![]() |
Pytań więcej nie mam ;)
Mnie nie chodzi o taki obiektywizm, o jakim Ty piszesz, ale o to, że nie chcę, aby młode pokolenia m.in. (czy też przede wszystkim) Wiślaków wzorowały się na kimś kto przez "x" czasu kupczył i w dupie miał kibiców. |
Cytat:
A popatrz na to z drugiej strony - może dać przykład, że to nie ma sensu, że nie daje nic dobrego i nie nalezy popełniać jego błędów. Wszak uczymy sie na błedach, najlepiej cudzych. Bo chyba nie wierzysz, że dzieci nie wiedzą o tych sprawach, a udawanie, że tematu nie ma jest słuszne? |
Właśnie udział Artura Sarnata w takiej akcji sugeruje, że tematu nie ma. Litości.
|
Cytat:
Ja nie mówię, że nie będzie tak jak piszesz. Ja tylko piszę, że nie chce aby młode pokolenie brało niewłaściwy przykład. A niekoniecznie musi tak być, skoro Ty sama używasz trybu przypuszczającego. I nie nadinterpretujcie tego jednego zdania. |
Skoro jest stwierdzone , że A.Sarnat kupczył meczami (meczem ??) to w żadnym wypadku nie powinien być przedstawiany jako wzór dla dzieci czy młodzieży.
. Bez względu na karierę i zasługi dla Naszej Wisełki. Tak samo możnaby gloryfikować donosiciela Zdzisia Kapkę , czy .....Jacka Bobrowicza. Pamiętacie takiego słynnego bramkarza ?? Był idolem kibiców Wisełki. Wystarczył tylko jeden meczyk. Z Legią. I został " na wieki" ZEREM. |
Bobrowicz to jednak zły przykład, bo błędy, że tak je nazwę, w życiorysie Artka Sarnata miały miejsce już po jego odejściu z Wisły, więc jej dobrego imienia nijak swoim postępowaniem nie skaził.
Porównywanie go do Kapki, to chyba kiepski żart, albo zdecydowane nadużycie. Nie zapędzaj się tak daleko. A wracając do samego udziału Artura Sarnata w tego typu akcjach- wydaje mi się, że przesadzacie. Co o całej sprawie "kupczenia" może wiedzieć 15letni chłopak? On wie, że Artur Sarnat grał kiedyś dla Wisły i grał dobrze i tyle. Przecież Artek nie będzie ich uczył podsuwania kasy pod stołem, tylko fachu bramkarskiego/ piłkarskiego. To nie jest Ujek, czy jemu podobny typ, który całą swoją karierę spędził na kup/ sprzedaj. Spokojnie. |
pan Dudi
Nie mam nic osobiście( jako Wiślak ) do A.Sarnata. Wręcz przeciwnie. Nie zmienia to faktu że brał udział w handlowaniu meczami. Fajnie (dla nas) że nie miało to miejsca na R22 i nie sprzedawał meczów Wisełki. Ale jak sprzedawał to jednak jakichś kibiców oszukiwał. Mniemam że dla pieniędzy. To są fakty. Nier porównuję A.Sarnata do Kapki czy Bobrowicza , to rzeczywiście byłoby niestosowne. |
a Bobrowicz jest drugim trenerem w Górniku Sosnowiec w lidze okręgowej
|
Nie przesadzajcie, nie Sarnat kupczył, tylko cała drużyna kupczyła. Nie miał raczej wyjścia w stylu - ja nie, idę na policję. Macie przejebane, chłopaki.
|
|
Michał Jonczyk, nasz były perspektywiczny zawodnik, strzelił wczoraj piękną bramkę w meczu z ŁKS'em... szkoda, że nasz zarząd tak szybko się go pozbył, chłopak ma papiery na granie....
|
szkoda bardzo... tylko czy wiedzialbys o jego istnieniu gdybys o jego golu nie przeczytal na 90minut.pl?
skonczcie z tymi "szkoda .. bo pol meczu obejrzalem na rok" ktos gola strzeli.. szkoda... ktos ominie dwoch rywali.. szkoda... komus wyjdzie podanie.. szkoda.. pozniej 2 miesiace nic nie gra... szkoda ze nikt tego nie komentuje |
Ogladalem ten meczyk. Jonczyk ogolnie odkad zameldowal sie na boisku bardzo fajnie sie prezentowal, a brameczka naprawde pierwszej klasy.
|
Cytat:
|
|
Dawidowski zalicza asystę wprawdzie gol samobójczy no ale asysta :D
|
A widzieliście to: http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...atusiaka_.html ?
:lol: Jak to dobrze że w Wiśle sobie nie pograł:-) |
http://sport.wp.pl/kat,1732,title,Ok...wiadomosc.html problem Skorży na Łazienkowskiej raczej rozwiązany czyli prędzej Okuka zawita na Łazienkowską niż Skorża
|
Cytat:
Ale zapewne tyle w tym prawdy i rzetelności ile w naszym dziewiątym miejscu. |
tak się zastanawiam, czy pojawienie się na meczu Bednarza coś oznacza... ja chciałbym szczerze mówiąc, żeby on wrócił... Marcelo to jego najlepsza wizytówka...
|
Po władzach naszego klubu wszystkiego można się spodziewać. :) Skoro Kasperczak wrócił, to nie ma osoby, której nie mógłbym sobie wyobrazić, by przyszła.
|
No oby jednak niektórzy ludzie pokroju Rogali i Mandziary trzymali daleko swoje łapy od Wisły.
|
|
Ma ktos linka do gola Kosy z pucharu Cypru? Niby bardzo ladna brame strzelił z dystansu. Wraca do formy zeby kontrakt mu dali;p ale fajnie jakby bylo na wideo.
|
Panowie i Panie!Tak mysle sobie ze ....pamiętacie Grześka Patera?Lukasza Gorszkowa?...nie do wiary!pierwszy jest grającym trenerem klubu sportowego Podgórze Kraków...drugi gra w tym zespole!
To dobra wiesc...awans w przyszłym sezonie...Do tego Sławek Graba,Aduś Koćma...będzie dobrze!!!pozsdro dla starej Wisełki!!! |
Cytat:
|
|
Hehehehe, ciekawe, czy to prawda. Jeśli tak, to wypada przyjaciołom i pracownikom Bogusława Cupiała i jemu samemu serdecznie pogratulować prowadzenia Wisły właściwą ścieżką. Teraz Europa legnie pod naszymi stopami. Najjaśniejszy wodzu- prowadź. :rotfl:
|
ehhh
Zdzisek Kapka naszym jedynym scoutem. Do czego to doszło. Chyba ze teraz Cleber przejmie jego obowiazki. Zreszta, Jirsak i Marcleo to byli chłopcy Bednarza chyba |
A mial przyjsc profesjonalizm...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Almeria prowadzi z Villarrealem do przerwy 3:0 i dwie brameczki Kalu Uche :D
już jest 3:2 ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Niestety, wszystkim, którzy trzeźwo patrzą na to, co od lat dzieje się w klubie to pozostaje. A naiwniakom pozostaje wiara w to, że każdy kolejny absurdalny ruch Cupiała będzie ostatnim i potem będzie już pięknie- fachowo i z pomysłem. |
A ja chciałbym jednego, żeby nigdy wiecej skWK nie przeszkodziło klubowi w polityce transferowej,gdyby nie oni to mielibyśmy przynajmniej o kilkanascie goli więcej i tytuł Mistrzowski dawno zapewniony i Skorże na ławce.(Frankowski,własnie zobaczyłem jak strzela gola a jakże by inaczej lechi, i to nie farfocla tylko takiego jak nasi juz prawie nie umią:))
forza Jaga. |
Po treści posta wnoszę, że masz max 15 lat, a jeśli masz więcej, to wstydź się za to, jak przelewasz myśli na "papier". Ja bym jednak chciał, żeby klub liczył się ze zdaniem kibiców prowadząc swoją politykę. Chciałbym też, żeby godność klubu dla kibiców była ważniejsza niż brameczki i piłkarze.
|
przykro mi mam juz więcej lat,ale nie zgodze sie z toba,mam do tego prawo,Frankowski przez wielu jest pozytywnie postrzegany a grupa skwk czyli jakieś 300 osób tego nie zmieni mogą tylko zastraszac ale rozumni ludzie wiedza że tak nie jest jak to oni opowiadaja:) (z pisownia zawsze miałem problem sory:)
|
Cytat:
Cytat:
lepiej zachowac zasady i byc w 2 lidze, niz ........... i miec kilkanascie goli wiecej i pewne MP |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl