![]() |
Duda osobiście jest dla mnie letni, dostanie poparcie niektórych centrowców, ale przez to, że jest całkowicie anonimowy w skali kraju (a jest, gdyż nie jest nawet w top10 polityków PiS-u jeśli chodzi o rozpoznawalność) to nie ma najmniejszych szans, a sukcesem będzie jeśli doprowadzi do tego, że Komorowski nie wygra w pierwszej turze na co się w tej chwili zanosi.
Liczę, że będzie na kogo zagłosować w I turze, bo nie chce mi się znowu skreślać dwóch nazwisk jak to było 4 lata temu. |
Cytat:
|
Biedroń z mieszkańcami i wyborcami ze Słupska
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/...50&oe=5514BB44 |
Jedna pociecha, że nie będzie tego ^%%#@# w Sejmie
|
To są chyba pierwsze wybory po których wszyscy są zadowoleni. Oglądając TV to człowiek nie wie kto ogólnie wygrał.
PIS mówi o sukcesie, Miller to samo, nie wspomnę już Kopaczową. A w Krakowie to nawet komuch lepszy od PISowca. I też obie strony zadowolone! Jedynie co mnie przeraża to spokój Kaczyńskiego, niesłychane żeby tak spokojnie przeżył wczorajszy dzień. http://bi.gazeta.pl/im/75/44/10/z170...in-Radia-M.jpg |
Cytat:
Ja glosuje na JarKacza właśnie z odwrotnej przyczyny co twoja. Mimo tego, że nie po drodze mi z tą partią, to jednak wolę ją u władzy niż ludzi, którzy doją ten kraj i to beż zadnego skrępowania- ostatnio to już na bezczelnego. Wszystko uchodzi im płazem, bo z PO trzymają Polscy i Niemiecy oligarchowie(a ci mają media)- którzy robią dobre byznesy z POlskimi politykami jednak kosztem kraju i Polaków. Dlatego wolę Polskich "oszołomów, ze słomą w butach" niż ludzi, dla których "Polskość to nienormalność" Przypominam, że parę lat temu wyjebano z rządu panią minister w Szwecji, bo przez przypadek wyszło, że za pieluchy zapłaciła z pieniędzy podatników- tutaj prezes NPB robi byznesy z Ministerem MSWiA i zwraca się uwagę na słownictwo a nie na próbę rażącego złamania konstytucji przez korupcję polityczną.... I ktoś tu mi piszę, że ten kraj jest normalny?Jesteśmy bananową republiką i ostatnie wybory to udowodniły- i bynajmniej nie ma znaczenia kto te wybory wygrał czy przegrał. |
Cytat:
Cytat:
|
dzisjaj był niezły numer jak krul europy mówił po angielsku, chciał w Brukseli mówić o aferze amber gold, brakło słówek ? wyciągnął bursztyn jakby chciał powiedziećł AMBER, za chwilę pokazał na obrączkę, chciał powiedzieć GOLD ? :lol:
|
Właśnie przeczytałem że twierdza Wołomin zdobyta przez PSL!
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=mykNm2iNuPc |
szkopy chwalą swojego wasala na Polske,bo tak mocno przez siedem lat nikt Polaków za morde nie trzymał od czasów Bieruta
|
Cytat:
|
Krypto-PSL, żeby być sprawiedliwym. PSL de facto nie startował w Wołominie, a Radwan była jedynie wspierana przez PSL ;)
|
w skali kraju wygranymi są :
1.PSL (choć czy uczciwie to się pewnie nie dowiemy) 2.PiS 3.Biedroń przegranymi: 1.SLD 2.PO https://pbs.twimg.com/media/B3youW2CEAEELEe.jpg |
Zdaniem króla Europy, Polska będzie musiała się poświęcić dla UE:
Cytat:
|
Przy Niezależnej to nawet GW zaczyna wyglądać wiarygodnie.
|
Cytat:
|
Niewiarygodny jest cały serwis.
Nie bronię Tuska, ale możesz mi wyjaśnić w jaki sposób "grozi Polsce"? W całym artykule jest jedna wypowiedź Tuska dotycząca tego, że "czasami (należy) poświęcić część swoich interesów na rzecz całej Europy". Gdzie tu widzisz jakąś groźbę? Skoro (jako społeczeństwo) chcemy być w UE, to logicznym jest, że żeby wypracować wspólne stanowisko każdy musi czasem iść na jakieś ustępstwa. No chyba, ze wyobrażasz sobie sprawne funkcjonowanie jakiejkolwiek wspólnoty, w której każdy "ciągnie wózek w swoją stronę". |
Niech rudy cwel swój łeb poświęci dla dobra Europy.
|
Euro wprowadzą może w XXII wieku - jak jakimś cudem potomkowie obecnych złodziei nie dorwą się do żłobu.
Pomijam fakt że Unii już wtedy nie będzie ;) Ciekawe jak z tego by wybrnęła wyborcza, już by nie mogli kłamać że wszystko mamy najtańsze w Europie jak każdy głupi już by widział że za naszą olbrzymią pensję można kupić 10x mniej niż w Grecji czy Portugalii i przejechać się do Katowic A4 w cenie rocznej winietki w Austrii czy Szwajcarii. |
Po to przecież Kaczyński płaci swoim tzw. "niezależnym mediom" aby rolować co nie którym mózgi.
Ostatnio wPolityce wytknęło Tuskowi zarobek w Brukseli (100 tyś) Zapomnieli że tyle to Kaczor jedną ręką wydaje na ochronę swojej dupy, a za coś jeszcze musi żyć! Sejmowym żratewkiem gardzi. Cytat:
|
Cytat:
|
Jaka jest różnica między mediami opłacanymi przez rząd a tymi opłacanymi przez PIS?
Ani jedni ani drudzy z własnej kieszeni tego nie opłacają. |
Cytat:
Dwa - Nie Kaczyński jest winny że dług publiczny wzrósł kilkukrotnie w ciągu rządów PO i żeby łatać dziurę sięgali po emerytury, VAT szedł w górę, inwestycji nie było i dystans do Zachodu zamiast maleć się wydłużał Trzy - Gdyby Babka miała wąsy byłaby Dziadkiem - trzeba pozwolić komuś innemu rządzić bo gadanie typu "na pewno nic by nie zrobił" jest gadaniem na poziomie przedszkolaka Cztery - W biznesie jest tak że jak ktoś spieprzy wszystko równo to się go odsuwa od władzy czy zarządu w przedsiębiorstwie a nie trzyma na świeczniku mówiąc że "inni są gorsi" ale jednocześnie nie pozwalając tym "innym" naprawić sytuacji Pięć - Zamiast robić wszystko żeby te marne zarobki na coś wystarczały to zamiast jak np Niemcy wprowadzić winiety to się wdraża system za "xxx" mln złotych, gdzie kilometr autostrady będzie najdroższy na świecie |
Cytat:
Działalności Tuska w ogóle nie oceniałem. Nie musisz wymieniać dokonań, sam mam mu wiele do zarzucenia. PS. Żeby była jasność, GW nigdy nie zdarzyło mi się kupić, a TVN oglądam bardzo rzadko :-) |
Cytat:
|
Cytat:
Ale jedynie takimi obiecankami mogą do siebie młodych przyciągnąć. Młodzi wierzą że PIS da im mieszkania , pracę z zachodnim zarobkiem, wysoką emeryturę po 65 latach. Oczywiście kasa na urodzenie dziecka, uzbroi armię po zęby w najnowocześniejszy sprzęt .itp. Ale nikt nie zapytał skąd na to wezmą i jak chce obniżyć dług. ale wolę czytać nawet te gorsze i wyciągać swoje wnioski, tu się mylisz, po to są Karnowscy aby to oni za ciebie wyciągali wnioski. Jeszcze nigdy nie sprzeciwiłeś się tym co oni napisali. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
ale gdy czytam Karnowskich za każdym razem przekonuję się, że na ich tle Tworki to oaza normalności. |
Cytat:
Poza tym - pisałem powyżej obecna partia zwiększyła wydatki i deficyt do granic wytrzymałości gospodarczej - gdyby nie OFE to byśmy dostali indeks Grecji czyli państwa niewypłacalnego. Program wyborczy? Pamiętasz program wyborczy swojej partii czy przypomnieć? Program wyborczy nie rządzi ale ludzie rządzą - obecni nie zrealizowali ani jednego punktu z dwóch programów - więc czego się obawiać? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl