Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kiko Ramirez były trener Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9750)

yarow 27.12.2017 03:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1490772)
A co to za różnica?
Zwolniony to wiadomo, że ze świadczenia usług trenerskich

Jak widzisz, zasadnicza. I tak jak dodal sefore.

Być pracownikiem Wisły lub nie być pracownikiem Wisły to diametralnie przeciwstawne sytuacje.

Dariook 27.12.2017 04:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wyar (Post 1490052)
...

Ciekawe,co bedzie,jak Manuel przestanie trafiac (co zdarza sie kazdemu w tej branzy),ciekawe kogo przyglupy wtedy obwinia. Pewnie Junco,bo Sarapata ma przeciez taka fajna czapke i takie fajne tweety produkuje...

Niech wiec polscy amatorzy rzadza i w szatni i w gabinetach - zobaczymy,jak daleko na tym zajedziemy...

P.S.Niech zakompleksione przyglupy nie traca czasu na pisanie o inteligencji,interpunkcjach,spacjach i temu podobnych "argumentach" - ani mnie to ziebi ani grzeje,jedyne co robie,to ignor - i po sprawie. :p

....

Albo cos mnie omineło albo ja głupi czekam jak dopiero zacznie trafiać.

Mialem nadrobić zaległości ale pierddole dalej nie czytam.

JrQ- 27.12.2017 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sefore (Post 1490774)
Zwolniony ze świadczenia usług trenerskich-nie jest trenerem ale nadal pracuje w klubie na stanowisku x.
zwolniony całkowicie-nie pracuje w klubie,od zaraz może podpisać kontrakt z nowym podmiotem chyba ,że umowa stanowiła inaczej.
To tak w skrócie i uproszczonej formie.

Przecież opcja nr 2 praktycznie nie występuje w futbolu.
To jakie stanowisko ma teraz u nas Ramirez? : )))

TIR_DO_SŁUBIC 27.12.2017 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1490813)

Woźny. Na tyle go stać.

szprotson 27.12.2017 17:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1490813)

Trener pierwszej druzyny - tyle ze zostal zwolniony z wykonywania tego obowiązku.

teo 27.12.2017 18:43

Czyli trener druzyny bez druzyny :D

Patryko 27.12.2017 18:47

A co za różnica jaką funkcję pełni na papierze? Liczą się dwa fakty: został odsunięty od prowadzenia pierwszego zespołu oraz że nadal pobiera pensję. Jak dla mnie może nawet podlewać kwiatki w budynku klubowym w ramach swoich nowych obowiązków.

FraMat 27.12.2017 19:27

On nie ma żadnych nowych obowiązków.
Kiko nadal jest zatrudniony jako trener Wisły, otrzymuje za to comiesięczne wynagrodzenie, ale nie musi pracować.
Co tu więcej kombinować?

Dariook 27.12.2017 20:11

Czyli wychodzi jednak na to, ze taktyk z niego całkiem niezły.

ashkeczup 28.12.2017 12:59

Całe szczęście, że nie uczył się od Moyesa, który dostał 10 baniek odprawy z ManU

Karherop 28.12.2017 13:09

Jeśli przesiedzi 1.5 roku nie podejmując żadnej pracy to sam na siebie uwierze bat. I on dobrze o tym wie, chcąc calej kasy od razu. Uważam że w momencie zwolnienia go z pelnienia obowiązków zarząd zrobił najlepszą opcję z możliwych.

brylant17 28.12.2017 14:10

Chytry dwa razy traci

PSYCHOLTSW 02.01.2018 08:01

dawno mnie nie było, przeczytałem część komentarzy i można powiedzieć, że część z Was ma alternatywną rzeczywistość (zarówno optymistyczną jak i negatywną). trenera bronią wyniki, nic innego i pomimo tego, że może to być mocno krzywdzące i niesprawiedliwe to tak jest. moim zdaniem nasz skład jest na miejsca 4-6 (Legia i Lech na razie nietykalni). Zwolnienie Kiko z świadczenia usług trenerskich (wyjebanie go ze stanowiska) to raczej racjonalna decyzja, zobaczymy co pokaże nowy trener. Kiko dzięki i powodzenia.

MaLk 02.01.2018 21:59

Też przeczytałem po dłuższej przerwie i zastanawiam się o co chodzi Kiko?

Zwolnienie trenera w wersji "zwolnienie z obowiązku świadczenia usług trenerskich" jest klasyczną formą zmiany trenera na całym świecie z powodu braku satysfakcjonujących wyników sportowych w trakcie sezonu. Drugą alternatywną formą działania w takiej sytuacji jest zwolnienie za zapłatą kary umownej (jednorazowego odszkodowania), ale jest zdecydowanie rzadsze, bo taką możliwość i wysokość tej kary umownej trzeba z góry przewidzieć przy zawieraniu umowy, a rzadko kiedy strony są w stanie to wynegocjować w danym momencie.

I to właściwie tyle, jeśli chodzi o możliwości wywalenia trenera, którego sposób prowadzenia drużyny nie podoba się klubowi, jakie dają regulacje związkowe.

Bo rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron, jak sama nazwa wskazuje, wymaga zgody obydwu stron, a wykazanie rażącego naruszenia obowiązków kontraktowych przez trenera jest w takiej sytuacji dla klubu praktycznie niemożliwe.

Dopóki Kiko nie postanowi zatrudnić się gdzie indziej, będzie dostawał comiesięczne pensje do końca kontraktu, ale nie przysługuje mu jednorazowa wypłata wszystkiego z góry, chyba żeby wykazał, że klub rażąco naruszył kontrakt względem niego, np. zalegając mu z wypłatą za co najmniej trzy miesiące. Jeśli zechce się zatrudnić jutro, to wysyła stosowny wniosek do Wisły i umowa automatycznie się rozwiązuje, a on nie dostaje nic więcej, ponad to, co przysługiwało mu do dnia rozwiązania umowy.

FraMat 02.01.2018 22:25

Co stoi na przeszkodzie trenerowi, który ma ważną umowę z jednym klubem, ale jest zwolniony z obowiązku jej realizowania, pobierać pieniądze w tym klubie co miesiąc zgodnie z umową, a jednocześnie prowadzić inny klub? Jakieś przepisy FIFA?

St Yabol 02.01.2018 22:28

Możliwe, że w umowie jest zapis, że nie wolno mu podejmować innej pracy w czasie trwania kontraktu.
Jak choćby w zwykłej umowie o prace.

konvict1993 03.01.2018 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1491051)
Co stoi na przeszkodzie trenerowi, który ma ważną umowę z jednym klubem, ale jest zwolniony z obowiązku jej realizowania, pobierać pieniądze w tym klubie co miesiąc zgodnie z umową, a jednocześnie prowadzić inny klub? Jakieś przepisy FIFA?

Jest zwolniony z obowiązków nie z kontraktu, dlatego dalej należą mu się pieniądze. W dalszym ciągu jest zatrudniony, więc nie może pracować w dwóch klubach jednocześnie. A już na pewno nie bez zgody Wisły, identycznie jak z piłkarzami.

S z c z e p a N 03.01.2018 18:43

Czy w takim razie, mając nadal ważny kontrakt, mógł Ramirez gadać w wywiadach to co gadał, bez poniesienia żadnych konsekwencji ???

Czy klub może, a raczej, nie powinien go (jako swojego pracownika) ukarać za takie wypowiedzi m.in. krytykujące swojego przełożonego czy ujawniające sytuację finansową klubu ??? Podejrzewam, że chyba ma w kontrakcie zapisane co mu wolno a czego nie... ?

MaLk 03.01.2018 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1491051)

W Polsce to uchwała zarządu PZPN, która stanowi, że "w tym okresie trener nie może świadczyć usług trenerskich w innym klubie".
Jeśli trener zwolniony ze świadczenia usług wdanym klubie chce podjąć się trenowania innego zespołu, musi złożyć wniosek o rozwiązanie kontraktu do aktualnego klubu. Z momentem wpłynięcia wniosku do klubu, dotychczasowa umowa automatycznie ulega rozwiązaniu.
Dodatkowo dany treneiro co do zasady może trenować tylko jeden zespół tej samej klasy rozgrywkowej w jednej rundzie.

teo 03.01.2018 23:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez S z c z e p a n (Post 1491084)
Czy w takim razie, mając nadal ważny kontrakt, mógł Ramirez gadać w wywiadach to co gadał, bez poniesienia żadnych konsekwencji ???

Czy klub może, a raczej, nie powinien go (jako swojego pracownika) ukarać za takie wypowiedzi m.in. krytykujące swojego przełożonego czy ujawniające sytuację finansową klubu ??? Podejrzewam, że chyba ma w kontrakcie zapisane co mu wolno a czego nie... ?

Moze :-) Mysle, ze to jest przedmiotem obecnych negocjacji i sadze ze niebawem bedzie informacja o rozwiazaniu kontraktu.
Niestety, ale Kiko tylko sprawial wrazenie inteligentnego goscia.

brylant17 04.01.2018 09:15

Ciekawe co by było jakby przyjąć stanowisko,że Kiko porzucił miejsce pracy.Umowę ma przecież,ale go nie ma w miejscu pracy... tylko głupie myśli :D

FraMat 04.01.2018 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1491114)
Ciekawe co by było jakby przyjąć stanowisko,że Kiko porzucił miejsce pracy.Umowę ma przecież,ale go nie ma w miejscu pracy... tylko głupie myśli :D

skoro jest zwolniony ze świadczenia pracy to nie ma obowiązku przebywania w miejscu pracy.
Sam to kiedyś przerabiałem.
:>

wiertar 04.01.2018 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1491118)
skoro jest zwolniony ze świadczenia pracy to nie ma obowiązku przebywania w miejscu pracy.
Sam to kiedyś przerabiałem.
:>

Heniu, to Ty?

FraMat 04.01.2018 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1491120)
Heniu, to Ty?

hehehehe...

Nie, to nie ja.
A raczej to ja, ale ja to nie Heniu.
:D

Po prostu kiedyś wymusiłem w jednej firmie takie zwolnienie. Płacili mi za ostatnie 3 miesiące umowy, a do pracy nie musiałem chodzić. Tym bardziej, że miałem już w tym czasie zupełnie inną.

szprotson 04.01.2018 19:44

gruby ten tamat :)
można sie dowiedziec ktory z uzytkownikow pracowal, a ktory dopiero dorasta i poznaje zycie :)

wiertar 04.01.2018 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1491126)
hehehehe...

Nie, to nie ja.
A raczej to ja, ale ja to nie Heniu.
:D

Po prostu kiedyś wymusiłem w jednej firmie takie zwolnienie. Płacili mi za ostatnie 3 miesiące umowy, a do pracy nie musiałem chodzić. Tym bardziej, że miałem już w tym czasie zupełnie inną.

Jasne... Kasperczak też o niczym nie wiedział;)

Marcinnno 11.01.2018 12:55

Ciekawe, ciekawe.

Podczas testów w Zagłębiu, Rafał Pietrzak pytany oto jaki czas wykręci mówi: nie wiem jaki, bo dwa lata nie biegałem, trener Kiko nie robił takich testów :)

Karherop 11.01.2018 18:03

Co to był za test?

TIR_DO_SŁUBIC 11.01.2018 18:08

Ten pachołek przestał zasługiwać na temat nazwany jego nazwiskiem już dawno :P

brylant17 16.01.2018 12:31

https://pbs.twimg.com/media/DTpG-P3W0AAxCYn.jpg:large

Oj Kiko Kiko...

Arkadiusz.Czerepach 16.01.2018 16:57

troche kopanie leżącego , nie wiadomo na ile to jego spie*dolina, a na ile chłop musiał szukać czegoś w narzuconym przez klub budżecie , wiadomo jak jest z naszymi $$

WioReXXX 16.01.2018 17:08

Zaraz sie dowiemy, ze dlugi sprzed lat tez sa wina Kiko.

Bez jaj.

Kiko zaplanowal cale zgrupowanie, korzystal z klubowych funduszy i nikt tego nie weryfikowal? To przeciez gorzej swiadczy, niz sam fakt, ze druzyna zastala takie boisko, jakie zastala.

brylant17 16.01.2018 17:53

Skoro stać nas na obóz to i można było to sprawdzić gdzie jedziemy.Można było pojechać do Turcji do Belek jeździliśmy tam już kilkakrotnie może jakaś zniżka dla stałego klienta,ale można sobie gdybać co by było gdyby

aNouc 16.01.2018 18:57

Dukat juz powiedzial ze beda żądać zwrotu części pieniędzy od własciciela boiska.

nie ma co przezywac, zdaza sie. zostalo wymienione i po temacie.

Kiko to kawał mendy ale w tej sytuacji bym go nie winil. po prostu wlasciciel boiska przygral trochę w chu.ja (moze on uwazal ze jest ok).

Turcja? Ramirezowi blizej Hiszpanii stąd taki kierunek

czaro 16.01.2018 19:39

Skoro wydaliśmy pieniądze na wyjazd, to można było pomyśleć o takim miejscu, gdzie są inne drużyny, z którymi można zagrać sparing - z relacji red. (?) Migi wynika, że pojechaliśmy na odludzie, na którym nikogo nie ma.

Karherop 16.01.2018 21:07

Może być tak ( nie musi), że jakość sparingpartnerów nie wpłynie na przygotowania. Nie przygotowujemy się do gry w europejskich pucharach.Grunt zeby wszystkie zaplanowane jednostki treningowe poszły po mysli Carrillo.

Poza tym przecież tacy Koreańczycy nas zabiegaja i na bank z nimi przegramy. Podobnie rezerwy Villareal ktore sa w pełni sezonu.

czaro 16.01.2018 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1491900)
Może być tak ( nie musi), że jakość sparingpartnerów nie wpłynie na przygotowania. Nie przygotowujemy się do gry w europejskich pucharach.Grunt zeby wszystkie zaplanowane jednostki treningowe poszły po mysli Carrillo.

Poza tym przecież tacy Koreańczycy nas zabiegaja i na bank z nimi przegramy. Podobnie rezerwy Villareal ktore sa w pełni sezonu.

Ale ja nie miałem na myśli poziomu sparingpartnerów, bo - jak już gdzieś pisałem - wystarczy, żeby biegali i składnie przeszkadzali. Miałem na myśli to, że wg red. (?) Migi, jedyną drużyną w okolicy są rezerwy Villareal, a do pozostałych będziemy kawałek jechać.

pepe72 16.01.2018 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1491903)
Ale ja nie miałem na myśli poziomu sparingpartnerów, bo - jak już gdzieś pisałem - wystarczy, żeby biegali i składnie przeszkadzali. Miałem na myśli to, że wg red. (?) Migi, jedyną drużyną w okolicy są rezerwy Villareal, a do pozostałych będziemy kawałek jechać.

Ale po to jest autobus. Chyba lepiej zapłacić mniej za ośrodek i pojechać trochę dłużej na sparing niż odwrotnie.

czaro 17.01.2018 00:47

Kilkaset km?

źródło:
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...529,1,727.html

Nie jest to skandal dekady, po prostu optymalnie byłoby mieć wszystko w miarę na miejscu.

Wojtas 18.01.2018 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1491866)

uwielbiam takie pi.erdolenie o szopenie,zwlaszcza o kimś kogo juz tutaj nie ma.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl