![]() |
[VIII kolejka] Korona Kielce - Wisła Kraków, 14 września, 20:00
http://fotowrzut.pl/tmp/upload/U83YMLIZR2/1.jpg
Aktualna tabela: http://fotowrzut.pl/tmp/upload/U83YMLIZR2/2.jpg Zestaw par nadchodzącej kolejki: http://fotowrzut.pl/tmp/upload/U83YMLIZR2/3.jpg A tak to widzi bukmacher (kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu) http://fotowrzut.pl/tmp/upload/U83YMLIZR2/4.jpg Zapraszam do dyskusji :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: |
Jeżeli któryś z naszych piłkarzy nie popełni znowu jakiegoś karygodnego babola, to mamy IMHO szansę na komplet punktów.
|
2:6
10 znacków |
Ja to zawsze boję się meczów Wisły z drużynami z dołu tabeli - w zeszłym sezonie na Miedzi i Sosnowcu za bardzo się nie wzbogaciliśmy - 4 pkt na 12 możliwych..... dramat
|
Ciekawe mecze w tej kolejce. Korona ma nowego (starego) trenera , żeby się nie spięli na nas. Stawiam 1-0 dla Wisły , gol - Wojtkowski ;)
|
Zapewne każdy życzy sobie powtórki z wiosny. Piękny mecz i całkowicie rozmontowana obrona Korony. Jeśli wskoczymy na taki poziom to Kielce pekna.
Typuje jednak skromne 1:3 gole Kuba, Basha i Chuca |
Znowu nieuzasadniony optymizm.
Koroniarze grali ostatnio na zwolnienie Lettieriego i swój cel osiągnęli. Też mają niezłych i ambitnych grajków (jak na ekstraklasę). Będą zdecydowanie chcieli odbić się od dna i pokazać, że wszystkiemu był winien trener. 3:2 dla Korony jest całkiem możliwe, tak jak i 2:3. |
Będzie hokejówka, jakieś 2:4 albo coś w ten deseń. Mam szczerą nadzieję, że dla nas :D
|
Mecz z Zagłebiem patrzac na tabele i obecną wtedy chwile był meczem z nozem na gardle, musielismy wygrac. Teraz juz noza na gardle nie mamy, ale znow przydałoby sie wygrać, by przełamać serie wyjazdową bez zwyciestwa i żeby złapać oddech na kolejke czy 2 i by mecz z Płockiem był już o takie pełne odetchnięcie i spokoj przed derbami.
|
Cytat:
Mają już w ogóle trenera? |
Lettieri juz nie pracuje ? nie sledze losów innych drużyn niż nasza
szkoda chłopa , ale i tak sie długo utrzymał w tej lidze |
Cytat:
|
Błaszczykowski prawdopodobnie do końca miesiąca nie zagra.
|
Cytat:
|
Cytat:
Dlatego m.in. rozśmieszyła mnie teza FraMata że nie są tak słabi jak by wskazywała ich gra, bo są. Nawet gorsi. Co nie oznacza że się na boisku położą. Lettieri i tak fajnie to poukładał, ale nie nauczy tego drewna przyjmować, strzelać czy dośrodkowywać. Strasznie głupia decyzja. |
Cytat:
Ich nikt już lepiej nie ustawi i z tego drewna pałacu nie zbuduje. My tam musimy wygrać i tyle. |
Cytat:
A to z ujęciem rundy dodatkowej - najgorsze jest to, że gdybyśmy wygrali 1 mecz zamiast remisować/przegrywać bylibyśmy w górnej ósemce..... Jak dla mnie Korona to najpoważniejszy kandydat do spadku, podobnie jak beniaminkowie. Arkę Zieliński ogarnie i szkoda, że nie graliśmy z nimi na początku sezonu jak byli w ciemnej dupie.... W sumie to wg mnie pewniacy w górnej 8 - Legia, Amika, Jagiellonia, Pogoń i Lechia. O pozostałe 3 miejsca walczyć będą: Wisła, Śląsk, Somsiadka, Górnik, Piast - ewentualnie jeżeli w miarę szybko się ogarną to Płock i Lubin. Będzie ciężko - dlatego warto byłoby przed derbami zgarnąć 4 punkty z wyjazdów do Kielc i Płocka |
Cytat:
Dla mnie Lettieri to top 5 trenerów ekstraklasy, obok Brosza. Ale w końcu tragiczbe zarządzanie i materiał ludzki go pogrążyły. Napiszę tak - działacze Korony zrobili absolutnie wszystko żeby nam ułatwić zadanie. Jeżeli drużyna Stolarczyka tego nie wykorzysta będą frajerami, a to się później może zemścić. Nie liczę na piękny mecz i wysokie zwycięstwo, ale trzy punkty to konieczność. |
Wiadomo coś kiedy bilety będą dostępne na wyjazd do Kielc?
|
Korona tak samo jak AGKś to rywale z którym zawsze mamy pod górkę. oby zeszłoroczne 6-2 było dla nas dobrą zmianą. Jeśli bez Kuby to Drzazga na skrzydło i znowu hattrick proszę.
|
|
Cytat:
Korona nie leżała nam nigdy, ale proces erozji kadry i zastępowania słabych piłkarzy jeszcze słabszymi musiał kiedyś źle się skończyć. Są słabi, trzeba ich przycisnąć. |
oby się spełniło.
Piszą wszyscy tak, jakbyśmy my sportowo byli bardzo silni. Nie jesteśmy. |
Cytat:
|
Piłkarsko lepsi ale efekt nowej miotły w tej lidze zawsze jest jakimś bodźcem + kontuzja Kuby który będzie miał przerwę pewnie w najbliższym meczu, a jeśli się potwierdzą prognozy to może się nawet na derby nie wyrobić. To w kwestii obaw. Jeśli jednak mówić o plusach - trudno wyobrazić sobie lepszego rywala by w końcu się przełamać w meczach wyjazdowych. Znów wrócę do tego co pisałem po poprzednim meczu - muszą się uruchomić kolejne opcje w ataku i wtedy będzie dobrze.
|
Myślę że trzeba w końcu wygrać na wyjeździe. To jest jeden z najłatwiejszych wyjazdów w tym sezonie patrząc na okoliczności i jeśli znowu mamy nie wygrać to stracę jakiekolwiek nadzieję na to że uda nam się uzbierać w tym sezonie 20 pkt na wyjazdach, a wg mnie wedle naszego potencjału to powinien być nasz plan minimum jeśli chodzi o mecze poza Krakowem.
|
Cytat:
Wygrać. W byle jakim stylu ale wygrać. |
Cytat:
Jagul - Ameryki nie odkryłeś, to samo wcześniej napisałem. Jakkolwiek wygrać, byle wygrać. Nie stać nas na porażkę z Koroną, trzeba punktować z outsiderami. Również dlatego, że sami nie jesteśmy super mocni i później frajersko straconych punktów może nam zabraknąć. |
Moze ten Czuka wkoncu cos zagra , mialbyc takim rodzynkiem w lide , a tu oprocz raz przykladowo i instynktownie dostawionej nodze z gornikiem to niczym nie zachwycil , zreszta tak samo jak ten drugi jego ziomek , wyjdziemy pewnie z Bashą tzn ze bedzie hsmulec w srodku duzy , licze na Vukana i dalsza forme Brozia
|
0-3 Brozio Wojtkowski i Chuca
takie mecze musimy wygrywać mimo iż gramy bez Kuby. Korona gra beznadziejnie jak zawsze, my musimy gryźć trawę i zapierniczać na boisku bo to na pewno będzie trudny mecz oby przerwa reprezentacyjna dobrze wpłynęła na zgranie zespołu. |
Cytat:
Nie okazaliśmy się lepsi od Korony. I kartka Boguskiego doskonale wpisuje się w naszą jakość. Powinienem napisać: "a nie mówiłem?". No, ale nie mam się z czego cieszyć. |
Calkowita zaslona milczenia nad Boguskim i tym "czyms", bo meczem tego nazwac nie mozna.
Jedyny pozytyw: #BrozekNaPolu, 40 do celu! Poprawka! Są 2 pozytywy - Boguski nie zagra w nastepnym meczu! :D I od razu wieczor staje sie lepszy :D |
Cytat:
To było z naszej strony frajerstwo. Zwłaszcza te nasze rzuty wolne po których nikt nie zostaje z tyłu. Cud że Sadlok trafił w piłkę za drugim razem i nie graliśmy w 9-tkę. Tutaj Stolarczyk zawalił, to była kpina, kto tak rzuty wolne wykonuje? Kompromitacja |
Jak nie strata przy wyprowadzaniu na siłę piłki, to fatalne ustawienie i czerwona Boguskiego. Nie wiem czy Stolar ich jakoś taktycznie nie ustawia? Remis trzeba szanować w takich okolicznościach.
|
To był nasz najtrudniejszy mecz w tym sezonie. Sędzia pozwolił na spore chamstwo graczom Korony. Spychała miał 3 faule, po których mógł zoczył żółtą, w tym fal na karnego. Savicević i Wojtkowski byli niemiłosiernie kopani, niektóre wejścia wyglądały jakby to było karate. Za faul na Wojtkowskim za linią końcową mogła być czerwona.
Remis w takich warunkach to sukces, w Płocku powinno być lepiej. PS czy Stolarczyk widzi te wrzutki Sadloka? |
Cytat:
|
Pojazd po Boguskim za czerwoną kartkę?kurtyna...
|
Po pierwsze brakuje nam jeszcze 32 (31 do końca 2 rundy) do utrzymania.
Po drugie krytykującym Boguskiego polecam baranka w ścianę na dużej prędkości. Po trzecie Stolar wyciągnął wnioski z naszego rozgrywania piłki od obrony i robiliśmy to dużo wyżej niż w poprzednim meczu. Szkoda 2 punktów ale bez przesady to nie wina Boguskiego, że dostał czerwoną kartkę. Wygląda na lekkie zlekceważenie przeciwnika, bo nikt nie zostawał jakieś 10-20 metrów przy rzutach rożnych. Edit: jeśli dobrze liczę, to o ile Górnik nie wygra to zostajemy w top8 |
Nie ma co patrzeć na styl, bo dobrze się mecz nie rozkręcił a już graliśmy w 10.
Uważam, że Rafał niepotrzebnie faulował. Bramkę można odrobić, a gra w 10 przez 60 minut to zawsze jest problem. Nie będę go za to ganił, ale podejrzewam, że Koroniarz naciskany przepisowo mógłby tego nie strzelić, tym bardziej, że przebiegł całe boisko sprintem. Ale cóż - to są ułamki sekund, szybka decyzja. Zważywszy jak to spotkanie się ułożyło remis mnie satysfakcjonuje. |
Wszyscy krytykujący Boguskiego jesteście nędznymi Januszami futbolu i świata nie znacie! :D Facet wyprzedza was o co najmniej trzy kroki w myśleniu! Bezpośrednia czerwona była specjalnie żeby nie musiał zaprzątać sobie głowy wyjazdem do nędznego Płocka tylko żeby móc w spokoju trenować i skupić się na derbach :D XD!
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl