Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

spirit 23.04.2010 12:05

Pytań więcej nie mam ;)
Mnie nie chodzi o taki obiektywizm, o jakim Ty piszesz, ale o to, że nie chcę, aby młode pokolenia m.in. (czy też przede wszystkim) Wiślaków wzorowały się na kimś kto przez "x" czasu kupczył i w dupie miał kibiców.

Żmijka 23.04.2010 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spirit (Post 887561)
Pytań więcej nie mam ;)
Mnie nie chodzi o taki obiektywizm, o jakim Ty piszesz, ale o to, że nie chcę, aby młode pokolenia m.in. (czy też przede wszystkim) Wiślaków wzorowały się na kimś kto przez "x" czasu kupczył i w dupie miał kibiców.

1 mecz. Tyle kupczył.

A popatrz na to z drugiej strony - może dać przykład, że to nie ma sensu, że nie daje nic dobrego i nie nalezy popełniać jego błędów. Wszak uczymy sie na błedach, najlepiej cudzych.
Bo chyba nie wierzysz, że dzieci nie wiedzą o tych sprawach, a udawanie, że tematu nie ma jest słuszne?

Galonek 23.04.2010 12:47

Właśnie udział Artura Sarnata w takiej akcji sugeruje, że tematu nie ma. Litości.

spirit 23.04.2010 12:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 887564)
1 mecz. Tyle kupczył.

A popatrz na to z drugiej strony - może dać przykład, że to nie ma sensu, że nie daje nic dobrego i nie nalezy popełniać jego błędów. Wszak uczymy sie na błedach, najlepiej cudzych.
Bo chyba nie wierzysz, że dzieci nie wiedzą o tych sprawach, a udawanie, że tematu nie ma jest słuszne?

Kupczył? Kupczył.
Ja nie mówię, że nie będzie tak jak piszesz. Ja tylko piszę, że nie chce aby młode pokolenie brało niewłaściwy przykład. A niekoniecznie musi tak być, skoro Ty sama używasz trybu przypuszczającego.
I nie nadinterpretujcie tego jednego zdania.

darotsok73 23.04.2010 13:03

Skoro jest stwierdzone , że A.Sarnat kupczył meczami (meczem ??) to w żadnym wypadku nie powinien być przedstawiany jako wzór dla dzieci czy młodzieży.

. Bez względu na karierę i zasługi dla Naszej Wisełki. Tak samo możnaby gloryfikować donosiciela Zdzisia Kapkę , czy .....Jacka Bobrowicza. Pamiętacie takiego słynnego bramkarza ?? Był idolem kibiców Wisełki. Wystarczył tylko jeden meczyk. Z Legią.
I został " na wieki" ZEREM.

pan Dudi 23.04.2010 13:13

Bobrowicz to jednak zły przykład, bo błędy, że tak je nazwę, w życiorysie Artka Sarnata miały miejsce już po jego odejściu z Wisły, więc jej dobrego imienia nijak swoim postępowaniem nie skaził.

Porównywanie go do Kapki, to chyba kiepski żart, albo zdecydowane nadużycie. Nie zapędzaj się tak daleko.

A wracając do samego udziału Artura Sarnata w tego typu akcjach- wydaje mi się, że przesadzacie. Co o całej sprawie "kupczenia" może wiedzieć 15letni chłopak? On wie, że Artur Sarnat grał kiedyś dla Wisły i grał dobrze i tyle. Przecież Artek nie będzie ich uczył podsuwania kasy pod stołem, tylko fachu bramkarskiego/ piłkarskiego. To nie jest Ujek, czy jemu podobny typ, który całą swoją karierę spędził na kup/ sprzedaj. Spokojnie.

darotsok73 23.04.2010 14:27

pan Dudi

Nie mam nic osobiście( jako Wiślak ) do A.Sarnata. Wręcz przeciwnie.
Nie zmienia to faktu że brał udział w handlowaniu meczami. Fajnie (dla nas) że nie miało to miejsca na R22 i nie sprzedawał meczów Wisełki.

Ale jak sprzedawał to jednak jakichś kibiców oszukiwał. Mniemam że dla pieniędzy. To są fakty.
Nier porównuję A.Sarnata do Kapki czy Bobrowicza , to rzeczywiście byłoby niestosowne.

AYALA 23.04.2010 15:05

a Bobrowicz jest drugim trenerem w Górniku Sosnowiec w lidze okręgowej

dj_ibutti 23.04.2010 15:15

Nie przesadzajcie, nie Sarnat kupczył, tylko cała drużyna kupczyła. Nie miał raczej wyjścia w stylu - ja nie, idę na policję. Macie przejebane, chłopaki.

tomo 23.04.2010 17:20

Bukalski trenerem Przeboju Wolbrom

http://www.90minut.pl/news/121/news1...-Przeboju.html

tomasz_19 25.04.2010 09:49

Michał Jonczyk, nasz były perspektywiczny zawodnik, strzelił wczoraj piękną bramkę w meczu z ŁKS'em... szkoda, że nasz zarząd tak szybko się go pozbył, chłopak ma papiery na granie....

SpoXsteR 25.04.2010 09:50

szkoda bardzo... tylko czy wiedzialbys o jego istnieniu gdybys o jego golu nie przeczytal na 90minut.pl?

skonczcie z tymi "szkoda .. bo pol meczu obejrzalem na rok"

ktos gola strzeli.. szkoda... ktos ominie dwoch rywali.. szkoda... komus wyjdzie podanie.. szkoda.. pozniej 2 miesiace nic nie gra... szkoda ze nikt tego nie komentuje

Crusi 25.04.2010 10:10

Ogladalem ten meczyk. Jonczyk ogolnie odkad zameldowal sie na boisku bardzo fajnie sie prezentowal, a brameczka naprawde pierwszej klasy.

tomasz_19 25.04.2010 10:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 888381)
szkoda bardzo... tylko czy wiedzialbys o jego istnieniu gdybys o jego golu nie przeczytal na 90minut.pl?

skonczcie z tymi "szkoda .. bo pol meczu obejrzalem na rok"

ktos gola strzeli.. szkoda... ktos ominie dwoch rywali.. szkoda... komus wyjdzie podanie.. szkoda.. pozniej 2 miesiace nic nie gra... szkoda ze nikt tego nie komentuje

wiem o jego istnieniu dłużej niż myślisz i na pewno nie tylko z portalu, który wymieniłeś... oglądałem jego mecz wczorajszy i trzeba przyznać, że odkąd pojawił się na boisku to pokazał się z bardzo dobrej strony, a przy bramce zachował się jak "stary wyga". Wielka strata dla Wisły, a biorąc pod uwagę młody wiek tego zawodnika i to że nadal się rozwija to na prawdę przeraża mnie to w jak łatwy sposób się go pozbyto...

tomo 25.04.2010 13:41

http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/i-li...nczyka/1702742

Brameczka Jonczyka.

brylant17 25.04.2010 20:47

Dawidowski zalicza asystę wprawdzie gol samobójczy no ale asysta :D

grzesiek632 25.04.2010 21:02

A widzieliście to: http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...atusiaka_.html ?

:lol:

Jak to dobrze że w Wiśle sobie nie pograł:-)

JOSE 841 26.04.2010 15:08

http://sport.wp.pl/kat,1732,title,Ok...wiadomosc.html problem Skorży na Łazienkowskiej raczej rozwiązany czyli prędzej Okuka zawita na Łazienkowską niż Skorża

arti 26.04.2010 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 888848)
http://sport.wp.pl/kat,1732,title,Ok...wiadomosc.html problem Skorży na Łazienkowskiej raczej rozwiązany czyli prędzej Okuka zawita na Łazienkowską niż Skorża

Bzdury z tym Okuką choć z naszego pkt. widzenia to chyba byłby pożądany ruch:)
Ale zapewne tyle w tym prawdy i rzetelności ile w naszym dziewiątym miejscu.

tomasz_19 28.04.2010 08:30

tak się zastanawiam, czy pojawienie się na meczu Bednarza coś oznacza... ja chciałbym szczerze mówiąc, żeby on wrócił... Marcelo to jego najlepsza wizytówka...

martin_6 28.04.2010 10:27

Po władzach naszego klubu wszystkiego można się spodziewać. :) Skoro Kasperczak wrócił, to nie ma osoby, której nie mógłbym sobie wyobrazić, by przyszła.

tomo 28.04.2010 11:34

No oby jednak niektórzy ludzie pokroju Rogali i Mandziary trzymali daleko swoje łapy od Wisły.

Grisza1 28.04.2010 17:40

http://futbolnet.pl/wiadomosci/marek...grac-do-polski
O Zieniu :)

HEDu 28.04.2010 18:00

Ma ktos linka do gola Kosy z pucharu Cypru? Niby bardzo ladna brame strzelił z dystansu. Wraca do formy zeby kontrakt mu dali;p ale fajnie jakby bylo na wideo.

palladynTS 30.04.2010 16:24

Panowie i Panie!Tak mysle sobie ze ....pamiętacie Grześka Patera?Lukasza Gorszkowa?...nie do wiary!pierwszy jest grającym trenerem klubu sportowego Podgórze Kraków...drugi gra w tym zespole!
To dobra wiesc...awans w przyszłym sezonie...Do tego Sławek Graba,Aduś Koćma...będzie dobrze!!!pozsdro dla starej Wisełki!!!

Eleusis 02.05.2010 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palladynTS (Post 891150)
Panowie i Panie!Tak mysle sobie ze ....pamiętacie Grześka Patera?Lukasza Gorszkowa?...nie do wiary!pierwszy jest grającym trenerem klubu sportowego Podgórze Kraków...drugi gra w tym zespole!
To dobra wiesc...awans w przyszłym sezonie...Do tego Sławek Graba,Aduś Koćma...będzie dobrze!!!pozsdro dla starej Wisełki!!!

Żeby tylko się utrzymali w tym sezonie...

Mario Nh 04.05.2010 15:04

Odszedł z Wisły bo wybrał Liverpool?!

pan Dudi 04.05.2010 15:09

Hehehehe, ciekawe, czy to prawda. Jeśli tak, to wypada przyjaciołom i pracownikom Bogusława Cupiała i jemu samemu serdecznie pogratulować prowadzenia Wisły właściwą ścieżką. Teraz Europa legnie pod naszymi stopami. Najjaśniejszy wodzu- prowadź. :rotfl:

szprotson 04.05.2010 16:47

ehhh

Zdzisek Kapka naszym jedynym scoutem. Do czego to doszło.

Chyba ze teraz Cleber przejmie jego obowiazki. Zreszta, Jirsak i Marcleo to byli chłopcy Bednarza chyba

Maciuś 04.05.2010 17:56

A mial przyjsc profesjonalizm...

Mario Nh 04.05.2010 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 893097)

Niedoczekanie za Bogusława Cupiała. Wdzięczność i szacunek za te wszystkie lata mistrzowskie pozostanie, resztę lepiej przemilczeć.

spartan 04.05.2010 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 893097)

Cupiał nie ma do niego numeru telefonu.... Niezatapialny mu wykasował.

Dean 04.05.2010 19:51

Almeria prowadzi z Villarrealem do przerwy 3:0 i dwie brameczki Kalu Uche :D

już jest 3:2 ;)

tomasz_19 04.05.2010 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 893100)
Niedoczekanie za Bogusława Cupiała. Wdzięczność i szacunek za te wszystkie lata mistrzowskie pozostanie, resztę lepiej przemilczeć.

teraz pozostaje się tylko do Maryi zawsze dziewicy modlić, żeby nie było gorzej...

pan Dudi 04.05.2010 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 893185)
teraz pozostaje się tylko do Maryi zawsze dziewicy modlić, żeby nie było gorzej...

Niestety, wszystkim, którzy trzeźwo patrzą na to, co od lat dzieje się w klubie to pozostaje. A naiwniakom pozostaje wiara w to, że każdy kolejny absurdalny ruch Cupiała będzie ostatnim i potem będzie już pięknie- fachowo i z pomysłem.

bartfine 04.05.2010 21:12

A ja chciałbym jednego, żeby nigdy wiecej skWK nie przeszkodziło klubowi w polityce transferowej,gdyby nie oni to mielibyśmy przynajmniej o kilkanascie goli więcej i tytuł Mistrzowski dawno zapewniony i Skorże na ławce.(Frankowski,własnie zobaczyłem jak strzela gola a jakże by inaczej lechi, i to nie farfocla tylko takiego jak nasi juz prawie nie umią:))
forza Jaga.

pan Dudi 04.05.2010 21:15

Po treści posta wnoszę, że masz max 15 lat, a jeśli masz więcej, to wstydź się za to, jak przelewasz myśli na "papier". Ja bym jednak chciał, żeby klub liczył się ze zdaniem kibiców prowadząc swoją politykę. Chciałbym też, żeby godność klubu dla kibiców była ważniejsza niż brameczki i piłkarze.

bartfine 04.05.2010 21:22

przykro mi mam juz więcej lat,ale nie zgodze sie z toba,mam do tego prawo,Frankowski przez wielu jest pozytywnie postrzegany a grupa skwk czyli jakieś 300 osób tego nie zmieni mogą tylko zastraszac ale rozumni ludzie wiedza że tak nie jest jak to oni opowiadaja:) (z pisownia zawsze miałem problem sory:)

SpoXsteR 04.05.2010 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bartfine (Post 893214)
Frankowski przez wielu jest pozytywnie postrzegany a grupa skwk czyli jakieś 300 osób tego nie zmieni

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bartfine (Post 893206)
A ja chciałbym jednego, żeby nigdy wiecej skWK nie przeszkodziło klubowi w polityce transferowej,gdyby nie oni to mielibyśmy przynajmniej o kilkanascie goli więcej

jak widzisz zmienila :lol:..

lepiej zachowac zasady i byc w 2 lidze, niz ........... i miec kilkanascie goli wiecej i pewne MP

fan01 04.05.2010 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 893167)
Almeria prowadzi z Villarrealem do przerwy 3:0 i dwie brameczki Kalu Uche :D

już jest 3:2 ;)

też miałem o tym pisać, bo Uchego mam w głębokim poważaniu, ale może ktoś przypomnieć jak to dokładnie wygladalo z tym transferem z Wisły do nich? Przy nastepnym transferze mamy dostac jakas czesc kwoty, ktora zaplaci kupujacy? Bedzie tego przynajmniej 10% i szansa na realna kase, czy jakies grosze na wódke i zakąski?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl