Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXIV kolejka] Wisła Kraków - Wisła Płock, 29-02-2020, 15:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10266)

Arkadiusz.Czerepach 27.02.2020 10:13

[XXIV kolejka] Wisła Kraków - Wisła Płock, 29-02-2020, 15:00

http://fotowrzut.pl/tmp/upload/OF614U7DZF/1.jpg

Aktualna tabela:

http://fotowrzut.pl/tmp/upload/OF614U7DZF/2.jpg

Zestaw par nadchodzącej kolejki:

http://fotowrzut.pl/tmp/upload/OF614U7DZF/3.jpg

A tak to widzi bukmacher (kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu)

http://fotowrzut.pl/tmp/upload/OF614U7DZF/4.jpg

Zapraszam do dyskusji

:tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca:

siemstein 27.02.2020 11:06

Popraw herb w grafice :P

FraMat 27.02.2020 11:15

fajna kolejka.
Gdybyśmy wygrali, a:
- Górnik przegrał lub zremisował z Pogonią
- Raków przegrał z Piastem
- Lubin przegrał ze Ślaskiem
- Jagiellonia przegra z Lechem

to kręcimy się w okolicy 10 miejsca i mamy tylko 3 pkt straty do Wisły Płock - 8 miejsce

kasiarz 27.02.2020 11:41

Przy naszym zwycięstwie sytuacja 2 , a w przypadku remisu w Gdyni 3 zespołów stanie się nieciekawa.

Dive Pirate 27.02.2020 12:43

Fajnie gdybyś jeszcze wrzucał grafikę z formą zespołów za ostatnie spotkania.

armani199 27.02.2020 12:53

Ciekawe czy ten mecz wogóle odbedzie się z publicznością. Bo jak koronowirus wyskoczy zza krzaka to wojewoda zamknie stadion dla publiki

Matios98 27.02.2020 15:09

Swoja droga bilety rzeczywiście słabiutko idą, ciekawe dlaczego, czyżby janusze szykowali portfele na mecze z lechem i legia, a jakiś orlen płock ich nie interesował? ja myślałem ze frekwencja będzie przynajmniej taka jak na koronę, a na razie mega lipa.

Wehrmacht 27.02.2020 18:55

Po pierwszym prawdziwym meczu o utrzymanie - wygranym, czas na mecz o marzenia. Jesli wygramy to spotkanie przestane sie martwic o utrzymanie, a bedzie mozna (przynajmniej do wtorku) marzyc o pierwszej 8.

Karherop 27.02.2020 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matios98 (Post 1550633)
Swoja droga bilety rzeczywiście słabiutko idą, ciekawe dlaczego, czyżby janusze szykowali portfele na mecze z lechem i legia, a jakiś orlen płock ich nie interesował? ja myślałem ze frekwencja będzie przynajmniej taka jak na koronę, a na razie mega lipa.

Powód jest prosty, "Janusze" jak ich nazywasz nie będą chodzić na mecz co tydzień, tym bardziej że perspektywie miesiąca rozegramy przy Reymonta 4 spotkania. To sporo, zresztą widać że najgorzej się rozchodzą bilety na E.

s1mone 27.02.2020 23:19

Raczej obstawiam przechujową godzinę rozgrywania meczu w sobotę - ja np. będę dopiero w drodze z pracy, więc pozostaje mi chyba tylko weszlo.fm i nasłuchiwanie.... :f Wolałbym bardziej wiślackie źródło, ale to chyba jedyna radiostacja, która relacjonuje...

A ostatnio coś się uwzięli na te nasze mecze we wczesnych godzinach popołudniowych, osobiście mi to zupełnie nie odpowiada. Już tysiąc razy wolałem te zawszone poniedziałkowe wieczory :D

St Yabol 27.02.2020 23:40

Też obstawiam, że chodzi tu o stosunkowo wczesną godzine 15 w sobotę. Pewnie zakręcimy się ok 15-16k sprzedanych biletów.

Co do samego meczu, wygrać spokojnie i nie myśleć nawet o pierwszej 8. Bo później mamy maraton meczów właśnie z drużynami top8, które mogą nasze aspiracje bardzo boleśnie zweryfikować.

_ukoL 28.02.2020 11:01

Kolejny mecz z cyklu "o sześć punktów". Chyba już tak w tym sezonie będzie do końca. Wykorzystać atut własnego boiska i dobrą passę a powinno być dobrze. Bardzo jestem ciekaw wyborów personalnych trenera. Środek obrony już z Hebertem i kto w przodzie?

TommyTSW 28.02.2020 11:18

Ale się w was pazerność odzywa, oby piłkarze byli bardziej rozważni.Na razie bliżej nam do strefy spadkowej niż do pierwszej ósemki.

Ogryzek 28.02.2020 11:21

Kolejny mecz o życie. Trzeba wygrać. Jeśli wygramy będzie można na większym spokoju przygotować się do maratonu ciężkich meczy z derbami na czele.

pepe72 28.02.2020 16:54

Powiedziałbym, że raczej pogoda (zimno) i lekka panika przed wirusem

Lonia 29.02.2020 07:22

Tym co tak ochoczo liczą ile straty możemy mieć po tym meczu do górnej ósemki.
Najpierw wygrajmy z Płockiem,a nawet jesli wygramy to zwycięstwo świni z ekipą Moskala jest równie prawdopodobne i przewaga nad miejscem spadkowym wciąż będzie wynosić 2pkt,a kolejne mecze łatwe nie będą.

wisolka 29.02.2020 09:48

Ja przed naszym meczem mam jednak sporo wątpliwości. Nie sądzę, że możemy uważać się za faworyta potyczki, z kimkolwiek w lidze. Tak patrze na kursy w Totolotku, a tam 1.78 na naszych. Wiadomo, chciałbym zwycięstwa, ale tak obiektywnie, to w ogóle nie zdziwię się jak będzie remis. Kiedy my ostatnio mieliśmy podział punktów w lidze? To już długa seria, 15 spotkań bez remisu :shock: Porażka też wchodzi w grę.
Zobaczymy, jak będzie. Mam nadzieje, że, mimo wszystko moja pesymistyczna wizja nie spełni się ;)

Arek95 29.02.2020 10:00

Moim okiem to skład:
Buchalik - Sadlok, Hebert, Klemenz, Niepsuj - Basha - Wojtkowski, Savicević, Żukow, Błaszczykowski - Brożek

Myślę, ze dzisiaj Brożek wraca do 11-stki, jednak mają na uwadze że jest po kontuzji to powinien zagrać pierwsze 45 minut a drugie Buksa. Co do młodzieżowca to pewniak Wojtkowski na lewym skrzydle, na środek obrony wydaje się, że wróci Hebert do duetu z Klemenzem. Szczególnie musi się pilnować Niepsuj zeby niczego nie dostać ob pauza na derby to samobójstwo przy urazie Burligi!

sevenheaven 29.02.2020 11:51

A ja jestem praktycznie pewien, że na ŚO zobaczymy Klemenz-Janicki + Wojtkowski wróci do składu za Maka + w ataku Tupta/Buksa.. Brożek wejdzie na ostatnie 20 minut, żeby mieć przetarcie przed derbami :)

gizmowisla 29.02.2020 12:35

zakladajac ze wynik dobry dl nas- to fajnie by bylo zobaczyc ze 20 minut Pawla i Olka razem w ataku - Pawel na koncowke musi wejsc - a we wtorek od 1 minuty

Lvcas 29.02.2020 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1550682)
zakladajac ze wynik dobry dl nas- to fajnie by bylo zobaczyc ze 20 minut Pawla i Olka razem w ataku - Pawel na koncowke musi wejsc - a we wtorek od 1 minuty

Nordina Boukhariego od pierwszej minuty też. Trzeba szybko go zakontraktować na umowę zlecenie :D

Arkadiusz.Czerepach 29.02.2020 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lvcas (Post 1550684)
Nordina Boukhariego od pierwszej minuty też. Trzeba szybko go zakontraktować na umowę zlecenie :D

na derby w auschwitz-kauflanau bedzie jak znalazł ;)

goodbay 29.02.2020 17:03

szkoda punktow, ale ,mysle ze na chwile skonczy sie .......enie na sb o pucharach,czasami ten dzisiejszy mecz przypominal mi Wisłe za Kiko Ramireza , strzelamy bramke i sie cofamy..no .... poszly sie punkty jebac , ale moze nadrobimy to we wtorek

Cycu 29.02.2020 17:06

Dlaczego trener nie wpuścił Wasilewskiego zamiast Boguskiego...

Może Hebert pomógłby w końcówce?

Boli jak cholera strata tych dwóch punktów. Naprawdę szkoda, bo zabrakło tak niewiele.... sekund.

Fugiel 29.02.2020 17:10

Mega zabraklo kogos z przodu kto by choc na chwile pilke przetrzymal. Caly czas strata w okoliach srodka pola. TO musialo tak sie skonczyc.

Skawa Wadowice 29.02.2020 17:12

Wiem ze powinnismy w naszej sytuacji wygrac taki mecz ale z drugiej strony moze nam to wyjsc na dobre. Strata pkt w ost minucie powoduje frustracje i wkur***nie i teraz najblizszy mecz za 3 dni to derby, idealny mecz na wejscie na pelnym w....ie. Sodowka nie uderzy do glowy a jeszcze ciezsza praca bo sa dalej niz blizej patrzac na najblizszy terminarz

Fugiel 29.02.2020 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez goodbay (Post 1550686)
szkoda punktow, ale ,mysle ze na chwile skonczy sie .......enie na sb o pucharach,czasami ten dzisiejszy mecz przypominal mi Wisłe za Kiko Ramireza , strzelamy bramke i sie cofamy..no .... poszly sie punkty jebac , ale moze nadrobimy to we wtorek

O jakich pucharach ? Zagralismy pierwszy mecz z TOP8 - oby teraz nie bylo 4 x w plecy.

St Yabol 29.02.2020 17:20

Kubeł zimnej wody.
Liczę, że w kolejnych 4 meczach zdobędziemy chociaż 6 pkt

goodbay 29.02.2020 17:22

mialem tu na mysli tych ktorzy az tak cieszyli sie ze swinia ograła rakow , a jutro gdy swinia np wygra z łksem zrownamy sie punktami:(

Ma_niek 29.02.2020 17:24

I to my mamy masakryczny terminarz do konca.

Wehrmacht 29.02.2020 17:29

Kretynski, bezmyslny i kompletnie niepotrzebny faul Sadloka zdefiniowal, ze jednak ten sezon, to tylko walka o utrzymanie i nic wiecej. Jutro prawdopodobnie wracamy do strefy spadkowej.... zajebiscie to podziala na morale przed wtorkowymi derbami. 30 lat ponad chlop a jak male dziecko, glupawo przy linii bocznej 40 m od bramki gdzie nie bylo zagrozenia. Brak slow po prostu:

No ale tak tez konczy sie po tylu miesiacach wpuszczanie Boguskiego..... nemezis nasze.

FraMat 29.02.2020 17:36

Nie zasłużyliśmy na zwycięstwo.
Ale, żeby stracić już prawie pewne kolejne 3 punkty po golu Alana, to się można ugotować...

Kac 29.02.2020 17:40

k*rewsko sie obawiam tego terminarza, o 8 mozna zapomniec, ale zebysmy zaraz nie wrocili do strefy spadkowej...

Garret 29.02.2020 17:56

Jakbyśmy wygrali dzisiaj, a w następnych meczach dostali 4 razy w dupę, to też byśmy wylądowali w grupie spadkowej.

Nie czas na płacz, pewnie, że szkoda tego meczu, ale teraz trzeba się spiąć, bo ciężki maraton przed nami. Zdobyliśmy 10 punktów na 12 możliwych, każdy z nas w ciemno brałby taki wynik przed rozpoczęciem rundy. Bardziej mnie martwi fakt, że z każdym kolejnym spotkaniem coraz bardziej oddajemy inicjatywę przeciwnikowi. Musiało się w końcu tak skończyć.

Oby to podziałało jak zimny prysznic na piłkarzy. We wtorek pierwszy sprawdzian.

Levis88 29.02.2020 18:19

Nie mogę patrzeć na tak frajerską grę na czas- przerzucanie piłki z rąk do rąk przy aucie czy przedłużanie jak tylko się da. Orlen tylko z wrzutek mógł nas dostać to my dajemy im wolne i różne jak na tacy. Wolny z 40m i piłka przechodzi wszystkich i Alan ładuje z głowy na pułapie schylonego Boguskiego...

bridgeburner 29.02.2020 18:20

Dwa razy popełniliśmy ten sam błąd oddając na za długo inicjatywę i dwa razy skończyło się strata gola
Sadlok po raz kolejny debilny faul w sytuacji gdy jedyne co potrafi drużyna przeciwna to sfg
Trener też zmianami nie pomógł dzisiaj
Sam remis to nie tragedia, 8 to mrzonki były i tak
Gorzej jeżeli po raz kolejny po meczu z Plockiem się trafi seria porażek, bo najbliższe 4 mecze mamy paskudne

wolfy 29.02.2020 18:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wehrmacht (Post 1550694)
Kretynski, bezmyslny i kompletnie niepotrzebny faul Sadloka zdefiniowal, ze jednak ten sezon, to tylko walka o utrzymanie i nic wiecej. Jutro prawdopodobnie wracamy do strefy spadkowej.... zajebiscie to podziala na morale przed wtorkowymi derbami. 30 lat ponad chlop a jak male dziecko, glupawo przy linii bocznej 40 m od bramki gdzie nie bylo zagrozenia. Brak slow po prostu:

No ale tak tez konczy sie po tylu miesiacach wpuszczanie Boguskiego..... nemezis nasze.

I się zaczyna. Pokemony po remisie uświadomiły sobie że szanse na ósemkę przy takim terminarzu to mrzonki. Lodu na głowę, Płock na te faule polował. Winny nie jest Sadlok, bo ostatnie 20 minut to obrona Częstochowy i rozpaczliwe momentami wybijanie.

Wisła Płock to był nasz najtrudniejszy rywal z ostatnich czterech i wynik to pokazuje. Niestety, teraz czekają nas jeszcze trudniejsi rywale.

Widać u naszych braki kondycyjne wynikające m.in. z wieku i kontuzji, pod koniec meczu daliśmy się zdominować. Po prostu.

Tupta udany debiut.

Remis sprawiedliwy.

Jaroo1 29.02.2020 18:31

Cytat:

Trudno było wygrywać x meczów pod rząd, tym bardziej, że gra nie olśniewała w tych poprzednich kolejkach, ale byliśmy skuteczni i szczeście nam sprzyjalo.
Trzeba było się liczyć ze strata punktów, ale najlepsze jest to, że tutaj bajkopisarze już dopisywali punkty za każdy mecz Wiśle - i gówno mnie obchodzi, że w temacie "zabawy statystyką", bo statystyka to tez chyba nie polega na tym żeby sobie wymyslać, że jak jest 10 meczów do końca to 9 wygramy i jestesmy w TOP8. Jak na tym polega statystyka to można tak w kołko .......ić, że wygrajmy teraz 6 meczów, później 7 i mamy puchary. No ale jak sie komus nudzi to niech sobie rozkminia czy ŁKS wejdzie do TOP8 i czy będzie gral w pucharach...

Najlepsze, że było pianie z zachwytu po kilku zwycięstwach, a teraz po remisie i stylowo w sumie podobnym meczu do poprzednich jest już wylewanie żalu, że czemu tego nie wpuścił, że jak mógł Sadlok faulować i hop odwrót, czyli już nie gadamy o TOP8, tylko że trzeba się szykować na strefę spadkową.

Jestescie zajebisci forumowicze hehe

LucjuszWielki 29.02.2020 18:36

PS:

Boguś wlazł i 5 minut zakładał rękawiczke :/ opaska kapitańska też powiewała.

Kurde dlaczego nie wchodzi Chuca tylko on, lepiej broni czy co?? Jakieś rozsądne wyjaśnienie ?

JacekFan 29.02.2020 19:01

Dobry wynik. Gramy dalej. Powinniśmy się utrzymać tylko co dalej? Ten skład ma w kontrakcie date 30.06.2020

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl