![]() |
[VII kolejka] Wisła Kraków - Zagłębie Lubin, 31-08-2019, 20:00
http://fotowrzut.pl/tmp/upload/CS5ZVMO5RW/1.jpg
Aktualna tabela: http://fotowrzut.pl/tmp/upload/BIZ3WPJ2R4/1.jpg Zestaw par nadchodzącej kolejki: http://fotowrzut.pl/tmp/upload/CS5ZVMO5RW/3.jpg A tak to widzi bukmacher (kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu) http://fotowrzut.pl/tmp/upload/CS5ZVMO5RW/4.jpg Zapraszam do dyskusji :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: |
Tabele masz trochę nieaktualną.
Poza tym licze 3 pkt i bramkę Drzazgi :) |
podmienione, dzieki za spostrzegawczość
|
Basha za Boguskiego, Burliga za Niepsuja.
3:1 dla nas, gole Brożek, Buksa + ktoś zdobędzie pierwszą bramkę w sezonie. Boisko zweryfikuje wszystko. |
Patrząc na wyniki Lubina, nasza momentami obiecująca grę, nie wyobrażam sobie innego wyniku niż zwycięstwo
W Zagłębiu grają na zwolnienie trenera. Typuje 4-1, bramki Brożek, Wojtkowski, Basha, Buksa |
Oby w tym meczu nie zadziałała logika ekstraklasy. Normalnie powinniśmy ich ogolić wysoko i grać swoje.
Niepsuja bym zostawił a zmienił Sadloka od którego mimo ostatniej wpadki jest aktualnie dużo lepszy. W ataku Brozio. Pomoc : Kuba, Carlos, Chuca, Savicevic, Wojo. Obrona Burliga, Klemenz, Janicki, Niepsuj. |
zwycięstwo u siebie ze słabym ostatnio Zagłębiem to obowiązek!
Buchalik Burliga-Janicki-Klemenz-Sadlok Błaszczykowski-Basha-Savicevic-Chuca Wojtkowski Brożek |
Chyba po raz pierwszy w tym sezonie jesteśmy u buków lepiej notowani niż rywal. To mam nadzieję, że przynajmniej nie przegramy
|
Jak słusznie gdzieś zauważono, kolejnym meczem na Reymonta będzie dopiero mecz derbowy za miesiac...
Wszyscy po bilety! Oby ta przerwa upłynęła nam na wspominaniu świetnego wyniku z Zagłębiem. Mamy bardzo dużo rachunków do wyrównania. |
Takie mecze trzeba wygrywać! 3-2 i potem przerwa na poprawę taktyki oraz zgrania.
|
Ważny mecz przed ciężkim wrzesniem , 3 pkt potrzebne,bo dół tabeli wygrywa, a obstawiam że wisla Sobola wygra, także wszyscy na R 22 i jedziemy......JJJBG
|
Jak wszyscy radośnie obstawiają po 3:1 czy 4:0 to pewnie skończy się kopaniną i 1:1.
|
Tylko 3 punkty
|
ja nie jestem takim optymistą, serce podpowiada gładkie zwycięstwo Wiślaków natomiast rozum i logika ekstraklasy mówi że będzie cięzki mecz i jedna wielka kopanina w środku pola.. Oby serce miało racje :D do zobaczenia na stadionie !!
|
Znowu mnie irytuje Niepsuj znowu zepsuł....co się dzieje z tą defensywą ? Wasyl bez formy,że nie gra ?
|
Na goraco:
1) Wisla jako jedna z niewielu druzyn w tej pilkarskiej lidze ...... gra w pilke. Super sie to oglada, naprawde.... oby tak dalej. Wszedzie sie slyszy ze zespoly musza "gryzc trawe" ale pilka nozna polega na czyms innym. Na umiejetnosci zagrania pilki kazda czescia stopy, na klepaniu pilki pod pressingiem, na wymianie podan, na budowaniu akcji od tylu. Wisla to robi, czasami sie myli, ale generalnie stara sie grac w pilke. 2) Brozek jest niesamowity. Lige, w tym wieku, wciaga nosem. 3) Szkoda ze ten lob Silvie nie wyszedl. Nie wiem czy zauwazyliscie jak po tym meczu plakal i wielu zawodnikow lacznie ze Stolarczykiem poklepywali go i pocieszali. To pokazuje team spirit i podresla swietna atmosfere w druzynie. Az zal ze nie ma troche lepszej sytuacji finansowej. Dokupic dwoch, trzech zawodnikow i mozna sie bic o mistrza i puchary. Ale moze po takich meczach wlasnie znajdzie sie nowy inwestor/wlasciciel. Oby. Brawo za mecz, brawo za wynik, brawo za gre!! |
Znowu nerwówka na własne życzenie. Ale nic to. Były emocje, były fajerwerki.
Carlos Silva chyba już tak więcej się nie zakiwa pod naszym polem karnym. W transmisji było widać że na koniec meczu mocno był przygnębiony aż musieli go pocieszać. Boje się myśleć co mu musieli zrobić w przerwie :D Ci co skreślili już Maka powinni się uderzyć w pierś. Dzisiaj robił robotę. Wojtkowski miazga. Brożek druga młodość. Vukan (mimo winy drugiego gola) i Blaszczu dobre zawody. Obrona również poprawnie. Carlos Silva dużo biega, walczy mimo że na boisku czasami wydaje się chimeryczny to jednak liczby mówią same za siebie: najwięcej przebiegniętych kilometrów. Cieszy że wpadamy w nawyk ogrywania teoretycznie słabszych przeciwnikow. Na tym trzeba budować punkty i tak ma być. Jest gitara. |
Gra ofensywa na plus. Brożek, Savicevic, Błaszczu (przerasta ta ligę o dwie klasy), Mak, Wojtkowski (mimo strat-będą z niego ludzie), na plus.
Silva i Niepsuj powinni odpocząć. Obrona poza Klememzem nie przekonuje, choć Sadlok wykonał dziś mnóstwo pracy w ofensywie |
Zwyciezcow sie nie sadzi ....znowu Pawel , szacun to malo powiedziane .....martwi kolejny barfzo przecietny mecz Kuby ( oczywiscie w kategoriach jego mozliwosci ) , ale to moze dobry prognostyk przed derbami ......kolejny mecz bez hamulcowego i bezproduktywnego w ofensywie ( to od zawsze moje zdanie ) Bashy
|
Silva kryminał , nie wiem po co ten Stolarczyk im kaze wyprowadzac na siłe ta pilke , przeciez to grozi strata bramek...
Super dziś Mak , gol i asysta , Brozio w swoim stylu, Kuba drugi mecz troche ponizej normy Najwazniejsze 3 punkty ! |
Tak pozasportowo, catering na sektorze A to jakaś porażka, kolejka w przerwie poruszała się tak powoli, że niektórzy mniej cierpliwi klienci prawie roznieśli to ich stanowisko...
|
No niestety w temacie kateringu nie zmieniło się nic. A jeśli costto tylko na gorsze... :(
|
Wystarczyło tylko piłkę wyk..ić w aut i byłoby gładkie 4-0 jak. Z ŁKSem a tak to nerwy.
Ktoś wie czemu Buksa poza kadrą? |
Z powodu urazu.
|
Wisła to Bayern
Brożek to Lewandowski |
Pawel zawstydza ta lige , swietna wiadomosc dla nas , marna o lidze ktorą zyjemy, kolejny mecz gdy jestesmy kozakami wlasnego podworka , szkoda , bo reszta druzyn jest na podobnym etapie ,
|
Nie rozumiem jechania po Silvie. 2ga bramka to po jego świetnym odbiorze w środku pola się zaczęła. Za to denerwuje mnie pasywność Vukana w grze obronnej. Raz go uratował spalony, za drugim razem się nie udało.
Na przyszłość albo ktoś powinien podejść do rozegrania Silvie lub niech to Vukan robi |
Cytat:
Drużyna ma grać w pewien określony sposób bez względu na wynik. Taka graja zespoły najlepszych trenerów. Oczywiście Silva dziś zrobił kryminał, ale bardzo chciał później odkupić winy i za to plus. Gość ma duży potencjał i żal byłoby gościa skreślać po jednej stracie. |
Cytat:
Ja dziękuję za ten określony sposób wyprowadzania piłki jeśli nas ma to kosztować gole/punkty Na taka ekstrawagancję przy obecnej sytuacji chyba sobie pozwolić nie możemy.. |
Cytat:
Zresztą.. wygranych się nie sądzi. Gramy co raz lepiej, drużyna się dobrze rozumie, wszyscy mają wspólny cel i mozna z optymizmem patrzeć w sezon. |
Podobało mi się, jaką fajną zmianę dał Boguski. Wszedł na zmęczonego przeciwnika, zaliczył asystę, wcześniej zaliczył fajne podanie w stronę Maka (ostatecznie lob Silvy nie wpadł do bramki).
Podobnie jak przedmówców, zastanawiają mnie te straty w środku pola, po których dostajemy gola. Przecież to jest zasada, której przestrzega się na boiskach od podwórek, przez orliki, C - klasy, B - klasy, okręgówki itp: NIE KIWAJ SIĘ PRZED WŁASNYM POLEM KARNYM. |
Mialem, juz w przerwie meczu, wkleic tu pewien fragment swojego komentarza po meczu z Jaga, cos o 3 na plecach... ale wygralismy wiec po co drazyc temat ;)
Krotko: czyzby Wojtkowski zmienial sie w koncu w pilkarza? Nareszcie wyglada tak jak zawodnik Ekstraklasy powinien wygladac, duzo szumu z przodu i Vukovic bylby z niego dumny, bo jest sporo elementu zapier*dalania :D Mowie wam powinnismy powoli rozkrecac akcje âBrozek na Poluâ :D 41 bramek do celu :D Koniec przyszlego sezonu powinnismy miec najwieksza legende w historii tej ligi, a patrzac na specyfike dzisiejszych czasow i wyjazdow, legende nie do pobicia. :D Skoro Robak mogl, to i Pawel moze 2x20 bramek strzelic ;) |
może jestem laikiem ale mam wrażenie że przy drugiej bramce zawodnik Zagłębia faulował bo przy wyskoku do główki wsparł się na Vukanie (??) przez co uniemożliwił mu jaką kolwiek interwencję.. Jak dla mnie ewidentny faul.. Jednak nie ma co sądzić zwycięsców, Brożek i Mak naprawdę dobre zawody, Wojtkowski odkąd skupił się na treningu a nie malowaniu ryja damskimi kosmetykami też wyrasta na przyzwoitego piłkarza.. No i cieszy mnie postawa Buchalika, wreszcie nie muszę drżeć przy każdym strzale w stronę naszej bramki a to jak podkoniec meczu przeciął dośrodkowanie to już mistrzostwo, oby był w takiej formie jak najdłuże !!
|
Super przód, ale rozegranie z tyłu przyprawiało o zawał serca. Nie wiem dlaczego tyle piłek szło do Klemenza, bo ten atakowany wykopywał wszystko "balonikiem".
W Kielcach chciałbym zobaczyć z tyłu Wasyla, bo jest szansa na przywiezienie 3 punktów. |
Z dwóch powodów :
1) Jean Carlos po głupiej stracie i 1 bramce dla Zagłębia się przestraszył i przestał robić to co umie - próbować wychodzić spod pressingu - potem wszystkie piły szły prosto do stoperów. 2) Zagłębie zobaczyło, że jak siądą na nas to mogą coś z tego mieć i zaczęło mocniej i częściej pressować. |
Ok do usunięcia
|
Paweł Brożek! Legenda
|
Gramy tak samo niezależnie od tego z kim aktualnie rywalizujemy na boisku i tak u siebie z zespołami z miejsc od 9 w górę powinniśmy wygrywać tak z zespołami bardziej poukładanymi może być z tym problem, natomiast ten styl prezentowany na wyjazdach nie będzie nam przynosił zbyt wielu zdobyczy punktowych. Popełniamy te same błędy w ustawieniu i w wyprowadzeniu piłki od początku sezonu od czego jest sztab szkoleniowy żeby wprowadzać korekty. Śmiem twierdzić że gdybyśmy wczoraj grali na wyjeździe z wynikiem z pierwszej połowy nie wywieźli byśmy choćby punktu. Niestety środek pola nie jest ta formacja na której możemy opierać nasza grę. Szkoda że nie udało się pozyskać nikogo konkretnego do tej formacji. A co do występu naszych skrzydłowych Mak grał na Kopacza chyba w tej chwili najwolniejszego bocznego obrońcy w lidze nomen omen nominalnego środkowego obrońcy więc nie ma się czym podniecać bo sama gra Maka w tym spotkaniu pomimo bramki i asysty była przeciętna. Martwi że nie ma aktualnie tak pewnego jak Brożek obecnie w ataku zawodnika w drugiej linii co by zdecydowanie nam pomogło w walce o górną część tabeli.
|
A niech uczą się dalej tikitaki, a nuż za te 20 meczy zacznie im się kleić ta gra. Czy mamy przegrywać po wybijaniu na oślep, czy po próbach ładnej gry, to ja wolę to drugie. Mam nadzieję, że Stolarczyk będzie konsekwentny w tym co każe chłopakom od poczatku sezonu.
Sadlok tradycyjnie co drugi mecz świetna gra. Brożek brak słów, jeszcze okaże się że to będzie nasz napastnik nr 2 w kadrze jak Piątkowi nie wróci forma, a Milik nie wyzdrowieje. Jeszcze co do Jeana, wydaje mi się, że poczuł się za pewnie, parę minut wcześniej dokładnie z podobnej opresji wyszedł pięknym zwodem. Po prostu kubeł zimnej wody, ale nie ma co chłopa krytykować, bo kawał serca zostawia na boisku. Mimo wszystko wolę na tej pozycji bardziej przecinakowatego Bashe. No i Vukan w sytuacji gdy Wojtkowski jest w danym meczu w gazie powinien skupić się na defensywie, wtedy Jean nie musiałby sam ogarniać defensywy środka pola. Tylko, że też szkoda marnować umiejętności Savicewica na typowe bronienie. Kurde, zaczyna być konkurencja na danych pozycjach :D |
Ktoś wie, dlaczego Silva płakał po meczu?
Uprzedzając - nie byłem na stadionie, ani przed telewizorem: rocznica ślubu i nie dało się inaczej. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl