Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

LucjuszWielki 08.05.2024 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 1622822)
Angel Rodado: Mam kontrakt, będą chcieli, żebym go wypełnił, ale to będzie zależeć od tego, czy uda nam się uzyskać awans. Z ekonomicznego punktu widzenia sytuacja klubu nie jest "niczym godnym uwagi". Wszyscy mnie o to pytają, ale ja chcę cieszyć się chwilą. Zobaczymy, co wydarzy się latem.
https://cadenaser.com/baleares/2024/...adio-mallorca/

Czuję, że Angelo po powrocie do 2 ligi hiszpańskiej wróciłby do punktu wyjścia. Może dostałby 2-3 koła euro więcej max niż u nas i dalej notowałby 5 bramek w sezonie.

pepe72 15.05.2024 17:45

Turbokozak z Angelem:
https://youtu.be/T20A2iMi9Vw?si=BFUzJyDeJL7Mwt1g

gpat 15.05.2024 20:11

To tak apropo 2tyś. Omraniego. Szok. https://www.meczyki.pl/newsy/pilka-n...-minute/240086

azor 15.05.2024 20:35

Tendencyjne, acz....wciąż zabawne :)

LucjuszWielki 19.05.2024 14:32

Uryga WON do Płocka, będziesz miał okazję zagrać dobry mecz przeciwko nam jak to bywało w przeszłości.

leszekpw 19.05.2024 14:45

Uryga, Szot to największe kaleki. Łasicki niewiele lepszy. Pozbyć się.

wolfy 19.05.2024 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gpat (Post 1623522)
To tak apropo 2tyś. Omraniego. Szok. https://www.meczyki.pl/newsy/pilka-n...-minute/240086

Kretyńskie wyliczenia. Ciekawe ile zapłaciliśmy za minutę gry Bashy, Żyro czy Sapały? A ile za Fazlagicia?
W temacie porażek transferowych trio to nie jest nawet top 40.

@leszekpw - cała nasza linia obrony poza Colleyem, Junką i Jarochem to kaleki. Tyle że dwóch pierwszych nie ma głowy na karku.

sandomingo 19.05.2024 19:58

Junka to kaleka w sensie dosłownym. Niestety jego stan zdrowia nie umożliwia już profesjonalnego uprawiania piłki nożnej.

Szneka 19.05.2024 20:15

Na dzień dzisiejszy zostawiłbym: Cziczkan Raton Carbo Duda Alfaro Rodado Gogół .Jeśli nie będzie sensownych ofert to Krzyżanowskiego Colleya Sobczaka Jarocha Szota i tyle. Do pożegnania w pierwszej kolejności Uryga Lasicki Sapała Żyro Eneko Junca Baena Villar Goku Bregu Basha Omrani. Dosyć wypasionych kotów. Wyciągnąć kogoś sensownego że Znicza z Chrobrego itd i grać.

Patryko 19.05.2024 20:17

Zanim napiszecie o odpaleniu kogokolwiek, to sprawdźcie sobie długości kontraktów na transfermarkt ;)

LucjuszWielki 19.05.2024 21:03

Goku do 30 czerwca 2024, myślałem, że jak robimy transfer gotówkowy to trochę na dłużej, Zapomniałem, że tylko na sezon.

Patryko 19.05.2024 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1624116)
Goku do 30 czerwca 2024, myślałem, że jak robimy transfer gotówkowy to trochę na dłużej, Zapomniałem, że tylko na sezon.

Tam chyba jest klauzula na kolejny sezon. Nie możemy absolutnie takiego brylantu wypuścić z rąk.

Karherop 19.05.2024 21:09

Jemu się już automatycznie kontrakt przedłużył. Tak jak Carbo, Alfaro i Ratonowi.

gizmowisla 19.05.2024 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1624116)

https://www.transfermarkt.pl/wisla-k...nde/verein/422 niestety tutaj go nie ma , mam nadzieje ze zostanie tylko cziczkan - reszta wszyscy won , jeszcze jarocha i uryge by sie przydalo wyjebac - ale nikt tego szrotu nie kupi

Wojtas 19.05.2024 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1624122)
Jemu się już automatycznie kontrakt przedłużył. Tak jak Carbo, Alfaro i Ratonowi.

A Junca czy Villar tak dobrze wygladali jak przychodzili do nas.

Jak dobrze gral Goku w Bielsku.

czy ten klub jest jakos skażony ze co pilkarz przyjdzie to w 2-3 miesiace ma zjazd formy o 2 pozycje.tu nikt nie robi postepów.
czyli cos jest zepsute od srodka....

LucjuszWielki 19.05.2024 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1624123)
https://www.transfermarkt.pl/wisla-k...nde/verein/422 niestety tutaj go nie ma , mam nadzieje ze zostanie tylko cziczkan - reszta wszyscy won , jeszcze jarocha i uryge by sie przydalo wyjebac - ale nikt tego szrotu nie kupi

Hiszpański ofensywny pomocnik związał się z krakowskim klubem kontraktem obowiązującym do 30 czerwca 2024 roku. Umowa zawiera opcję przedłużenia po stronie klubu.

Zobaczymy co sztab zadecyduje, tylko jaki sztab?

Co do bramkarza:

Umowa obowiązywać będzie do 4 czerwca 2024 roku i zawiera opcję przedłużenia.

Nie wiemy na jakich zasadach ta opcja i ile zarabia.

Pulpet 20.05.2024 07:29

Ciekawe spostrzeżenie kogoś z innego tematu: kontrakt Ratona przedłużył się niby automatycznie po rozegraniu minut, tymczasem Raton ląduje nagle na ławie. Może się okazać, że inaczej policzyli sobie minuty Raton ze swoim menago a inaczej Jarosław ze swoimi geniuszami (czy to żywymi, czy AI) i go posadzili, aby tych minut nie rozegrał.

Zaraz okaże się, że czekają nas powtórki z wojenek z Jovanicem, Jovanovicem i innymi.

Karherop 20.05.2024 07:35

Kawula potwierdzała przedłużenie się kontraktów na jednej z konferencji więc musiała dostać zielone światło na to od JK.

Patryko 20.05.2024 07:40

Raton usiadł na ławce, bo jest po prostu słabszy od Cziczkana, ot cała tajemnica. Nie doszukiwałbym się tutaj drugiego dna.

tas de fleia 20.05.2024 08:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1624159)
Kawula potwierdzała przedłużenie się kontraktów na jednej z konferencji więc musiała dostać zielone światło na to od JK.

Drzewiej w naszym klubie również podawano informacje o przedłużeniu kontraktu z pewnym wielce utalentowanym napastnikiem. Podobno był największym talentem w Polsce albo i Europie. Nie rozumiem, dlaczego ktoś na poważnie bierze komunikaty naszego klubu. Jedyny sensowny komunikat z tego sezonu to ten, że kto ma być to będzie. Na tym powinni poprzestać.l

TommyTSW 20.05.2024 08:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pulpet (Post 1624158)
Ciekawe spostrzeżenie kogoś z innego tematu: kontrakt Ratona przedłużył się niby automatycznie po rozegraniu minut, tymczasem Raton ląduje nagle na ławie. Może się okazać, że inaczej policzyli sobie minuty Raton ze swoim menago a inaczej Jarosław ze swoimi geniuszami (czy to żywymi, czy AI) i go posadzili, aby tych minut nie rozegrał.

Zaraz okaże się, że czekają nas powtórki z wojenek z Jovanicem, Jovanovicem i innymi.

Może chcą zrobić z niego obrońce :-)

doktor granat 20.05.2024 08:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1624121)
Tam chyba jest klauzula na kolejny sezon. Nie możemy absolutnie takiego brylantu wypuścić z rąk.

Czyli zapłaciliśmy ponoć 500 tys PLN, a potem podpisaliśmy kontrakt na 1 rok + opcja? Dość dziwne.

krysztal 20.05.2024 10:23

Ciekawe jak się do cięcia kosztów mają te automatycznie przedłużane umowy.No chyba nikt nie sądzi że są przedłużane na tych samych warunkach?Skoro piłkarz rozegrał odpowiednia liczbę minut (czyli się sprawdził) to wiąże się to na bank z podwyżką.

TommyTSW 20.05.2024 10:35

Ja w ogóle nie sądzę że jakiejś kuli u nogi przedłużono umowę z podwyżką, raczej z obniżką w wypadku braku awansu., na co też wielu przystanie.

Karherop 20.05.2024 10:44

Nikt by nie podpisał kontrakty z automatyczną opcją przedłużenia na gorszych warunkach. Brak awansu to wciąż gra w tej samej lidze. Zawodnicy, a już na pewno ich menedżerowie nie są frajerami.

TommyTSW 20.05.2024 11:27

no nie są, dlatego zamiast jeść chipsy w fotelu wciąż będą pobierać tu niezłe pieniążki.

LucjuszWielki 20.05.2024 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pulpet (Post 1624158)

Ja o tym wspominałem min wczoraj:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1624031)
PS.
Menago Ratona podal, że wypełnił ileś tam minut i kontrakt został automatycznie przedłużony, nagle po tym stracił miejsce w składzie. Zakładam, więc, że według naszych rządzących jednak nie wypełnił tych wyjściówek i... będzie przepychanka z jego rozstaniem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1624160)
Raton usiadł na ławce, bo jest po prostu słabszy od Cziczkana, ot cała tajemnica. Nie doszukiwałbym się tutaj drugiego dna.

Dlaczego w takim razie Czikczan nie bronił w Rzeszowie, skoro już mógł "pracować" i był na ławce?

Jagul 20.05.2024 11:35

o czym Ty Lucku pierrdolisz znowu?
Przecież SAM KLUB ustami Biebrzyckiej podał, że niektóre kontrakty się przedłużyły.

Automatycznie zostały przedłużone kontrakty Alvaro Ratona, Marca Carbo, Goku i Jesusa Alfaro. Klub czekał z podaniem tych informacji ze względu na to, że następowało to w różnym czasie - wyjaśniła Karolina Kawula, rzecznik prasowy Wisły.

Pulpet 20.05.2024 11:42

Już kij z tym. Zobaczcie lepiej ile ton złomu się pozbywamy w 06.2024.
To jedna z niewielu optymistycznych wieści.

Jagul 20.05.2024 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pulpet (Post 1624225)
Już kij z tym. Zobaczcie lepiej ile ton złomu się pozbywamy w 06.2024.
To jedna z niewielu optymistycznych wieści.

No właśnie wychodzi, że niezbyt dużo. Na dodatek wraca Fazlagić, Młyński i Starzyński.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl