Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

1q2 17.02.2011 16:24

Moim zdaniem to nie są takie ogóry jak choćby Litwini z ubiegłego roku więc na spacerek się nie zapowiada;)

_ukoL 17.02.2011 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1052221)
Może to lepiej. Chłopaki z Dugavy będą chcieli nam przylać, podejda na maksa do tematu. A dla Lokomotiwu Moskwa gra z nami to żaden fun. Pewnie graliby od niechcenia.

Szału też ostatnio w Rosji nie robią więc nie wiem czy tak od niechcenia by grali z Wisłą Kraków. Na pewno z punktu widzenia 'przedsezonowej napinki' lepiej by było pokonać Lokomotywę z Moskwy niż anonimowy klub z Łotwy.

rychu 17.02.2011 20:59

BATE zremisowało z PSG 2-2, przy czym w pierwszym składzie Białorusinów wystąpiło 9 zawodników, którzy grali w pierwszym składzie przeciwko Wiśle. Ostatnią bramkę stracili w 89 minucie.

Proximus 17.02.2011 21:04

A nie orientujecie się czy będzie jeszcze jakiś sparing na Reymonta?
Zawsze było coś takiego żęby przedstawić nowych zawodników.

tofik 17.02.2011 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1052296)
Szału też ostatnio w Rosji nie robią więc nie wiem czy tak od niechcenia by grali z Wisłą Kraków. Na pewno z punktu widzenia 'przedsezonowej napinki' lepiej by było pokonać Lokomotywę z Moskwy niż anonimowy klub z Łotwy.

Jeśli szał to zdobywanie mistrzostwa to faktycznie, nie robią. Ale kręcą się tam blisko czołówki rokrocznie.
Z tego co kojarze, to przegrali z Legią w sparingu. Gdyby im zależalo to by tak nie odpuścili :lol:

Karherop 17.02.2011 21:40

Zmiana sparingpartnera wynika z faktu, że Arce bliżej do Łotyszy niż do Lokomotivu ;p

Poza tym w ostatnich latach dostawaliśmy solidny łomot od drużyn takiego pokroju , więc trzeba się nauczyc wkońcu wygrywac z teoretycznie słabyszm rywalem zagranicznym .

Generalnie dziwi mnie że Wisła w przerwie zimowej rozegrała tak mao spotkań kontrolnych . Zaledwie 5 spotkań to jest nic , jak na przerwę blisko 3- miesięczną

aNouc 17.02.2011 23:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez www.wisla.krakow.pl
W zawodach urządzonych w trakcie czwartkowego treningu w Turcji piłkarze zostali podzieleni na grupę polską i obcokrajowców. Polacy za każdym razem okazywali się lepsi od kolegów z zagranicy. Zapraszamy do oglądania naszego materiału wideo z tych zawodów.

http://www.youtube.com/watch?v=voI-l...layer_embedded

speedfashion 17.02.2011 23:36

Właśnie obejrzałem to wideo i tak się zastanawiam, czy to kwestia wybierania dobrych momentów do filmików i jakiejś gry aktorskiej, czy naprawdę w drużynie panuje bardzo fajna atmosfera (po prostu takie wrażenie odnoszę, oglądając wszystkie filmiki z tego zgrupowania)?

Maaskant prowadzi te treningi w sposób ciekawy, dużo stawia na rywalizację. Ciekawe, jak nasi piłkarze będą spisywać się wiosną, oby jak najlepiej.

Fuks 18.02.2011 00:17

Melikson w druzynie Polaków, razem z Jirsakiem :D

biziu25 18.02.2011 00:39

Jirsak to prawie jak Polak:-) dobre... ale coś w tym jest:lol:

yogul 18.02.2011 08:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1052521)
Właśnie obejrzałem to wideo i tak się zastanawiam, czy to kwestia wybierania dobrych momentów do filmików i jakiejś gry aktorskiej, czy naprawdę w drużynie panuje bardzo fajna atmosfera (po prostu takie wrażenie odnoszę, oglądając wszystkie filmiki z tego zgrupowania)?

Maaskant prowadzi te treningi w sposób ciekawy, dużo stawia na rywalizację. Ciekawe, jak nasi piłkarze będą spisywać się wiosną, oby jak najlepiej.

a uważasz że gdyby np, Łobo odbiła się piłka od sęka i poleciała w bok, a Mały zjechał by go od najgorszych, to wrzucali by to na filmik? ;)

Robia dobry PR.

jestem pewny że gdyby ekipa TSWD nie pojechała na któryś z poprzednich letnich obozów ze Skorżą to nie dowiedzielibyśmy się jak się Wiślacy bili z Ruskami, tylko mała wzmianka że po meczu się posprzeczali.

wolek1986 18.02.2011 09:26

Niby PR ale jednak wesoło chłopaki mają na treningach. To znaczy, że jednak treningi sprawiają im przyjemność. Według mnie Robert tworzy tzw "team spirit". Na wiosnę Wisła będzie naprawdę trudnym zespołem do pokonania. Mimo iż jest tylu obcokrajowców w naszym składzie (naliczyłem w sumie 16 narodowości) językiem "urzędowym" jest angielski i piłkarze się dogadują :) Ja po każdym filmiku z przygotowań jestem coraz bardziej spokojny o to, że na koniec rozgrywek feta będzie w Krakowie :) Pozdrawiam z Kujaw

Reser 18.02.2011 09:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 1052551)
jestem pewny że gdyby ekipa TSWD nie pojechała na któryś z poprzednich letnich obozów ze Skorżą to nie dowiedzielibyśmy się jak się Wiślacy bili z Ruskami, tylko mała wzmianka że po meczu się posprzeczali.

A ja jestem pewny, że powiedzieliby prawdę. I kto ma więcej racji?
Uwielbiam wypowiedzi oparte na domysłach.

FraMat 18.02.2011 15:01

następni chetni do słuchawkowych rozkminek i robienia z igieł wideł niech się poważnie zastanowią co chca osiągnąć

_ukoL 18.02.2011 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1052430)
Jeśli szał to zdobywanie mistrzostwa to faktycznie, nie robią. Ale kręcą się tam blisko czołówki rokrocznie.
Z tego co kojarze, to przegrali z Legią w sparingu. Gdyby im zależalo to by tak nie odpuścili :lol:

Przecież Lokomotywa z Moskwy w ostatnim sezonie, tj. na zakończenie 2010 roku była dopiero 5 w swojej lidze. Mistrzem kraju został Zenit, potem CSKA, Rubin, Spartak i dopiero Lokomotiw. Przegrali ligę z wszystkimi najważniejszymi zespołami pokazującymi się w Europie. Dla mnie to szału to jednak nie robią. :-)

tofik 18.02.2011 16:12

Facepalm. Dobra albo ja nie umiem pisać albo Ty czytać ze zrozumieniem :P Miałem na myśli jeśli dla ciebie szałem jest mistrzostwo to faktycznie szału nie robią bo go nie wygrywają. Ale 5 miejsce w lidze rosyjskiej to dobry wynik.

pawelo84 18.02.2011 16:18

Ale kiedyś Loko Moskwa grało naprawdę świetnie:

http://www.youtube.com/watch?v=G8NER...eature=related

Mario Nh 18.02.2011 22:04

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...reiko_w_akcji/

Filmik słaby. 3 minuty Pareiko broni strzały prosto w niego a w ostatnie 15 sekund puszcza dwa strzały lecące przy słupki. Nie wiem czy jest sens udostępniania nam takich kawałków.

grzesiek632 18.02.2011 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1052854)

Filmik słaby. 3 minuty Pareiko broni strzały prosto w niego a w ostatnie 15 sekund puszcza dwa strzały lecące przy słupki. Nie wiem czy jest sens udostępniania nam takich kawałków.

Ja pier-dole.. statystycznie co drugi użytkownik tego forum ma problemy... narzekanie..

A co mieli posklejać najlepsze wycinki z jego interwencji i zrobić filmik na youtube?
Ciesz się że powstają jakiekolwiek materiały wideo..

post tego miesiąca ( bo na skale roku znajdzie się jeszcze wiele innych tego typu kwiatków )

prezes85 18.02.2011 23:43

ile razy dziennie trenuja wislacy i po ile minut?

KOMINEK 19.02.2011 01:01

Wiślacy (tak przez przypadek piszę dużą literą i daję ś) trenują jeden raz dziennie przez 8 godzin z 15 minutową przerwą na drugie śniadanie. Oczywiście niedziele i święta mają wolne.

wolfy 19.02.2011 09:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1052296)

Pokonać?

Mniejsza o to, bo wygląda, że ruscy traktowali naszych jako wariant rezerwowy. Tak więc kit im w tryby.

Mario Nh 19.02.2011 09:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 1052857)
Ja pier-dole.. statystycznie co drugi użytkownik tego forum ma problemy... narzekanie..

A co mieli posklejać najlepsze wycinki z jego interwencji i zrobić filmik na youtube?
Ciesz się że powstają jakiekolwiek materiały wideo..

post tego miesiąca ( bo na skale roku znajdzie się jeszcze wiele innych tego typu kwiatków )

Każdy ma prawo do własnego zdania. Tylko nie rozpędzaj się za bradzo.

gypsy 19.02.2011 10:46

Rzeczywiście ten filmik z Pareiko nam nie za wiele mówi, ale ja tam się cieszę, że nasze BP udostępnia nam w góle jakieś video z treningów. Lepszy rydz niż nic, prawda?

westersyl 19.02.2011 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1052854)

Filmik dobry, w dobrej jakosci obraz 16:9, nie ma trzęsienia kamerą, fajnie pokazuję jak wygląda trening bramkarza bo zakładam że większość nie widziała.

I z tego co pamiętam to jeden strzał był w boczną siatkę.

s1mone 19.02.2011 14:06

To nie był filmik, który miał pokazać jaki nasz bramkarz jest zajebisty (takie kompilacje to na youtube), tylko ukazać nasz nowy nabytek podczas treningu. Dodam jeszcze od siebie, że podczas takiego treningu, gdzie bramkarz broni strzał za strzałem często nawala kondycha, porzucaj się trochę i powstawaj raz za razem - więc nie ma co osądzać. Ot zwykły trening bramkarski :) kto kiedyś bronił to wie :p

neq. 19.02.2011 14:23

dokładnie, niby zwykły niewinny trening:P
pare strzałów, ale kto kiedyś brał w czymś takim udział to wie jak to wygląda i że to nie takie proste

Semper Fidelis 1985 19.02.2011 14:45

Nie odwołali sparingu, pogoda się poprawiła.
Wolałbym żeby grali z Loko ale co tam, niema co narzekać :australopitek:
Ostatni sparing i wznawiamy ligę!

AYALA 19.02.2011 14:51

fajnie jakby troche bramek nastrzelali,to dodaje pewności przed ligą.

Semper Fidelis 1985 19.02.2011 14:54

Kiedy wracają do Krakowa? jutro?

Wisła w składzie:
Pareiko
Cikos
Jaliens
Kowalski
Paljić
Wilk
Jirsak
Melikson
Małecki
Genkov
Kirm

Coolpick 19.02.2011 15:55

co z Chavezem?

Zienczuk8 19.02.2011 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coolpick (Post 1053058)
co z Chavezem?

ostatnio czytałem coś o Jego lekkiej kontuzji.. ale, co za pomysł żeby Bunonza siedział na ławce, a grał Kowalski?

tofik 19.02.2011 16:00

Bunoza nie zagra z Arka więc trzeba się szykowac na taka ewentualnosc, ze w Gdyni Kowalski wyjdzie w 1szym składzie.

Semper Fidelis 1985 19.02.2011 16:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1053062)
Bunoza nie zagra z Arka więc trzeba się szykowac na taka ewentualnosc, ze w Gdyni Kowalski wyjdzie w 1szym składzie.

Dokładnie, pewnie dlatego Sobol też niegra

szprotson 19.02.2011 16:05

Gdzie jest Osman? Osman Chavez nie zagra, bo ma stłuczony mięsień. Pisaliśmy o tym w jednym z newsów.

E: Taki skład moze wyjsc na Arke , kwestia Kowal - Pastor

mr_ : Na bank w Gdyni zagra Siwy, zapomnialem o nim przeciez pojechał do kraju coś załatwiać.No Cruyff zapomnialeo o Nim! :D

mr_kwolf 19.02.2011 16:12

Po tym składzie widać że Jirsak jest bliżej pierwszego składu niż się to niektórym wydawało. I raczej to Garguła odejdzie niż on. Ciekawe czy w Gdyni zagra on czy Siwakow.

Proud 19.02.2011 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1053065)
Gdzie jest Osman? Osman Chavez nie zagra, bo ma stłuczony mięsień. Pisaliśmy o tym w jednym z newsów.

+ Sivakov <=> Jirsak

Tam mi się wydaje.

EDIT

mr_kwolf, masz rację. Możliwe, że jak długo Sivakov będzie siedział na Białorusi, to nie zagra z Arką.

Zależy też, jak zaprezentuje się dziś Tomek Jirsak. Jak zagra dobrze, to zapewne wybiegnie na rybobranie.

mr_kwolf 19.02.2011 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1053065)

mr_ : Na bank w Gdyni zagra Siwy, zapomnialem o nim przeciez pojechał do kraju coś załatwiać.No Cruyff zapomnialeo o Nim! :D

Mam pewne obiekcje, ponieważ Siwy ma tam siedzieć pare dni, czyli nie będzie trenował z drużyną, więc akurat w tym meczu może Maaskant będzie wolał postawić na Jirsaka, który zna zespół i z nim ćwiczył ostatnie warianty. Chociaż oczywiście jakby nie fakt wyjazdu Białorusina to on zapewne grałby w pierwszym składzie.

EDIT: coś cisza o Branco i tym jak "dochodzi do siebie po kontuzji". Czyżby faktycznie był już na wylocie?

murray 19.02.2011 16:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1053066)
Po tym składzie widać że Jirsak jest bliżej pierwszego składu niż się to niektórym wydawało. I raczej to Garguła odejdzie niż on. Ciekawe czy w Gdyni zagra on czy Siwakow.

Nie, to po prostu pokazuje, ze mamy po dwóch środkowych pomocników na każdą pozycję w tej formacji.
Wilk i Sobol - defensywny pomocnik
Siwakow i Żirsak - box to box midfielder (coś jak Wilshere)
Garguła i Melikson - ofensywny pomocnik, ale nie klasyczna dziesiątka

Oczywiście Wilk i Garguła mogą równie dobrze grać na tej pozycji co Siwakow

Semper Fidelis 1985 19.02.2011 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 1053069)
Żirsak

Who? :shock:

Wilk kapitanem!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl