![]() |
Mam nadzieję , że rzeczywiście powstanie siatka skautów z prawdziwego zdarzenia i zostanie zatrudniony jakiś obiecujący dyrektor sportowy (marzy mi się ktoś z zachodniej Europy w końcu jak brać przykład to od najlepszych). Basałaj nie przyszedł tu popijać kawkę i pobierać pensyjkę tylko wziął się do roboty . Liczę na efekty .
|
Cytat:
I takie postawienie sprawy bardzo mi odpowiada. Wina Małego jest bezwzględna. Zauważ, że również ja pisałem w swoim poście o tym, żeby sprawę załatwić nie zatapiając Patryka jako gracza Wisły, gdyż jak na nasze warunki, jest on piłkarzem dobrym. Tak, że było nas już dwóch :) Może to dlatego, że prawdopodobnie dla obu z nas Patryk mógłby być synem, a jak wiemy dzieciom wybaczamy wiele, ale również karcimy jeśli potrzeba. Dzisiaj już wiemy, że kara finansowa jest surowa, ale chyba potrzebna. Piszą o 30 tysiącach, to w cholerę kasy, ale mam nadzieję, że podziała. Gdybym ja odmówił wykonywania obowiązków najprawdopodobniej wyleciałbym na zbity pysk, z tym, że dla swojego pracodawcy nie przedstawiam niestety żadnej wartości transferowej, a na moje miejsce czeka spora grupka specjalistów :) Piszesz o okolicznościach postawy Małego. Być może masz rację, jednak moim zdaniem pretensje jego nie powinny wyjść poza szeroko pojętą drużynę, czyli wliczając w to prezesów, kierowników. Tutaj moim zdaniem był jego błąd, że zdecydował się na bardzo drastyczna formę protestu. Może, jak sugerujesz, w warunkach naszego Klubu tak trzeba było, ale nie wydaje mi się, aby odniosło jakiś skutek. A niestety, w kontekście sytuacji na rynku pracy, takie zachowania drażnią i nie dziw się niektórym forumowiczom ich zdenerwowaniu na Małego. W naszej sytuacji wyjście z marazmu to tylko i wyłącznie decyzja Nadprezesa. Jeśli dojdzie do przekonania, że się mu opłaci przeznaczyć środki na wzmocnienie drużyny, ale takie solidne, a nie pozorne to LM może stanąć przed nami otworem, gdyż jak wiemy dostanie się do tej elity jest teraz sporo łatwiejsze niż jeszcze kilka lat temu. Zaryzykuje stwierdzenie, że Wisła poprzedniego Kasperczaka (pomimo Vallerengi czy Tbilisi) z palcem w tyłku spełniłaby marzenia Bossa o LM gdyby miała takie jak teraz warunki dostania się tam. Poza tym trzeba zapełnić nowy stadion, który może i powinien być źródłem sporego dochodu dla Klubu. Dlatego w tym kontekście frustruje mnie bierność Wisły na rynku transferowym. A środki są, jak na nasze warunki bardzo duże. Nie wiem dlaczego do Szawli, Szaweł, Szawlów* wyjeżdżamy bez nowego solidnego stopera. Nic nie mam do Bunozy, którego nie widziałem jeszcze na oczy, ale oczekiwałbym, ze oprócz niego przychodzi do nas pewniak do gry w pierwszym składzie. I nie pisze tutaj o przereklamowanym i o 70% za drogim Sadloku. Do tego napastnik, przy którym Paweł odczuwałby strach przed niezałapaniem się do wyjściowej jedenastki. Z całym szacunkiem dla Żurawia, którego lubię i cenię, ale nie wydaje mi sie żeby Maciek był kimś takim. Oczywiście super fajnie, że jest z nami, bo to dalej klasa sama w sobie, ale oczekiwałbym od naszych działaczy strzała podobnego jaki miała Amica z Lewandowskim. Jednym słowem oczekiwałbym, że jakiś doradca przedstawi Cupiałowi wizję samonakręcającego się biznesu finansowanego nowym stadionem, rozgrywkami europejskimi, transmisjami, reklamami i czym tam jeszcze pod jednym wszakże warunkiem... podjąć troszkę większe ryzyko finansowe. Hmmm, jest jeszcze warunek drugi, ważniejszy. To odpowiedź na pytanie czy naszemu Bossowi się jeszcze chce i (co ważniejsze) czy stać go na to. * niepotrzebne skreślić...:) |
Cytat:
|
Cytat:
|
No chyba, że Garguła będzie grał "jak za dawnych lat". :P
|
Wedlug mnie Gargule znacznie blizej jednak do srodkowego pomocnika, usposobionego bardziej ofensywnie, niz typowego playmakera jakim byl chociazby Szymek, takze cudow tez bym sie nie spodziewal :)
|
Tak to jest, jak nie przedluza sie kontraktu z najlepszym i najbardziej kreatywnym pomocnikiem w zespole...
A gdy byla okazja go zastapic, to odsylamy zawodnika z swietnym CV i dobrze prezentujacym sie an treningach, bo jest leniem :) Ech, szkoda gadac. |
Cytat:
|
W kwestii sportowej Costly to nie najgorszy zawodnik, ale co z tego zagra dwa mecze nagle mu coś odwali i zniknie:) za to go z Rumuni wywalili podobno. Ten news jest z onetu więc traktował bym to jako grubą plotkę
|
Dla mnie mógłby być. Dać mu kontrakt motywacyjny i niech pokaże na co go stać.
|
no właśnie gdyby nie jego temperament to już w wisle powinien być!! bo db wysoki zawodnik.
|
Kiedyś był Temat Costliego i nie wypalilo - więc wątpię w ten transfer.
|
pewnie znowu coś nawywijał Costly w Rumunii i go nie chcą.Lepiej sobie go odpuścic.Same problemy tylko z nim byłyby
|
|
Cytat:
:rotfl::rotfl::rotfl: Nie wiem czy jest jakis klub na swiecie w ktorym to czy sciagnie sie zawodnika zadecyduje to czy sie przejdzie kolejna runde . To jakas kpina,wszystkie transfery powinny byc przeprowadzone przed pierwszym meczem ,a nie jakies wyliczanki z ktorych wynika ze musimy slabszym skladem przejsc rywala ,zeby byc mocniejszym w nastenej rundzie. Paranoja |
Nie chcą mieć znowu dziury budżetowej. A tak poza tym, jeżeli bez wzmocnień nie przejdziemy Szawle, to nawet z tymi wzmocnieniami nie ma co się kompromitować w europejskich pucharach...
|
Ale co Was tutaj zaskakuje bo ja nie rozumiem.
Dobrze wiecie jak wyglada u nas sytuacja od wielu lat. Ktos wpadl na pomysl ze jak przejdziemy 2 runde o wzmocnimy zespol zeby cos ugrac w pucharach. Jak nie przejdziemy to nie ma sensu wpychac pieniedzy na nowych zawodnikow to syfnej naszej ligi. Prosty rachunek aczkolwiek jestesmy chyba jedynym klubem na swiecie co tak mysli... |
Widac ze wlodarze klubu nie ucza sie na swoich bledach. No z kim jeszcze mamy przegrac zeby wreszcie zauwazono ze zeby wyjac trzeba najpierw cos wlozyc.
|
wbijcie to sobie do głowy, nie będzie więcej transferów, nasza ofensywa transferowa zakończona, i czy przejdziemy 10 runde LE czy nie, nie będzie, mam to jeszcze raz przeliterować???
|
Cytat:
|
Czyli co,czekają do piątku?Hmm...no ale sam awans to pewnie za mało.Jako że w piątek jest też losowanie następnej rundy i pewnie bardzo,bardzo niekorzystne.Więc niech się niektórzy nie cieszą.Są też inne powody,by te transfery nie doszły do skutku,np.nagła zmiana ciśnienia w Nepalu,albo zgniłe pomidory na Kleparzu.
|
Cytat:
Costly fajna opcja. Bez konieczności płacenia za transfer i reprezentant kraju, wysoki, dobra technika. OK ale kapryśność, buntownicza natura, nie pogodzi się z rolą rezerwowego (w formie będzie grał Brożek z Żurawskim), niestety czuje następnego Kalu Uche. Szkoda Costly tak, ale czy go Henio upilnuje? btw zepsuliscie linka |
Cytat:
Panowie, spokojnie :) Mamy zbyt wąską kadrę, nawet na Ekstraklasę. Transfery kolejnych zawodników to tylko kwestia czasu (oby :D) |
a jesli wygramy 1:0 albo bedzie 1:1, to co? Z transferami bedizemy czekac do rewanzu? Tak sie sklada ze 24h po rewanzu, a nawet chyba w dniu rewanzu jest tez termin zglaszania zawodnikow do kolejnej rundy. Co wtedy? wywalczymy awans dopiero w krakowie i w ciagu 12 godzin zrobimy 4 transfery? EHE
|
Wygramy z Litwinami ze 3:0 nie sikajcie tak. I nie przypominajcie mi meczu z Levadią. To był brak szczęścia, pecha mieliśmy i Jopa w składzie. Zawsze mówiłem, że jak Jop jest w pierwszej jedenastce, to można się spodziewać katastrofy. To pechowy zawodnik. Jak mówię 3:0 dla nas jak nic.
|
Cytat:
|
Cytat:
czegoś tu nie rozumiem. chyba znów będzie powtórka z rozrywki. nawet jeśli przejdą to szawle ( w co wątpię z tym składem) to napiszą ze transfery nie wypaliły (chcieli zarabiać za dużo !) i powiedzą ze jak przejdziemy 3 rundę transfery będą |
Cytat:
:lol: :lol: :rotfl: wychodzi że ci nasi na górze to... impotenci :lol: |
Cytat:
|
Cytat:
Odnoszę wrażenie, że w zarządzie modlą się o lanie od Litwinów. Będzie powód, by nie robić transferów. Jak wygramy, trzeba będzie wymyślić inną bajeczkę. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:27. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl