Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

jerry1990 11.08.2009 10:44

Jeszcze jedno zdanie na temat szczeliny. Pokazałem to zdjęcie i te posty mojemu wujkowi (inżynierowi budownictwo) i zaczął sie śmiać... Jak coś się buduje dużego to muszą być takie szczeliny :) np na mostach jest to samo ( są szczeliny ) I i tak tych szczelin nie będzie widać bo będą zalane betonem...

4fan_player 11.08.2009 10:54

To nie są szczeliny tylko dylatacje.

maxx304 11.08.2009 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwierze (Post 777116)
Ale się uśmiałem dzisiaj czytając co 2gi post. W dzisiejszym odcinku. Mamy strzelinę między C i E która tak na prawdę jest z drugiej strony E gdzie znajduje się "okrąglak". Poza tym budowa idzie bardzo pomału bo coś tam zalewają betonem ale z drugiej strony to co jest z gotowych elementów idzie w tym samym czasie i jest bardzo szybko robione. http://kibole.wroclaw.pl/stadion.html Proszę o wiecej:D
Koniec świata. Przenieście ten temat do łapu capu!
P.S. Dobrze że uskoku nie mamy bo to byłby problem, strzelinę jakoś wszyscy zniesiemy zwłaszcza że nawet teraz jej za bardzo nie widać a jak dojdą krzesłą reklamy itd to... Ale lepiej popisać głupoty!

A ja mam spory ubaw z ludzi, którzy śmieją się z innych, a sami nawet z Worda nie potrafią skorzystać... Strzel sobie setkę i popatrz na szczelinę :P

Bez napinki

Zwierze 11.08.2009 11:36

No brawo miało być to że tak powiem w cudzysłów wsiekane ale myślałem że tak też będzie śmiesznie.
Przepraszam
I nikt się nie napina:)
P.S. Już poprawiłem
P.S.2 każdego posta wklejam do worda bo... moja ortografia nie jest the best:)

Proximus 11.08.2009 11:36

Jezu, nie mogę zrozumieć tych gadanin o pięknie stadionu. Ważne jest to co po środku czyli zielone boisko z dwoma bramkami na którym będzie zwyciężać nasza Wisełka! Jak dla mnie mogą 30 tysięcy krzesełek na około boiska postawić byleby tylko chodziło te 30 tysięcy.

fighter1906 11.08.2009 11:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proximus (Post 777157)
Jezu, nie mogę zrozumieć tych gadanin o pięknie stadionu. Ważne jest to co po środku czyli zielone boisko z dwoma bramkami na którym będzie zwyciężać nasza Wisełka! Jak dla mnie mogą 30 tysięcy krzesełek na około boiska postawić byleby tylko chodziło te 30 tysięcy.

no i racja a wogole mogą nie dawać krzesełek by każdy stał i dopingował:P:)

matt_1906 11.08.2009 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 777136)
To nie są szczeliny tylko dylatacje.

jak już chcesz byc taki dokładny to dylatacje to tak na dobra sprawe szczeliny,ktory zazwyczaj wypełnia sie styropianem

kot 11.08.2009 21:06

Ja mam gorącą prośbę, aby ktoś obeznany w temacie zechciał mi wytłumaczyć różnicę w docelowej pojemności stadionu. W/g planów technicznych po dodaniu pojemności każdej z 4 trybun wychodzi, że pojemność stadionu powinna wynosić ok. 33.326 ( nie rozumiem różnych danych na temat D i E ? ). Jednak Obtułowicz na początku tego roku podał liczbę miejsc wynoszącą 33.594. Różnica w stosunku do planów wynosi więc ok. 268 miejsc. Czy ktoś mógłby to wyjaśnić ? Może jestem w błędzie ale daje mi to nadzieje, że być może wynika to właśnie z zabudowy narożnika przy szklaku, którą Obtułowicz zapowiadał tuż przed rozpoczęciem prac przy trybunach E/W w formie korekty wcześniejszego planu ?

Ps. swoją drogą nie rozumiem też różnicy w pojemności narożnika przy trybunie N/W w stosunku do pozostałych narożników przy trybunie wschodniej. Dwa narożniki przy wschodniej mają jednakowo po 1919 miejsc a narożnik przy zachodniej ma 1688 miejsc. Rysunek techniczny całego stadionu wskazuje identyczny wygląd wszystkich narożników, ale już rysunki pomocnicze wykazują różnicę narożnika N/W ?

royalmichael 12.08.2009 01:07

Będzie miał mniejszą pojemność bo nie wiedzieć czemu nie będzie symetryczny do pozostałych, co widać np tu:
http://img32.imageshack.us/img32/364...iwkrakowie.png

O ile sektor narożnika ten na drugim piętrze jest w miarę symetryczny do pozostałych (ma pojemność 1429, pozostałe mają 1472) tak ten na dole w ogóle nie jest podobny
Dodatkowo przez ten dolny sektor na górze przebiega sektor vipów, w innych narożnikach to nie występuje.
Pojemność tego narożnika to sektor górny i dolny co faktycznie daje łącznie 1688miejsc ale w tym nie są uwzględnione miejsca dla vipów

Tenzen 12.08.2009 08:35

http://i29.tinypic.com/35iuftd.png
No tutaj widać lepiej jak między górnym a dolnym piętrem przebiega sektor VIP'owski.

http://www.stadionwisly.info/files/pages/3/plan.gif

Jazon 12.08.2009 13:25

Montują dziewiąty dźwigar pod górną trybunę, ciekawe kiedy zacznie się układanie stopnic na tym poziomie

Bobus17 12.08.2009 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jazon (Post 777703)
Montują dziewiąty dźwigar pod górną trybunę, ciekawe kiedy zacznie się układanie stopnic na tym poziomie

Z tego co widze to chyba jeszcze jeden i bedą wszystkie ... jeszcze "troszke" i bedzie już z górki :)

royalmichael 12.08.2009 15:35

No dokładnie teraz to już z górki, jeszcze stopnice na drugie piętro, dach i.. krzesełka :D
Przydałyby się zdjęcia od środka bo takich w ogóle nie ma :/

Sami 12.08.2009 16:39

Na dole jeszcze nie wszystkie stopnice położone :P W tym miejscu gdzie brakuje stopni stało chyba jakieś rusztowanie. Dobrze widzę, że zniknęło?

Wicked 12.08.2009 17:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sami (Post 777827)
Na dole jeszcze nie wszystkie stopnice położone :P W tym miejscu gdzie brakuje stopni stało chyba jakieś rusztowanie. Dobrze widzę, że zniknęło?

Chyba za szybko tam stopnic nie położą, bo tylko tam są zrobione barierki ochronne, na obecnym poziomie. Cieszy że szybko na kolejne poziomie narożników wylewają słupy :-)

Emilio 13.08.2009 10:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wicked (Post 777847)
Chyba za szybko tam stopnic nie położą, bo tylko tam są zrobione barierki ochronne, na obecnym poziomie. Cieszy że szybko na kolejne poziomie narożników wylewają słupy :-)

Ano właśnie je kładą :-)

royalmichael 13.08.2009 13:12

No to mamy komplet - 10 dźwigarów na drugim piętrze ;) Teraz to widać dokładnie bo słońce zaświeciło i jest cień :P

Arapaho 13.08.2009 13:20

Szczerze mówiąc to mogliby chociaż dach przedłużyć nad ten nieszczęsny okrąglak bo " z lotu ptaka" jak będzie stadion pokazywany- a na pewno wcześniej czy później będą takie ujęcia/zdjęcia- beznadziejnie prezentować się będzie dach z centralami i kanałami wentylacyjnymi.Już nawet nie mówię że symetrii dachów A/B i C nie będzie.A tak przykrylibyśmy chcociaż z zewnątrz to okrągłe coś

Emilio 13.08.2009 13:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 778244)
Szczerze mówiąc to mogliby chociaż dach przedłużyć nad ten nieszczęsny okrąglak bo " z lotu ptaka" jak będzie stadion pokazywany- a na pewno wcześniej czy później będą takie ujęcia/zdjęcia- beznadziejnie prezentować się będzie dach z centralami i kanałami wentylacyjnymi.Już nawet nie mówię że symetrii dachów A/B i C nie będzie.A tak przykrylibyśmy chcociaż z zewnątrz to okrągłe coś

Rany boskie... a czy każdy stadion musi być taki sam? Niech ten okrąglak będzie znakiem rozpoznawczym dla naszego stadionu.

Pablooo 13.08.2009 14:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Emilio (Post 778258)
Rany boskie... a czy każdy stadion musi być taki sam? Niech ten okrąglak będzie znakiem rozpoznawczym dla naszego stadionu.

Tutaj są sami architekci i mistrzowie estetyki. Każdy wie wszystko najlepiej i każdy zaprojektowałby taki stadion, że głowa mała...

tofik 13.08.2009 14:06

Cytat:

Ja wiem, że to nie będzie Allianz Arena w Monachium. Ale co cie to obchodzi jak będzie stadion wyglądał z lotu ptaka, jak ty będziesz w środku siedział i raczył się meczykiem ? :)

bartekd16 13.08.2009 14:16

Mam pytanie czy taki zwykły człowieczek będzie mógł wejść na loże vip

Arturo Qr2nów 13.08.2009 14:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bartekd16 (Post 778264)
Mam pytanie czy taki zwykły człowieczek będzie mógł wejść na loże vip

Uiszczając odpowiednią (odpowiednio wysoką :)) kwotę za karnet zapewne tak.

THEGAME 13.08.2009 14:45

VIPém jest

ten kto wiecej zaplaci.

Arapaho 13.08.2009 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 778260)
Ja wiem, że to nie będzie Allianz Arena w Monachium. Ale co cie to obchodzi jak będzie stadion wyglądał z lotu ptaka, jak ty będziesz w środku siedział i raczył się meczykiem ? :)

No dobra pogadali - idąc tym tokiem myślenia to po kiego grzyba wogóle robimy cały nowy stadion.Trzeba było nie rozbierać C ,zostawić A/ B , zostawić tymczasową trybunkę z przed 15 lat , też sie wtedy raczyłem meczykiem i generalnie olewałem że mi pada na głowę i wcale nie myślałem ze to nieestetyczne.
Ludzie za taką kasę chyba można....cholera TRZEBA... wymagać grama estetyki i pomysłu.Jakby to byl stadion dla prywatnego inwestora (np.Cupiała) to byłby przeanalizowany na 1500 sposobów a że jest dla miasta któremu wyglad delikatnie mówiąc lata i powiewa a jedynym wymogiem jest/było klasa elite i pojemność to też jedynymi oceniajacymi z coprawda mizernymi mozliwościami ( ale jednak jakimiś - vie gwiazda na trybunie) są kibice kochajacyi Bialą Gwiazdę.

Arapaho 13.08.2009 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Emilio (Post 778258)

Już mieliśmy kiedyś taki znak rozpoznawczy..bramy brandenburskie...chyba się za bardzo przyzwyczaiłeś do tych przepięknych " znaków rozpoznawczych " naszego stadionu ( o ile je wogóle pamiętasz) Szkoda że naszym znakiem nie ma byc w takim razie coś co będzie pokazywane na całym świecie ( w pozytywnym znaczeniu bo w sumie to okrąglak też mogliby pokazywać,:D )

PhantomRanger 13.08.2009 15:42

Cytat:

Dla mnie bardziej jest ważne czy w środku będzie ciekawie urządzony,a z góry nie będę patrzył to tym bardziej mi to nie będzie przeszkadzało. Dlaczego uważasz, że dach musi być w równej linii? w domu też dach masz symetryczny?
Teraz wypada się tylko cieszyć, że za niedługo zaczną robić 2 piętro :)

Gwiaździsty 13.08.2009 20:07

Szczerze mówiąc dzisiaj wpadłem na stronę poświęconą stadionom na Euro 2012 w Poznaniu, Wrocławiu i Gdańsku i patrząc na ich projekty stwierdziłem, że coraz mniej mi się one podobają. Wszystkie są tak jakby na jedno kopyto. Chodzi oczywiście o to co jest na zewnątrz. Chyba najmniej podoba mi się stadion we Wrocławiu. Te oponki faktycznie stają się już monotonne. Pewnie zabrzmi to "że każda pliszka swój ogonek chwali", ale nasz stadion podoba mi się coraz bardziej. Niejeden się zaśmieje ale z czasem docenimy jego orginalność. Oczywiście odległość od lini bocznej nie miałem na myśli :)

Sami 13.08.2009 21:44

Mam pytanie jak to będzie z tymi "wystającymi" poza trybuny kolumnami, bo ja już się gubię:
http://www.stadionwisly.info/files/pages/20/17.jpg
Na tym zdjęciu owe kolumny są po obu stronach trybuny wschodniej i brak ich na zachodniej stronie.

http://www.stadionwisly.info/files/pages/20/10.jpg
Tutaj znów są po północnej stronie obu trybun, wschodniej i zachodniej

http://www.stadionwisly.info/files/pages/20/6.jpg
Tutaj znów nie ma ich w ogóle (wg mnie tak byłoby najlepiej)

Jeszcze na innym zdjęciu widziałem, że te kolumny są po obu stronach trybuny wschodniej i po północnej stronie zachodniej trybuny, ale już nie znalazłem obrazka. Czy ktoś wie jak to ostatecznie będzie wyglądać?

radekogi 13.08.2009 21:49

Kolumnady nie będzie wogółe, tak jak to jest na 3 wizualce którą pokazałeś, ona jest najaktualniejsza.

Sami 13.08.2009 21:51

Dzięki panowie. W sumie bez nich lepiej. Zdecydowanie

wislacki 13.08.2009 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sami (Post 778493)
Dzięki panowie. W sumie bez nich lepiej. Zdecydowanie

Tyaaa jeszcze ten durny daszek nad wejściem + zabudowa okrąglaka i zgodzę się z Gwiaździstym :-P

royalmichael 13.08.2009 22:14

Ajj już od kilku godzin na oficjalnej stronie (http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeria) jest "Zdjęcia z budowy (Liczba galerii w tej kategorii: 38)"
Już myślałem, że dodali nowe zdjęcia a tu żadnych nowych nie ma a ilość galerii to 37, co ciekawe rano było 37

Co do stadionu faktycznie lepiej bez dodatkowych słupów

cantoro11 13.08.2009 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 778506)
Ajj już od kilku godzin na oficjalnej stronie (http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeria) jest "Zdjęcia z budowy (Liczba galerii w tej kategorii: 38)"
Już myślałem, że dodali nowe zdjęcia a tu żadnych nowych nie ma a ilość galerii to 37, co ciekawe rano było 37

no bo dodali;)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...owe_fundamenty

merphy 13.08.2009 23:07

A mnie zastanawia co to są takie pochyłe na pierwszej wizualizacji przy boisku treningowym. Tuż przez samymi kołowrotkami.

wislacki 13.08.2009 23:09

Słyszałem, że to wyjścia/wejścia podziemne, ale skąd jakieś tunele pod ziemią to nie mam pojęcia...

Sami 13.08.2009 23:15

No to pewnie przejścia pod tymi boiskami treningowymi (które ciekawe czy powstaną)

famul 13.08.2009 23:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislacki (Post 778531)
Słyszałem, że to wyjścia/wejścia podziemne, ale skąd jakieś tunele pod ziemią to nie mam pojęcia...

to miały być wyjścia z parkingów podziemnych o ile się nie mylę ileś tam stron wstecz było to tłumaczone

a co z bazą treningową bo dawno dawno temu było o niej głośno i czy ona w końcu zostanie zbudowana tak jak obiecywali czy zostawia to tak jak jest ? ze względu że nie ma Euro w Krk ?

Robert_wislak 14.08.2009 00:43

A ja mam pytanie odnośnie bazy treningowej: Przewidziane w planach budowy są dodatkowe boiska? Tak jak na wizualizacji widać?

Kaan 14.08.2009 07:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wicked (Post 776683)
Dajcie spokój z jakimkolwiek dokładaniem rzędów do trybuny D i E. Nigdy nie było o tym mówione. Jedne z drugim napisze bo tak mu się wydaje, a za miesiąc będzie że to oficialna wersja. Tak sie właśnie rodzą mity o naszym stadionie...

Jeszcze słowo do dyskusji. Jak widac na tym zdjęciu:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...a_budowa/6004/

Dodatkowe 4 rzedy zostały dodane do trybuny C, w porównaniu z E, co tłumaczy obnizenie murawy o te 0,8 m. Wszystko sie zgadza.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl