Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Jakub Meresiński życie i twórczość - fakty, wydarzenia,aluzje (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9665)

stero87 20.08.2016 19:51

Nie znam dokładnie prawa, czy jeżeli Mereś we wrześniu nie wpłaci kolejnej raty to TF może rozwiązać umowę, a jeżeli nie to czy ratę płaci tajemniczy bank który wystawił gwarancje bankowe [ jeżeli one są naprawdę i prawdziwe, a jeżeli nie to się BC wkurzy że go taki cwaniaczek w uja zrobił ]

Ogryzek 20.08.2016 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1450371)
Weź już skończ pieprzyć te swoje smuty.

http://skwk.pl/skwk/5-wazne-skwk/7111-oswiadczenie.html

Co mają jeszcze maila Ci wysłać z objaśnieniem, jakie w tej chwili robią ruchy?

serek.c2
Niestety ale niektórzy są "uczuleni" i kiedy słyszą SKWK i TS to opuszcza ich rozsądek...

Konrad. 20.08.2016 19:52

Dostałem info że zawodnicy rezerw dostali wolna rękę w poszukiwaniu klubów. Generalnie koszt w postaci juniorów nikomu nie jest potrzebny. Może to ktoś potwierdzić, bo facet od którego to wiem lubi koloryzowac?

Sprawdziłem wyniki rezerw, bilans bramkowy po trzech meczach to 1-11, wg transfermarkt odeszło dwóch piłkarzy na razie...

Lukasz 20.08.2016 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1450367)
Przeciez gość jest totalnie niewypłacalny.. Wg mnie operacja odbicia klubu z rąk Meresia będzie bardzo trudna, także ze względu prawnego i jest ona daleka od jakiegokolwiek powodzenia w tym momencie. Jest bardzo źle.

Eeeee tam.
1. Kupł w dzien to i sprzeda w dzień.
2. Niewypłacalność JM jest problemem TF.
3. Sprzeda to sprzeda, w zasadzie mogą mu naskoczyć, jest właścicielem. Oczywiście może ponieść za to konsekwencje, ale czy i jakie ciezko powiedzieć nie widząc dokumentów.

mr_kwolf 20.08.2016 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1450374)
Dostałem info że zawodnicy rezerw dostali wolna rękę w poszukiwaniu klubów. Generalnie koszt w postaci juniorów nikomu nie jest potrzebny. Może to ktoś potwierdzić, bo facet od którego to wiem lubi koloryzowac?

Sprawdziłem wyniki rezerw, bilans bramkowy po trzech meczach to 1-11, wg transfermarkt odeszło dwóch piłkarzy na razie...

Tutaj jest to ładnie opisane.

http://www.futmal.pl/news,40724.html

Oglądałem ich dwa mecze. Cóż, lepiej tego nie komentować.

suikoden 20.08.2016 19:58

Pan m pisze z małej bo to dziad pewnie chce dostać kasę na spłatę rat za wisle i zarobic sprzeda temu kto da mu zarobic

picasso 20.08.2016 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CMSNero (Post 1449964)
Nauczcie sie w koncu .. Meres jest wlascicielem i mamy trzymac za niego a nie za jakas ....e ktora po 3 tygodniach zrezygnowala ... byl Citko , nie ma Citko - pokazal sie tylko jaki ....a , nic nie zrobil ... Jest Meres , kiedys go nie bedzie , ale na dzis dzien mozemy powiedziec ze ma zla prase , troche slaba przeszlosc , ale jest wlascicielem Wisly i obowiazkiem kazdego z nas ( mam na mysli kibicow Wisly - nie zas tzn zielonych ludzikow ) jest wiara w tego pana ze jakos to bedzie ...

wiem ze jest to dla wiekszosci nie do pomyslenia , przeciez przez ostatnie 19lat jechaliscie po Cupiale ...

ty chyba razem z meresiem tą samą szkołę kończyłeś

mic 20.08.2016 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1450378)
ty chyba razem z meresiem tą samą szkołę kończyłeś

Na maturze ściągali od siebie :mysli:

suikoden 20.08.2016 20:11

Niektórzy dalej nie idą po rozum do głowy ja juz się przyznał em do pomyłki

crazykaro 20.08.2016 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1450371)
Weź już skończ pieprzyć te swoje smuty.

http://skwk.pl/skwk/5-wazne-skwk/7111-oswiadczenie.html

Co mają jeszcze maila Ci wysłać z objaśnieniem, jakie w tej chwili robią ruchy?

Jesli SKWK znajdzie inwestora ktory przejmie samodzielnie klub i powoła spokojnie zarząd bez nacisków ludzi w krótkich spodenkach to wszystko cofne co powiedziałem. Ale jesli SKWK znajdzie inwestora ktory ma zainwestować w klub przejęty przez SKWK to bedzie znaczyło ze kontunuuja swoja misje z ostatnich kilku lat a takie jałowe oswiadczenia moga sobie darowac. Wystarcze je porownac chocby z tymi dotyczacymi Bednarza:
http://skwk.pl/skwk/5-wazne-skwk/541...enie-skwk.html
Widac roznice?

serek.c2 20.08.2016 20:23

SKWK to, SKWK tamto... Klub wróci pod skrzydła TS...

I te Twoje "krótkie spodenki" - jakby Ci gryzipiórki napisali, że przyszli do Cupiała w bikini, to byś pisał o ludziach w bikini?

wester 20.08.2016 20:39

Wisła musi wrócić do TSu, nie widzę obecnie lepszego rozwiązania. Oczywiście byłoby to rozwiązanie tymczasowe ale kupiłoby klubowi trochę czasu. Można byłoby na spokojnie przeanalizować to co mają do zaoferowania potencjalni kupcy. Sam przekazałem komuś bardzo poważnemu obecną sytuacje klubu i czekam na ich odzew.

WISŁAZWE 20.08.2016 20:55

Wracamy pod TS i to jest niemal pewne.
Trzeba uspokoić atmosferę wokół klubu i póki co obstawić się zaufanymi osobami znającymi realia klubu.

c. 20.08.2016 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1450381)
Jesli SKWK znajdzie inwestora ktory przejmie samodzielnie klub i powoła spokojnie zarząd bez nacisków ludzi w krótkich spodenkach to wszystko cofne co powiedziałem. Ale jesli SKWK znajdzie inwestora ktory ma zainwestować w klub przejęty przez SKWK to bedzie znaczyło ze kontunuuja swoja misje z ostatnich kilku lat a takie jałowe oswiadczenia moga sobie darowac. Wystarcze je porownac chocby z tymi dotyczacymi Bednarza:
http://skwk.pl/skwk/5-wazne-skwk/541...enie-skwk.html
Widac roznice?

skoncz pie.rdolic i znajdz inwestora, 10 sponsorow i oplac caly nowy zarząd skoro Ci nie pasuje!

Merkury 20.08.2016 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1450387)
Trzeba uspokoić atmosferę wokół klubu i póki co obstawić się zaufanymi osobami znającymi realia klubu.

Po czym przejść do poszukiwania inwestora/ów bez, który powrót Wisły do czołówki Ekstraklasy będzie niemożliwy.

Merkury 20.08.2016 21:02

Ten temat powinien zostać zamknięty a nazwisko Meresińskiego wymazane z historii Wisły i tego forum.

Karherop 20.08.2016 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1450387)

póki nie pojawi się informacja na stronie klubu to nie ma nic pewnego, nie takie zwroty akcji mieliśmy w ostatnim czasie

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1450389)
Po czym przejść do poszukiwania inwestora/ów bez, który powrót Wisły do czołówki Ekstraklasy będzie niemożliwy.

zmieniłbym na: "utrzymanie w ekstraklasie nie będzie możliwe"

masada 20.08.2016 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1450389)

I jeszcze napisz, że bez inwestora z awansem do Ligi Mistrzów będzie trudno ;)

Ileż to się zmieniło w ciągu ostatnich dwóch tygodni, że post ZWE o bardzo prawdopodobnym przejęciu SA przez TS traktuję jako doskonałą i optymistyczną informację..

WISŁAZWE 20.08.2016 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1450391)
póki nie pojawi się informacja na stronie klubu to nie ma nic pewnego, nie takie zwroty akcji mieliśmy w ostatnim czasie

Okej, inaczej.
Jeżeli nic się nie wysypie na ostatniej prostej, to będzie to Towarzystwo Sportowe.

dj_ibutti 20.08.2016 21:12

Nawet jeżeli z tym składem (osłabionym jeszcze brakiem Mąki i Gumisia) się nie damy rady utrzymać (w co wątpie) Jeden sezon w I. lidze nam nic nie zrobi.... Opanujcie się. Dopiero co było widmo roz.......enia wszystkiego w drobny mak i zaczynania w B. klasie.... A teraz Wam brak pucharów przeszkadza.

Dajcie TSowi pracowac i przygotujcie się na to, że będą cięcia i nie będzie Semirka.
Muszą zrestruktoryzować klub, a wyjście z długów wymaga cięć. Tyle. Sponsorzy będą - gwarantuje. Chętnych na miejsce na koszulce, które zwolniła TF, jest od groma. Do tej pory Wisła odrzucała wszystkie oferty poniżej 4,5 mln zł za sezon. TSowi nikt nie zabroni przyjąć.oferty 3 mln/sezon.

dj_ibutti 20.08.2016 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gra w Wiśle to honor, nie obowiązek.
Priorytetem jest jak najszybsze odbicie Wisły z rąk Meresińskiego. W TS-ie pracują ludzie, którzy daliby się pokroić za Wisłę także spokojnie. Potem się zobaczy - czyli nowy inwestor, sponsorzy i cała reszta. Ale to na razie nie jest ważne, najważniejsze jest przejęcie Wisły.

Myślę, że możemy uznać informację za oficjalną.

sandomingo 20.08.2016 21:19

Wiem, że w sklepiku klubowym nie ma za bardzo co kupić sensownego ale jeżeli idziemy do TS, to pomimo moich obaw, obiecuję zostawić trochę kasy w ten sposób. Tyle mogę zrobić w tej chwili. Wszystko w temacie.

Karherop 20.08.2016 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1450393)
Okej, inaczej.
Jeżeli nic się nie wysypie na ostatniej prostej, to będzie to Towarzystwo Sportowe.

sądzisz, że zamkną transakcje w przyszłym tygodniu?

WISŁAZWE 20.08.2016 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1450397)
sądzisz, że zamkną transakcje w przyszłym tygodniu?

Tak.
10 znaków

Ajax 20.08.2016 21:22

Nie przepadam ze SKWK ale nie wątpię, że nie dadzą tego klubu zniszczyć. Po wizji b klasy nawet roczny pobyt w pierwszej lidze nie wydaję się straszny:) (kwestie kadrowe)

Jeśli to prawdą muszą dostać 1906% poparcia od wszystkich.

JacekFan 20.08.2016 21:33

Wrócmy do TS co daj Boże Amen a o skwk tak zdania nie zmienie.

dj_ibutti 20.08.2016 21:37

Nikt Ci nie każe zmieniać. Załóż swoje Stowarzyszenie, razem z Cudlatym.

Delgado 20.08.2016 21:47

Powrót pod skrzydła TS to zdecydowanie najlepsza opcja w obecnej sytuacji.

domin_czyzyny 20.08.2016 21:49

Srać w tym momencie na SKWK,którego też od pewnego momentu nie jestem zbytnim orędownikiem, jest w naszej sytuacji GŁUPOTĄ. Powinniśmy wszyscy wspierać TS, aby transakcja przeszła bez problemu i nie dawać mediom kolejnych porcji rewelacji. Wszyscy wiedzą,że to forum czytają wszyscy zainteresowani piłką w Polsce. Wiemy jak pewne wątki i nasze wypowiedzi są wykorzystywane przez dziennikarzy czy naszych wrogów. Wspierajmy TS. Starajmy się być aktywną częścią społeczności. Kupmy KARNET,BILETY, GADŻETY, itp.

Przed nami wielka próba czy damy radę stanąć na wysokości zadania i za dwa lata powiedzieć, że WISŁA TO MY!

suikoden 20.08.2016 21:53

Nie jestem za TS ale jeśli przejmą to będę wspierał Wisłe tak jak do tej pory przed okresem pana jm

Lukasz 20.08.2016 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masada (Post 1450392)
Ileż to się zmieniło w ciągu ostatnich dwóch tygodni, że post ZWE o bardzo prawdopodobnym przejęciu SA przez TS traktuję jako doskonałą i optymistyczną informację..

Sen o jeźdzcu na białym koniu stał się faktem.

Cytat:

Okej, inaczej.

Przejsciowo, czy docelowo?

domin_czyzyny 20.08.2016 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1450404)
Nie jestem za TS ale jeśli przejmą to będę wspierał Wisłe tak jak do tej pory przed okresem pana jm

Oby to nie był 1 bilet na rok jak tzw. przez niektórych "7egia" przyjeżdża...

BigLeb 20.08.2016 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1450394)
Nawet jeżeli z tym składem (osłabionym jeszcze brakiem Mąki i Gumisia) się nie damy rady utrzymać (w co wątpie) Jeden sezon w I. lidze nam nic nie zrobi.... Opanujcie się. Dopiero co było widmo roz.......enia wszystkiego w drobny mak i zaczynania w B. klasie.... A teraz Wam brak pucharów przeszkadza.

Dajcie TSowi pracowac i przygotujcie się na to, że będą cięcia i nie będzie Semirka.
Muszą zrestruktoryzować klub, a wyjście z długów wymaga cięć. Tyle. Sponsorzy będą - gwarantuje. Chętnych na miejsce na koszulce, które zwolniła TF, jest od groma. Do tej pory Wisła odrzucała wszystkie oferty poniżej 4,5 mln zł za sezon. TSowi nikt nie zabroni przyjąć.oferty 3 mln/sezon.

Będzie sponsor na koszulkach "Trenujemy Sporty Walki" a za ile to tajemnica handlowa. :haha:

Dariook 20.08.2016 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1450404)

Przeciez TS to jest wlasnie nasz klub!
To co .......icie, to jakies nieporozumienie! Jest tylko jedna Wisla w Krakowie...TS Wisla !!!

picasso 20.08.2016 22:10

nie orientuje sie za bardzo i może mnei ktos oświeci.zdaje się,ze wszystkie kluby ekstraklasowe musza być spólkami (chyba s.a.).w wypadku przejęcia Wisly s.a. przez Wisłę TS będzie to stanowiło jakiś problem?

heoij 20.08.2016 22:11

Cytat:

Okej, inaczej.

Nareszcie jakaś dobra wiadomość na zakończenie tygodnia :-)

Trzymam za słowo ZWE, oby się udało!

mr_kwolf 20.08.2016 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1450410)
nie orientuje sie za bardzo i może mnei ktos oświeci.zdaje się,ze wszystkie kluby ekstraklasowe musza być spólkami (chyba s.a.).w wypadku przejęcia Wisly s.a. przez Wisłę TS będzie to stanowiło jakiś problem?

Spółka dalej pozostanie spółką, które akcje będą w posiadaniu TS. Struktura się nie zmieni, tylko właściciel.

picasso 20.08.2016 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1450412)
Spółka dalej pozostanie spółką, które akcje będą w posiadaniu TS. Struktura się nie zmieni, tylko właściciel.

ok dzieki.też tak mniej wiecej to rozkminialem ale nie mialem pewności

Chesteroski 20.08.2016 22:16

Przerażające to co się dzieje, oby powrót pod TS stał się faktem.

Stelio 20.08.2016 22:19

Miga na TT:

"TS kupno Wisly negocjuje z Cupialem. A Smolny (i chyba ktos jeszcze) z JM. Ciekawe gdzie szybciej ubiją targu."

To w końcu kto jest właścicielem? :lol:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl