Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XIV kolejka] Piast Gliwice - Wisła Kraków, piątek 2 listopad, godzina 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10023)

Arkadiusz.Czerepach 31.10.2018 20:49

[XIV kolejka] Piast Gliwice - Wisła Kraków, piątek 2 listopad, godzina 20:30

http://fotowrzut.pl/tmp/upload/KCGNIUN5KF/1.jpg

Aktualna tabela:

http://fotowrzut.pl/tmp/upload/KCGNIUN5KF/2.jpg

i od razu kompletny zestaw par nadchodzącej kolejki:

http://fotowrzut.pl/tmp/upload/KCGNIUN5KF/3.jpg

Dotychczasowe mecze
http://fotowrzut.pl/tmp/upload/KCGNIUN5KF/4.jpg

W poprzednim sezonie zremisowaliśmy 0:0 na wyjeździe oraz wygraliśmy 2:0 w Krakowie.

Passa (6 ostatnich meczów):

Rywal : DDDDWW
Wisła : DDWLDL

Rywal w meczach domowych
http://fotowrzut.pl/tmp/upload/KCGNIUN5KF/5.jpg

Wisła w meczach wyjazdowych
http://fotowrzut.pl/tmp/upload/KCGNIUN5KF/6.jpg

A tak to widzi bukmacher (kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu)

http://fotowrzut.pl/tmp/upload/KCGNIUN5KF/7.jpg

Zapraszam do dyskusji

:tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca:

ArturBarlinek 31.10.2018 21:25

Piast miał dogrywkę w PP, oby ich zajechać i wygrać, 3 pkt dużo by nam dały

obikenobi 31.10.2018 22:46

Może Piast siądzie kondycyjnie. Może Ekstraklasę znów popie*doli. Może znowu okaże się, że z zespołami z czołówki gramy lepiej. Z jednej strony wierzę w nasz zespół, z drugiej remis brałbym w ciemno.

Chciałbym, żeby Pietrzak usiadł na ławce, ale znając podejście Stolara to skład pewnie będzie ten sam co zwykle.

Karherop 31.10.2018 22:58

Ostatnio były 3 zmiany w składzie więc opinia, że skłąd zawsze jest ten sam można sobie między bajki włożyć.
Inna sprawa to przywiązanie się do paru nazwisk, a tutaj już można śmiało wysnuć pewną tezę.

Już kilka razy liczyliśmy że rywal zmęczy się dogrywką, więc teraz będę ostrożniejszy.
Piast jest mocny i możemy się cieszyć w tym meczu z remisu.

pawlozm 01.11.2018 03:36

Liczę, że Wojo znów dostanie szansę wyjścia w pierwszym składzie. Wiadome, że Imaz wróci do wyjściowej 11 wiec może Kamil wskoczy kosztem Boguskiego?
W obronie wg mnie czas postawić na Arsenica. Czy to kosztem Pietrzaka czy Bartkowskiego. W Warszawie w drugiej połowie Zoran wygrywał niemal każdy pojedynek.
Mój optymalny skład na piatek:
Lis - Arsenic, Wasyl, Sadlok, Bartkowski - Basha, Kort - Kostal, Imaz, Wojtkowski - Ondrasek

filipowski 01.11.2018 08:46

Dobry skład ten powyżej,Sadlok niech wraca na bok obrony,bo ewidentnie na środku mu nie idzie.Trzeba odrobić stracone dwa punkty z Sosnowcem.

Cygan82 01.11.2018 13:24

Skład składem, taktyka taktyką, ale pamiętajmy kto sedziuje ten mecz, jest nim najwiekszy celebryta wśród sędziów, pan i władca systemu Var .....Szymon nad Marciniak,tylko oni dwaj konsultuja wszystko że sobą......także emocje gwarantowane

brylant17 01.11.2018 14:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cygan82 (Post 1517298)
Skład składem, taktyka taktyką, ale pamiętajmy kto sedziuje ten mecz, jest nim najwiekszy celebryta wśród sędziów, pan i władca systemu Var .....Szymon nad Marciniak,tylko oni dwaj konsultuja wszystko że sobą......także emocje gwarantowane

Jesus ma nas w opiece :D

sandomingo 02.11.2018 08:26

Taki mecz, w którym naprawdę żaden wynik nie będzie zaskoczeniem. No - może 0:0 byłoby:)

Levis88 02.11.2018 08:53

Piast jakoś osłabiony kadrowo?

St Yabol 02.11.2018 09:09

Z tego co widzę na ekstrastats to za kartki na pewno nie

krzaq12 02.11.2018 09:43

5 zawodników z podstawowego składu zagrało we wtorkowym meczu PP (90 minut+dogrywka+karne)
Jedynie tu można szukać jakiś osłabień.

Marcinnno 02.11.2018 10:17

Chciałbym zmian. Mam nadzieje w pierwszej kolejności, że Pietrzak usiądzie na ławie. Sadlok na lewą obronę do środka Arsenić. Ostatnim meczem z Zagłębiem Wojtkowski pokazał, że zasługuje na szansę.

szprotson 02.11.2018 16:43

bramkarz.- Sadlok, Arsenic, Wasyl, Bartkowski - Wujek Basza, Karcik, Imaz, Boguś, Wojtkowski - Ondrasek

zmiany :

Grabowski za Bartkowskiego
Kolar za Imaz/Wojtrkowski
Brozek za Ondraszka

na siłe : Pietrzak za Korta
Bartosz za kogoś tam

Piastunki nie są głupie i źle nie graja. Maja ciekawy skład i wielu dobrych piłkarzy. Trzeba liczyć ze zmęczenie wygra i pilkarze z Gliwic nie dotrą na mecz z optymalną formą.
Jeśli mam sie czegos obawiac to jak zwykle będą to boki.

FraMat 02.11.2018 19:01

Piatunki mają smutnego Waldka, który potrafi w cwaniacki sposób ustawić piłkarzy i cierpliwe grać swoją taktyką aż do skutku.
Nie trawię tego faceta i ucieszyłbym się, gdyby po meczu był jeszcze bardziej smutny.

obikenobi 02.11.2018 19:03

Arsenić za Korta i Wojtkowski za Kostala.

Coś czułem, że ta druga zmiana może się przydarzyć, ale że Zoran wejdzie za Dawida to spore zaskoczenie dla mnie.

WioReXXX 02.11.2018 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez obikenobi (Post 1517357)
Arsenić za Korta i Wojtkowski za Kostala.

Coś czułem, że ta druga zmiana może się przydarzyć, ale że Zoran wejdzie za Dawida to spore zaskoczenie dla mnie.

A ja dzisiaj właśnie myślałem, że na miejscu stolara taka zmianę bym zrobił. Ostatnio mieliśmy fatalne dziury w środku, a z Piastem to byłby wyrok.

funkykoval 02.11.2018 21:02

Za to dziura na lewej obronie z Pietrzakiem dalej nie zalatana

sandomingo 02.11.2018 21:32

Ewidentnie promujemy Lisa, to on ma uratować klubowy budżet!
A tak poważnie to szkoda czasu na oglądanie - nie istniejemy kompletnie. W drugiej połówce wpadną jeszcze ze 2 dla Piasta.

funkykoval 02.11.2018 22:10

Jeden Imaz meczu nie wygra reszta to po prostu dno dzisiaj

Kamson 02.11.2018 22:17

Najwyższy czas ogarnąć piździochy bo gracie jak dziewczyny.

Arsenic w pomocy to jest kwintesencja naszej postawy

sedonh 02.11.2018 22:21

3 słowa #NieDlaStolarczyka, trener amator więc gramy jak amatorzy, zwolnić natychmiast bo jak nie to zaraz się przywitamy ze strefą spadkową, niestety, niestety....

Skawa Wadowice 02.11.2018 22:22

no dramat, śmiać mi się chce :)
Szkoda, że nie wtopili 5:0 bo te 2:0 potraktują jako zwykłą porażkę, wypadek przy pracy,

Czas zacząc trenować bez piłki, poruszanie się po boisku oraz wyjścia do podania.

Coś w tej drużynie nie pykło po meczu z Lechią. trzeba zmienić trochę sposób grania bo już jest czytelne to wszystko

bridgeburner 02.11.2018 22:22

5 pkt w 6 meczach
Formacje rozciagniete jak w B-klasie (wiem co mówię, 3 lata grałem)
W środku pola lej po bombie
Gramy nowatorskim ustawieniem 6-0-4, po wejściu Kort zmienione na 5-1-4
Bartkowski, Basha, Pietrzak poniżej wszelkiej krytyki
Bogus i Ondrasek bezbarwni, Wojtkowski znowu robi szum ale każda decyzja zła
Ewidentnie miesiąc miodowy się skończył, oby się utrzymać w 8, bo jak nie to może się skończyć kiepsko

AOT 02.11.2018 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sedonh (Post 1517363)
3 słowa #NieDlaStolarczyka, trener amator więc gramy jak amatorzy, zwolnić natychmiast bo jak nie to zaraz się przywitamy ze strefą spadkową, niestety, niestety....

ty jesteś jebnięty? :-D

PAWEŁ 02.11.2018 22:24

Dno dna ale co tam ....a robił Pietrzak? Widzę, że zarząd dalej napierdala głowa w mur i myśli ze głowa boli z powodu migreny a nie od napierdalania w mur. Oni myślą ze sprzedadzą Pietrzaka. Czy nie widzą, że to jakiś student z Rumuni jest. Co tu się ....a odpierdala.

maxx304 02.11.2018 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sedonh (Post 1517363)

Lechia rozjebana 5:2.
Lech rozjebany 5:2.
Wielokrotne powroty z 0:1 czy 0:2 do zwycięstwa lub remisu.
Drużyna, na którą chce się patrzeć, pomimo potknięć i wpadek. Wreszcie coś gramy.
I ....a kibice sukcesu, jak Ty, bo miały być puchary, a jest w....... z Piastem.
No chyba się coś komuś pojebało.
Radzę się otrząsnąć.
Nie odpisuj, trafiłeś na listę ignorowanych.

wolfy 02.11.2018 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AOT (Post 1517366)

Tak, jest. Już kilka banów za to zaliczył.

Ewidentnie jest kryzys, wszyscy Ci co nieoczekiwanie odpalili wrócili do normalnej dyspozycji. A umówmy się - większości chcieliśmy pozbyć się za darmo...

Dla mnie Pietrzak na ławkę, to jest dramat jakie on robi teraz dziury w obronie. Tyle że Sadlok się wykartkował...

Obyśmy jeszcze jakieś punkty zdobyli w tym roku.

Ma_niek 02.11.2018 22:27

Wspaniały to byl mecz..nie zapomne go nigdy

Levis88 02.11.2018 22:32

No za Wisłę to nikt dziś na boisku nie umierał. Liczę, że Basha już z ławki się nie podejściem.

wolfy 02.11.2018 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ma_niek (Post 1517370)
Wspaniały to byl mecz..nie zapomne go nigdy

A z Pogonią pamiętasz?

Garret 02.11.2018 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AOT (Post 1517366)

Daj mu się pocieszyć. Przed sezonem wyzywał wszystko i wszystkich, wieszczył zgubę i upadek, potem się zamknął i nie wychylał jak były wyniki i ładna gra.

Ma teraz chwilę dla siebie i poczuł potrzebę uzewnętrznienia się, spocony i zgrzany ze szczęścia pod noskiem pewnie powtarza "miałem rację, hehehehehehe". Nosacze tak mają.

Zagraliśmy fatalnie, beznadziejnie, okropnie. Kryzys formy ewidentny, byliśmy mniej zwrotni i wolniejsi od Piasta przez cały mecz, od początku do końca. Bartkowski, który przez większą część dotychczasowego sezonu nadrabiał braki żelaznymi płucami dzisiaj ledwo się ruszał.

Generalnie wszyscy jakby grają na poziomie, którego duża część osób spodziewała się przed sezonem. Pietrzak słabo, Bartkowski słabo, Zdenek znowu gra jak dotychczasowy Zdenek.

Zobaczymy co będzie dalej, mecz z Lubinem jest mega ważny w tej chwili.

Dzimi 02.11.2018 22:40

Niestety, raczej nie będzie już tak pięknie jak było do września. Wtedy przez pierwsze 8-10 kolejek piłkarze byli niesieni jakimś zrywem, jakąś energią, nie wiadomo czym, czego już teraz nie ma. Teraz czas na powrót do stanu sprzed sezonu i dwóch, czyli w każdym meczu walka o remis lub czasem ewentualnie szczęśliwe zwycięstwo, i sumarycznie - walka o 1. ósemkę.

fansorina 02.11.2018 22:42

Boki obrony do wymiany nawet dla samej świeżości :) To co "grają" ostatnio Bartkowski i Pietrzak to poziom kreta na Żuławach. Za chwilę to Ondrasek będzie błagał o podpis z nami ;). Co się dzieje z Bashą? Niestety nasze listopadowe i grudniowe mecze kojarzą się właśnie z takimi gównomeczami, a to z Ruchem, Płockiem i wiele innych, gdzie nawet nie robimy ani jednej akcji.

Mixu 02.11.2018 22:43

Drużyna w dołku. To było wiadome od kiedy zaczęli grać jak z nut na początku sezonu. Teraz grają wielkie NIC. To nie jest klasowy zespół który będzie w czubie tabeli. Nie nastawiajmy się na to.

4-6 miejsce to będzie dobry wynik na koniec sezonu.

Teraz wiara w zespół i sztab trenerski żeby się szybko ogarnęli. Nie ma co płakać.

I

mitmichael 02.11.2018 22:44

To był zamach na nas kibicow, dwa tragiczne mecze z rzedu z duza doza szczescia z Zagłebiem Sosnowiec. Jeszcze w derbach i z Legia sie starali a dzisiaj zero zaangazowania, wczesniej z Korona było to samo.

Skawa Wadowice 02.11.2018 22:44

Wisla ma nowego dietetyka od 31.08. Od tamtego czasu wygralismy 2 mecze ze slaskiem (1.09) i 15.09 z Lechia. Potem sama padaka. Pilkarze nie biegają. grają może 20minut w meczu. Dzisiaj stojano całkowite.

W pewnym urywku przy rzucie rożnym dla Piasta pokaywali Wojtkowskiego. Wydawało mi sie, że mu się odbijało. Jeśli piłkarze mają nieodpowiednią porę żywieniową przed meczem to nie będzie im się chciało biegać.

W tej ekstraklasie słabej wystarczy biegać. Legia zaczęla zapierniczac i już wygrywa, Piast nas dzisiaj zabiegał każdy chciał dostać piłkę. A my stojano stojano. Masakra szkoda nerwów

zbigniew_ramirez 02.11.2018 22:51

Taka "gra", jaką dzisiaj zaprezentowała nasza drużyna, powinna być zabroniona. Po dzisiejszym "popisie" w zasadzie żaden z zawodników nie powinien być pewny miejsca w składzie na mecz z Lubinem.
Ale żeby pisać o zmianie trenera na poważnie (bo zakładam, że nie był to żart ani ironia), to jednak trzeba mieć coś nie tak z głową, emocjami lub jeszcze z czymś innym. Przydałby się ban dla takiego dzbana/dzbanów - ot tak, profilaktycznie.
Od początku sezonu mamy takie a nie inne okoliczności przyrody. Pomimo nich trzymamy się w pierwszej ósemce. Ostatnio nie idzie, ale myślę, że to nie powód, aby w sobotę nie zadbać o przyzwoitą frekwencję na koniec "zasadniczej" rundy jesiennej.

obikenobi 02.11.2018 22:52

Jak dla mnie są dwie opcje:

1. Po prostu zwyczajnie przestało "żreć"
2. Skończyła się cierpliwość piłkarzy odnośnie wypłat.

Ondrasek, Kostal, Kort, Basha, Pietrzak, Sadlok, Bartkowski - wszyscy zaliczyli straszny zjazd. Niestety, ławkę mamy taką sobie i nie za bardzo jest pole manewru.

Jeżeli chodzi o ostatnie wyniki, to przypominamy zespół Ramireza, tylko gra jest ładniejsza. Jedziemy na dobrym początku sezonu, kiedy to nastukaliśmy dużo punktów, a potem przeciętność i gra w kratkę. Na szczęście ta liga jest taka jaka jest, więc miejsce w tabeli nadal przyzwoite.

Sam fakt porażki z Piastem nie jest jakiś zatrważający. Za to styl w jakim się to stało już tak. Od 75. minuty Piast ewidentnie spuchł i to była nasza szansa, ale graliśmy skandalicznie wooooooooolno.

Teraz Zagłębie i przerwa na reprezentację, ważny moment dla nas. Nie ma co wieszczyć jakichś apokaliptycznych wizji, ale na pewno jesteśmy w sporym dołku i teraz kolejny test dla Stolara jako trenera - czy wyciągnie ekipę z kryzysu.

s1mone 02.11.2018 23:00

Tragiczny był to mecz w naszym wykonaniu. Zasłużona porażka. I brawo dla Gliwic.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl