Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

AgresywnyChomik 02.01.2011 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iiYama (Post 1031159)
Jedynym potwierdzonym ( powiedzmy ) odejściem na dzień dzisiejszy jest Pawełek http://www.konyaspor.org.tr/2009/haber.asp?haberID=6655

Brożkowie nie zostali jeszcze sprzedani przecież, a to że sobie fotki pstrykają w tureckich szalikach przed zawarciem umowy świadczy źle o nich.

Jutro poniedzialek wszyscy w nowym roku pracuja BANKI ZACZYNAJA PRACE sprawdzi Valckx czy Basalaj ze jest przelew badz potwierdzenie przelewu ze strony tureckiej (pieniadze z zagranicy ida stosunkowo dlugo) to i potwierdza na oficjalnej.

Mixu 02.01.2011 14:09

Pawełek pojechał zarabiać pieniądze do 16-ego klubu w lidze Tureckiej. Co jak co to jednak Konyaspor szanse na spadek ma całkiem niemałe. Ale by Mariuszek się cieszył gdyby na jesień przyszło mu grać w "Bank Asya 1. Lig" czyli ich tak zwanej 1 lidze..

A co do Brożków.. Dlaczego zarząd klubu jest bardzo jechany skoro póki co dementuje ich sprzedaż.
Jak Westersyl i inni płaczący kibice będą odbierać braci gdy klub nie wyrazi na ich sprzedaż zgody, a okaże się że te zdjęcia, szaliki, podpisy to działanie mając wywrzeć nacisk na zarządzie? To czy wtedy Westersyl i inni będa obrażać swoich idoli tak jak obrażali do tej pory Bassałaja i innych w klubie? Czy to zachowanie "Ikon" będzie potępione i uważane za sabotaż i szkodę na rzecz klubu?

Baala 02.01.2011 14:10

To że Wisła nie oświadzczyła oficjalnie że Brożkowie odchodzą, może znaczyć że ktoś ma przyjść w następnych 48 godzinach (nie wnikam jakiej skali grajek) i wtedy ogłosi się podwójną wieść dwóch odeszło, ale i przyszedł XYZ.

wolfy 02.01.2011 14:17

Kto by nie przyszedł, sezon raczej na straty. Bo na to, że przyjdzie zawodnik który z buta wkomponuje się w drużynę i zacznie strzelać bramki nie ma co liczyć.

Najśmieszniejsze, że za to wszystko najpewniej zapłaci głową Maaskant.

I taka drobna uwaga na marginesie: temat nazywa się "Polityka transferowa Wisły" i służy do - tu niektórych zaskoczę - oceny naszej polityki transferowej. Można by założyć osobny temat, w którym garstka wybranych będzie się wzajemnie przekonywać o tym jak to jest zajebiście, a nawet jeśli nie jest, to kmiot kto o tym wspomina. Sam kiedyś też tonowałem nastroje (niektórzy może jeszcze pamiętają), ale po przyjściu Basałaja przyznam, że odpadłem. Tak s.......ić skład w niespełna dwa miesiące - to już jest sztuka. A teraz nowy rok - my bez bramkarza i napastnika.

AgresywnyChomik 02.01.2011 14:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1031172)
Kto by nie przyszedł, sezon raczej na straty. Bo na to, że przyjdzie zawodnik który z buta wkomponuje się w drużynę i zacznie strzelać bramki nie ma co liczyć.

Niekoniecznie, jesli jakims trafem przyjdzie zawodnik z namaszczenia trenera, znajacy system mozmey miec sytuacje zupelnie odwrotna...

moce 02.01.2011 14:24

Cytat:

z twojego postu wnioskuje ze tylko dzieki Pawlowi Brozkowi jestesmy na 2 miejscu w lidze a pozostali zawodnicy to tlo i nic nie warta zbieranina ludzi kopiacych pilke

wolfy 02.01.2011 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1031173)
Niekoniecznie, jesli jakims trafem przyjdzie zawodnik z namaszczenia trenera, znajacy system mozmey miec sytuacje zupelnie odwrotna...

No to wtedy będzie ten system znał jako jedyny w drużynie.

Nie będziemy mieć sytuacji zupełnie odwrotnej, bo nie ma wała żeby nasi paraskrzydłowi wraz z nieistniejącymi rozgrywającymi zaczęli nagle grać na wysokim poziomie z gościem, którego nie znają. Nawet najlepsi piłkarze potrzebują czasu żeby się wkomponować w drużynę i to przy ( odważnym ) założeniu, że nie są skończonymi pierdołami które trafiły tutaj, bo nikt inny ich już nie chciał.

Sytuacja będzie zupełnie odwrotna? Jak sobie to wyobrażasz? Przyjdzie napastnik i od pierwszego meczu zacznie pakować seryjnie bramki? Bo wiesz, to jest ponad połowa sezonu, nie można ewentualnych strat już odrobić.
Dlatego - na 90% sezon na straty, nawet jeśli przyjdzie dobry napastnik ( w co absolutnie nie wierzę ).
Snajperzy kosztują, snajperzy są poszukiwani, snajperów nie kupisz okazyjnie w Biedronce. 400 tys euro to kosztował Wojtuś Łobodziński, a nie napastnik strzelający bramki. Bo takiego niestrzelającego to możemy mieć za dowolną sumę, co zresztą już przerabialiśmy nie raz i nie dwa...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez moce (Post 1031175)
z twojego postu wnioskuje ze tylko dzieki Pawlowi Brozkowi jestesmy na 2 miejscu w lidze a pozostali zawodnicy to tlo i nic nie warta zbieranina ludzi kopiacych pilke

To banda nieodpowiedzialnych ludzi, a nie piłkarzy.

P.S. A, tak coś mnie tknęło. Są kolesie twierdzący, że Cupiał chce sprzedać wszystkich odpowiedzialnych za Levadię. A co z tymi odpowiedzialnymi za Karabach?
:>

AgresywnyChomik 02.01.2011 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1031179)
No to wtedy będzie ten system znał jako jedyny w drużynie.

Nie będziemy mieć sytuacji zupełnie odwrotnej, bo nie ma wała żeby nasi paraskrzydłowi wraz z nieistniejącymi rozgrywającymi zaczęli nagle grać na wysokim poziomie z gościem, którego nie znają. Nawet najlepsi piłkarze potrzebują czasu żeby się wkomponować w drużynę i to przy ( odważnym ) założeniu, że nie są skończonymi pierdołami które trafiły tutaj, bo nikt inny ich nie chciał.

Sytuacja będzie zupełnie odwrotna? Jak sobie to wyobrażasz?

Nasza ukochana liga jest niestety ciagle buraczana, mimo wszystko sklad Wisly odstaje od przywolanej w tym temacie Odry Wodzislaw. Z przodu zawodnik ktory nie bedzie z modnej u nas "lapanki" a bylby przemyslanym transferem zaakceptowanym/wybranym przez trenera zrobi roznice, jesli Pawel mimo swojej czesto "zle ulozonej stopy" potrafil z
tu cytat:
paraskrzydłowi wraz z nieistniejącymi rozgrywającym
nastrzelac bramek to ja wierze ze zawodnik z taka dobrze ulozona konczyna doprowadzic do sytuacji gdzie Maaskant jednak nie zaplaci za to wszystko glowa.

Odpowiedzi na wszystkie nurtujace nas pytania juz niebawem.

maciek_irla 02.01.2011 14:48

Siemka...Czy znacie może jakieś potwierdzone transfery? Ten 20-letnie stoper z Ghany. A co z tym skrzydłowym z Valarengii Oslo, swego czasu na pewnym portalu pisali, ze Guardiola go chce, bo w sparnigu Valarenga vs Barca, Barca wygrała 2:4, a ten kolo z Jamajki dosc dobrze jeździł po skrzydle. Pisali, że biega jak Bolt tylko, ze lepiej gra w piłke. Wiecie coś może?

Kluvi 02.01.2011 14:49

Wolfy Ci odpowiedzialni za Karbach mają jeszcze 1 szansę jak Ci odpowiedzialni za Levadie ;)

martonas 02.01.2011 14:50

Dopóki nie będziesz miał info na oficjalnej to jeszcze nic nie jest potwierdzone...

lazy 02.01.2011 14:51

Cytat:

(...)

Nie chcę tonować twojej wypowiedzi, ale idealnie wpisujesz się w klimat "forumowego zbiorowego samobójstwa".

"... sezon raczej na straty." - czy łaskawie możesz rzucić okiem na posty z lipca/sierpnia zeszłego roku?
Sezon na straty spisała większość forumowiczów. I co? Jesteśmy na 2 miejscu w lidze. Owszem nie jest to tylko nasza zasługa (a już na pewno nie tylko Brożków).

Dlatego nie lubię tego jątrzenia i psioczenia na zarząd/Cupiała/trenera itd. Zobaczmy kto przyjdzie w tym okienku i wtedy będziemy oceniać i prorokować. Na razie możemy stwierdzić że to może być zupełnie inna Wisła bo w końcu jest dyrektor sportowy z prawdziwego zdarzenia i będzie wraz z Maskaantem mógł się wykazać.Życie lubi nas zaskakiwać i kto wie może będzie lepiej?

BTW, do tej pory klub nie potwierdzić sprzedaży Brożków. Może być tak że jeszcze nie jest wszystko dogadane lub że klub jeszcze czeka na ogłoszenie od razu następcy Pawła.

picasso 02.01.2011 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lazy (Post 1031189)
Nie chcę tonować twojej wypowiedzi, ale idealnie wpisujesz się w klimat "forumowego zbiorowego samobójstwa".

nie powstrzymuj ich przed tym.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1031184)
Odpowiedzi na wszystkie nurtujace nas pytania juz niebawem.

a są tacy co znają je już teraz.prorocy jacy czy co?

AgresywnyChomik 02.01.2011 15:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1031190)
a są tacy co znają je już teraz.prorocy jacy czy co?

Juz niebawem (jestesmy niebezpiecznie blisko konca okienka) wszyscy zobaczymy czy i kogo Wisla kupi co da nam odpowiedz na wszystkie obecne watpliwosci.

westersyl 02.01.2011 15:04

Cytat:

"... sezon raczej na straty." - czy łaskawie możesz rzucić okiem na posty z lipca/sierpnia zeszłego roku?
Sezon na straty spisała większość forumowiczów. I co? Jesteśmy na 2 miejscu w lidze. Owszem nie jest to tylko nasza zasługa (a już na pewno nie tylko Brożków).

Dlatego nie lubię tego jątrzenia i psioczenia na zarząd/Cupiała/trenera itd. Zobaczmy kto przyjdzie w tym okienku i wtedy będziemy oceniać i prorokować. Na razie możemy stwierdzić że to może być zupełnie inna Wisła bo w końcu jest dyrektor sportowy z prawdziwego zdarzenia i będzie wraz z Maskaantem mógł się wykazać.Życie lubi nas zaskakiwać i kto wie może będzie lepiej?

BTW, do tej pory klub nie potwierdzić sprzedaży Brożków. Może być tak że jeszcze nie jest wszystko dogadane lub że klub jeszcze czeka na ogłoszenie od razu następcy Pawła.

Według mnie Maaskant wyciąga z tej drużyny 120% to dlatego jesteśmy tak wysoko. Mieliśmy też spor szczęścia gole w końcówkach, Mario ratował tyłek itp. Powiedzmy sobie szczerze mogło być znacznie gorzej.
Pozycja trenera wisiała na włosku, można to wywnioskować nawet ze słów które powiedział w Lidze + " Nie może być tak że przegrywamy dwa mecze i cały plan legnie w gruzach" , Wcześniej informował też o tym zbymak.

Powiem tak, prezes Basałaj być może by tu coś zbudował gdyby nie to że Cupiał nakłada na niego taką presję że on nawet w mediach musi liczyć z każdym malutkim słówkiem które powie bo naszemu prezesowi może się co nie spodobać. Zobaczcie jak on się w mediach wypowiada, wydaję mi się że on nawet swoje autorskie pomysły przypisuje również Cupiałowi.
Jego pomysły z bazą treningową ? nie jego i Cupiała.

Czytając to co napisał przegląd widzę że nawet Basłaja sprzedaż Brożków wziął na siebie, mam co do tego wątpliwość kto tak naprawdę za tym stoi. Choć daleki jestem od osądów.

wolfy 02.01.2011 15:05

Cytat:

Ty zaś wpisujesz się w swojski klimat "jakoś to będzie". W naszych warunkach "jakoś" w 9 na 10 przypadków znaczy "chujowo".
Ale co ja tam wiem...

Pyniu85 02.01.2011 15:08

Panika!!! Masakra!!! co teraz będzie ?? pewnie jeszcze przed sezonowe zapowiedzi Filipiaka, że cracovia "przegoni" Wisłę się spełnią...(cytaty forumowiczów)
Panowie dajmy spokój...jak tam można, w ogóle kibicować? Powinniśmy być dumni, że nasz klub od wielu lat zdobywa mistrzostwo Polski, zawsze jest faworytem rozgrywek. Co w przypadku gdybyśmy nie mieli przez lata największego budżetu? gdybyśmy nie dokonywali transferów za śmieszne dla niektórych z was pieniądze? (o jakich pieniądzach mogą marzyć tylko 2-3 kluby w lidze!!). Co gdybyśmy byli średniakiem ligowym? Nie było by już wśród nas kibiców Wisły?
Klub i doping drużynie powinny być dla każdego kibica najważniejsze, umiejętność cieszenia się z nawet małych sukcesów (przecież można kibicować nawet drużynie z A klasy). A nie tylko narzekać, psioczyć i co najgorsze tytułować się byciem "wielkim kibicem Wisły"...DO MALKONTENTÓW...

ChG 02.01.2011 15:14

Dawno mnie na forum nie było, wbijam dzisiaj i co widzę? To samo co kilka miesięcy temu, czyli ciągle narzekającego uż. wolfy. Boże, człowieku, przerzuć się na kibicowanie innej drużynie i udzielaj się na jej forum, bo twoich postów z ciągłym narzekaniem nie da się już czytać. Jak Ty możesz kibicować Wiśle, skoro nic Ci się w tym klubie nie podoba i nic Ci nie odpowiada. :O

WhiteStarDvisionTheBest 02.01.2011 15:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1031191)
Juz niebawem (jestesmy niebezpiecznie blisko konca okienka) wszyscy zobaczymy czy i kogo Wisla kupi co da nam odpowiedz na wszystkie obecne watpliwosci.

W tym okienku jak i w kilku poprzednich zresztą,nie wydarzy się nic nadzwyczajnego,kiedy to zrozumiecie :)?

Możliwe,że trafią do nas zawodnicy pokroju Czikosza,Bunozy czyli wg mnie zawodnicy mocno przeciętni,nie liczyłbym na to,że do Wisły przyjdzie jakaś wschodząca gwiazda :] Prędzej na farta jakiś wujek przyprowadzi do Wisły na trening jakiegoś młokosa z 4 ligi ;-) i się uda z drugim Kubą ;D

szprotson 02.01.2011 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1031191)

opcje są 3 :

1)Opcja stara - czyli mówimy o zainteresowaniu, i nawet się intersujemy tylko znowu jak przychodzi co do czego, to okazuje sie że ci pseudo żule siedzący po prawej naszej dyr.sportowego tudzież scouta, to wysłannicy mocniejszych klubów od Wisły i pozostaje nam znowu czekanie na łaske zawodnika, czy wybierze lepszy klub czy jednak jakims cudem wybierze nasz, bądz konczy mu sie kontrakt 1 stycznia, do 28stycznia czeka na europejskie ekipy i dopiero od lutego moze negocjowac z takim szarakiem jak my. Takie okienko mamy od kilku sezonow

2)Opcja nowa - dyr. sportowy/scout obserowwał piłkarza, DOGADAŁ sie i czeka tylko na rozpoczecie okienka i zakonczenie formalnych spraw by dopinać transfer.

3)opcja Forumomowa - tak jak wiele razy podkreślacie dlaczego nasi chłopcy z ME nie przebijaja se do I zespołu, tak o to Maaskant zdecydował sie dać im szanse kosztem przyszłych transferow w tym okienku.

lazy 02.01.2011 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1031194)
Ty zaś wpisujesz się w swojski klimat "jakoś to będzie". W naszych warunkach "jakoś" w 9 na 10 przypadków znaczy "chujowo".
Ale co ja tam wiem...

Moim zdaniem bardziej "swojskie" jest polskie narzekanie na wszystko i wszystkich + czarnowidztwo. Ale co ja tam wiem...

A jeśli uważasz że będzie "chujowo" to może przestań się zadręczać i zmień zainteresowania?

Gdybym nie wierzył w Wisłę i w zwycięstwa i sukcesy jakie może odnieść to darowałbym sobie mecze, newsy i to forum. Jest tyle przyjemnych rzeczy w życiu...

ChG 02.01.2011 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteStarDvisionTheBest (Post 1031201)
W tym okienku jak i w kilku poprzednich zresztą,nie wydarzy się nic nadzwyczajnego,kiedy to zrozumiecie :)?

Możliwe,że trafią do nas zawodnicy pokroju Czikosza,Bunozy czyli wg mnie zawodnicy mocno przeciętni,nie liczyłbym na to,że do Wisły przyjdzie jakaś wschodząca gwiazda :] Prędzej na farta jakiś wujek przyprowadzi do Wisły na trening jakiegoś młokosa z 4 ligi ;-) i się uda z drugim Kubą ;D

Oczywiście, skoro kiedyś NIE BYŁO dobrych transferów, to w tym okienku również NA PEWNO ich nie będzie, a jak jakiś się uda, to będzie FARTEM. Człowiek który odpowiadał za transfery wielkiego PSV Eindhoven wszystkie udane transfery do klubu sprowadzał tylko dlatego, bo miał FARTA. Farfan, Heurelio Gomes, Balazs Dzsudzsak trafili do PSV dlatego, że ich wujek przyprowadził na trening.

Jesteście niepoważni.

lazy 02.01.2011 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1031193)
Według mnie Maaskant wyciąga z tej drużyny 120% to dlatego jesteśmy tak wysoko. Mieliśmy też spor szczęścia gole w końcówkach, Mario ratował tyłek itp. Powiedzmy sobie szczerze mogło być znacznie gorzej.
Pozycja trenera wisiała na włosku, można to wywnioskować nawet ze słów które powiedział w Lidze + " Nie może być tak że przegrywamy dwa mecze i cały plan legnie w gruzach" , Wcześniej informował też o tym zbymak.

Powiem tak, prezes Basałaj być może by tu coś zbudował gdyby nie to że Cupiał nakłada na niego taką presję że on nawet w mediach musi liczyć z każdym malutkim słówkiem które powie bo naszemu prezesowi może się co nie spodobać. .

I prawdopodobnie masz rację. I nie widzę powodów dlaczego trener nie ma wyciągnąć z zespołu jeszcze więcej w rundzie wiosennej.
Przecież od dawna o tym mówimy, że zespół potrzebuje czasu do zgrania do wypracowania formy. Chcieliśmy doczekać tylko do końca roku. Owszem dojdzie ktoś nowy, ale nie wierzę w taką rewolucję w składzie jaką przeżyliśmy w lecie.

WhiteStarDvisionTheBest 02.01.2011 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ChG (Post 1031204)
Oczywiście, skoro kiedyś NIE BYŁO dobrych transferów, to w tym okienku również NA PEWNO ich nie będzie, a jak jakiś się uda, to będzie FARTEM. Człowiek który odpowiadał za transfery wielkiego PSV Eindhoven wszystkie udane transfery do klubu sprowadzał tylko dlatego, bo miał FARTA. Farfan, Heurelio Gomes, Balazs Dzsudzsak trafili do PSV dlatego, że ich wujek przyprowadził na trening.

Jesteście niepoważni.

Porównując działania PSV do działań Wisły to Ty jesteś niepoważny,z całym szacunkiem,wszystko fajnie,napisałeś ze do PSV nasprowadzali tyle talentów,a do Wisły ile? Widziałeś w poprzednim okienku jakiś przemyślany transfer poza Wilkiem? bo ja jakoś nie,a komentarz odnośnie Kuby to ironia bo gdyby nie Brzęczek który miał kontakty to chłopak w życiu by w Wiśle nie grał bo żaden pseudo skaut z Wisły by go nie zauważył . Zrozum W Wisle to sie odbywa na farta,czysta prowizorka,nie porównuj więc Nas do PSV

ChG 02.01.2011 15:30

Człowieku zrozum, że w tamtym okienku holenderski duet tak naprawdę nie miał jak pracować, nie miał czasu na przygotowanie odpowiednich transferów. Teraz masa obserwacji, szukania itp. Tu potrzeba czasu, nic nie będzie się robić od razu. Może to odbywało się na farta, ale jestem przekonany że wszystkie transfery do klubu będą już efektem długiej obserwacji i do Wisły trafią zawodnicy utalentowani.

Nie rozumiem skąd u was tyle złego myślenia. Trochę pozytywnych myśli, zaufajcie holendrom, bo kto jak nie oni mają ten klub wprowadzić na salony. ;)

Proximus 02.01.2011 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteStarDvisionTheBest (Post 1031207)
Porównując działania PSV do działań Wisły to Ty jesteś niepoważny,z całym szacunkiem,wszystko fajnie,napisałeś ze do PSV nasprowadzali tyle talentów,a do Wisły ile? Widziałeś w poprzednim okienku jakiś przemyślany transfer poza Wilkiem? bo ja jakoś nie,a komentarz odnośnie Kuby to ironia bo gdyby nie Brzęczek który miał kontakty to chłopak w życiu by w Wiśle nie grał bo żaden pseudo skaut z Wisły by go nie zauważył . Zrozum W Wisle to sie odbywa na farta,czysta prowizorka,nie porównuj więc Nas do PSV

No rozpisują się ludzie na nie wiadomo ile stron ale troll i tak nie zrozumie...

Zrozum że różnica między tym sezonem a poprzednimi jest taka że mam jakąś tam(prowizoryczną) siatkę oraz dyrektora z prawdziwego zdarzenia. Nikt nie mówi że w rundzie wiosennej na bramce będzie stał Gomes na obronie Alex a bramki będzie strzelał Farfan, tylko że Stan ma kontakty i dobrych piłkarzy(wiadomo że nie klasy w/w zawodników, ale takich którzy w podobnym stopniu wzmocnili by Wisłe co w/w PSV) może pościągać. A akurat w transferach letnich Stan udziału nie brał.

Weźcie pomyślcie trochę zanim posta napiszecie.
Albo chociaż cytowanego posta 2 razy przeczytajcie...

mr_kwolf 02.01.2011 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteStarDvisionTheBest (Post 1031207)

hmm, a nie uważasz że powodem tego że Holender nie ściągnał nikogo "przemyślanego" poza Wilkiem było to że tutaj po prostu... jeszcze nie pracował? Bo mi się wydaje że mogło mieć to niebagatelne znaczenie... ale cóż ja tam wiem o życiu.

WhiteStarDvisionTheBest 02.01.2011 15:38

Spoko,co okienko to szukacie Sobie jakiegoś usprawiedliwienia''że teraz to na pewno się uda bo coś tam'' w tym okienku liczycie na duet z Holandii,a co okienko jest płacz i zgrzytanie zębami ;) Bez napinki,Ja mam swoje zdanie na temat transferów Wy swoje,przekonamy się kto ma racje.

snyrting 02.01.2011 15:41

@Wsdtb

W poprzednim okienku najbardziej przemyślanym transferem było zatrudnienie Stana. Może daj mu szanse i zacznij oceniać jego pracę po chociaż jednym okienku transferowym.

ChG 02.01.2011 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteStarDvisionTheBest (Post 1031212)
Spoko,co okienko to szukacie Sobie jakiegoś usprawiedliwienia''że teraz to na pewno się uda bo coś tam'' w tym okienku liczycie na duet z Holandii,a co okienko jest płacz i zgrzytanie zębami ;) Bez napinki,Ja mam swoje zdanie na temat transferów Wy swoje,przekonamy się kto ma racje.

Okienko jest otwarte od wczoraj, a Ty już masz swoje zdanie na temat transferów. :rotfl:

sndr 02.01.2011 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1031213)
@Wsdtb

W poprzednim okienku najbardziej przemyślanym transferem było zatrudnienie Stana. Może daj mu szanse i zacznij oceniać jego pracę po chociaż jednym okienku transferowym.

Widzę, że są jednak jeszcze na tym forum trzeźwo myślący ludzie, Chwała Bogu! Panowie i Panie, Stan objął stanowisko 23 sierpnia a kiedy kończy się okienko transferowe? No właśnie, nie miał (delikatnie mówiąc) zbyt wielu czasu na prowadzenie obserwacji zawodników, budowę siatki scoutingowej więc nie rozumiem o co Wam tak właściwie chodzi. Podobno mamy teraz kilku scoutów, więc ufam, że kogoś tym razem zdążyli obejrzeć i w tym okienku nasze transfery zdecydowanie będą bardziej trafione.

Żmijka 02.01.2011 15:49

Tym co tak wierzą w cudowne efekty pracy holenderskiego duetu spytam tylko o jedno - rozumiem, że wierzycie że Stan i Robert zrobią zrzutkę z własnego portfela na te super, hiper przemyślane i świetne transfery?
Bo przypomne że nadal mamy tego samego własciciela, tą samą RN i taki sam budżet ...

Trwa wypychanie (tak, wypychanie) z klubu każdego zawodnika na którym można zarobić chociaż grosz, do tego toczą się jakies dziwne "podjazdy" w sprawie transferów (nie wiem czy boss obiecał premie temu kto więcej transferów/podpisanych kontraktów załatwi czy co), a hitowe transfery zgłaszają się do naszego klubu same ...

Rzeczywiście - idzie nowe :D

WhiteStarDvisionTheBest 02.01.2011 15:50

No mam Swoje zdanie bo widziałem co się dzieje w każdym okienku transferowym od paru lat .
W zimowym okienku transferowym żaden klub nie chce się osłabiać więc super transferów się nie spodziewam i już.
Co do Stana to prawdziwe pole do popisu będzie miał po sezonie o ile dalej tu będzie pracował.

arbuz 02.01.2011 15:51

Ochalik na Orange Info skomentowal transfer Brozkow i powiedzial ze sa a raczej byly rozmowy z Trabzosporem ale od tygodnia sprawa ucichla i nic nie jest potwierdzone ani zadne dokumenty nie wplynely do Wisly.

Takze poki c Brozki w wisle zostaja ale to moze sie szybko zmienic.

Neo1221 02.01.2011 16:01

Ludzie... okienko jest otwarte raptem kilkadziesiąt godzin!!! Czekajcie, a nie ciągle tylko narzekacie i narzekacie. Przecież nie można grać ciągle w jednym klubie... Sprzedajemy za 2 M i kupujemy piłkarzy do ukształtowania za 0,5... Normalna opcja...

snyrting 02.01.2011 16:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 1031217)
Tym co tak wierzą w cudowne efekty pracy holenderskiego duetu spytam tylko o jedno - rozumiem, że wierzycie że Stan i Robert zrobią zrzutkę z własnego portfela na te super, hiper przemyślane i świetne transfery?
Bo przypomne że nadal mamy tego samego własciciela, tą samą RN i taki sam budżet ...

Trwa wypychanie (tak, wypychanie) z klubu każdego zawodnika na którym można zarobić chociaż grosz, do tego toczą się jakies dziwne "podjazdy" w sprawie transferów (nie wiem czy boss obiecał premie temu kto więcej transferów/podpisanych kontraktów załatwi czy co), a hitowe transfery zgłaszają się do naszego klubu same ...

Rzeczywiście - idzie nowe :D

O przepraszam, ale w wypadku transferów wcale nie chodzi o to żeby zwiększyć budżet(chociaż było by to bardzo wskazane), ale o to żeby te środki , którymi dysponujemy jak najlepiej wykorzystać.

Weźmy na warsztat ostatnie okienko transferowe, bo do niesławnych już 600 tyś. € na Jirsaka nie ma sensu wracać.
W lecie wydaliśmy około grubo ponad pół miliona € na niesprawdzających się póki co Jovanica i Riosa. Prasa w ostatnich dniach donosiła, że już za 200 tyś € można kupić młodego obiecującego obrońce z Ghany. Gdyby wieć Stanowi w każdym okienku udawało się wyłowić przynajmniej jedną taką perełkę, to już możemy mówić o zmianie jakościowej w naszej polityce transferowej.
Warto też zauważyć, że powstała siatka skautów z prawdziwego zdarzenia, dla mnie także jest to spory krok na przód w profesjonalizacji działań klubu w omawianym zakresie.

Oczywiście może się okazać, że mój optymizm jest przedwczesny, nikt nie może natomiast stwierdzić, że nie ma ku niemu podstaw.

Żmijka 02.01.2011 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1031223)
O przepraszam, ale w wypadku transferów wcale nie chodzi o to żeby zwiększyć budżet(chociaż było by to bardzo wskazane), ale o to żeby te środki , którymi dysponujemy jak najlepiej wykorzystać.

Może źle napisałam, nie mam na myśli budżetu rozumianego jako taki (cały), a budżet na transfery.

<Crasch> 02.01.2011 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteStarDvisionTheBest (Post 1031218)
No mam Swoje zdanie bo widziałem co się dzieje w każdym okienku transferowym od paru lat .
W zimowym okienku transferowym żaden klub nie chce się osłabiać więc super transferów się nie spodziewam i już.
Co do Stana to prawdziwe pole do popisu będzie miał po sezonie o ile dalej tu będzie pracował.

Ale każdy chce się wzmocnić, ażeby jakiś klub mogl się wzmocnić jakiś musi się osłabić

flamengista 02.01.2011 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arbuz (Post 1031219)
Ochalik na Orange Info skomentowal transfer Brozkow i powiedzial ze sa a raczej byly rozmowy z Trabzosporem ale od tygodnia sprawa ucichla i nic nie jest potwierdzone ani zadne dokumenty nie wplynely do Wisly.

Takze poki co Brozki w Wsle zostaja ale to moze sie szybko zmienic.

Orange Info podaje takiego newsa:

Cytat:

Kontakt z Trabzonsporem został nawiązany w ostatnią środę. Rozmawiamy z tym klubem, jednak jest jeszcze kilka kwestii do ustalenia. Między innymi ta, dotycząca kwoty transferowej. Trudno powiedzieć czy obaj zawodnicy na wiosnę będą grać w Wiśle. Sprawa powinna wyjaśnić w ciągu kilku najbliższych dni - tłumaczy rzecznik prasowy Wisły, Adrian Ochalik.
Z tego wynika, że transfer raczej dojdzie do skutku. W przeciwnym wypadku szanujący się klub nie pozwoliłby na swoim zawodnikom na negocjowanie kontraktów z innym klubem i podpisywanie przedwstępnych umów.

Swoją drogą - żenada. Rzecznik prasowy najpierw nic nie wie o negocjacjach, po czym tak lakoniczny komunikat. Albo jest w klubie dwuwładza, albo chaos informacyjny. W obu wypadkach źle to wróży na przyszłość.

westersyl 02.01.2011 16:26

Najbardziej podoba mi się w tym wszystkim to, że jak podniosły się głosy że to prezes Cupiał sprzedał Brożków, że zwija manatki itp to następnego dnia w przeglądzie pojawiła się wiadomość jak to prezes obawiał się o jakość drużyny jak kto pan Basałaja zapewniał prezesa że znajdzie następców dla Brożków i generalnie wziął ten transfery na siebie.
Widać jak na dłoni kto tu kim rządzi.
Nawet kosztem swojej bądź co bądź w miarę dobrej opinii wśród kibiców wypełnia każde polecenia z góry.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl