![]() |
Przejście pod skrzydła TS to najlepsze co na ten moment możemy liczyć. Pytanie tylko czy TS, będzie jedynie opcją przejściową i będą chcieli jak najszybciej znaleźć nowego właściciela, czy będą szukali sponsorów/inwestorów, by klub utrzymywał się sam (wbrew pozorom, przy odpowiednim zarządzaniu, ustabilizowaniu szkolenia młodzieży, wpływów odpowiednich sponsorów i pieniędzu z c+ to jest jak najbardziej możliwe)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie cieszmy się za wcześnie, nawet jeśli JM Wisłę w poniedziałek sprzeda za 50 groszy, to nie wiemy, ile syfu do poniedziałku zdąży narobić . Przecież ten facet jest zdolny do tego, żeby sprzedać klubowy autokar albo pod zastaw kart zawodników wziąć pół bańki pożyczki w jakimś SKOKu. O ile można karty zawodników w ogóle zastawiać. Zresztą jeśli nie można, to on i tak jest do tego zdolny.
|
Nie ma klubowego autokaru ;)
|
Przecież to oczywiste, że jeśli przejdziemy pod TS to tylko w myśl zasady "wszystko lepsze od rowerzysty". klub dalej jest bardzo atrakcyjnym kąskiem i chętni na zakup/inwestycje na pewno się znajdą i wtedy model proponowany nomen omen przez JM (który moim zdaniem nie był zły, zrzeszenie kilku firm i finansowanie z wielu źródeł, tylko oczywiście wykonawca był chujowy :D) może się sprawdzić :)
|
Nie bylo planu finansowania klubu. Byl plan wytargania kasy. Jak we wszystkich innych Jego firemkach...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Co by nie mówic, to Meres w zamykaniu firm jest specjalista. Tanio skóry(Wisly) nie sprzeda.
|
Ja tam osobiście uważam (pewnie naiwnie) że Meresiński kupując klub naprawdę wierzył, że te jego wszystkie walki z przeszłości nie wyjda na światło dzienne i będzie w stanie zbudować samofinansujacy się klub. To że okazało się że jest na to za cienki w uszach to inna kwestia, ale nie przychylam się do wersji, że jest to ksero Krola, które przyjechało gasic swiatlo.
|
Może to tak wyglądać że TS namawia Cupiała do unieważnienia sprzedaży i następnie do sprzedaży TSowi. A Mereś próbuje sprzedać komuś innemu
|
Cytat:
|
~WISŁAZWE
Ja z kolei słyszałem że rozgrywa się gra na 2 fronty. - TS negocjuje z Cupiałem (lub jak kto woli przez osoby powiązane z TF). - Po drugiej stronie Smolny z Meresiem. Wiesz może w jakim zakresie obecni inwestorzy TS mają uczestniczyć w tym projekcie? ---- TT huczy że pan JM miał nieprzyjemne spotkanie z panami w "krótkich spodenkach". Ktoś coś wie i byłby wstanie potwierdzić to info? |
Słyszałeś, tzn. przeczytałeś na TT Migi? :D
|
Co do TS, Smolnego, JM i BC.
Chodzi zapewne o pozostałe dwie(?) raty ktore JM mial zaplacic Cupialowi. Smolny(?) rozmawia z JM o kupnie od niego, JM placi z tej kasy raty BC. TS rozmawia z BC zeby ten odpuscil te pozostałe raty wraz z przejeciem klubu od JM przez TS. Tak podejrzewam. Cytat:
|
Jest jeszcze opcja, że ten cały Smolny to bajka, która żyje własnym życiem po pierdach Citki do Stanowskiego i spółki. Czyli coś było na rzeczy, już nie jest, ale dalej powstają twitty.
Powtarzam, najlepsza i jedyna możliwa na ten moment opcja to TS, żadnych dobrodzieji z zewnątrz. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
O TS słyszałem z innych źródeł. O Smolnym aż huczy w różnych portalach plotkarskich. Natomiast byłbym idiotą gdybym nie przyznał ze Miga pierwszy zestawił dwie informacje obok siebie... pasjonat rywalizacji na każdej płaszczyźnie... :D Cytat:
Cały czas się zastanawiam o co chodzi z panami w "krótkich spodenkach" :pala::D |
Cytat:
|
to w sumie obecnie najmniejszy problem, ale czy po ewentualnym przejęciu przez TS wrócimy do herbu zamiast loga SA?
http://www.polskielogo.net/grafiki/2...storyczne8.jpg |
Cytat:
|
Aż dziwne, że nikt tutaj tego nie wrzucił. Krzysztof Sachs, przewodniczący Komisji ds. Licencji Klubowych tłumaczy sytuację Wisły Kraków w rozmowie z Krzysztofem Budką.
http://futbolfejs.pl/ekstraklasa/krz...-bic-na-alarm/ |
To żaden ewenement, że sekcja piłkarska będzie częścią całej struktury. To powszechny model w wielu klubach na świecie, może nawet bardziej niż wersja jedynego, bogatego magnata. To drugie to opcja rosyjskich, ukraińskich i kilku angielskich klubów. Cała reszta to nowoczesne zarządzanie, sieć sponsorów, akademia i bardzo dobry skauting. Wszystko podlane rzeszą oddanych kibiców i ludzi w zarządzie z nadania nie tylko kompetencji merytorycznych, ale tez pasji do tego co robią.
TS, bierzcie ten klub, porządkujcie bajzel. Nie macie nad sobą chimerycznego Cupiała, który w ostatnich latach nie był żadnym bogiem. Ściągajcie sponsorów, jak trzeba to inwestorów i z głową wracamy na szczyt. Ode mnie macie 2x najdroższe biletu na mecze i karnety. A od paru lat miałem obrzydzenie do TF wiec sam chętnie wrócę na petardzie. Edit. Pewnie wiecie co robić, ten temat czyta zapewne wiele osób ze środowiska TS i SKWK, ale... Jesli to przejęcie dojdzie do skutku to pierwsze co zróbcie to wezcie drużyne i jej dajcie kawa na ławę co i jak. Oni w tym burdelu komunikacyjno-medialnym nic nie wygrają. Niech wiedza ze mają jakąś stabilność i mogą grać. Do Smolnego ew. ta sama sugestia. |
Cytat:
|
Jeśli TS to bierze to:
1) mają juz kogoś nagranego 2) nie mają a "biznes" kręci się lepiej niż ktokolwiek myśli 3) nie mają ale liczą na to że kogoś nagrają. Jeśli żadne z powyższych to dociągniemy do końca roku i shut down |
Opcja 3 odpada.. Gdyby wiedzieli że mają gasić światło to by to zrobił JM a TS by zaczynał od początku.
|
Cytat:
|
Coś mi tu nie gra Spółka, która kupiła Wisłę,której prezesem jest P. Meresiński podpisała z Telefoniką dwie umowy - pierwsza umowa warunkowa - dot. wykonania prawa pierwokupu przez TS z dnia 23.07.2016 r. kolejna już przenosząca własność z końcem lipca.
TS rozumiem w tamtym momencie nie posiadał 1 mln zł, a teraz nagle się to zmieniło, przecież Meresiński będzie chciał odzyskać kasę a gwarancje bankowe wchodzą w grę w momencie jego niewypłacalności czyli ewentualnie dopiero pod koniec września. Pragnę również zauważyć, że Meresiński działa w spółce tzw. cichej, w której wspólnika nie poznaliśmy a to ta osoba ciągnie za sznurki vide Meresińskiego nie stać na wydanie 1 mln zł od tak. |
Poki co to Meresinski zaplacil za klub 300 tys a nie 1 mln.
|
Cytat:
Odnośnie przejęcia klubu przez TS to na pewno łatwiej przyjdzie mi wydać trochę gotówki w sklepie, czy zachęcić kogoś do pójścia na mecz. Z wesołym Jakubem istnieje bowiem spore ryzyko, że kupując bilet, klubowy gadżet wspieramy jego portfel, a nie Wisłę. |
Cytat:
|
Meresiński vs matura:
|
Cytat:
Jebana w dupę Monika. Mogli puścić info w kraj ze takimi kwotami operujemy. Jestem przekonany święcie ze w ciagu jednego dnia zebrała by sie mała grupa ktora miała by więcej hajsu a i pomysł na klub. 300 000 to sa grosze przecież. Grosze. |
Moniczka jest widać "bardzo mądrą" dziewczyną. Potrafi wydawać pieniądze i ma tylr rozumku w głowie,że dała się zbajerować gimnazjaliście...
|
Cytat:
Przy odrobienie szczescia Meresiński przelał te pieniądze z konta Wisły, więc nie dołożył/zainwestował ani grosza. 12 sierpnia 2016: Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
A najśmieszniejsze jest to, ze klub został zajebiscie oddłużony i jest praktycznie na zero, bo bieżacych zobowiazań nie licze - takie sa w każdym biznesie i co? I kupil go jakis idiota, ktoremu nie udalo sie kupic klubu w Kielcach. Nie tam? to sobie przyszedl do nas i sobie tak po prostu nas kupil...za jebane grosze! Pewnie meres wyjebal dupe, zerwał pajęczyny tej Moniczki i się ....zie spodobalo. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl