Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

bartfine 04.05.2010 21:28

nie zamierzam sie sprzeczać na ten temat to moje zdanie i mam do tego prawo,ale fakt jest taki że dzisiaj wszyscy by siecieszyli z majstra ale dla niektórych to nie jest ważne,uff takie polskie piekiełko:)

szprotson 05.05.2010 16:04

Leszczak 1 bramka w sparingu Górnika

http://www.90minut.pl/sparing/0/sparing7389.html

Syn Kangura z 1984 05.05.2010 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bartfine (Post 893223)
nie zamierzam sie sprzeczać na ten temat to moje zdanie i mam do tego prawo,ale fakt jest taki że dzisiaj wszyscy by siecieszyli z majstra ale dla niektórych to nie jest ważne,uff takie polskie piekiełko:)

Mamy nie cieszyć się z mistrza bo z wiadomych powodów nie chcemy Frankowskiego w Wiśle?? Yyyy... :shock:

element 05.05.2010 16:29

Gdyby był Frankowski to mielibyśmy mistrza zapewnionego na 10 kolejek przed końcem. Chyba to chciał przelać.
Tylko kto by mu dogrywał piłki skoro Łobodziński jest bez szybkości, strzału i z jednym zwodem.
Paweł bez uderzenia z dystansu, przyjęcia piłki i dryblingu, dodatkowo nieustannie macha rękami na kolegów chcąc przy okazji zabić muchy.
Boguski bez przyjęcia piłki i uderzenia z dystansu, któremu drybling czasem wyjdzie jak się mu uda opanować piłkę.
Małecki z dryblingiem, ale totalnie bez dośrodkowania i strzału z dystansu. Który też lubi rzucać pod nosem epitet o grze kolegi. Przy dobrych wiatrach zdarza mu się machnąć ręką.
Sobol, Diaz czy Jirsak bez dryblingu, ale czasem uda im się rzucić dobrą prostopadłą piłkę, jednak pierwsza cecha uniemożliwia im zgubienia krycia aby wykonać to podanie bądź oddać strzał, który Ci piłkarze mają całkiem, całkiem.

bridgeburner 05.05.2010 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fan01 (Post 893222)
też miałem o tym pisać, bo Uchego mam w głębokim poważaniu, ale może ktoś przypomnieć jak to dokładnie wygladalo z tym transferem z Wisły do nich? Przy nastepnym transferze mamy dostac jakas czesc kwoty, ktora zaplaci kupujacy? Bedzie tego przynajmniej 10% i szansa na realna kase, czy jakies grosze na wódke i zakąski?

Nie dostaniemy nic bo kończy mu sie kontrakt po tym sezonie i odejdzie za darmo
a miało być( takie informacje były podawane przez różne media) 25 % od nastepnego transferu

HEDu 05.05.2010 18:36

czyli wychodzi że w Jadze maja lepszych pomocnikow niz u nas bo Frankowi asystują. Grosik, Bruno, Jezierski, Lato, Grzyb, Burkhardt. Wczesniej Reich. Defensywny Hermes. Kogo bysmy z nich chcieli? Przeciez nikogo... wszyscy starzy, bez dynamiki, wolni...

hehe...

a i jeszcze jedno. Franek w Jadze nie jest kimś tylko od strzelania, ma chyba 5 asyst, rozgrywa piłke w środku i na bokach.

tofik 05.05.2010 20:29

Ta drużyna niby taka zajebista jest ? Wg mnie typowy średniak z przeciętnymi grajkami.

bartfine 05.05.2010 21:49

zdania podzielone jak zwykle:) franka juz zostawie to moje zdanie,teraz sie zastanawiam jak podejdą nasze gwiazdy do meczu z legią bo cos mi sie wydaje że tym razem (z nozem przy gardle) wisła pokaze na co ją stac.Przecierz to ostanie co moga przegrać a przegrali juz wszystko(a nawet więcej-arka,cracovia) więc tym razem według mnie dupy nie dadzą:)

i leszek bedzie musiał jeszcze przynajmniej rok poczekać:))

w0lno. 08.05.2010 20:19

Szkoda mi Niedzielana... Nie życzy się nikomu źle, ale niech ktoś Cionkowi pora..... kości w następnym spotkaniu!
http://www.weszlo.com/news/4928

tofik 08.05.2010 20:40

Wg zeszło Skorża od nowego sezonu na 100% w Legii. Zajebiście.

JrQ- 08.05.2010 20:43

Wg mnie Legia będzie bardzo mocna w przyszłym sezonie.
Pół zespołu odejdzie, zastąpią ich na pewno lepsi gracze.

A co do Maćka, to takie jest życie szkoleniowca, raz tu, raz tam.
Życzę mu wszystkiego najlepszego i drugiego miejsca za rok :D

grzesiek632 08.05.2010 21:21

Jean Paulista strzelił dziś gola na cyprze. Maciek Żurawki też strzelił.

I ciekawostka.. strzelił takze gola dla Omonii piłkarz zwany Leandro.. ten co kiedyś był do Wisły przymierzany.

emjot 08.05.2010 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 895132)
Wg zeszło Skorża od nowego sezonu na 100% w Legii. Zajebiście.

sam czy z Kazimierskim i Terizzottim? :lol:

Silvestro 09.05.2010 17:55

Bramka Jaśka po podaniu Kosy , który zagrał cały mecz . Apoel wygrał z Apollonem 3:2

http://www.youtube.com/watch?v=3U-Qw...layer_embedded

kosaTS 10.05.2010 10:14

http://wisla-online.pl/news/skorza-z...rem-legii-1071

Marcinnno 10.05.2010 10:50

Przejdzie do Legii , minie mit '' Bohatera <hahahaha>'' Skorży. Chyba niektóre portale nie wiedzą co oznacza słowo Bohater : )

szczebrzeszcz 10.05.2010 11:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kosaTS (Post 895742)

Cytat:

Wiadomo, iż Maciej Skorża ma na utrzymaniu rodzinę i są takie momenty w życiu, że trzeba rzucić sentymenty na bok i podjąć trudną decyzję w życiu, jaką na pewno było postanowienie o pracy w Legii Warszawa, w klubie, z którym Wisła Kraków, co roku rywalizuje o Mistrzostwo Polski.
wtf?
co za tekst

pan Dudi 10.05.2010 11:46

Pisany pewnie przez człowieka, który uważał Skorżę za Wiślaka itp. :lol:

A to, że pójdzie do Legii było przecież oczywiste w momencie, kiedy go zwolniono z Wisły.

AYALA 10.05.2010 11:55

Skorży w Legii nie będzie łatwo o sukcesy dopóki będzie konflikt na lini ITI-Kibice.Pozatym pamiętam jak Smuda przechodził jesienią 1999 roku jako najlepszy trener z Wisły do Legii z którą mistrza nie zdobył.

WISŁAZWE 10.05.2010 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 895163)
sam czy z Kazimierskim i Terizzottim? :lol:

Kazimierski pracuje w kadrze więc nie pójdzie do Legii ale na pewno Janasa weźmie ze sobą.

Marszałek 10.05.2010 18:56

sądziłem,że ten sezon nauczy coś ITI a ci chcą podpisać Skorże:). Odetchnąłem z ulga,bo po Amice,kiedy odejdą Lewandowski i Peszko Legia znów nam nie zagrozi.

SpoXsteR 10.05.2010 19:00

U nas oczywiscie wszyscy zostana.. wystarczy ze Marcel, Glowa, bracia Brozkowie (przy dobrych wiatrach tylko oni)odejda i dupa.. niestety ale raz na czas trafiaja sie tacy zawodnicy i majac nawet 5 mln euro do dyspozycji nie zawsze trafi sie w 10

A co do Peszki to wrobelki cwierkaja ze ma zostac jeszcze na przyszly sezon.. z Lewym tez nie jest przesadzone, po mojemu zostanie

dj_ibutti 10.05.2010 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 895983)
sądziłem,że ten sezon nauczy coś ITI a ci chcą podpisać Skorże:). Odetchnąłem z ulga,bo po Amice,kiedy odejdą Lewandowski i Peszko Legia znów nam nie zagrozi.

Oni za pewne westchnęli z żalu, gdy od nas odszedł. Przecież tak im nie zagrażaliśmy, że aż przypadkiem 2 MP wpadły...

Żenada te Wasze komentarze.

bridgeburner 10.05.2010 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 895983)

Z miejsca chętnie się z toba założe o butelke whisky, że
Legia pod wodzą Skorży zajmie spokojnie miejce w pierwszej trójce
zdobedzie więcej punktów niż w tym sezonie i
zakończy sezon z mniejszą stratą(jeśli w ogóle to będzie strata - oby była) do mistrza niż w tym.
Przyjmujesz??:>

emjot 10.05.2010 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 896068)
Z miejsca chętnie się z toba założe o butelke whisky, że
Legia pod wodzą Skorży zajmie spokojnie miejce w pierwszej trójce
zdobedzie więcej punktów niż w tym sezonie i
zakończy sezon z mniejszą stratą(jeśli w ogóle to będzie strata - oby była) do mistrza niż w tym.
Przyjmujesz??:>

a po odejściu Muchy przetestują 125 nowych bramkarzy
a taktyka będzie opierała się na długich dzidach z obrony do napastnika
wysokiego oczywiście :lol:

felipe 10.05.2010 22:04

W końcu pan Maciej S. kiedyś rozpływał się nad talentem Grzelaka :D

Złote czasy nadchodzą dla Bartka ...

Borinho 11.05.2010 08:02

Niech idzie Maciuś do Legii trzeba w końcu zarobić dobrze bo jak już w Legii mu nie wyjdzie to już tak dobrej posady nie dostanie. Pewnie Legia kupi znów paru grajków z Polskiej ligi plus jakiś trzeci zaciąg z zagranicy. Pewnie znów będą to tak ambitni piłkarze jak Pączki Grzelak i Iwański !!!! Chwała Bogu że ci piłkarze u nas nie grają !!!...
Tam Skorża może być nawet Bogiem być ... szkoda tylko że u nas wykończył Bednarza !!! bo Kasperczakowi nie ma kto pomóc przy transferach !!!!.

dj_ibutti 11.05.2010 08:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Borinho (Post 896166)
Niech idzie Maciuś do Legii trzeba w końcu zarobić dobrze bo jak już w Legii mu nie wyjdzie to już tak dobrej posady nie dostanie. Pewnie Legia kupi znów paru grajków z Polskiej ligi plus jakiś trzeci zaciąg z zagranicy. Pewnie znów będą to tak ambitni piłkarze jak Pączki Grzelak i Iwański !!!! Chwała Bogu że ci piłkarze u nas nie grają !!!...
Tam Skorża może być nawet Bogiem być ... szkoda tylko że u nas wykończył Bednarza !!! bo Kasperczakowi nie ma kto pomóc przy transferach !!!!.

Pier.... się w łeb. Kilka porażek nie może przekreślić tego co ten człowiek zrobił dla tego klubu. A sam pewnie najgłośniej darłeś się na Rynku świętując mistrza i piałeś przed kolegami jak to pokonaliśmy Barcelonę czy Beitar. Nie wymagam, żebyście za nim tęsknili, ale k...a trochę szacunku!!!

Marcinnno 11.05.2010 09:29

Tak jak niektórzy nie mają szacunku do trenera Kasperczaka, ja mam prawo nie mieć szacunku do człowieka, któremu Wisła płaciła nie małe pieniądze, był dyplomatą i skompromitował nasz klub. Więc skończcie z tym całym Skorżą bo on miał być trenerem ,a nie k*** wolontariuszem ! Za to dostawał kase i za to go rozliczamy! Za wyniki , za jego pracę ! Fajnie może być sobie dobrym człowiekiem, ale jak dla niego w takiej pracy jest ważne przede wszystkim to , aby podlizać się kibicom ( pytanie Skwk o to czy Frankowski może wrócić do Wisły ) i być takim dobrym dla ludzi niech zmieni zawód! A takie pier*** o tym, że każdy na miejscu Kasperczaka zaszedł tak daleko jest nie prawdą. Zobaczcie na Real Madryt ile pieniędzy wydali , na Skre Bełchatow. Jak nie ma dobrego trenera nie ma wyników nawet z C. Ronaldo, Kaką itd...Więc Wy jesteście śmieszni takimi tekstami '' eee każdy by tak daleko zaszedł, nawet jeszcze dalej ''

dj_ibutti 11.05.2010 09:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 896192)
Tak jak niektórzy nie mają szacunku do trenera Kasperczaka, ja mam prawo nie mieć szacunku do człowieka, któremu Wisła płaciła nie małe pieniądze, był dyplomatą i skompromitował nasz klub. Więc skończcie z tym całym Skorżą bo on miał być trenerem ,a nie k*** wolontariuszem ! Za to dostawał kase i za to go rozliczamy! Za wyniki , za jego pracę ! Fajnie może być sobie dobrym człowiekiem, ale jak dla niego w takiej pracy jest ważne przede wszystkim to , aby podlizać się kibicom ( pytanie Skwk o to czy Frankowski może wrócić do Wisły ) i być takim dobrym dla ludzi niech zmieni zawód! A takie pier*** o tym, że każdy na miejscu Kasperczaka zaszedł tak daleko jest nie prawdą. Zobaczcie na Real Madryt ile pieniędzy wydali , na Skre Bełchatow. Jak nie ma dobrego trenera nie ma wyników nawet z C. Ronaldo, Kaką itd...Więc Wy jesteście śmieszni takimi tekstami '' eee każdy by tak daleko zaszedł, nawet jeszcze dalej ''

Pomijając to, że nikt tu nic nie pisze o Kasperczaku, tylko jacyś "dowcipnisie" najeżdżają na Skorżę przewidując upadek Legii, to... Jesteś pełny hipokryzji i wewnętrznej sprzeczności.

Skompromitował nasz klub? To on grał na boisku rozumiem? Ale jak przegrywaliśmy z Valerengą czy z Tbilisi to już piłkarze przegrali? Jeżeli traktować te dwie sytuacje równo - to wg. Twoich kryteriów Kasperczak skompromitował nasz klub.

Za wyniki ? 2 MP, 1 miejsce w tabeli, wygrana z Beitarem, Barceloną, Liverpoolem, Sevilla.

Porównywanie Kasperczaka do Skorży jest w ogóle nie na miejscu. Kasperczak doił z naszego klubu kasę, chociaż nic nie robił. Zgodnie z prawem, więc mu to wybaczę, ale podanie Wisły do sądu i *******enie o tym jak się ją kocha jest już niewybaczalne.

Marcinnno 11.05.2010 10:17

Zaraz , zaraz tak wszyscy piszą no taka praca trenera, że ma na utrzymaniu rodzinę i dlatego pójdzie do Legii. Kasperczak też miał na utrzymaniu rodzinę i miał prawo walczyć o te pieniądze. Bądzmy fair wobec obojgu ? A pamiętasz może mecze z Schalke, Lazio, Parmą, Realem, Barceloną ? Nie wszystkie wygrane, ale piękne chwile ?

dj_ibutti 11.05.2010 11:35

Ja mam pamiętać mecze z Lazio itp, a Ty nie pamiętasz 2 MP, Barcelony i Beitaru?

Marcinnno 11.05.2010 13:21

2 Mp i Barcelone będę pamiętał do końca życie. Dla Ciebie pokonanie Beitaru to coś wielkiego ? to sukces ?

dawiss 11.05.2010 13:39

Obaj maja jakies grzeczy na sumieniu, obaj zaliczali spektakularne wpadki i zwyciestwa. Mi osobiscie za Skorzy nie tyle co przeszkadzaly osiagane wyniki, co styl gry.

bearex 12.05.2010 17:04

Jonczyk strzelił bramkę Stali. Jest to jego bodajże 6 bramka w 1 lidze.

grzesiek632 12.05.2010 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bearex (Post 897309)
Jonczyk strzelił bramkę Stali. Jest to jego bodajże 6 bramka w 1 lidze.

Raz że Jonczyk strzelił, strzelił też dwa gole Drozdowicz dla Gorzowa.. ten którego testowaliśmy.

akakiusz 13.05.2010 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 897649)
Raz że Jonczyk strzelił, strzelił też dwa gole Drozdowicz dla Gorzowa.. ten którego testowaliśmy.

I co w związku z tym, że Drozdowicz strzelił dwa gole?? Sprawdź kiedy strzelił poprzedniego...

czolg 13.05.2010 21:48

a witam, mam takie nietypowe pytanie. jako ze wczoraj sie troszke 'porobilem' %
a ja zawsze wtedy wlaczam komputer i czytalem duzo wywiadow artykulow itp
...i czytalem taki ciekawy ze sie wypowiadal nasz Dan Petrescu odnoscie przegrania ze Sraxą i ogolnie skomplikowanej sytuacji w walce o MP, mowil ze dotarly do niego sluchy ze wlasciciel szybko zaczal zalowac zwolnienia go i ze on (Dan) chetnie by wrocil do Wisly.

bylo cos takiego czy mi sie przysnilo? ;/

SpoXsteR 13.05.2010 21:52

Tak, ktorys z dziennikarzy zadzwonil do Cupiala i spytal
- zalujesz ze zwolniles Dana?
- no siema, tak zaluje,
- ok, pozdro

musisz zrozumiec ze Dan wielu wywiadow nie udzielal.. po prostu po awansowie jego klubu do LM Polska mentalnosc musiala to wykorzystac przypominajac to i tamto.. niektorzy z nich maja na tyle maly mozdzek ze im sie wydaje ze gdyby w tym czasie prowadzil Odre Wodzislaw to awansowalby z nia do LM..
tak na przekor chcialbym zeby wrocil.. i co gdyby mu sie nie udalo? co wtedy by pisali?
no przeciez wedlug nich skoro z tamtymi awansowal to z Wisla tez awansuje.. jakie to proste, ze tez nikt jeszcze na to nie wpadl.. Smuda z Widzewem tez awansowal do LM .. a prowadzac Poznaniakow czy Wisle mu sie ta sztuka nie udala.. jakie to dziwne.. a wedlug Borkow wrecz logiczne..

czolg 13.05.2010 22:01

po co ten sarkazm:)
pytalem tylko czy byl taki wywiad czy nie, a nie o sens i rzetelnosc domniemanego tekstu.
rozumiem iz mialem bardzo fantazyjne sny po spozyciu dawki%.
Dziekuje.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl