Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

Ogryzek 26.07.2017 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1477655)
Prawo spółek handlowych się tutaj kłania. To nie jest tak, że chcesz wyciągnąć kase ze spółki i szwagier ci kosi trawnik za 100k złotych miesięcznie i bajlando. To działania na szkodę spółki i nie przejdzie tak łatwo.

Przejdzie, przejdzie - udowodnienie tego że to na szkodę spółek to trudna i bardzo długa sprawa. Praktyka stosowana w prawie każdej spółce córce w Polsce z spółką matką z zagranicy.

btw
Ja podałem tylko możliwe sposoby zniechęcenia szwabów na przejecie - nie przypisuje sobie wiedzy nieomylnego.

Konrad. 26.07.2017 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1477650)

Brednie jak często w artykułach o Wiśle:

Cytat:

Jak informuje na Twitterze wiarygodny Janekx89 – dokumenty zostały wnikliwie przeanalizowane przez dwie niezależne kancelarie i być może dlatego oświadczenie jest tak zdecydowane w swojej wymowie.
Ten sa janek, który pisał pozytywy o meresinskim... Wiarygodny. :rotfl:

Cytat:

WERSJA 3 – NIEMIECKI INWESTOR FAKTYCZNIE JEST NIEWIARYGODNY

Wersja najmniej wiarygodna (aczkolwiek możliwa) z dwóch powodów:

a) inwestor został zweryfikowany przez TeleFonikę,

b) inwestor to firma z długoletnią tradycją, nie żadna kukułka.
Inwestor został zweryfikowany przez TF, wszak ona nigdy się nie myli... :rotfl:

Nie wspomnę o tym, że oni sami w poniedziałek wydali oświadczenie o tym że rozpoczynają weryfikacje, a we wtorek że już sprzedaż trwa. Szybko im ta wnikliwa analiza poszła...
Cytat:

A propos – prezes Sarapata sugerowała na konferencji prasowej, że nie da się znaleźć firmy w niemieckim KRS. No cóż, nie jest to szczególnie trudne.
Pani Sarapata dostała ofertę od Stechert grouppe a takiej nie ma w niemieckim krs. To, że są firmy o tej nazwie to inna sprawa...

Cytat:

Jakiś czas temu wykupiła prawa do nazwy hali sportowej w Brambergu, którą nazwała Stechert Arena
Kolejne kłamstwo.

Ta hala nazywała się tak w latach 2010-2013, od 4 lat to Brose Arena:

https://de.wikipedia.org/wiki/Brose_Arena

DZIENNIKARZE SPORTOWI :lol::rotfl:

mr_kwolf 26.07.2017 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1477657)
Przejdzie, przejdzie - udowodnienie tego że to na szkodę spółek to trudna bardzo długa sprawa. Praktyka stosowana w prawie każdej spółce córce w Polsce z spółką matką.

Ale kwoty muszą być realne, a nie z kosmosu co sam zasugerowałeś. Jak wycenią że herb jest warty 100k pln, a ty zapłaciłeś za niego 5 dużych baniek to jesteś w du***.

A to że chwile to może potrwać to inna sprawa, pytanie kto klepnie na siebie wyrok (nawet odroczony w czasie) w imię niewpuszczenia Niemców?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1477658)
Ten sa janek, który pisał pozytywy o meresinskim... Wiarygodny. :rotfl:

Idąc tym tropem to taki Damian Dukat też wierzył Meresińskiemu. Czyli co? Niewiarygodny już do końca swych dni? Zarząd, którego jest częścią też niewiarygodny czy tutaj usprawiedliwiamy naiwność?

Ogryzek 26.07.2017 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1477659)
Ale kwoty muszą być realne, a nie z kosmosu co sam zasugerowałeś. Jak wycenią że herb jest warty 100k pln, a ty zapłaciłeś za niego 5 dużych baniek to jesteś w du***.

A to że chwile to może potrwać to inna sprawa, pytanie kto klepnie na siebie wyrok (nawet odroczony w czasie) w imię niewpuszczenia Niemców?

Nie muszą - tylko dla celów podatkowych muszą. Ale my się teraz podatkowymi kwestiami nie przejmujemy. To problem na później.

btw
Jeśli byłby to wiarygodny podmiot z Niemiec OK. Ale dla mnie na razie to jakaś ukraińska mafia która chce wyprać pieniądze.

Arkadiusz.Czerepach 26.07.2017 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez it (Post 1477577)
Ale jednocześnie niejaki Norbert Bernatzky tam widnieje:
https://alliancegsa.wixsite.com/ihrct/contact

buahahaha strona w WIX-ie , no faktycznie , poważna organizacja

Konrad. 26.07.2017 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1477659)
Idąc tym tropem to taki Damian Dukat też wierzył Meresińskiemu. Czyli co? Niewiarygodny już do końca swych dni? Zarząd, którego jest częścią też niewiarygodny czy tutaj usprawiedliwiamy naiwność?

Jeżeli pisał, że mereś jest poważnym i wiarygodnym inwestorem, to tak - przez swoją naiwność przestał być wiarygodny.

Proszę o linka gdzie Dukat coś takiego mówi/pisze.

Ogryzek 26.07.2017 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1477662)
Jak nie muszą? Co ty gadasz? Czyli co, zakładam sobie spółkę, kupuje samochód za dużą bańke na kredyt i sprzedaję za złotówke do drugiej firmy, a kredytu oczywiście nie spłacam. I co? I mogą mi naskoczyć? Naprawdę tak myślisz? To czemu tak ludzie nie robią?

Chyba mnie nie zrozumiałeś.

Wisła będzie płacić owe 5 mln złotych rocznie za prawo do używania herbu, niezależnie czy to cena rynkowa, czy nie. Dla celów podatkowych Wisła w kosztach ujmie np 2 mln złotych jako wartość rynkową licencji (ale to detale podatkowe).

Jak Niemcy odpuszczą - obie spółki za porozumieniem stron rozwiążą umowę. Czyli za jakieś 60 dni.

Arkadiusz.Czerepach 26.07.2017 14:03

a i jeszcze jedno, jak ktoś we w miare normalnych okolicznościach kończy gdzieś pracę to po prostu jego morda znika z odpowiedniego miejsca na firmowej WWW

zaś, jeśli w najbardziej eksponowanym miejscu tejże strony pojawia się następująy komunikat

Mr. Jörg Löser is no longer CEO of the International Human Rights Community Headquarters with immediate effect. He is not longer authorized nor assigned to act on behalf or in favor of the IHRC. The Interim Management will be done by the General Secretariat until the nomination of a new trustful and capable Chief Executive Officer.

to wiadomo że jakieś grubsze akcje sie porobiły

https://alliancegsa.wixsite.com/ihrct/board

MaLk 26.07.2017 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1477657)
Praktyka stosowana w prawie każdej spółce córce w Polsce z spółką matką z zagranicy.

Obwarowana ciągle zacieśnianymi ograniczeniami prawa podatkowego, z dokumentacją cen transferowych i analizą benchmarkingową na czele oraz, drobnostką, ewentualnym naliczeniem podatku 50% ;)

mr_kwolf 26.07.2017 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1477663)
Jeżeli pisał, że mereś jest poważnym i wiarygodnym inwestorem, to tak - przez swoją naiwność przestał być wiarygodny.

Proszę o linka gdzie Dukat coś takiego mówi/pisze.

Nie pamiętam gdzie to widziałem, ale jestem pewien że tak powiedział. Poszukam jeszcze później w internecie, ale tutaj masz fragment, który to potwierdza:

http://historiawisly.pl/wiki/index.p...e=Damian_Dukat

"Po przejęciu klubu przez Meresińskiego odbyło się pierwsze spotkanie z kibicami i przedstawicielami Towarzystwa Sportowego. Było to kilka dni po tym jak został on właścicielem, na jego temat mieliśmy szczątkowe informacje. W Internecie można było przeczytać, że nie jest to człowiek krystalicznym jednak wspomniane wcześniej trwające godzinę spotkanie wyglądało normalnie. Ciężko po godzinie rozmowy wiedzieć wszystko o człowieku, którego nigdy wcześniej nie widziało się na oczy. Meresiński przedstawił swoją wizję, która na początku miała ręce i nogi."

Chyba dość jasno mówi, że na początku mu wierzyli, a nie od razu wiedzieli że to jeden wielki przekręt.

EDIT:

Tutaj drugi:

http://plus.gazetakrakowska.pl/sport...dania,11998338

"To były bardzo dramatyczne wydarzenia. Korzystając jednak z okazji, chciałbym wrócić jeszcze do momentu, w którym Jakub Meresiński przejął klub i spotkał się z nami, czyli z SKWK. Słyszałem zarzuty, że nie alarmowaliśmy wtedy, że dzieje się coś złego. Tylko, że ciężko było po tym jednym spotkaniu, kogoś potępić. Rewelacje na temat Jakuba Meresińskiego zaczęły wychodzić dopiero później. Kontakt był coraz trudniejszy, zaczęły do nas docierać informacje, że w klubie nie dzieje się dobrze. Do tego dochodziły coraz liczniejsze doniesienia medialne. W końcu doszło do kolejnego spotkania. Obecny był również Marek Citko."

EDIT2:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1477670)
To, że go wysłuchali i miało to ręce i nogi to jedna rzecz. Natępną było weryfikowanie tego.

Nigdy z jego ust nie padały żadne zapewnienia, że to poważny gość. A tak właśnie robił janek.

(jedynie co skwk oświadczyło, to że "wydaję się rozumieć tematy kibicowskie" co uważam za głupie z ich strony, ale zapewnieniem o jego wiarygodności nie było)

W drugim wywiadzie ewidentnie daje do zrozumienia, że dopiero jak zaczęły się pojawiać kwiatki z jego przeszłości to zaczęli mieć w stosunku do niego podejrzenia. Czym to się różni od Janekxa, który pewnie nawet nie miał okazji z nim porozmawiać, a opierał się jedynie na pośrednikach? Zapewne Citki?

PS. Oczywiście, nie mam dowodów, ale jeden z pracowników WK SA mi powiedział, że "stary, Mereś miał takie gadane, że trudno mu było nie wierzyć na początku". Nie Dukat akurat.

Konrad. 26.07.2017 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1477668)
Nie pamiętam gdzie to widziałem, ale jestem pewien że tak powiedział. Poszukam jeszcze później w internecie, ale tutaj masz fragment, który to potwierdza:

http://historiawisly.pl/wiki/index.p...e=Damian_Dukat

"Po przejęciu klubu przez Meresińskiego odbyło się pierwsze spotkanie z kibicami i przedstawicielami Towarzystwa Sportowego. Było to kilka dni po tym jak został on właścicielem, na jego temat mieliśmy szczątkowe informacje. W Internecie można było przeczytać, że nie jest to człowiek krystalicznym jednak wspomniane wcześniej trwające godzinę spotkanie wyglądało normalnie. Ciężko po godzinie rozmowy wiedzieć wszystko o człowieku, którego nigdy wcześniej nie widziało się na oczy. Meresiński przedstawił swoją wizję, która na początku miała ręce i nogi."

Chyba dość jasno mówi, że na początku mu wierzyli, a nie od razu wiedzieli że to jeden wielki przekręt.

To, że go wysłuchali i miało to ręce i nogi to jedna rzecz. Natępną było weryfikowanie tego.

Nigdy z jego ust nie padały żadne zapewnienia, że to poważny gość. A tak właśnie robił janek.

(jedynie co skwk oświadczyło, to że "wydaję się rozumieć tematy kibicowskie" co uważam za głupie z ich strony, ale zapewnieniem o jego wiarygodności nie było)

Arkadiusz.Czerepach 26.07.2017 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1477570)
Jeśli oferta została złożona i spełnia normy oferty, jednocześnie jeżeli TS nie opamięta się, to TS będzie mieć NIEPRAWDOPODOBNIE OLBRZYMI problem.

ma problem , ale nie z powodu tej "oferty" tylko dlatego że już chyba dla kązdego jest jasne że TF ją wyrucha bez lubrykanta , co zresztą zaplanowała jeszcze przed pierwszym aktem tej sprawy który odbył się rok temu

funkykoval 26.07.2017 14:30

Na weszlo podobają mi się niektóre komentarze np:

Jacek_komentuje

Napisałem przecież, że mogli zareagować inaczej. Ale wejście Bernatzky’ego na razie wygląda tak, jakby chłop z Syberii w uszatce pojechał kupować (a niech tam) rezydencję w Monaco z gotówką w reklamówce z Biedronki

grosz 26.07.2017 14:31

DLA WSZYSTKICH OPTYMISTÓW WIELKIEJ NIEMIECKIEJ POTĘGI
Jaką macie pewność że ten niemiecki podmiot, po przejęciu klubu, nie zaciągnie dużych zobowiązań w banku na wszystko co się rusza w Wiśle.
Ta Wisła może im być potrzeba jako uwierzytelnienie jakiś szamanych inwestycji, dodatkowo może posłużyć jako zabezpieczenie pokaźnych kredytów, bo nie wierze że jakiś niemiec zakochał się w Wiśle Kraków, i tak bardzo pragnie kultywować jej historię, że nie mają dla niego znaczenia pieniądze.
Obyśmy nie zostali z gigantycznymi długami, których nigdy Wisła nie spłaci, od 4 ligi włącznie. Ja tam wole biedniej z TS niż z rzekomym bogatym niemcem.

szprotson 26.07.2017 14:32

jak na to wszystko patrze, to przeciez to jest podejrzane jak stąd do Evera Valencii.

Uwierze w Szwaba jesli bedzie zachowywał sie inaczej niz Meresinki bo na ten moment, idzie tą samą ścieżką rozwoju co Jakub.
Najpierw wszyscy uwierzyli, a jak kurz opadł zaczeli myśleć. Czas pokaze kto miał racje, niemniej jednak dla mnie juz samo zachowanie inwestora jest słabawe i nie wiem po czym wnosić ze pomogą spółce akcyjnej. Póki co to fatamorgana napedzana przez TT

_ukoL 26.07.2017 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1477674)
Póki co to fatamorgana napedzana przez TT

I uwiarygodniana przez TF. Czyli dokładna powtórka z ubiegłorocznej rozrywki.

MaLk 26.07.2017 14:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1477672)
Ale wejście Bernatzky’ego na razie wygląda tak, jakby chłop z Syberii w uszatce pojechał kupować (a niech tam) rezydencję w Monaco z gotówką w reklamówce z Biedronki

Akurat co do Bernatzkyego, to uważam, że jego rola jest taka, jak w opisanym przeze mnie scenariuszy s-f.

Podpisał świstek po starej znajomości, potem może odebrał jeden telefon do dziennikarza, w którym to potwierdził, teraz boi się odbierać telefonów od kogokolwiek, bo niczego o transakcji nie wie.

Co oczywiście wcale nie zmienia faktu, że za tydzień może być w blasku fleszy, jeśli czegoś się dowie :D

MaLk 26.07.2017 14:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grosz (Post 1477673)
Jaką macie pewność że ten niemiecki podmiot, po przejęciu klubu, nie zaciągnie dużych zobowiązań w banku na wszystko co się rusza w Wiśle.

To akurat proste. Wisła SA nie ma żadnej sensownej zdolności kredytowej ani majątku, który nadawałby się na zabezpieczenie...

Arleton 26.07.2017 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grosz (Post 1477673)
Ta Wisła może im być potrzeba jako uwierzytelnienie jakiś szamanych inwestycji, dodatkowo może posłużyć jako zabezpieczenie pokaźnych kredytów, bo nie wierze że jakiś niemiec zakochał się w Wiśle Kraków, i tak bardzo pragnie kultywować jej historię, że nie mają dla niego znaczenia pieniądze.
Obyśmy nie zostali z gigantycznymi długami, których nigdy Wisła nie spłaci, od 4 ligi włącznie. Ja tam wole biedniej z TS niż z rzekomym bogatym niemcem.

ahh ten polski minimalizm ''siedź na dupie i nie wychylaj się'' '' lepiej niech zostanie jak jest ''

Niech sprzedają i to jak najszybciej, pod skrzydłami TS czeka nas tylko marazm, zresztą i tak było wiadomo że była to opcja tymczasowa ;)

Ogryzek 26.07.2017 14:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1477667)
Obwarowana ciągle zacieśnianymi ograniczeniami prawa podatkowego, z dokumentacją cen transferowych i analizą benchmarkingową na czele oraz, drobnostką, ewentualnym naliczeniem podatku 50% ;)

Ale my na razie się nie zajmujemy drobiazgami podatkowymi. Czas na dokumentacje cen transferowych i inne "drobiazgi" mamy do 2018 :)

Nie chcemy też oszukiwać US - możemy całość tych kosztów traktować jako niepodatkowe. Wszak zgodnie z PDOP mamy prawo do kosztów podatkowych a nie obowiązek ich ujęcia w CIT. Napisze jeszcze raz - kwestie podatkowe w tym przykładzie to pierdoły.

Zwłaszcza że po pożegnaniu Niemców dziwnym trafem obie strony rozwiążą umowę :)

Don Donson 26.07.2017 14:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iiYama (Post 1477537)
W sumie gdybym dostal mail w podobnej tresci na skrzynke firmowa, z podobnymi zwrotami, potraktowalbym ja jak spam. A przy dodanej tresci "prosimy o przelanie kwoty ... " jako probe kradziezy i wyludzenia pieniedzy.

Nie trzyma sie to kupy:
- papier ukrainskiej agencji http://euroukraine.com.ua/en/: INTERNATIONAL DIPLOMATIC MISSION OF THE PEOPLE'S DIPLOMACY "EUROPEAN UKRAINE", dzialajacej wedlug opisu przy ministerstwie spraw zagranicznych Ukrainy,
- w naglowku numer telefonu z kierunkowym +49 do Niemiec,
- jakis gosc ktory sie pod tym podpisuje z adresem Katowickim, jest nieuchwytny ani nie ma go dostepnego na stronie tej agencji.
- przedstawiciel w Polsce: http://euroukraine.com.ua/en/glavi-p...opa/192-poland
- przedstawiciele w Niemczech: http://euroukraine.com.ua/en/glavi-p...pa/168-Germany.

Adres biura na Cyprze: http://euroukraine.com.ua/en/website...offices-abroad

Jakos smierdzi mi to szwindlem, mafia.

Bylbym ostrozny na 100%!!!

Niezależnie od tego co zostało tu napisane, ten post zajebiście podsumowuje jak to jest szyte.
Sorry ja bym się nie narażał dla takiej konstrukcji, chyba że zarząd TS ma dobre ubezpieczenie D&O.
Lewizna jak nic.

jutro nikt nie przyjedzie pewnie, bo złapią gumę albo coś...

MaLk 26.07.2017 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1477680)
Nie chcemy też oszukiwać US - możemy całość tych kosztów traktować jako niepodatkowe. Wszak zgodnie z PDOP mamy prawo do kosztów podatkowych a nie obowiązek ich ujęcia w CIT. Napisze jeszcze raz - kwestie podatkowe w tym przykładzie to pierdoły.

Ale "chcemy" działać na szkodę kontrahenta i spółki (i to dosyć prostacko). Przy okazji zresztą narażając się na utratę licencji na grę w ekstraklasie, bo wtedy budżet nijak się nie złoży ;)

Ogryzek 26.07.2017 14:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1477682)
Ale "chcemy" działać na szkodę kontrahenta i spółki (i to dosyć prostacko). Przy okazji zresztą narażając się na utratę licencji na grę w ekstraklasie, bo wtedy budżet nijak się nie złoży ;)

Nie - chcemy sprawić kibicom radość z wreszcie JEDNEGO wspólnego herbu a nie dwóch!

Tyle lat na to czekam ja i inni kibice. :)

btw

A jakby Wiśle SA brakowało kasy na obsługę licencji za herb to TS pożyczy jej owe 5-6 mln :D
Stare sztuczki jak świat...

szprotson 26.07.2017 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arleton (Post 1477679)
ahh ten polski minimalizm ''siedź na dupie i nie wychylaj się'' '' lepiej niech zostanie jak jest ''

kolego jakiej narodowosci jestes tak z ciekawosci?

Ogryzek 26.07.2017 15:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez no one (Post 1477684)
Ogryzek Ty z tymi swoimi "biznesowymi" próbami obejścia wszystkiego to jak Meresiński jesteś :D taki sam krętacz:D

Zluzuj gościu bo pitolisz (bez urazy).
Meresiński to był krętacz na karuzelach VAT. A to potrafi (jeśli chce byle chłopek roztropek z pomocą kilku słupów...)
(Sam pewnie był tylko trybikiem bo za głupi)

Jeśli pracowałeś kiedyś w finansach dużych poważnych firm (szczególnie z kapitałem zagranicznym i miałeś dostęp do umów) to takie umowy są na porządku dziennym. Uwierz. Nad takimi umowami siedzą najlepsi prawnicy z poważnych kancelarii za grubą kasę.

Wszak co nie zabronione jest dozwolone w obrocie gospodarczym. Chyba wciąż istnieje wolność gospodarcza?

btw
Ja przedstawiłem tylko pomysły jak ratować Wisłę z rąk przekrętasów. Nie mówię że to jedyne, czy najlepsze rozwiązanie. Wolę Wisłę jako część TS niż ukraińskiej mafii. :)

Ogryzek 26.07.2017 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez no one (Post 1477687)
Kręć dalej to zajedziesz dalej :D Dla mnie jesteś Jakub Ogórek taki: "zrobię wszystko co nie jest nielegalne (mimo, że troche wstyd tak chachmęcić) by być do przodu" :) Bez odbioru.

A ty co żołnierz PR z TFK? Bez odbioru Ogórku.

(Żadnych argumentów nie podałeś tylko pierdnąłeś w salonie...)

funkykoval 26.07.2017 15:21

Ogryzek - co Ty tu wchodzisz w dyskusję z gościem, który nie ma najmniejszego pojęcia dlaczego polskie części dużych firm zagranicznych - banków, sieci handlowych, ubezpieczycieli w Polsce nie płacą praktycznie żadnych podatków dochodowych - bo w ramach rozliczeń ze swoimi spółkami matkami muszą "bulić za marketing, reklamę czy używanie znaków firmowych......

yarow 26.07.2017 15:27

Polecam raz jeszcze oglądnięcie konferencji prasowej zarządu. Na sposób wypowiedzi, treść wypowiedzi, zachowania. Pani Marzeny i Pana Ludwika. Do tego dołóżcie położenie na szali dorobku zawodowego prawniczego Pani Prezes (podwójnej Prezes) i to co się z nim stanie jeśli okazałoby się, że chodzi o prywatę, oraz co się stanie z autorytetem Pana Miętty, (którego osoby z różnych względów nie można przyrównać do listka figowego, jakim był dla PZPN Pan Kazimierz Górski).

szprotson 26.07.2017 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez no one (Post 1477690)
A czemu z TFK? :) a do kovala to Wisła to nie firma jak bank, sieć handlowa czy ubezpieczyciel :) ale Wy chyba nie widzicie tu różnicy :) kasa to kasa :) pozdro finansiści!

czyli jakie kolega propounje wyjście z sytuacji ?

E: brylant. - tez bym myslal ze sensownie az doczytalem ze oni sa spokojni bo to jest w rekach prawnikow TF.
Ludzie z TF, prawnicy, sprzedali klub typowi co przedstawił zaświadczenie o swoim majatku na papierze. Nie dziwota ze teraz sa podnieceni bo oferta przynajmniej napisana w wordzie a nie na kartce papieru jak ostatnio....

brylant17 26.07.2017 15:38

Duży materiał od weszło

http://weszlo.com/2017/07/26/dlaczeg...e-oddac-klubu/

Cytat:

Na papierze wszystko wygląda doskonale. Wątpliwość jest w zasadzie tylko jedna: po co komuś Wisła Kraków za 40 milionów złotych, kwotę – jak na polskie realia – absolutnie kosmiczną? Jeśli ktoś chce przejąć klub w Polsce, może po prostu…

Stelio 26.07.2017 16:00

Milczenie strony kupującej już 5 dzień z rzędu jest co najmniej podejrzane. Z dnia na dzień to wszystko wygląda dla mnie coraz mniej wiarygodnie. Dzisiejszego oświadczenia zapewne nie będzie, jeśli jutro się też nie pojawią i nastąpi cisza informacyjna to znaczy, że ktokolwiek stoi za tą ofertą, przestraszył się szumu medialnego i odpuścił. Skoro mają dobre intencje, to nie powinni robić uników jeśli chodzi o kontakt z kibicami, bo już taki jeden był co odwoływał konferencje prasowe co tydzień...

Arkadiusz.Czerepach 26.07.2017 16:26

przecież za tą ofertą nie stoją "niemcy" tylko TF , zamiast głupawo dywagować czy można kupić sobie herb TS-u za 6mln , lepiej byście wspólnymi siłami doszli jaki jest planu TF-u na wyruchanie TS-u

najprostsze wydaje sie doprowadzenie do upadłości poprzez przyjebanie kary za niesprzedanie SA "niemcom" a nastepnie przejęcie SA w ramach ugody , ale oczywiście mogą być inne opcje...

MB1906 26.07.2017 16:28

TS zalega piłkarzom z 1 wypłata. Zaległość to 15 dni. by rzecznik.

Niemiec miał dać oświadczenie do wczesnego popołudnia, czyżby tyle go widzieli...

Snow 26.07.2017 16:36

Faktycznie ta UFA to zupełnie inna firma.
Oto loga obydwu z 2015 roku. Mam nadzieje, że sądzili się o prawa autorskie.

https://pbs.twimg.com/media/DFq_NUHWAAA0EDM.jpg:large

regan 26.07.2017 16:36

Moze to ta sama grupa kapotalowa?

PAWEŁ 26.07.2017 16:38

http://www.nordbayern.de/wirtschaft/...ller-1.5826865

Mata czytjata trochę się to różni od wersji naszych pismaków. Artykuł jest z lutego 2017

Snow 26.07.2017 16:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1477703)
Moze to ta sama grupa kapotalowa?

Oczywiście. Tylko, że Januszekx89 twierdzi(ł), że tych firm nic nie łączy. Gdy wkleiłem mu te loga po kilkudziesieciu sekundach wywalił tweeta :D To wyjaśnia skąd niby ta jego nieomylność.

regan 26.07.2017 16:42

https://mobile.twitter.com/OlgaTabor...25965460316161

rafalek 26.07.2017 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PAWEŁ (Post 1477704)
http://www.nordbayern.de/wirtschaft/...ller-1.5826865

Mata czytjata trochę się to różni od wersji naszych pismaków. Artykuł jest z lutego 2017

Stary, to już tu tydzień temu latało...

PAWEŁ 26.07.2017 16:45

Jakoś nie zauważyłem

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl