albo 0:0. Mam nadzieję, na miłą niespodziankę.

Co do składu to liczę, że na lewym skrzydle zagra od początku Starzyński oraz że nie będzie w składzie miejsca dla Kuveljicia.

Kurz 20.08.2021 15:57

I żeby nie było tak w obronie :).

https://www.youtube.com/watch?v=2Pa7Vvxz3rA

Arkadiusz.Czerepach 20.08.2021 16:00

czarnowidztwo w pełni uzsadanione , jednak kursy bukmacherów nie biorą sie znikąd

robert777 20.08.2021 16:48

Tak sobie myślę że przecież nie jesteśmy takimi dziadami żeby przegrać kolejno ze Stala i Łęczna. Ale rzeczywistość - Śpiączka strzał życia i nasza bezsilność

AgresywnyChomik 20.08.2021 16:50

Mam nadzieję że bez Skvarki i Kuveljica, Plewka z Savicem od poczatku.

Licze na jakąkolwiek rekacje druzyny i w zwiazku z tym lepszą gre niż w ostatnich 2 meczach, jal tego noe zobaczymy to niestety mozna zacząć się martwic.
Mecz z drużyną z ktora rywalizujemy o utrzymanie, do tego na wyjezdzie, remis biore w ciemno.

ciacho 20.08.2021 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1570897)
I żeby nie było tak w obronie :).

https://www.youtube.com/watch?v=2Pa7Vvxz3rA

Wszyscy jadą po Kuvelicu (i słusznie), a zobaczcie co zrobił przy dwóch pierwszych bramkach tak wielbiony przez większość Pol Llonch.

1q2 20.08.2021 17:03

Kolejna porażka, czy nawet wymęczony remis to pierwszy gwóźdź do trumny całego projektu. Jak rozbujamy serie porażek, to znów może być problem by ją zakończyć.

O personaliach się nie wypowiadam ale tylko wygrana!, ewentualnie pechowy(nie frajerski) remis.

pawlozm 20.08.2021 17:16

Analizując konferencję + moje przypuszczenia = taki skład na jutro:
Kieszek - Grucha, Frydrych, Sadlok, Hanousek - Mahdoui, Plewka - Yeboah, Skvarka, Młyński - Kliment
Co do wyniku, jestem dziwinie spokojny, że wygramy.

Arek95 21.08.2021 09:46

Ja posadziłbym Yeboaha, Sadloka i Mahdiouiego z Kuveljiciem żeby się ogarnęli i albo przemyślą jaką pytę grają i bedzie mobilizacja albo będą grzać ławę a w zimie do widzenia. Dać szansę rezerwowym żeby się pokazali bo teraz jest ostatni dzwonek na 3 punkty, a potem co mecz to ciężej...

mitmichael 21.08.2021 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arek95 (Post 1570905)
Ja posadziłbym Yeboaha, Sadloka i Mahdiouiego z Kuveljiciem żeby się ogarnęli i albo przemyślą jaką pytę grają i bedzie mobilizacja albo będą grzać ławę a w zimie do widzenia. Dać szansę rezerwowym żeby się pokazali bo teraz jest ostatni dzwonek na 3 punkty, a potem co mecz to ciężej...

A czemu nie Frydrycha, ktory był jednym z najgorszych jak nie najgorszym zawodnikiem ostatnich spotkan a nawet grał gorzej od Sadloka? juz nawet z niskim Makiem przegrał walke o gorna pilke, popełniał głupie błedy w meczu z Termalica, on pierwszy powinien powedrowac na ławke

Arek95 21.08.2021 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1570906)
A czemu nie Frydrycha, ktory był jednym z najgorszych jak nie najgorszym zawodnikiem ostatnich spotkan a nawet grał gorzej od Sadloka? juz nawet z niskim Makiem przegrał walke o gorna pilke, popełniał głupie błedy w meczu z Termalica, on pierwszy powinien powedrowac na ławke

Obaj są drętwi i niemiłosiernie słabi, Sadlok już powinien dawno wylecieć za słabą postawę, a Michala broni to że jeszcze nite tak dawno całkiem dobrze się prezentował więc można przypuszczać że to kwestia partnera w obronie. Szota z Frydrychem? Może być ale tak z przymrużeniem oka. Nie wiadomo co z Mehremiciem oraz Urygą bo można by ich obu zaryzykować.

TSWojtas 21.08.2021 11:10

Ja bym dał Adiego do składu za któregoś z naszych asów na środku obrony - gorzej być nie może :)

silver03 21.08.2021 11:14

Ogólnie to wyjeb.ać wszystkich :D

Karherop 21.08.2021 11:29

Lepiej się na nic nie nastawiać, ale mam nadzieję że piłkarze zobaczyli sobie mecz ze Stala i chociaż będą próbować ugrac dobry wynik.

Już nie wspomnę jak to wpłynie na frekwencję przed meczem z Legią.

1-3 gole Starzyński, Skvarka i Kliment

wiśnia 21.08.2021 13:40

Po tym co zobaczyłem ostatnio, nie mam złudzeń. Jak w pierwszym składzie wybiegnie nasz serbski Messi albo nasza gwiazda z obrony którą podobno opchniemy za parę melonów, to nawet flashscore nie odpalę..... szkoda nerwów.

masada 21.08.2021 14:44

Patryk i Mehremić do składu i w końcu musi zaskoczyć.

gizmowisla 21.08.2021 18:05

BBF na szpicy ?????? czyzby kolejny kabaretowy wieczor ??? obym sie mylil .......brak Sadloka daje promyczek nadzieji , ale atak to mamy PIORUNUJACY , oby stal sie cud i KUPA szczescia

wiśnia 21.08.2021 18:55

Szota, Gruszkowski.....mocno nasz trener poleciał. Długo nie potrenuje.

Szneka 21.08.2021 19:06

czemu brakuje Sadloka i Klimenta?

picasso 21.08.2021 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1570917)
czemu brakuje Sadloka i Klimenta?

Kliment chory a Sadlok mam nadzieję, że wyjechał daleko od Wisły

Stelio 21.08.2021 19:48

SZOK! na razie gra w pierwszej połowie bardzo przyjemna, nie wiem tylko czy to dlatego, że się zaczyna zazębiać czy może łęczna jest taka fatalna :D natomiast mam też wrażenie, że grają dynamiczniej, pewniej i z zaangażowaniem, więc jeśli taka tendencja się utrzyma to może zmierzamy w dobrym kierunku ;) no nic zobaczymy jak 2 połowa

ciastek88 21.08.2021 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1570919)
SZOK! na razie gra w pierwszej połowie bardzo przyjemna, nie wiem tylko czy to dlatego, że się zaczyna zazębiać czy może łęczna jest taka fatalna :D natomiast mam też wrażenie, że grają dynamiczniej, pewniej i z zaangażowaniem, więc jeśli taka tendencja się utrzyma to może zmierzamy w dobrym kierunku ;) no nic zobaczymy jak 2 połowa

Spokojnie :P gramy z Łęczną, najgorszym zespołem w ekstraklasie, im to nawet Warta zapakowała 4 bramki.

Patryko 21.08.2021 20:55

Górnik Łęczna z taką grą to na ten moment murowany kandydat do spadku, także jakoś szczególnie nie podniecałbym się wynikiem w tym meczu.
Trzy punkty zapisane, karawana jedzie dalej.

s1mone 21.08.2021 21:08

Zagraliśmy bardzo dobry mecz, ale nie ma się co napalać, bo ta drużyna pokazuje, że jest strasznie chimeryczna. Równie dobrze możemy teraz powieść Warszafkę jak się nasi zepną.

Plewka miał parę strat ale pod względem jakości między nim a Kuveljicem jest jakościowa przepaść. Oczywiście na korzyść młodego. Jak Patryk dojdzie do swojej normalnej dyspozycji to z Aschrafem może stworzyć jeden z lepszych środków pola w ekstraklasie.

Generalnie mamy drużynę nieobliczalną. Moim zdaniem każdemu możemy włożyć, jak i od każdego wyłapać. Coś jak wczesny Stolar. Nie ukrywam, że wolę taki styl gry niż Kikowo - Skowronkowy.

mitmichael 21.08.2021 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciastek88 (Post 1570920)
Spokojnie :P gramy z Łęczną, najgorszym zespołem w ekstraklasie, im to nawet Warta zapakowała 4 bramki.

Za to mocny zwłaszcza u siebie Slask tylko bezbramkowo zremisował

DemekMaciek 21.08.2021 21:10

Brawo druzyna, brawo Yaw, brawo Skvarka. Gruszkowski ciagle pod gra. Wrocil stary dobry Forbes, przepchnie sie, przytrzyma pilke. Poprawne zawody w wykonaniu Szoty, na plus Plewka.
A El Mahdoui, jak to komentator powiedział - rezyser.

crux.a 21.08.2021 21:14

122 przebiegnięte kilometry!, ponad 13 El Mahdioui'ego!, 19 strzałów!. Tak intensywnie jeszcze nie graliśmy. Proste,bardzo dobry mecz. Łęczna zabrała już punkty sąsiadce i Śląskowi. Brawo i jedziemy dalej.

pepe72 21.08.2021 21:16

Yaw - bramka stadiony świata!
I wróciliśmy na 4 miejsce :>

Szneka 21.08.2021 21:22

Fajnie ze we wszystkie nasze bramki zamieszana była ta menda Rymaniak

Markus 21.08.2021 21:39

Bardzo ważne 3 punkty, na szczęście Łęczna nie postawiła zbyt wygórowanych warunków. Zwycięstwo oczywiście cieszy, podobnie jak lepsza gra większości zawodników niż w ostatnich meczach. Wydaje się, że gdyby nie permanentnie zwalnianie gry, mogło być ono jeszcze wyższe, bo parę razy aż prosiło się o szybsze podanie do przodu, a nie kółeczko i odegranie do tyłu lub do boku, ale widać Wisła Guli tak ma grać, cierpliwie budując atak pozycyjny i maksymalnie długo utrzymując się przy piłce.

Indywidualnie bardzo pewny Kieszek, Forbes zyskiwał z każdą minutą, Yeboah zrobił akcje życia, poza golem samobójczym skutecznie Frydrych. Skvarka udowodnił, że tak jak już kiedyś pisałem potrafi dawać ciekawe prostopadłe piłki i myśli pod bramką przeciwnika. Brakuje mu na razie stabilności, bo miewa zbyt długie okresy przestoju, ale pokazał się bardzo pozytywnie.

Sporo dobrego wniósł Plewka: dużo biegał, walczył, asekurował, starał się. Pomimo fatalnego błędu na początku meczu zagrał dużo lepiej niż ostatnio Kuvelić. El Mahdioui dziś konsekwentnie, generalnie dobry występ, choć znów momentami za wolno i statycznie w operowaniu piłką. Wreszcie Gruszkowski: nieźle w obronie, zasłużył na pochwały w kilku momentach również w ofensywie. Niestety, potwierdziło się dokładnie to, o czym pisałem przy meczu ze Stalą: na razie nie umie precyzyjnie dośrodkować, musi nad tym elementem mocno pracować. Gdyby było inaczej, już do przerwy moglibyśmy prowadzić wyżej, bo miał parę okazji do udanych centr, na które również sam ładnie zapracował.

Pisząc żartobliwie, najbardziej z tego meczu zapamiętam jednak coś innego: mianowicie około 50 minuty komentujący w Canal+ Wieszczycki odpalił prawdziwą petardę: "Yeboah nie jest indywidualistą" :shock::rotfl: .Skradł cały show i błysnął jak forumowicz Wyar parę dni temu, naprawdę ;):evil: Już myślałem, że komentatorzy Canal Plus niczym mnie nigdy nie zaskoczą... A tu proszę...:-D

bridgeburner 21.08.2021 21:39

Momentami na tle tego zalosnego Gornika to wygladalismy moze nie jak Barcelona ale juz jak Ajax to jak najbardziej
Dobry mecz, niektórych zawodników nawet bardzo dobry (Achraf, Hanousek, Skvarka, Yaw czy Forbes i w pierwszej polowie Grucha)
W koncu pewnie wygladal tez Frdyrych
Co mi sie nie podobalo, to ze przy 0:3 mozna bylo troche wczesniej zmian dokonac, szkoda ze nie wszedl np Sobol
A i nie wiem czy Piotrkowi by nie posluzylo jakby wrocil do CLJ na kilka meczów bo wyglada baaardzo slabiutko w tym sezonie

Wisła V 21.08.2021 22:00

eksperci narzekali że gra Forbes i Szota :D a tu psikus, pierwszy super mecz a drugi nie zrobił żadnego błędu, mam nadzieję że szybko nie zobaczę gwiazdora Sadloka na boisku.. wreszcie środek pola funkcjonował, Plewka poza pierwszą stratą naprawdę dobry mecz.. tak samo jak uważany przez forumowych ekspertów El Mahdioui, typ robi grę od tyłu, umie zagrać dokładnie pod presją, technicznie bardzo dobry ale niektórzy twierdzą że jest słaby bo część piłek gra do tyłu :) wiadomo, lepiej zagrać do przodu na stratę gdy nie ma do kogo grać.. proponuję tym "ekspertom" zobaczyć jeszcze raz dzisiejsze spotkanie w wykonaniu holendra.. po meczu generalnie proponuje stopować hurraoptymizm, graliśmy ze statycznym górnikiem łęczna, prawdziwy test przy R22 z Legią, mam nadzieję że chłopakom nie zabraknie ambicji, dzisiejsze 3 pkt bardzo ważne i dają nadzieję na tzw. "lepsze jutro"

Kurz 21.08.2021 22:02

Super, że wygraliśmy. Teraz 5 bardzo ciekawych spotkań, które powiedzą nam trochę więcej o naszej drużynie.

AgresywnyChomik 21.08.2021 22:18

Gralismy z Łęczną drużyną która na dziś spada. Ogladalem ostatnie 20 minut, więc ciężko mi oceniać.

Miejmy nadzieję że mecz na przełamanie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl