![]() |
Clapham - w Gdyni Polonia strzeliła 2 bramki po "szarańczy" z czego jedna po takiej klasycznej.
|
Ooo, to zwracam honor :) Nie wiedzialem.
|
Na transfermarkcie piszą że Wawrzyniak za 1,5 mln € poszedł. Ten właściciel Panathinakosu to podobno jakiś wielki grecki armator - ostatnio parę statków odbito piratom, ergo, zaoszczędzony okup zamiast do Somalii powędrował do Trzeciaka ;)
|
Cytat:
|
No chyba, ze dogadał się z piratami i w zamian za puszczenie statków zaoferował Wawrzyniaka :D Nowa gwiazda w miejscowej lidze ;)
|
Trzeciak powiedział, że Wawrzyniak poszedł za krotność kwoty 500 tys. euro.
Transfermarkt.de podaje kwotę 1.5 mln euro, a rzecznik PAO mówił coś o kwocie 1.7 mln euro. Kasa może i ładna, ale nie ma kogo kupić w naszej lidze na tą pozycję :/ |
Jest Kiełbowicz, z tego co pamiętac facet od zawsze poniżej pewnego poziomu nie schodzi...
|
Komorowski rzekomo wyraził już zainteresowanie grą w Legii:
http://legia.net/wiadomosci,32467_Ma...nkowsk%B1.html Czy widział ktoś jak gra on w defensywie? Bo jednego lewego "obrońcę" Edsona już przerabialiśmy. |
Cytat:
Wojtek_Lok też bym go tam widział:D Tyle, że powiedział on ostatnio, że chce zakończyć karierę w Legii. Nic do niego nie mama, ale piłkarsko jest już po prostu za słaby na Legię. |
Cytat:
|
Zabawne.
Z jednej strony dostać za takiego Wawrzyniaka 1,5 mln € to prawdziwy cud. Facet jest drewniany, łatwo gubi krycie i już mu sodówka odbija. Z drugiej - na tej pozycji w Polsce jest jeszcze większa posucha niż w Europie (gdzie dobry lewy obrońca warty jest sporych pieniędzy). Komorowski? Kim ten facet jest? Nawet jednej rundy nie zagrał przyzwoicie. Owszem, może mieć potencjał skoro bierze go Leo - ale czy to jest poziom już teraz wystarczający na Legię? No, ale skoro Legia kupuje Ostrowskiego na skrzydło, to chyba Komorowski też sobie poradzi... Ogólnie jestem bardzo zdziwiony tą minimalistyczną polityką transferową Legii. Zakręcanie kurka z kasą przyszło u nich znacznie szybciej, niż u nas. Dalej mają silną kadrę, ale spodziewałem się po nich bardziej zdecydowanej reakcji na postępy Lecha. Bo u nas - wiadomo. Kasy ni ma. A przecież (L) sprzedali z zyskiem Boruca, Fabiana, Janczyka - to tylko 3 największe hity. Stadion im budują, ITI też sobie przecież radzi... Nie rozumiem Waltera. |
Akurat odnośnie Komorowskiego, to ja się im nie dziwię, fakt, faktem rundę zagrał tylko jedną porządną póki co, ale że potencjał jest tego nie można mu odmówić. Ale nie wiem co jest nie do zrozumienia. Legia zarabia na swojej marce. Przypatrz się - biorą Bronowickiego (ceny za Transfermarkt, bo nie chce mi się szukać wiarygodnych źródeł, ale pewnie są zbliżone) za 200 tys. euro, po dwóch latach sprzedają za ok. 850 tys., w jego miejsce przychodzi Wawrzyniak za 300 tys. z Widzewa (który też w sumie niewiele pokazał, połowa kibiców Widzewa w sumie była zadowolona, że sobie idzie), teraz odchodzi za (?) powiedzmy te 1,5 miliona. Przyjdzie Komorowski za kasę rzędu 200-300 tys. euro i prawdopodobnie go sprzedadzą za dwa lata gdzieś. A jeszcze oprócz - był Edson, a teraz jest Descarga - w razie czego. Moim zdaniem akurat w porównaniu z nami, to mają przynajmniej połowicznie obmyśloną tę politykę transferową. A jeśli chodzi o to, że powinni się wzmacniać, a nie osłabiać, to może mierzą siły na zamiary. Nie mają skautów, to nie bawią się w zagrywki typu - potestujemy piłkarzy lub wyszukamy ich za granicą, tylko widzą co jest w polskiej lidze, a co może im się przydać, to biorą (i biorą na pozycję, na którą potrzebują). A u nas? Przez dwa lata szukamy wysokiego napastnika, w końcu trafił się Beto, ale czy wypali - trudno powiedzieć, oby. Ale jeśli nie wypali? Potrzebujemy lewego skrzydłowego, to wciąż testujemy Zieńczuka, Diaza, Pi. Brożka, Niedzielana, a pewnie skończy się na tym, że najmądrzej będzie, jak Boguski tam będzie występował.
|
Cytat:
|
Cytat:
A i tak ostatecznie można skwitować, że w transferach nie ma żadnej pewnej reguły, bo gdyby była, to znana byłaby dyrektorom sportowym. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeszcze inna sprawa jest to, ze niektorzy przecietni wczesniej ligowi kopacze po powolaniu od Leo dostaja 'powera' i rzeczywiscie wrzucaja jakby inny bieg w swoim rozwoju. Akurat Zahorski nie jest najlepszym przykladem, ale taki Wawrzyniak, Boguski czy Jodlowiec jak najbardziej. Mozna sie z Leo i jego wyborami nie zgadzac, ale rzeczywiscie wydaje sie, ze paru zawodnikow przeciagnal na 'jasna strone'. Komorowski moze byc nastepny.
|
Cytat:
Jak Małecki dostanie powołanie, to też będzie on "odkryciem" boskiego Leo? A może był nim Paweł Brożek? Wawrzyniak nigdy powyżej poziomu ligowej solidności nie wszedł, ale nie można też powiedzieć, że po powołaniach zaliczył jakiś niesamowity progres. Po prostu zawsze jakiś poziom prezentował, ale ani w Reprezentacji, ani w lidze nie błyszczał. Podobnie w mojej ocenie jest z Jodłowcem. |
Odbiegając od tematu:
http://sport.wp.pl/wid,10803792,kat,...76c5&_ticrsn=5 Nie wiedziałem, że facet grał w trampkarzach Wisły. W sumie nawet przyjemny dziennikarzyna. Prywatnie ponoć kibic pasów :) |
Cytat:
A tych, któzy dobrze grają po co brać ? Przecież to żadna sztuka i nikt wtedy nie powie, że to jego "autorski pomysł". Brożki są fe, bo mają złego menago, a Boguskiego odkryli polscy trenerzy w drewnianej chatce. Jego sprawa, właściwie mnie to nie przeszkadza. A jeżeli na piłkarzy nie będzie to działać negatywnie to nikogo z Wisły nie musi brać. Najlepiej niech powoła pół Lecha, łatwiej będzie o mistrza. |
Kazdy selekcjoner ma swoje dziwne akcje, powolywanie Zahorskiego i dlugotrwale pomijanie np. Brozka uwazam za jedna z takich akcji. W koncu Janas tez nie docenial Frankowskiego. Jestem przeciwny stawianiu Leo na piedestale, mysle ze robia to tylko 'kibice Malysza'. Beenhakker powinien bronic sie wynikami i broni sie tylko polowicznie. Z drugiej strony festiwal nienawisci, jaki uprawia np. weszlo uwazam za niesmaczny.
Z innej beczki: http://www.sport.pl/pilka/1,73556,62...Hannoveru.html Nieladnie, oj nieladnie. A Trzeciak juz mial bilet na samolot. Nie ma facet szczescia, wszyscy jakos czuja potrzebe, zeby go wy..chac. :) Czas sie skupic na sprawdzaniu co sie stalo z Chikwaikwai, bo chlopak ma podobno jakies problemy z polaczeniami lotniczymi :) |
Cytat:
|
Czarny dzień Lecha?
http://sport.onet.pl/0,1248675,1908628,wiadomosc.html |
Cytat:
Paradoksalnie Legia na tym zyskała - ma ciągle miejsce w składzie i luz płacowy na pozyskanie kogoś o wiele lepszego. |
Cytat:
Ale jeszcze jedna sprawa mi śmierdzi - Krzynówek strasznie płakał, że chce do Polski, bo żona jest tutaj z dzieckiem, a on już nie wytrzymuje psychicznie - to co, jedna wielka kupa? |
|
ja bym powiedział, że teraz jego plecy będą oglądać koledzy z wiezięnia ...
|
''Według mecenasa Jacka Masioty, prawnika Lecha Poznań i członka zarządu PZPN, poznański klub nie może być ukarany degradacją, nawet jeśli się okaże, że był zamieszany w aferę korupcyjną.
W poniedziałek wrocławska policja zatrzymała Piotra R., wieloletniego kapitana Lecha Poznań. Zatrzymanie ma związek ze śledztwem dotyczącym korupcji w polskiej piłce nożnej. - Obecny Lech nie jest następcą prawnym WKP Lech Poznań, w związku z tym nie może ponosić odpowiedzialności dyscyplinarnej za czyny popełnione przez piłkarzy WKP Lech - tłumaczył Masiota. - Poza tym proszę zwrócić uwagę, że "stary" Lech jest pokrzywdzony w tej sprawie. Jeśli okaże się, że zawodnicy sprzedawali mecze, klub nie poniósł z tego żadnych korzyści. Dlatego nie ma mowy tutaj o karze degradacji. Kary degradacji były orzekane za korupcję zinstytucjonalizowaną, czyli taką, w której klub, jego zarząd czy management brał udział - podkreślił. Masiota dodał również, że "nowy" Lech formalnie może odpowiadać tylko za piłkarzy, którzy występowali w Amice Wronki, gdyby kiedykolwiek pojawiły się wobec nich zarzuty o udział w korupcji. Jak przyznał zatrzymanie piłkarza Lecha jest dla niego ogromnym zaskoczeniem. - Brakuje mi słów by skomentować tę sytuację. Władze Lecha, mając na uwadze zasługi Piotrka dla klubu, chcą najpierw spotkać się z zawodnikiem i porozmawiać - zaznaczył Masiota.'' HEHE jak ich przycisna do sciany to pieknie spiewaja jaki rodowod maja.... :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
A więc tak:
Zabłocki, który się ponoć skandaliczne zachowywał podczas rozmowy z zarządem został sprzedany do Gdańska. Owczarek, wielki gwiazdor najbardziej się srał podczas tego małego strajku został przesunięty do Młodej Ekstraklasy. I jeszcze jeden został wysłany do ME ale on w związku ze słabą grą. A poza tym to nikt więcej nie podpadł zarządowi. |
Taka mała dygresja jeśli chodzi Krzynówka i jego transfer do Legii: jak wiadomo jego manadżerem jest znany nam bardzo dobrze Mendziara. Odnoszę wrażnie że w całym tym zamieszaniu powielił się dokładnie ten sam schemat swojego działania który my znamy chociażby z zeszłego roku i transferu niejakiego Nei (Mendziara był też jego manadżerem): wypuścić leszczy żeby podbić cenę dla prawdziwego kupca. Wydaje mi się że nasz JB odrobił lekcję i interesów z rzeczonym managerem robil już nie bedzie. Jak widać Trzeciak jeszcze się uczy a Legia poki co robi za zająca dla cwaniaków.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie nauczyl sie niczego bo nie tak dawno w bardzo podobny sposob dal sie wypuscic niejakiemu Jackowi Bakowi.
Nie wiem kto jest jego menago, ale jesli tez Mandziara to jest to nawet zabawne w taki smutny sposob. |
Cytat:
|
Cytat:
|
W Wiśle najsilniejsi sparingpartnerzy to: FC Basel, Szachtar Donieck,Spartak Moskwa,Dynamo Moskwa.Moim zdaniem Lech najsilniejsimy przeciwnikiem był Werder Brema
|
Cytat:
|
zgadza się, rywale grający w UEFA to nie są.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl