![]() |
Artur Skowronek trenerem Wisły Kraków
Cytat:
|
Zobaczymy
Zatrudnienie nowego trenera wiąże się z koniecznością wypłacenia poprzedniemu 400 tysięcy złotych. To będzie już czwarty trener na utrzymaniu klubu.
|
Cytat:
Dostał budżet na poziomie 8-12. Nikt więcej od niego nie wymagał. Wpadł w kryzys? Dostał szansę z niego wyjść. Nie było to zwolnienie zaraz po kompromitacji w Błękitnymi, nie było to zwolnienie po 0:4 z Lechem czy 0:7 z Legią. Było to zwolnienie po 8 porażający z rzędu i bezpośrednich przegranych z innymi drużynami walczącymi o utrzymanie. Jeśli w tym momencie Stolarczyk nie podał się do dymisji, to sorry ale nie wziął na siebie żadnej odpowiedzialności. |
Cytat:
|
Dokładnie. Nie wiemy, więc wstrzymajmy się z takimi tekstami.
Może znajdzie robotę szybko i nam zejdzie z płac może w Jagiellonii tak jak pisali... |
Chyba dobry wybór...
Stal Skowronka to była drużyna, która potrafiła atakować i bronić, 45 meczów - 72 strzelone bramki 40 straconych. Długie serie zwycięstw, jeżeli chodzi o serię porażek to najdłuższa 2 mecze z rzędu! 17 meczów z czystym kontem! Fajny bilans jeżeli weźmiemy pod uwagę drużynę, która w 1 lidze wcale nie była potentatem, a raczej wielką niespodzianką z tytułu osiąganych wyników ponad stan. Życzę podobnych jak nie lepszych wyników w Wiśle Panie Arturze! Bilans z tego roku, 23 mecze - 14 zwycięstw 4 remisy 5 porażek 8 meczów z czystym kontem, 41 strzelonych, 24 stracone bramki |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Oby tylko ekstraklasa go nie zweryfikowala. Wg mnie za mlody jest. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Pamiętam, że Skowronek zrobił awans Pogoni w 2012, całkiem nieźle mu tam z początku szło ale potem przyszła seria fatalnych spotkań na runde wiosenną i został wyrzucony. Wydaje mi się, że mimo wszystko przez te 7 lat nabrał doświadczenia, pytanie na ile jest w stanie sobie poradzić w naszych dość specyficzncych warunkach pracy no i czy kiedykolwiek musiał już na starcie gasić pożar takich rozmiarów, pożyjemy zobaczymy. Mimo wszsytko dziwi mnie zmiana trenera po ostatnich wpisach Królewskiego i spodziewanej nadchodzącej rewolucji właścicielskiej w grudniu/styczniu, ale i tak zmianę oceniam na plus, trzeba walczyć o każdy punkt do konca roku!
|
Cytat:
|
Dokładnie.Stal jest klubem dobrze poukładanym i budowanym na zdrowych fundamentach.Taka też była drużyna którą Skowronek przejął po Zbigniewie Smółce
|
Powodzenia!
Na pewno jest to facet z ambicją, jeżeli tak bardzo wtedy wyrywał się z 1 ligi. I faktycznie coś w nim musieli widzieć - jeżeli nie było tajemnicą, że Zagłębie czy Płock chciało go mieć u siebie. |
Cytat:
|
Prześledź sobie wyniki Stali sprzed ery Skowronka. Stal była ligowym średniakiem, środek tabeli maks. Przyszedł Skowronek zaczęli się bić o awans. Zasięgnij info i potem dyskutujmy...
|
Cytat:
Cytat:
Akurat 1 lige znam na wylot i jestem pewny tego co piszę. Prędzej Smółka zmienił status Stali ze średniaka na czub ligi niż Skorwonek. |
No to sprawdż .Ja nie muszę bo czuję sentyment do tej drużyny i śledzę ich wyniki na bieżąco .Tam Dobrą robotę zrobił Smółka i dzięki temu trafi ł do Arki
|
To do tomasza_19.
|
Dobra chłopy, rozumiem że Smółka jest super, Skowronek ble. Taką widzę przyjęliście retorykę. Choćbym się zesrał nie przekonam was do tego, że Skowronek zrobił dobrą robotę w Stali. Najważniejsze jest, żeby Wisła się utrzymała i tyle, a wg mnie ten trener rokuje i należy dać mu szansę. Pożyjemy zobaczymy.
|
Cytat:
|
Szybka decyzja i to cieszy bo jak zmieniać przed końcem rundy to właśnie teraz.Skowronek, nie znam człowieka, widzę że młody.
Teraz trza zdobyć jakieś punkty.Możemy ten rok skończyć na ostatnim miejscu, byle z małymi stratami. Powodzenia! |
Cytat:
Cytat:
Życzę Arturowi oczywiście jak najlepiej. Dodam jeszcze że z pośród dostępnych "polskich" opcji to była chyba najlepsza. |
Na nikogo z nazwiskiem nas nie stać, więc bierzemy gościa, który to nazwisko chce sobie wyrobić.
Nic o nim nie wiem ale skoro coś tam już trenował to wuefistą nie jest. Że niby za młody? Aleksander Macedoński żył tylko 33 lata a coś tam udało mu się zrobić, więc spoko. W każdym razie powodzenia! Gorzej być nie może, mam nadzieję, że będzie o tyle lepiej o ile to tylko możliwe. Przychodzi z jakimś swoim sztabem czy dostaje w spadku to, co mamy? |
Nareszcie, długo musieliśmy czekać. Powodzenia, chociaż łatwo nie będzie.
|
Nie odbierajcie tego jako atak na Skowronka.Po prostu nie ma co porównywać sytuacji w Mielcu i u nas.Sam
pewnie nie do końca wie w co się pakuje.Nie ten poziom presji drużyna na dnie tabeli i dość specyficzna szatnia |
Dla mnie pytaniem jest jak poradzi sobie z szatnią z Brożkiem, Kubą, Wasylem to zupełnie inna para kaloszy niż 1 liga.
Zmienić trzeba było bo z tego układu nic więcej już by się na pewno nie urodziło. Powodzenia |
Nie bedzie lepiej
Trener Stolarczyk odsunięty od prowadzenia pierwszej drużyny - teraz niezależnie czy za porozumieniem czy inaczej bezkosztowo sie to nie obejdzie. Czwarty trener któremu musimy zapłacić. Niechby nawet zrezygnował z połowy tych 400 tysięcy. Zostaje 200. To sporo w obecnej sytuacji gdy klub liczy każdy grosz. sam Stolarczyk się nie podał do dymisji wiec zapłacić mu trzeba będzie.
Ja tam nie wierze w nowego trenera - za jego kadencji nie potrafił utrzymać w ekstraklasie Widzewa i tu też sobie może nie poradzić - poza tym nie ma kim grać i bez wzmocnień będzie spadek chociażby trenował tu sam Guardiola. |
Nowy terenr ma 5 spotkań do końca roku z tą samą kadrą co Stolar. Jeżeli problemy rzeczywiście były w warsztacie Stolarczyka, to nowy trener powinnien pozytywnie wpłynąć na grę zespołu od pierwszego meczu. Jeżeli Wisła przegrywała przez ustawienie i taktykę to również powinna zacząć punktować. To co Skowronek jest wart okaże, się po tych trudnych 5 spotkaniach. Jeżeli przegramy wszystkie to już raczej na 90% się nie utrzymamy.
Ze wstępną oceną Skowronka poczekam do końca roku. |
Moim zdanie z deszczu po rynnę . Zmiana była wskazana ale wybór nie trafny wiadome że nikt nie chce przyjść w obecnej sytuacji ale próbować można było Nawałka, Leńczyk, Smuda
|
Cytat:
Życzę trenerowi powodzenia, ale dalej podtrzymuje zdanie, że z takim materiałem piłkarzy się nie utrzymamy. Tu potrzeba wzmocnień i oby je dostał w zimie. Nie można składu opierać na Boguskim i Brożku którzy przez ostatnie 10 lat zagrali może 10-20 dobrych spotkań. Do tego Wasilewskim który puka już pod 40. Tu potrzeba piłkarzy typu Mak. Czyli tanich a mogących jeszcze zrobić jakąś robotę. |
Lenczyk, Żmuda WTF?
|
Byłem zwolennikiem zatrudnienia trenera Skowronka.
Trzyma kciuki żeby nowemu trenerowi się powiodło :) |
Bardzo dobry trener. Inteligentny jako człowiek to przede wszystkim. Właściwie jedyny możliwy wybór na ten moment jeśli mówimy o trenerze z Polski. Miał w tym sezonie już kilka ofert z Ekstraklasy i to też o czymś świadczy.
Ci, którzy chcieli Smude/Nawalke/Lenczyka to powinni się ostro .......nąć w głowę i zastanowić się nad swoim intelektem. |
Jeżeli zmieni sposób wyprowadzania piłki przez naszych obrońców, poprawi grę w środku tzn, w końcu zaczniemy też grać środkiem to powinno być dobrze.
Ciekawe jak zareagowała szatnia, Brożek miał przecież wrócić na prośbę Stolara. Chciałbym jeszcze żeby wreszcie młodzież zaczęła dostawać regularnie szanse na grę i to nie dlatego że podstawowi zawodnicy są kontuzjowani czy wykartkowani. Mikołaj już tuż tuż to tak sobie życzę ;) |
Ciemno to widzę w zimie 6ty trener do spłacania :lol:
|
Cytat:
|
Nie wszyscy z nich są aktualnie bezrobotni związani z Krakowem Wisłą może by się udało porozumieć w ramach obecnej sytuacji ...
|
Dobry ruch ze strony zarządu. Jak spadniemy to już przynajmniej mamy trenera na I ligę (nie trzeba będzie znowu szukać) ;)
Czy da radę ? Musi. Trzymam kciuki. |
Cytat:
A nie, sorry Wójcik nie żyje. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl