![]() |
[XVI kolejka] Arka Gdynia - Wisła Kraków, poniedziałek 26 listopad, godzina 18:00
http://fotowrzut.pl/tmp/upload/YQPPB9CVR4/1.jpg
Aktualna tabela: http://fotowrzut.pl/tmp/upload/YQPPB9CVR4/3.jpg i od razu kompletny zestaw par nadchodzącej kolejki: http://fotowrzut.pl/tmp/upload/YQPPB9CVR4/2.jpg Dotychczasowe mecze http://fotowrzut.pl/tmp/upload/YQPPB9CVR4/6.jpg W poprzednim sezonie przegraliśmy 3:1 na wyjeździe oraz wygraliśmy 3:2 w Krakowie. W tym sezonie w pierwszej rundzie zremisowaliśmy bezbramkowo. Passa (6 ostatnich meczów): Rywal : WLWLWW Wisła : WLDDWL Rywal w meczach domowych http://fotowrzut.pl/tmp/upload/YQPPB9CVR4/4.jpg Wisła w meczach wyjazdowych http://fotowrzut.pl/tmp/upload/YQPPB9CVR4/5.jpg A tak to widzi bukmacher (kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu) http://fotowrzut.pl/tmp/upload/YQPPB9CVR4/7.jpg Zapraszam do dyskusji :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: |
Atmosfera jest taka, że mecz już w poniedziałek a nikomu nawet nie chce się skomentować :( Ciekaw jestem jak piłkarze zaprezentują się po ostatnich doniesieniach.
|
Dzięki Bogu, że można się zająć piłką. Przez przerwę reprezentacyjną i te wszystkie doniesienia wszyscy chyba zapomnieli, że jest jeszcze boisko.
Co do głów piłkarzy to jestem w miarę spokojny. Mimo tego żaden wynik mnie nie zdziwi, obstawiam remis. |
Kibice Wisły żyją jednym tematem. Miejmy nadzieję, że piłkarze potrafią się od tego odciąć. W Gdynii zawsze się nam strasznie ciężko grało więc każdy 1 punkt trzeba będzie szanować.
|
Nie był bym pewny,że potrafią się odciąć brak dalszych perspektyw na działanie klubu,brak wypłat itp...
|
@brylant17 90% z nich gra też po to by się wypromować i złapać "lepszego" pracodawcę w zimie.
Może poza Wasylem, Brożkiem i Boguskim. |
jako że od zakładania tematu mineło sporo czasu (przerwa reprezentacyjna + zasada "połowy odległości" ) postanowiłem rzucić okiem jak sie kształtują kursy w LVBet w obliczu hiobowych wieści o finansowych perspektywach SA
co ciekawe delikatnie wzrosły szanse Wisły na zwyciestwo 2,7 dzisiaj , vs 2,75 w dniu zakładania tematu |
Zmiana jest gigantyczna.
|
3:1 dla Arki. Pewne info.
|
Musimy pamiętać o jednym przed najbliższymi meczami,my jako kibice na chwilę obecną nie mamy prawa wymagać tego czy owego od naszych pilkarzy,oni i tak juz udowodnili ze sa oddani Wiśle, czy wygramy czy przegramy róbmy swoje,nakrecajmy sie maksymalnie aby pomóc klubowi.A o wynik jestem dziwnie spokojny,będzie dobrze,nawet jeśli wyjdziemy na bialo:).........
|
Remis biorę w ciemno.Niech będzie nawet 0-0 po kopaninie,najważniejsze utrzymać obecną przewagę nad 9 miejscem.
|
Na przekór wszystkiemu - liczę na 3 punkty. W końcu to Ekstraklasa.
|
Cytat:
już jest 3,1 za Wisłę |
Ktoś wie co dolega Wojtkowskiemu, Bashy i Brożkowi?
|
z tym składem bez typowej "6" coś mi wysokim wynikiem pachnie jakieś 4-3 dla świni albo coś podobnego
|
Ja rozumiem że nie mają płacone, rozumiem że wynik tego meczu nie jest w tej chwili sprawa najwazniejsza
Ale to co my ostatnio gramy w obronie to jest kryminal I nie tylko wielbłąd dzisiejsze Lisa, Sadlok i Wasyla mam na mysli Środka pola defensywnie też nie ma, skrzydłowy bronią tylko teoretycznie Jeszcze słupek, poprzeczką i setka Bogusia koncertowo spartolona E: w ostatnich 5 meczach 13 straconych bramek, bez względu na sytuację, w obronie to my się ku.rwa kompromitujemy |
Setka? Trudniej było to spieprzyć niż strzelić...
|
Kibicowałem Stolarczykowi, bo czasem Wisla grała do przodu cały mecz i fajnie się to oglądało.
Ostatnio bardzo często grają fatalnie, szczególnie w obronie. Dzisiaj widząc Arkę z graczami którzy są odpadami i drwalami z innych klubów oraz z trenerem no namem z 1 ligi pokazali jak się gra w piłkę , jak się stwarza sytuacje, jak się strzela. My oczywiście też mamy skład ze szrotu i trenera początkującego no ale naszą drużynę ciężko się ogląda coraz częściej. Smółka jako "trener z taniej chińskiej półki zamienników prawdziwych trenerów" pokazał, że można stworzyć zespół fajnie grający ze słabych graczy będąc słabym trenerem. Może by zatrudnić jakiegoś trenera z 2 ligi i będzie lepszy niż Stolarczyk. |
Zapomniałeś o małym szczególe - Arka nie gra w tym momencie za darmo :)
|
Nie ma Bashy i nie ma zawodnika który wspiera obronę i boki. Nie wiem dlaczego nie grał Arsenić ale chyba trzeba przesunąć w końcu w meczu z Jagą Sadloka na lewą i Arsenicia do środka.
Arka była zdecydowanie lepsza, ale .... Skoro po ręce Zarandii nie było karnego to chyba jedynie gdyby centralnie złapał piłkę w ręce Stefański gwizdnąby 11 dla Wisły. Boguś spieprzył 200 % sytuację. Jankowski wybił piłkę z lini bramkowej - gdyby tutaj uśmiechnęło sie do nas szczęście pewnie byłoby lepiej, ale tego szczęścia zdecydowanie zabrakło w tym meczu.... Pieprzenie niektórych na Twitterze typu nie ma siank nie ma granka to pieprzenie głupot .... |
Cytat:
no comment :D |
Cytat:
no wiem hehe :P na luziku :) |
Akurat Smólka jest całkiem przyzwoitym trenerem, świadczy o tym styl gry Świnki to nie drużyna Ojrzynskiego kopnij biegnij sfauluj tylko zespół potrafiący grać piłka i przy niej sie utrzymać w dzisiejszym meczu mieli piłkę przez 60 % gry z Wisłą która jest drużyna z najświętszym posiadaniem piłki w ekstraklasie ....
|
Nie wiem jak to możliwe, że w 1 połowie świnia wymieniała podania i ogrywała nas piętką jak na treningu - nawet Barcelona w każdym z 4 meczów na przestrzeni 20 lat nie yebała nas tak...
Lis?? To samo co ostatnio... Jak ktoś sądzi, że na dzień dzisiejszy jest ma większe umiejętności niż Buchal to do lekarza i to szybko, do Smudy na obserwacje jak chodzi po schodach. |
Różnica była taka, że Arce naprawdę chciało się grać. Nasi olali to spotkanie i pierwszy raz nie mam o taką postawę pretensji. Dobrze, że wyszli na to spotkanie.. Niestety sytuacja jest taka, że 1-4 z Arką to nasze najmniejsze zmartwienie. Nie wiem jak się potoczą sprawy organizacyjne, ale na przerwę zimową zejdziemy będąc w dolnej połówce tabeli.
|
Problemy w obronie mamy, ale mieliśmy od początku. Tylko wówczas potrafiliśmy wsadzić 5 z przodu. Dziś też mogliśmy, jakby policzyć okazje, to spokojnie 5 było w zasięgu. Wbrew pozorom i wbrew wynikowi ten mecz był spokojnie do wygrania, wystarczyło trafić do pustaka na 2-2, trafić w bramkę zamiast w słupek i wtedy Arka by z takimi kontrami nie wychodziła. Z Lechem przyfarciło, z Lechią przyfarciło, a dziś nie i tyle. Poziom gry moim zdaniem bardzo się nie różni, tylko "ważne są te detale".
Stolarczyk z tym naszym składem węgla i papy i smrodem organizacyjnym i tak robi wynik ponad stan i jeśli ktoś sugeruje, że on miałby zostać zwolniony, to znaczy że ten ktoś ciśnienia nie wytrzymuje (a jednocześnie tego oczekuje od wszystkich wokół). |
Zbliża się godzina zero, ciężko się w takim momencie skupić tylko na meczu. Dlatego do chłopaków nie mam pretensji, i tak dali nam na prawdę sporo grając praktycznie za darmo. Mimo wszystko liczę, że z Miedzią uda się wywieźć 3 pkt.
|
Cytat:
|
Zabrakło tylko kilku minut i kilkuset tysięcy hajsu na kontach pilkarzy do wyrównania!
|
Ależ tu lamentu!
Po składzie przed meczem - Kort, Halilović w środku - wiadomo było, że będzie dziś wesołe granie w Gdyni i albo skończy się jakimś 3:3 albo 4:1 właśnie. Mieliśmy ogromną dziurę w środku pola, dlatego Arka mogła sobie tak dziś klepać... Gdy łapaliśmy ich wysokim pressingiem, to udawało się odbierać piłkę i stwarzać sytuacje, ale tego pressingu było dziś za mało. Myślę, że Stolarczyk właśnie tak chciał zagrać i podjął ryzyko, które ostatecznie się nie opłaciło. Szkoda zwłaszcza patelni Bogusia, bo to powinno być 2:2 i wtedy mogło się różnie skończyć. Za tydzień typuję gładkie zwycięstwo Wisły. I przestańcie marudzić, bo za chwilę możemy mieć znacznie większy problem niż porażki w Ekstraklasie |
Mecz jak mecz, Imaz by lepiej przymierzył na początku, Boguski nie miałby tak gładkiego czoła a Lis dziurawych rąk i mogło być zupełnie inaczej.
Mnie tam wynik nie rusza. I tak szacun dla chłopaków, że nie strzelili focha. |
Cytat:
Gdyby Boguski trafił na 2-2, albo Imaz trafił w bramkę a nie w słupek, to Arka by nie szła z kontrami, po których traciliśmy bramki, bo nie musielibyśmy się odkryć. Czwarta bramka nie ustawiła spotkania, tylko my wcale nie byliśmy gorsi od Arki. Mniej skuteczni - owszem, ale nie zdominowali nas tak, jak wskazyłby wynik. |
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka".. takie mam argumenty.
|
Gramy zbyt ofensywnie. Dlatego tracimy sporo bramek i sporo też strzelamy. Dziś przy większym szczęściu mogliśmy zremisować ten mecz 4-4. Lis kilka razy nieźle się pokazał, a kilka tragicznie. On nigdy się nie nauczy żeby nie parować piłek przed siebie tylko do boku. Ile już takich sytuacji było? Mimo wszystko jak już na niego postawili to niech gra i uczy się na błędach. Fajnie się ogląda mecze Wisły bo pada dużo bramek, ale jak nie ogarniemy się w obronie to bedzie cieżko. Przez całą tą finansową sytuację w klubie bardziej czekałem na jakieś pozytywne wieści niż na ten mecz. Szacunek dla piłkarzy że im się chociaż trochę chce. I| nie ma co gadać głupot że zarabiają miliony to z głodu nie umrą. Cztery miesiące za darmo pracować?
|
Rozprawianie o tym meczu w cieniu wizji upadku klubu jest jakieś miałkie. :-/
|
Pomimo wyniku, to osobiście jestem zadowolony z naszej postawy. Pewnie wielu powie, że oszalałem, ale ja dzisiaj widziałem Wisłę na tle najlepiej grającego przecwinika z jakim zmierzyliśmy się w tym sezonie (na ten moment, bo za tydzień Arka może przegrać 0-4). Zresztą z nikim tak wysoko nie przegraliśmy, co o czymś świadczy.
Jednocześnie ilość sytuacji jakie sobie stworzyliśmy świadczy o dużej mobilizacji zespołu. A że w obronie graliśmy frywolnie (mało powiedziane).. mogliśmy bronić się całym zespołem i przegrać 0-2, więc wolę takie mecze jak dzisiejsze 1-4. Choć wynik mógłby być jednak niższy np 3-4. |
Wynik zgodny z moimi oczekiwaniami, choć jednak z przebiegu meczu dość mocno mylący.
Mieliśmy swoje sytuacje, w zdecydowanej większości spartolone - w tym chyba pudło sezonu Bogusia. Arka miała swoje sytuacje, przy których wydatnie im pomogliśmy - trafione. No i 4:1 dla nich. Nie można zarzucić naszym, że nie walczyli a to w aktualnej sytuacji jest już coś. Generalnie - muszę zweryfikować moje przewidywania co do ilości punktów na koniec grudnia. Każdy punkt zdobyty przez Wisłę do końca roku będzie sukcesem |
Cytat:
Ale co zrobić, może w tym szaleństwie jest jakaś metoda, bo kto by chciał inwestować w grupkę łamaczy kości stawiających autobus w polu karnym albo ratować ich klub przed upadkiem...? |
Cytat:
Ale przyjdź na mecz następny, może zagrają tak samo tylko tym razem wpadnie :) Ja nadal uważam, że to wcale nie był mecz, który bardzo na minus odbiegał od naszej normy. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl