Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Pytania do moderatorów i bieżące działania! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=214)

Kocur 01.01.2012 20:29

Nie pamiętam ile lat temu to się stało ale ostatnio mi się przypomniało.

Gdzie wsysło 90% emotek jakie był dostępne?? Właściwie wszystkie fora dyskusyjne mają standardowy pakiet plus np. swoje klubowe - ale to co jest tutaj to jest 1% tego co jest dostępne.

4fan_player 01.01.2012 20:34

Ponoć Cracovia je skroiła. A tak poważnie to potrzebne jest Ci to? Bo domniemywam, że nie.

jakkfk 01.01.2012 20:42

A Ty zwykłeś dopytywać o rzeczy kompletnie do niczego nie potrzebne?
Pyta, to znaczy, że potrzebuje ich, potrzebuje wiedzy na ich temat, albo ....a jest ciekawy.

Kocur 01.01.2012 21:23

Ogólnie do kilku jestem bardzo przyzwyczajony i wszędzie je używam.
Dlatego pytam - nie dlatego że jest 1 styczeń albo po 20-tej wieczorem

Ooo - tutaj też by się przydała emotka co kiedyś była: http://emoty.blox.pl/resource/krzeslo.gif

WISŁAZWE 01.01.2012 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1206501)
Ogólnie do kilku jestem bardzo przyzwyczajony i wszędzie je używam.
Dlatego pytam - nie dlatego że jest 1 styczeń albo po 20-tej wieczorem

Ooo - tutaj też by się przydała emotka co kiedyś była: http://emoty.blox.pl/resource/krzeslo.gif

Nie wiem, czy to nie jest zależne od uaktualnienia vBulletin'a.
Popytam, poszukam :)

Póki co dysponujemy takimi:
http://wislakrakow.com/forum/misc.ph...=vB_Editor_001

Kocur 01.01.2012 22:23

Ok - tak tylko przykładowo dużo bogatsze zestawy emoticon pack'ów z forum korzystających z vBulletin'a:

http://forum.vectra-unlimited.pl/mis...=vB_Editor_001

http://forum.legionisci.com/misc.php...=vB_Editor_001

rav 02.01.2012 10:51

Najwyraźniej po jednym z update'ów vBulletina emotki poszły się paść.

Do forum przypisanych jest ok. 60 emotek, tymczasem na serwerze widzę... 818 plików. Na szybko, na podstawie nazw dodałem kilka, kategoria Wisełka
www.wislakrakow.com/forum/misc.php?do=getsmilies&editorid=vB_Editor_001

Poszukamy, podziałamy :) Dzięki za poruszenie tematu.

:tsw_wielkaflaga:

Kocur 02.01.2012 11:20

Już jest lepiej - dzięki :)

PvD 03.01.2012 11:40

http://wislakrakow.com/forum/showthr...?t=8461&page=2
do zmiany w nazwie tematu:
Standard, a nie Standart w tytule

Verbrecher 13.01.2012 03:57

Witam ..kolega "Bandyta" prosi o zdjęcie(ściągnięcie) bana z jego konta gdyż konto z którego piszę tego posta nie należy do niego...jesteśmy na emigracji ,mieszkamy pod jednym dachem i korzystamy z jednego kompa.. także panowie moderato-rowie zanim dacie upust swoim dyktatorskim zapędom napiszcie pw chociaż jak zwyczajni uczciwi ludzie z zapytaniem jak się ma sprawa i do kogo należą konta ,które zostały założone z danego IP.Jestem przekonany ze odpowiedź uzyskacie..a jeżeli tak was to razi i nie jesteście w stanie zrozumieć pewnych spraw to usuńcie wszystkie konta które są przypisane do tego IP.
Użytkownik "Bandyta" nie jest autorem powyższego postu

flamengista 13.01.2012 08:37

Sytuacja powinna być dokładnie odwrotna. Po pierwsze: jest regulamin forum, zakładający zakaz zakładania podwójnych (i więcej) kont. Jeśli z danego IP ktoś pisze pod różnymi nickami, w zasadzie łamie regulamin.

Jeśli więc sytuacja się przedstawia tak, jak opisano - to trzeba było samemu napisać do administratora forum wyjaśnienia. A nie łamać regulamin i mieć pretensje za słusznego bana.

szprotson 16.01.2012 18:38

przeczyśćcie polityke transferowa

Piotson 16.01.2012 19:17

Dobra, od banowaliście mnie.

To teraz może któryś z Was, drodzy moderatorzy/administratorzy ew. Wasz szef z łaski swojej wyjaśni mi za co.

WISŁAZWE 16.01.2012 19:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1210123)
przeczyśćcie polityke transferowa

Zrobione.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotson (Post 1210135)
Dobra, od banowaliście mnie.

To teraz może któryś z Was, drodzy moderatorzy/administratorzy ew. Wasz szef z łaski swojej wyjaśni mi za co.

Powód zbanowania, został podany w wiadomości, którą otrzymałeś dostając bana, co tam było niejasnego ?

Piotson 16.01.2012 19:54

Yyy. To już pytanie do Rava, który mnie banuje od własnego widzi mi się.
Jako powód wpisał odpoczynek po pytaniu moim dlaczego obraził mnie.

WISŁAZWE 16.01.2012 19:55

Widać musiałeś coś przeskrobać. Innej opcji nie widzę.

Piotson 16.01.2012 19:58

Czekam aż wypowie się Rav, bo Ciebie akurat wtedy nie było, a za dużo by tłumaczyć.

rav 17.01.2012 10:53

Piotson.

Po pierwsze: nie wprowadzaj ludzi w błąd. Nie zostałeś "od banowany", tylko okres bana upłynął.

Po drugie: http://www.wislakrakow.com/forum/faq...egulamin_tresc
Pkt 23
Trollom nie odpowiadam.

Jeśli Ci to nie odpowiada, trudno. Daj znać na prv, dostaniesz perm-ban, a sam będziesz mógł się żalić gdzie indziej.

Piotson 17.01.2012 11:12

Pisząc od banowy miałem na myśli, że mi się skończył.

Jeżeli Ty nazywasz mnie trollem, to nie wiem jak nazwiesz połowę ludzi z transferowego.

A i oczekiwałbym jakichś przeprosin za tego "po.......onego". Może być na priv.

rav 17.01.2012 12:08

A może frytki do tego..?

Nie rozumiesz sytuacji, w której na Twojego durnego posta reaguję pytaniem o Twoją dyspozycję psychiczną? Jeśli czujesz się obrażony, nieważony czy pokrzywdzony - nie będę w stanie Ci pomóc.

Nie wydaje mi się, żeby Twoje prywatne rozterki interesowały tu kogokolwiek. Nie zaśmiecaj tego tematu kolejnymi postami na tę samą modłę. Będą one usuwane.

Lukasz 17.01.2012 13:11

Gdzie mogę zasięgnąć informacji do czego służą punkty karne (za co są przyznawana wiem z regulaminu) oraz kartki (żółta czy czerwona)?

flamengista 17.01.2012 16:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1210323)
Gdzie mogę zasięgnąć informacji do czego służą punkty karne (za co są przyznawana wiem z regulaminu) oraz kartki (żółta czy czerwona)?

Ano się sumują i jak uzbierasz ich (chyba) 5 dostajesz 10 dni odpoczynku gratis. Kartka żółta pojawia się bodaj przy 3 pkt, czerwona przy 5.

Lukasz 17.01.2012 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1210366)
Ano się sumują i jak uzbierasz ich (chyba) 5 dostajesz 10 dni odpoczynku gratis. Kartka żółta pojawia się bodaj przy 3 pkt, czerwona przy 5.

Dziękuję za informacje.

JEDREK76 22.01.2012 22:40

Mam jedno pytanie do moderatora Flemengisty,.
Dałeś mi człowieku ostrzeżenie za nazwanie debilem użytkownika AS82, który w kolejnych tematach trolluje i rozmywa. Pytanie do Ciebie brzmi następująco, jak długo jeszcze rozmywać będzie miał możliwość AS82 zanim ktoś wreszcie nie zdzierży i nie nazwie go ch... albo czymś gorszym abyś wreszcie dostrzegł durnotę tego usera?? Wszystko rozumiem, ale niewspółmierność podejścia na tym forum jest rozpierdalająca.

wolfy 23.01.2012 14:31

Tym razem to nie moja wina :P

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 1211839)
Mam jedno pytanie do moderatora Flemengisty,.
Dałeś mi człowieku ostrzeżenie za nazwanie debilem użytkownika AS82, który w kolejnych tematach trolluje i rozmywa. Pytanie do Ciebie brzmi następująco, jak długo jeszcze rozmywać będzie miał możliwość AS82 zanim ktoś wreszcie nie zdzierży i nie nazwie go ch... albo czymś gorszym abyś wreszcie dostrzegł durnotę tego usera?? Wszystko rozumiem, ale niewspółmierność podejścia na tym forum jest rozpierdalająca.

Z AS82 jest od bardzo dawna ten sam problem. To samo było na jego poprzednim (:lol:) koncie. Dlatego sugerowałem przycisk ignoruj.
Zaczynanie pyskówek z trollem prowadzi właśnie do takich scenariuszy.

flamengista 27.01.2012 20:59

Profesja - prawdziwa, lub urojona - użytkowników forum powinna być ich prywatną sprawą. A za zaśmiecanie wątku obaj powinniście dostać ostrzeżenie.

"Człowieku" - najpierw naucz się pisać poprawnie czyjś nick, jeśli chcesz dostać odpowiedź. Tyle wymaga min. kultury osobistej. BTW: nie widzisz niestosowności używania tego określenia na naszym forum? Z niczym ci się nie kojarzy?

W sprawie formalnej - puściły ci nerwy i nazwałeś użytkownika "debilem". Sprawa ewidentna. Jak ci ktoś nie odpowiada, to daj opcję ignoruj. Ja niestety nie mam takiego luksusu i muszę wszystkich widzieć.

JEDREK76 28.01.2012 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1213162)
Profesja - prawdziwa, lub urojona - użytkowników forum powinna być ich prywatną sprawą. A za zaśmiecanie wątku obaj powinniście dostać ostrzeżenie.

"Człowieku" - najpierw naucz się pisać poprawnie czyjś nick, jeśli chcesz dostać odpowiedź. Tyle wymaga min. kultury osobistej. BTW: nie widzisz niestosowności używania tego określenia na naszym forum? Z niczym ci się nie kojarzy?

W sprawie formalnej - puściły ci nerwy i nazwałeś użytkownika "debilem". Sprawa ewidentna. Jak ci ktoś nie odpowiada, to daj opcję ignoruj. Ja niestety nie mam takiego luksusu i muszę wszystkich widzieć.

Najwidoczniej jest ze mnie kawał chama i prostaka bowiem... popełniłem literówkę wpisując Twój nick. Przepraszam, ale nie musisz się z tego powodu nabzdyczać jak indyk przed 4 lipca.

Opcja ignoruj też jest ch... warta jeżeli użytkownicy, których nie mam na liście ignorowanych wciąż typa cytują. Poza tym odkąd pisanie prawdy jest obraźliwe? Z tego co pamiętam kiedy czytałem regulamin, karane być powinno także rozmywanie i trollowanie już nie wspominając o dublowaniu konta.
Jeśli o mnie chodzi to zamiast mi grozić, daj mi po prostu bana jeśli podpadam pod któryś z paragrafów regulaminu, a groźby racz zachować dla młodszych użytkowników.

Dariook 29.01.2012 02:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukasz (Post 1210411)
dziękuję za informacje.

lizus !!!

flamengista 29.01.2012 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 1213302)
Najwidoczniej jest ze mnie kawał chama i prostaka

Z grzeczności - nie zaprzeczę.

Cytat:

Opcja ignoruj też jest ch... warta jeżeli użytkownicy, których nie mam na liście ignorowanych wciąż typa cytują. Poza tym odkąd pisanie prawdy jest obraźliwe? Z tego co pamiętam kiedy czytałem regulamin, karane być powinno także rozmywanie i trollowanie już nie wspominając o dublowaniu konta.
Debilem jest ktoś, kto ma stwierdzone IQ pomiędzy 50 a 69 pkt. w skali Wechslera. Nie badałeś kolegi tym testem, więc nie piszesz prawdy. Wydaje mi się, że za trollowanie wymieniony użytkownik też dostał wcześniej karę.

Cytat:

Jeśli o mnie chodzi to zamiast mi grozić, daj mi po prostu bana jeśli podpadam pod któryś z paragrafów regulaminu, a groźby racz zachować dla młodszych użytkowników.
Groźba była do innych forumowiczów, których posty z tego wątku wykasowałem.

orzeu 30.01.2012 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1213608)
Z grzeczności - nie zaprzeczę.

flamenista ciekaw jestem czy wiesz ze wlasnie pokazales jakim bufonem jestes i jaka w tobie drzemie wysoka kultura..
taki czlowiek na stanowisku rozdzielajacym bany i decydujacym kto pisac moze a kto nie nie tylko jest niebezpieczny z gruntu ale i dla samego forum. Najwyrazniej jestes gosciem ktory lubi brylowac wsrod motlochu i dla tego motlochu oko przymykasz bo zyskujesz u niego poklask, jesli trafi sie ktos bardziej rozgarniety to juz masz z nim problem bo nie uznaje on a priori twojego autorytetu wobec tego musisz go "ostrzegac za uzycie slowa debil". W takim przypadkach zawsze zastanawiam sie czy taka postawa wynika z kompleksow czy z megalomanii.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl