![]() |
Cytat:
|
Miazga, teraz dopiero zobaczyłem wynik Lechii...wielka sprawa wygrać w Warszawie z Legią na jej terenie. Forma nie ma znaczenia, bo wynik i tak idzie w Polskę. Chyba Skorży nic już nie uratuje...
|
Biedna Legia :)
A Jaga, jak zaczyna wygrywać po 1:0 w ostatnich minutach, znaczy, że poważnie celuje w mistrza :) |
Dzięki Maciek.
O takiej Legii marzyłem :-p |
Cytat:
|
Cytat:
Jest jedno wytłumaczenie jak zawsze. Wszyscy mają kompleksy i dlatego wygrywają z wielką Legią. Szkoda tylko że J-1906 został już chyba zdemaskowany. Dziękujemy złotousty, teraz masz do spełnienia misję we Wronkach, a tam będzie łatwiej bo sami do końca nie wiedzą komu kibicują. |
Skuteczność obrony Legii właśnie sięga dna. I pomyśleć, że niecały rok temu przedstawiałem ich tutaj na forum jako wzór organizacji obronnej...
Poniżej uzupełniona statystyka warszawskiej defensywy. [sezon - pozycja w lidze wg liczby straconych bramek - średnia straconych bramek na mecz] 2001/02 - 1. - 0,86 2002/03 - 4. - 0,97 2003/04 - 1. - 0,73 2004/05 - 1. - 0,73 2005/06 - 1. - 0,57 2006/07 - 6. - 1,10 2007/08 - 1. - 0,57 2008/09 - 1. - 0,57 2009/10 - 3. - 0,73 2010/11 (po 8 meczach) - 14. - 1,63 W ogóle obecny sezon stoi pod znakiem niepowodzeń faworytów. Cztery najsilniejsze zespoły ubiegłego sezonu zajmują kolejno pozycje: 12, 6, 11, 13. |
Lechia w dwóch meczach strzeliła tyle goli ile my przez cały dotychczasowy sezon...
|
Cytat:
Ale nie ważne. Jeszcze co do Legii. Jaką czeka ich kara od komisji ligi za oszukiwanie i porozumiewanie się ze Skorżą ? Na ile meczy zostanie zawieszony Borysiuk za brutalne faule ? |
Cytat:
Legia - 9 punktów w 8 meczach. 5 porażek w lidze! Bramki: 6-13! W poprzednim, tragicznym dla nich sezonie Legioniści zaliczyli 8 porażek i stracili 22 gole. Skorża wyrobi tą "normę" chyba jeszcze w tej rundzie. To wielka sztuka, biorąc pod uwagę skalę inwestycji na Łazienkowskiej. Niestety, prawda jest taka że i my gramy tragicznie. Więc tytuł raczej na pewno nie trafi do Wisły i Legii. Spośród "murowanych" faworytów szanse mają jeszcze Amika i Polonia. O ile naszej padaki byłem pewien po wyprzedaży którą urządził Cupiał, postawa Legii jest dla mnie szokująca. |
Bardzo mi się dziś podobała Lechia , te gole nie były z przypadku ani po błędach wyraźnych Legionistów. skłądne akcje , ich płynność , pomysł na grę , waleczność. Nikt nie przeszedł przysłowiowo obok meczu. I cieszę się bo Lechia to nasz przyjaciel , ma dobrego młodego szkoleniowca z szansą na dobrą przyszłość. I w meczu z Górnikiem już nie było przypadku tylko konsekwentna przyjemna dla oka gra. Tu było to samo , nawet skuteczność wysoka znowu. Chociaż w meczu z Górnikiem , mimo 5 bramek spokojnie mogło być ich o 5 więcej. Ciekawie więc się zapowiada forma Lechii na kolejne mecze. Bardzo ciekawi mnie jak zagrają przeciw nam. Może być nieprzychylny dla nas wynik i to dość znacznie. Myślę , że trzeba się cieszyć sukcesem biało-zielonych
|
Brawo Lechia! Naprawdę dobrą piłkę grają w tym sezonie. Duval się świetnie prezentuje.
Mam nadzieję, że komisja ligi zajmie się faulem Borysiuka tak samo ochoczo jak Chaveza. I żenadą z telefonami na ławce. Dohwań - Janas - Magiera - Streilau...głuch telefon :lol: |
Jak Cabral zj... w 6 minucie setke to wiedziałem, że o wygraną będzie ciężko, a gdy fotka zrobił to samo przy stanie 1:0 to już byłem pewny, że plecy. Ale 3:0 to mi nawet przez głowę nie przeszło. Ogólnie to dziwny mecz. Lechia też nic nie grała do momentu strzelenia bramki, wszystko wskazywało na to, że będzie albo 0:0 albo 1:0 dla którejś z drużyn. Szkoda, że ten mecz nie był tydzień temu bo Maciuś po wygranej z Lechem troche ostudził zapędy zmiany trenera, a tak to jużby poleciał w.... siną dal. Błędy obrony przy bramkach to już wogóle totalny kabaret.
|
Cytat:
|
A blamaz trwa... sialalala.
Niech jeszcze Lokomotiv jutro przegra w Bełchatowie i bedzie norma wyrobiona na ten weekend :D |
Nasze obecne i byłe (niestety) zgody wzięły się do roboty, w następstwie czego Jaga ma pierwsze miejsce z 19 pkt., a Lechia 2., punktów 14. Co smutniejsze dla nas, obie te ekipy maja taką różnicę bramkową na plus, ile Wisełka strzeliła dotychczas we wszystkich meczach (+8). Owszem, Kielce, Bełchatów i Polonia nie rozegrały jeszcze swojej 8. kolejki, jednak miło popatrzyć na tabelę. Fajnie na dole, miło na górze, tylko ta pozycja Wisły niepokoi jak nie wiem co...
PS. Dla poprawienia humoru zerknąłem sobie na tabelę Bundesligi. Schalke i Stuttgart na dnie, Bayern 11., natomiast 3/11 polskiej drużyny, czyli Borussia, wiceliderem - po prostu bezcenne. Jak widać, nie tylko u nas tabela stoi na głowie. |
Cytat:
|
Jednak ta liga nie jest aż tak czerstwa żeby Was i KSP dogonić przy takiej grze :)
|
Tak wogóle to można zauważyć jedno: jak przez lata Legia z Wisłą walczyły o najwyższe lokaty, tak teraz chyba tak przyzwyczaili się do tych korespondencyjnych pojedynków, że jedni nie chcą zostawiać drugich samych w walce o dolną połówkę tabeli. Legia i Wisła zawsze razem:lol:
|
okej, to robimy zgodę
:| |
legion18 - trawestując powiedzenie pewnego komunistycznego działacza (pomożecie? - pomożemy) trzeba by dzisiaj napisać tak:
Wisła do Legii: zaczekacie ? ? Legia do Wisły: zaczekamy ! ! No i niestety obie wloką się w tabeli jak wyścigowy żółw :lol: |
Cytat:
Tych co wyrzuciali trudno nazwać świetnymi graczami, ale przynajmniej byli jako-tako zgrani jako zespół - pracowali 3 lata z jednym trenerem. Teraz, skoro już wiadomo, że nowi gracze nie powalają na kolana, znowu trzeba przynajmniej roku, żeby zrobić z nich drużynę. W najlepszej styuacji jest Lech - stracił jednego gracza, a zyskał Rudnevsa, który po meczu w Turynie stał się gwiazdą, i pozwolił drużynie zapminieć, ze odeszło najważniejsze ogniwo i filar poprzedniego sezonu. |
Przy takiej sytuacji w tabeli tym ciekawsze będzie zimowe okienko transferowe. W końcu Wisła, Legia i inne zespoły, któym teraz gorzej idzie powinny wszystko robić by na rundę wiosenną mieć silniejszą ekipę, szczególnie Wisła liczę, że ściągną do obrony kogoś i napastnika, bo tych goli brakuje najbardziej. A i do Jagiellonii mimo wszystko jeszcze jakiś ofensywny gracz by się przydał. Licze, że będzie ciekawie:)
|
Cytat:
|
Dobra to dzisiaj humor mi się polepszył :) Brawo Maciek brawo Legia. Jeszcze tylko nie jutro Amica przegra i będzie już pełnia szczęścia.
|
Lechia robi na mnie piorunujące wrażenie. Widać, że jest wśród piłkarzy dobra aura. Podobnie pewnie też wyglądają relacje z trenerem. Widać nie trzeba mieć w swoich szeregach "grające nazwiska", a wystarczy zgrany kolektyw. Dorzucając do tego przyjazną atmosferę i właściwe podejście do wykonywanych obowiązków i można ogrywać takie wielonarodowe twory jak Legia i Wisła. Bo taka jest prawda piłkarze Wisły się "nie czują", nie rozumieją, a może nawet i nie lubią. Piszecie, że Lechia czy Jaga spuchną, może i spuchną, ale przy takiej grze zdążą jeszcze sobie wyrobić taką przewagę, że spokojnie zakończą sezon w górnej części tabeli.
Zresztą ja sam nie widzę powodu dla którego taka Jaga miałaby spuchnąć. Chyba, że odbije się na nich presja i gdy przyjdzie co do czego zaliczą głupie wtopy. |
hmm.. wydaje mi się że jakby tydzień temu zamiast Kolejorza przyjechała Polonia Bytom to by nie było 2:1 dla Legii..
potrafili się spiąć na prestiżowy mecz.. a "zwykłe" odpuszczają i grają bez zęba, bez zadziory... a może powinni zawsze w 10ciu grać bo sobie przeszkadzają? |
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10..._wyrzucil.html
Najbardziej żałosne jest to, że sędziowie przekręcają Polonię już w drugim meczu z rzędu. Z Polonią Bytom uznali gola strzelonego ręką, a teraz nie wyrzucają bramkarza Arki. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Edyta. Legion, to fakt. Taki odpowiednik Przyrowskiego ;) Mam nadzieję, że dzisiejszy mecz był początkiem siedzenia na ławce Przyrosia. |
Cytat:
Poucz sie przepisów gry w pilke nożną. Taka rada na przyszłość. Co do reki tego tormana z Arki, to tak sam bylem zaskoczony ze nie dal mu czerwonej kartki. |
Cytat:
|
Człowieku, nie osmieszaj sie.
W przepisach jest wyraznie napisane, ze nie wolno ROZMYSLNIE zagrywac pilki reka. |
Cytat:
|
Cytat:
Jezeli wasz najwierniejszy kibic, w postaci Listkiewicza twierdzi ze bramka zdobyta prawidłowo, potwierdza to jeden z delegatów. Juz nie wspominam o tym ze na jakims kongresie sedziów FIFA czy UEFA, przyjmują ze taka bramka tez ma prawo zostac uznana, to z kim ty chcesz sie kłócic? Jedyna osoba ktora was krzywdzi to jest wasz guru Wojciechowski. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Piłka po wybiciu przez bramkarza leciała w pusty sektor boiska, gdzie nie było przeciwnika. Zagranie ręką spowodowało, że Bytom uzyskał korzyść. http://www.youtube.com/watch?v=NBYUKdLAJa0 |
Tys widzioł pusty sektor boiska.
Nie kłóć sie bo i tak racji nie masz. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl