![]() |
[XXXIII kolejka] Wisła Kraków - Śląsk Wrocław, niedziela 28 IV, godzina 18:00
https://zapodaj.net/images/51fd40bca5da9.png
33 kolejka : https://zapodaj.net/images/a07df9712b695.png Jako że wyjeżdżam za chwile i do kompa dostęp będę miał dopiero w maju, a wychodzę z założenia, że z dwojga złego, lepiej żeby temat meczowy pojawił się za wcześnie niż wcale, to jestem zmuszony na odstępstwo od zasady "połowy odległości" i zakładam go już dzisiaj. Z oczywistych względów nie wrzucam statystyk , bo jeszcze trwa poprzednia kolejka. Swoja drogą zgadzam się z pp Mamrotem i Probierzem , że takie zagęszczenie meczów w decydującej fazie sezonu to po prostu absurd , ZWŁASZCZA w naszej sytuacji kadrowej: Cytat:
Cytat:
zapraszam do dyskusji |
Jeśli dojdzie Vukan i Basha to można liczyć po cichu na remis, jednak drużyna poza tym że przetrzebiona kontuzjami wygląda fatalnie fizycznie.
Natomiast Śląsk to obecnie drużyna... najgorsza w lidze. Wielu życzy im spadku widzac co wyprawiają na boisku. Bodajże od 8 spotkań nie strzelili bramki z gry. Ja im tego nie życzę, aczkolwiek jak się mają przełamać to nie w spotkaniu z nami. Jakikolwiek punkty w tym meczu prawdopodobnie dadza nam już utrzymanie . |
Wróci Vukan i może Plewka
Jak dla mnie pewna 2, kurs na Śląsk póki co 2,5 warto korzystac |
dawac juz ten nastepny oklep, spokojnie ze 3:0 dla slaska
|
2:1 dla Wisły
|
dlaczego oklep? Śląsk gra najgorszą piłkę w lidze. Z Savicevicem lub Bashą w środku pola jesteśmy w stanie spokojnie sobie z nimi poradzić.
|
Cytat:
Jeśli zagramy jak z Płockiem to jest szansa na punkty. Tym bardziej że Śląskiem. |
Mecz z Płockiem zajebał Burliga. Tylko i wyłącznie . W pełnej jedenastce na boisku wygralibyśmy spokojnie. Ze Śląskiem spokojna głowa i grać swoje. WKS-owi będą się gotowały głowy.Bo oni muszą a my możemy.
Remis nawet da nam dużo. |
Remis będzie oznaczał, że na 4 kolejki przed końcem sezonu utrzymamy przewagę 11 pkt nad strefą spadkową. To już praktycznie da nam utrzymanie. Natomiast w przypadku przegranej zacznie się powoli robić troszkę duszno...
|
Ja tam uważam, że mecz z Płockiem to nam sędzia zawalił, a nie Burliga.
|
Serek sędzia .... to wiadomo ale Bury? Tak doświadczony zawodnik a przyjął piłkę jak paralityk.
|
Co do śląska, to podobno grają jeszcze większa pytę od tych kalek z Sosnowca.
Ale różnica jest taka, że mają jednak graczy, którzy potencjał mają sporo większy. I jak faktycznie się ogarną i widmo spadku zajrzało im w oczy, to może być różnie. Remis max wyciągniemy. |
Niech spadają i niech Chrapek do nas wraca.
|
Chrapek ostatnio przedłużył o rok kontrakt ze Śląskiem więc raczej do nas nie wróci.
|
Cytat:
|
Różne może mieć zapisy w kontrakcie w przypadku spadku.
|
Zła wiadomość:
https://twitter.com/WojtowiczG/statu...29853089304576 Cytat:
Cytat:
Nie ma co płakać. W poprzedniej kolejce potrzeba było 2 punktów, teraz jednego, a za chwilę nie będzie to miało znaczenia. |
Basha z Vukanem wyszli dziś na trening. Trzeba za nich trzymać kciuki.
Wtedy skład widziałbym taki: Lis - Pietrzak,Palcic,Hoyo,Grabowski- Boguski, Vukan, Basha, Slomka- Drzazga, Kolar Peszce i Brożkowi mocno odcina tlen, może pora aby weszli z ławki na podmeczonego przeciwnika? |
i Peszek i Brożek na pod męczonego przeciwnika jak znalazł. tylko może zamiast Boguskiego na skrzydło dać młodego szybkiego np Kumaha?
|
Cytat:
Plan był dobry tylko nie udało się utrzymać korzystnego wyniku. Z Vukanem i Bashą będzie łatwiej. |
Wszystko się zgadza, pytanie jak wyglądają obaj Panowie bo 2 dni regeneracji to może być dla nich za mało. Brożek już od 35 minuty wyglądał co raz gorzej, Peszko po przerwie był już tłem.
|
Cytat:
PO CO? wy oglądacie jak gra Ślask i Michał? Wiecie co odpierdala we Wrocławiu czy chcecie go dlatgeo ze kiedyś grał w Wiśle? A Śląsk raczej nie spadnie, z Nami mają mecz o 9 punktów, wczoraj mieli mocne rozmowy (zresztą, dziś w sumie też) wychowawcze. |
Cytat:
Brożek i Peszko dopóki mieli siły absorbowali obronę Zagłębia bardzo mocno, nie jest przypadkiem że ich obrońca dostał wędkę po pół godziny gry. |
Dla slaska to idealny mecz i przeciwnik na przelamanie
|
Cytat:
|
Z innej beczki TOP 10 frekwnecji w tym sezonie. Wskoczyl wczorajszy mecz Lechia-Legia a wypadl mecz WIsla-Lech
https://i.ibb.co/zSLf3PZ/Zrzut-ekran...8-09-27-19.png |
Dajcie Pany meczową osiemnastkę
|
Z całym szacunkiem dla Michała Chrapka, ale to jest piłkarz na dolną połówkę ekstraklasy. Moim zdaniem to nie byłoby żadne wzmocnienie, ewentualnie uzupełnienie przy kontuzjach / kartkach. Ale też nie jakieś super jakości. Niech zostanie we Wrocławiu. Życzę mu szczęścia.
|
A ja przekornie uważam, że Michał by się u nas odbudował. To jest dobry piłkarz, a Śląsk to jest antydrużyna, podobnie jak Lech. Już nie raz tacy zawodnicy w Wiśle wracali na swoje tory i podejrzewam że pod okiem Stolara czy Sobola Michał zaczął by pracować A nie lecieć w kule. Inna kwestia, że jego powrót to abstrakcja z punktu widzenia finansowego i tego, że przedłużył mu się ostatnio o rok kontrakt.
|
Też bym go u nas widział,Stolar go na nogi postawi
Jedyne co to on w Śląsku ponad 40 tys na miesiąc kasuje, u nas tyle nikt nie ma |
Na ten moment, to każdy były Wiślak przydałby się przy takiej kadrze, nawet Chrapek czy by odpalił czy nie i tak przy zakontraktowaniu załóżmy w styczniu, kilka dni temu trenował by w zespole Stolarczyka, aby dziś wyjść w jedenastce. Co do meczu, o 18 godzinie u siebie gramy dość przyzwoicie, jeśli wierzyć przesądom. 3 punkty raczej nasze :)
|
Pamiętam jak u nas przy Smudzie grał bdb, mógłby się u nas odbudować, fajnie byłoby.
Zaraz, zaraz, to z matematyki możemy jeszcze spaść?? |
Cytat:
|
Chrapek to taka sama abstrakcja jak Mączyński. Pomijając już aspekty sportowe (są aktualnie bardzo słabi) oni patrzą na pieniądze, a nas ani nie stać, ani nie są takich pieniędzy jakie zarabiają warci.
|
Szkoda zmarnowanych sytuacji w 1. połowie. Tak słabego Śląska dało się pokonać nawet tym czym obecnie dysponujemy.
Mam nadzieję, że Lis w przyszłym sezonie pogra najwyżej w rezerwach, bo niestety z takim bramkarzem nie ma żadnych szans na górną ósemkę. Hoyo gra na alibi ale nic nie zawalił a to najważniejsze. Grabowski dziś niestety najgorszy. Mnóstwo strat, niedokładności i krycie Robaka przy bramce to kryminał. Ale jakoś wierzę, że jeszcze będą z niego ludzie. |
Ja też nie wiem o co pretensje do Lisa. Wybronił co było do wybronienia.
Klemenz dzisiaj jak profesor, Brożek asysta. Szkoda tej sytuacji z Peszko. Utrzymanie już pewne. |
Najważniejsze, że nie mamy już matematycznej szansy na spadek. Bo pragnę przypomnieć, że utrzymaliśmy się (przekroczyliśmy 40 punktów) po wygranej z Legią.
Słucham komentarzy w C+ i chwalą Wisłę, że grając młodymi gra jednak schematy. Czyli trener ma wizję do której wdraża młodych piłkarzy. Że młodzi robią błędy (pierwsza bramka) ... mój Boże, jak chcemy wprowadzać młodych to to jest "koszt uzyskania". |
Te trojkaciki, które co parę minut chłopaki grają bądź chociaż próbują, to nie ulega wątpliwości, że nie przypadek. Ja mam do Stolara szczery szacunek za to jaki ma pomysł na piłkę. I teraz porównajmy to do Stokowca... przyznaje, że dawno nie pomyliłem się tak jak w kwestii naszego trenera jak do nas przychodził.
|
Dziś najlepiej u nas wg mnie Pietrzak i Klemenz i Broziu dopóki ma siły to widać że to gość z innej lepszej ligi, fajnie też Hoyo 15 letni dzieciak a nic nie zawala umie przechwycic, umie podać oby grał już do końca rundy. Bardzo ładny gol Kolara i obrona Częstochowy od 60 minuty. Jeden punkt mnie cieszy po tylu porażkach. W Śląsku najlepiej Chrapek
|
Ostatnio na forum się wypowiedziałem podczas zimowych przesileń... Ale jak dla mnie, skoro już się utrzymaliśmy - zacznijmy już do końca sezonu ogrywać jak najwięcej młodych. Cel minimum już uzyskaliśmy, z okrojonym składem i tak czeka nas ciężka walka o każdy punkt, więc może warto dać odpocząć Peszce czy Boguskiemu, może warto na spokojnie wprowadzać piłkarzy świeżo po kontuzjach. Ogrywanie w ekstraklasowej piłce Szota, Hoyo-Kowalskiego, Kumaha, Balickiego, Słomki, Plewki, Grabowskiego, niechby nawet Brody może przyśpieszyć ich rozwój, dać Wiśle długofalowe korzyści.
A co do dzisiejszego meczu, no moim zdaniem wynik lepszy niż gra. Mimo to jestem zdania, że to kolejny pozytywny kop dla naszych młodych piłkarzy. Tak wyszarpany remis (bo za taki go uznaję) może też podbić w górę morale zwłaszcza młodych zawodników, pozytywnie ich nastawić na kolejny mecz |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl