![]() |
[VIII kolejka] Wisła Kraków - Podbeskidzie Bielsko-Biała, 24-10-2020, 15:00
https://i.imgur.com/aQVL3q3.jpg
Aktualna tabela: https://i.imgur.com/RnTlegm.jpg Zestaw par nadchodzącej kolejki: https://i.imgur.com/6NO47NH.jpg A tak to widzi bukmacher (kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu) https://i.imgur.com/vlz6RuO.jpg Zapraszam do dyskusji :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: |
tutaj ciśnie sie na usta pytanie , czy jesteśmy w stanie uniknąć kompromitacji z niedzieli, i wcisnąć te dwucyfrówke ?
|
Cytat:
Dwucyfrówka z Podbeskidziem to nasz zasrany obowiązek. Tylko żeby bramki padały w równych odstępach, bo jak zobaczę więcej niż 9 min bez gola, to osobiście wybiorę się pod stadion żeby przekazać tym frajerom co sądzę o ich braku zaangażowania. |
Ciekawe czy nasz Trener zaryzykuje i wyjdziemy takim samym składem jak w Mielcu.
|
Cytat:
A tak serio to pewnie skończy się 1-0 lub coś w tym stylu pytanie dla kogo. Podbeskidzie chyba nie przespało przerwy jak Stal. Remis po przeciętnej grze będzie dobrym prognostykiem na przyszłość ;) |
Oglądałem w poniedziałek Podbeskidzie z Wartą. Tak słabych drużyn nie widziałem dawno.
Podbeskidzie z beznadziejną Wartą dostało u siebie 1:2. Było jeszcze bardziej beznadziejne. Na Reymonta nawet nie zrobią sztycha. Jedynie czego można się obawiać, to autobusu i obrony Częstochowy w ich wykonaniu, a w naszym bicia głową w mur. Jednak nie biorę pod uwagętakiego wariantu. Zakładam gładkie 3:0 dla Wisły. Ciekawe czy w tym tygodniu do treningów faktycznie wrócili ostatnio nieobecni. Jednak wielu zmian mimo wszystko się nie spodziewam, bardziej w środe 28.10 w meczu z Lechią. Z Podbeskidziem max 2 zmiany przewiduję w stosunku do tego kto wybiegł w Mielcu. |
Nie ważne w jaki sposób, ale 3 pkt to nasz obowiązek. Może być nawet 1:0 po golu Lisa w 98 min :)
|
Podbeskidzie na wyjazdach:
vs. Górnik Zabrze 2:4 vs. Jagiellonia Białystok 2:2 vs. Lechia Gdańsk 0:4 1 punkt, 10 bramek straconych - średnio ponad 3 na mecz, najgorsza obrona w lidze. Zwycięstwo u siebie to obowiązek, jeśli zobaczę Frydrycha w podstawowym składzie będę spokojny o wynik. |
Cytat:
Nie uwzględniłeś jednego... gramy w Ekstraklasie. :D |
Przewiduje ze w tym meczu pilkarze zaprezentuja ZDECYDOWANY MINIMALIZM :)))))))na ktory bedzie sie skladac:wola walki,zaangazowanie,wynik w przedziale4-6 do 0,jazda na tylkach.....
|
życzyłbym sobie gry 3 napastników, ale znając polskie realia i tanie tłumaczenia taka taktyka pochłonie zbyt wiele energii pomocników i obrońców. Swoja droga ten mecz powinien pokazać na co aktualnie stan w malo poważnej polskiej ekstraklasie Wiele Krakow stac. Czas najwyższy na stanowcze deklaracje a nie śmieszne gadaniny ''gramy o 3 punkty w kazdym meczu''. Klubowa polska pilka nozna musi sie w koncu sprofesjonalizować.
|
Cytat:
Co do samego meczu to chciałbym, żeby zagrać mógł wreszcie Savić. To jednak zawodnik z wyższym potencjałem niż Silva. Druga ewentualna zmiana to Mehremić za Sadloka, ale mam wrażenie, że na stoperze obaj prezentują podobny poziom. Mehremić zna bodajże czeski, więc o tyle łatwiej byłoby mu się porozumiewać z Frydrychem. |
zeby sie ta beka nie odbila czkawka ;)
sam licze na 3 pkt bo to da juz spokoj, ale nie obchodzi mnie styl jak mam byyc szczery |
Mocno liczę na to, że teraz się zacznie normalne granie. Krytykowałem mocno Skowronka i jego pomysły na grę na początku tego sezonu, ale jeżeli mi zamknie twarz wynikami i stylem gry, to z przyjemnością odszczekam com pisał.
Liczę na jakieś 2-0, tak żeby z tyłu znowu grało (nie wiem czy Mehremic może już grać, ale chętnie widziałbym znów jego na środku obrony), a z przodu niech wturla ktokolwiek. Cieszyłbym się trochę mocniej, gdyby udało się już wpuścić Buksę i żeby ten coś ukuł w końcówce. Nie jestem tylko pewien czy ten wrócił już do treningów [?]. Ogólnie, dobrze byłoby, gdyby nasi napastnicy strzelali regularniej :) |
Cytat:
|
I znowu przypadki korony w zespole, tym razem podobno Lisa.
Oby to nie wpłynęło znacząco na podejście zespołu do meczu. Liczę na wygraną, nawet 1-0 mnie zadowoli. |
Staram się szukać pozytywów i jedyny plus taki, że zaraz cały zespół przechoruje i do końca sezonu będziemy grali pełnym składem.
Parafrazując klasyka :Wspaniały to będzie sezon, nie zapomnimy go nigdy. |
Cytat:
https://kolarsko.pl/2020/10/20/ferna...koronawirusem/ https://naszosie.pl/2020/04/29/ferna...-do-treningow/ |
dla mnie to te testy musza byc jakies lewe skoro w przeciagu kilku miesiecy pokazuja znowu wirusa, a gosciowi nic nie jest
|
W którymś kraju chyba na owocach robili te testy i też wyszły pozytywne.
|
Cytat:
Co do testów to jest ich bodaj kilka rodzajów i mają różną dokładność. Z tego co pamiętam, to próbkę z owoców pobrali i wysłali do zbadania w ramach kontroli jakości pracy laboratoriów w którymś z afrykańskich krajów. |
Wiadomo, że testy są jakie są i jest wiele kontrowersji. Natomiast w przypadku Gavirii, który jeździ dla profesjonalnego teamu UAE Team Emirates, liczę że nie robili tego na testach z allegro ;) Arabusom kasy nie brakuje żeby to zrobić jak należy.
Przy okazji, Rafał Majka podpisał z nimi kontrakt na nowy sezon. |
luke,
to nie chodzi o to czy testy sa z allegro czy z apteki. Metodologia wykonywania testow daje duze pole do testow falszywie dodatnich. Temat rzeka, ale upraszczajac ze pomimo, ze w tescie wyjdzie, ze jestes chory to nadal masz 40 procentowe prawdopodobienstwo ze jednak jestes zdrowy. I taka to epidemia :D |
O kant dupy to wszystko. Ale ten kolarz to ciekawy przypadek, za pierwszym razem go mocno ścięło, teraz bez żadnych objawów. Czyli może być jak piszesz, wynikowo chory, ale jednak zdrowy.
Mniejsza o niego, dziś potrzebujemy 3 punktów. Na bramce Buchal, na rezerwie bez bramkarza. Masakra |
Cytat:
Generalnie to trzeba nie patrzeć na metodologię - tylko dbać o siebie, żeby tego dziadostwa nie złapać. W rodzinie i znajomych w krk większość osób ten syf u mnie ma, taki teraz jest wysyp. W tym znajomi po 35 lat (dobrze sytuowani, różne sporty, świetna dieta, dbanie o siebie itp ) , którzy są od miesiąca pod tlenem i mają już drugi nawrót... Co do meczu to oby solidne zwycięstwo, 2-0 do przerwy a potem dobitka ;) |
"Mielismy pomysl na ten mecz, dobrze sie prezentowalismy, potrafilismy krotko rozgrywac pilke i dobrze bronilismy. Ale Podbeskidzie nas zabiegalo"
:D |
Ważne 3 punkty. Bardzo cieszy kolejne "0" z tyłu. Podbeskidzie w I połowie dominowało, ale to my mieliśmy najlepszą sytuację. W II połowie wyszła lepsza jakość naszych piłkarzy.
A teraz: skarabeus FraMat Wermaht Drozd Do ATAKU! |
W I połowie nie istniejemy - karny przypadkowy. Po strzale Chuci błąd bramkarza.
Gol Kuby już nie ma co wspominać - Przeciwnicy grali w 10. A Podbeskidzie mnóstwo sytuacji - sprawiedliwie powinno być 3-0 w drugą stronę. Coraz gorzej zaczyna to wyglądać. |
Ciekawe, co teraz się znajdzie. 2 gole po 60 minucie? Jak tym razem nasi forumowi malkontenci znajdą?
|
Wermacht chyba się nabrał że ma bana. Nie bierz tego do siebie, w....iłeś mnie swoimi mądrościami i loginem na dokładkę. Dzisiaj dobra gra w defensywie i delikatnie mówiąc przeciętna w ataku. Ligowe cwaniactwo i kunszt Błaszczykowskiego zadecydowało o wyniku meczu :)
|
Cytat:
Jeżeli taka jest filozofia gry Skowronka to faktycznie 12 miejsce będzie sukcesem. Bronimy się u siebie z grającym w 10 Podbeskidziem. Wiem wiem wynik, kontuzje, pandemia... no ale zero z tyłu bardzo cieszy. |
Kolejna kompromitacja. Grać w 11 na 10 ponad 20 minut i strzelić tylko jedną bramkę?
SKOWRONEK WON |
ja nie narzekam, moga grac jak chca byle ciulac te punkty i zwyciestwa
Brawo dla wszystkich dzis, ale szczegolnie dla Szota bo bardzo pewny w obronie i w ataku tez cos dodawal, widac bylo wielka chec do gry i zaangazowanie jestesmy w sztosie, z Lechia nie przegramy :D |
Cytat:
Oczy krwawiły. Oczywiście wynik świetny. Znacznie lepszy niż gra. Bardzo się cieszę z wyrwanego zwycięstwa. Nie zgadzam się, że Podbeskidzie bardziej zasłużyło na zwycięstwo, bo też byli daremni. Ale my byliśmy mniej więcej na ich poziomie. Naprawdę zerojedynkowcy nie widzą jak kiepska była gra, zwłaszcza w środku pola? Co skutkowało mnóstwem niebezpiecznych strat i indolencją w ataku? Skowronek powinien na kolanach do Częstochowy się udać. Zresztą będzie miał okazję zapalić tam świeczkę w podziękowaniu za dwa tygodnie (w drodze do Bełchatowa). Ja chyba się napiję. |
Cytat:
Czasem trafi sie cos w stylu porazki ze slabsza druzyna lub zwyciestwo z mocniejsza. Framat jestesmy sredniakiem Ekstraklasy z milionem problemow. Wymagaj prosze adekwatnie docsytuacji finasowo-organizacyjno-sportowej. Nie gramy absolutnie o nic wiecej niz utrzymanie a to w jakim stylu je zdobedziemy lata mi kolo dupy. Pozdro |
Tylko I polowa mogla napawac niepokojem, druga - to już absolutna i pełna kontrola nad meczem - efektem 2 strzelone gole.
|
Cytat:
Dlatego nie popadam w żadne zachwyty, ale staram się realnie oceniać czy poziom idzie w górę czy w dół. Na razie jest stabilnie, nie całkiem ch...o, ale stabilnie. Pojawia się optymizm, że może utrzymanie nie będzie takie trudne. |
Cytat:
|
Kłóćcie się o styl i inne pierdoły ,a ja zaśpiewam:
"Ke sera sera, Wisełka 3 punkty ma , Wisełka 3 punkty ma , ke sera sera" :-D |
Bezsprzecznie dzisiejsza wygrana musi nam wystarczyć do potyczki z Wartą. Oby. Bo słabo płacimy piłkarzom, nikt nie chce u nas grać, a jak nie ma sianka to nie ma granka i jedynie wyszukana strategia naszego wspaniałego trenera pozwoliła nam wyszarpać dzisiaj komplet punktów. Radujmy się.
Bo Podbeskidzie jest od nas piłkarsko lepsze... :). |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl