![]() |
[I kolejka] Wisła Kraków - Zagłębie Lubin, 26-07-2021, 18:00
Jest już terminarz 1 kolejki
Bruk-Bet Termalica Nieciecza - Stal Mielec / pt. 23.07.2021 godz. 18.00 Lech Poznań - Radomiak Radom / pt. 23.07.2021 godz. 20.30 Górnik Łęczna - Cracovia / sob. 24.07.2021 godz. 15.00 Jagiellonia Białystok - Lechia Gdańsk / sob. 24.07.2021 godz. 17.30 Legia Warszawa - Wisła Płock / sob. 24.07.2021 godz. 20.00 Piast Gliwice - Raków Częstochowa / nd. 25.07.2021 godz. 15.00 Śląsk Wrocław - Warta Poznań / nd. 25.07.2021 godz. 17.30 Pogoń Szczecin - Górnik Zabrze / nd. 25.07.2021 godz. 20.00 Wisła Kraków - KGHM Zagłębie Lubin / pon. 26.07.2021 godz. 18.00 wygrać i zacząć od liderowania w tabeli , a potem tego nie oddać do końca ! ja wierze! :tsw_puchar: |
Otwarcie sezonu w Niecieczy. Nie ma to jak prestiż ekstraklasy.
Mam nadzieję że to pierwszy i ostatni nasz mecz na Reymonta w poniedziałek. Dodając do tego okresu urlopowy to jak będzie 10k to będzie sukces, ale myślę że będzie mniej. Jedyny plus: więcej czasu na przygotowanie do sezonu i zgranie drużyny |
Tylko debil mógł wymyślić taki terminarz gdzie klub z jedną z najwyższych frekwencji gra w poniedziałek, zamiast takiej niecieczy.
|
Ostatnio chyba jak zaczynaliśmy z zagłębiem to zrobiliśmy mistrza ze spora przewagą,tylko wtedy to był juz chyba jakiś mecz przełożony
|
jeszcze 30 dni wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrr
|
Przecież już miało nie być meczów w poniedziałek...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
po.jebani z tym poniedzialkiem...
taka Leczna gra w weekend, a u nas tak jak ktos napisal pewnie nie bedzie nawet 10 kola na trybunach przez to... |
Cytat:
|
To dalej jest jeszcze ta po.jebana pora na mecz? ze tez ktos tak k,urewska pore na mecz ustalił i jeszcze nikt mu za to nie dał w pape
wtorek dwunasta w południe jeszcze dajcie. |
Cytat:
|
tak swoją drogą, na nowy sezon trybuny już normalnie pootwierane?
|
Cytat:
Klub zapowiedział że będzie sprzedawał 25% karnetów Powiedziałbym co o tym sądzę w świetle tego że choćby dzienny przyrost chorych w PL oscyluje w granicach 100 osób, ale zaraz ktoś powie że mieszam politykę że sportem. Oby ekstraklasa coś jeszcze wynegocjowała z rządem. W końcu pod koniec sierpnia mecz z Legia i szansa na konkretny zarobek dla klubu |
Cytat:
|
Ale zaszczpieni nie licza się w limicie
|
^^
kto sie bedzie legitymowal nawet jak zaszczepiony, wszystko pojdzie z normalnej puli i pozniej juz zabraknie jak limit zostanie przekroczony bo zaszczepieni kupili bilety wczesniej, a Ci co zostana pewnie beda niezaszczepieni i nie kupia |
Cytat:
|
Normalnie. Pokazujesz paszport covidowy na apce przy bramkach
|
Cytat:
https://www.rp.pl/Zdrowie/210619946-...czepienia.html Wątpię że w Wiśle w przypadku wątpliwości dotyczących zbierania tych danych pójdą po bandzie. Pożyjemy zobaczymy. Nie bez powodu do sprzedaży trafi tylko 25% karnetów. |
W ubiegłą niedzielę, na żużlu we Wrocławiu był komplet. Złożyli wniosek do sanepidu i dostali zgodę, tutaj jest to opisane: https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/94...-gp-beda-tlumy
|
Ja przedstawiam fakty, nie opinie. Jak i czy zarząd to rozwiąże to nie moja broszka. Wiem, jakie problemy maja przedsiębiorcy z tym tematem, bo sam pracuje w miejscu, gdzie obowiązuje limit. Natomiast ( to już moja opinia, a nie fakt)na meczu, gdzie i tak każdy jest legitymowany byłoby to prostsze.
|
Co do limitów to jedyne co można powiedzieć, że pewnie na jesieni kolejny lockdown bo znowu jest jakaś odmiana indyjska i ,,atakuje" nawet zaszczepionych ludzi.
|
Obawiam się, że nie nacieszymy się zbyt długo otwartymi stadionami. Ale tak jest jak ludzie pozwolili na bezkarny lockdown, dali pozamykać się w domach. Eksperyment się udał to teraz co jesień będzie kolejna fala, a jak, kolejna odmiana i kolejny lockdown.
Podsumowując: Nie wybrzydzajmy, że poniedziałek, rezerwujmy urlopy, dopinajmy tak terminy i WSZYSCY NA WISŁĘ! Cieszmy się kochać otwarte stadiony... |
Wrzućcie na luz.
Tu jest film oficjalnego konta Wisły z "zapowiedziami" następnych meczów: https://twitter.com/WislaKrakowSA/st...21979123585028 |
http://www.90minut.pl/news/312/news3...bia-Lubin.html
Tymczasem w Lubiniu nowy trener. Sevela pojechał do Arabii Saudyjskiej. |
No to nie będzie starcia dwóch dobrych znajomych. W końcu Sevela był "uczniem" Guli, jego piłkarzem, później asystentem. Historia fajnie zatoczyłaby koło.
Swoją drogą to wpisuje się w typowy model zarządzania w Polsce. Kopano długo dołki pod Sevela, pomimo dobrych wyników (na miarę potencjału) i niespecjalnie chciało go zatrzymać. Uważam że przed samym meczem to będzie atut dla nas. Drużyna pewnie jest teraz w rozsypce, a do ligi 3 tygodnie. |
Co tu taka cisza ? Wszyscy na urlopie ? Obstawiam 2:1 dla nas
|
2:0 dla nas.
|
30 min koncertowe potem dramat - 1:2
|
Należy zacząć sezon z wysokiego "C" i pokonać Zagłębie. innej opcji nie widzę. Obstawiam 3:1 dla nas, Yeboah 2 sztuki :)
LIS - GRUSZKOWSKI, FRYDRYCH, SADLOK, HANOUSEK - ASCHRAF EL MAHDIOUI, ŻUKOW - STARZYŃSKI, BŁASZCZYKOWSKI, YEBOAH - HUGI (KLIMENT?) Jeśli kliment od poczatku tygodnia jest w pełnym treningu to zagra, w innym razie Hugi na szpicy. Widzimy się na R22 |
Od otwarcia tematu w Zagłębiu był przewrót (nam na rękę), u nas skład się mocno klaruje. Jedyna zagadka to czy na 10 zagra od początku Kuba, oraz pozycja napastnika. Reszta przewidywalna.
Typuje 2-1 bramki Yeboah, Starzyński |
2-0 po bramkach Klimenta i Gruszkowskiego (prygruszy z dystansu) ;-)
|
Mecz z Zagłębiem, który szczególnie utkwił mi w pamięci to ten z sezonu 2010/11, co Kirm dał nam 3 punkty w 88 minucie. Liczę na podobny scenariusz, ale w roli wybawcy będzie Savić, który w tym sezonie odpali (na co głęboko liczę).
|
Ja tam liczę na podobny scenariusz z sezonu 04/05, niezależnie czy wyjazd czy domowy.
|
Zagłębie obskakuje planowy gładki w....... i szybko wraca, szykować się do następnej kolejki. Dziękuję. Do zobaczenia na R22
|
Musimy na nich wyjść pewni siebie i swoich umiejętności i po prostu pokazać klasę. Ale nie dlatego, że oni są słabi i w tym upatrywać swojej szansy, tylko w tym, że my jesteśmy mocni i chcemy to udowodnić na boisku. Zwłaszcza po ostatnich słabych sparingach. Liczę na wyrachowaną i pełną ambicji grę, a także chęć udowodnienia wszystkim, że piłkarze i trener Wisły znają się na swojej robocie.
Jeśli nasi będą czekać aż im się lubinki podłożą, to się bardzo zdziwią. Kreciki na pewno są mocno zdeterminowani, żeby pokazać, że nie są tak słabi jak ich opisuje prasa. |
Tym meczem zaczynamy mistrzowski sezon. Róbcie screeny!
|
Nie chcę psuć wam zabawy ale dziś to będzie Nasz kolejny, zwykły mecz. Poczekamy na rywala, jak coś wpadnie z przypadku to się elegancko cofniemy, jak oni coś strzelą to zaczniemy się zastanawiać czy pójdą za ciosem czy może oni się cofną i tak zleci pierwsza połowa. W drugiej zaczną oddychać rękawami, zaczną się roszady i skończy się zwycięskim remisem, który trzeba szanować na początku sezonu. Wszystko to będzie okraszone celnością podań na poziomie 70% i celnymi strzałami w okolicach 3. Szczyt formy jest szykowany na drugą część sezonu.
|
Może nie nudne 0:0 ale jakiś bramkowy remis na początek wezmę z pocałowaniem ręki
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl