![]() |
Cytat:
Też jestem tu od niedawna jednak ja większość swoich postów pisałem w temacie o graffiti bo tym się interesuję :s Co do Brożków i Pawełka, Piotra i Pawła można usprawiedliwić, Paweł już od dawna szukał klubu, do którego mógłby przejść, chciał dalej się rozwijać tego zabronić mu nie możemy, jest on piłkarzem taki zawód. Co do Piotrka też dobrze,że odszedł, u nas raczej dużo by nie pokopał. Wg mnie najgorzej zachował się Pawełek, skoro zagrał te pół roku bardzo dobrze powinien zostać u nas za rozsądną cenę a nie od razu chciał tyle hajsu jak żyd jakiś ;o |
Ja się dziwie jak to szybko malkontenci zmieniają zdanie - Branco jak Wisła grała słabo był wg niektórych z Was jednym z lepszych zawodników Wisły na boisku. Teraz gdy nie gra, trzeba go kopnąć w dupę i powiedzieć gromkie "spie*****j".
|
Cytat:
|
Cytat:
@snajper - Ogarnij się chłopie, Brożków nazywasz zdrajcami, Wisła piszesz małą literą i wykazujesz się demagogią pisząc, że to Łobodzińskiemu zawdzięczamy mistrzostwo w sezonie 2008/2009. |
Cytat:
|
Cytat:
Wtedy zapewne Wisła byłaby mistrzem. Miał w tym meczu Pawełek jeden strzał do wybronienia a tego nie zrobił i ja to będę mu do końca życia pamiętał :-/. A Jovy to bym nie oceniał, bo żeby go ocenić to musi Bałkaniec zagrać w naszej lidze w 15 meczach i wtedy go ocenimy. A ty teraz o jego refleksie i tragicznej grze na przedpolu nawijasz. Pożyjemy, zobaczymy ... ktoś Jovanica wybrał rok temu najlepszym bramkarzem w ojczystej lidze. Przypadek ?? Pawełek nigdy takiej nagrody nie zdobył :lol:. |
Pozytywna informacja dla tych, co chcą Polaków w Wiśle: http://www.igol.pl/article,30297.html
Prawdopodobnie się doczekacie!!! Cytat:
|
Cytat:
|
Co sądzicie o tym kopaczu z Widzewa, Lisowskim?
|
Cytat:
|
tak w tym meczu bronił Juszczyk..... cóż a Pawełek no cóż ogólnie za całokształt dobrze że odszedł
|
Cytat:
Solidny boczny obrońca, wybiegany - a to najważniejsze. Moim zdaniem jeżeli jest okazja wziąć go za rozsądne pieniądze to trzeba z niej skorzystać. Dwóch w miarę równorzędnych zawodników na każdą pozycję to we współczesnym futbolu konieczność. |
Mija własnie pierwszy tydzień okna transferowego a tu nic. Chodzą co prawda słuchy o jakichś dwóch testowanych którym podobno bliżej niz dalej do podpisania kontraktu ale z nimi to trochę tak jak z Radiem Erewań: niby są ale tak naprawde nikt nawet nie wie kto to. Natomiast wiadomo napewno że sprzedano Pawła "w ciemno" licząc na to że jakiś napastnik zawsze się znajdzie. Czy komuś ta sytaucja coś przypomina??
Z oceną okienka poczekamy oczywicie do jego końca ale .... na wszelki wypadek sięgnąłem do słownika polsko-holenderskiego żeby wiedzieć jak przetłumaczyć takie słowa jak: k..., ch..., wy....lać :) |
Cytat:
To forum osiągnęło niezwykły poziom absurdu i niekompetencji. |
Cytat:
|
|
Cytat:
„Szukamy napastnika, który prezentuje trochę inny styl niż Paweł Brożek. Maciej Żurawski i Andres Rios grają w podobnym stylu jak Paweł, szukamy więc kogoś, kto prezentuje się trochę inaczej na boisku. Dobrze by było, żeby taki napastnik był trochę wyższy, ale nie wolniejszy przez to. Mamy na oku również piłkarzy, którzy prezentują taki styl jak Paweł, ale wolałbym, żebyśmy pozyskali kogoś, kto zachowuje się trochę inaczej na boisku” - zdradza Valckx. To jest ciekawe. W tych animozjach forumowych na temat: czy będzie dobrze czy źle - w ogóle nie zajmujemy się istotą problemu jakiego typu napastnika potrzebujemy. |
A teraz coś o potocznych wzmocnieniach . Jak donosi " Przegląd Sportowy "- Wisła Kraków obserwuje argentyńskiego napastnika Emanuela Perrone z Atromitosu Ateny. I jak dalej pisze gazeta :
Wisła Kraków zamierza wzmocnić się piłkarzem z greckiej ekstraklasy. Na mecze tamtejszej ligi "Biała Gwiazda" wysłała swojego skauta, Marcina Kuźbę. Wysłannik wicemistrza Polski przyglądał się m.in. 27-letniemu argentyńskiemu napastnikowi, Emanuelowi Perrone. Faktycznie Marcin to nasz skaut , który ma za zadanie w tejże lidze poszukać piłkarza , który pasowałby do naszej koncepcji. I ile w tym prawdy ( a jeżeli to pisze ta gazeta to raczej to autentyczny fakt ) oraz czy rzekomy piłkarz sprawdziłby się w Wiśle, mam nadzieję , że dowiemy się o tym niebawem. Może wypadałoby o jego opinie zapytać się naszego byłego kopacza" Baszca " oraz grającego tam Marka Saganowskiego. Oni znają polską ligę , a Marcin długo był związany z naszym klubem także nie ukrywam , że byłbym ciekaw co on miałby w tej kwestii do powiedzenia :) |
W naszej sytuacji kadrowej - jakiegokolwiek
a czy bedzie miał 170 cm czy 200, czarny czy biały - co za różnica byleby bramki strzelał |
Emanuel Perrone, wydaje się być ciekawą kandydaturą, co ważne spełnia kryteria naszego dyrektora dotyczące wysokiego napastnika. Jestem ciekaw jak potoczą się jego losy.
|
E.Perrone ma 27 lat , więc zamienimy Brożka na obcokrajowca o podobnym potencjale , bo podobno strzela ok.10 bramek w sezonie .
|
Mam nadzieje, ze to jakas plotka, bo facet malo goli strzelil w czasie swojej kariery, a po drugie - w sezonie rozgrywa tez nie za duzo spotkan(pewnie albo kontuzjowany, albo ma problemy z przebiciem sie do skladu). Pod lupe biore cala jego dotychczasowa kariere. W dodatku 27 lat, czyli gdyby sie z nami zwiazal, bylby to raczej ostatni powazny kontrakt w jego zyciu.
|
Wszakże myślę ,ze warto go sprawdzić
|
A ja myślę że nie mamy pomysłu na nikogo do ataku i będzie jak zwykle łapanka w ostatniej chwili żeby było tanio bo oto chodzi........
|
Borniho a ja myśle, że nie masz pojęcia o czym piszesz...
|
Cytat:
|
Cytat:
Szukanie innego typu napastnika rozumiem osobiście jako szukanie taniej fujary niestrzelającej bramek. Taki Beto to był przecież zupełnie inny typ napastnika niż Paweł, bez dwóch zdań - wszystko się zgadza. Słodkie pitolenie Pana Valclxa może zadziałać tylko na bardzo naiwnych. P.S. Jak dotąd co okienko kupowaliśmy napastnika "do Pawła Brożka" i "konkurenta dla Pawełka". Z porażającymi efektami. |
Cytat:
Zabawne, że latami szukaliśmy dodatkowego napastnika, porządnego bramkarza - a teraz nagle okazuje się, że mimo sprzedaży Brożka, dodatkowy napastnik nigdy nie był potrzebny, bo oto ciągle szukamy tylko jednego grajka. Nagle też okazuje się, że kadrę, która tak słabo grała i miała tak marne pucharowe wyniki w ostatnich sezonach mieliśmy i mamy wystarczającą jakościowo i w ogóle(!), bo oto szukamy jedynie kolejnych "uzupełnień". :rotfl: Holender chyba na głowę upadł wraz z Cuiałem. Upływający czas jasno też pokazuje że tak naprawdę nie mieliśmy przygotowanych jeszcze w minionym roku żadnych transferów do przeprowadzenia. |
Przynajmniej nie narzekamy na jakość sprowadzonych w tym okienku zawodników...
Jak do 15 nie będzie żadnego transferu to szczerze się oburzę zaistniałą sytuacją :D Możemy sobie pisać co chcemy, a i tak nie mamy najmniejszego wpływu na to kto i za ile przyjdzie do nas. O jakości grajka już nie wspominając... cóż, cuda się zdarzają. |
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...-dni,id,t.html
Jak widać krakowski klub próbuje znaleźć piłkarzy przede wszystkim na te pozycje, które zostały osłabione. Jedynie strata Piotra Brożka na lewej obronie, zdaniem Valckxa, nie wymaga w tym momencie uzupełnienia. - Jesienią na tej pozycji dobrze radził sobie Dragan Paljić - mówi dyrektor sportowy. - Gdyby on nie mógł wystąpić, mamy Serge'a Branco, który ma doświadczenie z gry na tej pozycji. Czyli kolejna pozycja "nie wymaga uzupełnienia" :) Lada dzień pewnie okaże się, że Jovanić jest w życiowej formie (a przecież jest jeszcze "zawsze groźny" Kurto), więc bramkarza też w zasadzie nie potrzeba. |
Tym napastnikiem trochę innym od Pawła jest pewnie Vojo Ubiparip,
Jednak Partizan go chce i on sam bardziej chciałby tam grac: http://www.mondo.rs/s194014/Sport/Fu..._Partizan.html Także musimy czekać aż nie dogada się z Partizanem być może wtedy przyjdzie do nas... Słowa o tym że mają Branko to śmiech na sali. |
jeżeli Valckx uważa że Branco to dobry zmiennik to niestety boje się o tranfery... on jest cieńki jak żyletka...
|
To co mnie niepokoi to fakt, że chcemy znaleźć tylko następców Brożka, czy Pawełka. Jednak chyba nie tak powinna wyglądać polityka transferowa by była skuteczna. Jednak ja jestem optymistą i wierzę, że do Wisły przyjdą jacyś ciekawi zawodnicy.
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Pomijam już to że Rios nie był, nie jest i nigdy nie będzie napastnikiem, a Żurawski to w tej chwili nadaje sie na 10 minut grania. Cytat:
Typowe słodkie pierdzenie Holenderskie, z tym że paszport zagraniczny więc więcej im można. W tej chwili wygląda to na łatanke nie na wzmocnienia. Jak przed okienkiem mówiło sie o nowym napastniku dla Brożka to teraz jest tylko zastępca i to nie koniecznie w sumie bo mamy dwóch napastnikow podobnych do niego juz w klubie :rotfl: W tej chwili zamiast wzmocnień będzie łatanie by chociaż liczba zawodników na pozycjach sie w miare zgadzała. Vlackx daje jasny przekaz że będzie tylko zastępstwo dla tych co odeszli i to nie wszystkich bo za Piotrka nikt nie przyjdzie (napastnik, bramkarz, obrońca). Mnie tylko zastanawia czy oni naprawde sami wierzą że buduja mocny zespół czy tylko mydlą oczy. Przecież za runde pół składu odchodzi wtedy to będą jaja. Teraz jest tylko rozgrzewka. |
Cytat:
|
Cytat:
Jest jeszcze daleko do takiego sofizmatu, ja mam nadzieję, że do takiej paplaniny nie dojdzie i rzeczywiście skład zostanie wzmocniony. Do pierwszego treningu zostało 10 dni. Nie ma znaczenia, czy zawodnicy przyjdą za godzinę, czy dzień przed pierwszym spotkaniem z Maaskantem. Dlatego dopóki nie zabrzmi pierwszy gwizdek na zajęciach tak naprawdę wiadomo o co można potłuc dyskusje o polityce transferowej. Wszyscy się niepokoimy, bo nasz skład jest wąski jak kobiece preferencje Mesa, ale tak naprawdę do 17 stycznia nie możemy rozliczać Valcxa, bo dla mnie dyro sportowy jest od załatwiania transferów, a nie od gadania. Cytując klasyka: "nie ma tematu Wilka w Krakowie". |
Coś tak czuje żeśmy poszaleli na rynku transferowym w tym okienku....spodziewam sie młodego (ok.30-lat) zdolnego - (w wieku 17 lat grał w młodzieżówce Chorwacji 2 mecze towarzyskie), obcykany na arenie miedzynarodowej - (1 gol 10 lat temu w sparingu z 10 drużyną ligi duńskiej). Wysoki - ok.185 cm , technika ang."wood". Określany w swoim kraju jako wielki talent dopóki nie przytrafiła mu się kontuzja. Jak trafie stawiacie wszyscy browar
|
Tak sobie czytam i czytam i śmiech mnie ogarnia. 90% malkontentów z "0" pojęcia o grze. Żaden z zawodników mie miał wcześniej szansy na przepracowanie sezonu przygotowawczego z drużyną. Teraz wreszcie maja taką możliwość. Mamy zakupionego bramkarza w miejsce Babolka.Od kilku miesięcy rozsądni ludzie piszą wam, żeby mieć trochę cierpliwości i wiary w Holendrów. Poczytajcie sobie posty z sierpnia/września. 85% modliło sie, by na koniec rundy nie wylądować w strefie spadkowej. A tymczasem jesteśmy wiceliderem. Więc malkontenci morda w kubeł!!! A reszta powinna trochę cierpliwie poczekać na koniec sezonu. Wtedy otrzymamy dopiero odpowiedź na temat holendrów.
|
Dobrze,że nie ma żadnych transferów,bo transfery to robi lepsze od Wisły Termalica Bruk-Bet kur.wa Nieciecza .
Niech broni Kurto, na ataku gra na siłę Rios i święto. Do kadry dołączyć paru chłopaków z Młodej i będzie ok,bo dałbym sobie jaja uciąć,że nie byliby słabsi od tych wszystkich pseudowynalazków ze Sri Dżajawaranapura Kotte. ps Valckx niech lepiej nie udziela tych wywiadów,bo moje i pewnie wielu z Was zaufanie co do niego zmalało o jakąś połowę,aż żal czytać jego wypowiedzi... I jak Słysze,że szukamy wysokiego napastnika to mi się słabo robi. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl