![]() |
a czy ktos komus broni zyczyc Ruchowi zwysciestwa? Sam im zycze, tyle zeby nie jarać sie ze wzgledu na jakis nic nam niedający ranking, gorzej, jak ktos kibicuje Amice... to juz mnie w****ia :/
Tak to awancuj sobie na 15 miejsce... to raz, widze ze zyjesz inną rzeczywistoscią... Nie nie jestem kibicem Reprezentacji... jestem kibicem Wisły, reprezentacja zawsze Wisle przeszkadzała a nie pomagała. Jedynie co nam pomoże to $$$ (kasa) a marzenia o awansie w rankingach to zostaw sobie dla Football managera |
Niby ten krajowy ranking coś daje, ale żeby cokolwiek sie zmieniło to musi Polska być 21 w rankingu, wtedy ten kto w lidze zajmuje trzecie miejsce od drugiej rundy eliminacyjnej LE startuje. Czyli zmiana żadna. Następne zmiany to miejsca 18 i 16. Od których dzieli nas przepaść.
Teraz 24 mamy. |
Generalnie nam raning mozna powiedziec nic nie daje. Co tego ze bysmy mieli 3 ekipy w LM i 3 w LE jak bysmy same baty dostawali? Naszym zadaniem jest zdobywanie Mistrzostwa i nasza dobra gra- i juz mozemy spokojnie awansowac do LM. Jak Wisla sie nie stanie sredniakiem europejskim to ten ranikg mozemy tak czy siak sobie w dupe wsadzic. A w ogole nasza pilka nie zasluguje obecnie na 16 miejsce w ranikingu i bodajze 2 zespoly w LM i 3 w LE. Po prostu jestemy za slabi wiec po co na sile liczyc na ranking. Przyjdzie czas ze sie pilka odrodzi to wtedy mozna chciec i 8 klubow w pucharach bo bedzie wiadomo ze zaden nie zawiedzie i bedzie walczyl :)
|
Cytat:
podpisuję się pod tym, mimo iż kosa to jednak piłkarzy mają ambitnych |
Jak wygrają to będzie szok. 4 mecze w europejskich pucharach - 4 zwycięstwa, jeszcze jak Wisła zwycięży to będzie odlot :)
|
Szczerze mówiąc nawet jeśli zremisują to i tak będą faworytem do awansu do kolejnej rundy. Bramkowy remis na wyjeździe to dobry kapitał(choć osobiście życzę im zwycięstwa)
|
http://www.niebiescy.pl/?id=6900
Dlaczego Ruch nie może rozegrać meczów 3 rundy na stadionie śląskim, tylko szykuje się do roli gospodarza w Łodzi? |
No i mamy remis.
|
no i 1:1 ;/
|
Ruch 1-1. Jak tak się skończy to u siebie może dadzą radę przejść dalej. Ale mimo wszystko to klub z MALTY...
|
Jest gdzieś lista klubów na które może trafić Ruch w przypadku awansu?
|
Tak myślałem że może być ciężko wygrać, kluby z Malty w tym sezonie grają całkiem nieźle. W Chorzowie myśle że Ruch wygra :)
|
Klub z Malty ostatnio Ziline ograł.
btw - Austria Wieden przegrywa u siebie z jakimis Bosniakami - to w ramach niespodzianek. |
Ja raczej stawiałem że Ruch dostanie baty i tak też mam na kuponie więc remis to też niezły wynik;) jakieś tam punkty są ale na pewno szkoda zwycięstwa. U siebie musi być obowiązkowo.
Też bym chciał zobaczyć rywali Wisły, Jagi, Lecha i Ruchu w jutrzejszym losowaniu. |
Maltańczycy w tym sezonie nie są chłopcami do bicia jak widać:
Birkirkara - Żlina 1:0 Sibienik - Silema 0:0 Valetta - Ruch (1:1) ...mimo wszystko Ruchu to tłumaczyć nie może, z relacji live wynika, że cisną ich niemiłosiernie... |
To jutro losowanie? O której?
|
Cytat:
|
Podziwiam ich - drugi dwumecz rywale ich cisna, a oni robia swoje :P
|
Cytat:
|
Nerwówka się zrobiła, żółto dla Ruchu ;/
Ambicja, ambicja i jeszcze raz ambicja. Nie mają nic do stracenia, a wszystko do zyskania... |
League table (overall)
Pool P W D L F A +/- Pts 1 Birkirkara 28 20 4 4 64 32 32 45 2 Valletta 28 20 4 4 71 25 46 44 3 Qormi 28 15 2 11 53 36 17 30 4 Sliema W. 28 14 2 12 41 37 4 30 5 Tarxien R.28 10 6 12 41 50 -9 23 6 Hibernians28 8 6 14 40 51 -11 17 7 Floriana 24 10 6 8 35 41 -6 25 8 Hamrun S.24 10 4 10 41 39 2 24 9 Dingli S. 24 2 0 22 23 71 -48 5 10 Msida 24 4 4 16 24 51 -27 1 a chciałem przypomnieć że mistrz Birkirkara pokonał słowacką Zilinę 1:0 u siebie w eliminacjach LM więc Valletta to nie takie ogórki do bicia jakby się wydawało |
Bronię zazwyczaj naszych ekip, ale bez przesady, Malta...? Podejrzewam, że Ruch może tą przygodą pucharową trochę przypłacić jesienią. Oby dowieźli to 1:1, a atak Olszar-Sobiech coś w Chorzowie ugryzł.
|
Do czego to już doszło, żebyśmy się zespołów z Malty bali :)
|
Już skończcie mówić o tej Żlinie bo i Malta i Polska to takie same ogórki. Dopiero dzięki karnemu strzelili gola bo tak to Ruch by przegral i to byłby dopiero wstyd.
|
Cytat:
Do czego to już doszło, żebyśmy się zespołów z Azerbejdżanu bali Do czego to już doszło, żebyśmy się zespołów z Gruzji bali Do czego to już doszło, żebyśmy się zespołów z Litwy bali Do czego to już doszło, żebyśmy się zespołów z Malty bali Długo jeszcze będziemy na forum czytali takie odkrycia? |
Przecież widzieliśmy grę Ruchu w obu meczach. Straszny piach ale jakoś wyciągali dobre dobre wyniki. Teraz przyzwoity. Jakby wszyscy grali podobnie (wyniki w stosunku do pokazywanej gry) to byśmy w pucharach zachodzili wyżej;)
|
Kraj 37 mln ludzi , potrafi wyszkolic pilkarzy na rowni z takimi krajami jak Estonia czy Malta , jestesmy w ciemnej dupie pilkarsko ,a te chu*e z PZPNu tylko licza kase
|
Cytat:
|
Cytat:
Chyba nie :) |
Cytat:
Ruch się pospinał parę razy w zeszłym sezonie i to wystarczyło na wysoką lokatę w kraju. Problem w tym, że sama ambicja to już mało nawet na ekipy z Malty... Póki co tydzień spokoju. W rewanżu Niebiescy myślę, że wymęczą awans. I na tym koniec. W następnej rundzie (brak rozstawienia) nie trzeba nawet "pechowego" losowania by spodziewać się ostrego wpier**lu. |
Remis to jednak spory wstyd dla Ruchu. Tym bardziej, że z relacji wynika, że wcale nie grali dobrze. W rewanżu w Chorzowie pewnie przejdą dalej, ale jeśli nie poprawią gry to w następnej rundzie nie mają na co liczyć.
Cytat:
Ranking UEFA 2005-10: Polska - miejsce 26, Malta - miejsce 52. W całej Malcie żyje mniej ludzi niż w niejednej dzielnicy Krakowa. |
Przed nimi jeszcze rewanż. Wynik 1-1 to nie porażka i to nie oni muszą atakować na własnym stadionie. U siebie Ruch powinien sobie poradzić. Nie płaczcie już tak, bo póki co wszystko jest na dobrej drodze, by kompromitacji nie było..mam nadzieję, ze to twierdzenie będzie również aktualne po meczu Wisły dzisiejszym...
|
Cytat:
proszę cię... ironia pasuje do twojej wypowiedzi jak gówno do lodów takimi skomplikowanymi sposobami wypowiedzi też trzeba umieć się posługiwać |
Z oficjalnej Ruchu: Cytat:
Wiadomo że relacja na oficjalnej może być stronnicza, ale ja im wierzę. Wierzę, że tamci atakowali nieporadnie, mało groźnie, a Ruch po golu siadł i czekał na koniec. Jak widać minimalizm i lekceważenie rywala tak się kończy. Pomijając klasę rywala Ruchu, wynik w kontekście rewanżu zły nie jest, mam nadzieje, że kolejna z naszych drużyn wyciągnie z własnej głupoty wniosek na przyszłość, bo widać, że na błędach innych się nauczyć nie potrafią. |
tymbardziej ze grali przy 40 stopniach!! w Chorzowie ich pewnie zjedzą, tak jak Amika tyh z Azerbejdzanu...
|
Cytat:
takimi samymi jak światowe potęgi piłkarskie Norwegia czy Słowacja. Oczywiście co roku jest rozczarowanie, że jakaś Levadia (Estonia - 41.) FYLKIR (Islandia - 37.), Valerenga (Norwegia - 25.), Cementarnica (Macedonia - 40.), Dinamo Tbilisi (Gruzja - 36.) nas wyeliminowała. Ale ja tam się nie znam, co? |
No i Ruch sie skompromitowal, szkoda punktow do rankingu.
|
Cytat:
|
O wsydzie to my akurat nie mamy prawa pisać. Grali przy potwornym gorącu, przy czym zremisowali więc oszczędzcie sobie komentarzy, że wstyd.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:38. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl