Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Junior_Battle 18.07.2010 04:04

http://www.youtube.com/watch?v=4ioVfpFTPt4

Lukininho 18.07.2010 04:06

Reich miał wciągnąć naszą ligę nosem? He he he he he gdzie ty różnicę jakąś widziałeś w jego grze? Rozumiem, że ci taka ideologia była potrzebna do poparcia twojej tezy, ale po co głupoty wymyślać?

Wislak35 18.07.2010 07:03

czyli ten transfer oznacza Milninkovic nie dla nas ?

63.5 Kg 18.07.2010 07:32

Moze to glupie co teraz napisze a wrecz szczeniackie ale...:rotfl:

Nawet jakbysmy chcieli Lobo taki filmik sklecic na youtubie to byloby dosc ciezko...:rotfl:

Sorry jak kogos obrazilem...:foch:

iq1000 18.07.2010 07:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 937226)
Nawet jakbysmy chcieli Lobo taki filmik sklecic na youtubie to byloby dosc ciezko...:rotfl:

Widocznie swoje kibicowanie ograniczasz do czytania relacji tekstowych :rotfl:

klubus 18.07.2010 07:40

Cytat:

Z całym szacunkiem ale dałoby radę coś takiego zrobić

63.5 Kg 18.07.2010 07:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iq1000 (Post 937228)
Widocznie swoje kibicowanie ograniczasz do czytania relacji tekstowych :rotfl:

Sorry za OT ale jak kolega bedzie mial na koncie tyle meczow co ja a jestem na nich od prawie 15 lat to mozemy pogadac .

A i widze ze czesc nie potrafi rozpoznac delikatnego zartu czy ironii o po drugie .

A po trzecie...chcieliscie teraz wszyscy zeby przyszedl do nas Kosa -to w takim razie przeciez on tez jest szrotem bo gral w Kaiserslautern w 2 Bundeslidze....

rafkur 18.07.2010 07:48

Cytat:

Jestem przeciwnikiem oceniania na podstawie youtuba ale trudno się z przedmówcą nie zgodzić - ciężko by było taki filmik skręcić z akcjami Łobo , ale nie tylko Łobo. Jeśli mówimy o naszej buraczanej lidze to takie minięcia zwodem to dawno dawno temu Żurawiowi czasami wychodziły...
Również z Kosowskim kolega ma rację - przecież jeśli mówimy o jego występach w Niemczech to liga jakaś taka podobna tylko jakoś tak latek więcej Kosa ma - chyba z 10 więcej )))
Piszę to właśnie dlatego że mecze oglądam na żywo a nie czytam relacje tekstowe - tam często pojawia się "piękne zagranie" które jest zwykłym podaniem z piłki podwórkowej.

63.5 Kg 18.07.2010 07:49

Ja wychodze z tego zalozenia ze zawodnik z 2 ligi niemieckiej jest "niestety" wzmocnieniem na nasza jakze slabiutka lige...

serek.c2 18.07.2010 07:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Salt The Fries (Post 937191)
Tak więc chciałem obalić raz na zawsze mit tego, że Turcja to kraj dla starzejących się gwiazd. A i opierałem się tylko na zawodnikach z Dużej Trójki, pominąłem wszystkie inne kluby, a na pewno mógłbym jeszcze kogoś dokoptować, a i dodam jeszcze, że niektórzy piłkarze (Okocha i paru innych) grali już tam w środku lat '90.

Kolego - jakieś 95 % zawodników wymienionych przez Ciebie przyszło grać do Turcji po roku 2000, gdy siła ligi tureckiej była już znaczna. Pozostałych kilku wymienionych przez Ciebie (np. Geremi, Ilie, Bolic czy Baljic) nie było w okresie transferu do Turcji gwiazdami! Tacy piłkarze przychodzili jako świetni zawodnicy ze słabszych lig (Rumunia, kraje byłej Jugosławii), ale w żadnym razie nie były to nazwiska choćby tylko kojarzone przez zwykłych kibiców.

Nazwiska, którymi się posłużyłeś w większości potwierdzają tezę, jak bardzo polityka sprowadzania gwiazd może się opłacić, jak szybko liga może stać się silna.

Takie transfery prędzej czy później pojawią się i u nas, co spowoduje większe zainteresowanie mediów i kobiców, a co za tym idzie zdecydowanie większe pieniądze w klubowych kasach. Mam nadzieję, że Wisła pierwsza w Polsce sięgnie po takiego gracza i spróbuje sprawdzonej drogi.

rw88 18.07.2010 07:55

Salt The Fries, rzeczywiście imponujące transfery. Zawsze dziwiłem się, że ta liga jest u nas tak w sumie marginalizowana, niedoceniana, kiedy nie różni się nadto poziomem od np. Ligue1 czy rosyjskiej Premier Ligi. Brakuje chyba Turkom takich widocznych, dość regularnych sukcesów na arenie międzynarodowej i ciut lepszej otoczki w postaci nowoczesnych stadionów. Jeszcze tak kończąc offtopem z ciekawości, z tego co widzę w poprzednim sezonie chyba dosyć niespodziewanie mistrzem został Bursaspor - co było ich źródłem sukcesu? W sumie nie mają głośnych nazwisk w składzie, a zdystansowali Fenerbache, Galatasaray, Besiktas i innych.

I jeszcze jedno pytanie - kojarzysz Marcina Kusia? Kiedyś gość był mocnym kandydatem na prawą obronę w kadrze, poszedł do Turcji i słuch o nim zaginął.

AS82 18.07.2010 08:13

Ten Paljic to pilkarz ,który gra na lewej stronie , wiec raczej bedzie konkurował z Kirmem a nie Łobodznskim ,no ale zobaczymy jak go Kasperczak bedzie ustawiał. Sylwetka i stylem gry podobny do Krivetsa z Lecha Poznan,

tedi100 18.07.2010 08:22

Wisła napisała na Facebooku:
"

Mamy nadzieję, że już wstaliście, bo poranki też lubią przynosić dobre informacje!"

julo 18.07.2010 08:25

Wydaje mi się że to może być drugi Paulista.
Ale nie ma co sie podniecać też takim filmikiem, bo z kilku lat gry to kilka minut filmu można każdemu zrobić. Takiemu Łobodzińskiemu też raz na rok wyjdzie drybling. Zobaczymy tak gdzies po kilku meczach czy jest coś wart.

Oldpara 18.07.2010 08:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tedi100 (Post 937238)
"

Mamy nadzieję, że już wstaliście, bo poranki też lubią przynosić dobre informacje!"

Hmmm... abstrahując czego ta informacja ma dotyczyć (pewnie Chavez), podoba mi się, jak Wisła zaczęłą podgrzewać atmosferę używając nowoczesnych kanałów komunikacji.Może doczekamy się w końcu sensownego działu marketingu.

Karherop 18.07.2010 08:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 937212)
Warto nadmienic, ze facet w wieku 23 lat biegal po boiskach 4 ligii niemieckiej :D...

Noi ? był taki zawodnik , ktory w późnym wieku (29 lat ) został królem strzelców naszej rodzimej ekstraklasy , a 2-3 lata wcześniej błąkał się w 2-3 ligach ( w wieku 21-23 lat grał w Woyu Bukowiecu Opoczyńskim ) . O kim mowa ? Pan Grzegorz Piechna .

Do niektórych chyba nie dociera że na naszą kopaną lige wystarczą podstawowe umiejętności gry w piłke. Umiewsz prosto kopnąć piłke , trafić do pustej bramki i masz 11 sek na setke ? bierzemy cię ! Nie zdziwie się jeśli Dragon będzie wkręcal połowe naszej ligi w ziemie i jeszcze nie raz trybuny będą skandowac jego imię , a forum będzie to mówić jaki to był świetny transfer , nie zawacham się wtedy przypomnieć niektórym ich rozdwojenia jaźni .

Cannavaro 18.07.2010 08:41

Wisła Kraków "Jeszcze jakieś 15 minut. Bądźcie gotowi ;-)"

Mam nadzieję, że to transfer do a nie z klubu :D

tedi100 18.07.2010 08:43

jak by był z klubu to nie było by takiego podniecenia wśród redaktorów oficjalnej...

Karherop 18.07.2010 08:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tedi100 (Post 937244)
jak by był z klubu to nie było by takiego podniecenia wśród redaktorów oficjalnej...

może Junior Diaz idzie do Realu Madryt ?:p

wiele wskazuje na to że będzie to Chavez lub ... całkowicie anonimowy zawodnik w którym wcześniej nie było ani słowa

arrosmay 18.07.2010 08:49

Dokładnie jest tak:
09:12 - Mamy nadzieje, że już wstaliście, bo poranki lubią przynosić dobre informacje!.

09:38: "Jeszcze jakieś 15 minut. Bądźcie gotowi ;-)"

kozuba92 18.07.2010 08:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tedi100 (Post 937238)
"

Liczyłbym dzisiaj na Chaveza i już można powiedzieć, że skład zaczyna jakoś wyglądać :)

Maciuś 18.07.2010 08:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cannavaro (Post 937243)
Wisła Kraków "Jeszcze jakieś 15 minut. Bądźcie gotowi ;-)"

Alez emocje :)
Jesli to bedzie ten Hondurianin to czapki z glow.

klubus 18.07.2010 08:50

Wisła Kraków O Draganie Paljiciu pisaliśmy już wczoraj. Dziś chodzi o napastnika. O takiego, o którym media jeszcze nie pisały

o kurde jest ciekawie :D

szlaQ 18.07.2010 08:50

(...) ładnie w tym okienku na konspirze większośc kupujemy ;)

anthony09 18.07.2010 08:50

Na 60% Chavez albo jakiś stary polak jak Marcin Żewłakow, co chce pograć w piłkę w kraju ale nikogo na niego nie stać, albo coś w tym stylu ;/

Chesteroski 18.07.2010 08:52

A łudziłem się że może Milinković się złamał...

pcpcpc 18.07.2010 08:52

Narzekacie ze kolesi grał w nizszych ligach ok ale pamietacie piechne jak pzychodzi ł z korona z nizszych lig i jakz zosta ł Krolem strzelców
Ja daje sobie 200 stówy na stół ze przy naszych mó\ulowatych grczach w lidze bedzie to geiazda na 2 -3 lata
Kirm czeka lwka albo prawe skrzydło

tedi100 18.07.2010 08:53

w ciągu 12h 2 transfery no no Wisła:)

Sami 18.07.2010 08:53

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...te_na_testach/

pcpcpc 18.07.2010 08:54

Tym bardziej ze mówiłem kilka tygodni wczesnie za co dostałem bana z Wisła sciagnie Dwóch graczy klasowych i jednego średnego i jak na razie mamy średniekgo teraz Hondurann i jescze ktos i gitara

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl