![]() |
[XVIII kolejka] Wisła Kraków - Pogoń Szczecin, 19-02-2021, 20:30
https://i.imgur.com/fXePajS.png
Aktualna tabela: https://i.imgur.com/fZpG9Q6.png Zestaw par nadchodzącej kolejki: https://i.imgur.com/dr3Efc3.png A tak to widzi bukmacher (kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu) https://i.imgur.com/UCD1o5O.png Zapraszam do dyskusji :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: |
gramy z liderem wiec nie przegramy
|
Po dumę, po zwycięstwo. Ma być 6 stopni powyżej zera, warunki do gry będą optymalne. Boje się jedynie o środek pola, ale na pewno będzie dobrze. 2:1 po bramkach Forbesa i Savicia.
|
Pocieszenie że Pogoń ma równie duże osłabienia w środku pola jak my.
Spotkanie starych znajomych, myślę że będzie tu więcej "szachów" niż w ostatnich spotkaniach i skromne 1-0, 2-1 dla nas bo dużo bardziej zachowawczej grze. Za Zukova pewnie wskoczy Boguski, choć wolałbym zobaczyć Szota. No i pytanie ile cierpliwości będzie do Forbsa, który jako jedyny moze czuć na sobie oddech konkurenta do składu. |
piszecie o RB9 czy Szocie na def pom - skoro takie proby to moze Macieja SFG z Plewna sprobowac Szot na perawej obronie- Bury na lewej , w albo Frydrych na def pom - a Maciek SFG na stoperze z Adim mysle ze i tak tego nie wygramy to moze sprobowac- poswiecic jene mecz na sprawdenie innych wariantiw- nawet na gre 4-4 2 - z Medvedem i boskim Felicio( tylem do bramki ) , czasem sa mecze ktore sie przegrywa a mozna pocwiczyc inne warianty
|
Nareszcie beda normalne warunki do gry co powinno nam pomoc. Stawiam na skromne 1-0.
|
Bukmacherzy nas widza jako faworyta w starciu z liderem? No niezle odlecieli
|
Sadloka na środku pomocy wystawiacie?
|
Jak już ryzykować to może lepiej dać minuty młodym: Hoyo na 6 lub Starzyński od 1 minuty (przesuwając JCS na 8).
|
2:0 dla nas
|
Liczę na wygraną - 2-1 dla nas. Pogoń, nie Pogoń - nam potrzebne są 3 punkty.
|
Ciekawe, kogo Hyballa wstawi za Żukowa. Wydaje mi się, że jednak będzie to Silva. Ma niezły odbiór, sporo biega i potrafi jak "generał" utrzymać się przy piłce. Wystawienie Boguskiego byłoby sporym ryzykiem z różnych powodów. Szot na prawą pomoc, a Yeboah na lewą i jazda :D Pogoń w drugiej linii będzie mocno osłabiona. Dąbrowski na DP dużo im dawał, a Kowalczyl (choć się go kibice w Szczecinie często czepiają), to żywe srebro i cieszę się, że go nie będzie. Zastępcy, czyli Podstawski i Gorgoń są obecnie słabsi.
|
Wiem, że troszkę na wyrost (ostatnio tak mam ;P ), ale w obecnej sytuacji - kiedy podstawowy SP pauzuje - brakuje mi Pawłowskiego... Bez bicia się przyznaję, że nie wiem, jak wygląda jego obecna forma, ale pamiętam, że za swoich najlepszych czasów chłopak całkiem przyzwoicie dawał radę na środku, a patrząc na obecną formę drużyny, ośmielam się twierdzić, że gdyby przepracował cały okres przygotowawczy z Herr Hyballą, to mógłby być przyzwoitym zmiennikiem. Tak to widzę, niestety kwestia nie do zweryfikowania...
|
Okiem eksperta: wygramy, przegramy albo zremisujemy.
Jeżeli nie będzie baboli w obronie i skuteczność w ataku to wygramy. Jeżeli nie będzie większych baboli w obronie i jako taka skuteczność to pewnie remis. W innym przypadku minimalnie przegramy. Jak dla mnie każda z w/w opcji ma 33% szans na realizację. |
Za Żukowa zagra Chuca i będzie to jego ostatnia szansa
|
Wystawi Szota na środek, zresztą w sparingach był już testowany na tej pozycji, reszta składu do przewidzenia.
|
moze Frydrych na def pom z Plewka ??? a na stopera SFG i Adi - albo Burliga z Plewka - a Szot na prawej obronie ?
|
kto to jest SFG bo chyba cos przegapilem
|
chyba ten "co potrafi uderzyć" ;)
|
Sadlok Fragment Gry.
|
Cytat:
Obstawiam że na środku zagra Szot, Boguski albo Chuca (ten ostatni nie bardzo mi tu jednak pasuje, bo to straszny człapak). |
Cytat:
Co do samego meczu to będzie spory test dla naszych, gramy jednak z liderem - bez moim zdaniem zajebistego w ostatnich meczach Żukowa. Znowu od początku rundy nasz kapitan Żukow latał 90 minut z motorkiem w dupie i pytanie kto go zastąpi chociaż w 50%. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nic lepszego już w tym temacie nie padnie, niż ostatni post gizmowisla. I pomyśleć ile tracę mając go w ignorowanych.
Proponuję Frydrycha przesunąć na 8, Forbsa na stopera, , Brode na bramke, a Lisa na napastnika, bo ostatnio nieźle trafia. |
czuje dobry mecz
z naszej strony napewno alleluja i do przodu a ile stracimy?/ p.s Chuca jak najdalej od 1 skladu.;nietrawie goscia. |
Ktoś powyżej pisał ,że Pogoń ma kłopoty w środku pola , można coś jaśniej?
Gramy z liderem , chciałbym ,żebyśmy tak na nich siedli jak w meczu z Piastem i po 20 minutach 3-0 :-D No ale patrząc bardziej realnie stawiam na remis 2-2... |
LIS - BURY, FRYDRYCH, ADI, SADLOK - SZOT, PLEWKA - YEBAOAH, SAVIC, SILVA - FORBES/(MEDVED)
Wg mnie jedyna niewiadoma to kwestia czy Hyballa da kolejną szansę Forbesowi, czy postawi na Medveda. Za Żukowa zakładam w ciemno, że wskoczy Szot. Nie wierzę w ultra ofensywny wariant z 2 napastników, a w środku Savic i Plewka. 2:0 dla WISEŁKI :tsw_raca: |
Według mnie na defensywnym będzie na 100% Szocik który już grał na pozycji parę razy więc doświadczenie ma i na zabezpieczeniu zagrają za nim duet Frydrych-Mehremić. Może trener posadzi Stefana lub Carlosa, i pójdziemy w 4-4-2 żeby atak był Forbes i Medved. Pierwszy jako wysunięty na odegranie i walkę o pozycję, a Medved troszkę z tyłu jako cofnięta "9.
|
Ja tam licze na fajny mecz :-) Tylko tyle i az tyle :-) Licze ze chlopaki pokaza fajny futbol i ze murawa tym razem nie bedzie przeszkadzac :-) A czy remis czy 3 pkt, malo istotne w tym momencie :-)
Wiadomo, ze beda biegac za 3 pktami i byloby wybornie, aczkolwiek ja nie bede darl kotow jak sie okaze ze przegralismy. Pamietajmy, ze gramy z liderem, w ktorym Runjaic pracuje 3 (?) lata. A Hyballa 3 miesiace :-) I do tego ma szrotowisko, ktore uprzatnal w duzej mierze ;-) |
Wedlug mnie Hyballa poprostu w miejsce Zukowa wstawi Szocika i tyle.Nie ma sensu zmieniac nic wiecej ,jak ten system poki co sie sprawdza( punktujemy poki co).Do ustawienia z 2 napastnikami potrzeba dwojki ,a wedlug mnie na chwile obecna posiadamy pol napastnika,takze ta opcja odpada.To nie bedzie latwy mecz,Pogon poki co stracila 8 bramek ,graja dlugo ze soba i tworza monolit.Kluczem do sukcesu bedzie nasza skutecznosc,moze okazac ze mozemy miec jedna czysta 100% i koniecznie trzeba ja wykorzystac, a czy da ona nam 3 , 1 pkt to sie okarze.
|
Zderzenie glowami
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15449334 Buchalik i Buksa mozliwe, ze nie beda brami pod uwage na mecz z Pogonia |
Cytat:
|
ja wiem ze to tylko intenet ale niektore teorie dalej mnie zaskakuja.
|
Przy okazji zostały im ucięte języki i ręce, żeby prawda nie wyszła na jaw.
|
Brawo Buchal :)
|
A reszta pilkarzy ma omerte na groby matek. No i ludzie obslugujacy tomograf sa szantazowani:)
|
Szkoda tylko że tomograf nie wykazał zmian. Była by szansa że Buksa zmądrzeje
|
Tomograf nie wykazuje tego typu zmian ;-) Wcale sie nie zdziwie jak jutro Buksa podpisze :P
|
Dawno nie mialem tak, ze czekam z niecierpliwoscia na kolejny mecz Wisly.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:51. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl