![]() |
[XV kolejka] Wisła Kraków - Zagłębie Lubin, sobota 10 listopad, godzina 20:30
http://fotowrzut.pl/tmp/upload/YPXJAXMHVY/1.jpg
Aktualna tabela: http://fotowrzut.pl/tmp/upload/YPXJAXMHVY/3.jpg i od razu kompletny zestaw par nadchodzącej kolejki: http://fotowrzut.pl/tmp/upload/YPXJAXMHVY/2.jpg Dotychczasowe mecze http://fotowrzut.pl/tmp/upload/YPXJAXMHVY/4.jpg W poprzednim sezonie przegraliśmy 0:3 na wyjeździe oraz przegraliśmy 1:2 w Krakowie. W rundzie dodatkowej wygraliśmy 3:0 w Krakowie Passa (6 ostatnich meczów): Rywal : LLDLLL Wisła : LDDWLD Rywal w meczach wyjazdowych http://fotowrzut.pl/tmp/upload/YPXJAXMHVY/6.jpg Wisła w meczach domowych http://fotowrzut.pl/tmp/upload/YPXJAXMHVY/5.jpg A tak to widzi bukmacher (kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu) http://fotowrzut.pl/tmp/upload/YPXJAXMHVY/7.jpg Zapraszam do dyskusji :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: |
Zagłebie beznadziejna forma,nowy trener i smierdzi ich przelamaniem na nas.Ale to ekstraklasa wiec mozemy wygrac nawet 5:0.
|
I do tego Dąbrowski będzie pauzował za kartki.
U nas Zoran obok Wasyla i na ten moment to chyba jest wzmocnieniem składu :) |
Idealny mecz na przełamanie. Pytanie tylko dla kogo...
Ani Stolar ani ten nowy trener Lubina nie jest w stanie w tydzień zbyt wiele zmienić. Dlatego najpewniej czeka nas żenujące sportowo widowisko, które wygra ta drużyna, która skutecznie wykorzysta błędy przeciwnika. Oby to była Wisła, choć szanse są 50/50 |
Nie dyskutować tylko kupować bilety na mecz.....
|
Cytat:
A swoją.drogą, to jeżeli uda się przekroczyć 10 tys frekwencji na tym meczu to będzie mistrzostwo świata |
ten mecz nie jest w poniedziałek tylko w sobote
obstawiam spokojne 12 tys; na więcej będzie ciężko |
Bardzo ważny mecz. Po pierwsze, potrzebne nam pewne zwycięstwo u siebie na przełamanie. Po drugie, potrzebne nam punkty - w tym momencie już tylko 5 nad 9 miejscem.
Zoran zagra wreszcie na swojej pozycji i mam nadzieje zostanie tam na dłużej. Sadlok jak wróci to na lewą strone |
Dlatego wszyscy d...ę w troki i na mecz - jak będzie 15 tys ludzi to zawsze pójdzie coś do przodu - przecież po Lubinie następne spotkanie w Krakowie to Jagiellonia na początku grudnia.......
|
Cytat:
|
Stawiam, że w czw-pt wpłynie na konta grajków jakaś kasa i sb zagrają bdb-zwycięski mecz.
|
Ta kasa to kolejna transza od Błaszczykowskiego czy skąd?
|
Patrząc na układ tabeli, to ten mecz musimy poprostu wygrać, wygrana da nam trochę spokoju,porażka +układ gier w tym roku mogą sprawić że zacumujemy w drugiej 8mce.czy to będzie 1-0 czy 8-7 ale oby wygrana, Boże chroń Pietrzaka, daj mu dar myślenia na boisku....
|
Cytat:
Tak jak wyżej było mówione - bardzo ważny mecz w kontekście walki o górną ósemkę i nasz spokój. |
Cytat:
Żenada... Napisz jeszcze że z Piastem mecz sprzedali, ulżyj sobie. Liczę na jakieś punkty, najlepiej zwycięstwo. Nie będzie to łatwy mecz, chyba że szybko coś wpadnie i nasi pojadą na euforii. |
Cytat:
:> |
My w kryzysie, Lublin w kryzysie czyli każdy wynik jest możliwy. Bez sensu na pewno są teksty że "musimy" wygrać bo już zbyt często wychodziło całkowicie inaczej.
Mam generalnie nadzieję że tym meczem wrócimy na właściwe tory. I jeśli chodzi o grę, jak i o skuteczność. Typuje 3 do 1 bramki Kort, Ondrasek, Wojtkowski |
Cytat:
|
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
|
Pogoń przełamał się na nas jak wiele zespołów w przeszłości,
Czy zagłębie również przełamie się na nas? |
Narazie najlepsze pierwsze 20 minut w sezonie IMO
|
Super mecz do kibicowania i całe piękno piłki na koniec...
|
....a, co za mecz... z nieba do piekła, a potem znów do nieba... Paweł zmiażdżył system. Chociaż gdybyśmy byli odrobinę bardziej skuteczni, to Zagłąbie wyjechałoby z piątką w kieszeni. Niestety, nie mamy wirtuozów. Hładun - szacunek, świetny mecz i ogromna wiara w sukces. Na szczęście nieco zabrakło, chociaż w sumie wszystkie bramki Lubin zawdzięcza nam - a konkretnie Wasylowi. Pierwsza - mógł być karny, a mógł nie być, ryzyk - fizyk, Wasyl tak gra. Druga to już konkretna zjeba. Całe szczęście graliśmy do końca. I niech się ktoś teraz odezwie o zlewaniu meczu, patrząc na naszą radość po końcowym gwizdku. Dzięki Panowie za grę do końca.
|
Czwarty mecz z rzędu tracimy gola po rykoszecie.
Rzadko oglądam Nasze mecze w tv ale dziś musiałem i żona pyta w drugiej połowie "dlaczego tym komentatorom tak zależy żebyście nie wygrali?". Dzięki za walkę! |
Karny jak dla mnie z dupy - Wasyl skacze do główki a Pawłowski wlatuje w niego i się od Wasyla odbija.
Samobój totalny przypadek Paweł Brożek gol ratujący nam ważne 2 pkt. Zagłębie było w grze tylko dlatego ze nasi mieli skrzywione celowniki i dzięki sędziemu Jakubikowu sami byli słabi jak barszcze . |
Brawo Wisla. Zarobiłem na was. Dam wam na wypłaty trochę.
Generalnie mecz kozak. Lepsi w każdym aspekcie. Oczywiste jest to że, wkradła się nerwowość i niepewność po fartownych bramkach Zagłebia. Mielcarski zamienił mózg z chu**m. Zagłębie grało słabo przy 2:2 minimializm i mentalnośc Polska się właczyła. Gra na czas. Zostali ukarani. Niech sobie te głąby z Lubina i inne drużyny wpoją, że jeśli nie będziemy grać ofensywnie w piłkę od początku do końca to będą nas zaniedługo klepały nie zespoły z Luksemurga a z Jemenu. Wybić piłę w przód z obrony to byle stoper z A klasy potrafi. Brawo Wisła za grę do przodu i za tyle sytuacji. Piłka się obroniła. AVE |
Spiker z tym swoim NIEZAWODNYM wobec naszych asów był dziś niezawodny. Uff. Zasłużone 3pkt.
|
Stworzyliśmy w tym meczu tyle sytuacji że spokojnie obdarowalibyśmy nasze 3 spotkania...Ostatni raz taką zamurowaną bramkę przeciw nam widziałem jeszcze za Wdowczyka i pamiętnym 1-0 z Piastem w 2016 roku.
Strata punktów po takim spotkaniu bolałaby najbardziej. Na szczęście Broziu jak Fenix z Popiołów znowu zakuł. Niewiarygodne. |
Horror z happy endem.
Do utrzymania się brakuje nam tylko 15 punktów. |
Paweł Brożek!!!
|
Nasi piłkarze otrzymali chyba część zaległych pensji, bo dziś gra, a w szczególności zaangażowanie, wyglądała zgoła inaczej, aniżeli w poprzednich spotkaniach z Zagłębiem Sosnowiec i Piastem. Cieszy duża ilość sytuacji i gol Ondraska, martwi ogólna nieskuteczność. Jest nad czym pracować przez przerwę na kadrę. Mam nadzieję, że w rundę rewanżową wjedziemy z impetem. Arka i Miedź to drużyny w naszym zasięgu.
|
Fajny mecz dla kibica. Powinniśmy zamknąć mecz w pierwszej połowie, mogło spokojnie być 5:2, tylko naszym się poje*ało i zaczęli strzelać jako pierwsi :D
Zwycięstwo oczywiście zawsze cieszy, ja bym jednak się za bardzo nie podpalał tym, mimo nieskuteczności, dobrym występem naszych piłkarzy, bo jednak pamiętać trzeba, że graliśmy z Zagłębiem Lubin - zespołem, który na ostatnie osiem meczów tylko dwa zremisował, a resztę przegrał (w tym w Pucharze Polski z III-ligowcem). Co do sędziego - karny moim zdaniem bardzo miękki, żeby nie powiedzieć że z dupy i, z bólem to piszę, jednak ja bym nie uznał gola Pawła, pomógł sobie ręką. Ale może po prostu jestem niedouczony z przepisów/wytycznych. |
Cytat:
Kort z Baszą zdominowali dzisiaj środek pola. Nie wiem jak można się do nich dzisiaj przywalać Już bardziej irytował.Boguski i choć doceniam bramke to to w kilku stuacjach zachował się jak junior a nie 34 letni zawodnik. A i Wasyl fatalne spotkanie. Oczywiście w kolejnym meczu zagra z powodu kartek Bartkowskiego, ale pomimo szacunku i sympatii rozegranie całej rundy od deski do deski mu nie służy. Arsenić w końcu łapie rytm meczowy i czuję że już nie odda płacu gry. |
Nie będę oryginalny... Zabawa powinna skończyć się w I połowie przy wyniku MINIMUM 3:0.
W drugiej połowie sędzia podpiął Zagłębie do prądu dyktując karnego z totalnej ....y. Oglądałem tę sytuację kilka razy i żadnego faulu tam nie widzę. Nie rozumiem, dlaczego sędzie nie podszedł obejrzeć tej akcji na spokojnie. Potem znów mieliśmy okazje do zdobycia bramki na 3:1 i uspokojenia gry, to strzeliliśmy sobie sami bramkę i to dosłownie. Na szczęście wynik uratował Brożek, choć też myślę, że pomógł sobie ręką i dobrze to widać przy powtórce, gdzie kamera jest w dalszej odległości. Im bliżej kamera, tym mniej ta ręka jest widoczna. Tak więc sędzia pomylił się wg mnie w obie strony i wynik jest ok. Trzy punkty, które były nam baaaaaaaaardzo potrzebne. |
Cytat:
Instat Index Boguskiego najwyższy w zespole. Korta - najniższy. IMO Boguski jeden z najlepszych dzisiaj, Korcik prosi się o ławkę o pewnego czasu. I może ją niebawem dostać, skoro Halilović wraca. |
Cytat:
|
Tu jest nawet w zwolnieniu (od 28 sekundy). Odbiera na klatę i nie ma żadnego ujęcia, które by wskazywało, że mu się piłka odbiła od ręki.
https://ekstraklasa.tv/bramki/wisla-...-meczu/qe2ws1q |
Fajny mecz, dobrze się to oglądało zwłaszcza w pierwszej połowie. Fajne wychodzenie do kontr, trochę brak szczęścia (słupek, poprzeczka), trochę skuteczności. Na tle słabego przeciwnika nieźle to wyglądało. W porównaniu z poprzednimi meczami więcej było gry bez piłki, pokazywali się do podań i to dawało efekty.
Trochę szczęścia w końcówce, ale tak to bywa - co los nam zabrał w Warszawie to oddał w Krakowie |
Cytat:
https://twitter.com/yarema_/status/1061374147794817026 Coś jeszcze? |
To była ręka Boga! :lol:
Cytat:
Co do meczu to według mnie grały 2 drużyny: Jedna grała na zwolnienie trenera Druga grała bez pensji od połowy czerwca :-/ Jedna i druga robiła wszystko, żeby nie zrobić korzystnego wyniku. W końcu udało się to gościom. Byli bardziej zdeterminowani, żeby wtopić. Dziś wygrała gra na zwolnienie trenera :D A tak na poważnie. 5:0 do przerwy tak to powinno wyglądać. A co jest? 2:2 :D i męka do 96 minuty o bramke zwycięzką z paralitykami grającymi w chodzonego bez ambicji. Wiem takie mecze się zdarzają, tylko nam sie to zdarza od meczu z Legią w każdym meczu. Nie jest to więc przypadek. Basha robi łaskę, że gra. Nie ma takiego zaangażowania w gre jak na początku sezonu. Nie ma tej gry z początku sezonu, gdzie fajnie pod pressingiem potrafiliśmy wyprowadzać pilke od tyłu. Szkoda. Widać, że jak nie ma sianka to nie ma granka. Zaległości w wypłatach poodują obecną słabą formę. Boje się co będzie z drużynami, które wyjdą na nas zaangażowane. Zresztą namiastke mieliśmy z słabiutkim Sosnowcem i bardziej poważnym Piastem... Ale co by nie powiedzieć mamy 25 pkt i brakuje min. 15 do tego, żeby awansować do ósemki i do tego, żeby się utrzymać. 5 zwycięstw. Tylko... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl