Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Pan Jotka 03.01.2011 17:51

Ja wiem po co sprowadzono gościa z Holandii. Handel odbywa sie zawsze w dwie strony: jeden kupuje, a inny sprzedaje...Dobrze sprzedać to także sztuka!
Ja naprawdę nie wierze juz Basałajowi. Dla mnie to wszystko wygląda na przemyślany plan. Likwidacja spółki! Wyprowadzenie Cupiała z jak najmniejszą stratą. Po to mu dyrektor sportowy-żeby umiał nieźle sprzedac i kupić cokolwiek byleby kopało. Po to mu Basałaj-były dyrektor Ekstraklasy SA. W koncu jego kontakty mogą wiele pomóc w miękkim lądowaniu. Zauważcie, że nie ma żadnego inwestowania w historyczną już Akademię Piłkarską. Nie ma żadnych inwestycji we wzmocnienia. Sprowadzamy : bo tani albo za darmo. Młodych nie kupujemy, bo po co jak wszytsko się niedługo skończy.

CH. 03.01.2011 17:57

Zapamietajcie co pisaliscie teraz zeby potem z tych wszystkich teorii spiskowych nie wypierac.
Podobnie bylo w sezonie kiedy zajelismy 7 czy 8 miejsce, koniec Wisly, Cupial sie wycofuje, wszyscy robia na zlosc tylko kibice pokrzywdzeni jak zawsze, potem wielkie panie z zachwytu po MP.
Juz tych koncow Wisly bylo kilkanascie, choc z reguly pisaly o tym legijne i poznanskie gazety, teraz do nich dolaczaja kibice... szkoda ze Wisly.

AYALA 03.01.2011 18:02

Cupiał zatrudniając Valcxa chyba liczył że mu zacznie sprowadzac za darmoche znacznie lepszych zawodników niż tych co w ostatnich 3-4 latach ściągneliśmy za free a to nie jest takie proste.Pewne kwoty trzeba zainwestowac min. te 500 tyś € powinno sie znaleńc na jednego zawodnika takiego (19-23 latka)

wislak68 03.01.2011 18:08

Ciekawe czy ktoś z was zauważył że dziś mamy pierwszy od dawna dzień roboczy w którym media nie wymieniają kolejnego zawodnika który jest "obserwowany przez Wisłę"? Czyżby teraz koncentrowali się na tym "kiedy Brożki podpiszą"?

Acapelo 03.01.2011 18:19

Nie znajdzie się dlaczego? Bo sprzedając to sprzedajemy w Euro. A kupujemy w złotówkach. I tak za Marcelo dostaliśmy ponad 3 bańki?

I co myślisz, że teraz zapłacimy 3 miliony złotych za piłkarza, który może się nie sprawdzić? Ch... że za 3 lata sprzedamy go za 12 milionow. 3 miliony złotych to 3 miliony złotych, lepiej żeby zostały na nasze pensje.
Albo kupić jakiegoś frycka za 300tys złotych (Lisowski)- jakoś to będzie.

IncognitoTSW 03.01.2011 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1031679)
bez przesady
średnio kumaty człowiek wie że był taki kopacz jak Valcx
i że lata świetlne temu był dyrektorem sportowym PSV

Z całym szacunkiem emjot, ale w latach świetlnych wyraża się odległość a nie czas.

martonas 03.01.2011 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1031664)
Najśmieszniejsze jest to, że nikt w klubie nie mówi o następcach Brożka. Na razie nawet oficjalnie nie potwierdzono jego sprzedaży, co mówić o przyjściu następcy. Może dojdą do wniosku, że trzeba najpierw dać szansę Żurawskiemu i Riosowi, a ew. nowy napastnik przyjdzie w lecie:-D

Ale czemu cię to dziwi? To media zawsze wpychają (lub wypychają) piłkarzy do naszego klubu, klub się odzywa dopiero kiedy dany transfer jest sfinalizowany. Zresztą zazwyczaj są to zupełnie inne nazwiska niż podawały te "źródła" prasowe. Dlatego fakt, że nic nie mówią nijak się ma do tego co rzeczywiscie robią w sprawie nowych zawodników.

emjot 03.01.2011 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 1031698)
Z całym szacunkiem emjot, ale w latach świetlnych wyraża się odległość a nie czas.

to taki joke
żart jest
z całym szacunkiem
:lol:

westersyl 03.01.2011 18:53

Cytat:

Osobiście uważam za bardzo prawdopodobne, że takie propagandowe "uzasadnienie" z czasem każą wygłosić Ochalikowi lub Maaskantowi. Wpisywałoby się doskonale w metodologię tłumaczeń naszych działaczy na przestrzeni ostatnich lat.
Nie zdziwiłbym się...
na stronie zaraz po opublikowaniu newsa o odejściu Pawełka dodali kolejnego newsa zawierającego bardzo ważne słowa Macieja Żurawskiego " musimy tworzyć zespół na boisku".
Bardzo miło że jeszcze któryś z naszych zawodników posługuję się językiem polskim.

Cytat:

Ale czemu cię to dziwi? To media zawsze wpychają (lub wypychają) piłkarzy do naszego klubu, klub się odzywa dopiero kiedy dany transfer jest sfinalizowany. Zresztą zazwyczaj są to zupełnie inne nazwiska niż podawały te "źródła" prasowe. Dlatego fakt, że nic nie mówią nijak się ma do tego co rzeczywiscie robią w sprawie nowych zawodników.
To ty nie wiedziałeś że ten słynny na cała Polskę marketing Basałaja właśnie na tym polega ? ;)
Większość inf jest celowo wypuszczanych aby zając czymś media i kibiców,

RAF 03.01.2011 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1031705)
Nie zdziwiłbym się...
na stronie zaraz po opublikowaniu newsa o odejściu Pawełka dodali kolejnego newsa zawierającego bardzo ważne słowa Macieja Żurawskiego " musimy tworzyć zespół na boisku".
Bardzo miło że jeszcze któryś z naszych zawodników posługuję się językiem polskim.

To ty nie wiedziałeś że ten słynny na cała Polskę marketing Basałaja właśnie na tym polega ? ;)

Moglbym Cie o cos prosic? Nie jestes jedynym ktorego obecna sytuacja denerwuje/wpieprza/wk...a. Ale, przeciez okienko sie jeszcze nie skonczylo, trwa dopiero 2 dni. Ja sam poszukam winnych jezeli 17 stycznia na I zgrupowaniu bedzie taka kadra jak na dzien dzisiejszy. Prosze Cie tylko o to abys te 2 tygodnie dal czas/szanse klubowi. Jezeli po tym czasie nie bedzie widocznych zadnych ruchow "in plus" to zrozumiem kazdy wylew goryczy czy zalu.

martonas 03.01.2011 19:12

Cytat:

Hm, no ja akurat nigdy w to nie wierzyłem, bo nie widzę absolutnie żadnych korzysci z wypuszczania plotek na temat transferów, a potem sprowadzania gorszych piłkarzy, bo nie wiem w jaki sposób miałoby to wpłynąć pozytywnie na zadowolenie kibiców ??

No ale to Polska i tu wszystko jest możliwe, więc kto wie... :p

twardybidon 03.01.2011 19:15

No nic, spróbuję jakąś konstruktywną analizę i moje oczekiwania wobec wierchuszki przedstawić, żeby nie było że pesymiści tylko "płaczą". Aktualnie nasz stan posiadania to (zakładam że Brożków już nie ma):

bramka - Jovanić, Kurto
prawa obrona - Cikos, Branco
środek obrony (x2) - Bunoza, Chavez, Kowalski
lewa obrona - Paljić
prawa pomoc - Małecki, Łobodziński
środek pomocy - defensywa - Sobolewski, Wilk
środek pomocy - ofensywa (x2) - Garguła, Jirsak, Boukhari
lewa pomoc - Kirm
napastnik - Żurawski, Rios

Nie wiem dokładnie na jakim etapie jest rehabilitacja Boguskiego, ale raczej nie wygląda żeby mógł pomóc w rundzie wiosennej, więc go nie liczę.

Konieczne transfery:
- stoper
- lewy obrońca
- lewoskrzydłowy
- napastnik

wskazane transfery:
- bramkarz
- środkowy ofensywny pomocnik
- drugi napastnik

Wisła wznawia treningi 17 stycznia, do Hiszpanii leci 21 stycznia i to jest data graniczna. Do 21 stycznia w Wiśle ma więc pojawić się co najmniej czterech nowych zawodników - to jest z mojej strony warunek sine qua non w miarę pozytywnej oceny dla Basałaja/Valckxa/Cupiała.

CH. 03.01.2011 19:22

Cytat:

Nie zdziwiłbym się...

Ty cos brales?
SKWK cos kaze Basalajowi, Basalaj Brozkowi, mnostwo teorii spiskowych.. no wiec strzeliles sobei ponownie samoboja, bo wywiad z Zurawskim zostal zamieszczony 2 stycznia http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...skladam_broni/ , to pierwsza czesc, przed pojawieniem sie niusa o Pawelku, niemozliwe prawda? :lol:
propagandziarze nawiedzaja westersyla.. ten Brozek Ci niezle siadl na psychice.. nawijajasz jak nawiedzony

Czapa trafia do ME wiec nie tworzcie nowych teorii spiskowych :rotfl: bo dobrze wiemy ze to nie ma za bardzo nic wspolnego z 1 druzyna..

Acapelo 03.01.2011 19:22

No nie powiem Czapa ciekawy transfer:)

Canis Lupus 03.01.2011 19:24

Dobra, dobra. Tylko, że od początku grudnia klub "nagrywa" transfery. Udało mu się już zorganizować trzy (na 99%). Tylko, że wszystkie z klubu. Minął grudzień, teraz już oficjalnie można kupować i sprzedawać. A tu lipa. Wiem, że nie ma co się przypalać. Amica oddała Peszke ale na wszystkich portalach już piszą, że gadają z Lubinem o Pawłowskim, dogrywają z Bełchatowem Małkowskiego i zakontraktowali Wołąkiewicza !! A my tylko Bambiić, Genczew, Fernandez, Martinez i inny Chukwu. Ludzie ja naprawdę szanuję murzynów, kosmitów, azteków i eskimosów ale po jaką cholerę nam dwudziestu buszmenów średnio kopiących piłkę skoro mamy ponoć 2.5mlnE z Brożków ??!! Można by je wydać wlaśnie na Pawłowskiego, Wołąkiewicza czy Małkowskiego i jeszcze by zostało na Kanieckiego czy tam innego Janukiewicza !! Przynajmniej dam rady wymówić te nazwiska w przeciwieństwie do Vojo Ubipparib czy jakoś tak ... :(

Acapelo 03.01.2011 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Canis Lupus (Post 1031723)
Dobra, dobra. Tylko, że od początku grudnia klub "nagrywa" transfery. Udało mu się już zorganizować trzy (na 99%). Tylko, że wszystkie z klubu. Minął grudzień, teraz już oficjalnie można kupować i sprzedawać. A tu lipa. Wiem, że nie ma co się przypalać. Amica oddała Peszke ale na wszystkich portalach już piszą, że gadają z Lubinem o Pawłowskim, dogrywają z Bełchatowem Małkowskiego i zakontraktowali Wołąkiewicza !! A my tylko ....ić, Genczew, Fernandez, Martinez i inny Chukwu. Ludzie ja naprawdę szanuję murzynów, kosmitów, azteków i eskimosów ale po jaką cholerę nam dwudziestu buszmenów średnio kopiących piłkę skoro mamy ponoć 2.5mlnE z Brożków ??!! Można by je wydać wlaśnie na Pawłowskiego, Wołąkiewicza czy Małkowskiego i jeszcze by zostało na Kanieckiego czy tam innego Janukiewicza !! Przynajmniej dam rady wymówić te nazwiska w przeciwieństwie do Vojo Ubipparib czy jakoś tak ... :(

to Ubiparib jednak przychodzi?

Canis Lupus 03.01.2011 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 1031725)
to Ubiparib jednak przychodzi?

Na Boga, mam nadzieję że NIE !:P

arbuz 03.01.2011 19:29

Sebastian Czapa no niezle zawsze dobry poczatek transferowy ;)

westersyl 03.01.2011 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1031721)
Ty cos brales?
SKWK cos kaze Basalajowi, Basalaj Brozkowi, mnostwo teorii spiskowych.. no wiec strzeliles sobei ponownie samoboja, bo wywiad z Zurawskim zostal zamieszczony 2 stycznia http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...skladam_broni/ , to pierwsza czesc, przed pojawieniem sie niusa o Pawelku, niemozliwe prawda? :lol:
propagandziarze nawiedzaja westersyla.. ten Brozek Ci niezle siadl na psychice.. nawijajasz jak nawiedzony

Czapa trafia do ME wiec nie tworzcie nowych teorii spiskowych :rotfl: bo dobrze wiemy ze to nie ma za bardzo nic wspolnego z 1 druzyna..

Myślisz, że kolejność newsów o Żurawskim, Czapie i Pawełku była przypadkowa ? Pewnie gdyby kibice nie pokazywali im fotek Pawełka trenującego u Turków to by nic nie napisali.

Tradycyjnie życzę powodzenia w dalszej egzystencji na forum.

edit: słabiutkie te ironie wymyśl coś lepszego.
Nie pisałem o żadnych konakach Basałaja z SKWK i na odwrót nie wiem skąd ci to przyszło do głowy, zresztą post o smaczku SKWK został usunięty z mojej inicjatywy.

CH. 03.01.2011 19:33

Ty to na poważnie piszesz?
Masakra , masakra.. pewnie im SKWK kazało w tej kolejności zamiescic niusy..
Aha.. bo Ty sobie to tak rozkladasz ze jak zamieszczai nfo o Czapie to nikt nie zauwazy niusa o odejsciu Pawelka.. no w sumie racja, szkoda tylko ze wie o tym cala Polska od paru dni..
To jest strona oficjalna i ZAWSZE beda zamieszczac taki nius (a jesli masz dowody na to ze tak nie jest to prosze o wklejenie), tylko Ty nie rozumiesz jednej rzeczy.. gazety moga ich sprzedac, zawodnik moze uzgodnic swoje warunki..ale klub jeszcze cos dogrywa.. tak samo jest z Brozkami, oni juz wszystko uzgodnili.. a wladze Wisly jeszcze nie..

To nie jest ironia.. sam pisales ze SKWK kaze co ma Basalaj mowic, a Basalaj kaze Brozkowi .. czy jakos tak.. jak masz na to dowody to spotkaj sie z prezesem SKWK i je przedstaw, bo jesli ich nie masz to nie oskarzaj grupy osob, ktora robi dla Wisly cos wiecej niz zamieszcza filmiki po smierci Brozka..

Canis Lupus 03.01.2011 19:38

Jovanic - Cikos, Bunoza, Chavez, Paljic - Małecki, Jirsak, Branco, Bukhari, Kirm - Rios

Ciekawe jak brzmi język KASZTAŃSKI, którym porozumiewać na boisku będą się ci panowie. Patryk trzymaj się - JESTEŚMY Z TOBĄ !! XD FUCK YEAHHH !!

wolfy 03.01.2011 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Canis Lupus (Post 1031732)
Jovanic - Cikos, Bunoza, Chavez, Paljic - Małecki, Jirsak, Branco, Bukhari, Kirm - Rios

Ciekawe jak brzmi język KASZTAŃSKI, którym porozumiewać na boisku będą się ci panowie. Patryk trzymaj się - JESTEŚMY Z TOBĄ !! XD FUCK YEAHHH !!

Ja .......ę. Dopiero teraz to sobie uświadomiłem.
BTW. - Patryk to ostatni piłkarz z naszej kadry którego można sprzedać.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1031728)
edit: słabiutkie te ironie wymyśl coś lepszego.

Polecam opcję "ignoruj". Gość dostał ode mnie "mute" gdzieś tak po trzecim poście i chyba dobrze na tym wychodzę, patrząc od czasu do czasu na cytaty.

AYALA 03.01.2011 19:44

Cytat:

Prezes chyba liczy że Boukhari zacznie grac jak dekade temu w Ajaxie

moskit 03.01.2011 19:46

http://www.malopolskatv.pl/analiza-wisla-bez-brozkow/ - analiza jak będzie wyglądała Wisła bez Brożków

emjot 03.01.2011 19:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arbuz (Post 1031727)
Sebastian Czapa no niezle zawsze dobry poczatek transferowy ;)

abstrahując od waszej napinki
to ten Czapa wygląda ciekawie
łapał się do repry Mazowieckiego ZPN
może Kula zrobi z niego Wiślaka

tomasz_19 03.01.2011 19:49

Cytat:

a czemu nie... Kurto-Cikos-Bunoza-Chavez-Paljic-Małecki-Sobolewski-Wilk-Kirm- Rios-Żurawski :P

skeba 03.01.2011 19:53

Cytat:

urto-Cikos-Bunoza-Chavez-Paljic-Małecki-Sobolewski-Wilk-Kirm- Rios-Żurawski
Pierwsza 5 z tym składem myślę, że jest możliwa na koniec sezonu.

tofik 03.01.2011 19:53

Skąd w was tyle pesymizmu ? :) Przyszedł Czapa za 3 lata wykopie ze składu Jirsaka i będzie jeden Polak więcej.

Ogryzek 03.01.2011 19:59

Tofik

Czapa nikogo nie wykopie, bo z "urzędu" jako "polskie drewno" nie dostanie szansy od trenera i na starcie przegra rywalizację z przygrubym Boukharim:)

U nas nie stawia się na młodych jak Kucharczyk w Legii czy Drygas albo Możdżeń w Lechu. Dobrze pisali o tym Kluvi i rw88. U nas mają brylować Branca i inne darmowe szroty z zagranicy.

spartan 03.01.2011 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 1031267)
W każdym razie nie piszę sobie tego ot tak, w ramach paniki (mnie wsio ryba wyniki, kto mnie zna wie np. z pewnych względów bardzo bym chciała zebysmy spadli) tylko na podstawie długoletnich obserwacji tego co dzieje się w klubie. I podkreśle - tego co się dzieje, a nie tego o czym się mówi.

A mogłabyś jakoś rozwinąć swoją myśl, bo bardzo mnie ona zainteresowała.

Mędrkuję ja sobie w swojej starołysej głowie i ni cholerę nie mogę doszukać się tu logiki. To, że z kobietą w pewnych kwestiach dogadać się nie mogę to już mnie dziwić przestało - taki seksistowski cham jestem - ale, że z kibicem (nawet jeśli jest płci przeciwnej) to jeszcze od wczoraj mnie dziwi i prawie sen z powiek spędza.

* Czy jednym spadkiem pozbędziesz się tak nie lubianych "dzieci sukcesu" ?
Nie sądzę. Jeśli chcesz 100% fanatyków to w II lidze być może tak będzie, później znów się pojawią. (Są jak bakteria na żywym, czystym ultrasowskim organizmie) . A chyba nie chcesz klubu trzymać w tej zamrażarce w nieskończoność. Zawsze będą narzekania i płacze, iż nie jest dość dobrze a nawet jest całkiem do d...
Odważnie założę, że mam nad Tobą tę przewagę, że doskonale pamiętam drugoligową tułaczkę i za cholerę nie chcę jej powrotu. Ba, wolę dzisiejsze narzekania niż tamte sukcesy. naprawdę. Poważnie. i całkiem serio. Tym się różnię od innych starych tetryków, że nie mitologizuję przeszłości i nie opowiadam jak to pięknie bywało gdyśmy zdobywali Myszków, Świdnik, Iławę, Brzesko czy nawet Częstochowę.

* Czy spadek ten spowoduje, że z klubu odejdą naciągacze i nieudolni działacze, pijawki i Kapki?
Nie odejdą dopóki czuć będą jakiekolwiek profity. Nie odejdą i nie pozwolą przybyć następcą. Zresztą uczciwi i oddani działacze są tutaj tak samo prawdopodobni jak i majętni sponsorzy (ale do tego jeszcze dojdziemy). A może ja zgorzkniały jestem?

* Czy spadek zniechęci Cupiała do bezsensownego wydawania pieniędzy zamiast wydawania ich z pożytkiem dla siebie i Wisły?
Tutaj, tak samo jak w powyższych jestem sceptykiem.
Pieniędzy wydawać się będzie jeszcze mniej i pewnie jeszcze gorzej tzn za mniejszą kasę przyjdzie większy szrot piłkarski. Wyzbywając się ambicji i jakiegokolwiek zainteresowania mediów stoczymy się do poziomu kupić sprzedać jak się uda awansować czyli tego co mamy dziś tylko w skali mikro. Suma summarum postępu nie widzę.

* Czy po spadku Bogusław Cupiał zwany przed dekadą Bogusiem odda nas w dobre ręce?
Być może odda, ale prędzej wyrzuci i nie w ręce tylko szpony, tego kto da więcej (lub da cokolwiek)i bo jak dotąd nikt wiarygodny się nie pojawiał - nawet gdy lepiej bywało. Chyba nie mówimy o Kicie czy bajkach o arabskich szejkach albo rosyjskich pieniądzach.

* Czy po degradacji miasto stwierdzi, że szkoda mu Wisły i czas może aby łaskawiej spojrzeć na utytułowany klub?
Tu chyba nic pisać nie muszę bo skład Rady Miasta i osoba prezydenta mówią wszystko.

Więc Żmijko po ..... ten spadek? Bo tak? Bo kontrowersyjnie? Bo strzelę focha?

Jak dotąd jedyny spadek, który coś zmienił na plus to Poznań ...ale chyba nie stawiasz go nam za przykład......
Specjalnych plusów nie widzę ani u Widzewa, ani Śląska, ani Lechi o Katowicach, Zabrzu, Mielcu czy Pogoni nie wspominając....

mr_kwolf 03.01.2011 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1031751)
Tofik

Czapa nikogo nie wykopie, bo z "urzędu" jako "polskie drewno" nie dostanie szansy od trenera i na starcie przegra rywalizację z przygrubym Boukharim:)

U nas nie stawia się na młodych. Dobrze pisali o tym Kluvi i rw88. U mają brylowac Branca i innego darmowce.

Dostał szanse Rado to odstawał od chłopaków niemiłosiernie. A pewnie bym w ME wyróżniającym się graczem skoro Kula który ich widzi na codzień zdecydował się wystawić akurat go.

jagoda 03.01.2011 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1031637)
Kiedyś pisałem podobne rzeczy to Twoich, wykłócałem się z wolfim że poczekamy, że będzie lepiej, że Bunoza to obiecujący zawodnik. I co ? teraz dochodzę do wniosku, że ten wolfy z którym się tak gryzłem miał 100% rację, a Bunoza nigdy nie zbliży się do poziomu Głowy czy Marcelo tak samo jak Cikosz nigdy zbliży się do poziomu Baszcza...\

200% racji, szczególnie miał racje ze spadkiem z ligi :rotfl: (naszym spadkiem oczywiście)

Ogryzek 03.01.2011 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1031753)
Dostał szanse Rado to odstawał od chłopaków niemiłosiernie. A pewnie bym w ME wyróżniającym się graczem skoro Kula który ich widzi na codzień zdecydował się wystawić akurat go.

I po przykładzie Rado już nikt nie powinien dostać szansy z młodych?

Są inni którzy u Maaskanta nie dostali ani jednej szansy. O Kulawiku nie ma co już pisać.

westersyl 03.01.2011 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jagoda (Post 1031754)
200% racji, szczególnie miał racje ze spadkiem z ligi :rotfl: (naszym spadkiem oczywiście)

Gdyby nie postawa Pawełka, Brożka i sczeszcie w końcówka kto wie jakby to wyglądało, pewnie Maaskanta by wywalili, mielibyśmy już 4 trenera zrobiło by się zamieszanie drużyna nie widziałby już kompletnie co ma grać i pachniałoby spadkiem. Wbrew pozorom nie był daleki od sprawdzenia się tego co napisał. (Jeśli to napisał)
To tylko 10 pkt różnicy nad strefą spadkową.

1q2 03.01.2011 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Canis Lupus (Post 1031723)
Przynajmniej dam rady wymówić te nazwiska

Tak, roz.......my poraz kolejny kasę tylko po to by jaśnie pan dobrze się psychicznie czuł i na skrzydle miał kopiącego się po czole Łobodzińskiego a nie Lobodzinovskiego.

Takie czasy że to nie jest przypadek jak Amika ogrywa MC z 3 Polakami w 1 składzie a my notorycznie dostajemy od Levadii i innych Karabachów, mając ich 7(Levadia) czy też 2x po 6(Karabach)

I nie podaje tych skrajnych danych po to by zwalać winę na Polaków, tylko by uświadomić coniektórym że nie ma kupowania na siłę , tylko dlatego że ktoś ma taki a nie inny paszport.Moja identyfikacja z jakimś nieudacznikiem mającym pl w dowodzie i nie mającym żadnych związków z Wisła czy Krakowem, jest taka sama jak z tym samym nieudacznikiem z zachodniej/wschodniej czy pd granicy i wynosi równe ZERO

Prawda jest taka że polski rynek jest malutki i na poziomie takim że ktoś już kilka razy prosto kopnął piłkę - przepłacony.
Na dziś trza odrzucić dumę narodową i szukać po solidności a nie po paszporcie.Znajdzie się okazja typu Wilk - brać ale nic na siłę
Zamiast sprowadzać przepłacanych gwiazdorków, klub musi wychować sobie Brożków,Błaszczykowskich czy Małeckich.Czy to w szkółkach czy to kupując młodych i jeszcze zupełnie anonimowych a nie lokalnych gwiazdorów którzy tylko patrzą jak się tylko na Wiśle od początku nachapać

Takie czasy i trzeba to jakoś przeczekać a dokładniej nie przeczekać tylko działać a za 2,3 lata będą się pojawiać nasi a nie 'nasi'.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1031757)
Gdyby nie postawa Pawełka, Brożka i sczeszcie w końcówka kto wie jakby to wyglądało,

No jak by to wyglądało?Gralibyśmy w 9 i przegrywalibyśmy ze wszystkimi po 5-0.

tofik 03.01.2011 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1031756)

Są inni którzy u Maaskanta nie dostali ani jednej szansy. O Kulawiku nie ma co już pisać.

Wybacz, ale tobie jakby się zaczynała dupka palić to też byś MESĄ nie wymiatał tylko starał się wystawić najmocniejszy skład. Od ogrywania tych wyróżniajacych się młodziaków powinny być wypożyczenia. A nie 1sza drużyna Wisły gdzie wynik ma być na tu i teraz a jak nie to kop na do widzenia.
Ale będzie lepiej, nie ma się co spinać. Wisła powinna nam dostarczać wrażeń pozytywnych, a nie samych powodów do narzekań.
Chyba nie po to ktoś kibicuje Wiśle, żeby ponapieprzać na wszystko w temacie transferowym :)

KMZ 03.01.2011 20:15

http://www.youtube.com/watch?v=e7q2L...eature=related

sovinho_02 03.01.2011 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1031756)

Nie tylko Rado. Jest jeszcze Kurto, Burliga, Nalepa, Chrapek oni powinni dostać szanse.

Marszałek 03.01.2011 20:16

Zastanawia mnie jedna rzecz. Gość ma 16 lat,podpisano z nim umowę na 2,5 roku. Czyli rozumiem,że jest w klubie ktoś kto będzie potrafił ocenić przez ten czas umiejętności chłopca. Żeby nie było tak,że w wieku 18 lat gość zacznie coś grać i pójdzie,bo nie będzie chciał przedłużyć umowy.

Ogryzek 03.01.2011 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1031762)
Wybacz, ale tobie jakby się zaczynała dupka palić to też byś MESĄ nie wymiatał tylko starał się wystawić najmocniejszy skład. Od ogrywania tych wyróżniajacych się młodziaków powinny być wypożyczenia. A nie 1sza drużyna Wisły gdzie wynik ma być na tu i teraz a jak nie to kop na do widzenia.

Możdżeń, Drygas - Lech - dupka się paliła i Zielińskiemu i Bakero - ale na młodych potrafili postawić w ważnych meczach w LE. Skorża Kucharczyka w Legii też wystawiał mimo że jemu to nie dupka a wręcz dupsko już się paliło.... można? Można.

Tak że nie do końca jak widać. Po prostu u nas z "urzędu" się nie stawia. I już.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sovinho_02 (Post 1031766)
Nie tylko Rado. Jest jeszcze Kurto, Burliga, Nalepa, Chrapek oni powinni dostać szanse.

Oczywiście - i o tym piszę, ale przekonaj o tym mr_kwolfa a nie mnie:)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl