Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

flamengista 06.01.2011 09:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jago (Post 1032689)
(...)

Niestety, o Szymkowiaku można się wypowiedzieć, trawestując słynne zdanie z "Misia":

Cytat:

Ten człowiek nigdy mądrego słowa nie powiedział
a w przypadku Wisły, to niestety Mirosław Sz. działa na jej niekorzyść, zachęcając jej najlepszych piłkarzy (w tym i Pawła Brożka) do transferu. Zachęcając, jak widać skutecznie. Nie jest obiektywnym obserwatorem, niezależnym ekspertem - ale wypowiada się jako kumpel: Brożków, Głowackiego i Żurawskiego.

Ja mam w głębokim poważaniu, czy na boisku w barwach wiślackich występuje aryjski heteroseksualista, Polak z dziada pradziada (pradziad w Legionach, dziadek w AK), czy piłkarz narodowości: sikhijskiej/żydowskiej/arabskiej etc., o niesprecyzowanej orientacji płciowej. Ważne jest to, by na boisku biegał, walczył i umiał grać w piłkę.

A nie wywracał się i wykłócał z sędzią. I marnował decydujące karne w europejskich pucharach. Tak, to prztyczek w Pańskim kierunku, Panie Szymkowiak.

seta 06.01.2011 09:19

To forum jest fascynujące, 1320 stron tematu, w większości pieprzenie o dupie Maryni a post numer 39560 użytkownika rw88, jeden z niewielu wnoszących coś do dyskusji pozostaje bez jakiegokolwiek komentarza. Na samosi jak nie ma cycków to nie ma odpowiedzi, tu jak ktoś nie napieprza na zarząd, Cupiała i resztę, nie płacze nad "notorycznym obniżaniem wartości sportowej", bądź nie domaga się wydawania pieniędzy na transfery to również odpowiedzi się nie doczeka.

Mario Nh 06.01.2011 09:50

Argentyńczyk z Atromitosu na celowniku Wisły, na pewno kontaktowali się z Marcinem Baszczyńskim.

grzybek69 06.01.2011 09:59

Jak donoszą media to Wisła interesowała się nim już za Skorży! Tyle że się nie dogadali! Więc nie wiem czy Baszczyński musiał im coś mówić w tym temacie!! Proponuje czytać doniesienia do końca a nie tylko nagłówki!!

Gwiaździsty 06.01.2011 10:10

Polscy piłkarze w klubach zaczynają się czuć zagrożeni. Ubywa im miejsc pracy, bo zarządzający klubami zorientowali się, że gdzieś indziej można ich zastapić jesli nie lepszymi to na podobnym poziomie, ale za znacznie tańsze pieniądze. Rodzimym kopaczom zaczyna się grunt palić pod nogami bo nieprzyzwyczajeni są do orki na boisku przez 90 min. a właściciele przestali juz tolerować ich słodkie lelum pollelum.
Dlatego przez zaprzyjaźnionych byłych kolegów z boiska, na których talencie i pracowitości szybko wyznano się za granicą, zaczynają kampanie w obronie swoich ciepłych posadek.
Robotę robią im tez zaprzyjaźnieni kibice, ewentualnie dziennikarze.
Towarzystwo wzajemnej adoracji, które nigdy nie zaznało profesjonalnego futbolu i związanych z tym wymagań na treningu oraz poza nim, ostrych kryteriów utrzymywania np. wagi, wreszcie zapieprzania na pełnych obrotach przez 90 min. zawsze będzie się buntowało gdy zaczną przychodzic do zespołu piłkarze, którzy ny. temat wiedza więcej od nich, nie wychowani w dodatku na święcącej tryumfy polskiej mysli szkoleniowej, gdzie 25 letni kopacz to dopiero junior.
Czas pieczenie się w swoim sosie powoli sie kończy. I dobrze. Za dużo przez ostatnie lata widzialo sie zwyczajnego braku ambicji i zwykłego olewania klubu i kibiców.

Maciuś 06.01.2011 10:23

Utknela pod Stalingradem.

Mario Nh 06.01.2011 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzybek69 (Post 1032756)
Jak donoszą media to Wisła interesowała się nim już za Skorży! Tyle że się nie dogadali! Więc nie wiem czy Baszczyński musiał im coś mówić w tym temacie!! Proponuje czytać doniesienia do końca a nie tylko nagłówki!!

No i co z tego? jedno nie wyklucza drugiego. Tak jak Głowacki zarekomendował braciom Brożkom TS tak Baszczyński zapytany przez włodarzy naszego klubu wydał pozytywną pewnie opinie na temat tego napastnika.

Nie stawiaj tyle wykrzykników.

westersyl 06.01.2011 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1032706)
Jak dla mnie obiecująco wygląda ten news z Perrone. Chłop powinien być w nazym zasięgu, pamiętam, że jak poprzednio się do niego przymierzaliśmy, to zrobił na mnie dobre wrażenie. Widać, że jego strzały są przemyślane i mierzone, a nie tylko kopnięte. Wyglądało też na to, że ma dobrą technikę, a rozmiary nie rzutują na dynamikę i koordynację ruchową, co przy takich wieżowcach jest bardzo ważne. Bramki ostatnio strzelał dosyć regularnie, akurat na miarę klubu, w którym się znalazł. Jak ktoś ma jakieś aktualniejsze materiały z chłopem, to chętnie obejrzę.

Też na mnie chłopak zrobił dobre wrażenie po obejrzeniu kilku bramek na YouTubie, widać że nie są to jakieś gole po rykoszetach, z karnych czy strzelane do pustaka, widać, że wie co chce zrobić w danej sytuacji. Jednak ja widziałbym jego jako tego drugiego napastnika bo według mnie powinniśmy kupić 2.

Pooglądałem jeszcze trochę Ubiparpiego i jego widzę jako tego pierwszego, typowy bałkański napastnik, niesamowita siła fizyczna, silna budowa ciała połączona z bardzo dobrą szybkoscią i zwrotnością. Bardzo mocny strzał i przyzwoita technika, to jest napastnik na którym można sporo zarobić w przyszłości co nie wątpliwie jest teraz priorytetem dla naszego klubu. Takie "9" jak Ubiparip sporo kosztują.

Lucas.B 06.01.2011 11:26

Szczerze to w naszej sytuacji - tylu braków kadrowych i słabości zawodników występujących w Wiśle trzeba wierzyć w cuda ażeby to wszystko zostało poukładane w całość i poszło do przodu - zrobimy np. 6 transferów z czego 1 będzie dobry reszta szrot i co wtedy? a przy pieniądzach jakie obecnie posiadamy trudno liczyć że wszystko wypali w 100% - wystarczy spojrzeć wstecz do lata, który z zawodników przychodzących latem okazał się wzmocnieniem, podniósł poziom gry zespołu?
Także my lekką ręką pozbywamy się zawodników i końca nie widać - a to co proponujemy w zamian to zawodnicy prezentujący poziom dolnych rejonów tabeli naszej Ekstraklasy - już nie mówiąc o tym że część z tych nabytków to wypożyczeni zawodnicy...

Priorytetem było zatrudnienie napastnika nawet w momencie gdy Brożek zostałby - a teraz to co?

Ja w ofertę za Serba w granicach 850 tys euro nie wierzę gdyż wiem że za jednego gracza w obecnym stanie nie jesteśmy tyle zapłacić - zawodnicy, którzy do nas trafią będą do 500 tys euro, za darmo - jak wcześniej pisałem będziemy testować grajków na pierwszym obozie przygotowawczym.

Styczeń jest miesiącem finalizacji umów a nie niekończących się obserwacji - na to był czas, przeszło pół roku.

tomasz_19 06.01.2011 11:30

okienko transferowe tak na dobrą sprawę, to otwiera się dla Wisły dopiero jak na zachodzie się zamknie... wtedy wielu przyzwoitych zawodników, którzy nie załapali się do mocniejszych lig z zachodu, w ostateczności wybiorą ofertę Wisły... tak było niedawno z Kirmem, który w jednym z wywiadów szczerze przyznał że czekał na dobrą propozycję z zachodu europy, tzn z mocniejszej ligi, ale się nie doczekał i wybrał nasz klub...

Chesteroski 06.01.2011 11:50

Kilka słów na początek okna, bardzo mi się podobał komentarz Urana na TWSD dotyczący odejścia braci i o końcu pewnej epoki. Pozwolicie że i od siebie dodam kilka słów mojego punktu widzenia.

Owszem to koniec pewnej epoki, ale mam nadzieję że chodzi o epokę dojenia przez mało ambitnych amatorów. Też bardzo bym chciał by w Wiśle grało jak najwięcej Polaków, ale nie takich jak Piotr B. co się obrazi na wszystkich i już mu się nie chce, i nie takich jak Łobo co tylko zera na koncie sprawdza, ale tak ambitnych jak Kuba, dla którego przejście do Wisły to nie był szczyt, ale szansa na rozwój z której dzięki pracy mógł skorzystać, dla takich jak Czarek Wilk, dla którego marzenia o karierze na kończą się na Reymonta, bo tylko tak nastawieni mentalnie piłkarze mogą dać sukces naszej drużynie. Cikos jak przyszedł był krytykowany, że analfabeta taktyczny, że błędy popełnia, a mnie się podobał, bo walczył i biegał za dwóch, no i co z czasem braki powoli się uzupełniają i coraz przyjemniej się na jego grę się patrzy, więc jeśliby polityka Basałaja miała dalej polegać na zastępowaniu świętych krów jak Pawełek młodymi, ambitnymi to jestem za nawet jeśli koszty w tym sezonie byłyby wysokie. Trzeba zrobić porządek i lepszego momentu nie będzie.

arbuz 06.01.2011 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1032780)
okienko transferowe tak na dobrą sprawę, to otwiera się dla Wisły dopiero jak na zachodzie się zamknie... wtedy wielu przyzwoitych zawodników, którzy nie załapali się do mocniejszych lig z zachodu, w ostateczności wybiorą ofertę Wisły... tak było niedawno z Kirmem, który w jednym z wywiadów szczerze przyznał że czekał na dobrą propozycję z zachodu europy, tzn z mocniejszej ligi, ale się nie doczekał i wybrał nasz klub...

Dokladnie zgadzam sie z toba ale wiekszosc osob na forum twierdzi ze powinnismy byc jak cala europa zachodnia i licytowac sie o najwiekszych a przynajmniej wydawac milion euro na jednego gracza i w przeciagu nastepnych kilku lat dogonic kluby z wloch niemiec czy hiszpani.

A jak nie wyjdzie to trudno zawsze mozna klub sprzedac, klub zdegradowac do klasy nizszej i wtopic sie w szarosc reszty klubow.

moskit 06.01.2011 11:53

http://www.malopolskatv.pl/brozkow-testy-medyczne/ - filmik z testów medycznych brozków

domin_czyzyny 06.01.2011 11:59

owszem taki Cikos naprawdę imponuję chęcią walki, gry, itp. Ma szybkość, ale obawiam się o wszystko inne czym powinien cechować się boczny obrońca (dośrodkowania, technika, itp.)

Pamiętam mecz z polonią Warszawa (ostatni w rundzie), gdzie był niemiłosiernie objeżdżany przez Gancarczyka. Na usprawiedliwienie można tylko dodać to, że Gancarczyk wszedł po przerwie i miał więcej sił. Ale aby być wielkim piłkarzem trzeba mieć sił na co najmniej 90 minut meczu.

jendrus 06.01.2011 12:08

http://www.futbol.pl/artykul/98544.html

Może z Boninem dobrze było by pogadać przydał by się i solidny

Acapelo 06.01.2011 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1032795)
owszem taki Cikos naprawdę imponuję chęcią walki, gry, itp. Ma szybkość, ale obawiam się o wszystko inne czym powinien cechować się boczny obrońca (dośrodkowania, technika, itp.)

Pamiętam mecz z polonią Warszawa (ostatni w rundzie), gdzie był niemiłosiernie objeżdżany przez Gancarczyka. Na usprawiedliwienie można tylko dodać to, że Gancarczyk wszedł po przerwie i miał więcej sił. Ale aby być wielkim piłkarzem trzeba mieć sił na co najmniej 90 minut meczu.

akurat glw Małecki był obieżdżany

1q2 06.01.2011 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1032799)

Nawet nie żartuj.Gwiazdorek '1 gol i 2 asysty' ,który nie godzi się na kontrakt 4.4 mln zeta+ premie, za 5 lat.
Jak najdalej od takich;)

Lucas.B 06.01.2011 12:18

O tym, że okienko transferowe jest otwarte i należy poczekać na sam jego koniec słyszę od przeszło 6 lat no i co z tego dla Nas przez ten okres wynikło? Dyrektor sportowy w grudniu zapowiedział że do 17 stycznia mamy mieć skompletowaną kadrę - tym bardziej po tylu osłabieniach co latem i zimą.... Jak myślicie co będzie?

Szarny 06.01.2011 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1032799)

Powiedzmy sobie szczerze, że gościa w normalnym kraju nie przepuścili by do dorosłej piłki.
Nie z jego tragiczną koordynacją. Taki pinokio.

Ciągnął grę Górnika w tej rundzie w kilku meczach, ale taka już specyfika naszej ligi.

200 tys euro kontraktu minimum sobie żąda. :-) Tego pewnie nie wiedziałeś :lol:

jendrus 06.01.2011 12:22

że 200 tys chciał to nie<lol>
I to pokazuje że albo murzynów albo z młodej ekstraklasy ale w tedy to ligi na pewno nie wygramy:(
Ba ja sobie i wam życzę chociaż ligi Europejskiej...

Pyniu85 06.01.2011 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lucas.B (Post 1032803)
O tym, że okienko transferowe jest otwarte i należy poczekać na sam jego koniec słyszę od przeszło 6 lat no i co z tego dla Nas przez ten okres wynikło? Dyrektor sportowy w grudniu zapowiedział że do 17 stycznia mamy mieć skompletowaną kadrę - tym bardziej po tylu osłabieniach co latem i zimą.... Jak myślicie co będzie?

a co ma być??
tak jakby w ciągu ostatnich lat było inaczej... napewno ktos przyjdzie, przy czym nikt z tzw górnej półki(mowie w sensie gornej "dostepnej" Wisle) i oczywiscie na ostatni dzwonek a czego chciałbys sie spodziewac?? taka jest normalna strategia w Wisle, przeciez nie ma u nas nawet sponsora...

domin_czyzyny 06.01.2011 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 1032801)
akurat glw Małecki był obieżdżany

Małecki też był, ale Małecki był tylko do pomocy, a zresztą On nie jest obrońcą a graczem ofensywnym. W tym sektorze "rządzić i dzielić" powinien prawy obrońca - czyli w tym wypadku Cikos. A on sobie z Gancarczykiem nie radził.
Co nie zmienia faktu, że Cikos ma czas się szkolić i może z niego coś być.

Pan Jotka 06.01.2011 13:01

Co??? Wisła nie ściagnie napadziora? Co???
Impossible is nothing :
http://www.youtube.com/watch?v=Vo0Ca...ayer_embedded#!

;-)

For_FuN_ 06.01.2011 13:14

Boze, widzisz i nie grzmisz. Z pilkarzami mozna rozmawiac caly sezon, barwy klubowe zmieniaja w takim wypadku po otwarciu okienka w danym kraju, a tutaj widze jakies bredzenie na temat tego, ze dopiero teraz zaczynamy szukac. Nastepcow Brozka, a takze napastnikow, ktorzy mogliby wzmocnic nasz sklad, powinnismy obserwowac cala jesien i w grudniu dogadac wszystkie szczegoly. Przeciez potrzebowalismy przynajmniej 1 dobrego napastnika, a po odejsciu Brozka juz 2...

O Cikosu sie nawet nie wypowiadam, bo trudno znalezc mecz, w ktorym nie popelnial bledow w defensywie(od tego jest obronca przede wszystkim), a w niektorych wrecz bylo tego od groma. Chlopak mialby klopoty ze znalezieniem zatrudnienia w klubach walczacych o utrzymanie. Wyrazem jego "klasy" bylo postawienie na Branco przez naszego coacha(zaraz po przyjsciu), ktory okazal sie jeszcze slabszy ;).

KOMINEK 06.01.2011 13:24

Andrzej Iwan, były piłkarz Wisły Kraków a dziś komentator telewizyjny, nie ma wątpliwości, że sprzedaż braci Brożków była dobrą decyzją działaczy Białej Gwiazdy
Dwa milion to mało?
- Oczywiście, że nie. Powiedzmy wprost: Wisła rozpoczęła intensywną przebudowę drużyny, robiąc latem dużo zakupów. Nie wszystkie okazały się przemyślane. Wykonując tyle ruchów kadrowych trzeba też pamiętać, że gdzieś tych wszystkich piłkarzy trzeba pomieścić i nie zawsze się udawało. Kierunek zmian w zespole, w jego mentalności to kierunek ciężkiej pracy. Może nie aż tak ciężkiej jak za Dana Petrescu, ale jednak. Uzyskane pieniądze na pewno przydadzą się, żeby kupić następców pasujących do tego schematu. Nie będzie to łatwe, bo teraz dobry napastnik naprawdę sporo kosztuje, ale w takim układzie nie wahałbym się ani chwili wydać nawet miliona euro na Darvydasa Sernasa z Widzewa lub Vuka Sotirovicia ze Śląska. To zawodnicy znakomicie wyszkoleni i idealnie pasujący do stylu gry, jaki Wisła - tak sądzę - będzie prezentować już wiosną, czyli futbolu efektownego i zarazem efektywnego.
- http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Przepraszam, że wklejam taki duży cytat ale to chyba ważny przyczynek do naszej dyskusji.
Co do kasy za wymienionych zawodników Śląska i Widzewa to chyba przesadził

martonas 06.01.2011 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzybek69 (Post 1032756)

A ja proponuję się tak nie podniecać doniesieniami prasowymi

krzysztofff 06.01.2011 13:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lucas.B (Post 1032803)

bedzie jak co pol roku,testy ochlapow i ktos sie z nich zalapie...a na zamkniecie geb kibicom kupia jakiegos szrota za 200 tys...tylko ,ze prawdziwych kibicw jest moze 10 tys..kto zapelni reszte miejsc na stadionie?moze basalaj zrobi tak jak na narodowym w rugdy?takich tekturkowych kibicow???

westersyl 06.01.2011 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1032840)
Andrzej Iwan, były piłkarz Wisły Kraków a dziś komentator telewizyjny, nie ma wątpliwości, że sprzedaż braci Brożków była dobrą decyzją działaczy Białej Gwiazdy
Dwa milion to mało?
- Oczywiście, że nie. Powiedzmy wprost: Wisła rozpoczęła intensywną przebudowę drużyny, robiąc latem dużo zakupów. Nie wszystkie okazały się przemyślane. Wykonując tyle ruchów kadrowych trzeba też pamiętać, że gdzieś tych wszystkich piłkarzy trzeba pomieścić i nie zawsze się udawało. Kierunek zmian w zespole, w jego mentalności to kierunek ciężkiej pracy. Może nie aż tak ciężkiej jak za Dana Petrescu, ale jednak. Uzyskane pieniądze na pewno przydadzą się, żeby kupić następców pasujących do tego schematu. Nie będzie to łatwe, bo teraz dobry napastnik naprawdę sporo kosztuje, ale w takim układzie nie wahałbym się ani chwili wydać nawet miliona euro na Darvydasa Sernasa z Widzewa lub Vuka Sotirovicia ze Śląska. To zawodnicy znakomicie wyszkoleni i idealnie pasujący do stylu gry, jaki Wisła - tak sądzę - będzie prezentować już wiosną, czyli futbolu efektownego i zarazem efektywnego.
- http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Przepraszam, że wklejam taki duży cytat ale to chyba ważny przyczynek do naszej dyskusji.

O czym on bredzi, tych ciężko pracujących już w tym klubie nie ma. Marcelo czy Diaz który mnie osobiście bardzo drażnił, ale jednak dużo pracował, dodajmy do tego że ten zły Dan Petrescu w pierwszej kolejność jeśli chodzi o to z kim lubiał pracować wymieniał braci Brożków i Głowackiego. Wszystkich tych zawodników Bogdan sprzedał.
Nie mam nawet zamiaru komentować nazwiska Vuk Sotirović, samo łączenie go z Wisłą Kraków jest parodią. Sernas coś tam potrafi ale Pawłowi to mógłby buty czyścic.
Niech ludzie którzy mówią przebudowa zastanwią się czy używanie tego słowa w naszym przypadku jest własciwe bo jak ktoś kiedyś napisał. "PRZEBUDOWA nie oznacza rozp*** wszystko co można, tak postępuje dziecko z ADHD które ma problem z ułożeniem domku z lego"

Cytat:

Wisła powinna żałować, że nie puściła Pawła wcześniej, kiedy była naprawdę konkretna oferta z Fulham, na pewno dużo lepsza od tej z Turcji. Teraz to była już ostatnia szansa, by jeszcze coś na nim zarobić. On czuł się nasycony. Nie wiem, czy trener Robert Maaskant byłby w stanie jeszcze zmobilizować Pawła do większego wysiłku.
Przecież to Fulham zrezygnowało z Pawła po meczu z Arką. Już dobrze nie pamiętam, ablo zrezygnowali całkowicie albo zaczęli kręcić że chcieliby go wypożyczyć.
Pawła nie trzeba było do niczego mobilizować, on chciał tu zostać i nadal strzelać bramki.

Cytat:

Mariusz Pawełek na pewno nie zasłużył na podwyżkę/
No bo przecież kolega Zdzisław Kapka ściągnął lepszego grajka Milana Jovanica....
http://futbolnet.pl/wiadomosci/andrz...-na-34-procent
Kolejna teoria spiskowa.

szczepanwislak 06.01.2011 13:33

Kasa pewnie raczej za duża za obu panów. A w kwestii nich to nie jestem zbytnio pewny Sotirovicia u nas w zespole ( chociaż kto wie , skoro mówi to sam Andrzej Iwan warto by się zastanowić ) , ale za to Sernasa już prędzej. To zawodnik , który ma za sobą bardzo dobra jesień w naszej ekstraklasie. Tak statystykowo to obok kolegi klubowego Robaka prowadzi w punktacji kanadyjskiej. Warto więc byłoby się nim zainteresować , tym bardziej ,że bardzo Lech starta się o niego

AYALA 06.01.2011 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1032840)
Dwa milion to mało?
- Oczywiście, że nie. Powiedzmy wprost: Wisła rozpoczęła intensywną przebudowę drużyny, robiąc latem dużo zakupów. Nie wszystkie okazały się przemyślane. Wykonując tyle ruchów kadrowych trzeba też pamiętać, że gdzieś tych wszystkich piłkarzy trzeba pomieścić i nie zawsze się udawało. Kierunek zmian w zespole, w jego mentalności to kierunek ciężkiej pracy. Może nie aż tak ciężkiej jak za Dana Petrescu, ale jednak. Uzyskane pieniądze na pewno przydadzą się, żeby kupić następców pasujących do tego schematu. Nie będzie to łatwe, bo teraz dobry napastnik naprawdę sporo kosztuje, ale w takim układzie nie wahałbym się ani chwili wydać nawet miliona euro na Darvydasa Sernasa z Widzewa lub Vuka Sotirovicia ze Śląska. To zawodnicy znakomicie wyszkoleni i idealnie pasujący do stylu gry, jaki Wisła - tak sądzę - będzie prezentować już wiosną, czyli futbolu efektownego i zarazem efektywnego. - http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

to powinna byc naturalna kolej rzeczy że z pieniądzy za Brozia kupujemy Sernasa.Zagranica za darmoche czy za 300 tyś € nikogo lepszego nie znajdziemy a przecież wiosną mamy walczyc o mistrza.

Proud 06.01.2011 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1032852)
to powinna byc naturalna kolej rzeczy że z pieniądzy za Brozia kupujemy Sernasa.Zagranica za darmoche czy za 300 tyś € nikogo lepszego nie znajdziemy

Na takiej zasadzie Wisła funkcjonowała jeszcze kilka lat temu. Sprzedajemy gościa za granicę, to ściągamy z naszej Ligi najlepszego na tej pozycji.

Ale obecnie:
Raz, że Wisła nie ma już kasy.
Dwa, nie jest już hegemonem na krajowym podwórku.
Trzy, inne zespoły mają nawet większą kasę od Wisły.
Cztery, Wisła nie płaci najwięcej.
Pięć, za ligowców rządają horendalnych cen.

czyli, w skrócie:

KASA misiu, KASA...

Szarny 06.01.2011 13:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1032852)
to powinna byc naturalna kolej rzeczy że z pieniądzy za Brozia kupujemy Sernasa.Zagranica za darmoche czy za 300 tyś € nikogo lepszego nie znajdziemy a przecież wiosną mamy walczyc o mistrza.

Przecież Widzewowi się udało, a my posiadamy obecnie jakąś tam siatkę skautów. :>

Mamy siatkę, więc po co wydawać ciężką kasę na Sernasa, jak możemy sobie go znaleźć za 1/3 jego obecnej ceny (kto wie, może już znaleźliśmy :D). Nie chce mi się wierzyć, że za te 300 tyś euro nikogo lepszego niż napastnik Widzewa nie da się wyciągnąć.

Sernas to ciekawy piłkarz, ale nie wiadomo tak naprawdę na co go stać. Czy może być lepszy, czy to już maximum. Wyobrażasz sobie, że dajemy za niego 1 mln euro, a gość nie prezentuje się na tyle dobrze, żeby go za 2, 3 lata sprzedać za 3 mln euro. A tak ma wyglądać przecież nasza polityka transferowa.

Nie zainwestowaliśmy w niego w porę, więc teraz nie ma sensu przepłacać.

lorddavy 06.01.2011 14:18

Tych pisanych po paru głębszych wynurzeń pana Iwana nie mam zamiaru nawet komentować bo to bzdury niesłychane...

wisl@k_TS 06.01.2011 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1032830)
Co??? Wisła nie ściagnie napadziora? Co???
Impossible is nothing :
http://www.youtube.com/watch?v=Vo0Ca...ayer_embedded#!

;-)

Sorry za offa, ale filmik świetny :-D

flamengista 06.01.2011 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawid (Post 1032869)
transfermarkt.co.uk/en/thiago-carleto/profil/spieler_60982.html ciekawe czy coś by z tego było?

Jasne - miesięczny ban.

Za wyzywanie pracowników klubu od bandytów - podobnie. Ja w dobre intencje Basałaja nie wierzę, ale można te wątpliwości wyrazić w kulturalniejszy sposób. I nie narażając się na proces o zniesławienie.

Pamiętajcie - to forum publiczne i czytane przez pracowników klubu. Jeśli wydaje się Wam, że jesteście tutaj anonimowi - mylicie się.

snyrting 06.01.2011 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szarny (Post 1032858)
Przecież Widzewowi się udało, a my posiadamy obecnie jakąś tam siatkę skautów. :>

Mamy siatkę, więc po co wydawać ciężką kasę na Sernasa (...)

Racja, z siatką to lepiej do Afryki sie wybrać ;)

srry za ot

mulda 06.01.2011 14:34

Wislacka polityka transferowa: tanio kupic, drogo sprzedac. Full stop.

A gdzie dobro zespolu i budowa druzyny, poszanowanie barw tradycji, przywiazanie do historii, myslenie przyszlosciowe ?

mr_kwolf 06.01.2011 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mulda (Post 1032878)
Wislacka polityka transferowa: tanio kupic, drogo sprzedac. Full stop.

A gdzie dobro zespolu i budowa druzyny, poszanowanie barw tradycji, przywiazanie do historii, myslenie przyszlosciowe ?

no tak, lepiej kupować drogo i za pożyczone pieniądze, powiększać deficyt a potem zdziwienie że będziemy od czwartej ligi zaczynać.

allon 06.01.2011 14:58

Przestańcie czytać te doniesienia prasowe ,które w 90% nie mają nic wspólnego z rzeczywistością! Dziennikarze muszą o czymś pisać a ,że nie mają dojść w klubie to piszą to co im przyjdzie do głowy byleby się nakład sprzedał. Czekajcie na oficjalne info i przestańcie płakać jak dzieci neo.

WISŁAZWE 06.01.2011 15:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez allon (Post 1032886)
Przestańcie czytać te doniesienia prasowe ,które w 90% nie mają nic wspólnego z rzeczywistością! Dziennikarze muszą o czymś pisać a ,że nie mają dojść w klubie (Wisła ma najbardziej szczelną ścianę informacyjną w polskich klubach) to piszą to co im przyjdzie do głowy byleby się nakład sprzedał. Czekajcie na oficjalne info i przestańcie płakać jak dzieci neo.

Dlatego więc najlepiej spisać całą listę tych naszych ''transferów'' a po zamknięciu okienka podsumować wszystkie wynalazki prasowe :)

Dokładnie stos zapowiedzi gazetowych, internetowych a ja również póki nie zobaczę w koszulce Wisły to nie przejmuje się tym kogo media przymierzają do Wisły - Kone, Sernas, Sotirović czy inni - będzie przedstawiony na konferencji to uwierzę, skomentuje.

Teraz wszelkiego rodzaju, płacze nie są do końca uzasadnione, bo okienko nie trwa już miesiąc tylko parę dni, więc trzeba poczekać na efekty.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl