Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

KeepItSimpleStupied 03.09.2008 13:01

[quote=Marszałek;597800]To po co nam gość, który w wieku 21 lat jest za słaby na ekstraklasę? Do tego jest słabszy od miernoty Juszczyka. Nie wyobrażam sobie w jakiej formie jest Cebeanu skoro Juszczyka go wygryzł ze składu na mecz z Cracovią. Tragedia. Sprzedać go w cholerę,skoro teraz jest za słaby to za piec lat bezie to samo.

Tu się z Tobą zgodzę. W Polsce graczy 20-sto kilku letnich nadal uważa się za talenty, które zazwyczaj nigdy nie eksplodują. Z bramkażami troszkę jest inaczej, gdyż ich kariery trwaja znacznie dłużej niż piłkarzy z pola, a także póżniej staja się znaczącymi postaciamy w swoich zespołach. Szczerze mówiąc bardziej jednak wierzę w Cebanu niż w Juszczyka. Powinni byli go wypożyczyć do Odry, niech się chłopak rozegra, nabierze doświadczenia, a za rak, dwa albo przywrócić do pierwszej drużyny, albo sprzedać. Ale Wisła zawsze miała problemy z bramkarzami i jakoś nie widzę, żeby sie to zmieniło. Taka Legia na przykład, zawsze miała sto razy lepszych bramkarzy niż Wisła. A pieniędzy na dobrych bramkarzy nie tylko Wisła nie wydaje, ale większość klubów nie tylko z Polskiej ligi.

wolfy 03.09.2008 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KeepItSimpleStupied (Post 597808)
Taka Legia na przykład, zawsze miała sto razy lepszych bramkarzy niż Wisła. A pieniędzy na dobrych bramkarzy nie tylko Wisła nie wydaje, ale większość klubów nie tylko z Polskiej ligi.

Nawet nie o to chodzi, że zawsze mieli lepszych bramkarzy, bo między Muchą a Dolhą(w formie) i Pawełkiem przepaści nie ma - solidni i tyle. Mają za to ciągłość szkolenia - za czasów Boruca ogrywał się Fabiański, gdy Fabiański odchodził, to Mucha już dawno był przygotowany do gry na odpowiedni poziomie, teraz na ławce mają Skabę który już grał przeciw nam i dobrze się zaprezentował.
A u nas Cebanu kisi się na ławce, a jak wypadnie Pawełek to panika w klubie...

pawelos84 03.09.2008 13:56

A gdzie gra Szamotulski. Gość jak jest w formie to jest bramkarzem na miare Boruca. Tylko on ma jakieś dziwne przypadki, zagra kilka super meczy a potem komuś podpadnie, albo coś mu odbije.

thomasson 03.09.2008 13:59

Ponoć ma grać w Izraelu, tam gdzie przed przejściem do Wisły grał Majdan

Dean 03.09.2008 14:03

Wyobrażacie sobie żeby Juszczyk bronił w meczach takich jak: z Lechem i z Tottenhamem?, bo ja nie.
bramkarz?! i właśnie nie chcieliśmy takiej sytuacji potrzeba nam bramkarza, a Juhu niech sie ogrywa w PE i PP.

K_2 03.09.2008 14:09

Bednarz z zarzadem sepili 200 tys euro na Silanpee to znowu mamy efekt ich "dzialan" .Juszczyk jest za slaby na ta druzyne

pchelas 03.09.2008 14:11

Tak jak Pawełek.

K_2 03.09.2008 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pchelas (Post 597849)
Tak jak Pawełek.

Co masz do zarzucenia Pawelkowi . Nie przegralismy ani jednego meczu z jego winy .Mimo ze zdarzaja mu sie kiksy ,ma tez kupe szczescia i zawsze wychodzil obronna reka z tych sytuacji.

pchelas 03.09.2008 14:19

Szczęście czasem przestaje dopisywać, a jeśli już to wolałbym aby dopisywało po strzałach "nie do obrony" niźli po kiksach(których notabene nie powinno być). Przypomnę dwa minięcia z piłką w meczu z Barcą, gdyby nie wybitna indolencja Katalończyków, nie było by tak różowo jak się skończyło.
Tak czy siak, bramkarz jest potrzebny.

mario69 03.09.2008 14:21

Pawełek nie jest słaby, co pokazał w meczach z Barcą, a jego forma rośnie. Szamotulski gra ponoć w Iraklisie, ale jaka by z niego była pociecha skoro jest już dziadkiem i popełnia błędy. Nie wiem czy nie byłoby dobrym wyjściem wypożyczenie jakiegoś bramkarza. Choćby młodego Wojtka Szczęsnego na pół roku, który zapewne nie ma wysokiego kontraktu z Arsenalem, a klub pokrywa podczas wypożyczenia część wynagrodzenia(choć nie zawsze).

Także zgodzę się z wypowiedzią Gabri'ego. Jak można twierdzić, że gracz, który na razie jest niewiadomą jest lepszy od wchodzącego do reprezentacji Lewandowskiego, grającego na wysokim poziomie od długiego czasu Arboledy i Stilica - młodego zawodnika z ambicjami, który już błyszczy.

Estovic 03.09.2008 14:52

Za Marcelo i Singlara należą się Bednarzowi pochwały. Władze nie dają mu złotówki na transfery, a sprowadził dwóch dobrych grajków. Z drugiej strony, za darmo nie wyciągnie się dobrego i ofensywnego gracza, choćby się łysy dwoił i troił. Ciągle potrzebujemy skrzydłowego za Łobo i kogoś kto umie strzelać gole bo Boguski tego nie potrafi, a Dawidowskiemu i Niedzielanowi lepiej idzie zabawa w kasynie i pisanie bloga niż gra w piłkę. Ten Pinto może gwiazdorem nie jest, ale skuteczność ma niezłą (0,4 gola/mecz) i mógłby być uzupełnieniem dla Brożka. To też jest taki typ napastnika jakiego chciałby Skorża: wysoki i dobrze zbudowany. Tylko zastanawia mnie skąd się wziął jego przydomek "Mea Culpa". :>

Nie wiem co macie do Pawełka. Popełnia błędy, ale jeszcze żaden jego kiks nie skończył się dla nas źle poza babolem bez znaczenia z Polonią w zeszłej rundzie. Za to nie raz ratował nam tyłki w trudnych sytuacjach interwencjami na linii. Mało który bramkarz w naszej kopanej potrafi też szybkim wykopem zaliczyć asystę, a Mariuszowi się czasem zdarza. Kozakiem na skalę europejską nigdy nie będzie, ale w polskiej lidze to obok Peskovica i Muchy najlepszy golkiper.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelos84 (Post 597839)
A gdzie gra Szamotulski. Gość jak jest w formie to jest bramkarzem na miare Boruca. Tylko on ma jakieś dziwne przypadki, zagra kilka super meczy a potem komuś podpadnie, albo coś mu odbije.

Z tego co pamiętam Szamotulski niedawno mówił, że do Wisły nie przejdzie bo ma elkę w sercu.

Marszałek 03.09.2008 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mario69 (Post 597853)
Pawełek nie jest słaby, co pokazał w meczach z Barcą, a jego forma rośnie. Szamotulski gra ponoć w Iraklisie,

.

W Izraelu w Asshod. Ma kontrakt do końca roku.

www.rallyonline.prv.pl 03.09.2008 15:28

Mimo wszystko szkoda Dolhy - eh jakby wtedy zostal bylby gwiazda...

4fan_player 03.09.2008 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez www.rallyonline.prv.pl (Post 597886)
Mimo wszystko szkoda Dolhy - eh jakby wtedy zostal bylby gwiazda...

ale wolał zostać zdrajcą ;)

AYALA 03.09.2008 15:38

za darmo łatwo ściągnąć dobrych obrońców jak Singlar i Marcelo ale gorzej z graczami ofensywnymi, potrafiącymi celnie podać czy strzelić gola.Na takich trzeba już kase wydać bo nikt za free nie chce sie takich pozbywać.Za darmo to wydaje mi sie że najwyżej można takiego Pauliste ściągnąć

4fan_player 03.09.2008 15:43

Brać tego Pinto. Dać mu kontrakt do końca sezonu z opcją przedłużenia jak się dobrze spisze to brać go na dłużej. Chłopak ma dopiero 22 lata. Więc najlepsze lata ma przed sobą a potencjał jakiś ma.

zloto 03.09.2008 15:45

Mimo wszystko to bardzo szkoda Paulisty, fakt, nie wiem ile on sobie chcial za kontrakt, ale jesli Lobo dostaje 350 tys E za sezon to Jaskowi chyba mozna bylo podniesci place (kto wie ile zarabial w Wisle??). Tym bardziej ze kurs EURO spada i mozna bylo sobie pozwolic na danie wiekszej sumy :) Oczywiscie w granicach rozsadku, a moze granica byla suma jaka proponowal derektor sportowy, kto wie :P Wiem ze nie ma sensu wracac do tego tematy ale bardzo mi szkoda tego grajka, niby byly narzekania na jego skutecznosci, ale to byl pierwszy rezerowy z tamtego sezony, a w tym pewnie by gral w podstawowej 11, ja bym go ustawil na prawej flance, a i pewnie pan Maciek by tak zrobil. W sumie nikt w tamtym sezonie nie wiedzial ze Wojtek sobie nie bedzie radzil. Nie ma tez pewnosci czy Jachu gral by tak dobrze jak w sezonie mistrzowskim, ale gdybanie:D Paulisty szkoda najbardziej:-/ Sorka ze wrocilem do tego tematu, ale musialem, tak mnie jakos nabralo :P

PS: Ciekawe czy Paulista odszedl tylko dla pieniedzy, czy tez dla poziomu sportowego:> :-p

pawelos84 03.09.2008 15:45

Ten Pinto to wydaje mi się że jest dużym talentem, który po prostu musi się odbudować. Ja bym na miejscu Bednarza zaryzykował, podpisał kontrakt na sezon i zobaczylibyśmy co z tego będzie. Nie oszukujmy się 20 goli w lidze Chilijskiej to dobra rekomendacja.

Joaquin 03.09.2008 16:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelos84 (Post 597899)
Ten Pinto to wydaje mi się że jest dużym talentem, który po prostu musi się odbudować. Ja bym na miejscu Bednarza zaryzykował, podpisał kontrakt na sezon i zobaczylibyśmy co z tego będzie. Nie oszukujmy się 20 goli w lidze Chilijskiej to dobra rekomendacja.

Taki kontrakt byłby najkorzystniejszy dla ... samego zawodnika, a nie dla Wisły. Bo to Wisła ryzykuje. Przykładowo Pinto wypali i strzeli te 15 bramek w sezonie to napewno nie zechce przedłużyć kontraktu o kolejne lata, bo dostanie 2,3 razy więcej za granicą. Do przedłużenia kontraktu za rokpotrzebna jest wola obu stron

1q2 03.09.2008 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelos84 (Post 597899)
Nie oszukujmy się 20 goli w lidze Chilijskiej to dobra rekomendacja.

Ja osobiscie wolalbym te 14 goli w lidze bulgaskiej:> ale jak nie nie ma co sie lubi....
Jedno co mnie cieszy to to, ze mimo iz negatywnie oceniam obecna polityke transferowa, to przynajmniej oszczedzono nam sprowadzania wszelkiej masci drewna( moralniak po Lobo?) i mam nadzieje ze w przypadku Mea Culpy:) bedzie podobnie - w sensie ze jesli przyjdzie to bedzie znaczylo ze prezentuje poziom, ktory zadowoli wszystkich a jak nie przyjdzie to pewnie bedzie gral w Gorniku i jak na dloni bedzie widac czy u nas maja dobre oko do potencjalnych wzmocnien.

gress 03.09.2008 16:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 597845)
Wyobrażacie sobie żeby Juszczyk bronił w meczach takich jak: z Lechem i z Tottenhamem?, bo ja nie.
bramkarz?! i właśnie nie chcieliśmy takiej sytuacji potrzeba nam bramkarza, a Juhu niech sie ogrywa w PE i PP.

W jego wieku zawodnik już powinien być gotowy do gry w pierwszym składzie, albo grać w innym klubie. Ogrywać to powinien się Cebanu, bo z niego może coś jeszcze być.

Ala1955 03.09.2008 16:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 597891)
za darmo łatwo ściągnąć dobrych obrońców jak Singlar i Marcelo ale gorzej z graczami ofensywnymi, potrafiącymi celnie podać czy strzelić gola.Na takich trzeba już kase wydać bo nikt za free nie chce sie takich pozbywać.Za darmo to wydaje mi sie że najwyżej można takiego Pauliste ściągnąć

Łatwo ??????????????????

Boleck 03.09.2008 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 597907)
jesli przyjdzie to bedzie znaczylo ze prezentuje poziom, ktory zadowoli wszystkich a jak nie przyjdzie to pewnie bedzie gral w Gorniku i jak na dloni bedzie widac czy u nas maja dobre oko do potencjalnych wzmocnien.

owe oko widać świetnie na przykładzie Roberta Lewandowskiego

Raporter 03.09.2008 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Boleck (Post 597946)

Przecież oferowaliśmy mu spore pieniądze. Wybrał Lecha i nie można dać się zwariować.
Jest dobry ale czy będzie lepszy od Franka to nie wiem. A Franek przecież w Europie też nic nie zwojował.

1q2 03.09.2008 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Boleck (Post 597946)

Mi to bardziej na kieszen niz na oko wyglada.Potencjalny gracz Wisly musi spelnic kilka kryteriow
-byc za darmo
-chciec niewiele zarabiac
-zgodzic sie na tzw 'kontrakt motywacyjny'

koker 03.09.2008 17:35

http://www.sports.pl/ekstraklasa/art...?Artykul=34140 tutaj mam link to tego chlopaka z Francji...moze cos z niego bedzie ;)

Co do Malkowskiego ( http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ki/profil.html )
to nie wiem czemu niektorzy porownuja go do trensferu Matusiaka. Wiadomo nie od dzis, ze bramkarz z doswiadczeniem(i jeszcze lepiej jak ma doswiadzczenie w ligach zagranicznych) jest bardzo wazny dla mlodszych bramkarzy. Jezeli patrzy sie na nasz sklad, to Pawelek, Juszczyk czy Cebanu to, jak na wiek bramkarski, mlodzi zawodnicy. Malkowski gral w Holandi, gral w Szkocji i jednak tego doswiadczenia troche nazbieral. Watpie zeby chcial jakies wygorowanie pieniadze a chlopaki mieli by sie od kogo uczyc...naprawde zastanowil bym sie nad tym transferem!

Pozdro!

mario69 03.09.2008 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raporter (Post 597954)
Przecież oferowaliśmy mu spore pieniądze. Wybrał Lecha i nie można dać się zwariować.
Jest dobry ale czy będzie lepszy od Franka to nie wiem. A Franek przecież w Europie też nic nie zwojował.

Nie chcieliśmy mu dać tego co dał Lech, czyli widocznie za mało. Jaśka też satysfakcjonowała kwota w granicach 220tys euro za sezon, ale nie otrzymał takiego kontraktu, choć zdziadziały Dawidowski, który nigdy dobrym piłkarzem nie będzie dostaje więcej. Wynika to z błędów popełnionych w minionych latach, kiedy to dawaliśmy zawodnikom zbyt wysokie kontrakty po to, aby tylko do nas przeszli. Ktoś mądry nie w porę zreflektował się, że w taki sposób klub może tylko ucierpieć i teraz ZBYT ostrożnie wydawane są pieniądze na transfery i wynagrodzenia.

Olbrzymim błędem było niesprowadzenie Lewandowskiego, który stworzyłby z Brożkiem niezaprzeczalnie najlepszy atak ekstraklasy. Dwóch młodych zawodników z ambicjami i talentem - szkoda

koker - rada, nie sugeruj się tym całym transfermarketem

koker 03.09.2008 17:44

Mario a masz jakies inne zrodlo? niestety ale w niemczech to sie podniecaja ta strona jak nie wiadomo co...(a fakt faktem nie zawsze co pisza jest tez prawda) chcialem tu tylko pokazac ze Malek za granica gral, nic wiecej :) ale dobra nastepnym razem odpusze sobie linki ;)

mario69 03.09.2008 18:07

Transfermarkt cieszy się popularnością w Niemczech to fakt, ale jest to ich rodzima strona i we własnym kraju posiadają olbrzymią wiedzę na temat Bundesligi. O polskiej piłce mało wiedzą np. zawyżając ceny rynkowe piłkarzy, nieodpowiednio wpisując datę końca kontraktu czy umieszczając w składach piłkarzy, którzy są tylko przymierzani do klubów.

Co do Małkowskiego to może i masz rację, gdyż myślałem, że jest grubo po 30, a bramkarz z doświadczeniem w tym wieku przydałby się. Co innego Szamotulski

vote-for-mikey 03.09.2008 18:18

Dawidowski po podpisaniu aneksu do umowy zarabia mocno średnio, a to i tak dlatego, że ostatnio często wchodzi na boisko, kiedyś (aneks podpisano tej zimy jeśli się nie mylę) owszem zarabiał dużo, ale to i tak nie było ponad 220 tys ojro.

mario69 03.09.2008 18:52

Kolego to było 280tys euro ;) i bez żadnych aneksów

Poza tym w jaki sposób mógł być dołączony nowy aneks do umowy skoro Dawidowski nie przedłużał kontraktu, a bez tego na pewno by nie zgodził się na zmniejszenie wynagrodzenia. Wisła chce jak najszybciej pozbyć się tego grajka (czemu się nie dziwię) i o przedłużeniu kontraktu nie ma mowy.

Mówiło się, że Mauro zarabia 250tys euro a kontuzjowany wiecznie Dawidowski 280tys euro

dynek.pl 03.09.2008 18:55

czyli ten Pinto ma dzisiaj zagrac ze Slaskiem ?

michu-k 03.09.2008 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 598019)
czyli ten Pinto ma dzisiaj zagrac ze Slaskiem ?

Zgodnie z przedstawionym przez Biuro Prasowe składem na dzisiejszy mecz, nie ma w nim Pinto.

Wasiu 03.09.2008 18:58

A jakim cudem ma niby grać w oficjalnym meczu jak nie jest zawodnikiem Wisły ?

michu-k 03.09.2008 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 598021)

Ponieważ dopuszcza w się Pucharze Ekstraklasy możliwość gry graczy testowanych.

Wasiu 03.09.2008 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-kozlowek (Post 598023)

O ile są to Polacy.

BęczarkaTS 03.09.2008 19:02

A w ogóle jest on w krakowie bo nie było oficjalego info bo na treningu nie był...

grzesiek632 03.09.2008 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 598021)

w rozgrywkach Pucharu Ekstraklasy druzyna moze testowac maksimum 3 zawodnikow ( nie majacych jeszcze kontraktu )

a i nie musza to byc Polacy...

spirit 03.09.2008 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-kozlowek (Post 598023)

13.3. Zezwala się na dodatkowe uprawnienie:
13.3.1. zawodników klubu, nie zgłoszonych do rozgrywek ligowych o mistrzostwo Polski,
13.3.2. polskich zawodników testowanych - występujących w rozgrywkach Pucharu
Ekstraklasy wyłącznie w fazie grupowej – za pisemną zgodą macierzystych klubów.

Źródło : http://www.pzpn.pl

Czasem warto sięgnąć do źródeł miast bezmyślnie powtarzać rzeczy zasłyszane.

wolfy 04.09.2008 00:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mario69 (Post 598017)
Kolego to było 280tys euro ;) i bez żadnych aneksów

Poza tym w jaki sposób mógł być dołączony nowy aneks do umowy skoro Dawidowski nie przedłużał kontraktu, a bez tego na pewno by nie zgodził się na zmniejszenie wynagrodzenia. Wisła chce jak najszybciej pozbyć się tego grajka (czemu się nie dziwię) i o przedłużeniu kontraktu nie ma mowy.

Mówiło się, że Mauro zarabia 250tys euro a kontuzjowany wiecznie Dawidowski 280tys euro

Dawidowski dostał ultimatum - aneks albo gra w rezerwach do końca kontraktu. Zgodził się i zaraz potem znów złapał kontuzję. Teraz zarabia ok. 160 tys. euro.

Jak jeszcze raz zobaczę tutaj wasze własne pomysły transferowe, to posypią się bany. Macie od tego temat "Gdybym był Bednarzem" i tam możecie sobie rozważać, czy warto zatrudnić Gargułę, czy może lepiej Szamotulskiego.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl