Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

emjot 14.01.2011 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiśnia (Post 1035662)
Jedną nogą w Wiśle, dwoma nogami, w drodze, w locie, w samolocie itp. po k*** to piszą?

coby zakląć rzeczywistość
:lol:
niektórzy pamiętają jeszcze Mazilu i innych Rumunów
ja najbardziej Jimeneza :lol:

baj de łej
idzie ci on jeszcze do nas czy zamienił się w tego z Izraela?

ps. http://www.sport.pl/pilka/1,96012,89...iecia,,ga.html
no to Stachu do roboty. Którykolwiek z nich u nas i byłbyś Bogiem
:lol:

ps. albo tego młodzika z Southampton: http://sport.interia.pl/raport/trans...-latka,1583387

canarinhos 14.01.2011 20:47

Ja tam na pozycji bramkarza to bym chcial Adisa Nurkovicia. Byl na testach, dobry bramkarz

murray 14.01.2011 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jarcze (Post 1035661)
o i tutaj wypada mi się jak najbardziej zgodzić! Powiem więcej, Małecki powinien dostać całą rundę szansę gry na pozycji napastnika. To że przydałby się ktoś nowy do tej formacji nie ulega wątpliwości, ale umieszczając Małego w ataku robimy miejsce dla Riosa który musi wreszcie odpalić. No a Melikson wymiata, na pewno zamiast Garguły by się nadał choć w niego jeszcze wierzę, może jak przepracuje dwa obozy solidnie złapie formę sprzed dwóch lat... staty miał imponujące wtedy...

Małecki może grać na każdej pozycji w ofensywie.
Jego najlepsze cechy (mocny strzał z prawej nogi, niezły drybling, szybkość i dosyć poprawne podanie i imponująca wola walki) można wykorzystać w kilku rolach. Może grać jako schodzący skrzydłowy (taki, co nie dośrodkowuje piłek, ale schodzi do środka), cofnięty lub defensywny napastnik. W dzisiejszym futbolu nie ma podziału na pozycje, jest podział na role.
Ustawienie 4-3-3, które ponoć ma być lansowane w Wiśle jest wyjątkowo elastyczne. Może być użyte jako wzmacniające własną połowę 4-3-2-1 lub jako ofensywne 4-3-2-1. Real mecz z Villarrealem rozpoczął w formacji 4-3-2-1, by w drugiej połowie wyjść 4-1-3-2. Kluczem do tego [zmian ustawień] jest ofensywa, gdzie zawodnicy mogą występować w różnych rolach, a piłkarze, którzy mają wszechstronne umiejętności są najbardziej potrzebni.
Dlatego nie powinniśmy postrzegać Patryka jako napastnika/skrzydłowego/pomocnika. Jest zawodnikiem ofensywnym. Ale popatrzmy szczerze. Mały ma słabe dośrodkowanie i nieciekawy przegląd pola, co nie pozwala mu rozwinąć skrzydeł jako skrzydłowego od pola karnego do pola karnego. Chłopak w tej roli jest po prostu marnowany, ale chce pomóc drużynie, więc nierzadko chce brać na siebie grę, co skutkuje szybkimi stratami i rosnącą frustracją drużyny. Można go oczywiście ustawić z boku, ale nie powinien być przyczepiony do linii bocznej. Schodząc do środka może robić miejsce komuś z lepszym dośrodkowaniem jak np. Garguła.
Problem pozostaje taki, że można wykonać nawet 12345678 dośrodkowań w meczu, ale i tak liczy się to, co w sieci. Dlatego pozostawiam problem wykorzystywania podań Valcxowi. Nie żeby to on miał to robić. Niech znajdzie kogoś, kto to umie.

JrQ- 14.01.2011 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1035660)
W kwestii bramkarza najbardziej wymowne są tu słowa Mariusza Pawełka który jako swojego następce wskazuje Filipa Kurto co jest potwierdzeniem tego co napisałem wcześniej na temat Milana Jovanicia który według mnie zupełnie nie ma pojęcia na temat bronienia.

Jak bardzo się mylisz, zobaczysz w tej rundzie ;-)

tomasz_19 14.01.2011 20:54

Kurcze Stan był obecny na sali konferencyjnej i nawet słowa nie pisnął o wzmocnieniach. Ciekawe co z tym napastnikiem co miał przybyć na 1 trening? :) może ta druga noga mu utkwiła w samolocie?

TSW06 14.01.2011 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1035660)
W kwestii bramkarza najbardziej wymowne są tu słowa Mariusza Pawełka który jako swojego następce wskazuje Filipa Kurto co jest potwierdzeniem tego co napisałem wcześniej na temat Milana Jovanicia który według mnie zupełnie nie ma pojęcia na temat bronienia.
Jeśli nie ma innych kandydatur bez zastanowienia podpisywałbym Kowlewskiego aby nie obudzić się później z ręką w nocniku.

chyba słuchałem innej wypowiedzi Pawełka niż ty. no bo gdzie on tam "wskazywał swojego następce"? powiedział tylko że Kurto zrobił ogromny postęp a trenując z nim bodaj 3 lata miał do tego prawo.
Milan Jovanić będzie w 11 sezonu w maju zobaczycie

Kluvi 14.01.2011 21:04

Cytat:

Muszę powiedzieć jeszcze o Filipie Kurto, który zrobił duże postępy i daje znaki, żeby dać mu szansę gry. Wydaje mi się, że zrobił duży krok naprzód pod okiem trenera Łaciaka i trenera Kurdziela. Jestem za tym, żeby Filip stanął w bramce jako pierwszy bramkarz i życzę mu tego z całego serca
no Mario sugeruje że warto mu dać szansę, o czym ja piszę już od momentu zatrudnienia Juszczyka. Wszystko teraz w ich głowach niech wygra lepszy tę rywalizacje :)

westersyl 14.01.2011 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW06 (Post 1035676)
chyba słuchałem innej wypowiedzi Pawełka niż ty. no bo gdzie on tam "wskazywał swojego następce"? powiedział tylko że Kurto zrobił ogromny postęp a trenując z nim bodaj 3 lata miał do tego prawo.
Milan Jovanić będzie w 11 sezonu w maju zobaczycie

Została tam zawarta wyraźna sugestia Mariusza kogo namaszcza na swojego następce, Pawełek słowa nie powiedział o Milanie a wyróżnił takiego bramkarza jak Dolha. Według mnie Jovanić to nie porozumienie, chłop nie potrafi wyjść z bramki na 5 metrów aby zastopować prostopadłe podanie przeciwnika, jak z Koroną wyszedł z bramki skończyło się tylko na strachu i można się teraz tego śmiać.
Dodam do tego słabiutki wyjazdowy mecz z Karbachem, i brak jakiej kol wiek reakcji na gole z Koroną.
Moje zdanie jest takie, że jak zostaniem z tym gościem w bramce będzie to skandal. Jednak nie przekreślam go choć moja ocena tego zawodnika jest mizerna, chciałbym abyśmy tak na wszelki wypadek mieli sprawdzonego Kowalewskiego.

tomasz_19 14.01.2011 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1035680)
chciałbym abyśmy tak na wszelki wypadek mieli sprawdzonego Kowalewskiego.

Ty tak na poważnie z tym Kowalewskim? ledwo co się pozbyliśmy Pawełka, a Ty chcesz żeby sprowadzono na jego miejsce kogoś znacznie słabszego? lata świetności Kowala dawno mineły, teraz chłop znacznie obniżył loty, przestań myśleć o nim jako byłym bramkarzu Spartaka i Szachtara :/
http://www.youtube.com/watch?v=RQJNoe5kS_s

Pablo84 14.01.2011 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1035634)
Cóż, to tylko kolejny smutny znak naszych obecnych czasów. I tego, że nie mają czym się kompletnie chwalić.

A wy nie możecie poczekać jeszcze pare dni?Teraz ich opluwacie, a pózniej pewnie po piętach będziecie ich całować hipokryci

westersyl 14.01.2011 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1035682)
Ty tak na poważnie z tym Kowalewskim? ledwo co się pozbyliśmy Pawełka, a Ty chcesz żeby sprowadzono na jego miejsce kogoś znacznie słabszego? lata świetności Kowala dawno mineły, teraz chłop znacznie obniżył loty, przestań myśleć o nim jako byłym bramkarzu Spartaka i Szachtara :/
http://www.youtube.com/watch?v=RQJNoe5kS_s

Widziałem to, widziałem również jak bronił w Grecji, oczywiście zaznaczyłem że jeśli na ma nikogo innego na oku to niech go biorą nie chciałby widzieć kolejnego cyrku z bramkarzami. Zostanie z Milanem to według mnie samobójstwo.

W Grecji :
http://www.youtube.com/watch?v=LcMVCZ52iFw
On nie zapomniał lada dzień jak się broni mimo że puszczał sporo baboli w osatnim czasie. Pewny przy wyjściach do dośrodkowań, i jak napisałem potrafi wyrzucić piłkę za połowę.

Generalnie odsyłam Cię do mojego poprzedniego postu:
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...ostcount=40175
Zaznaczam też że Kowalewski to nie jest mój wymysł zdaniem portalu goool podpiszę kontrakt z nami albo wyląduje na Cyprze.

tomasz_19 14.01.2011 21:41

nie rób sobie jaj... przecież dobrze wiesz że o każdym piłkarzu można zrobić filmik na youtube... Pawełek też ma swój film z fenomenalnymi interwencjami, a tak na dobrą sprawę to przez te 5 lat u nas spędzonych to tylko rundę jesienną tego sezonu miał na prawdę dobrą... ale nie ważne i tak Kowalewskiego na szczęście u nas nie zobaczymy bo głupi by był, gdyby zrezygnował z gorącego Cypru i wysokiego kontraktu na rzecz biegania po polskich kartofliskach, Boże chroń nas przed tym słabiakiem!

Westersyl, wiem, że to nie Twój wymysł, ale dziwi mnie fakt, że tak przystajesz przy tym "bramkarzu"...

AYALA 14.01.2011 21:50

a co z tymi Holenderskimi wzmocnieniami o których było głośno ? Lex Immers,Hadouri,Rigters,Verhoek ? Pisało sie że spokojnie ich sprowadzimy bo Wisła płaci lepiej niż zespoły środka tabeli w Holandii.

maxipiter 14.01.2011 21:51

Dajcie już spokój z tym Pawełkiem i Kowalewskim. Jeden wart drugiego.

cortezz 14.01.2011 21:59

Kolejny dzien ciszy!!!!! czy my w ogole kogos zakontraktujemy do 1 treningu? czy kogos zakkontraktujemy podczas tego okienka? coraz bardziej jestem sfrustrowany... nie chce nic przesadzac, ale jesli przespimy kolejne okienko to dobrzeby bylo pokazac zarzadowi nasze niezadowolenie, moze odpuscic karnety,jechac cala runde na biletach z wyjatkiem jednego meczu??? Ustalic ktory i postarac sie zeby nikogo na nim nie bylo??? mysle ze brak kasy najbardziej zaboli...

westersyl 14.01.2011 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1035691)
nie rób sobie jaj... przecież dobrze wiesz że o każdym piłkarzu można zrobić filmik na youtube... Pawełek też ma swój film z fenomenalnymi interwencjami, a tak na dobrą sprawę to przez te 5 lat u nas spędzonych to tylko rundę jesienną tego sezonu miał na prawdę dobrą... ale nie ważne i tak Kowalewskiego na szczęście u nas nie zobaczymy bo głupi by był, gdyby zrezygnował z gorącego Cypru i wysokiego kontraktu na rzecz biegania po polskich kartofliskach, Boże chroń nas przed tym słabiakiem!

Westersyl, wiem, że to nie Twój wymysł, ale dziwi mnie fakt, że tak przystajesz przy tym "bramkarzu"...

Przystaje przy nim bo obawiam się, że nasz klub, nie znajdzie zawodnika lepszego niż ten którego jest okazja podpisać za darmo.
Osobiście wolę łysego Kowaleskiego niż uśmiechniętego Jovanicia, może to mieć o wiele lepszy wpływ na Bunoze, Chaveza, Cikosza. No chyba, że w klubie mają kogoś lepszego to niech Kowalewski jedzie na Cypr.

Syn Kangura z 1984 14.01.2011 22:33

Jeszcze trochę i możemy zacząć posądzać naszych działaczy o sabotaż ;)

westersyl 14.01.2011 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpergawlo (Post 1035720)
Ależ argument. To może zaproponujemy kontrakt "bramkarzowi" z jakiegoś "klubu" prawie wszystko się zgadza...

On ma grać, a nie "sprawiać wrażenie", a wątpie by Kowalewskiego było obecnie stać na granie na dobrym poziomie.

Nie zrozumiałeś o co mi chodzi, Kowalewski to jest osobowość on jakby wydarł mordę to według mnie Bunoza zacząłby poruszać się w nieco szybszym tempie.
Prawie robi jednak dużo różnice bo Kowalewski był kiedyś jednym z najlepszych bramkarzy w Rosji oczywiście to było lata temu jednak on nie zapomniał kompletnie jak bronić. Pewne schematy bramkarz ma wypracowane tak też jest w przypadku Kowalewskiego, teraz kwestii koncentracji, pewności siebie i nie ukrywajmy refleksu czego ostania Kowalewskiemu brakuje.

Żuczek 14.01.2011 22:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1035693)
a co z tymi Holenderskimi wzmocnieniami o których było głośno ? Lex Immers,Hadouri,Rigters,Verhoek ? Pisało sie że spokojnie ich sprowadzimy bo Wisła płaci lepiej niż zespoły środka tabeli w Holandii.

Z akcentem na pisało

szczebrzeszcz 14.01.2011 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1034504)
szczebrzeszcz

A to tylko jednego zawodnika potrzebujemy? Myślałem że co najmniej kilku zawodników:)

nie wiem za chiny do której mojej wypowiedzi się odnosisz :)
oczywiście, że kilku
albo i więcej

bo przecież w lecie kończą sie niektórym kontrakty... więc znowu trzeba nowych do tego wymiana tych co się nie sprawdzili...

ojj ten burdelu który jest wynikiem ostatnich kilku lat nie prędko zostanie uprzątnięty

oby na puchary udało się załapać

Kluvi 14.01.2011 22:47

i spójrzcie analogicznie jakie macie podejście do piłkarzy.. Taki Collins też kilka lat temu grał dobrze w Fulham, teraz mu idzie średnio - nie chce go nikt u nas
Taki Kowalewski to samo a mimo wszystko niektórzy liczą że koleś może wrócić do dawnej formy ( 2 przykład to Pawłowski)
Z czego to się bierze drodzy kibice? :) Bo jak na to wszystko patrze to coraz mniej obiektywizmu widzę...

sory za OT
pozdrowionka

westersyl 14.01.2011 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1035731)
i spójrzcie analogicznie jakie macie podejście do piłkarzy.. Taki Collins też kilka lat temu grał dobrze w Fulham, teraz mu idzie średnio - nie chce go nikt u nas
Taki Kowalewski to samo a mimo wszystko niektórzy liczą że koleś może wrócić do dawnej formy ( 2 przykład to Pawłowski)
Z czego to się bierze drodzy kibice? :) Bo jak na to wszystko patrze to coraz mniej obiektywizmu widzę...

sory za OT
pozdrowionka

Sorry ale osobiście nigdy nie pisałem o jakieś katastrofalnej formie Kowalewskiego, nigdy też tego nie dostrzegłem nawet jak grał w Koronie, "słaba forma" Kowalewskiego bierze się z tego, że kibice, dziennikarze majac w pamięci to co wyczyniał Kowalewski spodziewali się po nim Bóg wie jakich fajerwerków, zapomnieli dodać że on nie grał w piłkę przed długi czas bo przegrał rywalizację z nie byle kim bo Pletnikosom, Korona zdegradowana za korucpję nie mogła sobie pozwolić na zatrzyamnie teog zawodnika zresztą on sam zniechęcił się do Polskiej ligi, wyjechał do Grecji gdzie bronił według mnie przyzwoicie. Dalej nie wiem co się działo tam w Rosji i dlaczego ponownie tam poszedł. Oczywiście słyszałem i widziałem jego babole jednak według mnie nie jest to piłkarz skończony. Na pewno mimo tego że nie broni jak kiedyś dałby sobie spokojnie radę z panem Jovaniciem ten to jest dopiero tragiczny.

Jego chryzma na pewno przydałby się naszej defensywie, zresztą powiem szczerze ja o niego byłbym spokojny, na pewno na jakimś tam przyzwoitym poziomie strzegłby dostępu do naszej bramki.
Oczywiście daję tu ponownie słowo "chyba że" nasz klub ściągnie kogoś lepszego jednak Kowalewski spełnia najważniejsze kryterium jest za darmo.

polska.mysl.szkoleniowa 14.01.2011 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1035693)
a co z tymi Holenderskimi wzmocnieniami o których było głośno ? Lex Immers ?

Dura lex sed lex

Mishau 14.01.2011 22:59

A ja jestem za sprowadzeniem Kowalewskiego. Potrzebny nam taki bramkarz z charakterem, który w razie czego ustawi naszych super obrońców do pionu. Pawełek czy Jovanić to takie piłkarskie (tu przepraszam co wrażliwszych użytkowników za wyrażenie) piz**czki. Jak najbardziej jestem za Kowalem. Z resztą w polskiej lidze gra się wolniej niz w Grecji i Rosji, a strzały są nieco słabsze i mniej precyzyjne. Podpisać z nim kontrakt 0,5 +2 i będzie ok ;)

krowczax 14.01.2011 23:07

Ludzie jesteście śmieszni, jak można oceniać Jovanica skoro zagrał mniej meczów niż Rios !

grogoriogreg 14.01.2011 23:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1035731)

sory za OT
pozdrowionka

identycznie napisałem w poście, który nie wiem z jakich powodów został usunięty (można go zobaczyć, bo westersyl cytuje moją wypowiedź)

Co do bramkarzy, to rzucę jeszcze od siebie; Jovanić w meczach z Szawle i pierwszym meczu z Karabachem zagrał bardzo dobrze, na forum było chyba kilkanaście postów na temat jego jednej świetnej parady w rewanżu z Litwinami.
Później przychodzi Karabach i... żadna bramka nie spada w 100% na jego konto; to obrońcy w większym stopniu zawinili przy bramkach (Pietia i Kowalski) a Jovanić mógł, ale nie musiał wychodzić, no może przy jednej powinien wyjść.
Później Korona i jeden fatalny błąd, po prostu komicznie wyglądająca sytuacja + kilka mniejszych, takich jak niedokładne wybicia.

On nic nie zawalił, tylko dziwna (początkowo) decyzja o postawieniu na Pawełka spowodowała, że Milan uważany jest za cieniasa, a trzeba szczerze przyznać, że z polskiej ligi tylko Sandomierski wygrałby pojedynek z Pawełkiem.

Jeżeli kupować bramkarza, to tylko i wyłącznie lepszego od Pawełka i Milana, Kowalewski nie poradził sobie w najsłabszym klubie ligi rosyjskiej, wyglądał gorzej od obecnie grającego Małkowskiego w Koronie, popełniał zbyt dużo błędów, bym uważał go za przyzwoitego bramkarza.

A co do reszty transferowych doniesień, Izraelczyk + Ghanejczyk + Napastnik uspokoiliby mnie, choć nadal zespół potrzebowałby 2 wzmocnień. W mediach względna cisza, więc oby działo się coś odwrotnego do zeszłych tygodni

pozdrawiam

zajacek 14.01.2011 23:18

Co wyście się tak na tego bramkarza nagle przypięli. Bramkarz jest naszym ostatnim najmniejszym zmartwieniem. Spaść - nie spadniemy, a mistrza w tym roku nie da nam żaden nawet cudowny goalkeeper. W Polsce ostatnie 7 mistrzostw zdobylismy z bramkarzami dośc przeciętnymi - jedynie jeden tytuł w ostnich nastu latach klub zawdzięczał w dużej mierze bramkarzowi i była to...Legia.
Klasowy bramkarz potrzebny nam jest na Europę (zresztą tej oczywistości nie przyswoili sobie włodarze Wisły od lat).

1q2 14.01.2011 23:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zajacek (Post 1035749)
W Polsce ostatnie 7 mistrzostw zdobylismy z bramkarzami dośc przeciętnymi .

Ale za to zawsze mieliśmy konkretną obronę, teraz jest inaczej, mimo to zgadzam się że bramkarz to nie jest nasz problem nr 1.
Napastnik strzelający gole, Melikson;) , solidny doświadczony środkowy obrońca i można z jakimś tam optymizmem patrzeć w przyszłość.

KMZ 14.01.2011 23:44

teraz tak sobie myślę , że Karim Alhassan , miał przylecieć do Polski 18stego ;) Wiec czyżby ten trasfer miał jeszcze jakieś szanse ? :)

Wojtas 14.01.2011 23:47

Naprawde zaczynam sie niepokoic o nasza gre bez nowego napastnika,rozgrywajacego i srodkowego obroncy.

czas ucieka a na stronach Wisly zamiast o tym co kluczowe czyli o transferach mozemy poczytac sobie o tym ze Kostaryka grala bez Diaza,Rado byc moze trafi do Kolejarza,i ze zmarl polski olompijczyk.Naprawde niezwyke cenne to informacje ale ja zamiast tych wszytkcih super wiesci wolalbym jeden albo dwa newsy o transferach.

w momentach waznych nic sie w Wisle nie dzieje,za to najakywniejsi bedziemy na 12 godzin przed zamknieciem okienka kiedy to bedziemy sprowadzac jakis szrot za piec dwunasta.

polska.mysl.szkoleniowa 14.01.2011 23:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krowczax (Post 1035744)
Ludzie jesteście śmieszni, jak można oceniać Jovanica skoro zagrał mniej meczów niż Rios !

O czymś to świadczy, zwłaszcza, jeśli miał za konkurencję Pawełka.

Co do Kowalewskiego, to mi się przypomina casus niejakiego Kaczorowskiego. Nawet podobni :)

fanfan 15.01.2011 00:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez polska.mysl.szkoleniowa (Post 1035760)
O czymś to świadczy, zwłaszcza, jeśli miał za konkurencję Pawełka.

O niczym to nie świadczy! Zresztą jego konkurent nijaki Pawełek był najlepszym piłkarzem Wisły w rundzie jesiennej więc nie przegrał rywalizacji z byle kim.

Blacha92 15.01.2011 01:20

Kone juz nie jest piłkarzem Cluj

martonas 15.01.2011 01:21

pisałem to nieraz i napiszę jeszcze raz...
co wyście się tak uwzięli na tego Jovanica, jak Pawełek bronił jak sierota i puszczał szmaty przez cztery lata to teraz się go jeszcze broni, a jak Jovanić zagrał słabo w kilku meczach to najgorszy bramkarz w historii... Przychodził do nas jako najlepszy bramkarz tamtej ligi i po długiej telenoweli z poszukiwaniem kogoś na tą pozycję, więc totalnym drewnem to on nie może być. Niektórzy narzekają, że kiepsko gra na przedpolu i stoi jak kołek w bramce, a może po prostu presja lub trema go sparaliżowała w nowym otoczeniu? Poza początkiem sezonu praktycznie nie mieliśmy okazji go widzieć w akcji, więc może warto by się wstrzymać z takimi drastycznymi ocenami, bo może tym razem nie będziemy musieli czekać czterech lat aż nam łaskawie bramkarz zacznie zdobywać punkty zamiast je notorycznie gubić.

Mishau 15.01.2011 02:58

Cytat:

Wróbelki ćwierkają, że nasze transfery są już w drodze do Grodu Kraka.
Jakieś konkretne info, czy z pismaków?

GBO 15.01.2011 08:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mishau (Post 1035737)
A ja jestem za sprowadzeniem Kowalewskiego. Potrzebny nam taki bramkarz z charakterem, który w razie czego ustawi naszych super obrońców do pionu. (...)

A co Ty myślisz że jak Kowalewski krzyknie na Bunoze żeby szybko biegał to ten się przestraszy i zacznie szybciej biegać? Bo się będzie bał że inaczej Kowalewski co - jest łysy to mu pewnie wpi...li po meczu w szatni :rotfl:

Stawiać do pionu to może Sobolewski jako kapitan i gość który zapewne ma szacunek innych piłkarzy.
Dał byś się stawiać do pionu w pracy komuś kto jest młodszy stażem, ma równoległe stanowisko i nikt nie wiąże z nim przyszłości jak z tobą:>

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krowczax (Post 1035744)

No skoro mogą oceniać czy piłkarz jest dobry czy nie po kilku filmikach na youtube to przecież po kilku meczach już wszystko o nim wiedzą :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1035751)
Ale za to zawsze mieliśmy konkretną obronę, teraz jest inaczej, mimo to zgadzam się że bramkarz to nie jest nasz problem nr 1.

Przypominam że Ta obrona nie straciła gola w 4 ostatnich meczach a w śród zespołów z pierwszej dziesiątki mniej straconych bramek ma tylko lider

Obiektywizmu Ludzie.

Mishau 15.01.2011 08:53

Cytat:

A co Ty myślisz że jak Kowalewski krzyknie na Bunoze żeby szybko biegał to ten się przestraszy i zacznie szybciej biegać? Bo się będzie bał że inaczej Kowalewski co - jest łysy to mu pewnie wpi...li po meczu w szatni :rotfl:

Stawiać do pionu to może Sobolewski jako kapitan i gość który zapewne ma szacunek innych piłkarzy.
Dał byś się stawiać do pionu w pracy komuś kto jest młodszy stażem, ma równoległe stanowisko i nikt nie wiąże z nim przyszłości jak z tobą:>
A nie uważasz że obrońcy wiedząc że mają za plecami charyzmatycznego bramkarza będą czuć się pewniej? Jeśli grałeś kiedyś w piłkę to wiesz, że jeżeli na bramce stoi jakiś "nerwus" co nie wiadomo co zrobi to to udziela się wszystkim w obronie. Kowal jest takim zawodnikiem, że wsadzi głowę tam gdzie inni nie wsadzą nogi (jak to ktoś o nim powiedział). Chyba lepiej mieć takiego zawodnika na bramce niż Jovanicia który zabiera się za łapanie prostej piłki tak jak w pamiętnym meczu z Koroną (efekty humorystyczne jakich nie doświadczaliśmy nawet za "najlepszych czasów" Pawełka). Bramkarz gra razem z obroną, tu krzyknie tam ochrzani, poprawi ustawienie wyłapie dośrodkowanie. No ale to tylko moje zdanie.
Cytat:

Ja myślę że zawodnik 20 letni mimo wszystko powinien czuć jakiś respekt do zawodnika 33 letniego, osiągającego jakieś tam wyniki na arenie międzynarodowej.

snyrting 15.01.2011 09:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mishau (Post 1035794)
A nie uważasz że obrońcy wiedząc że mają za plecami charyzmatycznego bramkarza będą czuć się pewniej? Jeśli grałeś kiedyś w piłkę to wiesz, że jeżeli na bramce stoi jakiś "nerwus" co nie wiadomo co zrobi to to udziela się wszystkim w obronie.
.

Masz racje, ale my tutaj mówimy o Kowalewskim a nie o charyzmatycznym, odważnym bramkarzu.

Kowal od 2008 gra coraz słabiej, zdarza mu się puszczać babole nie gorsze od Pawełka czy Cabaja.

Cała twoja ocena gry Jovanica opiera sie na jednym meczu z Koroną. Nie wydaje Ci się, że zasługuje on na jeszcze jedną szansę?

1q2 15.01.2011 09:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GBO (Post 1035793)

Przypominam że Ta obrona nie straciła gola w 4 ostatnich meczach a w śród zespołów z pierwszej dziesiątki mniej straconych bramek ma tylko lider

To fakt ale statystyki nie zawsze wszystko wyjaśniają.To 0 bramek to też sporo szczęścia i Pawełek.Wiadomo że grają lepiej niż na początku ale to jeszcze daleko od tego co byśmy chcieli.

orm 15.01.2011 09:56

Nie ma się co martwić że na stronie i w oficjalnych wypowiedziach jest cisza. Ostatnio im więcej było hałasu o jakimś transferze, tym mniejsza była sznasa że coś z niego będzie. We wszelkich negocjacjach wskazana jest dyskrecja. Jaki cel miałoby rozgłaszanie, że chcemy kupić x? Żeby klub Y mógł go podkupić, albo chociaż podbić cenę????

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl