Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Adrian_Suvalkai 04.08.2009 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sami (Post 773667)
Pytanie: w kamerce widać, że robi się jeden narożnik, nie widać drugiego. Czy on jest robiony równolegle z tym widocznym, czy nie?

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...3193023295.jpg

Wojtas 04.08.2009 23:45

Ten naroznik przy E to chyba bdzie jakos odgodzony czy cos

W koncu zajmą go goscie ???chyba ze jakis bufor wydzielą ale glupota by bylo robic pusty sektor np E1 jako byfor...przy E5 jako dla goci tez blysneli i zrobili caly sektor na 1 tys miejsc buforem.(E4 )...oby teraz nie marnowali miejsc tylko zrobili to z głową

Szary007 05.08.2009 00:21

Środek nocy, a panowie dalej pracują na A/B !

:)

Adrian_Suvalkai 05.08.2009 02:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 773818)

W koncu zajmą go goscie ???chyba ze jakis bufor wydzielą ale glupota by bylo robic pusty sektor np E1 jako byfor...przy E5 jako dla goci tez blysneli i zrobili caly sektor na 1 tys miejsc buforem.(E4 )...oby teraz nie marnowali miejsc tylko zrobili to z głową

A czy nie można w Polsce wkońcu zastosować metodę z Ligi Mistrzów czy Premier League? Mówię tu o rzędzie ochroniarzy czy tam policjantów, odgradzających kibiców gości od gospodarzy. Nie trzeba marnować tak dużej przestrzeni trybuny a przy tym rząd ułożony z siedzących na trybunie ochroniarzy o wiele ładniej wygląda niż typowe klatki.

filip74 05.08.2009 05:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 773818)

Coś mi się wydaje że sam narożnik nie wystarczy dla gości , bo jak dobrze pamiętam to wymagane jest 5% pojemności stadionu czyli licząc z 33tys. to 1650 a wątpię żeby tyle narożnik miał a nie chce mi się teraz szukać , tak wiec i to sektor gości będzie musiał najprawdopodobniej być na E1.
A co do buforów od strony C też by musieli go zrobić tak więc podwójna strata miejsc.

Erich Zann 05.08.2009 06:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filip74 (Post 773835)
Coś mi się wydaje że sam narożnik nie wystarczy dla gości , bo jak dobrze pamiętam to wymagane jest 5% pojemności stadionu czyli licząc z 33tys. to 1650 a wątpię żeby tyle narożnik miał a nie chce mi się teraz szukać , tak wiec i to sektor gości będzie musiał najprawdopodobniej być na E1.
A co do buforów od strony C też by musieli go zrobić tak więc podwójna strata miejsc.

http://www.stadionwisly.info/dane_te...buna_wschodnia
A jednak zamiast najbardziej prawdopodobnych powątpiewań i wydawań zanim się coś napisze lepiej sprawdzić!

KaRaSTSW 05.08.2009 10:01

w narozniku bedzie prawie 2 tys miejsc a dokładnie 1919 czy nawet wiecej niz 5 % stadionu przeznaczonych dla kibiców

Tenzen 05.08.2009 10:38

No czyli miejsca będzie 1919, gdzie wpuści się maksymalnie 1650 osób więc zostanie 269 wolnych miejsc gdzie będzie można postawić dowolną liczbę policji/ochroniarzy do pilnowania gości na skrajach sektorów.

Pozostaje jednak tylko jeszcze pilnować gości przed naszymi sektorami co by nic w nich nie poleciało... ale tu może wystarczy strach przed karą? Wszyscy będą musieli mieć imienną kartę i nikt się nie wywinie.

luknazim 05.08.2009 11:43

1 Załącznik(ów)
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tenzen (Post 773527)
http://i29.tinypic.com/643250_th.jpg

No ciekawe co to jest bo na planach tego nie widziałem.

Nie wiem co to jest, ale na planach się to znajduje, na tych pdf-ach na stronie ZIKIT-u.
Poniżej załączam screenshot z jednego z planów.

WILU TS 05.08.2009 11:52

Czytać potrafisz ? już z 5 razy było to tutaj wyjaśniane !!

PODNOŚNIK DO WYCIĄGANIA/WCIĄGANIA SPRZĘTU DO PIELĘGNACJI MURAWY-WALCA,KOSIAREK ITP

grogoriogreg 05.08.2009 12:02

Dla mnie po prostu niesamowita jest rozmowa na temat budowy stadionu na 128 stronach. A stadion jest skończony w 50 %.

Większość z postów to pytania co to będzie itp. przecież jest strona www.stadionwisly.info z której można się dużo dowiedzieć i niekoniecznie kilka razy pytać się o to na forum.

luknazim 05.08.2009 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILU TS (Post 773967)
Czytać potrafisz ? już z 5 razy było to tutaj wyjaśniane !!

PODNOŚNIK DO WYCIĄGANIA/WCIĄGANIA SPRZĘTU DO PIELĘGNACJI MURAWY-WALCA,KOSIAREK ITP

Owszem potrafię, nie chciało mi się szukać, odpowiadałem tylko na stwierdzenie, że nie ma tego w planach... owszem JEST

troj88 05.08.2009 15:06

http://sketchup.google.com/3dwarehou...feb2af50c118d4

fajna wizualizacje zrobił chłopak z forum pesleague.pl, sami ocencie :)

wooojo 05.08.2009 16:30

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...po_prac//5832/

Na tym Zdjęciu dokładnie widać że szczelina pomiędzy nowymi trybunami a ,,starymi'' trybunami E i D będzie bardzo mała, praktycznie żadna :shock: przyznam że mnie to bardzo pozytywnie zaskoczyło :D

Sami 05.08.2009 16:37

Ktoś wie, czemu nie kładą dalej schodków? Skończyli na równo z końcem wyjścia na sektor.. mogliby to zakończyć i brać się za górne rygle :D

Sami 05.08.2009 16:53

A jednak idzie w górę kolejny rygiel i nie czekają na położenie wszystkich schodów...

radekogi 05.08.2009 20:36

Kolejny render, tym razem rzut z góry. Udało mi się wkońcu odwzorować dokładnie nachylenie trybuny D i jest takie jak w rzeczywistości. (Na tym renderze nie widac dachu bo celowo go ukryłem żeby było widać trybune).

http://img233.imageshack.us/img233/1/39383245.th.png

buczo1985 06.08.2009 14:02

radekogi, odwalasz kawał dobrej roboty!! dzięki:)

Bronowianin 06.08.2009 14:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez radekogi (Post 774227)
Kolejny render, tym razem rzut z góry. Udało mi się wkońcu odwzorować dokładnie nachylenie trybuny D i jest takie jak w rzeczywistości. (Na tym renderze nie widac dachu bo celowo go ukryłem żeby było widać trybune).

http://img233.imageshack.us/img233/1/39383245.th.png

Muszę przyznać że tworząc te rendery odwalasz kawał dobrej roboty ;) Dzięki nim widać, że nasz stadion będzie prezentował się całkiem nieźle. Brakowało takich dokładnych widoczków na nasz stadion, z różnych miejsc. Wielkie dzięki za tworzenie czegoś takiego, dzięki temu wiele osób może sobie lepiej uzmysłowić to jak nasz obiekt będzie się już w niedalekiej przyszłości prezentował.

lord damien 06.08.2009 15:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez troj88 (Post 774056)
http://sketchup.google.com/3dwarehou...feb2af50c118d4

fajna wizualizacje zrobił chłopak z forum pesleague.pl, sami ocencie :)

Ten chłopak to ja:-D Dzięki za miłe słowa

MarciN90 06.08.2009 19:05

po 20 a ziemia przy AiB nadal wybierana :) miło się na to patrzy :) wiecie moze z których stron ścianka szczelinowa jest skonczona? wydaje mi się że wzdłuz boiska juz jest bo było tam to robione wczoraj, dzis przy pawilonie a jak z resztą? przy narozniku widze ze tez juz ziemia wybierana to tam juz scianka jest skonczona? Podzielcie sie wiedza ze mna :) Pytam z czystej ciekawosci nie odpisywac prosze po co mi to wiedziec :D

jerry1990 06.08.2009 22:29

O cholera jasna ... godzina 23:30 a oni na budowie cały czas wybierają tą ziemie !! Szacunek dla takiej firmy !!

4fan_player 06.08.2009 22:41

Jaki szacunek? Człowieku pewnie gonią terminy i dlatego teraz tak zapierdalają.

matusz 06.08.2009 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jerry1990 (Post 774964)
O cholera jasna ... godzina 23:30 a oni na budowie cały czas wybierają tą ziemie !! Szacunek dla takiej firmy !!

Jaki szacunek? To ich zasr*** obowiązek!!!

Jimi222 07.08.2009 02:31

Godzina 3:30 nad ranem, a oni caly czas pracuja!!! :O

dostuffca 07.08.2009 05:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 774972)
Jaki szacunek? Człowieku pewnie gonią terminy i dlatego teraz tak zapierdalają.

w takim wypadku, szacunek dla tego, kto w końcu podpisał taką umowę, że niedotrzymanie terminów jednak się nie opłaca :> to chyba byłaby pierwsza tego typu w Krk :)

grogoriogreg 07.08.2009 09:45

Mam do Was prośbę, piszących w tym temacie. Zauważyłem, że ten temat stał się być mocno hyde parkowy, tylko połowa postów jest pisana z sensem, bardzo fajne rendery daj nam radekogi. Ale kogo interesuje to, że robotnicy pracują do 3 godziny w nocy. Było też sporo postów typu: "Ale fajnie się patrzy jak nasza trybuna tak szybko rośnie :)". Nie wiem, może moderatorzy pozwalają na takie posty, jak tak to sorry. Ale one nic nie wnoszą do tematu. Nie mówie już nic o pytaniach zadawanych kilkakrotnie, bo po prostu nie wszyscy czytają posty kolegów.

jerry1990 07.08.2009 10:00

Nie wiem czy post że nasz stadion jest budowany 24 godziny na dobe nic nie wnosi no ale ok...Według mnie to jest akurat całkiem na temat...

Grzadq 07.08.2009 10:00

Nie wszyscy mają ochotę wertować 120 stron w tym temacie w poszukiwaniu odpowiedzi, nie każdy jest inżynierem budowlańcem żeby pisać sensownie i coś wnosić do tematu. Kogo interesuje to, że robotnicy pracują do 3 w nocy? Np mnie, choć o 3 w nocy śpie smacznie to mimo wszystko wiem że robotnicy pracują. I takie "nic nie wnoszące info" sugeruje, że rzeczywiście są jakieś opóźnienia. Było, masz racje, mnóstwo postów w stylu ale fajnie że trybuna tak szybko rośnie ale wydaje mi się że po to ten temat jest. Każdy kibic Wisły cieszy się z tego jak stadion idzie w górę i myślę że ma prawo wyrazić radość w odpowiednim temacie. Pzdr.

spinnaker 07.08.2009 11:21

Ale akurat to że pracują w nocy można było już zaobserwować od momentu zbrojenia płyty dennej więc nie wiem czemu co stronę ktos musi o tym napisać

Jazon 07.08.2009 12:09

Radekogi, jestem pod wrażeniem Twojej pracy! Tak trzymać, czekam na kolejne rendery:)

PhantomRanger 07.08.2009 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grogoriogreg (Post 775062)
Mam do Was prośbę, piszących w tym temacie. Zauważyłem, że ten temat stał się być mocno hyde parkowy, tylko połowa postów jest pisana z sensem, bardzo fajne rendery daj nam radekogi. Ale kogo interesuje to, że robotnicy pracują do 3 godziny w nocy. Było też sporo postów typu: "Ale fajnie się patrzy jak nasza trybuna tak szybko rośnie :)". Nie wiem, może moderatorzy pozwalają na takie posty, jak tak to sorry. Ale one nic nie wnoszą do tematu. Nie mówie już nic o pytaniach zadawanych kilkakrotnie, bo po prostu nie wszyscy czytają posty kolegów.

To powiedz mi co Ty tym postem wniosłeś to rzeczowej dyskusji o budowie naszego stadionu? Nic.
Kolejne stopnie na dolnych trybunach są dokładane wolno bo wolno, ale zawsze dokładane. Z kolei budowa ścianki przy A i B zmierza do końca.

Czarny 07.08.2009 13:09

Ciekaw jestem, czy z punktu widzenia architekta możliwe jest na tym etapie jakieś rozsądne połączenie dachu trybuny wschodniej z dachem trybuny południowej i północnej tak, aby stanowiło to jakąś spójną całość. Myślał ktoś nad tym?

ciastek11 07.08.2009 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Czarny (Post 775187)
Ciekaw jestem, czy z punktu widzenia architekta możliwe jest na tym etapie jakieś rozsądne połączenie dachu trybuny wschodniej z dachem trybuny południowej i północnej tak, aby stanowiło to jakąś spójną całość. Myślał ktoś nad tym?

Oczywiście , ale nie sądzę żeby ktoś z "góry" wpadł na ten pomysł , oraz nie wiem czy z technicznego punkt widzenia jest to wykonalne , a szkoda bo stadion nabrałby angielskiego charakteru

spinnaker 07.08.2009 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciastek11 (Post 775196)
Oczywiście , ale nie sądzę żeby ktoś z "góry" wpadł na ten pomysł , oraz nie wiem czy z technicznego punkt widzenia jest to wykonalne , a szkoda bo stadion nabrałby angielskiego charakteru

No to jest możliwe czy nie? Trzeba się zdecydować:P
Wypada też dodać że na takim obiekcie musi być okreslona wentylacja (chociażby po to żeby murawa "oddychała") więc pewnie z tego powodu dachy nie są połączone.

kristos 07.08.2009 13:53

Co za pierdoły....
Normalnie żal d..

ciastek11 07.08.2009 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spinnaker (Post 775209)
No to jest możliwe czy nie? Trzeba się zdecydować:P
Wypada też dodać że na takim obiekcie musi być okreslona wentylacja (chociażby po to żeby murawa "oddychała") więc pewnie z tego powodu dachy nie są połączone.

Proponuje czytać ze zrozumieniem kolego ,przeczytaj jeszcze raz post mojego poprzednika a następnie mój, może coś ci się rozjaśni zanim zaczniesz krytykować.

Proud 07.08.2009 14:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spinnaker (Post 775209)

ironia? czy na serio piszesz? bo nie czaje....

Arapaho 07.08.2009 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 775229)

nawet na tym forum człowiek sie nowych rzeczy dowiaduje ,heheh

spinnaker 07.08.2009 16:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciastek11 (Post 775228)
Proponuje czytać ze zrozumieniem kolego ,przeczytaj jeszcze raz post mojego poprzednika a następnie mój, może coś ci się rozjaśni zanim zaczniesz krytykować.

Poprzednik pyta czy jest możliwe z architektonicznego punktu widzenia połączenie tych dachów po czym Ty mu odpowiadasz "owszem" wstawiasz zdanie podrzędne w przecinki i kontynuujesz "oraz nie wiem czy z technicznego punkt widzenia jest to wykonalne" więc jak dla mnie jest to w skrócie "tak,..., nie wiem" ale może źle rozumuję, no albo po prostu nie wyraziłeś dokładnie tego co chciałeś. Ew. wyjaśnij mi o co dokładnie Ci chodziło.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 775229)

Jak najbardziej serio piszę o wentylacji, a trawa była przykładem takim też trochę dla jaj i niesprawdzonym, gdzieś to wyczytałem a i z tego co pamiętam to tu też na forum była o tym mowa jak dach miał być całkowicie zasuwany ale np na stadionie Ajaxu ruch powietrza jest wywoływany sztucznie przez wentylatory. A innym przykładem odnośnie tego co pisałem wcześniej może być to że ciepło emitowane przez człowieka.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl