Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

piotrek06 23.07.2017 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arth_ur (Post 1476633)
Gdyby nie cyrk z Meresiem to by dziś panowała euforia. Wszyscy mamy obawy co do przejęcie ale może faktycznie będzie dobrze ?

Sam nie jestem przekonany czy będzie dobrze, ale podejrzewam, że nawet gdyby próbował by nas przejąć jakiś gigant pokroju BMW czy T-Mobile to i tak wiele osób na forum węszyło by spisek. My po Mereśu cierpimy chyba na zbiorowy zespół stresu pourazowego i każdy nowy właściciel przywoływałby traumatyczne wspomnienia:D
Cytat:

Ale nazwa firmy będzie dobrze napisana ? Bez błędów, w kolorze i dużymi literami ? Tak ?
To gdzie gdzie trzeba pokazać gołą dupę ?
Nie szarżował bym tak. Powiedzenie że "nieważne jak mówią ważne żeby nazwiska nie przekręcili" to bzdura, może się sprawdzać w przypadku celebrytów ale nie w przypadku poważnych firm i marek które muszą dbać o wizerunek. Jako dowód wystarczy przytoczyć to co działo się w klubie rok temu. Pisali o tym wszyscy, nikt nazwy klubu nie przekręcił i w czym nam to pomogło? co zyskaliśmy?

Yggdrasil 23.07.2017 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1476637)
Oficjalna informacja byla. Rzecznik Wisly potwierdzila wplyneicie oferty.

tak..użylem tego skrótu myślowego że "praktycznie nie było". Zupelnie inny kaliber miałaby konferencja prasowa decyzyjnych TS, a jeszcze lepiej wspólna TS, TF i Niemców. Czy choćby komunikat, ale wyjaśniający i potwierdzający nasze przypuszczenia chociażby co do samej tożsamości kupca. Oficjalnie wiemy tyle że "coś jest na rzeczy"

Jam55 23.07.2017 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1476639)
Janekx napisał, że byłoby bardzo dobrze jakby udało się przejąć klub do 15 sierpnia, bo może wtedy zdążą przeprowadzić pewien transfer. Jego zdaniem totalnie zupełnie inna półka niż do tej pory i to byłby hit. Nowe nazwisko.

Ja mam nadzieję, że jeśli Ci ludzie okażą się poważni to TS postara się jak najsłynniej przekazać klub, bez robienia problemow, dla dobra Wisły.

Wszyscy by chcieli wielkiej Wisły. Czasami wielkość nie idzie w parze z pieniędzmi. Niestety w przypadku klubu piłkarskiego kasa jest bardzo ważna. Jedynie co takie kluby jak Wisła mogą zrobić żeby się utrzymać na powierzchni to albo oddać się w ręce możnego właściciela albo szkolić młodzież a później ja sprzedawać. W polskiej piłce nożnej nie ma pieniędzy. Nie jesteśmy w Holandii Portugalii czy tez Belgii nie wspominam o najlepszych ligach bo nie ma sensu. Niestety pieniądze jakie są w polskiej piłce to są drobne w porównaniu do innych klubów dlatego jeśli ktoś poważny z pieniędzmi chce przejąc Wisłę i wpakować trochę pieniędzy nie powinniśmy być przeciwni ale jeszcze raz powtarzam ktoś poważny z pieniędzmi.

Karherop 23.07.2017 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szorstki (Post 1476638)
Ale nazwa firmy będzie dobrze napisana ? Bez błędów, w kolorze i dużymi literami ? Tak ?
To gdzie gdzie trzeba pokazać gołą dupę ?

A bardziej serio. Nic nie rozumiem, na logikę i matematykę to się w ogóle nie składa. Ani ta oferta, ani to ciśnienie na kupno na już. Nic nie pasuje.

Przeciez to jest walkowanecaly czas. Za kilka dni mija termin klauzuli dzieki której TS musi sprzedac klub i nie ma przy tym nic do gadania. TF sie w ten sposob zabezpieczyla a i liczyla na kase. TS o tym milczalo bo nie jest im spieszno do sprzedaży. Nawet jesli ta oferta jest powazna to Dukat, Sarapata i caly TS straca kontrole nad Wisla i swoje stanowiska w klubie.
Za tydzien taka transakcja bylaby raczej niemożliwa

Pozytywne jest że podobno od 4 tygodni inwestor kontaktowal sie z TF w sprawie kupna.

TS FANATIC 23.07.2017 21:28

tu nie chodzi o Meresińskiego, tu chodzi o właścicieli innych klubów piłkarskich w ekstraklapie (wyjątek Lech i Legia) i historie się z tym wiążące.
Wystarczy popatrzeć gdzie są kluby, które miały mieć możnych właścicieli (Widzew, Śląsk za Solorza) czy w chwili obecnej Lechia czy Korona.
Po prostu, nikt przy zdrowych zmysłach nie kupuje w Polsce klubu piłkarskiego, chyba, że ma "inne" plany względem niego.

jova 23.07.2017 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kibic87
Skąd ten Miga to wszystko wie?

Heh, "ten Miga". Co roku to samo. :-D Nowszym użytkownikom forum chyba trzeba przypomnieć, że Mateusz Miga kilka ładnych lat temu współtworzył wislakrakow.com i czasami udziela się na forum pod nickiem "zmięty".

wiesniak842 23.07.2017 21:46

Co ciekawsi moga pisac do niego na pw w sprawie "przejecia" klubu:D

kubad99 23.07.2017 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1476639)
Janekx napisał, że byłoby bardzo dobrze jakby udało się przejąć klub do 15 sierpnia, bo może wtedy zdążą przeprowadzić pewien transfer. Jego zdaniem totalnie zupełnie inna półka niż do tej pory i to byłby hit. Nowe nazwisko.

Ja mam nadzieję, że jeśli Ci ludzie okażą się poważni to TS postara się jak najplynniej przekazać klub, bez robienia problemow, dla dobra Wisły.

Troche dziwne, kto ma ten transfer robić? Niemcy mają zawodnika jak nigdy nikogo nie obserwowali, czy to zawodnik którego obserwował Junco, ale nie było hajsu na niego?
Pierwsza opcja brzmi nie poważnie, druga jeszcze bardziej. Bo skąd Janek może mieć info o jakimś zawodniku od Junco skoro nikt z niemców nie rozmawiał z naszym dyrektorem.
Pachnie trochę "Info" za Meresia i Citki.

Jam55 23.07.2017 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TS FANATIC (Post 1476645)
tu nie chodzi o Meresińskiego, tu chodzi o właścicieli innych klubów piłkarskich w ekstraklapie (wyjątek Lech i Legia) i historie się z tym wiążące.
Wystarczy popatrzeć gdzie są kluby, które miały mieć możnych właścicieli (Widzew, Śląsk za Solorza) czy w chwili obecnej Lechia czy Korona.
Po prostu, nikt przy zdrowych zmysłach nie kupuje w Polsce klubu piłkarskiego, chyba, że ma "inne" plany względem niego.

Nikt z polskich inwestorów nie kupuje klubu w Polsce. Ja nie wiem ile ten niemiecki inwestor chce przeznaczyć kasy na Wisłę ( o ile w ogóle coś przeznaczy) ale jeśli by chciał mieć klub w Niemczech w najwyższej klasie rozgrywkowej to by go stać nie było. Tam w rachubę wchodzą setki milionów euro za zwykły klub z Bundesligi. W Polsce kupuje jeden z najbardziej znanych w Europie klub z prawie milionowego miasta który przy odpowiednim wzmocnieniu będzie grał w pucharach i to za ułamek kwoty która trzeba by było wydać na samo sponsorowanie drużyny w Bundeslidze. Dla nich to może być naprawdę niezła reklama jeśli naprawdę chcą wejść na polski rynek.

Błaszczu_WIŚLAK 23.07.2017 21:50

Jutrzejszy tekst w przeglądzie:
https://pbs.twimg.com/media/DFcmLAlXsAIp3t6.jpg

Wygląda na to że nie ma nic nowego. Ciekawostka, że Loser czyli nasz nowy właściciel to przyjaciel Mateschitza :)
Jest też wyjaśnione w dwóch zdaniach o jego problemach, że nie miał wiedzy, że ktoś za pomocą jego spółek wyprał 200 milionów ojro.

Jam55 23.07.2017 21:52

Nam się cały czas wydaje ze 10 milionów euro to są jakieś kosmiczne pieniądze . W Bundeslidze za tyle to się kupuje średniej klasy zawodników a nie renomowany klub piłkarski.

borsuk 23.07.2017 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1476646)
Heh, "ten Miga". Co roku to samo. :-D Nowszym użytkownikom forum chyba trzeba przypomnieć, że Mateusz Miga kilka ładnych lat temu współtworzył wislakrakow.com i czasami udziela się na forum pod nickiem "zmięty".

OFF
Powiem więcej: obecny TWSD powstał z dwóch stron o Wiśle - jedna była prowadzona przez RAVa a druga właśnie przez ZMIĘTEGO. Ale to było wtedy kiedy większość tego forum chodziło z drabiną na truskawki.
END OFF

Cała obecna sytuacja jest wielką zagadką. Z jednej strony dwa źródła podsycają nadzieję na przyszłość. Z drugiej strach przed "nowym" spotęgowany ubiegłorocznym bagnem z meresiem (bez szacunku z małej litery).
Czas pokaże. A Wisła ma 111 lat.

morganfield 23.07.2017 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jam55 (Post 1476649)
Ja nie wiem ile ten niemiecki inwestor chce przeznaczyć kasy na Wisłę ( o ile w ogóle coś przeznaczy) ale jeśli by chciał mieć klub w Niemczech w najwyższej klasie rozgrywkowej....

W Niemieckim klubie mogą mieć 50% akcji minus jedna.

Jam55 23.07.2017 22:14

Wydaje mi się ze dla wszystkich którzy ciągle nie mogą uwierzyć dlaczego Niemcy chcą kupić Wisłę może pomoże fakt ze wystarczyło ze Niemcy złożyli ofertę kupna Wisły w piątek bez wydania jeszcze ani jednego euro ( pomijając wysłanie kolesia do Krakowa który złożył ofertę) a w niedziele z nieznanej nikomu firmy w Polsce nagle zna ich cala piłkarska Polska. Widzieliście kiedyś coś takiego w lidze + żeby łączyli się z dziennikarzem aby opowiedział kto chce przejąć jakiś polski klub? Z nikomu nieznanej firmy w przeciągu weekendu stali się firma rozpoznawalną. Ile musieli by włożyć kasy w polskie tv i innych mediach żeby dotrzeć w ciągu weekendu do tylu ludzi? Bezcenne.

WislaFan123 23.07.2017 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jam55 (Post 1476655)
Wydaje mi się ze dla wszystkich którzy ciągle nie mogą uwierzyć dlaczego Niemcy chcą kupić Wisłę może pomoże fakt ze wystarczyło ze Niemcy złożyli ofertę kupna Wisły w piątek bez wydania jeszcze ani jednego euro ( pomijając wysłanie kolesia do Krakowa który złożył ofertę) a w niedziele z nieznanej nikomu firmy w Polsce nagle zna ich cala piłkarska Polska. Widzieliście kiedyś coś takiego w lidze + żeby łączyli się z dziennikarzem aby opowiedział kto chce przejąć jakiś polski klub? Z nikomu nieznanej firmy w przeciągu weekendu stali się firma rozpoznawalną. Ile musieli by włożyć kasy w polskie tv i innych mediach żeby dotrzeć w ciągu weekendu do tylu ludzi? Bezcenne.

I właśnie o to chodzi - dlatego są skłonni tyle zapłacić, bo dzięki klubowi mogą się mocno rozpromować.

Ale poczekajcie jeszcze chwile, do końca tygodnia pojawi się więcej szczegółów. To jest najlepsze co mogło się Wiśle zdarzyć, pod względem zarządzania, będzie to nowa jakość. Śpijcie spokojnie :)

c. 23.07.2017 22:18

A ile przeciętny Polak zna niemieckich firm poza BMW i Mercedes?

Jam55 23.07.2017 22:22

To teraz dodaj do tych firm jeszcze jedną .... :D

c. 23.07.2017 22:26

Jakis wpis na twitterze czy na forum jeszcze nie jest zadną reklamą. Zresztą nazwa tej firmy nie jest potwierdzona w 100%.
Bo okazuje sie ze to jakies konsorcjum większe, mające pod sobą kilkanascie firm, bardziej to jest skomplikowane

Prawdziwa reklama to logo firmy na strojach piłkarskich, bandach reklamowych, na stadionie, w oficjalnych komunikatach social media, na stronach internetowych, podczas transmisji meczow , w tym w LE czy LM itd..

WislaFan123 23.07.2017 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez c. (Post 1476660)
Jakis wpis na twitterze czy na forum jeszcze nie jest zadną reklamą. Zresztą nazwa tej firmy nie jest potwierdzona w 100%.
Bo to okazuje sie ze to jakies konsorcjum większe, mające pod sobą kilkanascie firm, bardziej to jest skomplikowane

Prawdziwa reklama to logo firmy na strojach piłkarskich, bandach reklamowych, w oficjalnych komunikatach, na stronach internetowych, podczas transmisji meczow itd..

Ale już kilka artykułów o zasięgu ogólnopolskim + radio + telewizja, to już konkretne, a to dopiero początek.

rav 23.07.2017 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaFan123 (Post 1476661)
Ale już kilka artykułów o zasięgu ogólnopolskim + radio + telewizja, to już konkretne, a to dopiero początek.

Najwieksze info.

Mozna sie juz wycofac. Z 40 mln w kieszeni. +1gr.

Jam55 23.07.2017 22:30

Jak to nie jest? A słyszałeś o nich wcześniej? A w lidze+ to nie była reklama?

Kibice piłkarscy to jedna z najbardziej zróżnicowanych grup społecznych od robotnika po prezesa firmy od sekretarki po modelkę o ile intersują się piłka. Taka akcja jaka zrobili to darmowa niesamowita reklama z która weszli do wielu domów i wielu komputerów ciągu weekendu.

c. 23.07.2017 22:31

ogólnopolskim? radio Krakow i zakodowany Canal+ (liga + ekstra) , 3/4 forum pytało o streama bo nawet nie mają CanaL+..

To nie jest RMF FM, Radio Zet i główne wydanie Wiadomosci na TVP

z czego ich nazwa mało kiedy pada

Zreszta ich firma odbije sie pozytywnym echem tylko wtedy kiedy w rzeczywistosci przejmą klub, splacą dlugi i zaczną dzialać na chwale Wisły, a na dzis jeszcze nic nie zrobili i nikt nie zamierza ich wspierac.

Jam55 23.07.2017 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez c. (Post 1476664)
ogólnopolskim? radio Krakow i zakodowany Canal+ (liga + ekstra) , 3/4 forum pytało o streama bo nawet nie mają CanaL+..

To nie jest RMF FM, Radio Zet i główne wydanie Wiadomosci na TVP

z czego ich nazwa mało kiedy pada

Daj Bóg Tobie o ile masz lub będziesz miał firmę taka reklamę za darmo wtedy docenisz sile mediów :D

royalmichael 23.07.2017 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaFan123 (Post 1470851)
Poczekaj jeszcze z tym odszczekiwaniem tak 2-3 msce ;) Owszem, również spodziewałem się że będzie dużo gorzej, ale jednak nie doceniałem marki Wisły zbudowanej przez te 20 lat, że jednak przy większej elastyczności, można więcej umów podpisywać.

Ale jak mówie, 2-3 msce i może być duże trzęsięnie ziemi na R22.

Oczywiście zaraz się zleci hejterstwo, ale jeszcze zacytuje i przypomnę te słowa za jakiś czas - do 3 mscy nazwa tego tematu się zmieni. Ostatnio nic się tu nie wypowiadałem, mimo że co raz więcej rzeczy wychodzi. Dlatego pojawie się tu z powrotem za jakieś 3 msce (a może i szybciej :) )

@WislaFan123 Mógłbym napisać czy mówiąc o tym dwa miesiące temu miałeś na myśli to co teraz się dzieje, czy tamte przesłanki dotyczyły zupełnie innej sprawy?
Z jednej strony wydaje się, jakby ta oferta pojawiła się "z dupy" na dzień przed deadlinem bo nie było żadnych spekulacji medialnych, z drugiej jeśli informacje które miałeś 2 miesiące temu dotyczyły tej firmy to by oznaczało, że jednak jest to bardziej przemyślane przedsięwzięcie.

demoon 23.07.2017 22:38

Ja to tylko tutaj zostawię. Warto przeczytać.
https://www.wykop.pl/wpis/25542645/w...e-to-migi-w-l/

St Yabol 23.07.2017 22:47

link nie działa

Jam55 23.07.2017 22:48

Cytat z tego wykop:
"Ech nie mogę wszystkiego napisać. Proszę was jedynie żebyście się zbytnie nie podniecali bo może się okazać, że gdy wszystko sie skończy będziemy w jeszcze gorszej sytuacji niż teraz. Moje info pochodzi od ludzi, którzy sami mogą się mylić (albo nawet nie mylić - tylko patrzyć na niektóre sprawy subiektywnie), sam biorę to pod uwagę, ale niestety na 90% info, które się pojawia w mediach to farmazon. A 40 baniek jest wirtualne."

Szkoda słów ktoś gdzieś kiedyś ..... a tak wogole to moje info pochodzi od ludzi którzy sami mogą się mylić. No naprawdę świetne źródło a do tego wirtualne 40 baniek. Ehhhhh

TS FANATIC 23.07.2017 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jam55 (Post 1476649)
Nikt z polskich inwestorów nie kupuje klubu w Polsce. Ja nie wiem ile ten niemiecki inwestor chce przeznaczyć kasy na Wisłę ( o ile w ogóle coś przeznaczy) ale jeśli by chciał mieć klub w Niemczech w najwyższej klasie rozgrywkowej to by go stać nie było. Tam w rachubę wchodzą setki milionów euro za zwykły klub z Bundesligi. W Polsce kupuje jeden z najbardziej znanych w Europie klub z prawie milionowego miasta który przy odpowiednim wzmocnieniu będzie grał w pucharach i to za ułamek kwoty która trzeba by było wydać na samo sponsorowanie drużyny w Bundeslidze. Dla nich to może być naprawdę niezła reklama jeśli naprawdę chcą wejść na polski rynek.

Za tą kasę mogli kupić TSV Monachium

dusigrosz 23.07.2017 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez demoon (Post 1476667)
Ja to tylko tutaj zostawię. Warto przeczytać.
https://www.wykop.pl/wpis/25542645/w...e-to-migi-w-l/

nie działa link

Jam55 23.07.2017 22:51

No tak już nie działa. Ja jeszcze zdążyłem wejść ale nie ma po co.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl