Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Jakub Meresiński życie i twórczość - fakty, wydarzenia,aluzje (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9665)

JacobCFC 20.08.2016 22:29

Przejście pod skrzydła TS to najlepsze co na ten moment możemy liczyć. Pytanie tylko czy TS, będzie jedynie opcją przejściową i będą chcieli jak najszybciej znaleźć nowego właściciela, czy będą szukali sponsorów/inwestorów, by klub utrzymywał się sam (wbrew pozorom, przy odpowiednim zarządzaniu, ustabilizowaniu szkolenia młodzieży, wpływów odpowiednich sponsorów i pieniędzu z c+ to jest jak najbardziej możliwe)

domin_czyzyny 20.08.2016 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1450415)
Miga na TT:

"TS kupno Wisly negocjuje z Cupialem. A Smolny (i chyba ktos jeszcze) z JM. Ciekawe gdzie szybciej ubiją targu."

To w końcu kto jest właścicielem? :lol:

WTF ? Z tego wynikaloby,że Cupial (TF) nie sprzedal skutecznie klubu. Ale TF w ostatnim oswiadczeniu co innego pisala. No chyba-ze to taki "Migowy news".

dj_ibutti 20.08.2016 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1450408)
Przeciez TS to jest wlasnie nasz klub!
To co .......icie, to jakies nieporozumienie! Jest tylko jedna Wisla w Krakowie...TS Wisla !!!

Nie ogarniesz.... Dla nich Wisła to Ciupiał, Frankowski i Bogucki, a jak nie będzie LM, to TS ....!

crux.a 20.08.2016 22:48

Nie cieszmy się za wcześnie, nawet jeśli JM Wisłę w poniedziałek sprzeda za 50 groszy, to nie wiemy, ile syfu do poniedziałku zdąży narobić . Przecież ten facet jest zdolny do tego, żeby sprzedać klubowy autokar albo pod zastaw kart zawodników wziąć pół bańki pożyczki w jakimś SKOKu. O ile można karty zawodników w ogóle zastawiać. Zresztą jeśli nie można, to on i tak jest do tego zdolny.

dj_ibutti 20.08.2016 22:50

Nie ma klubowego autokaru ;)

Stelio 20.08.2016 22:50

Przecież to oczywiste, że jeśli przejdziemy pod TS to tylko w myśl zasady "wszystko lepsze od rowerzysty". klub dalej jest bardzo atrakcyjnym kąskiem i chętni na zakup/inwestycje na pewno się znajdą i wtedy model proponowany nomen omen przez JM (który moim zdaniem nie był zły, zrzeszenie kilku firm i finansowanie z wielu źródeł, tylko oczywiście wykonawca był chujowy :D) może się sprawdzić :)

domin_czyzyny 20.08.2016 22:53

Nie bylo planu finansowania klubu. Byl plan wytargania kasy. Jak we wszystkich innych Jego firemkach...

PhantomRanger 20.08.2016 22:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1450387)
Wracamy pod TS i to jest niemal pewne.
Trzeba uspokoić atmosferę wokół klubu i póki co obstawić się zaufanymi osobami znającymi realia klubu.

Oby. Paradoksalnie na chwile obecną TS będzie dla na ratunkiem. Co prawda chwilowym, ale jednak bardziej wiarygodnym niż 30 letni gimnazjalista.

Stelio 20.08.2016 22:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1450423)
Nie bylo planu finansowania klubu. Byl plan wytargania kasy. Jak we wszystkich innych Jego firemkach...

Tak tak, doskonale zdaję sobie z tego sprawę, chodzi mi tylko o tą wersję "oficjalną" :D

Delgado 20.08.2016 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1450418)
WTF ? Z tego wynikaloby,że Cupial (TF) nie sprzedal skutecznie klubu. Ale TF w ostatnim oswiadczeniu co innego pisala. No chyba-ze to taki "Migowy news".

Stawiam na to drugie. Miga już błysnął z pewnym info o naradzie u Cupiała i planie odbicia Wisły od JM. Traktuję newsy od tego pana na równi ze specjalistą od murzynów z Lublina Kmiecikiem.

mr_kwolf 20.08.2016 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crux.a (Post 1450420)
Nie cieszmy się za wcześnie, nawet jeśli JM Wisłę w poniedziałek sprzeda za 50 groszy, to nie wiemy, ile syfu do poniedziałku zdąży narobić . Przecież ten facet jest zdolny do tego, żeby sprzedać klubowy autokar albo pod zastaw kart zawodników wziąć pół bańki pożyczki w jakimś SKOKu. O ile można karty zawodników w ogóle zastawiać. Zresztą jeśli nie można, to on i tak jest do tego zdolny.

Dlatego pewnie TS negocjuje z Cupialem, żeby anulowali umowe z Meresiem, co automatycznie uniewazni wszystkie jego przewaly.

Dariook 20.08.2016 23:00

Co by nie mówic, to Meres w zamykaniu firm jest specjalista. Tanio skóry(Wisly) nie sprzeda.

mr_kwolf 20.08.2016 23:04

Ja tam osobiście uważam (pewnie naiwnie) że Meresiński kupując klub naprawdę wierzył, że te jego wszystkie walki z przeszłości nie wyjda na światło dzienne i będzie w stanie zbudować samofinansujacy się klub. To że okazało się że jest na to za cienki w uszach to inna kwestia, ale nie przychylam się do wersji, że jest to ksero Krola, które przyjechało gasic swiatlo.

KOMINEK 20.08.2016 23:16

Może to tak wyglądać że TS namawia Cupiała do unieważnienia sprzedaży i następnie do sprzedaży TSowi. A Mereś próbuje sprzedać komuś innemu

Stelio 20.08.2016 23:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1450429)
Ja tam osobiście uważam (pewnie naiwnie) że Meresiński kupując klub naprawdę wierzył, że te jego wszystkie walki z przeszłości nie wyjda na światło dzienne i będzie w stanie zbudować samofinansujacy się klub. To że okazało się że jest na to za cienki w uszach to inna kwestia, ale nie przychylam się do wersji, że jest to ksero Krola, które przyjechało gasic swiatlo.

Ciężko wyczuć, gość jest zawodowym kłamcą :D jego wypowiedzi to jedno, a prawdziwe intencje to drugie, no ale tego się nigdy nie dowiemy :)

InQ 20.08.2016 23:26

~WISŁAZWE

Ja z kolei słyszałem że rozgrywa się gra na 2 fronty.
- TS negocjuje z Cupiałem (lub jak kto woli przez osoby powiązane z TF).
- Po drugiej stronie Smolny z Meresiem.
Wiesz może w jakim zakresie obecni inwestorzy TS mają uczestniczyć w tym projekcie?

----

TT huczy że pan JM miał nieprzyjemne spotkanie z panami w "krótkich spodenkach". Ktoś coś wie i byłby wstanie potwierdzić to info?

dj_ibutti 20.08.2016 23:36

Słyszałeś, tzn. przeczytałeś na TT Migi? :D

rav 20.08.2016 23:38

Co do TS, Smolnego, JM i BC.

Chodzi zapewne o pozostałe dwie(?) raty ktore JM mial zaplacic Cupialowi.

Smolny(?) rozmawia z JM o kupnie od niego, JM placi z tej kasy raty BC.
TS rozmawia z BC zeby ten odpuscil te pozostałe raty wraz z przejeciem klubu od JM przez TS.

Tak podejrzewam.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1450396)
Wiem, że w sklepiku klubowym nie ma za bardzo co kupić sensownego ale jeżeli idziemy do TS, to pomimo moich obaw, obiecuję zostawić trochę kasy w ten sposób. Tyle mogę zrobić w tej chwili. Wszystko w temacie.

Lepiej zabierz kogos na mecz lub kup sobie drozszy bilet. Duzo wiekszy zysk dla klubu.

Delgado 20.08.2016 23:43

Jest jeszcze opcja, że ten cały Smolny to bajka, która żyje własnym życiem po pierdach Citki do Stanowskiego i spółki. Czyli coś było na rzeczy, już nie jest, ale dalej powstają twitty.
Powtarzam, najlepsza i jedyna możliwa na ten moment opcja to TS, żadnych dobrodzieji z zewnątrz.

wolfy 20.08.2016 23:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BigLeb (Post 1450407)
Będzie sponsor na koszulkach "Trenujemy Sporty Walki" a za ile to tajemnica handlowa. :haha:

Jaki Ty jesteś zabawny. Rozumiem że można nic nie wiedzieć i zrobić z siebie idiotę, ale żeby się z tym publicznie obnosić to jakiś nowy fetysz chyba.

picasso 20.08.2016 23:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Delgado (Post 1450437)
Jest jeszcze opcja, że ten cały Smolny to bajka, która żyje własnym życiem po pierdach Citki do Stanowskiego i spółki. Czyli coś było na rzeczy, już nie jest, ale dalej powstają twitty.
Powtarzam, najlepsza i jedyna możliwa na ten moment opcja to TS, żadnych dobrodzieji z zewnątrz.

z tym,że tak czy inaczej bez dobrodziei z zewnątrz się nei obejdzie

InQ 21.08.2016 00:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1450435)
Słyszałeś, tzn. przeczytałeś na TT Migi? :D

I tak i nie :) (politycznie odpowiadając)
O TS słyszałem z innych źródeł. O Smolnym aż huczy w różnych portalach plotkarskich. Natomiast byłbym idiotą gdybym nie przyznał ze Miga pierwszy zestawił dwie informacje obok siebie... pasjonat rywalizacji na każdej płaszczyźnie... :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1450436)
Co do TS, Smolnego, JM i BC.

Chodzi zapewne o pozostałe dwie(?) raty ktore JM mial zaplacic Cupialowi.

Smolny(?) rozmawia z JM o kupnie od niego, JM placi z tej kasy raty BC.
TS rozmawia z BC zeby ten odpuscil te pozostałe raty wraz z przejeciem klubu od JM przez TS.

Tak podejrzewam.

Ja z kolei słyszałem że TF ma nieco zaszantażować JM. Jeżeli podczas dokonywania transakcji były nieprawidłowości natury kryminalnej to TF mogłaby pójść z tym do sądu. Wtedy JM mógłby być zainteresowany negocjacjami.

Cały czas się zastanawiam o co chodzi z panami w "krótkich spodenkach" :pala::D

picasso 21.08.2016 00:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez InQ (Post 1450441)

Cały czas się zastanawiam o co chodzi z panami w "krótkich spodenkach" :pala::D

lato jest,gorąco to ludzie chodzą po mieście w krótkich spodniach.sam tak robię

Elendil 21.08.2016 00:22

to w sumie obecnie najmniejszy problem, ale czy po ewentualnym przejęciu przez TS wrócimy do herbu zamiast loga SA?

http://www.polskielogo.net/grafiki/2...storyczne8.jpg

czaro 21.08.2016 00:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1450393)
Okej, inaczej.
Jeżeli nic się nie wysypie na ostatniej prostej, to będzie to Towarzystwo Sportowe.

Umiarkowanie się cieszę. Trzymam kciuki.

Franeklowcabramek 21.08.2016 00:39

Aż dziwne, że nikt tutaj tego nie wrzucił. Krzysztof Sachs, przewodniczący Komisji ds. Licencji Klubowych tłumaczy sytuację Wisły Kraków w rozmowie z Krzysztofem Budką.
http://futbolfejs.pl/ekstraklasa/krz...-bic-na-alarm/

nesta 21.08.2016 01:12

To żaden ewenement, że sekcja piłkarska będzie częścią całej struktury. To powszechny model w wielu klubach na świecie, może nawet bardziej niż wersja jedynego, bogatego magnata. To drugie to opcja rosyjskich, ukraińskich i kilku angielskich klubów. Cała reszta to nowoczesne zarządzanie, sieć sponsorów, akademia i bardzo dobry skauting. Wszystko podlane rzeszą oddanych kibiców i ludzi w zarządzie z nadania nie tylko kompetencji merytorycznych, ale tez pasji do tego co robią.

TS, bierzcie ten klub, porządkujcie bajzel. Nie macie nad sobą chimerycznego Cupiała, który w ostatnich latach nie był żadnym bogiem. Ściągajcie sponsorów, jak trzeba to inwestorów i z głową wracamy na szczyt. Ode mnie macie 2x najdroższe biletu na mecze i karnety. A od paru lat miałem obrzydzenie do TF wiec sam chętnie wrócę na petardzie.

Edit.

Pewnie wiecie co robić, ten temat czyta zapewne wiele osób ze środowiska TS i SKWK, ale... Jesli to przejęcie dojdzie do skutku to pierwsze co zróbcie to wezcie drużyne i jej dajcie kawa na ławę co i jak. Oni w tym burdelu komunikacyjno-medialnym nic nie wygrają. Niech wiedza ze mają jakąś stabilność i mogą grać. Do Smolnego ew. ta sama sugestia.

wolfy 21.08.2016 02:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1450444)
to w sumie obecnie najmniejszy problem, ale czy po ewentualnym przejęciu przez TS wrócimy do herbu zamiast loga SA?

Byłoby dobrze.

tommiyacht 21.08.2016 05:46

Jeśli TS to bierze to:
1) mają juz kogoś nagranego
2) nie mają a "biznes" kręci się lepiej niż ktokolwiek myśli
3) nie mają ale liczą na to że kogoś nagrają.

Jeśli żadne z powyższych to dociągniemy do końca roku i shut down

KuKoC 21.08.2016 06:03

Opcja 3 odpada.. Gdyby wiedzieli że mają gasić światło to by to zrobił JM a TS by zaczynał od początku.

sandomingo 21.08.2016 07:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1450436)

Lepiej zabierz kogos na mecz lub kup sobie drozszy bilet. Duzo wiekszy zysk dla klubu.

Karnet mam od dłuższego czasu, teraz nawet na cały sezon...

Merkury 21.08.2016 08:30

Coś mi tu nie gra Spółka, która kupiła Wisłę,której prezesem jest P. Meresiński podpisała z Telefoniką dwie umowy - pierwsza umowa warunkowa - dot. wykonania prawa pierwokupu przez TS z dnia 23.07.2016 r. kolejna już przenosząca własność z końcem lipca.
TS rozumiem w tamtym momencie nie posiadał 1 mln zł, a teraz nagle się to zmieniło, przecież Meresiński będzie chciał odzyskać kasę a gwarancje bankowe wchodzą w grę w momencie jego niewypłacalności czyli ewentualnie dopiero pod koniec września.
Pragnę również zauważyć, że Meresiński działa w spółce tzw. cichej, w której wspólnika nie poznaliśmy a to ta osoba ciągnie za sznurki vide Meresińskiego nie stać na wydanie 1 mln zł od tak.

rav 21.08.2016 08:44

Poki co to Meresinski zaplacil za klub 300 tys a nie 1 mln.

krzaq12 21.08.2016 08:54

Cytat:

Nie wiem, czy przypadkiem nie musiałby zostać on delikatnie zmodyfikowany poprzez usunięcie napisu TS Wisła

Odnośnie przejęcia klubu przez TS to na pewno łatwiej przyjdzie mi wydać trochę gotówki w sklepie, czy zachęcić kogoś do pójścia na mecz. Z wesołym Jakubem istnieje bowiem spore ryzyko, że kupując bilet, klubowy gadżet wspieramy jego portfel, a nie Wisłę.

rozarian 21.08.2016 09:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1450449)
Do Smolnego ew. ta sama sugestia.

Zauważyłem, że na forum Pogonii Smolnego niektórzy traktują dość protekcjonalnie i porównują do Meresińskiego. "Grzesiu paleciarz":mysli:

ABGwislakABG 21.08.2016 09:17

Meresiński vs matura:

szprotson 21.08.2016 09:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1450458)
Poki co to Meresinski zaplacil za klub 300 tys a nie 1 mln.

Kirwa Mac.
Jebana w dupę Monika.
Mogli puścić info w kraj ze takimi kwotami operujemy. Jestem przekonany święcie ze w ciagu jednego dnia zebrała by sie mała grupa ktora miała by więcej hajsu a i pomysł na klub.
300 000 to sa grosze przecież. Grosze.

domin_czyzyny 21.08.2016 09:32

Moniczka jest widać "bardzo mądrą" dziewczyną. Potrafi wydawać pieniądze i ma tylr rozumku w głowie,że dała się zbajerować gimnazjaliście...

Lukasz 21.08.2016 09:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1450463)
Mogli puścić info w kraj ze takimi kwotami operujemy. Jestem przekonany święcie ze w ciagu jednego dnia zebrała by sie mała grupa ktora miała by więcej hajsu a i pomysł na klub.

Jestem przekonany że nie odgoniłaby się od ofert.
Przy odrobienie szczescia Meresiński przelał te pieniądze z konta Wisły, więc nie dołożył/zainwestował ani grosza.

12 sierpnia 2016:
Cytat:

Tymczasem z Wisły dochodzą niepokojące wieści, że Meresiński kazał przelać na swoje konto z klubowej kasy 400 tysięcy złotych.
11 sierpnia 2016:
Cytat:

nowy właściciel Wisły Kraków SA, Jakub Meresiński, wpłacił Tele-Fonice Kable SA pierwszą transzę za akcje klubu.

Dariook 21.08.2016 09:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1450463)
Kirwa Mac.
Jebana w dupę Monika.

Racja.

A najśmieszniejsze jest to, ze klub został zajebiscie oddłużony i jest praktycznie na zero, bo bieżacych zobowiazań nie licze - takie sa w każdym biznesie i co? I kupil go jakis idiota, ktoremu nie udalo sie kupic klubu w Kielcach. Nie tam? to sobie przyszedl do nas i sobie tak po prostu nas kupil...za jebane grosze!

Pewnie meres wyjebal dupe, zerwał pajęczyny tej Moniczki i się ....zie spodobalo.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl