Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

Szczurek_PB 28.01.2009 17:34

Clapham - w Gdyni Polonia strzeliła 2 bramki po "szarańczy" z czego jedna po takiej klasycznej.

Clapham 28.01.2009 17:38

Ooo, to zwracam honor :) Nie wiedzialem.

Zygmunt.Król 28.01.2009 18:11

Na transfermarkcie piszą że Wawrzyniak za 1,5 mln € poszedł. Ten właściciel Panathinakosu to podobno jakiś wielki grecki armator - ostatnio parę statków odbito piratom, ergo, zaoszczędzony okup zamiast do Somalii powędrował do Trzeciaka ;)

wolfy 28.01.2009 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zygmunt.Król (Post 664869)
Na transfermarkcie piszą że Wawrzyniak za 1,5 mln € poszedł. Ten właściciel Panathinakosu to podobno jakiś wielki grecki armator - ostatnio parę statków odbito piratom, ergo, zaoszczędzony okup zamiast do Somalii powędrował do Trzeciaka ;)

Mam wątpliwości co do tego, kto wydałby te pieniądze lepiej...

Vinci 28.01.2009 18:28

No chyba, ze dogadał się z piratami i w zamian za puszczenie statków zaoferował Wawrzyniaka :D Nowa gwiazda w miejscowej lidze ;)

emj10 28.01.2009 18:41

Trzeciak powiedział, że Wawrzyniak poszedł za krotność kwoty 500 tys. euro.
Transfermarkt.de podaje kwotę 1.5 mln euro, a rzecznik PAO mówił coś o kwocie 1.7 mln euro.

Kasa może i ładna, ale nie ma kogo kupić w naszej lidze na tą pozycję :/

Vinci 28.01.2009 18:56

Jest Kiełbowicz, z tego co pamiętac facet od zawsze poniżej pewnego poziomu nie schodzi...

emj10 28.01.2009 20:09

Komorowski rzekomo wyraził już zainteresowanie grą w Legii:
http://legia.net/wiadomosci,32467_Ma...nkowsk%B1.html

Czy widział ktoś jak gra on w defensywie? Bo jednego lewego "obrońcę" Edsona już przerabialiśmy.

ToTylkoJa 28.01.2009 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 664897)
Jest Kiełbowicz, z tego co pamiętac facet od zawsze poniżej pewnego poziomu nie schodzi...

Daj spokój z Kiełbowiczem. Koleś od jakiś dwóch sezonów jest objeżdżany przez wszystkich. Ciąg na bramkę i dośrodkowanie ok, ale obrona, krycie itp tragedia.

Wojtek_Lok też bym go tam widział:D Tyle, że powiedział on ostatnio, że chce zakończyć karierę w Legii. Nic do niego nie mama, ale piłkarsko jest już po prostu za słaby na Legię.

_ukoL 28.01.2009 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 664955)
Daj spokój z Kiełbowiczem. Koleś od jakiś dwóch sezonów jest objeżdżany przez wszystkich. Ciąg na bramkę i dośrodkowanie ok, ale obrona, krycie itp tragedia.

Z chęcią bym go z powrotem w Rakowie widział.

flamengista 29.01.2009 17:05

Zabawne.

Z jednej strony dostać za takiego Wawrzyniaka 1,5 mln € to prawdziwy cud. Facet jest drewniany, łatwo gubi krycie i już mu sodówka odbija.

Z drugiej - na tej pozycji w Polsce jest jeszcze większa posucha niż w Europie (gdzie dobry lewy obrońca warty jest sporych pieniędzy).

Komorowski? Kim ten facet jest? Nawet jednej rundy nie zagrał przyzwoicie. Owszem, może mieć potencjał skoro bierze go Leo - ale czy to jest poziom już teraz wystarczający na Legię?

No, ale skoro Legia kupuje Ostrowskiego na skrzydło, to chyba Komorowski też sobie poradzi...

Ogólnie jestem bardzo zdziwiony tą minimalistyczną polityką transferową Legii. Zakręcanie kurka z kasą przyszło u nich znacznie szybciej, niż u nas. Dalej mają silną kadrę, ale spodziewałem się po nich bardziej zdecydowanej reakcji na postępy Lecha.

Bo u nas - wiadomo. Kasy ni ma.

A przecież (L) sprzedali z zyskiem Boruca, Fabiana, Janczyka - to tylko 3 największe hity. Stadion im budują, ITI też sobie przecież radzi... Nie rozumiem Waltera.

eye63 29.01.2009 17:20

Akurat odnośnie Komorowskiego, to ja się im nie dziwię, fakt, faktem rundę zagrał tylko jedną porządną póki co, ale że potencjał jest tego nie można mu odmówić. Ale nie wiem co jest nie do zrozumienia. Legia zarabia na swojej marce. Przypatrz się - biorą Bronowickiego (ceny za Transfermarkt, bo nie chce mi się szukać wiarygodnych źródeł, ale pewnie są zbliżone) za 200 tys. euro, po dwóch latach sprzedają za ok. 850 tys., w jego miejsce przychodzi Wawrzyniak za 300 tys. z Widzewa (który też w sumie niewiele pokazał, połowa kibiców Widzewa w sumie była zadowolona, że sobie idzie), teraz odchodzi za (?) powiedzmy te 1,5 miliona. Przyjdzie Komorowski za kasę rzędu 200-300 tys. euro i prawdopodobnie go sprzedadzą za dwa lata gdzieś. A jeszcze oprócz - był Edson, a teraz jest Descarga - w razie czego. Moim zdaniem akurat w porównaniu z nami, to mają przynajmniej połowicznie obmyśloną tę politykę transferową. A jeśli chodzi o to, że powinni się wzmacniać, a nie osłabiać, to może mierzą siły na zamiary. Nie mają skautów, to nie bawią się w zagrywki typu - potestujemy piłkarzy lub wyszukamy ich za granicą, tylko widzą co jest w polskiej lidze, a co może im się przydać, to biorą (i biorą na pozycję, na którą potrzebują). A u nas? Przez dwa lata szukamy wysokiego napastnika, w końcu trafił się Beto, ale czy wypali - trudno powiedzieć, oby. Ale jeśli nie wypali? Potrzebujemy lewego skrzydłowego, to wciąż testujemy Zieńczuka, Diaza, Pi. Brożka, Niedzielana, a pewnie skończy się na tym, że najmądrzej będzie, jak Boguski tam będzie występował.

Nergal 29.01.2009 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 665327)
Komorowski? Kim ten facet jest? Nawet jednej rundy nie zagrał przyzwoicie. Owszem, może mieć potencjał skoro bierze go Leo - ale czy to jest poziom już teraz wystarczający na Legię?

Akurat tym bym się nie sugerował zupełnie.Od jakiegoś czasu powołania dostają zawodnicy całkowicie przypadkowi, których nie wziąłbym do Wisły nawet za dopłatą. Zresztą przykład Wasiluka dobitnie o tym świadczy.

tomaszek67 30.01.2009 00:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nergal (Post 665334)
Akurat tym bym się nie sugerował zupełnie.Od jakiegoś czasu powołania dostają zawodnicy całkowicie przypadkowi, których nie wziąłbym do Wisły nawet za dopłatą. Zresztą przykład Wasiluka dobitnie o tym świadczy.

To jest własnie ta sztuka robienia transferów: bierzesz kogoś, kim żadna inna drużyna poważnie się nie interesuje, a potem robisz z niego dobrego zawodnika i sprzedajesz za po większej cenie. Hipotetycznie: czy gdybyś miał do wyboru na prawą pomoc Małeckiego lub Łobodzińskiego, kto kogoś byś wybrał? A kto gra teraz na prawej pomocy?

A i tak ostatecznie można skwitować, że w transferach nie ma żadnej pewnej reguły, bo gdyby była, to znana byłaby dyrektorom sportowym.

Nergal 30.01.2009 07:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomaszek67 (Post 665608)
To jest własnie ta sztuka robienia transferów: bierzesz kogoś, kim żadna inna drużyna poważnie się nie interesuje, a potem robisz z niego dobrego zawodnika i sprzedajesz za po większej cenie. Hipotetycznie: czy gdybyś miał do wyboru na prawą pomoc Małeckiego lub Łobodzińskiego, kto kogoś byś wybrał? A kto gra teraz na prawej pomocy?

A i tak ostatecznie można skwitować, że w transferach nie ma żadnej pewnej reguły, bo gdyby była, to znana byłaby dyrektorom sportowym.

Ja nie twierdzę że Komorowski to porażka i nic z niego nie będzie. Może będzie, może nie, nie nam maluczkim to wiedzieć. Chodzi mi tylko o to, że sugerowanie się w dzisiejszych czasach tym, że Leo kogoś powołał nie ma najmniejszego sensu. Obecnie w tej lidze to troche wstyd nigdy od Leo powołania nie dostać:-D Przy tej polityce za kilka sezonów będziemy mogli się pochwalić że jesteśmy jedyną ligą w Europie z której KAŻDY grał w reprezentacji.

studio 30.01.2009 08:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nergal (Post 665619)
Obecnie w tej lidze to troche wstyd nigdy od Leo powołania nie dostać.

Coś w tym jest, ostatnio gdzieś był artykuł o Zahorskim, którego Leo powoływał a dziś nikt go nie chce kupić nawet za grosze. Połowa piłkarzy w mediach opisywana jest jako "reprezentant..."

Clapham 30.01.2009 10:02

Jeszcze inna sprawa jest to, ze niektorzy przecietni wczesniej ligowi kopacze po powolaniu od Leo dostaja 'powera' i rzeczywiscie wrzucaja jakby inny bieg w swoim rozwoju. Akurat Zahorski nie jest najlepszym przykladem, ale taki Wawrzyniak, Boguski czy Jodlowiec jak najbardziej. Mozna sie z Leo i jego wyborami nie zgadzac, ale rzeczywiscie wydaje sie, ze paru zawodnikow przeciagnal na 'jasna strone'. Komorowski moze byc nastepny.

wolfy 31.01.2009 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Clapham (Post 665628)
Jeszcze inna sprawa jest to, ze niektorzy przecietni wczesniej ligowi kopacze po powolaniu od Leo dostaja 'powera' i rzeczywiscie wrzucaja jakby inny bieg w swoim rozwoju. Akurat Zahorski nie jest najlepszym przykladem, ale taki Wawrzyniak, Boguski czy Jodlowiec jak najbardziej. Mozna sie z Leo i jego wyborami nie zgadzac, ale rzeczywiscie wydaje sie, ze paru zawodnikow przeciagnal na 'jasna strone'. Komorowski moze byc nastepny.

Boguski grał bardzo dobrze dwa sezony przed pierwszym powołaniem, a u nas wygryzł ze składu "Radomatu", więc nie wiem o co Ci chodzi. Raczej powinniśmy zapytać, dlaczego nie powołano Boguskiego zamiast Zahorskiego, w odróżnieniu od w/wym. potrafi on grać i w ataku, i na prawej pomocy(na lewej zresztą też). Najśmieszniejsze, że powołanie dostał akurat, gdy miał załamanie formy(po wiadomej akcji).
Jak Małecki dostanie powołanie, to też będzie on "odkryciem" boskiego Leo? A może był nim Paweł Brożek?

Wawrzyniak nigdy powyżej poziomu ligowej solidności nie wszedł, ale nie można też powiedzieć, że po powołaniach zaliczył jakiś niesamowity progres. Po prostu zawsze jakiś poziom prezentował, ale ani w Reprezentacji, ani w lidze nie błyszczał. Podobnie w mojej ocenie jest z Jodłowcem.

piter116 31.01.2009 21:16

Odbiegając od tematu:
http://sport.wp.pl/wid,10803792,kat,...76c5&_ticrsn=5

Nie wiedziałem, że facet grał w trampkarzach Wisły. W sumie nawet przyjemny dziennikarzyna. Prywatnie ponoć kibic pasów :)

tofik 01.02.2009 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 666515)
Boguski grał bardzo dobrze dwa sezony przed pierwszym powołaniem, a u nas wygryzł ze składu "Radomatu", więc nie wiem o co Ci chodzi. Raczej powinniśmy zapytać, dlaczego nie powołano Boguskiego zamiast Zahorskiego, w odróżnieniu od w/wym. potrafi on grać i w ataku, i na prawej pomocy(na lewej zresztą też). Najśmieszniejsze, że powołanie dostał akurat, gdy miał załamanie formy(po wiadomej akcji).
Jak Małecki dostanie powołanie, to też będzie on "odkryciem" boskiego Leo? A może był nim Paweł Brożek?

Wawrzyniak nigdy powyżej poziomu ligowej solidności nie wszedł, ale nie można też powiedzieć, że po powołaniach zaliczył jakiś niesamowity progres. Po prostu zawsze jakiś poziom prezentował, ale ani w Reprezentacji, ani w lidze nie błyszczał. Podobnie w mojej ocenie jest z Jodłowcem.

Zdecydowanie. Tak prawdę mówiąc Leo i jego zbawcza moc to jakaś bujda na resorach. Jemu się wydaje, że znajduje talenty...może tak jest, ale tym talentom brak umiejętności zazwyczaj :lol:
A tych, któzy dobrze grają po co brać ? Przecież to żadna sztuka i nikt wtedy nie powie, że to jego "autorski pomysł". Brożki są fe, bo mają złego menago, a Boguskiego odkryli polscy trenerzy w drewnianej chatce. Jego sprawa, właściwie mnie to nie przeszkadza. A jeżeli na piłkarzy nie będzie to działać negatywnie to nikogo z Wisły nie musi brać. Najlepiej niech powoła pół Lecha, łatwiej będzie o mistrza.

Clapham 02.02.2009 13:17

Kazdy selekcjoner ma swoje dziwne akcje, powolywanie Zahorskiego i dlugotrwale pomijanie np. Brozka uwazam za jedna z takich akcji. W koncu Janas tez nie docenial Frankowskiego. Jestem przeciwny stawianiu Leo na piedestale, mysle ze robia to tylko 'kibice Malysza'. Beenhakker powinien bronic sie wynikami i broni sie tylko polowicznie. Z drugiej strony festiwal nienawisci, jaki uprawia np. weszlo uwazam za niesmaczny.

Z innej beczki:

http://www.sport.pl/pilka/1,73556,62...Hannoveru.html

Nieladnie, oj nieladnie. A Trzeciak juz mial bilet na samolot. Nie ma facet szczescia, wszyscy jakos czuja potrzebe, zeby go wy..chac. :)

Czas sie skupic na sprawdzaniu co sie stalo z Chikwaikwai, bo chlopak ma podobno jakies problemy z polaczeniami lotniczymi :)

arti 02.02.2009 13:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Clapham (Post 667210)
Z innej beczki:
http://www.sport.pl/pilka/1,73556,62...Hannoveru.html
Nieladnie, oj nieladnie. A Trzeciak juz mial bilet na samolot. Nie ma facet szczescia, wszyscy jakos czuja potrzebe, zeby go wy..chac. :)
Czas sie skupic na sprawdzaniu co sie stalo z Chikwaikwai, bo chlopak ma podobno jakies problemy z polaczeniami lotniczymi :)

Krzynio chce zarabiać konkretną kaskę póki się da, Wolfsburgowi też zresztą pewnie jeszcze co nieco wpadło przy okazji. Z drugiej strony uważam, że to dobrze dla Legii, że do nich nie przeszedł. Wysiłek finansowy dla klubu bardzo duży, a gracz mocno "zużyty" moim zdaniem i każdy poważniejszy uraz to już może być koniec kariery.

ja_ka_ 02.02.2009 13:45

Czarny dzień Lecha?
http://sport.onet.pl/0,1248675,1908628,wiadomosc.html

flamengista 02.02.2009 17:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 667225)
Krzynio chce zarabiać konkretną kaskę póki się da, Wolfsburgowi też zresztą pewnie jeszcze co nieco wpadło przy okazji. Z drugiej strony uważam, że to dobrze dla Legii, że do nich nie przeszedł. Wysiłek finansowy dla klubu bardzo duży, a gracz mocno "zużyty" moim zdaniem i każdy poważniejszy uraz to już może być koniec kariery.

Zgadza się. Jeszcze rok temu chciałem Krzynówka w Legii. Ale rok siedzenia na ławie dla piłkarza ponad 30-letniego to katastrofa. Dziś Jacek prezentuje jakieś 30-40% tego, co rok temu. Wątpię, by się jeszcze odbudował.

Paradoksalnie Legia na tym zyskała - ma ciągle miejsce w składzie i luz płacowy na pozyskanie kogoś o wiele lepszego.

eye63 02.02.2009 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 667372)
Zgadza się. Jeszcze rok temu chciałem Krzynówka w Legii. Ale rok siedzenia na ławie dla piłkarza ponad 30-letniego to katastrofa. Dziś Jacek prezentuje jakieś 30-40% tego, co rok temu. Wątpię, by się jeszcze odbudował.

Paradoksalnie Legia na tym zyskała - ma ciągle miejsce w składzie i luz płacowy na pozyskanie kogoś o wiele lepszego.

Rok temu to chyba w Wiśle? A co do Legii, to mi się jednak wydaje, że mimo wszystko straciła. Krzynówek to duże nazwisko i wciąż ogromne umiejętności jeśli chodzi o poziom naszej Ekstraklasy. Po drugie doświadczenie, a to chyba jest nieocenione jeśli chodzi o np. takiego Rybusa, który mógłby na tym sporo skorzystać. Po trzecie, kogo lepszego za darmo, czy za 200-300 tys. euro Legia wyciągnie na lewą stronę, za kontrakt 350 tys. euro? Możliwości są, ale patrząc na to jak działają na rynku transferowym, to nie wiem czy uda im się znaleźć gościa, który naprawdę będzie lepszy od Krzynówka.

Ale jeszcze jedna sprawa mi śmierdzi - Krzynówek strasznie płakał, że chce do Polski, bo żona jest tutaj z dzieckiem, a on już nie wytrzymuje psychicznie - to co, jedna wielka kupa?

Pablo84 02.02.2009 23:03

http://i43.tinypic.com/sgn0bk.jpg

KoPer 02.02.2009 23:20

ja bym powiedział, że teraz jego plecy będą oglądać koledzy z wiezięnia ...

gooro33 02.02.2009 23:36

''Według mecenasa Jacka Masioty, prawnika Lecha Poznań i członka zarządu PZPN, poznański klub nie może być ukarany degradacją, nawet jeśli się okaże, że był zamieszany w aferę korupcyjną.

W poniedziałek wrocławska policja zatrzymała Piotra R., wieloletniego kapitana Lecha Poznań. Zatrzymanie ma związek ze śledztwem dotyczącym korupcji w polskiej piłce nożnej.
- Obecny Lech nie jest następcą prawnym WKP Lech Poznań, w związku z tym nie może ponosić odpowiedzialności dyscyplinarnej za czyny popełnione przez piłkarzy WKP Lech - tłumaczył Masiota.

- Poza tym proszę zwrócić uwagę, że "stary" Lech jest pokrzywdzony w tej sprawie. Jeśli okaże się, że zawodnicy sprzedawali mecze, klub nie poniósł z tego żadnych korzyści. Dlatego nie ma mowy tutaj o karze degradacji. Kary degradacji były orzekane za korupcję zinstytucjonalizowaną, czyli taką, w której klub, jego zarząd czy management brał udział - podkreślił.

Masiota dodał również, że "nowy" Lech formalnie może odpowiadać tylko za piłkarzy, którzy występowali w Amice Wronki, gdyby kiedykolwiek pojawiły się wobec nich zarzuty o udział w korupcji.

Jak przyznał zatrzymanie piłkarza Lecha jest dla niego ogromnym zaskoczeniem.

- Brakuje mi słów by skomentować tę sytuację. Władze Lecha, mając na uwadze zasługi Piotrka dla klubu, chcą najpierw spotkać się z zawodnikiem i porozmawiać - zaznaczył Masiota.''

HEHE jak ich przycisna do sciany to pieknie spiewaja jaki rodowod maja.... :)

Szczurek_PB 03.02.2009 10:45

Cytat:

Nowy piłkarz Legii Warszawa

Marcin Komorowski (drugi z lewej), (PAP/Andrzej Grygiel)

Jacek Krzynówek nie zdecydował się na ofertę Legii Warszawa i wybrał Hannover 96. W tej sytuacji do stołecznego klubu trafił Marcin Komorowski, piłkarz Polonii Bytom - informuje serwis legia.net.
Zawodnik porozumiał się już z Legią w sprawie warunków kontraktu i podpiszę umowę na 3,5 roku. 25-letni obrońca będzie kosztował nasz klub 500 tys. złotych.

Więcej szczegółów w serwisie legia.net
No nieźle, w tym okienku transferowym Polonia zarobiła prawie 2 mln złotych ;) To rekord w naszym klubie :D

Marszałek 03.02.2009 11:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szczurek_PB (Post 667687)
No nieźle, w tym okienku transferowym Polonia zarobiła prawie 2 mln złotych ;) To rekord w naszym klubie :D

Żeby Wam tylko sodówka od tej kasy nie uderzyła do głowy:). A tak swoją droga jak wygląda sytuacja kadrowa Polonii przed rundą rewanżową? Ci co strajkowali nadal będą kopać piłę na świeżym powietrzu w Bytomiu?

Szczurek_PB 03.02.2009 11:32

A więc tak:
Zabłocki, który się ponoć skandaliczne zachowywał podczas rozmowy z zarządem został sprzedany do Gdańska.
Owczarek, wielki gwiazdor najbardziej się srał podczas tego małego strajku został przesunięty do Młodej Ekstraklasy. I jeszcze jeden został wysłany do ME ale on w związku ze słabą grą. A poza tym to nikt więcej nie podpadł zarządowi.

wislak68 03.02.2009 12:34

Taka mała dygresja jeśli chodzi Krzynówka i jego transfer do Legii: jak wiadomo jego manadżerem jest znany nam bardzo dobrze Mendziara. Odnoszę wrażnie że w całym tym zamieszaniu powielił się dokładnie ten sam schemat swojego działania który my znamy chociażby z zeszłego roku i transferu niejakiego Nei (Mendziara był też jego manadżerem): wypuścić leszczy żeby podbić cenę dla prawdziwego kupca. Wydaje mi się że nasz JB odrobił lekcję i interesów z rzeczonym managerem robil już nie bedzie. Jak widać Trzeciak jeszcze się uczy a Legia poki co robi za zająca dla cwaniaków.

Marszałek 03.02.2009 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 667724)
. Jak widać Trzeciak jeszcze się uczy a Legia poki co robi za zająca dla cwaniaków.

Ja wiem czy tak Legia cienko przędzie. Sprzedali Wawrzyniaka pewnie korzystnie, wypożyczyli Hiszpana za jakieś tam pieniądze do drugiej ligi. Żle nie jest. Dopóki Trzeciak będzie kasę zarabiał , to na stanowisku będzie trwać.

wislak68 03.02.2009 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 667726)
Ja wiem czy tak Legia cienko przędzie. Sprzedali Wawrzyniaka pewnie korzystnie, wypożyczyli Hiszpana za jakieś tam pieniądze do drugiej ligi. Żle nie jest. Dopóki Trzeciak będzie kasę zarabiał , to na stanowisku będzie trwać.

W poście powyzej nie odnosiłem sie do całokształtu polityki Trzeciaka (nie moje małpy) ale do konkretnej sytuacji z Krzynówkiem. Uważam że dał się wypuścić Mendziarze tak samo jak my w zeszłym okienku. W tym sensie uczył się czegoś co JB już wie.

Clapham 03.02.2009 14:18

Nie nauczyl sie niczego bo nie tak dawno w bardzo podobny sposob dal sie wypuscic niejakiemu Jackowi Bakowi.
Nie wiem kto jest jego menago, ale jesli tez Mandziara to jest to nawet zabawne w taki smutny sposob.

ToTylkoJa 04.02.2009 23:22

Cytat:

Cztery mecze sparingowe podczas zgrupowania w Turcji rozegrają piłkarze Lecha Poznań. Ich rywalami będą Spartak Moskwa (RUS), Amkar Perm (RUS), Gloria Bistrica (RUM), MTZ Mińsk (BLR).
przecież zapowiadali, że będą mieć tam bardzo silnych rywali, aby się dobrze przygotować do spotkań z Udinese. To w moim odczuciu Legia i Wisła już /mieli/będą mieć/ lepszych

eye63 04.02.2009 23:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 668702)
przecież zapowiadali, że będą mieć tam bardzo silnych rywali, aby się dobrze przygotować do spotkań z Udinese. To w moim odczuciu Legia i Wisła już /mieli/będą mieć/ lepszych

Mieli grać jeszcze z Zenitem, co by biło wszystkich sparingpartnerów na głowę. Ale ich Ruski olali, więc mają tylko Spartaka, a na ratunek wzięli "równie silny" jak sami twierdzą - Amkar Perm.

martinius028 04.02.2009 23:39

W Wiśle najsilniejsi sparingpartnerzy to: FC Basel, Szachtar Donieck,Spartak Moskwa,Dynamo Moskwa.Moim zdaniem Lech najsilniejsimy przeciwnikiem był Werder Brema

Marszałek 05.02.2009 00:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 668717)
Mieli grać jeszcze z Zenitem, co by biło wszystkich sparingpartnerów na głowę. Ale ich Ruski olali, więc mają tylko Spartaka, a na ratunek wzięli "równie silny" jak sami twierdzą - Amkar Perm.

Ze Spartakiem mieli grać od początku, Perm jest silną drużyną? Wszytko bym o nich powiedział ale nie to. No ale Amica tak ma,inne spojrzenie na świat. A Spartak jest wystarczająco mocną ekipą,aby ich i nas oklepać. Ciekaw jestem jak się ten nowy Carioca pokarze w Spartaku, no i co zrobią z Mozartem, którego już nie lubią:)na jego miejsce wszak przyszedł Carioca.

tomaszek67 05.02.2009 00:55

zgadza się, rywale grający w UEFA to nie są.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl