![]() |
[XXXVI kolejka] Arka Gdynia - Wisła Kraków, Poniedziałek 13 V, godzina 18:00
https://zapodaj.net/images/794facd443147.png
to jest jakis skandal że gramy tak często , nie wiem są jakieś mistrzostwa świata czy Euro 2019 , o których nie wiem i liga musi sie tak wcześnie skończyć ? jeszcze tego nie widziałem żeby jedna kolejka sie kończyła w niedziele , a nastepna zaczynala w poniedziałek tabeli gotowej nie ma , statystyk nie ma , jeszcze jestem na wyjezdzie i mam utrudniony dostep do kompa słabe to jest , pogoda jest taka ze spokojnie by mogli sobie cały maj pokopać... no w każdym razie , Korona pokonana , pojutrze miło by było powtórzyć ten wynik w Gdyni :tsw_flaga: |
Arka walczy o życie, mam nadzieję że sędzia będzie panował nad meczem i wybije im z głowy ew. polowanie na kości.
Wraca Boguś do składu więc powinno być dobrze :D |
Gramy tak wcześnie bo ponoć Arka musi "zdać" stadion jakoś zaraz po meczu, nie wiem czy nie we wtorek, na zbliżające się mistrzostwa. Jak jestem w błędzie to mnie poprawcie. Ale mimo wszystko to trochę nie za mądre posunięcie
|
Cytat:
|
Bez Pietrzaka i Peszki, czyli skład: Lis- Wasyl, Klemenz, Hoyo, Grabowski- Kolar, Basha, Savicevic, Sliwa- Brożek, Drzazga?
|
Cytat:
Co do samego meczu niespodziewam się niczego dobrego. W naszej sytuacji granie meczu w ten sam weekend ligowy to lekko mówiąc chujowa sytuacja. Cytat:
|
Ta sytuacja pokazuje tylko że organizacja ekstraklasy to zwykła prowizorka. Chyba nie od wczoraj wiadomo o u-20? Można było świni tak mecze ustawić żeby końcówkę mieli wyjazdową?
Fajnie byłoby ich jutro ojebać:) zobaczymy jak Stolar ustawi drużynę, pewnie coś w stylu Zabrza. |
@fansorina
Zgadza się, Wasyl już lata nie grał na PO, choć Stolar na pomeczowej konfie powiedział że jest w stanie zagrać na każdej pozycji.. Jednocześnie jednak zasugerował że wystąpi zawodnik który grał mniej. Jeśli Hoyo odpocznie to może zobaczymy skład: Lis- Morys, Wasyl, Klemenz, Grabowski- Boguski, Basha, Savicevic, Sliwa- Drzazga, Kolar Ew. Od pierwszej minuty Brożek, choć ostatnio wyglądał bardzo słabo. |
Palcić kontuzjowany?
@brylant - pomijając już naszą abnormalną sytuację porównujesz sobie zagraniczne kluby mające dwie mniej więcej równe jedenastki z polskimi mającymi maks 5 zmienników na poziomie. U nas granie co trzy dni to świetny sposób na gówniane mecze z przypadkowymi piłkarzami i żadna napinka tu nie pomoże. Nie ta klasa piłkarska i nie ta kasa. Będziemy mieli kasę jak w lidze niemieckiej albo świetne szkolenie tak żeby strata 2-3 kluczowych zawodników nie powodowała że poziom drużyny leci na ryj to możemy regularnie grać co trzy dni. |
Nie popadajmy że skrajności w skrajność. Polskie klubu mają kasę, zawodników, tylko źle nimi zarządzają. W większości polskich klubów w tym sezonie wystąpiło grubo ponad 30 zawodników.
Lezy wiele kwestii, ale aspekt finansowy nie jest tutaj kluczowy - patrz budżety klubów które nas oklepuja rok w rok w pucharach . |
nie pamietam sytuacji żeby grać piatek i poniedzialek , czyli de facto jakby 2 mecze w jednej kolejce , a brylantem sie nie przejmujcie, probuje mi sie odgryzać , ale wychodzi jak wychodzi...
|
Cytat:
Choćby 31 i 32 kolejka Mecz z Płockiem 22 kwietnia (poniedziałek) Mec z Sosnowcem 25 kwietnia (czwartek) |
Paranoja.Dodatkowo moim zdaniem wpływa to negatywnie na frekwencje .
|
I spozycie alkoholu.
Optymalnie powinni grac co 2 tygodnie :D |
Co się dzieje z Palcićiem?
|
nie chce podpisać nowej gorszej umowy.
ARKA GDYNIA, ....A ŚWINIA! |
Wie ktoś jaka 18tka jest zgłoszona dziś do meczu?
|
To tempo rozgrywania meczów potem odbija się na drużynach grajacych w pucharach.
|
Cytat:
|
Przeprasza, grze w czym?? Pucharach? Dobre żarty
|
@adamkrk
Rozwiń myśl bo to już jest mocnym kandydatem do tegorocznej nagrody Darwina |
Cytat:
|
w przeglądzie jest kadra na dzisiejszy mecz. Nie ma Wojtkowskiego.Ktoś wie czemu?
|
Bo wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja, ze konczy juz u nas kariere.
|
Cytat:
|
I akurat wskoczył na ławkę rezerwowych. Chvjowe te znaki na niebie i ziemi.
|
Ostatni raz taki układ spotkań (piątek - poniedziałek) mieliśmy jesienią 2013 roku. Najpierw wygraliśmy ze Śląskiem 3-0, a potem dostaliśmy od Jagi 2-5. To tez był daleki wyjazd, podobnie jak teraz.
|
https://twitter.com/i/status/1127980903257579520
Bramka sezonu:> Ten karny to jakaś paranoja. Coś poza tym? |
Dobrze że w....... , wsioki z Ukrainy mają zlecieć !
|
Karny ręce opadają... ja już nie mam pojęcia kiedy jest ten karny, a kiedy nie, bo jeśli brać pod uwagę dzisiejszy karny to chyba każdy kontakt z ręką to karny.
Najlpesze jest to że jędrzejczyk wybronił rękoma piłkę z lechią a tutaj został nastrzelony petardą z 2 metrów - w 1przypadku brak karnego w drugim jest :D :D |
Karny to można by jeszcze przeboleć, ale żółta kartka za to zagranie to już cyrk nie z tej ziemi.
|
wystarczyło że pierwsze 10 minut drugiej połowy spróbowaliśmy grac swoje i AGKŚ miała ciepło. gol na 1-2 zakończył praktycznie mecz.
ogólnie zęby bolały patrząc co dziś gramy |
Karny to jakieś nieporozumienie.
|
Słaby mecz w naszym wykonaniu, śmieszny karny niewiele tutaj zmienia.
Mam nadzieję na godne zakończenie sezonu w sobotę, zarówno na boisku jak i na trybunach. Morysa nie ma co oceniać, zagrał nie na swojej pozycji, w słabej drużynie. Ciekawy jestem czy Basha faktycznie problemy rodzinne czy chore ucho? Na koniec jedno spostrzeżenie - wiem, że duet Klemenz-Hoyo grał ze słabymi drużynami, słabszymi niż dzisiejsza Arka - ale dzisiaj Klemenz przy Wasylu słabiej a i sam Wasyl na pochwały też nie zasłużył. Wróciły stare demony w obronie. Przypadek? |
Cytat:
Ja już wcześniej zauważyłem że Klemenz gra lepiej kiedy sam dowodzi obroną. Wtedy gra o wiele pewniej i bardziej zdecydowanie. Też myślę że to nie przypadek. Przy okazji nie byłbym taki pewny że Zabrze i Kielce to gorsze drużyny niż Arka. |
Cytat:
|
Morys i może dzisiaj dal się parę razy zakręcić, ale żadnej bramki nie zawalił. Dla mnie wypadł lepiej niż Grabowski.
I tego samego Grabowskiego jednocześnie nie zamierzam winić za karnego. Sędzia w tej sytuacji zachował się jakby stracił rozum i nigdy nie grał w piłkę (?). Plewka dramatycznie słabo, wszystko musiał robić Savicevic przez co pojawiały się błędy . Może i sytuacja kadrowa nie jest wesoła, ale dalej sądzę że jemu trzeba ogrania w 1 lidze... choćby pół roku. I ostatni z młodych: Śliwa, taka bramka o niczym wielkim nie świadczy , ale na pewno jest mała nagroda za pracę . Pokazuje potencjał. Dałbym mu zagrać i kolejny mecz. |
@Karherop młodzi oka. Kolar Drzazga Boguski niewidoczni kompletnie. Mieli pomóc młodym jako bardziej doświadczeni czy ograni a nie pomogli w niczym. Podsumowaniem występu Bogusia jest próba odegrania piłki do tyłu po której mało nie zdobył samobója stulecia
|
Cytat:
Karnego nie było. Szkoda mi było Grabowskiego, bo dostał kartkę, na którą nie zasłużył. Plewka, on w ogóle grał? Śliwa, kupa farta, ale też znalazł się w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie i tego nie sknocił - były już spektakularne pudła z podobnych odległości. Może teraz się przełamie. Pytanie może nie do końca meczowe, ale pamiętam, że przed sezonem dużo mówiło się o Korczyku. Wszyscy debiutują a on nadal bez minuty. Nie jest takim talentem czy jest bez formy? Szkoda też, że Buksa nie wystąpił trochę częściej. Niepokoi, że mamy tak dużo kontuzji. Teraz chyba jeszcze Hoyo (?). Obstawiam jednak, że nasze problemy organizacyjne, które przełożyły się na przygotowania i krótka ławka dały o sobie znać. Stolarczyk to dobry trener na lata. Patrząc na przykład Piasta, zaufanie do trenera, wcale nie duży budżet i wcale nie duże oczekiwania, kto wie czy następny sezon przy stabilizacji organizacyjnej nie dałoby się zawalczyć o PP albo miejsce w TOP4. Pozytyw, o którym chyba nikt nie mówi: pokazaliśmy młodym piłkarzom z całej Polski: warto przyjść do Wisły, bo dostaniesz swoją szansę jak Hoyo i spółka. Tego brakowało przez lata i przegrywaliśmy wyścigi o młodych, zdolnych. |
@kacpaw91 Warto by jeszcze dodać (oprócz szansy), że młodzi piłkarze będą mieli możliwość uczyć się w Wiśle od najlepszych... Mistrz Niemiec, mistrz Anglii - pokażcie mi klub w PL, który ma w składzie równie utytułowanych zawodników...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl