Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Błaszczykowski, Jażdżyński, Królewski - właściciele Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10278)

skarabeus 09.10.2022 18:20

Zadaje pytania, ktore padaja za kulisami w nieoficjalnych rozmowach. To, ze nie sa wygodne, to jest zupelnie odrebna sprawa. To, ze komus moga sprawic przykrosc - kibicow Wisly od 3 lat za sprawa trio ciagle spotykaja przykrosci. Szkoda, ze wtedy nie ma takich glosow oburzenia.

Serek. Piszac o braku efektow odnosilem sie do miejsca w RN. Akurat Socios jest transparentne i dlatego domaganie sie miejsca w RN powinno byc bardzo dosadne. Szczegolnie po pierwszych "wyczynach" klubu, ktore budzily ogromne watpliwosci.

Przypomne, ze klub otrzymal 10 mln zlotych od kibicow, ktore nie wiadomo do dzisiaj na co zostaly wydane. W tym kontekscie mowilem o odpowiedzialnosci Socios jako jedynej organizacji kibicowskiej. Czemu udajecie, ze jest inaczej i nie dostrzegacie tej patologicznej sytuacji?
To samo bylo za sharkow. Tez wszystko bylo pieknie, ladnie, ale za chuja nie mozna bylo dowiedziec sie na co idzie w klubie kasa. Dzisiaj wiemy. Nie twierdze, ze trio wynosi w reklamowkach pieniadze. Ale chce jako udzialowiec i uczestnik praktycznie wszystkich zbiorek, wiedziec na co poszly te 10 mln. Na co zostaly przepalone.

serek.c2 09.10.2022 20:12

Niewygodne pytania? Nie zadajesz niewygodnych pytań, to wygląda na w pełni świadome kolportowanie plotek, by w złym świetle przedstawić obecnych właścicieli klubu. Nieważne, że to nieprawda, ważne, żeby się bajeczka przyczepiła i rozniosła. A jeśli robisz to nieświadomie, to nie jest Ci zwyczajnie głupio, że połknąłeś jak pelikan taką historyjkę? Miałeś jakiekolwiek powody, by wierzyć w te oskarżenia, które jak sam piszesz zasłyszałeś "za kulisami"? Może naszła Cię chociaż refleksja odnośnie tego zakulisowego towarzystwa?

Rada Nadzorcza? Jeszcze raz przypomnę, jakim kredytem zaufania w latach 19-20 cieszyli się właściciele klubu, a jak nieufnie podchodzono do Socios. Jesteśmy nadal młodą organizacją - jak sobie to wyobrażasz, że mając za sobą kilka miesięcy działalności, po wszystkim, co się w klubie w latach wcześniejszych wydarzyło, mieliśmy żądać obecności w organach spółki? Przecież to byłoby odebrane jednoznacznie - wraca stare, pchają się znowu do koryta kibole.

Odpowiedzialność Socios? Wybacz, ale kompletnie odrzucam takie do nas pretensje. My klubem nie zarządzamy, a póki co, nie mamy też możliwości kontroli. Niczego nie udajemy, również uważamy, że pieniądze nie zostały dobrze spożytkowane - to chyba oczywiste, skoro jesteśmy w takim, a nie innym miejscu na sportowej mapie Polski. Dlatego też nie podpisaliśmy jeszcze umowy z klubem, bo nie chcemy, by nasze pieniądze były wydawane na bieżącą działalność

Mogę właścicielom czy zarządowi wytknąć popełnione błędy, wiele nietrafionych decyzji (szczególnie w obszarze polityki sportowej), ale na pewno nie mam absolutnie żadnych podstaw, by zarzucać komukolwiek z trio nieuczciwe zamiary, co Ty z kolei bardzo chętnie robisz, nie mając ku temu nawet pół sensownego argumentu.

Drozd 09.10.2022 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1593090)
Mogę właścicielom czy zarządowi wytknąć popełnione błędy, wiele nietrafionych decyzji (szczególnie w obszarze polityki sportowej), ale na pewno nie mam absolutnie żadnych podstaw, by zarzucać komukolwiek z trio nieuczciwe zamiary, co Ty z kolei bardzo chętnie robisz, nie mając ku temu nawet pół sensownego argumentu.

Mam wrażenie że właśnie to o czym napisałeś, poza sprawami finansowymi, powinna być zasadnicza działalność organizacji jaką jest Socios. Przywracanie zarządowi i właścicielom kontaktu z rzeczywistością, bo wiele wskazuje że już dawno go utracili. Zakładając, że można wyprostować finanse klubu, kładąc lagę na wynik sportowy.

serek.c2 09.10.2022 21:43

To wzmocnijcie tę organizację, choćby tylko do niej wstępując, a siła jej głosu będzie większa.

krysztal 10.10.2022 09:55

Serek jak trochę z innej beczki.Czy orientujecie się czy w czasie względnego spokoju kiedy trzymaliśmy się na powierzchni w ekstraklasie były czynione jakiekolwiek starania ściągnięcia do klubu inwestora lub jego sprzedaży?Nie mam na myśli ostatniego czasu i wypowiedzi jakoby praktycznie każdy miał kontakt z kimś z kasą.Chodzi mi o realne działania a nie tylko mydlenie oczu w wywiadach i twitach?

Szneka 10.10.2022 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1593094)
To wzmocnijcie tę organizację, choćby tylko do niej wstępując, a siła jej głosu będzie większa.

Serek ja też mam pytanie.czy mamy lub możemy mieć przedstawiciela w zarządzie klubu? W końcu jesteśmy jednym z głównych sponsorów Wisełki

sandomingo 10.10.2022 11:57

Sorry, że się wcinam ale sponsorzy nie są od tego, żeby zarządzać klubem.
Właściciele decydują o zarządzaniu poprzez wskazane przez siebie osoby.
Natomiast My jako jeden z największych sponsorów powinniśmy mieć możliwość oceny ich zarządzania poprzez przekazywanie bądź nie środków na działalność klubu.
Za każdym razem głosujemy na co idą środki. Z wypowiedzi Zarządu Socios wynika, że na bieżącą działalność darowizn już robić nie chcemy - i ja osobiście takie stanowisko popieram.

serek.c2 10.10.2022 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1593100)
Serek jak trochę z innej beczki.Czy orientujecie się czy w czasie względnego spokoju kiedy trzymaliśmy się na powierzchni w ekstraklasie były czynione jakiekolwiek starania ściągnięcia do klubu inwestora lub jego sprzedaży?Nie mam na myśli ostatniego czasu i wypowiedzi jakoby praktycznie każdy miał kontakt z kimś z kasą.Chodzi mi o realne działania a nie tylko mydlenie oczu w wywiadach i twitach?

Osobiście w żadnych takich rozmowach nie brałem udziału, więc nic nie potwierdzę na 100%. Mogę tylko napisać, że słyszałem, że takie starania były podejmowane. Zresztą, jak mnie pamięć nie myli, TJ na spotkaniu z Socios mówił coś o tym.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1593102)
Serek ja też mam pytanie.czy mamy lub możemy mieć przedstawiciela w zarządzie klubu? W końcu jesteśmy jednym z głównych sponsorów Wisełki

Nie mamy przedstawiciela w zarządzie i raczej nie myślimy, by go mieć - Socios, co od samego początku założyliśmy, nie jest od zarządzania klubem. Jak już wcześniej wspominałem, będziemy mieć za to najprawdopodobniej członka RN Wisły.

s1mone 10.10.2022 21:56

Ten wywiad prezesa........ tragiczny.
Parafrazując Jankesów - gówno wpadło w wentylator.
Egoistycznie to fajnie poczytać coś więcej o sprawach wewnętrznych klubu, ale w profesjonalnym środowisku takie coś nie powinno nigdy ujrzeć światła dziennego! Wychodzi z prezesa prosty budowlaniec, a nie menadżer niestety. Ja cenię prostolinijność i szczerość, ale nie na tak eksponowanym stanowisku.

Ten wywiad kompromituje wiarygodność klubu w oczach sponsorów, ukazuje zarząd Wisły w tragicznym świetle, jestem totalnie zniesmaczony. Nie wiem czemu miał służyć? Wytworzeniu publicznej presji na TJ? Pisanie o tym, że w zarządzie Wisły jest więcej polityki niż w rządzie RP.... To tak jakby napisać, że w Wiśle jest większy burdel niż w rządzie..... Miałem nadzieję, że facet jest ogarnięty...

Kur** Mać.

Wychodzi prezes spółki i mówi, że nie bardzo coś może, bo wszyscy się kłócą, a X robi w wała resztę właścicieli..... W klubie burdel, ale on cały czas próbuje. Ja pier*&^%.

Patrząc jaka jest napięta sytuacja w klubie, to tak jakby na eleganckim przyjęciu próbował beknięcie żony zamaskować donośnym pierdem.

Masakra totalna. Dalej przecieram oczy ze zdumienia.

Arkadiusz.Czerepach 11.10.2022 07:23

mam mieszane uczucia, z jednej strony tak to odbieram ja Ty
wlaciwie dokaldnie tak samo to odbieram

natomiast co do wniosków końcowych już bardziej ambiwalentnie

profesjonalnych true-managerów już mielismy i wiele z tego nie wyniknęło

najlepszy teoretycznie , był taki pro , że został przez familie po prostu wysiudany

może właśnie potrzebny jest taki "Senator Stanisław Polak" , który gdy mówią że nie da sie zrobić przyjdzie i to zrobi ;)

Jagul 11.10.2022 07:28

Władzio jak robotnik na budowie dostał polecenie to je wykonał. Sam z siebie raczej nie wpadł na pomysł walenia w TJ.
Mnie i tak załamują reakcje wśród kibiców chwalącego go za ten skecz, bo przecież powiedział jak jest :D.
Kuba też dostał owacje bo powiedział zajebałem.
Ja to np. chciałbym się dowiedzieć od szanownego prezesa jak to jest, że klub ma dziurę w budżecie (przy założeniu, że wszystkie transfery out zostaną spłacone) na poziomie 1,3mln mimo, że aktualna frekwencja jest dużo wyższa od tej zakładanej przed sezonem, a niektóre transfery nie zostały zrealizowane (lewy obrońca, środkowy pomocnik). Dodatkowo odszedł Mehremić (transfer gotówkowy). Kto za to odpowiada i gdzie są te pieniądze? Wydaje mi się, że to bliższe temu czym zajmuje się prezes, a odpowiedzi nie otrzymaliśmy.

Arkadiusz.Czerepach 11.10.2022 07:37

jeśli pijesz do mnie , to zwracam uwage że ja tylko gdybam

cały czas sie łudze ze Władek zerwie sie z truskolaskiej smyczy

Jagul 11.10.2022 07:38

Nie pije do nikogo personalnie. Po prostu akurat mnie natchnęło żeby coś skrobnąć :D

Stelio 11.10.2022 08:06

Stary trick, robi się burdel w klubie to cyyyyk wyciągamy magicznych inwestorów z dupska XD władze się zmieniają, sposoby na uglaskanie kibiców nie :D minie kilka miesięcy i znowu wróci narracja, że nie ma poważnych zapytań XDD

A w międzyczasie obwoźny cyrk złożony z zawodników ubranych w czerwone trykoty z biala gwiazda na piersi jeździ po Polsce z pokazem który przyciąga na stadiony rzesze kibiców. Każdy chce zobaczyć "Drużynę która nigdy nie wygrywa". Trzeba przyznać, że to dosyć kreatywny sposób na przyciągnięcie ludzi spowrotem do tej umierającej formy rozrywki ;) No cóż, mamy 21 wiek, kobieta z broda czy karzeł w stroju krasnala już na nikim nie robią wrażenia ;)

El'kabat 11.10.2022 08:15

Problem jest taki, że już teraz mamy cyrk z właścicielami, kłopot z dopięciem budżetu, przerost płac.
A jednocześnie zapewne przerwę zimową skończymy w środku tabeli, z naprawde sporą stratą do miejsc 1-3, może realnie z szansą na walkę na baraże na wiosnę (optymistycznie).

Nikt raczej nie będzie szalał na rynku transferowym, bo już mamy problem z pensjami - a jak to było wyraźnie słychać w wypowiedziach naszych szanownych władz - nikt sobie nie wyobraża braku awansu, bo będzie to już finansowa katastrofa dla klubu. I zaczyna to trochę przypominać ruchy Cupiała, żeby za wszelką cenę zdobyć akurat w tym sezonie LM - tylko, że teraz wszystko jest postawione na awans.

Zapewne też nikt z zagranicznych grajków też nie wyobrażał sobie takiej sytuacji, że pobędzie dłużej niż 1 sezon w 1 lidze - potem powrót do ekstraklasy, fajne miasto, klub, kibice, pensja itp. Warto generalnie się pomęczyć jeden sezon...
Teraz jak widzą co się dzieje, to jeszcze może im się chce - ale jak okaże się, że dalej jest równia pochyła to kto wie ile jeszcze pograją i czy będzie jakakolwiek motywacja, żeby tu być.

Chciałbym, żebyśmy zrobili dobre 2-3 mecze do końca roku i wróciła nadzieja u wszystkich, ale ciężko to widzę.
A dwa, że nikt z tej ligii już nas nie bierze jako "przypadkowego hegemona" w tej lidze ze spadku, tylko kolejną przeciętną drużynę, gdzie każdy wynik jest z nami możliwy.

Jaroo1 11.10.2022 09:39

Ja to od razu napisałem, że ten człowiek (Nowak) powinien zostać wypieprzony z Wisły. Dziwi mnie tak małe oburzenie tym wywiadem i jego osobą.
Gościu z zerowym pojęciem o prezesowaniu, kłamca i kolejny nieudacznik.
Nawet jeśli jako prezes ma pełnić jedynie rolę doradczą dla wielkiego trio czy też duetu Jaro-Kuba, to co on może doradzić? Że sztab medyczny jest ok bo mu pomógł z łokciem, a jego zdaniem Wisła powinna zatrudniać jedynie piłkarzy z małopolski z wiślackim serduchem?

To jak ma być dobrze w klubie skoro tacy nieudacznicy się kręcą wokół osób decyzyjnych i takie złote rady dają i jeszcze skłócają wszystkich?
Wywiad z nim to podsumowanie tych 3 lat i takie odsłonięcie kurtyny, co się działo wcześniej i co się będzie działo dalej. Wystarczyło, że gościu się odezwał i wyszło na jaw co się w klubie i wokół trio dzieje.

Jesteśmy skazani z takimi ludźmi na porażkę. Tak samo jak z Kubą zajebałem Błaszczykowskim, zero podsumowania degrengolady 3 letniej. Krótkie zajebałem bo nie grałem. Później trochę udawania, że coś się zmieni - konferencja, nowe rozdanie z Brzęczkiem - teraz to samo, zmiana jedynie trenera i udawanie, że to ma w czymś pomóc. A cały czas takie Nowaki itp w klubie siedzą.

Może się jeszcze okazać, że zajebaliśmy co do np Urygi i Ondraska, trzymając ich w klubie jako inwalidów, awansu nie zrobimy, akurat wrócą do gry jak już awans będzie niemożliwy, pensje im płacimy, i po kilku miesiącach nowego roku stąd s.......ą bo nie myśleli, że przyjdzie grać (siedzieć na L4) w I lidze 2 lata. Także to też będzie fajny liść w twarz dla kibiców, Wisły i jej finansów.

PS Trzymanie tego sztabu medycznego, trzymanie Pana Kmiecika, trzymanie takiego głupka jak Nowak, to jest idealna droga do II a może nawet III ligi. Wszystko to zamknięte koło i cały czas się wszystko zapętla.

Stawiamy na legendy, nieważne czy mają kompetencje = nie rozwijamy się, stoimy w miejscu czyli cofamy się bo inni uciekają = spadamy niżej
Trzymamy taki sztab medyczny jaki mamy = nie mając kasy jeszcze musimy płacić kasę tym na L4 oraz nie możemy korzystać z ich usług a to akurat bardzo doświadczeni ludzie jak np Uryga, Kuba, Ondrasek, teraz Łasicki, Pereira, Basha = znowu spadamy bo opłacamy inwalidów więc nie możemy w ich miejsce ściągnąć ludzi do gry na ich poziomie = gramy młodzieżą

Trzymamy Nowaków w klubie = cały czas się poklepujemy po pleckach a sytuacja cały czas przez 3 lata, z miesiąca na miesiąc jest co raz bardziej napięta = z akcji ratowania Wisły i co by nie było cały czas kręcenia się w sferze połowy tabeli, bo to było możliwe do osiągnięcia, nawet z tymi długami itp staliśmy się klubem 1 ligowym = a teraz zmierzamy do zostania średniakiem I ligi, jak nie będzie awansu to zapewne przyszły rok = większe długi, bieda i walka o utrzymanie w I lidze.

Inwestorów nie ma, sponsorzy wiadomo, że się odwracają, kibice też już kasy wkładają kilka lat więc kolejnych ogromnych zbiórek i akcji ratowniczych nie będzie, frekwencja też będzie maleć z roku na rok w I lidze, a trio nie ma żadnych pomysłów na rozwój finansowy (oprócz wyciągania łapy po kasę do kibiców), ani pomysłu na rozwój klubu (czyli większe dochody poprzez lepszy wynik sportowy) także nie to żebym tu czarnowidztwo uprawiał ale tak realnie oceniając to czekają nas jeszcze gorsze lata niż ostatnie.

Tak jak spadek był dla nas tragedią, przede wszystkim finansową, tak teraz brak awansu będzie drugą pod rząd tragedią finansową i zdaje się, że takim definitywnym ciosem dla nas. Ja już z tą ekipą w awans nie wierzę. Za duzy cyrk tu jest żeby było dobrze. A historia zatacza koło i robimy dokładnie to samo co rok temu. Zero pomysłów, zero działania i tylko myślenie na zasadzie, że awans jest możliwy. W kwietniu się okaże, że awansu nie będzie i znowu trio będzie nieprzygotowane na taki obrót sprawy, co załamie nas w kolejnym sezonie (nerwowe ruchy, bez przygotowania itp)

Karherop 11.10.2022 10:18

@Jaroo1

Jeśli zarzucasz komuś kłamstwo to wypada również zweryfikować informacje, by samemu nie wyjść na kłamcę.

Nowak na ost spotkaniu przeliczył ile trzeba kasy w przypadku braku awansu i taki wariant także jest dyskutowany. Tu nie może być zaskoczenia, bo ciężko żeby było w momencie gdy awans nie zależy tylko od nas, ale od postawy innych drużyn.

Łatwo (po tym wywiadzie), zarzucić Nowakowi że nie ma pojęcia o piłce i że trzyma z jedną lub z drugą stroną...Natomiast ciężko mu zarzucić że nie wie na jakich zasadach prowadzić biznes i jak kalkulować aby wychodzić na zero.

Frustracja zabiera niektórym logiczne myślenie.

Niczym to się nie różni od działań trio. Kibice są już nie mniej sfrustrowani od właścicieli.

Jagul 11.10.2022 10:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1593134)
@Jaroo1

Jeśli zarzucasz komuś kłamstwo to wypada również zweryfikować informacje, by samemu nie wyjść na kłamcę.

Nowak na ost spotkaniu przeliczył ile trzeba kasy w przypadku braku awansu i taki wariant także jest dyskutowany. Tu nie może być zaskoczenia, bo ciężko żeby było w momencie gdy awans nie zależy tylko od nas, ale od postawy innych drużyn.

Łatwo (po tym wywiadzie), zarzucić Nowakowi że nie ma pojęcia o piłce i że trzyma z jedną lub z drugą stroną...Natomiast ciężko mu zarzucić że nie wie na jakich zasadach prowadzić biznes i jak kalkulować aby wychodzić na zero.

Frustracja zabiera niektórym logiczne myślenie.

Niczym to się nie różni od działań trio. Kibice są już nie mniej sfrustrowani od właścicieli.

Liczy świetnie. Brakuje 1,3mln. I to przy założeniu, że cała kasa z transferów wpłynie. Ciekawe jakie założenia przyjmował jak liczył budżet.

wiesniak842 11.10.2022 10:26

Mi szczerze po samej aparycji, elokwencji, a szczegolnie po tym wywiadzie naszego prezesa nie wydaje sie zeby on sam wiedzial jak prowadzic biznes. Predzej jakis jego wspolnik czy partner.
Tak samo z kazdym dniem plotki z regionu na jego temat wydaja sie byc calkiem realne. Robil se chlop na budowie, ale mial ziomkow z odpowiedniej partii, ktora doszla do wladzy w 2015, wtedy zalozyl wlasna firme i dziwnym trafem zaczal wygrywac przetargi i dostawal zlecenia.
Ile w tym prawdy? Nie mam pojecia, ale znajac realia funkcjonowania wszystkiego w Bantustanie zwanym Polska, wcale bym nie wykluczal takiego scenariusza.

crux.a 11.10.2022 10:55

W zeszłym roku o tej porze wydawało się nam, że najgorsze, co nas może spotkać, to miejsce w środku tabeli ekstraklasy. Na razie wiele wskazuje na to, że toczymy się tą samą koleiną, tylko piętro niżej. To ile drużyn spada z I ligi w tym sezonie?

Zaczynam obawiać się spadku, bo wiele wskazuje na to, że toniemy. Kasy nie ma i nie będzie, frekwencja spada. Żeby ratować budżet, trzeba będzie zimą sprzedać Biegańskiego do drugiej ligi tureckiej i Dudę do beniaminka drugiej ligi włoskiej. Potem wystarczy, że Fernandez wyleci na kilka spotkań, Basha zerwie więzadła, a Rodado będzie miał powikłania po covidzie i zacznie się panika.

Jaroo1 11.10.2022 10:59

Cytat:

Mówiąc o nim kłamca mam na myśli tę informację z sierpnia:
Cytat:

Prezes Wisły W. Nowak: mam 3,75 procent udziałów. Są ubytki w budżecie. We wrześniu spotkamy się z właścicielami i jeśli ktoś nie będzie chciał się angażować dalej, aby zasypać lukę, to ja i mój wspólnik jesteśmy gotowi odkupić udziały.
A w ostatnim wywiadzie mówił, że więcej nie są w stanie dokładać bo są młodą firmą i jest kryzys. Gościu gada aby gadać, nie wiem co mówi.

I przy okazji kolejny klops z wywiadu z sierpnia:

Cytat:

Zarabiamy na meczach, ale chcemy zarabiać więcej przy obecnej frekwencji i stale ją zwiększyć. Chcemy iść małymi krokami, na razie zadowoli mnie 20 tysięcy widzów.
No tak, 20 tys, nawet jak na realia ekstraklasowe to jest przecież wynik jeden z najlepszych w historii jak nie najlepszy. Już mi się nie chce patrzeć dokładnie ale takie liczby to sobie może Amica wyciągnąć podbijając frekwencje zapełnieniem stadionu 40 tys ludzi na meczu z Legią.
Gościu po prostu nie zna realiów piłki, kibicowania a co za tym idzie prezesowania. A powiedzieć, że to chcę zrobić, to zrobię itp to może każdy.
A na koniec, tak realnie a nie z pobożnych życzeń się okazuje, że transferów obiecanych nie ma, pół kadry kontuzjowana, plan z Jurkiem nie wypalił, na innego trenera niż Sobol nas nie stać, 10 mln brakuje w budżecie mimo, że frekwencja wyższa niż zakładana itp a miejsce w lidze 11.

sandomingo 11.10.2022 11:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1593135)
Liczy świetnie. Brakuje 1,3mln. I to przy założeniu, że cała kasa z transferów wpłynie. Ciekawe jakie założenia przyjmował jak liczył budżet.

No nie. 10 mln to brakuje aktualnie. Przyszły rok i sezon to zupełnie nowy budżet.

Jagul 11.10.2022 11:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1593139)
No nie. 10 mln to brakuje aktualnie. Przyszły rok i sezon to zupełnie nowy budżet.

Możliwe. W takim razie mój błąd :D
Co nie zmienia faktu, że im zawsze brakuje.

s1mone 11.10.2022 12:11

Ja nie oceniam prezesa jako zarządzającego klubem w całości, być może jest świetny w prowadzeniu biznesu i ogarnia mikro i makro w klubie lepiej niż poprzednicy. Na zarządzaniu się może znać świetnie. To pokaże tylko czas.

Jednakże nie powinni mu dawać mikrofonu do ręki, bo to działanie skrajnie nieodpowiedzialne....

Nasuwa mi się jedno skojarzenie : https://www.youtube.com/watch?v=CaRNkKOI4vg

Piknik1906 11.10.2022 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1593138)
Mówiąc o nim kłamca mam na myśli tę informację z sierpnia:

„Prezes Wisły W. Nowak: mam 3,75 procent udziałów. Są ubytki w budżecie. We wrześniu spotkamy się z właścicielami i jeśli ktoś nie będzie chciał się angażować dalej, aby zasypać lukę, to ja i mój wspólnik jesteśmy gotowi odkupić udziały.”

A w ostatnim wywiadzie mówił, że więcej nie są w stanie dokładać bo są młodą firmą i jest kryzys. Gościu gada aby gadać, nie wiem co mówi.

Najgorzej będzie jeśli się okaże że te buńczuczne wypowiedzi z sierpnia nie były tylko początkiem przepychanki z Jażdzyńskim (i Królewskim?), tylko powodem dla którego Błaszczykowski zdecydował się przekazać Nowakowi władzę i nie ma planu B. Jeśli tak i jeśli to był powód braku cięcia kosztów i zostawienia dziury na 10 milionów to po wycofaniu się Nowaka z obietnic finansowania klub stoi nad przepaścią.

Jaroo1 11.10.2022 12:26

Ale jaki plan B? Może lepiej żeby oni nie mieli planów B, C czy D... Czy jakikolwiek plan od 3 lat zadziałał w Wiśle?

Niestety, ich jedyne plany i koncepcje polegają na pomyśleniu "Kuba będzie grał to się utrzymamy, jak nie to zajebiemy", "zrobimy z Jurka menago to będą lepsze wyniki i awansujemy", "znajdziemy jakiegoś dyrektora sportowego z dupy, scauta się przerobi na ds i będzie teraz super w Wiśle", "zatrudnimy 10 doświadczonych piłkarzy, którzy całe życie się leczą, zapłacimy im duże kontrakty, na pewno u nas się nie połamią".

Strasznie to wszystko wygląda.

KOALIK 11.10.2022 12:31

Biorąc pod uwagę powiązania jedynej słusznej partii z Błaszczykowskim, aż dziw bierze, że Wisła kompromituje się w pierwszej lidze zamiast grać w fazie grupowej LM.

Taki Obajtek dysponuje w zasadzie nieograniczonymi możliwościami, można nazwać go odpowiednikiem Abramowicza.

Wisła przy tych układach mogłaby pełnić funkcję klubu rządowego, a że na Wiśle od dawna roiło się od aktywistów pisowskich, to powinno być łatwiej.

Pamiętam działalność niejakiej grupy ,,Wiślaccy Patrioci", więc Wisła podobnie jak inne kluby pełniła funkcję bojówek Kaczyńskiego w walce o zagarnięcie Polski dla siebie.

Jaroo1 11.10.2022 12:34

Dokładnie i aż dziw bierze, że to wszystko się rozsypało i w Wiśle nadal grają murzyni.
Ale teraz Nowak ogarnie samych blondynów z małopolski i będzie git.

wiesniak842 11.10.2022 12:40

Hahah, KOALIK przeszedl samego siebie:lol:

Karherop 11.10.2022 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1593140)
Możliwe. W takim razie mój błąd :D
Co nie zmienia faktu, że im zawsze brakuje.

No i to ich problem. Tak rządzą to tak mają. Kibice co mogli to już zrobili. Więcej niż ktokolwiek by mógł zalozyc w budżecie.

Albo biorą odpowiedzialność = wykładają kasę = wracamy do esa i budżet się spina, albo oddajemy komuś kto ją posiada i chce inwestować. Scenariusz że dryfujemy w obecnym stanie również na wiosnę sobie nie wyobrażam.

Gdyby Nowak nie był z wiadomego otoczenia, to bym podejrzewal, że przyszedł po to by przygotować spółkę do sprzedaży.

Jego drugie wystąpienie "w mediach" i od razu połowa rozmowy sprowadza się do "inwestorów, pieniędzy, potrzebie zmian". To raczej nie przypadek.

Stelio 11.10.2022 14:16

W ogóle to wspomnienie Nowaka o tym, że "chciałby aby w Wiśle grali tylko sami polacy/wiślacy" pokazuje, że albo nie ma zielonego pojęcia jak wygląda aktualnie europejski futbol, albo pomylił Kraków z Bilbao XD Ahh aż mi się przypomina czcze .......enie z trybun za maskaanta "zostaw rodaków, postaw na młodych polaków", a fakt, że chodziło wtedy o Czekaja i Bruda tylko dodaje walorów humorystycznych do tamtych rządań XDDD

Nie wiem, jak jako prezes niegdyś ekstraklasowego klubu można rzucić takim tekstem bez cienia żenady. Tożto najbardiej kretyński populizm trafiający wyłącznie do najbardziej prawilno narodowej części trybun.

wiesniak842 11.10.2022 14:33

Sam populizm w sobie nie jest niczym zlym wszak kazdy europejski, ba, kazdy klub na swiecie chcialby zapewne grac i wygrywac trofea majac w skladzie samych wychowankow z regionu oddanych klubowi. Rzecz w tym, ze Jego Ekscelencja Pan Prezes Nowak chyba za bardzo nie ogarnia realiow polskiej pilki i tego jakich my wychowankow "hodujemy".
Chyba, ze mial na mysli gre w obecnej 2-ej lidze czy tam 3-ej. Wtedy jego slowa w sumie mialyby sens.

doktor granat 11.10.2022 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1593136)
Mi szczerze po samej aparycji, elokwencji, a szczegolnie po tym wywiadzie naszego prezesa nie wydaje sie zeby on sam wiedzial jak prowadzic biznes. Predzej jakis jego wspolnik czy partner.
Tak samo z kazdym dniem plotki z regionu na jego temat wydaja sie byc calkiem realne. Robil se chlop na budowie, ale mial ziomkow z odpowiedniej partii, ktora doszla do wladzy w 2015, wtedy zalozyl wlasna firme i dziwnym trafem zaczal wygrywac przetargi i dostawal zlecenia.
Ile w tym prawdy? Nie mam pojecia, ale znajac realia funkcjonowania wszystkiego w Bantustanie zwanym Polska, wcale bym nie wykluczal takiego scenariusza.

Jeśliby to była prawda to za rok jeśli uda się przegonić pisiurków od koryta będzie koniec kasy od obajtka no i nm będą mieć trudniej więc i tu zapewne strumień się zmniejszy. Jeśli będziemy w 1 lidze to może zacząć być naprawdę źle.

Karherop 11.10.2022 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1593152)
Sam populizm w sobie nie jest niczym zlym wszak kazdy europejski, ba, kazdy klub na swiecie chcialby zapewne grac i wygrywac trofea majac w skladzie samych wychowankow z regionu oddanych klubowi. Rzecz w tym, ze Jego Ekscelencja Pan Prezes Nowak chyba za bardzo nie ogarnia realiow polskiej pilki i tego jakich my wychowankow "hodujemy".
Chyba, ze mial na mysli gre w obecnej 2-ej lidze czy tam 3-ej. Wtedy jego slowa w sumie mialyby sens.

Jest jeszcze inna opcja. Że ktoś bierze słowa zbyt dosłownie lub sam prezes nie potrafi wysłowić się tak by być dobrze zrozumianym.

Fakt że nawet w tym samym wywiadzie powiedział że chce zatrudnić teraz 1 skauta na polski rynek i kolejnego na rynek zagraniczny świadczy że nie jest tak oderwany od rzeczywistości.

wiesniak842 12.10.2022 07:34

Wlasnie jest. Jakby chcial miec jakies konkretne efekty to by mowil o 5 skautach w PL i kolejnych 5 w Europie. Nie stac nas na powazna siatke skautingu, nie stac nas na kopaczy, nie stac nas na najlepszych Polakow, nie stac nas na powazna akademie z trenerami, nie stac nas nawet na glupia baze w Myslenicach, na ktora trzeba bedzie brac kredyt. Nie stac nas na jeszcze wiele wiecej rzeczy. Jestesmy dziadami, dla innych klubow nie jestesmy zadna konkurencja, moge tak wymieniac i wymieniac.
Na koniec wyjdzie Jas Fasola Jego Ekscelencja Pan Prezes Nowak i puszcza jakies pierdy o tym, ze chce grac Polakami z Malopolski i z wislackim serduchem.
Jakby znal realia to by wiedzial, ze w obecnej chwili na granie Polakami z wislackim serduchem to sobie mozemy pozwolic na poziomie 2,3 ligi.

Dive Pirate 12.10.2022 07:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1593163)
Jakby znal realia to by wiedzial, ze w obecnej chwili na granie Polakami z wislackim serduchem to sobie mozemy pozwolic na poziomie 2,3 ligi.

Patrząc na to jak klub jest zarządzany to chyba Władek powiedział prawdę bo intensywnie pracują nad tym aby nas do tej 2 ligi spuścić 😉 Nasz zaciąg szkła co przewidywaliśmy przed sezonem już się sypie i niebawem nie będzie kim grać. Ławki rezerwowych nie mamy w zasadzie od startu ligi. Zmiana trenera tu nic nie pomoże gdy konkurencja ma kim biegać przez pełne 90 min a my nie bardzo.

Elendil 12.10.2022 08:07

Cytat:

Wlasnie jest. Jakby chcial miec jakies konkretne efekty to by mowil o 5 skautach w PL i kolejnych 5 w Europie. Nie stac nas na powazna siatke skautingu, nie stac nas na kopaczy, nie stac nas na najlepszych Polakow, nie stac nas na powazna akademie z trenerami, nie stac nas nawet na glupia baze w Myslenicach, na ktora trzeba bedzie brac kredyt. Nie stac nas na jeszcze wiele wiecej rzeczy. Jestesmy dziadami, dla innych klubow nie jestesmy zadna konkurencja, moge tak wymieniac i wymieniac.
Na koniec wyjdzie Jas Fasola Jego Ekscelencja Pan Prezes Nowak i puszcza jakies pierdy o tym, ze chce grac Polakami z Malopolski i z wislackim serduchem.

Raczej niżej. Taka Wieczysta opiera się głównie na ludziach spoza regionu, bez serca w zółto-czarne pasy ;)

Jadczak kilka lat temu przeprowadził dochodzenie o powiązaniach ówczesnej władzy Wisły z WSH. Może teraz zrobiłby podobnie, o powiązaniach ludzi z Wisły z PiS?

Cholera, może to Sasin wszystkim w tym klubie dyryguje, dlatego tak chujowo wychodzi.

Cytat:

Zmiana trenera tu nic nie pomoże gdy konkurencja ma kim biegać przez pełne 90 min a my nie bardzo.
Ech, jakby tak zmienić zasady, że grało by się 2x25 minut, ale z tylko jedną zmianą (na wiele więcej i tak nasza ławka nie pozwala), to byśmy rozniesli tę ligę w cuglach...

Karherop 12.10.2022 09:44

Cytat:

To co, mamy żyć na kredyt jak Sarapata i pewnego dnia rejestrować stadion w Gliwicach do gry w ekstraklasie? Fajnie było sobie nadciągać Hiszpanów i walczyć o puchary. Pal licho że potem upadłość staje przed oczami

Można sobie opowiadać że chcemy mieć i 50 skautów, ale jesteśmy w 1 lidze i póki z niej nie wyjdziemy wszystko poza zdroworozsądkowe ilości można włożyć w bajdurzenie.

Więcej, ja nawet nie chce słuchać o tym co będzie z klubem jak awansuje do esa.

Ma nas być stać na najlepszych Polaków? Klub 1 ligowy?

Za bazę w Myślenicach podziękuj Cupialowi. Gdyby wtedy wziął na nią kredyt to mielibyśmy ja już dawno spłacona w cenie najmu ktory i tak ponosiliśmy.

Zresztą, chyba szkoda się produkować. I tak nie dotrze

krysztal 12.10.2022 10:22

Cytat:

I na to wszystko nas nie stać mając w papierach ponad 60 mln przychodu(z transferami)Aż strach pomyśleć na co by nas nie było stać gdybyśmy byli jakąś Miedzią Legnica,Stalą Mielec czy innym Radomiakiem...

tas de fleia 12.10.2022 10:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1593168)
To co, mamy żyć na kredyt jak Sarapata i pewnego dnia rejestrować stadion w Gliwicach do gry w ekstraklasie? Fajnie było sobie nadciągać Hiszpanów i walczyć o puchary. Pal licho że potem upadłość staje przed oczami

Można sobie opowiadać że chcemy mieć i 50 skautów, ale jesteśmy w 1 lidze i póki z niej nie wyjdziemy wszystko poza zdroworozsądkowe ilości można włożyć w bajdurzenie.

Więcej, ja nawet nie chce słuchać o tym co będzie z klubem jak awansuje do esa.

Ma nas być stać na najlepszych Polaków? Klub 1 ligowy?

Za bazę w Myślenicach podziękuj Cupialowi. Gdyby wtedy wziął na nią kredyt to mielibyśmy ja już dawno spłacona w cenie najmu ktory i tak ponosiliśmy.

Zresztą, chyba szkoda się produkować. I tak nie dotrze

Wcinam się, ale przecież w scoutingu nie chodzi o duże pieniądze w realiach lig takich jak nasze. To że nie stać nas obecnie na gaz w bazie to zasługa obecnie nam panujących. W zeszłym sezonie mieliśmy 0,5 mln E na środkowego pomocnika. Prawdopodobnie okazał się paralitykiem dlatego, że właśnie tak scoutujemy, kolega powiedział koledze, że jest ciekawy piłkarz to go weźmy z tej Słowacji. A że w sumie to nie pozycja która potrzebujemy i w sumie nie aż taki ciekawy? Trudno, ryzyk-fizyk. Że facetowi z bodaj najwyższym kontraktem odechciało się grać? Niech posiedzi na wakacjach w Niemczech 3 miesiące, może mu się zmieni albo go upchniemy Chińczykom... Ups, nie zdążyliśmy. Ale następne wakacje już za 2 miesiące, bawmy się za klubowe. A to tylko przykłady pierwsze z brzegu i całkiem świeże.
No to jak tak się bawimy to cóż dziwnego że nie mamy scoutów, piłkarzy, trenerów i w zasadzie niczego. A przypominam, że w czasach postcupialowych najlepsi piłkarze przychodzili do nas za stosunkowo śmieszne pieniądze.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl