Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXXVII kolejka] Wisła Kraków - Miedź Legnica, Sobota 18 V, godzina 15:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10179)

Arkadiusz.Czerepach 16.05.2019 11:43

[XXXVII kolejka] Wisła Kraków - Miedź Legnica, Sobota 18 V, godzina 15:30

https://zapodaj.net/images/5d927bc950c18.png

Aktualna tabela:

https://zapodaj.net/images/b74515b1571c7.png

Zestaw par nadchodzącej kolejki:

https://zapodaj.net/images/053cc6db7edc0.png

Dotychczasowe mecze h2h
https://zapodaj.net/images/632f701d6e291.png

Sześć ostatnich spotkań h2h
https://zapodaj.net/images/91f5d0cccb3e7.png

Rywal ogólnie:
https://zapodaj.net/images/aec765bdf7558.png

Rywal na wyjeździe:
https://zapodaj.net/images/4e0998010de61.png

Wisła ogólnie:
https://zapodaj.net/images/5c4d7e5aad482.png

Wisła u siebie:
https://zapodaj.net/images/99ca29d311b05.png

A tak to widzi bukmacher (kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu)

https://zapodaj.net/images/eee127a179980.png

Zapraszam do dyskusji

:tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca:

GBO 16.05.2019 12:40

Miedź już praktycznie w pierwszej lidze ( ich mi akurat szkoda ). Skoro w meczu o Ekstraklasę ze Śląkiem żył nie wyprówali, to z nami raczej też nie będą. Powinno się udać skończyć sezon wygraną.

BlurgH 16.05.2019 13:12

Niezależnie od wyników, byłoby fajnie, gdyby na stadionie pojawiło się więcej osób niż na ostatnich dwóch meczach.... :( Czas jak zwykle pokaże... W kwestii samego meczu - stawiam na bramkowy remis bez wskazania...

InQ 18.05.2019 08:37

Dodam tylko że krakowscy urzędnicy to są wyjątkowo paskudni kretyni...

Na pół godziny przed meczem Alejami w spod Muzeum Narodowego przejdzie marsz równości... ABSURD!

https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/...e32_o_mini.jpg

BlurgH 18.05.2019 09:13

Nie od dziś wiadomo, że dość istotna liczba stworzeń zasiadających w krakowskim magistracie znacznie cofnęła się ewolucyjnie od homo sapiens... Kiedy nie było poprawności politycznej, dla otrzeźwienia wsadzało się ich do smoły, a potem posypywano pierzem... Niestety "cywilizacja" spowodowała, że takie "cosie" czują się względnie bezpiecznie...

pepe72 18.05.2019 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez InQ (Post 1539701)
Dodam tylko że krakowscy urzędnicy to są wyjątkowo paskudni kretyni...

Na pół godziny przed meczem Alejami w spod Muzeum Narodowego przejdzie marsz równości... ABSURD!

https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/...e32_o_mini.jpg

Dobrze, żeś napisał, bo trzeba będzie inaczej dojechać.

Brozinho_23 18.05.2019 19:45

Był kiedyś mecz po którym nie było postów na forum w temacie meczowym?

viktor56 18.05.2019 19:55

Akcent humorystyczny na koniec sezonu, jeszcze nigdy nie śmiałem się z bramki traconej przez Wisłę na własnym stadionie.

ciacho 18.05.2019 20:07

A ja jeszcze nigdy nie widziałem, żeby piłkarze mieli tak wyjebane na to co się dzieje na boisku. Żałosne to było i tyle.

ciacho 18.05.2019 20:10

A ja jeszcze nigdy nie widziałem, żeby piłkarze mieli tak wyjebane na to co się dzieje na boisku. Chyba tylko Brożek i Kolar próbowali szarpać. Mam nadzieję, że Wojtkowskiego w koszulce Wisły już nie zobaczę.

Ogólnie żałosne to było widowisko.

luke1906 18.05.2019 20:28

Wstyd i kompromitacja.
Ktoś wie, kiedy ostatnio straciliśmy 5 bramek u siebie? Stracone przeciwko najgorszej ofensywie w lidze.

s1mone 18.05.2019 20:28

Jak czytam wypowiedzi na wislaportal czy tu o żałosnym meczu to ogarnia mnie pusty śmiech.

Mecz dla nas o pietruchę, chłopaki wyszli postrzelali sobie, urządzili super emocjonujące widowisko z gradem goli.
Przegrali po ładnym meczu i tyle. Zdarza się. Nie pierwszy raz, nie ostatni.

Śmieszy mnie to całe malkontenctwo, rozdzieranie szat i pojazd po piłkarzach jak byśmy conajmniej 4 golami spłynęli po opchnięciu meczu przeciwnikowi.

Na szczęście przez jakiś czas nie będę musiał czytać tego pierd.olenia, bo następne mecze późnym latem.

wolfy 18.05.2019 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 1539739)
Wstyd i kompromitacja.
Ktoś wie, kiedy ostatnio straciliśmy 5 bramek u siebie? Stracone przeciwko najgorszej ofensywie w lidze.

Z taką defensywą? Raczej do przewidzenia.

kacpaw91 18.05.2019 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 1539739)
Wstyd i kompromitacja.

26 sierpnia 2016 Wisła - Śląsk 1:5?

Adasss 18.05.2019 20:50

Jak ktoś napisze, że Lis nam dziś zawalił jakąś bramkę, albo chociaż powinien obronić coś z tego, co wpadło Miedzi, to oficjalnie ogłoszę go p...niętym. Tak tylko ostrzegam ;-)

luke1906 18.05.2019 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1539742)
26 sierpnia 2016 Wisła - Śląsk 1:5?

A faktycznie, akurat na tym meczu nie byłem, dlatego wyleciał z głowy.

pepe72 18.05.2019 21:25

Zaczęły się wakacje. Patrzyłem na oceny naszej obrony, na Weszło tylko Lis na 5. W sumie obronił karnego ...

Arkadiusz.Czerepach 18.05.2019 21:39

najwiekszym zaskoczeniem był sedzia , najlepszy mecz do tej pory w jego wykonaniu (choc przyznajmy wysoko sobie poprzeczki nie zawiesil), dużo trudnych decyzji , kazda idealna

Szneka 18.05.2019 21:45

Panowie 5 goli strzeliła nam ............................ Miedź Legnica. I w/g Was jest w porządku?
Szanujmy się. Przyjechał beniaminek, który zleciał z ligi a zlał nas jak psa.
Ja jestem mega wqrwiony. Liczyłem na 3 pkt i godne pożegnanie z sezonem. Niestety kilku panów wyszło dziś na relaks i skończyło się Naszą kompromitacją.

wolfy 18.05.2019 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1539750)
Panowie 5 goli strzeliła nam ............................ Miedź Legnica. I w/g Was jest w porządku? Ja jestem mega wqrwiony. Liczyłem na 3 pkt i godne pożegnanie z sezonem. Niestety kilku panów wyszło dziś na relaks i skończyło się Naszą kompromitacją.

Basha i Wasyl po kontuzjach, Burliga chyba też, nie wiem tylko po co był Wojtkowski. Miedź grała o życie. Większość osób to widzi.

Jak będziemy w przyszłym sezonie grać taki kabaret w obronie to będziemy się martwić.

Szneka 18.05.2019 21:58

@Wolfy przyjacielu- Miedź grała bo im pozwoliliśmy na taką grę. Od stanu 2-4 zaczęliśmy grać i oraz meczu zmienił się całkowicie. Raptem Basha zaczął biegać sporo ożywienia dało wejście Kumaha i przesunięcie Wojtkowskiego. Gdybyśmy tak zagrali od początku to bezproblemowo i wysoko dla Nas.

wolfy 18.05.2019 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1539754)
@Wolfy przyjacielu- Miedź grała bo im pozwoliliśmy na taką grę. Od stanu 2-4 zaczęliśmy grać i oraz meczu zmienił się całkowicie. Raptem Basha zaczął biegać sporo ożywienia dało wejście Kumaha i przesunięcie Wojtkowskiego. Gdybyśmy tak zagrali od początku to bezproblemowo i wysoko dla Nas.

Przecież nam czwórkę wcisnął Sosnowiec, rzadko kiedy tracimy mniej niż dwie bramki. To jest ewidentnie do poprawy.

Z takim składem jak wyszliśmy to bezproblemowo i wysoko nie wygramy z nikim.

El'kabat 18.05.2019 22:40

Wyluzujcie ludzie.
Ostatni mecz sezonu, nasi na wakacjach, a Miedź walczyła o życie...

Wynik do przewidzenia, czas na chwilę oddechu i od nowa zaczynamy zabawę.

ślimak 18.05.2019 23:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1539757)
Wyluzujcie ludzie.
Ostatni mecz sezonu, nasi na wakacjach, a Miedź walczyła o życie...

No dokładnie! A jeszcze gdzieś tam w tle lvbet...

FraMat 18.05.2019 23:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1539750)
Panowie 5 goli strzeliła nam ............................ Miedź Legnica. I w/g Was jest w porządku?
Szanujmy się. Przyjechał beniaminek, który zleciał z ligi a zlał nas jak psa.
Ja jestem mega wqrwiony. Liczyłem na 3 pkt i godne pożegnanie z sezonem. Niestety kilku panów wyszło dziś na relaks i skończyło się Naszą kompromitacją.

Faktycznie, z taką grą w obronie to nie mamy czego szukać w Champions League.
No, bo z atakiem to chyba sobie poradzimy?

ślimak 18.05.2019 23:56

To jeszcze: (5 postów przed meczem... tego jeszcze chyba nie była przez te 17 lat?)

- Bramkarz Mateusz Lis - obroniony karny, brawo! Poza tym, raczej bez zmian, coś tam wykopał dobrze, coś źle... : cytując klasyka: "cała Polska (WISŁA) ciągle wierzy!" !
- Emmanuel Kumah potrafi grać zespołowo.
- Krzysztof Drzazga jest na trenigach (Baza Myślenice) w parze z Rafałem Boguskim. Rafał Boguski uczy Krzysztofa Drzazgę perfekcyjnego przyjęcia piłki.
- W zamian Krzysztof Drzazga uczy Rafała Boguskiego dokładnego podania w akcji ofensywnej.
- Vukan Savićević - cztery meczy temu dostał propozycję od (L). Chyba widać było? Ale akurat dzisiaj kopnął i wpadło ;)
- Gdyby Tomasz Frankowski nauczył Pawła Brożka 'podcinki'...

Mimo wszystko:
- Rafał Boguski jest LEGENDĄ WISŁY!
- Paweł Brożek jest LEGENDĄ WISŁY!

Brawo Maciej Stolarczyk!!!

viktor56 19.05.2019 00:05

Wojo grał na prawej bo wiadomo było że Matej wybiera się szukać szczęścia gdzieś indziej i trzeba będzie uzupełnić tamtę stronę. Gdyby okazało się że na tej pozycji poradził sobie nadspodziewanie dobrze możnaby było rozważać przedłużenie go (nie byłbym zwolennikiem takiego rozwiązania), a ponieważ wyszło dość średnio, można powiedzieć że nie wykorzystał ostatniej szansy na utrzymanie się w Wiśle. Kamilowi dziękujemy i wypada tylko życzyć żeby znalazł sobie trenera który wyciągnie z niego potencjał, bo przez dwa lata u nas kompletnie się nie rozwinął, niestety.

gizmowisla 19.05.2019 00:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ślimak (Post 1539761)
To jeszcze: (5 postów przed meczem... tego jeszcze chyba nie była przez te 17 lat?)

- Bramkarz Mateusz Lis - obroniony karny, brawo! Poza tym, raczej bez zmian, coś tam wykopał dobrze, coś źle... : cytując klasyka: "cała Polska (WISŁA) ciągle wierzy!" !
- Emmanuel Kumah potrafi grać zespołowo.
- Krzysztof Drzazga jest na trenigach (Baza Myślenice) w parze z Rafałem Boguskim. Rafał Boguski uczy Krzysztofa Drzazgę perfekcyjnego przyjęcia piłki.
- W zamian Krzysztof Drzazga uczy Rafała Boguskiego dokładnego podania w akcji ofensywnej.
- Vukan Savićević - cztery meczy temu dostał propozycję od (L). Chyba widać było? Ale akurat dzisiaj kopnął i wpadło ;)
- Gdyby Tomasz Frankowski nauczył Pawła Brożka 'podcinki'...

Mimo wszystko:
- Rafał Boguski jest LEGENDĄ WISŁY!
- Paweł Brożek jest LEGENDĄ WISŁY!

Brawo Maciej Stolarczyk!!!

z Vukanem w legii tos mnie zaskoczyl ....czyzby kolejny wierzacy w fejsbuk ???

Kowalski 19.05.2019 07:44

Mecz jak mecz, ale Brożkowi zawdzięczamy dwa karne, z których jeden sam zamienił na bramkę. I to się liczy. Vukan i Basha rozkojarzeni. Lis bez winy przy bramkach, chociaż przy drugim karnym mógł zaryzykować w drugi róg. Teraz pełna mobilizacja finansowa przed nowym sezonem, bo dalej jest ciężko.

Adasss 19.05.2019 08:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1539748)
najwiekszym zaskoczeniem był sedzia , najlepszy mecz do tej pory w jego wykonaniu (choc przyznajmy wysoko sobie poprzeczki nie zawiesil), dużo trudnych decyzji , kazda idealna

Masz na myśli tą sytuację, gdy w polu karnym Miedzi Pietrzak został uznany za faulującego biegnąc w kierunku od przeciwnika? :lol:

swiety37 19.05.2019 10:18

Chciałbym jeszcze o Boguskim:
Większość naszych piłkarzy niemal w każdym meczu ma zagrania po których ręce opadają. Niestety dla Rafała, ale jego złe zagrania są bardzo "widowiskowe" (ostatnio straty Vukana zaczynają im dorównywać), ale... Ale jest to gracz, którego 1/3 życia to Wisła Kraków. Który oddał mnóstwo zdrowia za ten Klub. I chociaż zdarzyło mu się odstawić nogę, fatalnie zagrać, to jednak zazwyczaj walczył, biegał, starał się. Dlaczego owację po meczu dostał Wasilewski? Bo przedłużył kontrakt? Bo gra u nas pierwszy sezon? Dlaczego Pietrzak? Bo odchodzi? A pominięto Boguskiego? Boguski może i nie jest charyzmatyczny, nie porywa tłumów ani grą, ani zachowaniem, ale to nie oznacza, żeby go pomijać przy podziękowaniach - chociaż to jeszcze jestem w stanie zaakceptować, ale gwizdanie przy zdejmowaniu go z boiska to po prostu żenada i jest mi po prostu, po ludzku wstyd za tych którzy gwizdali - za brak szacunku dla tak zasłużonego zawodnika. Dla mnie Rafał Boguski jest legendą tego klubu i to legendą na poziomie Głowackiego czy Brożka.
Tyle ode mnie w tym temacie. Dziękuję.

wolfy 19.05.2019 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swiety37 (Post 1539777)
Chciałbym jeszcze o Boguskim:
Większość naszych piłkarzy niemal w każdym meczu ma zagrania po których ręce opadają. Niestety dla Rafała, ale jego złe zagrania są bardzo "widowiskowe" (ostatnio straty Vukana zaczynają im dorównywać), ale... Ale jest to gracz, którego 1/3 życia to Wisła Kraków. Który oddał mnóstwo zdrowia za ten Klub. I chociaż zdarzyło mu się odstawić nogę, fatalnie zagrać, to jednak zazwyczaj walczył, biegał, starał się. Dlaczego owację po meczu dostał Wasilewski? Bo przedłużył kontrakt? Bo gra u nas pierwszy sezon? Dlaczego Pietrzak? Bo odchodzi? A pominięto Boguskiego? Boguski może i nie jest charyzmatyczny, nie porywa tłumów ani grą, ani zachowaniem, ale to nie oznacza, żeby go pomijać przy podziękowaniach - chociaż to jeszcze jestem w stanie zaakceptować, ale gwizdanie przy zdejmowaniu go z boiska to po prostu żenada i jest mi po prostu, po ludzku wstyd za tych którzy gwizdali - za brak szacunku dla tak zasłużonego zawodnika. Dla mnie Rafał Boguski jest legendą tego klubu i to legendą na poziomie Głowackiego czy Brożka.
Tyle ode mnie w tym temacie. Dziękuję.

Popieram. Od dłuższego czasu widzę jednak poprawę, że ludzie reagują na takie zachowania. Jest lepiej, ludzie zauważają że nie są "fajni" i "śmieszni" znajdując sobie kozła ofiarnego. To był tragiczny mecz Wasilewskiego, taka prawda, ja to rozumiem po kontuzji, ale bądźmy uczciwi.
Boguskiemu należy się szacunek, kto tego nie rozumie jest zwykłym frajerem, nie kibicem Wisły.

Brozinho_23 19.05.2019 13:16

Popieram oba posty wyżej.

Rafał jak najbardziej zasługuje na nasz szacunek, zwłaszcza, że gdyby nie kontuzja sprzed 10 lat nie wiadomo jakby się jego losy potoczyły. Był wtedy powoływany do kadry i meczu el. MŚ 2010 z San Marino strzelił dwie bramki, a w towarzyskim z Serbią w 2008 r. jedną.

Na temat Wasilewskiego już pisałem w temacie o naszych piłkarzach, a co takiego Pietrzak zrobił to tym bardziej nie wiem - równie dobrze można by połowę kadry skandować jak nie większość chcąc być konsekwentnym przy obu tych piłkarzach. Tak samo jak nie rozumiałem owacji dla Ondraszka.

nero 19.05.2019 20:41

Wytłumaczcie mi jedną rzecz bo ja tego nie ogarniam.
Gdy był drugi karny... sędzia dopiero po jakimś czasie zdecydował się na VAR.
Od czego to zależy, że sędzia najpierw nie chce sprawdzać, a potem sprawdza? Kto bardziej będzie wrzeszczał na niego? Mam wrażenie, że ten VAR jest pojebany. Co z tego, że jest jak raz coś sędzia sprawdzi, a innym razem nie sprawdzi. Robi to według uznania...

Arkadiusz.Czerepach 19.05.2019 21:06

jak jest czegos pewny to nie musi sprawdzac podejmujac w ten sposob ryzyko

natomiast przez słuchawke z wozu mogą mu dać znac ze mimo wszystko pasowaloby sprawdzic bo chyba zyebał - stąd taka zmiana zdania po chwili

Brozinho_23 19.05.2019 21:07

To nie jest czasem tak, że dostaje wskazówki z wozu, że lepiej sprawdzić?

wolfy 19.05.2019 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Brozinho_23 (Post 1539805)
To nie jest czasem tak, że dostaje wskazówki z wozu, że lepiej sprawdzić?

Tak, a przynajmniej powinien, bo różnie to bywało. Jak sędzia słabo widział sytuację to puszcza grę i czeka na sygnał żeby podejść.
U nas z Piastem Varciniak nie zauważył ręki Parzyszka i puścił grę, chwile potem dostał info żeby lepiej spojrzał i był karny.

Chodzi o to żeby nie przerywać gry przy każdej sytuacji.

Karherop 20.05.2019 08:39

Nie oglądałem meczu, jak spisał się Buksa, Kumah, Wojtkowski na prawej obronie?

s1mone 20.05.2019 17:49

Ludzie tak pieprzą o tym Varze, że źle bo tak, siak czy srak.

A ja się nie zgadzam.

Dopóki decyzja jest słuszna i sprawiedliwa to jak dla mnie mogą nawet w gwiazdach wyczytywać. Mam to w du.pie czy ktoś podpowiada z wozu, teściowa na WIFI czy Antek z pod budki się wydziera, żeby sprawdził, bo on widział, że karny był.

Jeśli decyzje są dzięki temu prawidłowe to naprawdę nie interesuje mnie jak sędziowie do nich dochodzą.

Śmieszą mnie te wytyczne kiedy sprawdzać kiedy nie. Powinno się sprawdzać zawsze, nawet przy faulach czy autach jeśli nie narusza to płynności gry. Przy błahych sprawach jak auty rozumiem, że nie można stosować ripleya bo naruszałoby tempo meczu, ale jeśli sędzia siedzący w wozie WIDZI wyraźnie, że decyzja jest zła powinien podpowiedzieć. Nie rozumiem w czym problem. Do rożnych też się piłkarze zabierają z prędkością żółwia na sterydach, przy piątkach bramkarze też celebrują. Powinien być czas na szybki ripley w wozie i tyle.

Gucio25 20.05.2019 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1539822)
Nie oglądałem meczu, jak spisał się Buksa, Kumah, Wojtkowski na prawej obronie?

Buksa, Kumah - próbowali, biegali, walczyli, bez konkretów.

Wojtkowski - szczerze mówiąc byłem zażenowany jego postawą. Widać że chłopak jest już myślami gdzieindziej i chyba ma ogólnie żal do całego świata że więcej szans niż on, dostawali inni młodzi. Szlajał się po boisku, jego powroty to był SKANDAL. Wiem, że to nie jego pozycja, ale zapier.dala się wszędzie tak samo, a w obronie jeszcze 2 razy bardziej - to był trucht, co chwile były dziury po jego stronie. Niestety chłopak technicznie jest utalentowany, sam miałem nadzieję że wypali u nas, ale to już jest game over.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl