![]() |
Cytat:
|
Cytat:
zapewnić nam wystarczających środków.braki musimy uzupełniac transferami,tek zresztą postępuja wszystkie polskie kluby.nawet Wojciechowski za chwilę do tego dojdzie. |
Cytat:
Przytaczm Dana Petrescu: Lubiłem pracować z Piotrkiem Brożkiem, Pawełem Brożkiem, Głowackim. http://www.youtube.com/watch?v=HMZzhcovhLo 1.40 Także Bogdan sprzedał tym którym się chciało. Diazow i Marcelo też się chciało biegać dlatego też są sprzedani. Także Ci którym się "nie chce" nadal są w klubie albo nie potrafią grać w piłkę. Dajmy na to taki Rafał Boguski otwarcie powiedział w mediach że za cięzko trenują z Maaskanta, jego sprzedałbym na wstępie. Będzie jeszcze płacz po Brożku... ci którzy tak ochoczo wierzą w transfery Basałaja będą tego żałować. |
Nie ma to jak poprawić sobie samopoczucie gnojąc Brożka - naszego jedynego napastnika. A jeszcze po nim zapłaczecie.
Żałosne. P.S. Najbardziej wymowna jest czołówka TWSD, a konkretnie piłkarze (dotąd - tylko piłkarze), jacy na niej gościli. Kto został? Żurawski, Sobolewski. Obaj już za starzy, żeby na nich zarobić. Obaj blisko zakończenia kariery (w przypadku Żurawskiego to pewnie nawet już trochę za późno, bardzo zepsuł sobie wizerunek tym powrotem do Wisły, gdzie miał wspaniałą kartę). Mamy wyprzedaż, będzie równia pochyła. P.S.2 Serio: jak trzeba mieć narąbane pod kopułą, żeby oskarżać o brak skuteczności jedynego piłkarza, który potrafił regularnie skierować piłkę do siatki - nie wiem. Jako jedyny grał przez lata na szpicy, jego partnerzy w ataku (od czasu odejścia Frankowskiego) to były same miernoty i nieudacznicy, a tu Paweł odchodzi i są goście, którzy się cieszą. No, ale jak Głowacki i Marcelo odchodzili to też była radość... |
Cytat:
Nie mam czasu iu ochoty szukać dokładnie liczb ale można zrobić inne zestawienie: Baszcza zastąpiono słabszym (...) Cikoszem - Zawodnikiem młodszym tańszym bardziej rozwojowym z szansą na zarobek za kilka lat Zieńczuka zastąpiono słabszym Kirmem - W tym przypadku zawodnikiem jak dla mnie znacznie lepszym z szansą za niezły zarobek Marcelo ... Głowacki ... itd., itp. kupno każdego następcy pomyślane jest w tym samym schemacie. ( Kupić młodszego za 500 niech się podszkoli nabierze doświadczenia - sprzedać za dwa lata za 1500, kupić kolejnego za 500 podszkolić doświadczyć sprzedać za 1500 itd. Było poruszane na tym forum że Wisła jak i cała polska liga jak i pewnie 4/3 klubów z naszej części Europy w znaczącym stopniu bilansuje budżet zarabiając na transferach. Będzie tak przez jeszcze bardzo długo. Dlatego każdego odchodzącego zawodnika zastępuje się teoretycznie gorszym, ale takim na którym można będzie zarobić. A że dzieje się to kosztem sukcesów na arenie międzynarodowej - takie życie. |
Cytat:
:> |
Ostatni tytuł przegraliśmy frajersko a obecnie jesteśmy na 2 miejscu z niewielką stratą. Za wcześnie by pisać o braku sukcesów na krajowym podwórku
|
Cytat:
Nie mamy żadnej liczącej się przewagi, ani poważnej straty. Sezon zaczynamy niemalże od zera, pewne jest tylko to że nie wyprzedzi na Craciovia, no i marne szanse że spadniemy. |
Cytat:
1) nie mysle aby sprzedarzy ich bez wiedzy/zgody Maaskanta 2) byc moze w tej sprzedazy nie tylko decydowaly wzgledy sportowe ale i wolicjonalne 3) ostatni mecz jaki pamietam z ostatniego polrocza w ktorym Brozek Pa. zagral tak jak powinien to mecz z Legia. I zauwazcie jak od razu nasza gra wygladala lepiej jak Brozek robil to co powinien tak jak powinien. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
W tej rundzie strzelał wszystko co miał. Przytaczam jeszcze raz swój post: Cytat:
|
Cytat:
bracia Be odejdą, tak? ale Wisła istnieje nadal. Na pewno zarząd będzie starał się Ich kimś zastąpić, czy będzie lepszy czy gorszy to już zweryfikuje przyszlość. Potrafię wyibrazić sobie Wisłę bez Brożków, wyluzuj chłopie. Ja za to nie wyobrażam sobie tego klubu bez Sobolewskiego, według mnie jest sercem tej drużyny ale już niewiele czasu zostało, nim i on odejdzie, zapewne na emeryture, i co? i nic.. zagra ktoś inny, pewnie Wilk.:-) |
Cytat:
Brożek to Villą nigdy nie był, ale był jedynym piłkarzem którego można było nazwać napastnikiem w naszej kadrze. Przekonał się o tym Skorża ustalając od niego skład. Przekonał Kasperczak ustalając od niego skład. Przekonał się Kulawik ustalając od niego skład i przekonał się Maaskant ustalając od Pawła skład. Jakieś podstawy musieli mieć, no chyba że Brożek to mistrz hipnozy i zahipnotyzował wszystkich trenerów:D To czy będziemy płakać po Pawle jest po stronie Zarządu i dyrektora sportowego - pozyskamy podobnej wartości napastnika + 1 zmiennika i wszyscy będą szczęśliwi. Nie pozyskamy - to wtedy docenimy Pawła i zapłaczemy. |
Sprzedanie Boguskiego jak i Lobodzinskiego to science-fiction. Nikt go nie kupi, chyba ze oddamy ich za darmo, ale i tak kontrakty trzeba wyplacic. Nie chce sie wyzywac na Rafale ..... ale to co on pokazywal przed ta kontuzja (ostatnia) dyskwalifikuje go jako zawodowego pilkarza. Kto ich od nas kupi? Jezeli tak powiedzial jak piszesz to po prostu wiemy juz dlaczego polski zespol nie awansowal do grup LM. A Lech, ktory wygrywal mecze w LE jest zbudowany wokol obcokrajowcow.
|
Cytat:
Pogodziłem się z ich sprzedażą Jednak nie pogodzę się z tym jak ktoś tu mi będzie pisał że Paweł Brożek jest słabym piłkarze, leniem, i jesgo skuteczność to 10%. BO To są po prostu brednie. |
Dochodzi już do takiej paniki i powszechnego rozpaczania że ciężko w to uwierzyć. Nie wydaje mi się żeby odejście Brożków było większą stratą niż Marcelo, Uche, Kosy(w sezonie Macieja) czy też Żurawia i Szymka. Powiedzmy sobie szczerze Wisła to nie Brożkowie. I naprawdę po tym co ci dwaj super piłkarze pokazywali przez ostatnie dwie rundy daje mi powód żeby jasno powiedzieć to nie jest wielka strata. W żadnych meczu ostatnich dwóch rund nie byli postaciami kluczowymi może poza Legią w zeszłym sezonie. Więc nie siejmy paniki odejściem braci. Bo z całym szacunkiem ostatnio do "international level" to im w cholerę brakowało...
ps. Nikt nie mówi że Paweł jest słabym piłkarzem ale na pewno nie jest piłkarzem nie do zastąpienia, on kiedyś robił różnicę ostatnio starał się robić "coś". Takie moje zdanie osobiście uważam go za największe rozczarowanie w Wiśle roku 2011, obok Rafała. |
Cytat:
|
no to mamy jasność, w rundzie wiosennej będzie bronił ktoś z dwójki Kurto, Jovanic. Osobiście wolałbym widzieć Kurtę między słupkami. Nie wierzę, że klub będzie w stanie sprowadzić bramkarza za pieniądze, jedynie z kartą w ręku, więc można śmiało powiedzieć, że znów zacznie się wielkie testowanie :D
|
Cytat:
Cytat:
|
byli tu lepsi,odeszli i Wisła jakos przetrwala,więc jak i Brożki odejdą Wisła też przetrwa.
|
Na bramce Kurto, na ataku bedzie ten gość z Grenlandii:lol:. Oj zapłaczecie jeszcze za Brożkiem oj zaplaczecie.
|
Cytat:
|
Eidur Gudjohnsen - Islandczyk, reprezentował barwy między innymi Barcelony czy Chelsea...
|
Ja tam jakoś wielce przeciwny transferom Brożków nie jestem. Wielkie dzięki Pawłowi za ogrom wspaniałych chwil. Piotrowi też trzeba podziękować. W końcu nie jeden mecz dla nas zagrał, szczególnie zapamiętam jego występ przeciwko Barcelonie na R22, a o Karabachu mam nadzieję że szybko zapomnę. Niestety Piotrek moim zdaniem ma słabą głowę jak na piłkarza. Gdy on grał w "11" i drużyna wygrywała to prezentował się na tyle dobrze że wszyscy domagali się powołań do kadry, ale jak trzeba było usiądź na ławie, czy też przełknąć gorycz porażki to zaczynały się kłopoty. Poza tym zdaje mi się że ciągle był w cieniu swojego brata. No ale nie o tym miałem pisać - martwi mnie to że jeszcze trochę i nie będziemy mieli żadnego polaka w składzie. Wiem, zaraz ktoś odpowie że Polacy są drodzy, leniwi, nieprofesjonalni i uważają się za gwiazdy . Owszem są drodzy, leniwi - czasem, gwiazdorzą? Nawet często. Nie mam nic do obcokrajowców, ale chciałbym żeby jednak jakaś równowaga była, a aktualnie obcokrajowców jest więcej niż Polaków co normalną sytuacją nie jest. Zawsze miło jest wymienić z piłkarzem Wisły kilka słów gdy przez przypadek spotkamy go na mieście czy też podczas jakiejś "imprezy"(spotkania z kibicami, kampania reklamowa FIFY itd.). No i przede wszystkim fajnie gdy można w reprezentacji obejrzeć Wiślaka z orzełkiem na piersi. Tak więc mam nadzieję że jednak nie pójdziemy drogą Arsenalu i zbudujemy Wielki klub z Wielkimi piłkarzami zarówno z Polski jak i zagranicy.
|
Cytat:
W tym biznesie tak jest, że się kupuje i sprzedaje. Do nikogo nie powinniśmy się przyzwyczajać, ale sprzedaż ich za 2mln e to nieporozumienie. Będziemy żałować. Świetny interes Turków. Cupiał nieźle się wkur_wi na Stana jak Brożek strzeli kilka brameczek dla Trabzonu i pójdzie za 4mln do Rosji..czego mu życzę. |
Cytat:
Jeszcze dlugo rownowagi nie bedzie. Pomysl, Turcy wykladaja za Brozka 2 mln. euro; Lech kupil pol roku temu Rudvensa za 400-500 tys. euro. A przeciez, uczciwie rzecz biorac Lotysz nie jest gorszy od Brozka, a moze jest nawet lepszy. Strzelil trzy bramki Juventusowi w Turynie, dolozyl jeszcze pare w LE i OE. Wg. mnie Rudvens jest lepszy ... i 4 razy tanszy! |
Cytat:
|
Cytat:
To on podejmuje decyzje i gdyby powiedział, że nie zgadza sie na odejscie Brozków to by zostali, Stan ma tu nie wiele do powiedzenia. |
Cytat:
Choćby przetrzęsli całe Bałkany to i tak nikogo lepszego nie wyciągną nawet gdyby mieli wydać te same biedne 2 mln euro które dostanę od Turków. O dobrego piłkarza trzeba się licytować my przy takich sytuacjach odpuszczamy. Zresztą nie dziwie się trudno jest wygrać rywalizacje z nawet przeciętnym klubem Seria A. Dla tego my bierzmy tylko takich którzy nie mają ofertą, w praktyce są po prostu słabi. Taki Kirm to czekał do końca samego okienka bo wierzył w to, że ktoś po za Wisłą będzie go chciał. Nasz przezes chyba przecenia swój skauting, musi wiedzieć że większość normalnych klubów też ma swoich skautów i trzeba będzie z nimi rywalizować. |
Cytat:
|
Cytat:
a co to jego wlasnosc? pewnie zeby mogli zostac, ale tylko na sile, i wiadomo jakby sie to skonczylo, obnizenie lotow , lawka i oddanie za frajer nagle wyskakuja z jakims Tranbzonsporem, umawiaja sie w jakichs hotelach, dogaduja temat, wyjezdzaja i robia foteczki w szaliku Turkow, do teraz nie ma informacji na oficjalnej wiec wszystko jasne, i smiesznie teraz wyglada wybielanie Brozkow i robienie z nich pokrzywdzonych, skoro powoli wylania sie tajemnica, co nie znaczy ze Wisla mimo ze nie wiedziala o planach Brozkow powinna ich za wszelka cene trzymac, bo bylby to strzal w kolano, z niewolnikow nie ma pracownikow. Jedynie niesmacznie to wyglada, mozna bylo po to zrobic po ludzku, a nie umawiac sie ukradkiem tak zeby nikt nie wiedzial w jakich hotelach, a po godzinie wyjezdzac i znikad ot tak robic sobie fotki w szaliku klubowym, to wszystko tak sie szybko stalo ze musiali ich baaardzo mocno przycisnac na ten wyjazd, ani dziekuje czy spierd..j, raz raz i po wszystkim |
lekki dramat, ze jakis Konyaspor jest w stanie dac zawodnikowi wyzszy kontrakt niz nasza Wisla zbrojaca sie na LM
|
Cytat:
|
ktoś tu wspomniał o Gudionsenie tylko nie wiem w jakiej kwestji :P
bo z tego co znalazłem to koleś poszedł do Swensa City |
Cytat:
|
Cytat:
Biorąc pod uwagę potencjał / umiejętności/ jego wymagania finansowe - 4mln e. Wystarczy przygotować go odpowiednio do sezonu, wystawić na szpicy, grać tylko na niego, dokupić dobrego ofensywnego pomocnika lub niech Guła wróci do formy i mamy oferty na 4mln. Do tego dochodzi gra w reprezentacji, gdzie wg. mnie na dzień dzisiejszy przy nie najlepszej dyspozycji jest trzecim napastnikiem kadry. Po Lewym i Jeleniu. Przy aktualnej dyspozycji Boguski jest wart 400tys e. Co nie znaczy że opłaca się go teraz sprzedawać. Choć tyle jest na dzień dzisiejszy wart. Sprzedawać powinniśmy jak zawodnik jest w szczycie formy vide Marcelo, Dudka, Gorawski, Diaz, Głowa itp. To są dobre interesy i przemyślane transakcje. Choć nie podobają się kibicom, to właśnie takich zawodników w takiej dyspozycji trzeba sprzedawać. Cytat:
|
Pewnie że Rudnevs jak i Lewandowski są napastnikami lepszymi niż Brożek, takich piłkarzy jest w różnych ligach sporo, trzeba tylko dobrych skautów by ich wyszukać. Ten Nwaogu z Floty też się bardzo ciekawie prezentuje i może się rozwinąć w napastnika klasy Rudnevs. Sernas też jest bardzo dobrym piłkarzem.
Poza tym Lechia pokazała że za małe pieniądze można ściągnąć klasowych zawodników takich jak np. Traore. Da się tylko trzeba to robić z głową. Nie ma ludzi niezastąpionych. |
Cytat:
|
[QUOTE=Antystenes;1030944]Nikt nie jest przeciwnikiem sprzedaży zawodników. Ale nie za taki ochłap.
Ja bym powiedział inaczej.Brożek to ikona klubu to po pierwsze. Po drugie gdyby nasz kochany klub był zarzadzany profesjonalnie, czyli na miejsce Brożka przychodzi dobry napastnik, albo najlepiej zostaje sprowadzony jeszcze przed odejściem Brożka. Każdy kibic przyjąłby sprzedaż Brożka ze zrozumieniem, ale stanowczym wyprzedażą i rozwalaniem druzyny powinno sie mówic stanowcze nie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:09. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl