![]() |
[I KOLEJKA] WISŁA Kraków - Śląsk Wrocław, 20 lipca, godz. 17:30
Temat meczowy dotyczący spotkania ze Śląskiem Wrocław. Wkrótce zostanie uzupełniony.
Zapraszam do dyskusji. |
1-2
nieśmiertelny Brożek |
Mnie martwi to 4-3-3 próbowane w sparingach. Źle się kończyły wszystkie eksperymenty z tym ustawieniem u nas i boję się, że podobnie może być tym razem. Nie wiem, czy mamy piłkarzy pod to ustawienie i wolałbym jednak grać, to co znamy i co nam w miarę wychodzi.
Acz, trzeba wierzyć, że Stolar wie co robi. Tak czy siak nie mogę się doczekać. |
Podejrzewam, że trener próbuje ustawienie pod zawodników. A że środek pomocy (szczególnie pod nieobecność Vukana?) jest marniutki zwłaszcza ilościowo, to musi kombinować.
|
A ja obawiam się postawy Śląska. Wiem że to sparingi ale tracą bardzo mało bramek a i tak drużyna wydaje się poukładana. Obawiam się remisu.
|
Fajnie było zacząć od zwycięstwa. Tym bardziej, że gramy z jednym z bezpośrednich rywali w walce o ósemkę.
Jest gdzieś meczowa 18 tka? |
3-0 i trzy Brozio
|
A co konkretnie dzieje sie z Kubą? Dalej palec?
|
Ja nie mam nic przeciwko testowaniu nowego systemu. Stolar mówi że po prostu chce aby drużyna 'funkcjonowała' w dwóch wariantach i aby przeciwnik nigdy nie był pewien w jakim wyjdziemy. Być może jeszcze nie jesteśmy gotowi na 4-3-3 i ze Śląskiem będzie ciężkie spotkanie do oglądania dla obu stron.
Poniekąd też z powodu kilku kontuzji obstawiam dość przeciętny początek sezonu, po czym drużyna Stolarczyka "zatrybi" Obstawiam jutro 1-1 , jednak dostrzegam szanse na wygraną w obliczu beznadziejnego Śląska jakiego jeszcze widzieliśmy 2 miesiące temu. |
Pierwszy mecz sezonu to zawsze wielka nie wiadomo co do formy obu drużyn.
Ale w Sląsku jest bałagan nie tylko sportowo ale i organizacyjnie - o dziwo u nas odwrotnie. Dlatego jestem optymistą przed meczem i obstawiam 2-1 |
Serce mówi: 3 pkt zostają w Krakowie
Rozum mówi: Punkty do podziału Ja mówię - niezależnie od wyniku - będę to widział na żywo :) |
Kopanina pewna - biorąc pod uwagę Nasze ostatnie pierwsze mecze.
Stawiam na remis. |
Nie spodziewam się jeszcze pięknej gry, aczkolwiek uważam że nasi chłopcy mocno siądą na Śląsk i stłamsimy ich w środku.
Co do ustawienia spodziewam się 4-2-3-1, a więc to samo co graliśmy w ubiegłym sezonie. Wytypowania jedenastki się nie podejmę, może być jakieś zaskoczenie. :) Zwycięstwo było by ekstra początkiem, jednak punkt przyjmę z pokorą i uznaniem. :) |
Skład: Lis Sadlok Klemenz Wasilewski Niepsuj Mak Basha Plewka Boguski Drzazga Brożek
ławka Buchalik Grabowski Janicki Wojtkowski Silva Bałaniuk Buksa Zakładając , że Savicevic Kuba i Burliga nie zagrają |
Trzy punkty na otwarcie sezonu, nie ważne w jakim stylu. Grunt to do zacząć. Do zobaczenia na stadionie.
|
Cytat:
Co do meczu, 1:0 po farfoclu i będę szczęśliwy. |
1-3 Forma Śląska jest wysoka, co pokazują w sparingach, logika ekstraklasy mówi, że skoro w zeszłym sezonie szło im kiepsko, to teraz będą się bić o puchary.
Jednego wciśnie Brożek, przeżywający drugą młodość - bardzo bym chciał |
Ciekawe czy Mąka zagra od pierwszej minuty.
|
Pamięta ktos kiedy rozpoczęliśmy sezon od porażki?
|
W 1997 roku,przegraliśmy wtedy z GKS 0-4,mecz w Katowicach.
|
To chyba rekord ekstraklasy. Oby trend się utrzymał
|
Trudne spotkanie nas czeka, Śląsk jest po bardzo słabym sezonie ale kadrowo mają większy potencjał od nas, wyniki sparingów też mogą mieć odzwierciedlenie.
Stawiam na remis 1:1 z lekkim wskazaniem na gości. |
Cytat:
|
Obie drużyny to niewiadoma, jak to na początku sezonu.
Liczę na zwycięstwo i trzecią młodość Brożka. |
Lenczyk mawiał, że pierwszy mecz można wygrać 3-0, ale przegrać 0-3. Liczę, że podtrzymamy serię i nie przegramy na inaugurację.
|
Widząc stan naszej kadry z sezonu na sezon walka o czołową ósemkę oddalać się będzie od nas bardzo szybko. Niestety stan aktualny posiadania stawia nas wśród drużyn walczących o utrzymanie. Co do dzisiejszego spotkania remis brałbym w ciemno mając na uwadze nasze osłabienia i mizerie w ofensywie.
|
Różnie może być. Śląsk wprost mówi, że czuje się w gazie i bardzo dobrze przepracowali okres przygotowawczy.
Trener też ich mądrze poukładał i Picha na nowej pozycji. Ale to nasza liga :D Także pewnie remisowo na początek... |
Sorry ze tutaj, ale jestem na wakacjach na Cyprze i mimo posiadania karnetu nie dam rady byc akurat na tym meczu.. Czy zna ktos opcje dobra na telefon zeby zobaczyc stream? Szkoda ze dailymotion juz nie ma heh..
|
TVP sport online
|
Drugi sezon mamy taki burdel w obronie, że do końca nawet nie wiemy kto w niej gra. Mimo wszystkich zalet Stolara to obrony to on ich nie nauczył.
|
Obrona w sumie dobrze funkcjonowała, ale ofensywa to dramat. Widać brak podstawowych piłkarzy. No i brak napastnika.
Oby to był tylko słaby początek. Mecz do zapomnienia. |
Obrona widzę bez zmian względem poprzedniego sezonu. Dalej totalny chaos. Janicki, jak dla mnie dzisiaj najgorszy na boisku.
W pomocy widać brak 3 (!) najważniejszych zawodników w drużynie. Z nowego Braziliano powinien być pożytek, Mak też nie najgorzej. Ogólnie wydaje mi się, że to 4-3-3 było wymuszone brakiem właśnie trójki z pomocy i nie sądze, żeby Stolar faktycznie tak chciał grać mając do dyspozycji Bashe, Savicevica i Kubę. Cóż, pierwsze koty za płoty. Wielkiego dramatu nie było, widać brak świeżego napadziora i dobrego rozgrywającego. Będzie dobrze. |
10 porażka w 18 spotkaniach w tym roku... To jest przerażające. Jeżeli tak będziemy punktować to się nie utrzymamy(a zespół został znacząco osłabiony). Cud i Buchalik, że skończyło się na 1 golu. Obrona dalej dziurawa jak sito.
Nie ma co tu szerzej komentować. |
3 spalone Wisły - za każdym razem to Brożek nie zdążył wrócić ;-)
Da Silva to chyba nie kojarzył w ogóle, że sezon już się zaczął i należałoby choćby głupio pobiegać zamiast mądrze stać. Mam nadzieję, że to wina pierwszego meczu. Pierwsza interwencja nogami Buchalika przyprawiła mnie o palpitację. Później było trochę lepiej choć gra na przedpolu to pojęcie mu całkowicie obce. Janicki, Niepsuj - spuśćmy zasłonę milczenia i powiedzmy, że jak na debiut było nieźle. Mecz do zapomnienia. Szkoda porażki z najbardziej bezpłciowo grającą drużyną poprzedniego sezonu, |
Poniekąd tak jak się spodziewałem. Kiepski wynik, kiepska gra. Nie spodziewałem się aż takich rozsad w składzie oraz tyłu osłabień. Jeśli Brożek z Boguskim muszą grać cały mecz to dużo to świadczy o naszej kadrze. Mak, Silva, Sadlok, Klemenz poprawnie reszta słabo i bardzo słabo.
Ps. Czy ktoś odnotował dzisiaj występ Drzazgi? Napastnika oraz gościa do środka potrzeby jemy jak tlenu. |
Pozostaje w tym roku liczyć że jakieś drużyny będą grały jeszcze bardziej beznadziejnie, inaczej możemy się pożegnać z ekstraklasa
|
szkoda straconych punktow z tak beznadziejna druzyna jak slask ......co gorsze w tym meczu wygrala beznadziejna druzyna z jeszcze gorsza , bo nawet slowo beznadziejny tutaj niepasuje ...ogolnie podsumowujac gre obydwu druzyn to do teraz sie zastanawiam czy ja naprawde ogladalem mecz ekstraklasowy ....jak wroci baska, Kuba , i Vukan to napewno cos drgnie , napadu nie ma i nie bedzie no bo nie trzeba podobno , obawiam sie ze przez pierwszych kilka kolejek bediemy tu chlopcamy do bicia i dostarczycielami punktow niestety
|
Za dużo płaczu.
Przebudowana cała drużyna, nowe ustawienie wymuszone kontuzjami trzech kluczowych zawodników... Serio, uspokójcie się. Mecz na remis, ale obrońcy Śląska wyszedł strzał życia. Miejmy nadzieję że powrót Bashy i Savicevicia sprawi że zaczniemy grać w ofensywie. Ale tak na serio, jeżeli Brożek, Sadlok i Boguski są najlepsi u nas, to pokazuje nędze w składzie. Starzy, ale umieją grać w piłkę. Wojtkowski zagrał chyba najlepszy mecz u nas od przyjścia. W sensie, dupy nie urywa ale kilka ciekawych zagrań pokazał. Może będzie lepiej z czasem... |
|
Bez paniki. Graliśmy bez trzech najlepszych naszych piłkarzy. Będzie lepiej.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl